Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΡΟΣ (σε μπουκαλι για τα ματια)

Recommended Posts

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όλα τα μέλη του φόρουμ.

Γνωρίζει κανείς πως λέγεται ο φυσιολογικός ορός που είναι σε μπουκάλι (και όχι σε αμπούλες και λοιπά) και χρησιμοποιείται για να καθαρίσουμε εξωτερικά τα ματάκια του μωρου?

Οταν ξυπνά κάποιες φορές ο μπεμπούλης (23 ημερών σήμερα) έχει στα ματάκια του μικρές τσιμπλίτσες. Ρώτησα την παιδίατρο αν πλένουμε το ματάκια με νερό και μου πρότεινε να πάρω φυσ. ορό και με μία γάζα να ταμπονάρω ελαφρά τα ματάκια του.

Εχει πάει ο άντρας μου εκατό φορές στα φαρμακεία και μία του δώσανε αμπούλες otrisalin, την άλλη κάτι αμπούλες refresh που βάζω εγώ για τους φακούς επαφής!!! και σήμερα του είπαν ότι δεν υπάρχει φυσ. ορός σε μπουκάλι.

Εντωμεταξύ όταν έκανε εγχείρηση ο αδερφός μου στα μάτια (διόρθωση μυωπίας) τα καθάριζε με γάζα και ορό που ήταν σε μπουκάλι αλλά δεν θυμάται πως λεγόταν.

Έχει κανείς στο σπίτι κάτι τετοιο ώστε να μου γράψει το όνομα και να πάμε με χαρτάκι στο φαρμακείο?

Διαφημίσεις

Χρόνια Πολλά! Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μπουκάλι για να σου απαντήσω συγκεκριμένα, παρόλο που έχω δει και ξέρω ότι υπάρχει και διατίθεται στα φαρμακεία.

Εγώ χρησιμοποιούσα τις αμπούλες φυσιολογικού ορού Clinofar, που είναι κατάλληλες για την μύτη αλλά και για να καθαρίσεις τα ματάκια απο τις τσιμπλίτσες. Να έχεις υπόψη σου, ότι πάντα όταν καθαρίζουμε τα ματάκια, πρέπει να χρησιμοποιούμε διαφορετική γάζα για κάθε μάτι. (έτσι, αν υπάρχει κάποια μόλυνση -τύπου επιπεφυκίτιδας κλπ- αποφεύγουμε να μεταφέρουμε το μικρόβιο απο το ένα μάτι στο άλλο)

δες...http://www.healthzone.gr/gr/brefika-eidi-bebe/riniki-apofraxi/clinofar-amboules18x5.html

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Εμας μας εδωσε η παιδιατρος ενα πιο ειδικο για τα ματια αλλα και οι απλες αμπουλιτσες κανουν. Μια και ειναι μωρακια δεν θελεις μεγαλο μπουκαλι για να βαζεις συνεχια φρεσκο και αποστηρωμενο.

Μου κάνει εντύπωση που του είπαν ότι δεν υπάρχει φυσιολογικός ορός σε μπουκάλι. Μήπως κόλλησαν στη λέξη "μπουκάλι", γιατί ουσιαστικά ο ορός είναι μέσα σε πλαστικό δοχείο, αν μπορούμε να το πούμε έτσι. Χαζομάρα τους πάντως, αν ισχύει αυτό. Εννοείται ότι υπάρχει φυσιολογικός ορός στα φαρμακεία, όπως και υπάρχει και φυσιολογικός ορός σε αμπουλίτσες για τα παιδάκια. Αλλά ο φυσιολογικός ορός είναι ένας, δεν υπάρχει διαφορά. Εγώ στα μωρά μου που είχαν παρόμοιο θεματάκι, χρησιμοποιούσα τις αμπουλίτσες τους, χρησιμοποιώντας, όπως είπε και η mom διαφορετική γαζούλα για το κάθε ματάκι.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

• 1 month later...

όταν αλλάζετε πάνα στα μικρά σας, με τι καθαρίζετε την περιοχή; Φαινομενικά είναι άσχετη η ερώτηση με το θέμα, αλλά μου ήρθε επειδή εμείς καθαρίζουμε το ποπουδάκι του μικρού μας με ορό. Υπαρχει άλλη μαμά που χρησιμοποιεί ορό για τον καθαρισμό της περιοχής;

vVzsp2.png

Διαφημίσεις

desperate_mary : το μπουκαλι γραφει : sodium chloride 0.9%.

Αν παει σε ενα φυσιολογικο φαρμακειο :roll: και πει φυσιολογικο ορο σε μπουκαλι θα του δωσει.Εγω παντα ετσι το ζηταω (1η φορα κοιταξα πως λεγεται τωρα :roll::roll:)

Για τα ματια το καλυτερο ειναι χαμομηλακι. Διαφορετικη γαζουλα για καθε ματακι φυσικα

weidTales : Με νερακι και σαπουνακι :D

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

όταν αλλάζετε πάνα στα μικρά σας, με τι καθαρίζετε την περιοχή; Φαινομενικά είναι άσχετη η ερώτηση με το θέμα, αλλά μου ήρθε επειδή εμείς καθαρίζουμε το ποπουδάκι του μικρού μας με ορό. Υπαρχει άλλη μαμά που χρησιμοποιεί ορό για τον καθαρισμό της περιοχής;

το μωρό επειδή είναι κοριτσάκι, του καθαρίζω την ευαίσθητη περιοχή, εσωτερικά, 2-3 φορές την εβδομάδα με γάζα και ορό , γιατί με το σαπούνισμα δεν καθαρίζει καλά στη περιοχή αυτή . η μαία μου είχε πει εάν θέλω να χρησιμοποιώ και χαμομήλι (η παιδίατρος πρότεινε φυσ. ορό) Θεωρώ και τα δύο θα είναι μια χαρά!

α! και εγώ το πλένω κάθε φορά που το αλλάζω,

χρησιμοποιώ τον αφρό καθαρισμού της avene που είναι πολύ ήπιος και δεν τρίβεις όπως τα ζελ για να γίνει αφρός, οπότε δεν ερεθίζεται μια και την πλένω αρκετές φορές την ημέρα

desperate_mary : το μπουκαλι γραφει : sodium chloride 0.9%.

Αν παει σε ενα φυσιολογικο φαρμακειο :roll: και πει φυσιολογικο ορο σε μπουκαλι θα του δωσει.Εγω παντα ετσι το ζηταω (1η φορα κοιταξα πως λεγεται τωρα :roll::roll:)

Για τα ματια το καλυτερο ειναι χαμομηλακι. Διαφορετικη γαζουλα για καθε ματακι φυσικα

weidTales : Με νερακι και σαπουνακι :D

Το μεγαλο μπουκαλι οταν ανοιχτει πρεπει να διατηρειται στο ψυγειο. Και γω θα συστηνα να χρησιμοποιεις μικρες αμπουλες, πιο πρακτικο και ασφαλες. Για μεγαλυτερη ποσοτητα εχει μπουκαλακια 50, 100 ,500, και 1000ml. Το 50 θα κανει μαλλον την δουλεια σου...εννοειται εφαρμογη με αποστειρωμενες γαζουλες...

Διαφημίσεις