Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κορτιζονη (Medrol) και παρενεργειες

Recommended Posts

Υπαρχει καποιος να μπορει να μου πει τι παρενεργειες εχει η κορτιζονη και τι πρεπει να προσεξω? (ο γιατρος ειπε λιγο αλατι και λιγα γλυκα δεν πειραζει αλλα ακουω πολλα σχετικα οποτε....)

Η υπερτριχωση με πανικοβαλε. Θα αλλαξω νικ και θα το κανω "argouditsa" δλδ μετα? :lol::lol:

Η δοσολογια που θα παρω ειναι:

Medrol 16 mg

1x1 για 4 ημερες και μειωση ανα 4ημερο. Δλδ θα ειναι για 12 μερες.

Για πειτε εμπειριες γιατι με φρικαρε ο dr.:?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

Για τόσες λίγες μέρες νομίζω δεν υπάρχει πρόβλημα... Αν μπορείς κόψε εντελώς το αλάτι, για να έχεις όσο το δυνατόν λιγότερη κατακράτηση... Σοβαρές παρενέργειες υπάρχουν όταν είναι απαραίτητη η μακροχρόνια χρήση...

Καλημέρα.

Πέρσι τέτοιο καιρό πήρα κι εγώ κορτιζόνη Medrol. Μου είχε πει η γιατρός καθόλου αλάτι. Όμως η μάνα μου μού είπε καθόλου γλυκά. Κόντεψα να τρελαθώ. Εν μέσω Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ούτε αλάτι ούτε γλυκό. Γολγοθάς, γιατί είμαι και γλυκατζού. Η στέρηση του αλατιού δεν με ενόχλησε. Μετά που ξαναρώτησα τη γιατρό μου είπε ότι τα γλυκά επιτρέπονται. Άρχισα να τρώω γλυκά μετά μανίας. Και πάχυνα φυσικά, όχι όμως από την κορτιζόνη αλλά από τα γλυκά.

Δεν υπάρχει πρόβλημα για τόσες λίγες μέρες. Μην ανησυχείς.

Αλλά τώρα που το θυμάμαι κι εγώ πέρσι είχα πανικοβληθεί. Μαύρα Χριστούγεννα πέρασα και δεν θέλω ούτε να τα θυμάμαι, γιατί η ψυχολογία μου ήταν χάλια.

Τώρα που το βλέπω από απόσταση δεν ήταν κάτι τραγικό, απλώς η λέξη κορτιζόνη μας τρομάζει.

Καλά Χριστούγεννα με υγεία να έχετε.

5f27b8bd0c.png

Elenik το έπερνα 1χ2 για έξι μήνες!!!!!! Άστα, αλλά εκτός από μερικές τριχίτσες επιπλέον (όχι πολλές) και το κλασσικό πρήξιμο που προκαλεί η κορτιζόνη τίποτα άλλο. Και εγώ στην αρχή είχα πανικοβληθεί με αυτά που μου είχε πει ο γιατρός αλλά δεν έγινε τίποτα!!!1 Οκ τα κιλά μου τα πήρα αλλά όταν τη σταμάτησα σιγά σιγά επανήλθα. Καλά όχι εντελώς (δεν έκανα και προσπάθεια βέβαια να πω την αλήθεια) αλλά επανήλθα. Δεν μπορώ να πω ότι πρόσεχα ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Αν εσύ κόψεις τα πολλά αλμυρά και γλυκά νομίζω ότι ούτε αυτά που εμφάνισα εγώ δεν θα εμφανίσεις. Εγώ δεν τα είχα κόψει το ομολογώ, είμαι λιχούδο πολύ και δεν μπορούσα να σταματήσω να τρώω γλυκάκια... Μην ανησυχείς όλα καλά, χώρια που εσύ θα πάρεις για πολύ λίγο. Σιγά τα αυγά!!!! Μη μασάς. ;):lol::lol: :lol:

Το κοριτσάκι μου είναι όλη μου η ζωή

Άρχισα να τρώω γλυκά μετά μανίας. Και πάχυνα φυσικά, όχι όμως από την κορτιζόνη αλλά από τα γλυκά.

Mου ειπε οτι ανοίγει επικινδυνα την όρεξη και θελει μεγάλη προσοχη μην γινεις διπλη.

Πως θα μεινω Χριστουγεννιατικα σε διαιτα με τοσα καλουδια γυρω μου?

Πασχα θα κανω δλδ. Νηστεια. Και τα γλυκα οντως ειναι η μεγαλη αδυναμια μου.:-(

Διαφημίσεις

Να μη μείνεις κοπέλα μου Χριστουγεννιάτικα. Δεν είναι καθόλου μεγάλο το διάστημα που θα πάρεις κορτιζόνη. Μη σε απασχολεί. Απλά να μην τρώς φαγητά "λύσσα". Αλλά κατά τα άλλα να απολαύσεις τις γιορτές. Επανέρχεσαι μετά αλήθεια σου λέω. :P :p :P

• 3 weeks later...

Θα σου πω οτι κατα τη διαρκεια της αγωγης δεν πρεπει να τρως καθολου αλατι και καθολου ζαχαρη. Καθολου.

Επισης για το επομενο εξαμηνο πρεπει να προσεχεις τη διατροφη σου γιατι η κορτιζονη θα ειναι ακομα παρουσα στον οργανισμο σου.

k9Tap3.png

Κορίτσια καλημέρα. Παίρνω κι εγώ το medrol τέσσερα την ημέρα 16 mg και περιμένω πως και πως να μου το μειώσει ο γιατρός σήμερα που θα πάω. Είμαι στην 10η εβδομάδα τώρα. Εμφάνισα αρκετή τριχοφυία στο πρόσωπο που ποτέ δεν είχα πρόβλημα αλλά δεν γνώριζα ότι προκαλείται και από το χάπι αυτό. Το αγνοούσα. όταν το κόψεις λοιπόν εξαφανιζεται η τριχοφυία ή πρέπει να προβεί κανείς σε άλλες διαδικασίες για να εξαφανιστουν οι πάλιοτριχούλες? Αν γνωρίζει καμία παρακαλώ ας μου απαντήσει. Σας ευχαριστώ που με ακούσατε. Να είστε όλες καλα......

Συνηθως οταν μια τριχα βγει, παει βγηκε, δεν φευγει.

Σε ελαχιστες περιπτωσεις εχει συμβει να εξαφανιστουν οι τριχες που βγηκαν απο φαρμακα, ορμονικους λογους κλπ.

Περιμενε κι αν δεις οτι δε φευγουν, να καταφυγεις καλυτερα στη λυση του λειζερ και οχι να παρεις αντισυλληπτικα, οπως πιθανον να σου προτεινουν.

k9Tap3.png

Δυστυχώς οι τριχούλες δεν φεύγουν μετά. Ότι έβγαλες έβγαλες. Εγώ τις βγάζω με τσιμπιδάκι λόγω έλειψης χρήματος για ριζική αποτρίχωση. Αν αυξηθούν τότε θα πάω για αποτρίχωση.

Διαφημίσεις

• 1 month later...

εκανα διπλη δοση κορτιζονης (ενεση), για να μεγαλωσουν οι πνευμονες, εξαιτιας του φοβου προωρου τοκετου. ειμαι στην 33η εβδομαδα. ο γιατρος δεν μου ειπς να προσεξω κατι στο φαγητο κλπ. αναφορικα με το πρηξιμο ξερει καμια ποσο πρηζει η κορτιζονη?

Μα μαρη κι εσυ στην εγκυμοσυνη.. λιγο πρηξιματακι ακομα που να φανει :roll::lol: . Για μια ενεση μιλας μονο?

Χαλαρααααα :D

Αλατι και γλυκα.

Παντως ανοιγει την ορεξη (4 κιλα + ειμαι η μουσχαρα :-( ) Για μια ενεση μιλας μονο? Δεν νομιζω να εχει καν παρενεργειες τοσο μικρη δοση. Λεω...

Εγω εκανα πατατααααα

Κορτιζονη με ποτο..... Δεν μου το ειχε πει στα απαγορευμενα :lol: (παρελυσα τελειως παιδια. ποτε μην το κανετε το σφαλμα)

Επειδη συγγενικο μου πρόσωπο μεγάλης ηλικίας παίρνει μεδρολ, έχω να σας πω τα εξης. Αλάτι ζαχαρη και ποτό δεν κάνει. το αλάτι δεν ξέρω, ισως για να μην ανεβάσει πίεση και κανει και κατακρατηση, η ζαχαρη σιγουρα ανεβάσει σάκχαρο και του ανεβασε, ποτο δεν ξέρω δεν ήπιε. Μας ειπαν να προσέχουμε και το καλιο για να μην κάνει υπερκαλιναιμία αν δεν κάνω λάθος, οπότε να μην τρωει μπανανες χυμούς φρούρων και σούπες. Στις σούπες βγαίνει το κάλιο, ετσι μας είπαν. Επίσης η κορτιζονη που χορηγηται καιρό, προκαλεί μυική αδυναμία ειδικα στα ακρα (χερια- ποδια) και θελει προσοχη. Και σε εμας λογω ηλικιας και σχετικου καθισιου, έχουμε φτασει να μην μπορουμε να παρουμε τα ποδια μας, μετα απο 15 ημερες. Μας είπαν οτι με τη διακοπη χορηγησης κορτιζονης θα επανελθει σιγα σιγα η μυικη μαζα, αλλα μαλλον με το σχετικο ερεθισμα (κινηση και ελαφρα γυμναστικη).

0b8bfa6eaf.png

εκανα διπλη δοση κορτιζονης (ενεση), για να μεγαλωσουν οι πνευμονες, εξαιτιας του φοβου προωρου τοκετου. ειμαι στην 33η εβδομαδα. ο γιατρος δεν μου ειπς να προσεξω κατι στο φαγητο κλπ. αναφορικα με το πρηξιμο ξερει καμια ποσο πρηζει η κορτιζονη?

Η δοση ειναι αρκετη και θα ειναι παρουσα για κανενα εξαμηνο στον οργανισμο σου.

Να μην τρως γλυκα και αλατισμενα

k9Tap3.png

Η δοση ειναι αρκετη και θα ειναι παρουσα για κανενα εξαμηνο στον οργανισμο σου.

Να μην τρως γλυκα και αλατισμενα

εε? Για λεγε? Δεν σταματαμε τα οχι με το που κοπει? :shock::shock: Παλι γκαφα εκανα?:oops::oops: (πλακωθηκα στα γλυκα μετα να βγαλω το αχτι μου :oops::oops:)

Διαφημίσεις

Η κορτιζονη αναλογα με τη δοση αλλα και το ειδος παραμενει για ενα διαστημα στον οργανισμο μετα τη χορηγηση της, οποτε καλο ειναι να περιμενουμε λιγο πριν βγαλουμε το αχτι μας:P

k9Tap3.png

κοριτσια, η αληθεια ειναι οτι η ορεξή μου αυξήθηκε αμεσως και το πρόσεξα. θα κανω κρατει, αλλά εχω ηδη φαει καποια γλυκα μετα απο καιρο. στοπ λοιπον μεχρι να ρωτησω τον γιατρο μηπως αυτη η κορτιζονη για τουςε πνευμονες ειναι πιο ακινδυνη (θα θελα ε???)

H κορτιζονη ειναι ιδια, απλα καποιες ενεσεις ειναι βραδειας αποδεσμευσης, δηλ σου κανουν την ενεση σημερα και αποδεσμευεται σιγα σιγα στον οργανισμο σου επι πχ 12 ημερες.

k9Tap3.png

εγω όσο επαιρνα χαπακι, δεν πειναγα πολυ. Όταν μετα απο χειρουργειο εκανα ενεσεις κορτιζονης για καμια εβδομαδα...κοντεψα να φαω όλο το ψυγειο....Παντως απο διμηνη χρηση κορτιζονης και χειρουργειο θυρεοειδους τσιμπησα 6 κιλακια περιπου....Τα οποια δυσκολευομουν πολυ να χασω...

Εγω που τα επαιρνα καιρο το μονο που αντιμετωπισα ηταν οτι ειχα τρελη ορεξη και πριξιμο απο την κατακρατηση υγρων. Παροτι δεν ετρωγα καθολου αλατι η ζαχαρη πριστηκα πολυ και το σωμα μου ανοιξε και χαλαρωσε αρκετα. Παρολα αυτα αφου την εκοψα επανηλθα στα κανονικα μου μετα τον χρονο καθως το πριξιμο αργησε να φυγει. Σημασια εχει ομως οτι φευγει καποια στιγμη. Τριχες δεν εβγαλα καθολου.

• 9 years later...

Κοπέλες μου γεια σας πρώτη  φορά γράφω σε φόρουμ αλλα χρειάζομαι  τη βοήθεια σας κατι πηγε λαθος με την συνεννόηση μου για την ποσότητα medrol που Πρέπει  να περνώ ενω Πρέπει να περνω μισό (8mg)χθες πητα 1 σωστο(16mg) λέτε να επηρεάσει το ζουζουνακι μου .... βρίσκομαι στην 5 εβδομαδα