Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΒΓΗΚΕ ΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ!!!!!!!!

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους και όλες.

Το βράδυ τάιζα τον 19 ημερών γιό μου και ξαφνικά έκανε εμετό και βγήκε γάλα από τη μυτούλα του.

Αφού ηρέμησε ήπιε το υπόλοιπο γάλα και κοιμήθηκε.

Είναι ανησυχητικό?

Να πάρω την παιδίατρο?

Πείτε μου αν σας συνέβη ποτέ.

Διαφημίσεις

ηρεμαααααααα!

μόνη σου το είπες 19 ημερών. από τη λαιμαργία τους πίνουν γρήγορα. δεν ξέρουν ακόμη να ελεξουν την όρεξή τους...

ρώτησε και τον παιδίατρο, αλλά cool φιλενάδα.

το άγχος μας περνάει στα μωρά

age.png

Μην ανησυχείς μου είχε συμβεί και εμενα κάποιες φορές αν για κάποιο λόγο του γύρισε η γουλίτσα πίσω (που συμβαίνει πολύ συχνά στα μωρά) λογικό έιναι να βγει από τη μύτη αφού αυτά επικοινωνούν. Πες το και στη παιδίατρο αλλά μην αγχώνεσαι όποτε την βρεις.

iTLNp3.pnguQzNp3.png

If my heart can become pure and simple, like that of a child, I think there probably can be no greater happiness than this. -- Kitaro Nishida

Διαφημίσεις

καλημέρα

είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum αλλά είδα το μήνυμα της desperate_mary. καταρχήν να σου ζήσει το μικρούλι. σίγουρα το ποιό ασφαλές είναι να συμβουλευτείς την παιδίατρο αλλά από εμπειρία έχω δίδυμα 2,5 περίπου χρονών και έχω περάσει άπειρα περιστατικά με εμετούς γιατί και τα δύο είχαν παλλινδρόμιση. εάν βγει γάλα από τη μύτη βάζουμε πάντα ορό στο μωρό και δεν δίνουμε γάλα εάν δεν περάσει καμιά ώρα. αυτό τουλάχιστον μου είχε επισημάνει η παιδίατρος. δεν θυμάμαι να το εξηγήσω ιατρικά αλλά μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα στο ανώτερο αναπνευστικό του μωρού. με τον ορό καθαρίζει και δεν έχεις πρόβλημα. (μπορεί να ξανακάνει εμετό από τον ορό)

πάντως μην ανησυχείς αυτό είναι πολύ συνηθισμένο στα μωράκια.

Μην αγχώνεσε!εγώ δεν ήξερα ότι έπρεπε να τον κρατάω 20 λεπτά όρθιο αφού φάει κ μόνο απ τα αφτιά δεν έβγαζε ο καημένος γάλα.

Κ μεγαλύτερος τώρα πριν κανένα μήνα που έκανε εμετό πάλι έβγαλε απ την μύτη.

Της τηλεφωνώ και δεν το σηκώνει!!!!! Δεν το πιστεύω!!!

Αγχώθηκα λιγάκι τώρα και πλησιάζει η ώρα να τον ξαναταίσω. Ελπίζω να μη μου το ξανακάνει

απαράδεκτο!

ο παιδίατρος ότι ώρα και να 'ναι πρέπει να απαντήσει στο τηλέφωνο.

τελικά...απάντησε;

age.png

καλημέρα

είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum αλλά είδα το μήνυμα της desperate_mary. καταρχήν να σου ζήσει το μικρούλι. σίγουρα το ποιό ασφαλές είναι να συμβουλευτείς την παιδίατρο αλλά από εμπειρία έχω δίδυμα 2,5 περίπου χρονών και έχω περάσει άπειρα περιστατικά με εμετούς γιατί και τα δύο είχαν παλλινδρόμιση. εάν βγει γάλα από τη μύτη βάζουμε πάντα ορό στο μωρό και δεν δίνουμε γάλα εάν δεν περάσει καμιά ώρα. αυτό τουλάχιστον μου είχε επισημάνει η παιδίατρος. δεν θυμάμαι να το εξηγήσω ιατρικά αλλά μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα στο ανώτερο αναπνευστικό του μωρού. με τον ορό καθαρίζει και δεν έχεις πρόβλημα. (μπορεί να ξανακάνει εμετό από τον ορό)

πάντως μην ανησυχείς αυτό είναι πολύ συνηθισμένο στα μωράκια.

Σ'ευχαριστώ θερμά για τη βοήθεια.

Επειδή δεν τα ξέρω ακόμα καλά, όταν λες ορό για τη μυτούλα εννοείς το otrisalin?

Διαφημίσεις

Σ'ευχαριστώ θερμά για τη βοήθεια.

Επειδή δεν τα ξέρω ακόμα καλά, όταν λες ορό για τη μυτούλα εννοείς το otrisalin?

φυσιολογικό ορός... αγορασμένος από το φαρμακείο ή το σουπερ μαρκετ

το otrisalin είναι ΣΥΣΚΕΥΗ ΡΙΝΙΚΗΣ ΑΠΟΦΡΑΞΗΣ που ρουφάει τις μύξες....αφού βάλεις ορό στη μύτη

age.png

Μην αγχώνεσε!εγώ δεν ήξερα ότι έπρεπε να τον κρατάω 20 λεπτά όρθιο αφού φάει κ μόνο απ τα αφτιά δεν έβγαζε ο καημένος γάλα.

Κ μεγαλύτερος τώρα πριν κανένα μήνα που έκανε εμετό πάλι έβγαλε απ την μύτη.

Αν έχει ρευτεί μια - δύο φορές συνεχίζουμε να τον κρατάμε όρθιο?

Εγώ τον αφήνω. Μήπως φταίει αυτο?

Τιποτα απολυτως , εντελως φυσιολογικο , καλως ηρθες στο αγχωμενο club των μαμαδων . Λοιπον ακου μια ιστορια , στο δευτερο μου στο μαιευτηριο εφεραν την μικρη ε και εβγαλε γαλατακι , αγχωμενη η μαια με κοιτα3ε για να με ηρεμησει και της λεω πριν καν προλαβει να μιλησει "ε ετσι ειναι τα μωρακια ολο γαλα βγαζουνε και χαμογελασα " η μαια απαντησε "ειναι το δευτερο σας ε ?? " και χαμογελασα καταφατικα .

Εγω το θεωρουσα πολυ κακο στο πρωτο μας , οταν εκανε εμμετο το μικρο , πωπω αγχος μιλαμε μεχρι που εφτασε ο μεγαλοσ 3 ετων σχεδον κανει εμμετο οπως ολα τα παιδακια και παλι με αγχωνει χαχαχαχα .

Η μικρη μας ειχε αναγωγες , οταν επερνε δηλαδη το γαλα το εβγαζε το μισο , και απο μυτη και απο στομα :) τελικα της δωσαμε αντιαναγωγικο γαλα , ηταν πιο πηχτο και το δεχοτανε καλυτερα , παλι κατι εβγαζε αλλα οχι τοσο πολυ .

μην αγχώνεσαι καθόλου. να ξέρεις ότι τα μωρά μέχρι την ηλικία των 6 μηνών περίπου μπορούν να αναπνεόυν και να καταπίνουν ταυτοχρονα πράγμα που δεν μπορούμε εμείς. το ρινο - στοματικο - οισοφαγικό τους σύστημα είναι ανώριμο. είναι απολύτως φυσιολογικό. απλά κράτα το μωρό περίπου 20΄για να ρευτεί και μετά βάλτο στο πλάι. οπότε και να βγάλει δεν μπορεί να πνιγεί. και κατι άλλο. μπορεί να έχει κλειστή μυτούλα και να νομίζεις ότι είναι κρυωμένο. πάρε την συσκευή της otrisalin και τους φυσιολογικούς ορούς (έχει και η otrisalin - απλά είναι μόνο για τη ρινική κοιλότητα και όχι φυσιολογικός ορός που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στα ματάκια ή αλλού) και αν η βλέννα είναι άσπρη ή περίπου άσπρη να ξέρεις ότι είναι γάλα με σάλιο μαζί. το είχα πάθει στον γιο μου και με καθησύχασε η γιατρός (νομιζα οτι είχε κρυώσει απο το κλιματιστικό). συνήθως το γάλα που βγαίνει από το στόμα περνάει και στη ρινική κοιλότητα και επειδή τα μωρά δεν μπορούν να φυσήξουν τη μύτη τους μένει και φράζει τη μυτη με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πιουν γάλα γιατί δεν μπορούν να αναπνεύσουν. απλά μετά που θα τραβήξεις τις "μύξες" βάλε φυσιολ. ορο γιατί στεγνώνει η μυτούλα τους και πρέπει να είναι πάντα υγρή για να φιλτράρεται ο αέρας απο τα μικρόβια ή τους ιούς.

ελπίζω να σε ξεάγχωσα και σόρρυ για το μεγάλο ποστ

Διαφημίσεις