Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Στερεές τροφές ...είναι αναγκαίο από τώρα, 6 μηνών!

beba09

Recommended Posts

Η μπέμπα μου είναι 6 μηνών, σύμφωνα με την παιδίατρο πρέπει να ξεκινήσω φρουτα κλπ...! Εγώ όμως βλέπω ότι η μικρή είναι μια χαρά με το γαλατάκι. Το μόνο που της δίνω είναι στις 6 μμ μια κρέμα βανίλια.. 100ml + 3 1/2 σκόνη κρέμα...και δίνω και ένα μικρό γάλα 120ml. Ζυγίζει 6 κιλά, δεν έχουμε δοντάκια, και δεν μπορούμε ακόμα να κάτσουμε μόνες μας. Εσείς τι λέτε; να παραμείνω έτσι για πόσο ακόμα....! δεν ξέρω αλλά να βγάλω το γάλα τον 10πμ για να βάλω φρούτα εμένα μου φαίνεται κάπως περίεργο...!

Διαφημίσεις

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

εδω αρχιζουμε τροφες απο τον 4ο μηνα.στην ελλαδα πιο αργα απο οσο ξερω.θηλαζεις?παντως ενα φρουτογευματακι τη μερα δε θα ηταν κακο κατα τη γνωμη μου

Ολα τα μωρακια αρχιζουν στερεες εκει γυρω στον 6ο.Συνηθως πρωτα με κρεμα και μετα με τα φρουτα οπως σου ειπε και ο παιδιατρος σου.Δεν θ'αργησεις και πολυ ν'αρχισεις και χορτοσουπες.Γιατι σου φαινεται υπερβολικο?

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

Ναι, 6 μηνών είναι η καταλληλη ηλικία για την εισαγωγη των στερεων τροφών, χωρις να αντικαθιστούμε τα γεύματα θηλασμού. Καλύτερα να μη δίνεις την άχρηστη κατα τ' αλλα κρέμα βανίλια και να δίνεις φρουτάκια. Οταν λες "ενα μικρό γάλα" τι εννοείς? Φόρμουλα ή αντλημένο δικό σου? Εχει διαφορά αν θηλάζει το μωρό από το να δίνεις αγελαδινό γάλα. Το αγελαδινό γάλα οι παιδίατροι θελουν να το αντικαταστήσουν σα γεύμα, γιατί το ασβέστιο δεσμεύει το σίδηρο, κάτι που δεν ισχύει αν το μωρό θηλάζει.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Tώρα είδα προηγούμενο μηνύμά σου οτι δε θηλάζεις.

Επιπλέον καταλαβαίνω ότι ήδη έχεις ξεκινήσει την εισαγωγή στερεών, αφού δίνεις κρέμα (από πόσο μηνών?), οπότε γιατί ανησυχείς για τα φρούτα?

Εδώ στην ενότητα του θηλασμού θα δεις ότι οι μαμάδες αντιδρούμε για τις έτοιμες κρέμες του εμπορίου και όχι για τα φρουτάκια.

Μήπως να ρίξεις μια ματιά στην άλλη ενότητα στερεών τροφών (εκτός θηλασμού δλδ), εδώ:

http://parents.org.gr/forum/forumdisplay.php?f=159

Όπως σου είπα και πριν, τα μωράκια που θηλάζουν ακολουθούν άλλες οδηγίες για την εισαγωγή στερεών (της συμβούλου θηλασμού), εσύ καλύτερα να ακολουθήσεις τις οδηγίες του παιδιατρου.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

εδω αρχιζουμε τροφες απο τον 4ο μηνα.στην ελλαδα πιο αργα απο οσο ξερω.θηλαζεις?παντως ενα φρουτογευματακι τη μερα δε θα ηταν κακο κατα τη γνωμη μου

μόνο τους πρώτους 2 1/2 μήνες θήλαζα....!

Ναι, 6 μηνών είναι η καταλληλη ηλικία για την εισαγωγη των στερεων τροφών, χωρις να αντικαθιστούμε τα γεύματα θηλασμού. Καλύτερα να μη δίνεις την άχρηστη κατα τ' αλλα κρέμα βανίλια και να δίνεις φρουτάκια. Οταν λες "ενα μικρό γάλα" τι εννοείς? Φόρμουλα ή αντλημένο δικό σου? Εχει διαφορά αν θηλάζει το μωρό από το να δίνεις αγελαδινό γάλα. Το αγελαδινό γάλα οι παιδίατροι θελουν να το αντικαταστήσουν σα γεύμα, γιατί το ασβέστιο δεσμεύει το σίδηρο, κάτι που δεν ισχύει αν το μωρό θηλάζει.

δίνω ξένο γάλα, δεν θηλάζω....γιατί η βανίλια είναι άχρηστη...??? μικρό σημαίνει λίγα ml.

Tώρα είδα προηγούμενο μηνύμά σου οτι δε θηλάζεις.

Επιπλέον καταλαβαίνω ότι ήδη έχεις ξεκινήσει την εισαγωγή στερεών, αφού δίνεις κρέμα (από πόσο μηνών?), οπότε γιατί ανησυχείς για τα φρούτα?

Εδώ στην ενότητα του θηλασμού θα δεις ότι οι μαμάδες αντιδρούμε για τις έτοιμες κρέμες του εμπορίου και όχι για τα φρουτάκια.

Μήπως να ρίξεις μια ματιά στην άλλη ενότητα στερεών τροφών (εκτός θηλασμού δλδ), εδώ:

http://parents.org.gr/forum/forumdisplay.php?f=159

Όπως σου είπα και πριν, τα μωράκια που θηλάζουν ακολουθούν άλλες οδηγίες για την εισαγωγή στερεών (της συμβούλου θηλασμού), εσύ καλύτερα να ακολουθήσεις τις οδηγίες του παιδιατρου.

μισό λεπτάκι... εμένα η μικρή δεν θέλει να φάει τι να κάνω δηλαδή...της έφτιαξα...καρότο (πουρέ τίποτα), κοτόπουλο, (πουρέ) πάλι τίποτα, δεν είμαι υπερ του να το πιέζω..

beba09 o παιδίατρος τι οδηγίες σας έδωσε ακριβώς;

το γιαούρτι δεν είναι κατάλληλο για την ηλικία του μωρού σου.

Δεν είπε κανείς να το πιέζεις, αλλά από 6 μηνών και μετά, ειδικά τα μωρά που δεν θηλάζουν, χρειάζονται κι άλλες τροφές για να πάρουν σίδηρο και άλλα θρεπτικά συστατικά

jv42p3.png

DfUyp2.png

Διαφημίσεις

δοκιμασε πατα καροτο σελινο κ λιγο κοτοπουλακι.επισης μπορεις να αλεσεις γιαουρτι (απο 7 μηνων τα δινετε εκει νομιζω)με μπανανα κ λιγο γαλα για να μην ειναι πολυ πηχτο

Δεν είπε κανείς να το πιέζεις, αλλά από 6 μηνών και μετά, ειδικά τα μωρά που δεν θηλάζουν, χρειάζονται κι άλλες τροφές για να πάρουν σίδηρο και άλλα θρεπτικά συστατικά

να ξεκινήσω να δίνω..έξι μηνών δίνουν γιαουρτάκι ειδικό για 6 μηνών...λέω απλά να προσπαθήσω αργότερα 7 μηνών

Ναι και οι διάφορες χαζοκρέμες λένε από 4 μηνών... για ρώτα όμως κάποιον ενημερωμένο, για δες τι λεει ο ΠΟΥ, η Αμερικάνικη Παιδιατρική Εταιρια κλπ κλπ...

Αν θες το καλύτερο για το παιδί σου, διάβασε τα λινκ εδώ στην ενότητα θηλασμού που παραμπέμπουν στην εισαγωγή στις στερεές τροφές και ξέχασε τα κονσερβοκούτια και τα έτοιμα αγελαδινά γεύματα που μόνο για μωρά δεν είναι κατάλληλα.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

μισό λεπτάκι... εμένα η μικρή δεν θέλει να φάει τι να κάνω δηλαδή...της έφτιαξα...καρότο (πουρέ τίποτα), κοτόπουλο, (πουρέ) πάλι τίποτα, δεν είμαι υπερ του να το πιέζω..

Εννοείται ότι δε θα το πιέζεις το παιδάκι, μόνο το αντίθετο θα καταφέρεις.

Εμάς μας πήρε 3 μήνες για να αρχίσουμε να τρώμε.

Ξεκίνα τα φρουτάκια το πρωί, εννοείται ότι θα φάει ελάχιστες κουταλίτσες για αρχή. Αν βλέπεις ότι το δέχεται, καλώς... την επόμενη μερα προσπαθείς για λίγα κουταλάκια παραπάνω, αν δεν το δέχεται την αφήνεις και ξαναδοκιμάζεις μετά από μερικές μέρες.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Ναι και οι διάφορες χαζοκρέμες λένε από 4 μηνών... για ρώτα όμως κάποιον ενημερωμένο, για δες τι λεει ο ΠΟΥ, η Αμερικάνικη Παιδιατρική Εταιρια κλπ κλπ...

Αν θες το καλύτερο για το παιδί σου, διάβασε τα λινκ εδώ στην ενότητα θηλασμού που παραμπέμπουν στην εισαγωγή στις στερεές τροφές και ξέχασε τα κονσερβοκούτια και τα έτοιμα αγελαδινά γεύματα που μόνο για μωρά δεν είναι κατάλληλα.

η κοπελα ειπε οτι δε θηλαζει αρα πρεπει να αρχισει τροφες το μωρο

Διαφημίσεις

Ολα τα μωρακια αρχιζουν στερεες εκει γυρω στον 6ο.Συνηθως πρωτα με κρεμα και μετα με τα φρουτα οπως σου ειπε και ο παιδιατρος σου.Δεν θ'αργησεις και πολυ ν'αρχισεις και χορτοσουπες.Γιατι σου φαινεται υπερβολικο?

και εμεις το ιδιο προγραμμα ειχαμε ακολουθησει και γιαουρτι πιο μετα

η κοπελα ειπε οτι δε θηλαζει αρα πρεπει να αρχισει τροφες το μωρο

Δεν είπα κάτι διαφορετικό. :)

Απλά το θέμα είναι να αρχίσει ουσιαστικές τροφές που θα του προσφέρουν κάτι.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

μπορει να μην θηλαζεις αλλα και παλι το μωρο ειναι πολυ μικρο για να τρωει ολα αυτα μαζι

ξεκινας απο τις κρεμες (εγω τις εδινα βιολογικες) και τα φρουτα

αλλα παντα το κανεις σιγα σιγα

οπως ειπαν κ τα κοριτσια παραπανω, μπορει να σου παρει κ 3 μηνες μεχρι να φαει μια ικανοποιητικη ποσοτητα

λιγες κουταλιες καθε φορα και σιγα σιγα τις αυξανεις

αμα φτασεις σε μια ικανοποιητικη ποσοτητα φαγητου, τοτε πας και στις χορτοσουπες

ολα μαζι δεν γινεται

και σιγουρα οχι κρεας ακομα!

παντως μην αρκεστεις σε αυτα που σου γραφουμε εμεις

διαβασε και τα παραπανω λινκ που σου παρεθεσαν τα κοριτσια

Καλησπερα και απο μενα , εχω και εγω ενα γιο 8 μηνων μας πηρε και εμας αρκετο χρονο να αρχισει να τρωει αλλα εμεις θηλαζουμε και πινουμε και ενα μπουκαλι ξενο γαλα επειδη λειπω εγω το πρωι, ειναι κακο ??? και τρωει και κρεας-λαχανικα και φρουτα και γιαουρτι κανονικο οχι το παιδικο του εδωσα και απο αυτο αλλα ειναι αχρηστο αυτο οποτε κανονικο με φρεσκα φρουτα μεσα, μαλιστα αυριο θα του παρω κατσικισιο γιαουρτακι!!!

Αγλαΐα, Amaretto και υπόλοιπες κοπέλες χρειάζομαι τη γνώμη σας για την εισαγωγή των στερεών τροφών γιατί έφτασε και η δική μας ώρα να ξεκινήσουμε να τρώμε και κάτι διαφορετικό εκτός από το γαλατάκι της μαμάς!

Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη επειδή μέχρι σήμερα το μωράκι μου θηλάζει αποκλειστικά και δεν σας κρύβω ότι δεν μου πολυάρεσε η πρόταση της παιδιάτρου να ξεκινήσει να τρέφεται με κρέμα βανίλια ή ρυζάλευρο από 5,5 μηνών. Αφού λοιπόν διάβασα τις συμβουλές της Αγλαΐας και της Amaretto που έδιναν στις άλλες κοπέλες δεν ξεκινήσαμε από 5,5 μηνών με την κρέμα βανίλια. :wink:

Από αυτά που διάβασα νομίζω ότι είναι καλύτερο να ξεκινήσω με φρούτα τον 6ο μήνα, αν θυμάμαι σωστά στην αρχή τα φρούτα πρέπει να είναι βρασμένα; Συμφωνείτε; Εάν ναι για πόσο χρονικό διάστημα πρέπει να τα βράζω;

Σκέφτομαι λοιπόν σταδιακά να καταλήξουμε το πρωί να τρώει φρουτόκρεμα, το μεσημέρι σούπα (κοτόπουλο ή μοσχάρι) και να θηλάζει 1,5 - 2 ώρες πριν και μετά από κάθε γεύμα και όποια άλλη στιγμή θέλει. Το απόγευμα όμως, εάν πεινάει θεωρείτε καλό να της δίνω ξανά λίγο από το μεσημεριανό φαγητό, να τη θηλάζω ή να της δίνω κάτι άλλο;

Μας είπε η παιδίατρος μετά από κάθε γεύμα αρχικά να δίνω γάλα και στη συνέχεια να αντικατασταθεί το γάλα με βρασμένο νερό! Όμως αν δίνω νερό, πώς θα έχει όρεξη να πιει γάλα στη συνέχεια; :shock: Όταν της έκανα αυτή την ερώτηση μου είπε ότι σκοπός μας είναι το μωράκι να θηλάζει μόνο το πρωί και το βράδυ. Όταν της απάντησα ότι σε μωράκι μικρότερο του 1 έτους με δύο θηλασμούς υπάρχει πιθανότητα να μη διατηρηθεί η γαλουχία, μου είπε ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Επειδή λοιπόν δεν θα ακολουθήσω τη πρόταση της για δύο μόνο θηλασμούς την ημέρα, τι πρέπει να κάνω με το νερό; :?:

Συγγνώμη εάν σας κούρασα, αλλά όπως όλες οι μανούλες έτσι κι εγώ προσπαθώ να βρω τι είναι καλύτερο για το μωράκι μου, δεν θα ήθελα να το ταλαιπωρήσω ή να του δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα επειδή εγώ δεν έκανα κάτι σωστά.

εγω ποτε δεν εβρασα φρουτα.ειναι κ αναλογως το μωρο φυσικα.πχ τα δικα μου δεν αρχισανε με 2-3 κουταλιες αλλα με την πρωτη τρωγανε ολο το πιατο :shock: κ δεν ειχαν μετα καποιο προβλημα στα κακα η πονους.αλλα δεν ειναι ολα τα μωρα ιδια.θα δεις πως το προτημαει το μωρο κ ας φαει οσο θελει.εγω 6 μηνων θυμαμαι τα εδινα το πρωι γαλα μετα φρουτοκρεμα μετα μεσημεριανο αλεσμενο (χορτοσουπες η κρεατοσουπες)καμια ωρα μετα γιαουρτι ,απογευμα βανιλια κ βραδυ γαλα.αλλα να προσθεσω οτι εγω δε θηλαζα 6 μηνων αλλα μεχρι 4 κ οτι απο 4 μηνων μπηκαμε στις τροφες για καλυτερη απορροφηση σιδηρου

Αγλαΐα, Amarettoκαι υπόλοιπες κοπέλες χρειάζομαι τη γνώμη σας για την εισαγωγή των στερεών τροφών γιατί έφτασε και η δική μας ώρα να ξεκινήσουμε να τρώμε και κάτι διαφορετικό εκτός από το γαλατάκι της μαμάς!

Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη επειδή μέχρι σήμερα το μωράκι μου θηλάζει αποκλειστικά και δεν σας κρύβω ότι δεν μου πολυάρεσε η πρόταση της παιδιάτρου να ξεκινήσει να τρέφεται με κρέμα βανίλια ή ρυζάλευρο από 5,5 μηνών. Αφού λοιπόν διάβασα τις συμβουλές της Αγλαΐας και της Amarettoπου έδιναν στις άλλες κοπέλες δεν ξεκινήσαμε από 5,5 μηνών με την κρέμα βανίλια. :wink:

πολύ καλά κάνατε!

Από αυτά που διάβασα νομίζω ότι είναι καλύτερο να ξεκινήσω με φρούτα τον 6ο μήνα, αν θυμάμαι σωστά στην αρχή τα φρούτα πρέπει να είναι βρασμένα; Συμφωνείτε; Εάν ναι για πόσο χρονικό διάστημα πρέπει να τα βράζω;

δεν ισχύει αυτό, τα φρούτα όταν βράζουν χάνουν τις βιταμίνες τους.

Απλά κάποιες μαμάδες που τα μωρά τους δεν τρώνε φρούτα, τα βράζουν λίγο για να γίνουν πιο γλυκά και νόστιμα. Να πω την αλήθεια το έκανα κι εγώ 2 φορές αλλά μετά μου φάνηκε ανούσιο, γιατί έτσι το μωρό δεν παίρνει βιταμίνες. Επέμεινα λοιπόν με ωμά φρούτα και τα τρώει μια χαρά πλέον

Σκέφτομαι λοιπόν σταδιακά να καταλήξουμε το πρωί να τρώει φρουτόκρεμα, το μεσημέρι σούπα (κοτόπουλο ή μοσχάρι) και να θηλάζει 1,5 - 2 ώρες πριν και μετά από κάθε γεύμα και όποια άλλη στιγμή θέλει.

καλύτερα ξεκινήστε με τις στερεές μία ώρα μετά το θηλασμό, και στην πορεία θα διαμορφώσετε το πρόγραμμα σας

Το απόγευμα όμως, εάν πεινάει θεωρείτε καλό να της δίνω ξανά λίγο από το μεσημεριανό φαγητό, να τη θηλάζω ή να της δίνω κάτι άλλο;

για έξι μηνών μωρό τα τρία γεύματα νομίζω ότι είναι πολλά.

κάποια στιγμή θα το εισάγεις, αλλά αργότερα. Η κόρη μου πάντως που είναι πολύ φαγανό παιδί, τρώει δύο γεύματα, αλλιώς μειώνει τους θηλασμούς αρκετά.

Μας είπε η παιδίατρος μετά από κάθε γεύμα αρχικά να δίνω γάλα και στη συνέχεια να αντικατασταθεί το γάλα με βρασμένο νερό! Όμως αν δίνω νερό, πώς θα έχει όρεξη να πιει γάλα στη συνέχεια; :shock:

το μωρό με τις στερεές θα αρχίσει κάποια στιγμή να διψάει και να χρειάζεται νερό. Μιλάμε για λίγη ποσότητα όμως στην αρχή. Η κόρη μου πάντως ακόμα δεν πίνει καθόλου νερό, οπότε δεν ξέρω να σου πω ακριβώς.

Όταν της έκανα αυτή την ερώτηση μου είπε ότι σκοπός μας είναι το μωράκι να θηλάζει μόνο το πρωί και το βράδυ. Όταν της απάντησα ότι σε μωράκι μικρότερο του 1 έτους με δύο θηλασμούς υπάρχει πιθανότητα να μη διατηρηθεί η γαλουχία, μου είπε ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Επειδή λοιπόν δεν θα ακολουθήσω τη πρόταση της για δύο μόνο θηλασμούς την ημέρα, τι πρέπει να κάνω με το νερό; :?:

καλά, η παιδίατρος άλλα αντί άλλων. Το νόημα είναι ότι μέχρι να γίνει 1 έτους, πρώτα θα θηλάζει το μωρό και μετά από 1 ώρα περίπου (θα δεις στην πορεία πόσο ταιριάζει σε σας) θα τρώει στερεές. Έτσι δεν θα αντικαθίστανται γεύματα θηλασμού. Νεράκι θα προσφέρεις και θα πίνει όσο θέλει

jv42p3.png

DfUyp2.png

η παιδίατρος είπε να ξεκινήσουμε φρουτάκια .....θα ξαναμιλήσω μαζί της πάλι την άλλη εβδομάδα που θα πάμε για εμβόλιο, πάντως η μικρή ξέρει τι της αρέσει... η βανίλια πχ της αρέσει και ανοίγει το στόμα, από φρουτόκρεμα της αρέσει της Νουνου, το βαζάκι πλέον δεν το θέλει.

Σίδηρο;; μα το γαλατάκι είναι εμπλουτισμένο; τα φρούτα δεν έχουν πχ σίδηρο

Στο σούπερ μάρκετ έχουν γιαουρτάκι για μωράκια από 6 μηνών.

η παιδίατρος είπε να ξεκινήσουμε φρουτάκια .....θα ξαναμιλήσω μαζί της πάλι την άλλη εβδομάδα που θα πάμε για εμβόλιο, πάντως η μικρή ξέρει τι της αρέσει... η βανίλια πχ της αρέσει και ανοίγει το στόμα, από φρουτόκρεμα της αρέσει της Νουνου, το βαζάκι πλέον δεν το θέλει.

Σίδηρο;; μα το γαλατάκι είναι εμπλουτισμένο; τα φρούτα δεν έχουν πχ σίδηρο

Στο σούπερ μάρκετ έχουν γιαουρτάκι για μωράκια από 6 μηνών.

έχεις βάλει το θέμα σου στην ενότητα του θηλασμού.

οι μαμάδες που θηλάζουν, συνήθως δεν δίνουν βανίλια γιατί περιέχει ζάχαρη (που είναι βλαβερή) και αγελαδινό γάλα (που είναι άχρηστο στα μωρά που θηλάαζουν). Στη μικρή σου αρέσει η βανίλια γιατί έχει ζάχαρη και είναι γλυκιά. Έχοντας συνηθίσει στο γλυκό, τα φρούτα ίσως της φαίνονται ξυνά.

Το γαλατάκι και το γιαουρτάκι που δίνεις είναι τεχνητά εμπλουτισμένα με σίδηρο, και περιέχουν και άλλα συστατικά όχι ιδιαίτερα υγιεινά για την δική μου άποψη. Οι φυσικές τροφές (φρούτα ωμά, λαχανικά, κρέας, όσπρια) που σταδιακά θα εισάγεις περιέχουν σίδηρο, ψευδάργυρο και άλλα ωφέλιμα συστατικά

jv42p3.png

DfUyp2.png

... από φρουτόκρεμα της αρέσει της Νουνου, το βαζάκι πλέον δεν το θέλει.

φρουτόκρεμα νουνου???

βαζάκι????

Μα τι το ταϊζεις το παιδί???

Στην Ελλάδα ζούμε βρε κοπελιά, δώσε στο παιδάκι φρέσκα φρουτάκια να πάρει καμιά βιταμίνη!

Ελεος δλδ!

EXXQp3.pngAIzKp2.png