Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εκνευρισμένο μωράκι. Γιατί???????

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες τις μανούλες και τους μπαμπάδες του φόρουμ.

Είναι η πρώτη φορά που γράφω αλλά σας διαβάζω πολλούς μήνες - καθ'όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ο μπεμπούλης μας είναι 16 ημερών και το ζήτημα είναι ότι όταν είναι ξύπνιος είναι μονίμως σφιγμένος, ζορίζεται, τεντώνεται τόσο που κοντεύει να φύγει από την αγκαλιά, βγάζει άναρθρες κραυγές και βογγητά και γενικώς έχει έναν εκνευρισμό.

Ακόμη και στον ύπνο του κάνει περίεργους ήχους και τσιρίδες που μας κάνει να πετιόμαστε πανικόβλητοι για να τον ελέγξουμε, και διαπιστώνουμε ότι κοιμάται.

Τα γεύματα του τα τρώει κανονικά (πίνει ξένο γάλα - δεν κατάφερα να θηλάσω) και οι κενώσεις του γίνονται δύο φορές τη μέρα. Στο μπανάκι του είναι ήρεμος αλλά μόλις τελειώσει ξαναρχίζει το ίδιο.

Δε βλέπω να έχει κολικούς σύμφωνα μα τα συμπτώματα που διάβασα σε άλλα ποστ.

Προβληματίζομαι πάρα πολύ ότι κάτι κακό του συμβαίνει και δεν έχω μαμά ή πεθερά για να ρωτήσω αν αυτό είναι κάτι το φυσιολογικό για τόσο μικρά μωράκια.

Η παιδίατρος θα μας δει στις 23/12 και δεν συζητά από το τηλέφωνο τέτοια θέματα.

Ας μου πει κάποιος τη γνώμη του.

Ευχαριστώ θερμά για το χρόνο σας.

:cry::cry::cry::cry::cry::cry:

Διαφημίσεις

καλημέρα και να σου ζήσει!

Εμένα ο παιδίατρος μου είχε πει όταν ήταν νεογέννητο και αποδείχθηκε σωστός.

Το νεογέννητο όταν κλάιει 'η πεινάει ή πονάει.

Κι εμένα δεν έιχε τα κλασικά συμπτώματα κολικών, αλλά τελικά είχε. Όταν του άλλαξα το γάλα, από την πρώτη μέρα ηρέμησε το παιδάκι τόσο...

ίσως δεν είναι ακόμα κολικοί, αλλά να έχει μικροενοχλήσεις στην κοιλίτσα. Ετσι ξεκίνησε και σε μας και σε λίγες μέρες έκλαιγε γοερά, αλλά με την αλλαγή του γάλακτος, πήγε πολύ καλά.

Μην ανησυχείς, όλα αυτά που σου φαίνονται βουνό, λύνονται πολύ σύντομα.

Καλή τύχη!

Σ'ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.

Κλαίει όταν είναι η ώρα να φάει και εγώ αργώ να του δώσω το γάλα (γιατί περιμένω να κρυώσει πχ) και όταν ζορίζεται κανένα δεκάλεπτο για να ενεργηθεί.

Τις υπόλοιπες ώρες δεν κλαίει - απλά κάνει αυτά που περιέγραψα πιο πάνω.

Πιστευεις να έχει κολικούς? Αερίζεται αρκετές φορές τη μέρα - αν αυτό παίζει ρόλο και πίνει το χαμομηλάκι δύο φορές ανάμεσα σε γευματα.

και εμένα που ειναι ενός μηνα έτσι κάνει... αλλά το έκανε και ο πρωτος μου γιος οπότε στο δευτερο θα έχεις συνηθισει και δεν θα ανησυχεις!!!!

Χωρις πλάκα, εμενα δεν μου φαινονται για κολικοι αυτοί, απλά μικροενοχλήσεις. Αν συνεχισουν όμως ή αν χειροτερεψουν θα συννενοηθω με το γιατρο να του αλλάξω το γαλα. Πάντως δεν ειναι ανησυχητικό, απλά μας στεναχωρει να βλέπουμε έτσι το μωρούλι μας!

desperate_mary, η περιγραφή σου, πάντως, μου θυμίζει κολικούς. Το γεγονός ότι έχει αέρια είναι καλό, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν θα έχει καθόλου κολικούς. Πρόσεχε το μπιμπερό! Να μην αφήνεις να κατεβαίνει το γάλα μέχρι κάτω. Πρέπει να περισσεύουν τουλάχιστον 30 ml. Επίσης, πρόσεξε λίγο και τη θερμοκρασία. Μήπως ζεσταίνεται και γι αυτό εκνευρίζεται; Μην ξεχνάς ότι πρέπει να φοράει ό,τι κι εσύ.

Είναι όμως και πολύ μικρούλης ακόμη! Τα περισσότερα μωράκια στην αρχή είναι κάπως...Σιγά-σιγά, τα πράγματα θα βελτιωθούν και θα αρχίσει να προσαρμόζεται στο νέο περιβάλλον. Θα δεις! Όλα περαστικά είναι και να τον χαίρεσαι :)

Διαφημίσεις

κ τα δικα μου ετσι κανανε οταν κοιμοταν μεχρι 6-7 μηνων.δεν ηταν κολικοι.περασαμε απο κολικους κ ηταν εντελως διαφορετικα.κλαιγανε στον υπνο τους.ειδικα ο μικρος το εκανε παρα πολυ εντονα.δε ξερω τι ειναι...υπαρχει περιπτωση να ονερευτονται κατι???ακομα δεν εχω καταλαβει

Μήπως, επειδή δεν τρώει αμέσως, πίνει το γάλα του λαίμαργα και γι' αυτό έχει αέρια και ζορίζεται; Αν έχει σταθερό ωράριο γευμάτων, μπορείς να δοκιμάσεις να του φτιάχνεις το γάλα του λίγο πριν αρχίσει να γκρινιάζει για να πίνει πιο ήρεμο.

Καλή τύχη, όλα είναι περαστικά:-).

επίσης κατι που κανω εγω και βοηθαει ειναι να το βαζω και λιγο μπρουμυτα. Οι παιδιατροι δεν το συνιστουν αλλα τους αρεσει όταν έχουν πονακια. Απλά να το έχεις στο νου σου όταν το βαζεις μπρουμυτα.

θα σου προτεινα να το σφακιωσεις!οχι πολυ σφιχτα αλλα αρκετα για να νιωθει ασφαλης οπως οταν ηταν μεσα στην κοιλια σου!!εγω το δικο μου τον ειχα σε καθημερινη βαση μεχρι που σαραντησε και μετα οποτε ηταν ανησυχος τον τυλιγα και ηρεμουσε αμεσως;).στα mothercare εχουν πανες τετραγωνες απο πολυ καλο και μαλακο βαμβακι που θα σε βολεψουν αφανταστα και ειναι και παμφθηνες . νομιζω εχουν 18 ευρω οι 12:).το παιδι θελει τυλιγμα .καντο και θα με θυμηθεις;)

uDuOp2.png

εσυ εισαι ηρεμη?Εκτος απο τα παραπανω που αναφερθηκαν,το τυλιγμα το θεωρω απαραιτητο και εγω,παιζει ρολο και το περιβαλλον. Ο εκνευρισμος μεταφερεται στα μωρακια μας....μας νιωθουν....και τελευταια λενε οτι και οι κολικοι προερχονται απο ψυχολογικα αιτια...ο ερχομος τους στον κοσμο μας δεν ειναι οτι πιο ευκολο...εγω δινω πολυ σημασια στην ηρεμια τους...

Διαφημίσεις

εσυ εισαι ηρεμη?Εκτος απο τα παραπανω που αναφερθηκαν,το τυλιγμα το θεωρω απαραιτητο και εγω,παιζει ρολο και το περιβαλλον. Ο εκνευρισμος μεταφερεται στα μωρακια μας....μας νιωθουν....και τελευταια λενε οτι και οι κολικοι προερχονται απο ψυχολογικα αιτια...ο ερχομος τους στον κοσμο μας δεν ειναι οτι πιο ευκολο...εγω δινω πολυ σημασια στην ηρεμια τους...

συμφωνω κ γω για το τυλιγμα.αλλα για την ψυχολογικη αιτια των κολικων οχι.ετσι πιστευα κγω ως τωρα αλλα τις προαλλες που το ειπα σε μια μαμα η αγλαια με διορθωσε κ ειπε πως δεν εχει καμια σχεση.οι κολικοι ειναι ισχυρος πονος κ δεν εχει σχεση με την ψυχολογια της μητερας.οτι μπορει να κλαιει επειδη διαισθανεται το αγχος απο τις κινησεις κ τον τροπο ομιλιας ναι.αυτο ειναι λογος εκνευρισμου.αλλα οχι κολικων

συμφωνω κ γω για το τυλιγμα.αλλα για την ψυχολογικη αιτια των κολικων οχι.ετσι πιστευα κγω ως τωρα αλλα τις προαλλες που το ειπα σε μια μαμα η αγλαια με διορθωσε κ ειπε πως δεν εχει καμια σχεση.οι κολικοι ειναι ισχυρος πονος κ δεν εχει σχεση με την ψυχολογια της μητερας.οτι μπορει να κλαιει επειδη διαισθανεται το αγχος απο τις κινησεις κ τον τροπο ομιλιας ναι.αυτο ειναι λογος εκνευρισμου.αλλα οχι κολικων

Σιγουρα υπαρχει ιατρικη εξηγηση αλλα τι να σου πω εγω ειμαι μιας αλλης σχολης που πιστευω μετα απο αρκετο ψαξιμο οτι αρκετα απο αυτα που νιωθουμε τελικα σωματοποιουνται...Μπορει να εχει να κανει με την ψυχολογια του μωρου....κολικοι νεφρου που με ταλαιπωρουσαν χρονια σταματησαν οταν ελυσα καποια θεματακια...δεν διαφωνω οτι ειναι ισχυρος πονος αλλα ο εκνευρισμος που αισθανεται το μωρακι μπορει να οφειλεται ισως στο περιβαλλον του.Τι να πω...σε μερικες απο μας τα μωρακια μας ειχαν κολικους και συγκεκριμενες ωρες...ποσο τυχαιο μπορει να ειναι και αυτο....γιατι οταν τα αγκαλιαζεις ο πονος τους μειωνεται και σχεδον σταματαει(οχι παντως επειδη τα ζεσταινεις)...Ο καθενας οτι πιστευει...ισως υπαρχει και αυτη η εξηγηση...

τι να πω κ γω μπερδευτικα.ο γιος μου ειχε πιο ισχυρους κολικους.ο καημενος.το εβλεπα που σπαραζε κ κοβοταν η ανασα του απο το κλαμα κ γω αισθανομουν ενοχη :-(επειδη λογω μιας ιατρικης βλακειας που μου ειπαν να κοψω το χαπι θυρεοειδους στην εγκυμοσυνη κ τον θηλασμο δεν ειχα επαρκες γαλα .του εδινα ξενο κ γιαυτο οι κολικοι.τον ειχα αγκαλια κ τεντωνοταν μεχρι επανω με τσιριδα λες κ του εβαζαν κανενα μαχαιρι!τεντονε κ μαζευε τα ποδαρακια του το καλο μου.3 μηνες κρατησε αυτο.κ παντα μετα τις 7 το απογευμα τον επιαναν.

Δεν χρειαζονται ενοχες...και εγω που θηλαζα τον μπεμπη μου μεχρι που εμεινα εγκυος στον δευτερο σε πληροφορω ειχε για 3 μηνες απιστευτους πονους μελανιαζε απο το κλαμα....εκεινη την περιοδο δεν ημουν και εγω καλα περασα ασχημη επιλοχειο και το κλιμα στο σπιτι ηταν πολυ βαρυ.Η παιδιατρος μου με πονηρεψε λεγοντας μου οτι μπορει να οφειλεται και σε ψυχολογικους λογους και το εψαξα αρκετα...Ο δευτερος εχει μονο τις στιγμες που βγαζει αερια και δεν κλαιει καν να φανταστεις απλα ζοριζεται λιγο και αυτο ηταν...Ειμαστε ομως καλα...λαμπουμε οικογενειακως:)

Διαφημίσεις

Κλαίει όταν είναι η ώρα να φάει και εγώ αργώ να του δώσω το γάλα (γιατί περιμένω να κρυώσει πχ) και όταν ζορίζεται κανένα δεκάλεπτο για να ενεργηθεί.

Βαζε νερο ψυγειου στο μπρυκι ή οπου θες και βαλε μεσα το μπιμπερο. Δροσιζει αμεσα

Πιστευεις να έχει κολικούς? Αερίζεται αρκετές φορές τη μέρα - αν αυτό παίζει ρόλο και πίνει το χαμομηλάκι δύο φορές ανάμεσα σε γευματα.

Οταν αεριζεται κλαιει? Αν ναι εχει κολικους. Αν και πιστευω οτι αν ειχε κολικους θα εκλαιγε δεν θα δυσανασχετουσε. Μηπως ζεσταινεται, κρυωνει κλπ?

Αν κλαιει οταν ειναι να ενεργηθει ειναι σημαδι δυσκοιλιοτητας. Καθε ποτε ενεργειτε? Ειναι σφιχτα?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!