Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τι είναι αυτά τα sms...επιτέλους ???

DALIA

Recommended Posts

Ρε παιδιά έχουν σπάσει τα νεύρα μου, μου έρχοντε στο κινητό όλα κάτι περίεργα sms.

Tι μπορώ να κάνω ? σα παραλήπτης φαίνεται ένα νούμερο 54737...

Διαφημίσεις

moraki ευχαριστώ αλλά μόλις βρήκα αυτό datingchat.gr και έχω φρικάρει:twisted::twisted:

άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας...

ουδέποτε έχω ξαναδεί αυτό το site και ουδέποτε έχω δώσει το κινητό μου διαδικτιακά εκτός από 3-4 κορίτσια μέσα από το parents.

το κινητό μου είναι εταιρικό...

σου ερχονται τζαμπα,αλλα οταν απαντας χρεωνεσαι με σχεδον 2 ευρω το μηνυμα οιυ στελνεις εσυ!χτες ειχα την κουβεντα αυτη με φιλο,ισως να απευθυνθεις στην εταιρια του κινητου σου

26/10/10 Ήρθε η kisha junior και είναι όντως γκαυ.....τσα!

Ο μικρός μου είναι κέβλαρρ  ! 20/02/12

Απευθύνσου και στην εταιρία κινητής τηλεφωνίας αλλά και στην εταιρία που δουλεύεις, μπας και πάρεις απαντήσεις!

Μπορεί να δώσανε τα στοιχεία σου από τη δουλειά σου.

433965qzur0la2nd.gif

Διαφημίσεις

Ποτέ μα ποτέ μην απαντατε σε σμσ η μαιλ τα οπόια σας στελνονται απο αγνωστο αποστολεα...μπορει να μπλεξετε πολυ ασχημα.

Ιδιαιτερη προσοχη και σε μαιλ κυριως τα οπόια υποτιθεται οτι στελνονται απο τραπεζες με τις οποιες συνεργαζεστε και σας προτρεπουν με τον οποινδηποτε τροπο να δωσετε τον αριθμο της πιστωτικης σας καρτας πχ για να την ενεργοποιησουν επειδη για καποιο λογο απενεργοποιηθηκε.

σου ερχονται τζαμπα,αλλα οταν απαντας χρεωνεσαι με σχεδον 2 ευρω το μηνυμα οιυ στελνεις εσυ!χτες ειχα την κουβεντα αυτη με φιλο,ισως να απευθυνθεις στην εταιρια του κινητου σου

το πρόβλημα είναι ότι είναι εταιρικό

Απευθύνσου και στην εταιρία κινητής τηλεφωνίας αλλά και στην εταιρία που δουλεύεις, μπας και πάρεις απαντήσεις!

Μπορεί να δώσανε τα στοιχεία σου από τη δουλειά σου.

Δεν υπάρχει περίπτωση να δώσανε στοιχεία από τη δουλειά.Ούτε μία στο εκατομύριο

Η στεναχώρια μου είναι ότι από μία τραγική σύμπτωση από άγνωστο sms το πασχα κόντεψε να χαλάσει το σπίτι μου, από το τίποτα....:(:(

Φοβάμαι ρε κορίτσια, τι να κάνω που είναι και εταιρικό, ντρέπομαι κιόλας να απευθυνθώ στην εταιρεία μου...

Μπορώ με κάποιο τρόπο να τα μπλοκάρω ?

Τα μυνήματα είναι όλα πονηρά και κάποια από αυτά ΄για gay σχεσεις, για εχεμυθεια και οι παντρεμένοι κυτλ

Dalia μου να το πεις με τη μια στην εταιρια σου και μαλιστα να πας και νευριασμενη.Στο λεω γιατι στην εταιρια που δουλευω παιρνουν καθε μηνα καταστασει ςαπο τον ΟΤΕ για να βλεπουν τι τηλεφωνηματα κανουμε απο τα τηλεφωνα του γραφειου.Εχει πχ τυχει να απολυθουν ατομα γιατι διαπιστωθηκε οτι επαιρναν τηλ σε κατι παιχνιδια στην τηλεοραση και σε ποζ γραμμες.

Καλυτερα να το πεις απο μονη σου.Στην τελικη εσυ δεν εχεις κανει κατι.

ΚΑΙ ΓΩ ΚΑΠΟΤΕ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥς ΚΤΛ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝΕ ΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Q ΟΤΙ ΑΝ ΖΗΤΗΣΩ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΟΛΕς ΤΙς ΥΠΗΡΗΣΙΕς ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΤΕΛΙΚΑ

Dalia μου να το πεις με τη μια στην εταιρια σου και μαλιστα να πας και νευριασμενη.Στο λεω γιατι στην εταιρια που δουλευω παιρνουν καθε μηνα καταστασει ςαπο τον ΟΤΕ για να βλεπουν τι τηλεφωνηματα κανουμε απο τα τηλεφωνα του γραφειου.Εχει πχ τυχει να απολυθουν ατομα γιατι διαπιστωθηκε οτι επαιρναν τηλ σε κατι παιχνιδια στην τηλεοραση και σε ποζ γραμμες.

Καλυτερα να το πεις απο μονη σου.Στην τελικη εσυ δεν εχεις κανει κατι.

Niki μου σ'ευχαριστώ.

Οχι δεν υπάρχει τέτοι θέμα με τη δουλειά μου.

Το πρόβλημα που προανέφερα δημιουργήθηκε τότε με τον σύζηγο:( και ίσα ισα με συμπαραστάθηκαν και προσπάθησαν να βρούνε τι είχε συμβεί.

Μπήκα σήμερα στο εν λόγω site και λέει μόνο αν είσαι μέλος πέρνεις και στέλνεις sms και αν δεν θελετε να ξαναλάβετε μπορείτε να στηλετε mail με το κινητο.Εγώ δεν θέλω ρε παιδιά να δόσω το κινητό μου, ούτε με mail.

Επίσης που βρήκαν το κινητό μου από τη στιγμή που δεν έχω ξαναεπισκεφτεί το site ?

Πάω να σκάσω....

Διαφημίσεις

Εμενα στο παρελθον ο αντρας μου ειχε στειλει μνμ για να ενημερωνεται για τα αθλητικα (καθοτι πορωμενος) και αυτα τα μνμ δεν σταματησαν ποτε να ερχονται. Τα βαρεθηκα εγω να τα βλεπω στον αναλυτικο και να μου ανεβαζουν τον λογαριασμο, ο αντρας μου δεν τα κοιτουσε καν απο ενα διαστημα και μετα και ειπαμε να τα σταματησουμε. Πηγα στην εταιρεια που εκανα τη συνδεση και ειπα οτι θελω απο αυτο το νουμερο να σταματησουν να ερχονται αυτα τα μνμ και μου ειπε μια κοπελα οτι πρεπει να το κανουμε εμεις. Ελα μου ντε που ειχαν περασει κατι μηνες και δεν θυμοταν ο αντρας μου που ειχε μπει και εμεις δεν μπορουσαμε να το κανουμε. Ξαναπηγα ευτυχως βρηκα μια γνωστη μου που δουλευε εκει και της το ειπα και μου εκανε την διακοπη αυτη. Απο τοτε δεν εχουμε τιποτα. Απλα αμα το αφηνα ετσι θα συνεχιζαν να μου στελνουν.

Γι'αυτο πηγαινε σε ενα καταστημα της εταιρειας που εχεις τη συνδεση και πες τους τι συμβαινει για να τα σταματησουν.

korinaki το θέμα είναι ότι το κινητό είναι εταιρικό και δεν έχω δικαιοδοσία να κάνω τίποτα.

φαντάσουν ότι έχω απλά ένα κινητό, το χρησιμοποιώ και από κει και πέρα δε έχω σχέση με τίποτε άλλο...

τα στοιχεία σου δεν τα χρειάστηκαν από κάπου, στέλνουν "τυφλά" σε νούμερα με τη σειρά. Έτσι έγινε και με πολούς πολιτικούς πρόσφατα....

1. παλιά σου έστελναν και λινκ για να κατεβάσεις "δωρεάν" εικόνα ή ringtone και εσύ αποδεχόσουν αυτόματα κάποιους όρους συνδρομής και μετά σε χρέωναν! Τώρα η ΕΕΤΤ τους έχει βάλει να παίρνουν ρητή συγκατάθεση του συνδρομητή, οπότε σου στέλνουν sms που λέει "στείλε τώρα τον κωδικό ΧΧΧΧΧ και απόλαυσε μπλα μπλα μπλα", οπότε αν το κάνεις είναι σαν να γραφτηκες συνδρομητής και να αποδέχεσαι τη χρέωση.

2. Όταν στέλνετε sms για διαγωνισμούς δίνετε αυτόματα τη συγκατάθεσή σας για περαιτέρω χρήση του κινητού σας για διαφημιστικούς σκοπούς - προσοχή λοιπόν, μόνο σε μεγάλες και αξιόπιστες εταιρίες!

3. Η εταιρία κινητής δεν μπορεί να κάνει κάτι για να μπλοκάρει επιλεκτικά τα promo μυνήματα - ή όλα ή κανένα. Επίσης δεν μπορεί να βοηθήσει εάν δεν υπάρχει χρέωση την οποία αμφισβητείς.

4. Η καλύτερη αντιμετώπιση είναι να αγνοήσετε και να σβήσετε άμεσα τέτοια spam sms. ούτε reply, ούτε να κάνετε καμμία απάντηση για "να σας βγάλουν από τη λίστα" (το πιό πιθανό είναι να σας ξαναστείλουν από άλλον αριθμό αποστολέα!).

nicolaς σ'ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Εγώ επειδή είναι εταιρικό μη θέλοντας να δόσω δικαιώματα ποτέ δεν έχω στηλει sms σε διαγωνισμούς...

επίσης τα συγκεκριμένα sms είναι σα να ερχονται απάντηση σε εμένα

π.χ είμαι η μαιρη, είμαι παντρεμένη, μόλις σε είδα στο chat και ψάχνω κάτι εχέμυθο

που εγώ ουδέποτε μπήκα στο εν λογο chat

η αληθεια είναι ότι έστηλα sms και έγραψα λάθος

Διαφημίσεις

Η στεναχώρια μου είναι ότι από μία τραγική σύμπτωση από άγνωστο sms το πασχα κόντεψε να χαλάσει το σπίτι μου, από το τίποτα....:(:(

Φοβάμαι ρε κορίτσια, τι να κάνω που είναι και εταιρικό, ντρέπομαι κιόλας να απευθυνθώ στην εταιρεία μου...

Μπορώ με κάποιο τρόπο να τα μπλοκάρω ?

Τα μυνήματα είναι όλα πονηρά και κάποια από αυτά ΄για gay σχεσεις, για εχεμυθεια και οι παντρεμένοι κυτλ

εχεχεχεε εχω την εντυπωση οτι λαβαμε το ιδιο. :lol::lol::lol:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Λοιπόν τηλ στην εταιρία που ανήκει το κιν σου και πες για αυτά τα μην και ότι θα ήθελες να διακοπούν θα σου πουν τι και πως θα ενεργήσεις θα γίνει αυτόματα την ιδία ημέρα και θα σου στείλουν και σμς ότι δεν θα σου ξανά στέλνουν

Επίσης αν παρατηρήσεις τον λογαριασμό σου θα δεις ότι στέλνετε την ίδια ώρα και μέρα πάντα και χρεώνεσαι πάγια κάθε φορά είτε απαντήσεις είτε όχι

.....

Οταν το τηλεφωνο ειναι εταιρικο δεν παιρνεις λογαριασμο στα χερια σου οποτε δεν μπορεις να κανεις κατι. Ειδικα οταν εισαι σε μεγαλη εταιρεια το τηλ σου ειναι σε πολλα χερια για διαφημιστικους λογους. Καλυτερα αγνοησε τα αλλιως πρεπει να απευθυνθεις στην εταιρεια που δουλευεις. Και εγω ειχα τετοια θεματα και μολις το γυρισα σε προσωπικο απο εταιρικο σταματησαν τα πολλα διαφημιστικα.

• 1 month later...

τα στοιχεία σου δεν τα χρειάστηκαν από κάπου, στέλνουν "τυφλά" σε νούμερα με τη σειρά. Έτσι έγινε και με πολούς πολιτικούς πρόσφατα....

δεν στέκει αυτό.

όλα αυτά τα νουμερα είναι αγορασμένα,

και καποιος τα εχει πουλήσει

(όλο αυτό παράνομα φυσικά)

η παραχωρήσει χωρίς την άδειά σου.

ακομα και εταιρικό να είναι το τηλέφωνο πάλι στο δικό σου όνομα δεν είναι?

(απο ότι ξέρω και εταιρικό να είναι πάλι σε κάποιο ονομα βγαίνει)

κάποιος βγάζει λεφτά απο το τηλέφωνο αυτό,

και όσο νωρίτερα το πείς στον εργοδότη τόσο νωρίτερα ο εργοδότης θα πρέπε να βρεί τον ένοχο!

εκτός και αν ειναι μεσα στην υποθεση οποτε ....(διολου απιθανο)

κάθε τηλέφωνο το πληρώνουν γυρω στα 0,75 λεπτά, και τα αγοράζουν πακέτα πακέτα.

τα τηλέφωνα απο πολιτικούς ΔΕΝ είναι τυχαία. ....

εγώ εχω υποψία που βρήκαν το δικό μου και του συζύγου

(λίστα γάμου..... . . . )

αν παρεις τηλέφωνο στην εταριεία κινητης και τους αρχίσεις στις καταγγελιες,

όπως και σητν ετιαρεία που είδες να εχει την ιστοσελίδα αυτη των μυνημάτων,

ίσως τρομοκρατηθούν και κάτι κάνουν.

κανονικά

εάν κάποιος καταγγείλει εταιρεία

ότι εχει δοθεί το τηλεφωνο του χωρίς άδεια,

μπορεί να κερδισει αγωγή εκατομυρίων. κανείς απλώς δεν το κανει γιατι λιγοι το ξέρουν και οι εταιρείες το εχουν κανει καραμέλα.

οπότε.... κανονίστε. (όχι εσυ dalia αλλα ίσως άλλα μελη που δυσαρεστουνται με αυτό)

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Εμένα μου έτυχε το εξής, έκανα την βλ@κε!α και έστειλα κάποτε μήνυμα σε ένα διαγώνισμο, μου ήρθε μία απάντηση με την υποσημείωση αν δεν θέλω να συνεχίσει συνδρόμη ( ποια συνδρομή και για τι πότε δεν κατάλαβα-υποτιθεται τρόμαρα μου, οτί συμμετείχα σε κάποιο διαγωνισμό άπαξ) να γράψω stop σε ενα 5ψηφιο νουμερο και το εκανα... Παρόλα αυτα συνεχίζονταν και μου ερχόνταν μηνυμάτα για κάποιες υπηρεσιες που το κινητό μου λογω παλιάς τεχνολογίας ουτε και που αναγνώριζε, με χρεωση 2ευρώ!! Απενεργοποίησα λοιπόν την λήψη όλων των υπηρεσιών. Αποτέλεσμα? Μηδεν!! Με το που έβαζα κάρτα λές και το μύριζαν τσουπ μες στο 24ωρο εφευγε το 1ο 2ευρω και αμέσως μετά και 2ο! Εφτασα στο σημείο να Βάζω κάρτα της μικρότερης δυνατής αξίας ακριβώς όποτε ήθελα να παρω ένα τηλεφωνο. Απεφευγα λόγω δουλειας να αλλάξω αριθμό αλλά τελικά εξαντλήθηκε η υπομονή μου και τον άλλαξα.

Η μικρή μου καραμέλα μεγαλώνει κάθε μέρα!!

δεν στέκει αυτό.

όλα αυτά τα νουμερα είναι αγορασμένα,

και καποιος τα εχει πουλήσει

(όλο αυτό παράνομα φυσικά)

η παραχωρήσει χωρίς την άδειά σου.

ακομα και εταιρικό να είναι το τηλέφωνο πάλι στο δικό σου όνομα δεν είναι?

(απο ότι ξέρω και εταιρικό να είναι πάλι σε κάποιο ονομα βγαίνει)

Τα εταιρικά βγαίνουν συνήθως στο όνομα της εταιρίας, όχι του χρήστη. Αν βγαίνουν στο όνομα του χρήστη τότε δεν είναι εταιρικά αλλά ιδιωτικά (με συνεισφορά του εργοδότη στο πάγιο).

Τα νούμερα τα ψαρεύουν από διάφορες λίστες - κυρίως διαγωνισμούς, προσφορές σε εμπορικά κέντρα, κάρτες πιστότητας κτλ., όπου πιθανότατα υπάρχουν όροι που τους δίνουν τη δυνατότητα να παραχωρησουν το νούμερό σας σε παρεμφερείς προωθητικές ενέργειες - όροι που συνήθως δεν διαβάζουμε αλλά αποδεχόμαστε με την εγγραφή μας!

Υπάρχουν βεβαια και τα ρομποτικά που στέλνουν αυτόματα σε επιλεγμένα ranges αριθμών, και αυτές είναι οι περιπτώσεις που ακόμα και να κάποιος είναι 100% σίγουρος οτι δεν έχει δώσει το νούμερό του πουθενά, μπορεί να λάβει spam sms (κυρίως από sms gateways του εξωτερικού).

Η αποστολή γίνεται συνηθως από εταιρίες ΕΠΕ που αγοράζουν πακέτα bulk sms από τους πάροχους κινητής, φορτώνουν τις λίστες αριθμών που έχουν φτιάξει ή αγοράσει (νόμιμα ή όχι) και απλά πατάνε send! Οι πάροχοι κινητής δεν μπορούνε πρακτικά να ελέγξουν την νομιμότητα της λίστας αριθμών, οπότε περνάνε την ευθύνη για το αν η λίστα αριθμών είναι νόμιμη στις εταιρίες αποστολής (μέσω των όρων χρήσης του bulk sms). Άρα αν κάποιος συνδρομητής έχει θέμα, πρέπει να αναζητήσει και να στραφεί εναντίον της εταιρίας αποστολής, οπότε τρέχα γύρευε....να αποδείξεις οτι δεν έχεις κάνει αποδοχή χωρίς να το ξέρεις. ΚΑι αν πληρώσεις δικηγόρους για να το αποδείξεις και είναι ΕΠΕ, μην περιμένεις εκατομμύρια, μάλλον τα δικάστικά έξοδα και κανένα 10χίλιαρο στην καλύτερη

Ο πάροχος το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να βάλει φραγή στη λήψη ΟΛΩΝ των ενημερωτικών sms.

Εργαζόμαι 10 χρόνια σε εταιρία κινητής, πίστέψτε με δεν βγαίνει άκρη εύκολα, οπότε καλύτερα κρατήστε τους 2 απλούς κανόνες που είπαμε πιό πάνω:

1. μην δίνετε τον αριθμό σας σε "δελεαστικούς" διαγωνισμούς και προσφορές,

2. εαν λάβετε spam το πιό απλό και εύκολο είναι να το αγνοήσετε και να το σβήσετε. Εάν το τηλέφωνο είναι εταιρικό, ενημερώστε τον διαχειριστή (γιατι μάλλον το ίδιο πρόβλημα θα έχουν και οι συνάδελφοί σας). Εαν δεν βαριέστε, μάθετε από τον πάροχο ποιά εταιρία αντιστοιχεί στο νούμερο αποστολής και μετά προχωρήστε σε καταγγελία στην αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων (ότι δεν έχετε δώσει τον αριθμό σας στην εταιρία αυτή) - θεωρητικά, η εταιρία πρέπει να απαντήσει από που έχει πάρει τον αριθμό σας, πρακτικά δεν θα απαντήσει τίποτα....

• 10 months later...

Μου 'ρθε τις προάλλες sms με άγνωστο αποστολέα, όπου ο αριθμός ξεκινούσε +99........ δε θυμάμαι τα υπόλοιπα.

Αρχικά φαινόταν σαν ένα μήνυμα, που το έστειλαν κατα λάθος και στο τέλος έλεγε, απάντησέ μου σε αυτό το νούμερο 694......

Στην αρχή πήγα να απαντήσω ''λάθος'', μιας και το μήνυμα φαινόταν προσωπικού περιεχομένου. Αλλά, επειδή μου έκανε εντύπωση το είπα στον άντρα μου και μού πε να ΜΗΝ απαντήσω, γιατί είναι κομπίνα και άμα απαντήσω θα έχουν πρόσβαση στη SIM μου...

iyuNp3.png4hNCp3.png