Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

9 μηνων δεν θελει να μπει στις στερεες

Recommended Posts

Καλημερα κοριτσια!

Αχ εχω παααααααααρα πολυ καιρο να γραψω στο φορουμ. Βασικα απο τοτε που γεννησα γιατι ο χαρουλης ειναι απο τα δυσκολα παιδια και μιας και θηλαζουμε αποκλειστικα περασα 8 μηνες με το στηθος εξω γιατι ηθελε καθε 1-2 ωρες πρωι βραδυ. Τρελα!!!!!! Αλλα αυτο δεν εχει σχεση με το θεμα εδω. Ευτυχως τον τελευταιο μηνα εχει αραιωσει τα γευματα στο 3ωρο!

Το προβλημα ειναι οτι εδω και 3 μηνες προσπαθω να τον εισαγω στις στερεες. Οπως ειπε και η γιατρος ξεκινησα στον 7ο με φρουτα. Στην αρχη αρχισε να δοκιμαζει 1-2 κουταλιες αλλα δεν ετρωγε παραπανω. Μετα περασαμε στην αρνηση (ισως επειδη τον πιεσα) και φτασαμε στο σημειο το μωρο να βλεπει το καρεκλακι φαγητου και να κλαιει. Προσπαθησα και με αλλες τροφες τιποτα ΑΡΝΗΣΗ τα νευρα τσαταλια. Εφτιαχνα φαγητα και τα πεταγα και μαζι με την ελλειψη υπνου που ειχα καταλαβαινετε οτι ημουν κομματια σωματικα και ψυχολογικα δεν αντεχα αλλο το θηλασμο. Εχω πει ολα τα σχετικα τυπου δεν ξαναθηλαζω και δεν ξανακανω αλλο παιδι κτλ.

Τον τελευταιο μηνα μπορω να πω οτι σημειωσαμε αξιολογη προοδο. Σταματησε η αρνηση ανοιγουμε στοματακι δοκιμαζουμε ισως φαμε 2-3 κουταλιες κοτοπουλο και φρουτο και στο τσακιρ κεφι τρωμε ενα γιαουρτακι (που για να το φαμε πρεπει το παιδι να ειναι στη στρατα να κραταει καποιο παιχνιδι εγω σκημενη στα γονατα να τον ακολουθω για να χωσω την κουταλια αυτος να ριχνει το παιχνιδι εγω να το πιανω να το ξαναδινω και ολο αυτο κραταει μια ωρα)

Μετα απο αυτο ποναει ολο μου το κορμι....

Εσεις που θηλασατε αποκλειστικα πως τα καταφερετε να αποθηλασετε? Και ποτε αρχισε να τρωει το δικο σας μωρο? Ακουω συνεχεια μαμαδες στο φιλικο μου κυκλο που απο την πρωτη βδομαδα που εδωσαν στερεα τροφη τα παιδια τους εφαγαν ολοκληρο γευμα και τρελαινομαι. Μου φαινεται σεναριο επιστημονικης φαντασιας!!!!!!!!!

Οσοι ακουν οτι θηλαζω ακομη εχουν τη εξης αντιδραση "ΑΚΟΜΑΑΑΑΑΑΑΑ???? Τι θα γινει με σας?" και νιωθω μειονεκτικα. Νιωθω οτι κατι κανω λαθος αλλα τι????? Εχω δοκιμασει ολους τους συνδυασμους φρουτων , λαχανικων, κρεας, αυγο.... και το στομα ανοιγει μονο στο γιαουρτι!

Δωστε μου λιγο κουραγιο πειτε μου οτι υπαρχουν κι αλλα μωρα ετσι!!!!!

ΥΓ. να σημειωσω οτι ΔΕΝ μιλαμε για ολιγοφαγο και μικροσωμο παιδι. Δεν ειμαι αχαριστη το μωρο αναπτυσσεται κανονικα με το γαλα μου και για την ακριβεια ειναι 11 κιλα ακριβως!!!! Εχω ξεζουμιστει η γυναικα.....

Διαφημίσεις

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Δεν ειμαι αχαριστη το μωρο αναπτυσσεται κανονικα με το γαλα μου και για την ακριβεια ειναι 11 κιλα ακριβως!!!! Εχω ξεζουμιστει η γυναικα.....

11 κιλά!!! Και μετά σου λένε δεν μεγαλώνει μόνο με γάλα. Είναι ότι πιο θρεπτικό. Τα δικά μου τόσο ήταν στο χρόνο.

Δεν μου έτυχε αλλά για να σε παρηγορήσω η κόρη μου είχε κάνει ατοπική δερματίτιδα με τα στερεά. Παιδευόμουνα από 6 μηνών μέχρι 11. Μέχρι και στα βλέφαρα είχε φτάσει. Θήλαζα αποκλειστικά για μία βδομάδα, καθάριζε και μετά πάλι στερεά. Εκεί να δεις άγχος.

Μήπως να τον άφηνες λίγο να πεινάσει και να τον ταϊσει κάποιος άλλος; Εσένα σίγουρα σε έχει συνδέσει με στήθος. Βάζε τον στο τραπέζι όταν τρώτε με το καρεκλάκι και ας παίζει μόνο. Πού θα πάει θα το βαρεθεί το γάλα και από περιέργεια θα δοκιμάσει και τα δικά σας φαγητά.

Νομίζω μόνο ότι επειδή το γάλα είναι γλυκό θα τον ξενίζουν οι άλλες γεύσεις.

Πάντως μη νομίζεις ότι οι άλλες μάνες δεν στήνουν σόου για να ταϊσουν.

Μήπως να τον άφηνες λίγο να πεινάσει και να τον ταϊσει κάποιος άλλος; Εσένα σίγουρα σε έχει συνδέσει με στήθος. Βάζε τον στο τραπέζι όταν τρώτε με το καρεκλάκι και ας παίζει μόνο. Πού θα πάει θα το βαρεθεί το γάλα και από περιέργεια θα δοκιμάσει και τα δικά σας φαγητά.

Νομίζω μόνο ότι επειδή το γάλα είναι γλυκό θα τον ξενίζουν οι άλλες γεύσεις.

Πάντως μη νομίζεις ότι οι άλλες μάνες δεν στήνουν σόου για να ταϊσουν.

Πωπω δερματιτιδα ε?Φανταζομαι αγχος γιατι πλεον υπηρχε και προβλημα υγειας. Δυστυχως δεν εχω καποιον αλλον να τον ταισει. Ευτυχως εχω παρει αδεια ενος χρονου και ειμαι με το παιδι συνεχεια. Οταν θα χρειαστει να παω στη δουλεια δεν ξερω τι θα κανω. Μακαρι με σοου να ετρωγε πανω απο 2-3 κουταλιες αλλα οτι και να κανουμε μεχρι εκει φτανει. Το να μεινει νηστικος το χω κανει και τσαντιζεται και κλαιει πολυ. Ειμαι απο τις μητερες που δεν μπορω να τον ακουω να κλαιει ασε που αμα αρχισει το παιδι να κλαιει σιγα μην κατσει να φαει κουταλι!

Νομίζω ότι θα πρέπει να κάτσεις να σκεφτείς γιατί θέλεις τόσο πολύ να φάει στέρεες. Αν απλά σε έχει κουράσει ο θηλασμός που δεν είναι μεμπτό ή αν θεωρείς ότι πρέπει να μπει στις στέρεες γιατί είναι πια 9 μηνών. Το μωρό που είναι έτοιμο να φάει στέρεα τροφή το δείχνει και δεν χρειάζεται να στήνουμε θεατρική παράσταση για να φάει 2 κουταλιές. Το μωρό σου αναπτύσσεται πολύ καλά (μακάρι να είχα πιάσει τα κιλά σας και ας τρώμε και αρκετές στέρεες). Είναι λάθος να πιστεύουμε πως τα μωρά μας είναι υποχρεωμένα να κάνουν ότι και τα άλλα μωρά. Αν θέλεις πάντως να εισάγεις στέρεες μπορείς να του αφήσεις την πρωτοβουλία. π.χ κόψε μπανάνα κομματάκια , καθίστε μαζί στο τραπέζι και βάλτον να σε μιμηθεί- μπορείτε ακόμα και να συζητάτε (εγώ τις μιλάω για τα παιδάκια στην Αφρική κ.λ.π) δεν θα σε πιάνει και η μέση έτσι, επίσης η κρεατοχορτόσουπα δεν είναι ανάγκη να είναι σε μορφή αλοιφής μπορείς με κοτόπουλο να φτιάξεις μπιφτέκια (π.χ εγώ έβραζα για λίγο να λαχανικά πατάτα καρότο κολοκύθι για να μαλακώσουν παίρνω κιμά κοτόπουλο ή μοσχάρι ή ότι άλλο τα κάνω μείγμα ρίχνω λίγο λεμόνι λάδι και λίγο κουάκερ για να δέσει και ψήνω στον φούρνο ωραιότατα ζουμερά μπιφτέκια). Μπορείς επίσης το κρέας να το περνάς από το multi με λίγο ζουμάκι και τα λαχανικά να τα πατάς με το πιρούνι μήπως τα θέλει λίγο πιο “φαγητό”. Εμένα δηλ. έπιασε το κόλπο της παρέας και της μίμησης.......Μην αγχώνεσαι πάντως δεν είναι υποχρεωτικό να τρώει πολές στέρεες, για τα μωρά που θηλάζουν οι στέρεες είναι συμπληρωματικές μέχρι το έτος δεν αντικαθιστούν γεύματα για αυτό και σου είπα να ξεκαθαρίσεις με τον εαυτό σου γιατί θέλεις να επιμείνεις στην ένταξη τους αν είναι επειδή θέλεις να αποθηλάσεις σιγά σιγά θα πρέπει να το παλέψεις με διάφορους τρόπους αν όχι θα αφήσεις το παιδί να σε καθοδηγήσει.....:)

Νομίζω ότι θα πρέπει να κάτσεις να σκεφτείς γιατί θέλεις τόσο πολύ να φάει στέρεες. Αν απλά σε έχει κουράσει ο θηλασμός που δεν είναι μεμπτό ή αν θεωρείς ότι πρέπει να μπει στις στέρεες γιατί είναι πια 9 μηνών.

Γενικα θελω σιγα σιγα να αποθηλασω αφενος γιατι κουραστηκα και αφετερου γιατι σε 3 μηνες θα παω στη δουλεια! Μπιφτεκι εχω δοκιμασει τρωει παλι 2-3 κομματακια. Στο τραπεζι διπλα μας δεν του αρεσει να καθεται γκρινιαζει θελει ή να ειναι στη στρατα ή να παιζει. ειναι ολοφανερο οτι δεν τον ενδιαφερουν τα στερεα γι αυτο αναρρωτιεμαι τα αλλα παιδια που θηλαζουν ποτε αποκτουν αυτο το ενδιαφερον?????

Διαφημίσεις

Νομίζω ότι θα πρέπει να κάτσεις να σκεφτείς γιατί θέλεις τόσο πολύ να φάει στέρεες.

Καλημέρα...Να πω καταρχάς πως δεν ειμαι μαμα οποτε ειμαι και λιγο ασχετη επι του ζητηματος..τυχαια διαβασα το θεμα απλα δεν καταλαβαινω αυτό που ρωτας και μου εκανε εντύπωση.

Προφανώς υποθέτω η κοπέλα ανυσηχεί γιατι μονο με γάλα το παιδακι της δεν τρωει καθόλου δημητριακά φρουτα και λαχανικά.Δεν αμφισβητω την αξια του μητρικού γαλακτος σε καμία περίπτωση αλλά δε νομίζω οτι αρκεί για ενα παιδακι 9 μηνών.Συγχρώνως με το θηλασμό θα έπρεπε να παίρνει και τις απαραίτητες βιταμίνες που προσφέρουν και οι στερεες τροφές.Κανω λάθος?

Οκ λοιπόν καθίστε στο πάτωμα μαζί με τα παιχνίδια και ταΐστε και τα κουκλάκια δείτε λίγο σαν διασκέδαση και για τους δυο άφησε τον να πιάσει το φαΐ με τα χέρια του και να το βάλει στο στόμα μόνος του, ακόμα και το κουτάλι και ας γίνει και χάλια για αρχή π.χ μπορεί να “τρώει”(κυρίως πασαλείφονται) με το ένα κουτάλι και με το άλλο ταΐζεις εσύ....Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας κάποια παιδιά δείχνουν ενδιαφέρον νωρίς κάποια πιο αργά. σίγουρα πάντως δεν κάνεις κάτι λάθος... Το διάστημα τριών μηνών είναι αρκετά μεγάλο οπότε έχεις το περιθώριο να πειραματιστείς. Συμφωνώ απόλυτα με την τακτική σου να μην το ταΐζεις πεινασμένο σίγουρα τότε δεν θα συνεργαστεί απλά κάνε μια προσπάθεια ο θηλασμός και το φαΐ να έχουν μια απόσταση 11/2 ώρα και βλέπεις.

Καλημέρα...Να πω καταρχάς πως δεν ειμαι μαμα οποτε ειμαι και λιγο ασχετη επι του ζητηματος..τυχαια διαβασα το θεμα απλα δεν καταλαβαινω αυτό που ρωτας και μου εκανε εντύπωση.

Προφανώς υποθέτω η κοπέλα ανυσηχεί γιατι μονο με γάλα το παιδακι της δεν τρωει καθόλου δημητριακά φρουτα και λαχανικά.Δεν αμφισβητω την αξια του μητρικού γαλακτος σε καμία περίπτωση αλλά δε νομίζω οτι αρκεί για ενα παιδακι 9 μηνών.Συγχρώνως με το θηλασμό θα έπρεπε να παίρνει και τις απαραίτητες βιταμίνες που προσφέρουν και οι στερεες τροφές.Κανω λάθος?

Δες λίγο εδώ :)

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=39697

΄

Επίσης αν το παιδί αναπτύσσεται καλά σημαίνει ότι οι ανάγκες του καλύπτονται....

Kαλά βρε Νίκη μου, είναι δυνατόν για 6 μήνες με αποκλειστικί θηλασμό να παίρνει ότι χρειάζεται, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, και μετά να υποσιτίζεται.

Το βάρος του μωρού το αποδεικνύει ότι τρέφεται σωστά.

Με τις στερεές τί νομίζεις; Oι κρέμες μόνο άμυλο, κακής ποιότητας γάλα, τα στουμπώνουν και η πιο μεγάλη ποσότητα δεν χωνεύεται, βγαίνει στα κακά. Με το μοσχάρι, κάθε μέρα, τα βρίσκουν χοληστερίνη.

Το διαβασα αυτο που μου είπες(λιγο βιαστικά η αληθεια ειναι :oops:) αλλά και εκεί αυτό που αναφέρεται ειναι πως από 6 μηνών και μετά το παιδι σιγά σιγά πρέπει να παιρνει συμπληρωματική διατροφή περα του θηλασμού.

Δεν θα επρεπε να αρκειται μονο στο γαλα.

Να ρωτησω και κατι αλλο?

Μου λες οτι εφόσον το παιδί αναπτύσσεται καλά (υποθετω εννοεις παίρνει κιλά)σημαίνει ότι οι ανάγκες του καλύπτονται.Δλδ έστω ενα παιδακι που αρνηται να φαει και πινει μονο γαλα...πολυ γαλα...και φτανει 15 μηνών ας πουμε με τα σωστα κιλάκια που θα επρεπε να εχει αλλα ωστοσο ολα αυτα τα κιλά τα παιρνει επειδη πινει πολυ γαλα...αλλά δεν τρωει καθολου φρουτα,λαχανικα,δημητριακα,κρεας.Στην περιπτωση αυτή που το παιδι στερειται απο βασικές βιταμίνες κατά τη γνωμη μου...δεν υπαρχει προβλημα?Δλδ αρκει μονο το παιδι να παιρνει κιλά??

Sorry που σε πριζω.... :oops: :oops: :oops:!!!!

Διαφημίσεις

Δεν με πρίζεις καθόλου απλά είναι πολύ σπάνιο ενα παιδάκι να συνεχίσει να μη δείχνει καθόλου ενδιαφέρον για τις στέρεες και να πίνει μόνο γάλα τόσο καιρό. Μπορεί να τρώει λιγότερο από κάποιο άλλο αλλά όχι καθόλου. Μπορεί η ποσότητα αυτού που για εμάς μας φαίνεται λίγο για το παιδί να είναι αρκετό. Δεν μιλάω για τα κιλά μιλάω για την ανάπτυξη γενικά ένα παιδί που π.χ του λείπει σίδηρος φαίνεται όχι μόνο στα κιλά αλλά και αλλού....(μαύροι κύκλοι στα μάτια, νωθρότητα κλπ) όταν το παιδί φαίνεται οκ αφού το παρακολουθεί και παιδίατρος δεν υπάρχει λόγος να θεωρούμαι ότι υπάρχει πρόβλημα. Μπορεί μάλιστα η άρνηση για στέρεες να μην είναι τυχαία και το μωρό ενστικτωδώς να προστατεύεται απο κάποια αλλεργία .... Διάβασε το καλά όταν θα έχεις χρόνο επίσης και τα λινκ που παραθέτει η amaretto στο τέλος

τονίζω ότι αυτό ισχύει για παιδάκια που τρέφονται με μητρικό γάλα τα άλλα είναι άλλη ιστορία

Δεν με πρίζεις καθόλου απλά είναι πολύ σπάνιο ενα παιδάκι να συνεχίσει να μη δείχνει καθόλου ενδιαφέρον για τις στέρεες και να πίνει μόνο γάλα τόσο καιρό. Μπορεί να τρώει λιγότερο από κάποιο άλλο αλλά όχι καθόλου. Μπορεί η ποσότητα αυτού που για εμάς μας φαίνεται λίγο για το παιδί να είναι αρκετό. Δεν μιλάω για τα κιλά μιλάω για την ανάπτυξη γενικά ένα παιδί που π.χ του λείπει σίδηρος φαίνεται όχι μόνο στα κιλά αλλά και αλλού....(μαύροι κύκλοι στα μάτια, νωθρότητα κλπ) όταν το παιδί φαίνεται οκ αφού το παρακολουθεί και παιδίατρος δεν υπάρχει λόγος να θεωρούμαι ότι υπάρχει πρόβλημα. Μπορεί μάλιστα η άρνηση για στέρεες να μην είναι τυχαία και το μωρό ενστικτωδώς να προστατεύεται απο κάποια αλλεργία .... Διάβασε το καλά όταν θα έχεις χρόνο επίσης και τα λινκ που παραθέτει η amaretto στο τέλος

τονίζω ότι αυτό ισχύει για παιδάκια που τρέφονται με μητρικό γάλα τα άλλα είναι άλλη ιστορία

Οκ κατάλαβα τι εννοείς...σ'ευχαριστω πολυ!!!

Μπορεί η ποσότητα αυτού που για εμάς μας φαίνεται λίγο για το παιδί να είναι αρκετό. Δεν μιλάω για τα κιλά μιλάω για την ανάπτυξη γενικά ένα παιδί που π.χ του λείπει σίδηρος φαίνεται όχι μόνο στα κιλά αλλά και αλλού....(μαύροι κύκλοι στα μάτια, νωθρότητα κλπ) όταν το παιδί φαίνεται οκ αφού το παρακολουθεί και παιδίατρος δεν υπάρχει λόγος να θεωρούμαι ότι υπάρχει πρόβλημα.

Αυτο με το σιδηρο ειναι ενα θεμα μετα τους 6 μηνες. Η γιατρος μου χει πει οτι ειναι καπως ασπρο το παιδι σε σημεια που επρεπε να ειναι πιο κοκκινος και μετα τις γιορτες θα τον παω για εξεταση αιματος για σιδηρο. Αλλα μιας και ειναι πολυ ζωηρος δεν μας ανησυχει προς το παρον.

Οκ λοιπόν καθίστε στο πάτωμα μαζί με τα παιχνίδια και ταΐστε και τα κουκλάκια δείτε λίγο σαν διασκέδαση και για τους δυο άφησε τον να πιάσει το φαΐ με τα χέρια του και να το βάλει στο στόμα μόνος του, ακόμα και το κουτάλι και ας γίνει και χάλια για αρχή π.χ μπορεί να “τρώει”(κυρίως πασαλείφονται) με το ένα κουτάλι και με το άλλο ταΐζεις εσύ....Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας κάποια παιδιά δείχνουν ενδιαφέρον νωρίς κάποια πιο αργά. σίγουρα πάντως δεν κάνεις κάτι λάθος... Το διάστημα τριών μηνών είναι αρκετά μεγάλο οπότε έχεις το περιθώριο να πειραματιστείς. Συμφωνώ απόλυτα με την τακτική σου να μην το ταΐζεις πεινασμένο σίγουρα τότε δεν θα συνεργαστεί απλά κάνε μια προσπάθεια ο θηλασμός και το φαΐ να έχουν μια απόσταση 11/2 ώρα και βλέπεις.

Αχ αυτο με τα κουταλια δεν ξερεις ποσες φορες το εχουμε κανει!!! Καποιες φορες πετυχαινει. Οσες φορες παντως τον εχω αφησει να βαλει τα χερια στο φαι (ελπιζοντας να τα γλυψει μετα) αυτος αρκειται στο να το πασπατευει και μετα τσουπ! ολο το φαι κατω... Θα δοκιμασω κι αυτο που λες με τη 1 1/2 ωρα!

Το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ. Τρώει ελάχιστα και πίνει πολύ. Εμένα είναι 11,5 μηνών και ίσα που έχουμε καταφέρει να κάνει συνολικά ένα γευμα με τροφές.

Βοήθησε πολύ να την ταϊζω όταν τρώμε όλοι μαζί και να μη της τα αλεθω. 6-7 κουταλιές φαγητό, 5-6 κουταλιές φρούτο, λίγο αυγο και αυτό ήταν. Και όχι κάθε μέρα. Θα στρώσουν, που θα πάει....

Ναταλία: 12/ 04/ 2006

Δανάη: 03/ 01/ 2009

Ιλιάνα: 01/ 11/2010

Οσες φορες παντως τον εχω αφησει να βαλει τα χερια στο φαι (ελπιζοντας να τα γλυψει μετα) αυτος αρκειται στο να το πασπατευει και μετα τσουπ! ολο το φαι κατω... Θα δοκιμασω κι αυτο που λες με τη 1 1/2 ωρα!

:-D:grin::D Πριν γεννήσω ήμουν πολύ της τάξης και της καθαριότητας .... τώρα ........

τσπ σιγά σιγά θα του βρεις το κουμπί :wink:

Διαφημίσεις

ναι κι εγω ετσι ειμαι και η αληθεια ειναι οτι δεν το χω παρει αποφαση οτι θα λερωσει τοσο πολυ (ρουχα, πατωμα, παιχνιδια, τοιχο!!) και μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι. Γιατι καλα να φαει στο τελος με αυτο το χαμο αλλα οταν απο πανω δεν τρωει η πιεση πιανει κοκκινο!!!!

χαχαχαχα..... σα να τα έγραψα εγώ όλα αυτά! Μόνο που εμείς είμαστε 10 μηνών κ 8 κιλά! Μπράβο σας που είστε 11 κιλά! Φτου φτου! Κ η δικιά μου δεν τρελαίνεται για φαγητό! Πολύ λίγα πράγματα! Με το γιαουρτάκι τα πάμε πάρα πολύ καλά!

Φαγητό τρώει μόνο όταν είμαστε βόλτα! Χαζεύει τον κόσμο, παρατηρει γύρω της κ τρώει πάρα πολύ σε σχέση με το σπίτι! Για δοκίμασε να βγείτε έξω για φαγητό. Πηγαίνετε σε ένα πάρκο, μια παιδική χαρά ή απλά σε ένα παγκάκι! Εμείς τα μεγαλύτερα φαγοπότια τα έχουμε ρίξει σε καφετέριες, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα ακόμα κ στη μέση της Αριστοτέλους έχουμε φάει!!! ;)

Η αλήθεια είναι ότι μου άρεσαν οι ιδέες σας εδώ κ θα αρχίσω να τις εφαρμόζω κ εγώ, γιατί την βλέπω πως θέλει πιο στέρεα φαγητά!

ναι κι εγω ετσι ειμαι και η αληθεια ειναι οτι δεν το χω παρει αποφαση οτι θα λερωσει τοσο πολυ (ρουχα, πατωμα, παιχνιδια, τοιχο!!) και μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι. Γιατι καλα να φαει στο τελος με αυτο το χαμο αλλα οταν απο πανω δεν τρωει η πιεση πιανει κοκκινο!!!!

Χαλάρωσε και λέρωσε και συ ....... εγώ την είδα πολύ αλλιώς τη ζωή γενικά μετά το παιδί. Προσπαθώ να είμαι στο “ύψος της” να είμαι παιδί και εγώ και να βλέπω τον κόσμο μέσα από τα δικά της τα μάτια...

AthinaK οταν λες ενα γευμα εννοεις οτι δινεις φρουτο και φαγητο μαζι? Οποτε λιγο απο δω και λιγο απο κει χορταινει?

Μικρή κινέζα ωραιο ακουγεται το να τον ταιζω εξω (προς το παρον με το θηλασμο εχω σπασει τα ρεκορ πρωτοτυπιας σαυτο το θεμα απο εκκλησια μεχρι πεσματζογλου) λες να αρχισω τα mall, hall κτλ?

για να σου δώσω λίγο κουράγιο:

να αποθηλάσεις γιατι κουράστηκες είναι το πιο λογικό αλλα να αποθηλάσεις για να φάει περισσότερο πίστεμε είναι το πιο αβέβαιο.

η μεγάλη μου η κόρη 8 μηνών ήταν 7,5 κιλά με αλλεργία στα γαλακτοκομικά και να μην ανοιγει το στόμα της σε τίποτα. όταν έτρωγε 2 κουταλιες απο τα φαγητά που ετοιμαζα και πέταγα κάναμε πάρτυ.

11 μηνών έφαγε την πρώτη ικανοποιητική ποσότητα κρέμας . σταμάτησα τότε τα αλεσμένα και της τα έδινα λιωμένα με το πιρούνι οπότε και άρχισε να τρώει κάπως καλύτερα .

Λόγω συσπάσεων και αποκόλλησης κόψαμε το θηλασμό , σχετικά ευκολά, και αρχίσαμε το υποαλλεργικό και μετά το κανονικό γάλα , ωστοσο ποτέ δεν άρχισε να τρωει ποσότητες που άκουγα και τώρα είναι 11 κιλα .

οποτε την πιεσα κατάφερα να κάνω το αντίθετο , εκεινη έκλεινε το στόμα της . οπότε την έχω αφήσει να μου δείχνει μόνη της το δρόμο και δεν τη πιέζω πια.

έγραψες οτι ο περιγυρος σου σε κοιτάει κάπως που θηλάζεις , μήπως γιατί δεν έχουν ξαναδει μαμά να θηλάζει τόσο καιρό;; γιατί δεν τους απαντάς οτι οι στερεες τροφες για το πρώτο χρόνο είναι συμπληρωματικές της διατροφής του μωρού ενω αντιθετα το γάλα και ακόμα περισσότερο το μητρικό είναι το βασικό συστατικό.

υπάρχουν γυναίκες που δεν έδωσαν στα παιδια του στερεες τροφές μέχρι το πρώτο χρόνο και εκείνα δεν παρουσιασαν κανένα πρόβλημα ανάπτυξης .

επαναλαμβάνω για να μην παρεξηγηθώ οτι αν θέλεις να διακοψεις το θηλασμό επειδή κουράστηκες κάντο αλλα μην περιμένεις να του ανοιξει η όρεξη.

κάνε υπομονή .

τι να κάνουμε κάποιες έχουμε παιδιά που ούτε τρώνε πολύ , ούτε κοιμουνται πολύ , ωστόσο αυτό δε σημαίνει οτι δεν είναι φυσιολογικά.

αστο το παιδάκι να παιξει με το φαγητό και εσυ χαλάρωσε γιατι το καταλαβαίνει και εκνευρίζεται και αυτός .

καλή συνέχεια

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

AthinaK οταν λες ενα γευμα εννοεις οτι δινεις φρουτο και φαγητο μαζι? Οποτε λιγο απο δω και λιγο απο κει χορταινει?

Μικρή κινέζα ωραιο ακουγεται το να τον ταιζω εξω (προς το παρον με το θηλασμο εχω σπασει τα ρεκορ πρωτοτυπιας σαυτο το θεμα απο εκκλησια μεχρι πεσματζογλου) λες να αρχισω τα mall, hall κτλ?

Όχι! Δίνω κάποια στιγμή το φρούτο και όσο φάει. Συνήθως το κάνω σε μορφή χυμού και το πίνει με καλαμάκι. Μετά από λίγη ώρα γάλα. Όχι αμέσως μετά το φαγητό. Το μεσημέρι τρώμε λίγες πηρουνιές φαγητό, συνήθως κοτόπουλο στη σχάρα με μπρόκολο-πατάτα-καρότο-κουνουπίδι στον ατμό. Κάποιες μέρες τρώει και τον κρόκο αυγού και το απόγευμα λίγο γιαούρτι.

Οοοολα αυτά μαζί δεν μας κάνουν ένα γευμα;;;;

Ναταλία: 12/ 04/ 2006

Δανάη: 03/ 01/ 2009

Ιλιάνα: 01/ 11/2010

Αυτο με το σιδηρο ειναι ενα θεμα μετα τους 6 μηνες. Η γιατρος μου χει πει οτι ειναι καπως ασπρο το παιδι σε σημεια που επρεπε να ειναι πιο κοκκινος και μετα τις γιορτες θα τον παω για εξεταση αιματος για σιδηρο. Αλλα μιας και ειναι πολυ ζωηρος δεν μας ανησυχει προς το παρον.

Kαλά να δεις τι κάνουν όταν σταματάνε και τα αλεσμένα και αρχίζουν να μασάνε. Τρώνε σαν πουλάκια. Μετράς τις μπουκιές. Μεταξύ 2-5 ετών τα δικά μου ήταν πάντα με κομμένα ματάκια αλλά από ζωηράδα μια χαρά. Μία απελπισία για τη μάνα αλλά τελικά ίσως τόσο χρειάζονται.

Δύο χρονών έτρωγαν πρωινό και μέχρι το μεσημέρι τίποτε άλλο πέραν φρούτου. Έτσι και τσίμπαγαν κάνα μπισκοτάκι δεν υπήρχε περίπτωση να φάνε μεσημεριανό. Πάντως όταν μεγαλώνουν δεν γίνονται υπέρβαρα.

Όχι! Δίνω κάποια στιγμή το φρούτο και όσο φάει. Συνήθως το κάνω σε μορφή χυμού και το πίνει με καλαμάκι. Μετά από λίγη ώρα γάλα. Όχι αμέσως μετά το φαγητό. Το μεσημέρι τρώμε λίγες πηρουνιές φαγητό, συνήθως κοτόπουλο στη σχάρα με μπρόκολο-πατάτα-καρότο-κουνουπίδι στον ατμό. Κάποιες μέρες τρώει και τον κρόκο αυγού και το απόγευμα λίγο γιαούρτι.

Οοοολα αυτά μαζί δεν μας κάνουν ένα γευμα;;;;

Καλε μονο γευμα εσεις τρωτε μια χαρα! :-)

Bon bon δεν μπορω να σου περιγραψω το ποσο εχω κουραστει με το θηλασμο. Δε λεω οτι δεν τον απολαμβανω καποιες φορες αλλα εχω περασει τοσους μηνες θηλαζοντας 15 φορες το 24ωρο και δεν μπορουσα να κανω τιποτα ουτε εχω κοιμηθει. Νομιζω οτι εχω κανει το χρεος μου ως καλη μαμα και ανταποκριθηκα ολο αυτο τον καιρο τον θηλαζα οπως ακριβως εχει πει η αγλαια ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΑ οποτε ηθελε οσο ηθελε.

Ειναι ομως καιρος να παμε στις στερεες πιστευω. Εχεις δικιο οτι οταν εκνευριζομαι εκνευριζεται κι αυτος. Μου δινεις κουραγιο που μου λες οτι εφαγε η κορη σου πρωτη φορα 11 μηνων! Οσο αναφορα τον περιγυρο δυστυχως μονη μου τα λεω μονη μου τακουω, τους λεω οτι ειναι φυσιολογικο κι οτι ολα τα μωρα που θηλαζουν δυσκολευονται με τις στερεες αλλα με κοιτανε σαν ουφο! Ασε που μια κοπελα μου ρθε να τη χαστουκισω οταν μου ειπε "ααα εγω δεν το πιστευω οτι δεν μπορει να φαει απλα τον εχεις κακομαθει"

Θα προσπαθησω να χαλαρωσω και να μην τον πιεζω πολυ!

Κ εγώ θα ήθελα να τη χαστουκίσω αν μου έλεγε κάτι τέτοιο!

Πάντως προσπάθησε να τον ταϊσεις έξω! Εγώ τη πρώτη φορά που το έκανα έμεινα με το στόμα ανοιχτό! Έφαγε όλη τη ποσότητα που της είχα βάλει! Από τότε βέβαια έχω να το δω αυτό αλλά γενικότερα όταν είμαστε έξω το τρώει σχεδόν όλο! ;)