Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Με τα παιδιά στα χιόνια!

Recommended Posts

Καλησπέρα. Τα παιδιά μας έχουν "φάει" να τα πάμε στα χιόνια. Ερώτηση: Τι να κάνουμε εκεί; Δηλ τι απλά να πάμε και να παίξουμε χιονοπόλεμο; Είχαμε πάει περσυ Παρνασσό και είχαμε νοικιάσει ένα ελκυθράκι και όλο τούμπες τρώγαμε. Φοβάμαι πολύ μήπως τα παιδιά από το πέσιμο σπάσουν κανά πόδι, χέρι και το χειρότερο αυχένα (ο Θεός να φυλάει!) Θα ήθελα από εσας ιδέες για το τι κάνετε με τα παιδιά σας στο χιόνι, ιδέες ευχάριστες για όλη την οικογένεια. Αν υπάρχει καμία ευχαρίστως να την μοιραστούμε στο forum.

Eυχαριστώ!

Διαφημίσεις

Μπορειτε να κανονισετε με καποια φιλικη σας οικογενεια,που εχουν και αυτοι συνομηλικα παιδακια,να τα αφησετε να ξεφαντωσουν&να παιξουν μεχρι πεινας!!!!Και μετα βουρ στη ταβερνα για να τα κατασπαραξετε ολα!!Το χιονι ανοιγει πολυ την ορεξη!!!

ΚΑι καλη σας διασκεδαση!!! :)

Βρες αυτόν που θα σου δείξει τα χρώματα την στιγμή που ο ουρανός για σένα θα φαίνεται γκρίζος...

Αχ, μάλλον γέρασα και βρίσκω τα χιόνια πολύ βαβούρα. Αντε και παίζουμε χιονοπόλεμο, μετά θα έχουμε γίνει μούσκεμα από τον πάγο. Που να κάτσουμε στο αμάξι έτσι; Μάλλον θα πρέπει να έχω και 2η αλλαξιά μαζί μου. Πω - πω νιώθω τόσο κουρασμένη και μόνο που τα σκέφτομαι όλα αυτά. Νομίζω πως το χιόνι είναι μόνο να το χαζευεις από τα παράθυρα ενώ είσαι στη ζέστη του σπιτιού σου ή σε μια καλή ταβέρνα όπως γράψατε. Σας ευχαριστώ πάντως, ίσως όταν πάμε στα χιόνια να μου αλλάξει η διάθεση (θα δω μια άσπρη μέρα) και να τα δω πιο θετικά!

Μάλλον θα πρέπει να έχω και 2η αλλαξιά μαζί μου.

Οπωσδήποτε, δεύτερα ρούχα, εγώ βάζω και τρίτη αλλαξιά στο σάκο τους, μέσα σε σακούλα και δεύτερα παπούτσια και κάλτσες. Τα φλις είναι ότι πρέπει. Μη γελάσετε, αλλά από τότε που παραλίγο να αποκλειστούμε στην Αττική οδό από το χιόνι, παίρνω στο αυτοκίνητο ταπεράκι με μπισκότα, παγούρια νερό και γάλα εβαπορέ και φακούς στις τσάντες των παιδιών (κατάλοιπα ορειβασίας).

Κατά τα λοιπά, έχω τους ίδιους φόβους και την ίδια βαρεμάρα με την Παρασκευή13.

Την Κυριακή πήγαν με τον μπαμπά τους στα χιόνια και γυρίσαν πασιχαρείς.

Διαφημίσεις

Καλημέρα!

Κορίτσια γιατί βαριέστε? Τα χιόνια είναι η καλύτερη ευκαιρία να ξαναγίνουμε κι εμείς παιδιά μαζί με τα παιδιά μας! Χιονοπόλεμος, έλκηθρο, χιονάνθρωπος και μετά μόνο που βλέπεις τα προσωπάκια τους να λάμπουν αποζημιώνεσαι για την "ταλαιπωρία" (η δεύτερη αλλαξιά βέβαια απαραίτητη). Η κόρη μου παρ' όλο που ήταν πολύ μικρή θυμάται τα χιόνια από πέρισυ και ζητάει συνέχεια να πάμε!

Επίσης πως θα σας φαινότανε η ιδέα να πάρετε δάσκαλο του σκι για να δοκιμάσουν να δουν αν τους αρέσει? Σ' αυτές τις ηλικίες μαθαίνουν πολύ γρήγορα! Εμείς λέμε να το κάνουμε φέτος με τη Ναταλία, καθώς ο άντρας μου είναι φανατικός του σκι (εγώ βέβαια ανεπίδεκτη :)) Και τα παϊδάκια βέβαια μετά εκ των ων ουκ άνευ αλλά να έχουμε κουνηθεί και λίγο προηγουμένως ;)

6qjVp3.png

Καλημέρα!

Τα χιόνια είναι η καλύτερη ευκαιρία να ξαναγίνουμε κι εμείς παιδιά μαζί με τα παιδιά μας! Χιονοπόλεμος, έλκηθρο, χιονάνθρωπος και μετά μόνο που βλέπεις τα προσωπάκια τους να λάμπουν αποζημιώνεσαι για την "ταλαιπωρία" (η δεύτερη αλλαξιά βέβαια απαραίτητη). Η κόρη μου παρ' όλο που ήταν πολύ μικρή θυμάται τα χιόνια από πέρισυ και ζητάει συνέχεια να πάμε!

Aκριβώς τα ίδια κάνουμε και εμείς...φετος λέω να πάρουμε και εμείς οικογενειακώς δάσκαλο σκι :-D

εμείς πηγαίνουμε στα χιόνια από τότε που ο Θεόφιλος ήταν 1 και κάτι..πάντα όμως με τα κατάλληλα ρούχα,αν δεν έχεις κατάλληλα ρούχα & παπούτσια δεν το ευχαριστιέσαι....

Μωρέ δίκιο έχετε αλλά είμαι και λίγο φοβιτσιάρα με το σκι. Δεν είμαι για σπασίματα και άντε να βρεις γιατρό στα βουνά. Τεσπα, θα τα πάω για χιονοπόλεμο, χιονάνθρωπο, λίγο ελκυθράκι (αλλά στο πολύ ίσιωμα) και μετα ...παϊδάκια!

• 2 weeks later...

Καλημέρα κι από μένα χρόνια πολλά. Είμαι καινούργιο μέλος. Διάβασα μόλις σήμερα το θέμα και κρίμα που δεν το είδα έγκαιρα. Έχω να προτείνω την Αράχωβα και τον Παρνασσό επειδή είχα πολύ καλή εμπειρία πριν περίπου 4 χρόνια. Μείναμε στο χωριό Τιθορέα στους πρόποδες Παρνασσού σε ξενοδοχείο που είχε τόση ζέστη ώστε το βράδυ ανοίξαμε τις μπαλκονόπορτες ενώ έξω χιόνιζε. Κάθε μέρα παίζαμε με το χιόνι πιο πάνω στο βουνό κι αργότερα βόλτα στα γύρω χωριά που έχουν διάφορα πράγματα να δεις. Φτάσαμε μέχρι τη Γραβιά όπου έχουν κάνει ένα σπιτάκι που προσομοιάζει με το γνωστό χάνι της Γραβιάς. Δυστυχώς το βρήκαμε κλειστό ενώ έχει ξενάγηση και προβολή. Καταλήξαμε ακόμα και στα Άγραφα που δεν ήταν μακριά από τη βάση μας σε ένα χωριό με ρυάκια και μικρούς καταρράκτες από κρυστάλλινο νερό μέσα στο χιόνι το χωριό, όπου φάγαμε παραδοσιακά ντόπια φαγητά σε ζεστό περιβάλλον. Στον Παρνασσό υπάρχει ένα μέρος που δεν θυμάμαι το όνομά του, αλλά όποιον ντόπιο ρωτήσεις το ξέρουν όλοι, με σπίτια φτιαγμένα από ξύλο λες και είναι βγαλμένα από ταινία Σουηδική. Στις βόλτες τα παιδιά μπορούν να παίζουν σε πλατείες με κούνιες, έχει σε πολλά χωριά. Η διαδρομή είναι πολύ ωραία και καλά θα είναι να πάτε από Γαλαξίδι και να γυρίσετε από πάνω ή το αντίθετο. Αν βέβαια τώρα είναι αργά να κλείσετε για Πρωτοχρονιά, (τέτοια ώρα, τέτοια λόγια) ποτέ δεν είναι αργά για ένα τριήμερο. Κι εμείς εξάλλου τόσο είχαμε μείνει.

1457745k8p286od3g.gif

Διαφημίσεις

Τα παιδιά μην τα φοβάστε στα χιόνια. Οι μεγάλοι φοβούνται περισσότερο γι' αυτά παρά τα ίδια. Η απουσία του φόβου μάλιστα, όπως και το χαμηλό κέντρο βάρους τους, τα κάνει πολύ πιο επίδεκτα μαθήσεως από έναν ενήλικα. Τα πιτσιρίκια μπορούν άφοβα να ξεκινήσουν έλκηθρο ή σκι στην ηλικία των 2,5 ετών ή 3 (ανάλογα με το όριο ηλικίας κάθε χιονοδρομικού) και πάντα ΠΑΝΤΑ με προπονητή, έστω κι αν ο μπαμπάς ή η μαμά ξέρουν σκι (εκτός και αν είναι εξπέρ, οπότε πάω πάσο). Και για όσους είναι επιφυλακτικοί σκεφτείτε το εξής: είναι πιο εύκολο να τραυματιστεί το παιδί σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου ή μπάσκετ ή στη baby πίστα (που ουσιαστικά είναι μια ευθεία), πάνω στο χιόνι; Νομίζω η απάντηση είναι προφανής... Αφήστε τα παιδιά να διασκεδάσουν, να ξεσκάσουν, να εκτονωθούν! Προσοχή όμως: φορέστε τους αντιανεμικά και αδιάβροχα ρούχα, οπωσδήποτε γάντια αδιάβροχα, σκούφο, κασκόλ και, αν έχετε τη δυνατότητα, γυαλιά. Καλή διασκέδαση και καλές γιορτές!

Αν όλα τα παιδιά της γης πιάναν γερά τα χέρια

κορίτσια αγόρια στη σειρά και στήνανε χορό

ο κύκλος θα γινότανε πολύ πολύ μεγάλος

κι ολόκληρη τη Γη μας θ' αγκάλιαζε θαρρώ

Γ. Ρίτσος

συμφωνω με την τρελομαμά αν και εχω να συμπληρωσω πως τα γυαλια ειναι απαραιτητο αξεσουαρ στα χιονια μιας και ο ήλιος αντανακλάται πανω στο χιονι και πρεπει να προστατευουμε τα ματια!

Επίσης και το αντιλιακό προσώπου είναι απαραιτητο!!!

Μου αρέσει να χαμογελώ να να βλέπω τον κόσμο μέσα από ροζ γυαλιά..!Μου φτιάχνει τη διάθεση