Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

φαγητοι ,βαρος και αναπτυξη

Recommended Posts

μανουλες καλησπερα.η κορη μου ειναι 9,5 μηνων,7900 και 70 εκ.ο παιδιατρος συνεχεια τη βρισκει πιο κατω απο αυτο που περιμενε στο βαρος και μου λεει να τη μπουκωνω.το τελευταιο διαστημα με εχει πιασει μια ανυσηχια για το υψος της καθως πολλα συνομηλικα της ειναι 75-76 εκ.και εγω στην ηλικια της ημουν επισης 75.οταν το ειπα στον παιδιατρο η απαντηση ηταν παλι μπουκωνε την.ισχυει αυτο?τρωει αυτο που θελει το παιδακι.ποτε ομως δεν αδειζει το πιατο της.θελω ομως να επισημανω και το εξης.οταν τη βαζω κατω και την ταιζω την ωρα που παιζει τρωει περισσοτερο αλλα μας παιρνει και περισσοτερη ωρα.ποιο ειναι σωστο?στο καρεκλακι και οσο φαει?η κατω και μεγαλυτερη ποσοτητα?φοβαμαι μηπως ετσι μπουκωνω το παιδι.

Διαφημίσεις

Σπύρο, άλλη ανάπτυξη έχουν τα αγόρια και άλλη τα κορίτσια, οπότε μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με την κόρη σου. Εγώ αυτό που θα έκανα (βασικά εγώ έχω αντίστροφα πρόβλημα) είναι μια μίξη. Δηλαδή το βασικό γεύμα που καθόμαστε όλοι στο τραπέζι στο καρεκλάκι και στο τραπάζι και τα ενδιάμεσα κάτω παίζοντας. Μπορείς να της δίνεις και κάτι στο χεράκι της, μπισκοτάκι, ψωμί..Μην ανησυχείς, όλα καλά θα πάνε.

74Qtp3.png2SeRp3.png

Μηπως μπορεις να μας πεις το κανονικο σου ονομα για να μην σου απευθυνομαστε λεγοντας σε Σπυρο?

Αληθεια ποτε γεννησες? Εχω κι εγω μια κορουλα 9,5 μηνων. Γεννησα στις 20/02/2009.

Πριν μια εβδομαδα που πηγαμε στο γιατρο ηταν 8.600 και ειχε υψος 71 ποντους. Γιατι να αγχωθεις? Το παιδακι δεν βρισκεται μεσα στις καμπυλες?

Το καθε μωρο εχει το δικο του ρυθμο αναπτυξης. Δεν παχαινουν ολα το ιδιο γιατι δεν τρωνε ολα το ιδιο, δεν ψηλωνουν ολα το ιδιο οπως επισης δεν εχουν ολα και την ιδια περιμετρο κεφαλης! Γνωμη μου (και το τονιζω πως ειναι γνωμη μου, εσυ να κανεις αυτο που θεωρεις καλυτερο για το μωρο σου) ειναι να μην την πιεζεις να φαει παραπανω απο αυτο που θελει! Τωρα για το μερος που θα τρωει δεν μπορω να σκεφτω κατι, εγω την ταϊζω παντα στο καρεκλακι, αλλα αν εσενα σε βολευει να την ταϊζεις και σε καποιο αλλο μερος, τοτε καντο! Το θεμα ειναι να μην υπαρχει δυσανασχετηση ουτε του παιδιου αλλα ουτε και δικια σου την ωρα του φαγητου. Εκεινη την ωρα πρεπει να υπαρχει ηρεμια!

Το θεμα δεν ειναι αν τη βρισκει ο παιδιατρος οσο καλη θα ηθελε, αλλα αν το παιδι ειναι μεσα στις καμπυλες! Οπως επισης δεν θεωρω λυση και αυτο το "μπουκωνε τη" που σου ειπε.. Σου ξαναλεω πως εσυ θα κανεις αυτο που θεωρεις πιο σωστο, απλα εγω σου παραθετω την εμπειρια μου σε ο,τι αφορα το δικο μου παιδι. Δεν την πιεσα ποτε να φαει, αλλα και ο παιδιατρος μας παντα μας ελεγε "Αφηστε τη να φαει οσο θελει, δεν θα την κυνηγατε παντα με ενα κουταλι απο πισω!".

Καλη επιτυχια σε ο,τι αποφασισεις και να σου ζησει το μωρακι σου!! :D

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Δηλαδή τι εννοεί η παιδίατρος? Οτι αν την μπουκώνεις θα ψηλώσει περισσότερο???

Κάθε παιδάκι είναι μια ξεχωριστή οντότητα, με ιδιαίτερη προσωπικότητα, μυοσκελετικά χαρακτηριστικά και προφανώς η ανάπτυξή της δε θα επιταχυνθεί με υπερπροσφορά φαγητού. Ισα ίσα που αν την πιέζεις στο φαγητό, πολύ πιθανόν να οδηγηθείς σε αντίθετα αποτελέσματα. Ασε το παιδί να σου δείξει το ρυθμό του.

(Φυσικά μιλάμε για φυσιολογικές καταστάσεις, αν δηλαδή δεν τρώει καθόλου, δεν παιρνει βάρος ή αν συνυπάρχουν παθολογικές καταστάσεις θα πρέπει να εκτιμηθούν από τον παιδίατρό σας.)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

ευαγγελια λεγομαι και η αληθεια ειναι οτι ειναισε ολα η κορη μου ελαφρως πιο κατω απο το μεσο ορο.ο γιατρος λεει απο τη μια οτι ειναι απολυτα συμμετρικη απο την αλλη ομως απο νεογεννητο εμμενει με το βαρος της και οτι θα την ηθελε παραπανω.μεχρι και ο συζυγος με μαλωνει οτι δεν ταιζω αρκετα το παιδι.γι αυτο ανησυχησα και για το υψος μηπως και το βαρος ειναι απο τους καθοριστικους παραγοντες αναπτυξης.

Ευαγγελια μου εγω δεν βλεπω προβλημα σε αυτα που περιγραφεις! Αλλα εγω δεν ειμαι και γιατρος! Αν το ενστικτο σου σου λεει πως κατι δεν παει καλα και θελεις να το ψαξεις, τοτε καντο!

Παντως εγω εξακολουθω να μην βλεπω καποιο προβλημα στο παιδι! ;) Η περιμετριος της κεφαλης της ποσο ειναι?

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Διαφημίσεις

φαιη εσενα μπουσουλαει?εμενα οχι ακομη.ειναι στην προσπαθεια να σηκωθει αλλα δεν τα καταφερνει εκτος κουνιας η παρκου.θελει να ειναι καπως μαλακα κατω για να βοηθιεται.γενικα η δικια μου εχει αργους ρυθμους να φανταστεις γυρισε απο μπρουμητα ανασκελα στους 7.ολα με αγχωνουν τελικα αλλα μαλλον φταιει η αδεια που εχω και ολη μερα ειμαι σπιτι με το μωρο διαβαζω ακουω και αναρωτιεμαι αν ολα βαινουν καλως.

Ευαγγελια μου να μην ανησυχεις! Θα στο ξαναπω: Το καθε μωρο εχει τους δικους του ρυθμους! Η Μαρια μου γυρισε απο ανασκελα μπρουμητα οταν ηταν 4.5 μηνων. Τα ξαδερφακια της το εκαναν οταν ηταν πιο μεγαλα ομως! Τωρα μπουσουλαει και οταν βρει καποιο σημειο που να τη βολευει, πιανεται και σηκωνεται. Ομως μην ανησυχεις, πολλα παιδακια δεν περνανε καν απο το σταδιο που μπουσουλανε. Πολλες μανουλες απο 'δω λενε πως τα παιδακια τους περπατησανε κατευθειαν! Μην αγχωνεσαι, ολα θα γινουν! Κοιτα να χαρεις το μωρακι σου γιατι αυτες οι στιγμες δεν θα γυρισουν ποτε πισω! Κι αυτο στο λεω γιατι τους πρωτους μηνες που ειχα τη Μαρια μου στο σπιτι δεν την χορτασα οσο ηθελα μιας και περασα επιλοχειο καταθλιψη.. Τωρα ξερω πως δεν θα γυρισουν ποτε πισω ολα αυτα που εχασα και κοιταω να επανορθωσω!

Να της δωσεις πολλα φιλακια απο εμας!! :-P

nDtZp2.png

Βρε, μην αγχώνεσαι. Όπως σου είπαν όλες οι κοπέλες, το κάθε παιδάκι έχει τους δικούς του ρυθμούς. Στην ηλικία της δικής σου η μία μου κόρη ήταν 8800 και 76εκ. Η άλλη όμως ήταν 8000 και 77εκ. Αν βάλεις τη διαφορά στο ύψος, ουσιαστικά ήταν πιο χαμηλά στο βάρος από τη δική σου (και το ύψος μη το λάβεις υπόψη σου, γιατί ο άντρας μου είναι 1,90). Ποτέ δεν την απασχόλησε την παιδίατρο αυτό, αφού γενικά είναι αδύνατη και τρώει λίγο. Αν το παιδί παίρνει βάρος κανονικά, δε βρίσκω το λόγο να σε αγχώνει.

Και για το "μπούκωνε"... σχετικό είναι κι αυτό. Δεν ξέρω πώς το να τρώει θα βοηθήσει να πάρει "μπόι". Και δεν είμαι και τόσο σίγουρη αν θα βγάλεις και τίποτα προσπαθώντας να πιέσεις το παιδί να φάει περισσότερο από όσο θέλει. Έχω δει παιδάκια να κάνουν εμετούς επειδή οι γονείς τους τα πίεσαν. Βρες τι την ευχαριστεί, πώς είναι πιο χαλαρή την ώρα που την ταίζεις κι εκεί εκμεταλλεύσου το μήπως και σου φάει λίγο παραπάνω. Αλλα θα συμφωνήσω με τη Φαίη. Αν το ένστικτό σου σου λέει ότι ενδεχομένως να υπάρχει κάτι και να θέλεις να το ψάξεις, τότε κάντο, όχι τίποτ'άλλο, αλλά για να νιώσεις εσύ καλύτερα.

Πάντως να την χαίρεσαι τη μικρούλα σου. Είναι μοναδικές κι ανεπανάληπτες οι εμπειρίες που μας προσφέρουν τα παιδάκια μας. Και μην κάθεσαι και διαβάζεις και πολλά-πολλά... θα σε τρελάνουν ;)

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Ευαγγελια εγω γεννησα 20/02 η μικρή 9 μηνών ηταν 7830 ,73 εκ κ κεφαλι 43εκ και οσο και να θελω να την μπουκωσω το φτυνει,τρωει οσο θελει οποτε θελει....καθησε στον κωλο της μια μερα προτου παμε στο γιατρο δηλ 9 μηνων,την επομενη σηκωθηκε ορθια κ σημερα ξεκινησε να περπαταει με τη στρατα,ειναι πολλα που δεν κανει ομως που κανουν τα αλλα συνομηλικα της αυτα ειναι υποκειμενικα μην αγχωνεσαι!!!παντως ειστε πιο γεματοι!!!!

NJMAp3.png

Διαφημίσεις

Ευαγγελια εγω γεννησα 20/02 η μικρή 9 μηνών ηταν 7830 ,73 εκ κ κεφαλι 43εκ και οσο και να θελω να την μπουκωσω το φτυνει,τρωει οσο θελει οποτε θελει....καθησε στον κωλο της μια μερα προτου παμε στο γιατρο δηλ 9 μηνων,την επομενη σηκωθηκε ορθια κ σημερα ξεκινησε να περπαταει με τη στρατα,ειναι πολλα που δεν κανει ομως που κανουν τα αλλα συνομηλικα της αυτα ειναι υποκειμενικα μην αγχωνεσαι!!!παντως ειστε πιο γεματοι!!!!

Ιδια μερα γεννησαμε!!;)

Επισης συμφωνω πως ολα αυτα ειναι υποκειμενικα!

nDtZp2.png

ο δικος μου γεννηθηκε 17 6 08 ειναι περιπου 10 κ κ 82 υ ειναι αδυνατος στις καμπυλες ειναι χαμηλα,στην αρχη τον πιεζα να φαει ΛΑΘΟΣ αφου το παιδακι μου ειναι μια χαρα γιατι να το πιεζω κ εγω αδυνατη ημουνα μικρη.παντωσ τρωει τα παντα μονο γαλα πινουμε λιγο.

κοριτσια σας ευχαριστω για τα ενθαρρυντικα σας λογια.το ξερω οτι δεν πρεπει να αγχωνομαι αφου το παιδακι ειναι μια χαρα.ας ελπισουμε στην επομενη επισκεψη του γιατρου να εχει ανοδικη ταση στις καμπυλες της.

εαν το παιδακι τρωει ολες τις τροφες κ περνει βαρος εστω κ λιγοτερο απο αλλα παιδακια δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα.καθε παιδι ειναι διαφορετικο.

ο υιο σου δηλαδη ειναι 17 μηνων και ειναι 10 κιλα?αδυνατουλης αν δεν κανω λαθος.και ο παιδιατρος δε σε φοβισε καθολου για το βαρος.ο δικος μου θα ειχε πεσει απο το μπαλκονι.ετσι ξεκινανε και οι φοβιες στους γονεις οπως εχω παθει και εγω τωρα.

Είναι και στην ιδιοσυγκρασία του παιδιού. Αλλα παιδιά είναι πιο τσουπωτά, άλλα είναι πιο αδύνατα. Δεν είναι λόγος να πέσει κανείς απ'το μπαλκόνι. Κι ούτε να κατατρομάξεις τους κακόμοιρους τους γονείς γιατί το παιδάκι τους δεν είναι 13 κιλά και είναι 11.

wyaMp2.pngcEVCp2.png