Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΑΠΟ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ?

Recommended Posts

Αγλαια help! Μας ματιασανε...εκει που ειχα τοσο γαλα, μαλλον μειωθηκε?

Εγινε μια βλακεια με μια παραγγελια που εκανα απο το εξωτερικο με καρτα και χρεωθηκαμε ενα μεγαλο ποσο με τον αντρα μου που η τραπεζα δεν θα μας δωσει πισω κι ας πεσαμε θυματα απατης, παμε για δικαστηρια... Απο τοτε νιωθω το στηθος μου πολυ μαλακο -εκει που ηταν για εβδομαδες πετρα, ιδιως το πρωι- και οταν το πιεζω δεν βγαζει πολυ γαλα. Η μικρη μου γκρινιαζει, ξανατρωει ανα διωρο ενω το ειχε κανει 3-4ωρο, ξαναξυπναει τη νυχτα, βρεχει ευτυχως αρκετες πανες αλλα λερωνει μονο 1-3/ημερα! Πριν λερωνε τουλαχιστον 4. Τα κιλα της ειναι σταθερα εδω και 3 μερες, βεβαια η δικια μου ειναι στην πανω καμπυλη αναπτυξης ευτυχως, 7150.

Ειναι μειωση παραγωγης λογω αυτου που μας συνεβη ή οταν πλησιαζουμε στον 4ο αυξανεται η αναγκη τους για γαλα? Χρειαζεται να κανω κατι για να αυξηθει η παραγωγη? Προς το παρον την αφηνω και πιπιλαει λιγο παραπανω, το ζηταει και μονη της.

Πηρα την παιδιατρο λεει για συμπληρωμα. Με τιποτα της λεω, αν δεν βεβαιωθω, μολις ειχε μπει σε μια ρεγουλα το παιδι με τη γοπ, ειχαμε μια ελαφρα βελτιωση με τη στερηση αγελαδινου.

Διαφημίσεις

Εγινε μια βλακεια με μια παραγγελια που εκανα απο το εξωτερικο με καρτα και χρεωθηκαμε ενα μεγαλο ποσο με τον αντρα μου που η τραπεζα δεν θα μας δωσει πισω κι ας πεσαμε θυματα απατης, παμε για δικαστηρια... Απο τοτε νιωθω το στηθος μου πολυ μαλακο -εκει που ηταν για εβδομαδες πετρα, ιδιως το πρωι- και οταν το πιεζω δεν βγαζει πολυ γαλα. Η μικρη μου γκρινιαζει, ξανατρωει ανα διωρο ενω το ειχε κανει 3-4ωρο, ξαναξυπναει τη νυχτα, βρεχει ευτυχως αρκετες πανες αλλα λερωνει μονο 1-3/ημερα! Πριν λερωνε τουλαχιστον 4. Τα κιλα της ειναι σταθερα εδω και 3 μερες, βεβαια η δικια μου ειναι στην πανω καμπυλη αναπτυξης ευτυχως, 7150.

Ειναι μειωση παραγωγης λογω αυτου που μας συνεβη ή οταν πλησιαζουμε στον 4ο αυξανεται η αναγκη τους για γαλα? Χρειαζεται να κανω κατι για να αυξηθει η παραγωγη? Προς το παρον την αφηνω και πιπιλαει λιγο παραπανω, το ζηταει και μονη της.

Πηρα την παιδιατρο λεει για συμπληρωμα. Με τιποτα της λεω, αν δεν βεβαιωθω, μολις ειχε μπει σε μια ρεγουλα το παιδι με τη γοπ, ειχαμε μια ελαφρα βελτιωση με τη στερηση αγελαδινου.

λιζακι αν κ υπάρχουν πολυ πιο εμπειρες από εμενα για να σου απαντησουν σπευδω να σου πω αυτα που βλέπω για να σε καθησυχασω

1)Για το συχνοτερο θηλασμο:

Το κανει το μωρο όταν θελει να αυξησει την παραγωγή σου γιατι μεγαλώνει κ χρειαζεται περισσοτερο γάλα

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=28430&page=2

Δες εδώ νομιζω πως συφμωνα με την ηλικια σας περνατε αλμα αναπτυξης

2)Στενοχώρια:

Λεει η πατσουρου αλλά κ η αγλαϊα οτι το γαλα δεν μειώνεται από στενοχώρια.

Το στηθος ειναι κ ενας τροπος ανακουυφησης του μωρου, αν αντιλαμβανεται την ανησυχια σου μπορει να θηλαζει συχνοτερα για να ανακουφιζεται (ετσι λοιπον το επηρρεαζει η στενοχώρια)

3)μαλακο στηθος: στην ηλικια σας η παραγωγη εχει εδραιωθει κ το γαλα δεν ειναι πια πρησμενο αφου παραγεται όταν το μωρο θηλάζει..

ξυ[νησε η μπουμπου σε αφήνω προς το παρον

D9kvp2.png?3X2batCM

Τα μωράκια περνάνε άλματα ανάπτυξης και είναι λογικό μεγαλώνοντας να ζητάνε περισσότερη ώρα στο στήθος, για να αυξήσουν την παραγωγή σου. Οπως είπε και η Yioupi είναι αναμενόμενο σ' αυτό το στάδιο να μην πρήζεται το στήθος σου. Επίσης είναι φυσιολογικό να μην κάνει κακά τόσο συχνά, εφόσον θηλάζεις αποκλειστικά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το γάλα δε μειώνεται από στεναχώρια, υπάρχει όμως πιθανότητα να μπλοκάρεις το ανακλαστικό ροής και ενώ έχεις γάλα, να μην κατεβαίνει. Γι' αυτό κοίταξε να χαλαρώσεις, όταν θηλάζεις να σκέφτεσαι μόνο το μωρό σου, άσε τις άσχημες σκέψεις για άλλες ωρες.

Καλά βαρέθηκα πια με τους παιδίατρους, στα δύσκολα το έχουν βρει καραμέλα και σου λενε δώσε συμπλήρωμα... καλά έκανες και δεν την άκουσες.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Ευχαριστω, πολυ καθησυχαστικά τα οσα μου λετε. Θα διαβασω το θεμα για το αλμα αναπτυξης...

Προφανως θα ηταν συμπτωση που το φαινομενο παρουσιαστηκε την ιδια μερα με το θεμα με την τραπεζα. Ομως πραγματικα μου φανηκε να ζοριζεται οταν θηλαζει, σαν να μασαει...εις ματην, ενω μεχρι πριν λιγες μερες δεν προλαβαινε να καταπιει απο την πολλη ποσοτητα. Γι αυτο κι εγω θορυβηθηκα. Θα ηρεμησω καταρχας και θα συνεχισω...το εργο μου.

Κορίτσια γιατί λέτε ότι το γάλα δε μειώνεται λόγω στεναχώριας?

Εγω παράλληλα με τη γέννα μου πέρασα μια πολύ μεγάλη στεναχώρια. Πάλευα να θηλάσω - έκλαιγα νύχτα μέρα και στο τσακ γλίτωσα την κατάθλιψη.

Ενώ όλα έδειχναν οτι είχα γάλα, μόλις μου έτυχε αυτό, μειώθηκε πάρα πολύ. Ολοι μου έλεγαν να χαλαρώσω, αλλά δεν μπορουσα με τίποτα.

Πάνω που πηγα να πάρω τα πάνω μου ήρθε η κατάληξη και την επομένη το γάλα μου ΜΗΔΕΝ. Που αλλού να το αποδώσω αυτό?

Ακομα και ο γιατρος και η μαία μου είχαν πει οτι εφταιγε η στεναχωρια που πήρα.

Διαφημίσεις

καλα τα λενε τα κοριτσια...!Η αγλαΐα επίσης εχει πει οτι ενδεχομενως απο αγχος κτλ να υπαρχει καποια δυσκολια, οχι κ να κοπει το γαλα ομως! σε καθε περιπτωση το μωρο ξερει να αυξησει το γαλα της μαμας:θηλαζει περισσοτερο.

kallirgeo, οταν το μωρο θηλαζει περισσοτερο αυξανεται κ η παραγωγη, αν ζηταει να θηλασει περισσοτερο αλλα εμεις δινουμε συμπληρωμα (ελεεεεεεοοοοοοος με τους παιδιατρους:rolleyes:) ή θηλαζουμε με προγραμμα, (πχ καθε 3ωρο για 10 λεπτα) δλδ δεν θηλαζει επαρκως, δεν θηλαζει σωστα κτλ. ε, τοτε θα μειωθει η παραγωγη και τελικα θα σταματησει..επισης το 40ημερο ειναι κρισιμο για να εδραιωθει η γαλουχια, η καθε μερα , ο καθε θηλασμος εχουν μεγαλη σημασια...

τα λεω πολυ απλοποιημενα, αλλα ετσι τα εχω καταλαβει ως τωρα.

οποτε Λιζα θηλαζε!!:D κ μετρα πανες....

καλα τα λενε τα κοριτσια...!Η αγλαΐα επίσης εχει πει οτι ενδεχομενως απο αγχος κτλ να υπαρχει καποια δυσκολια, οχι κ να κοπει το γαλα ομως! σε καθε περιπτωση το μωρο ξερει να αυξησει το γαλα της μαμας:θηλαζει περισσοτερο.

kallirgeo, οταν το μωρο θηλαζει περισσοτερο αυξανεται κ η παραγωγη, αν ζηταει να θηλασει περισσοτερο αλλα εμεις δινουμε συμπληρωμα (ελεεεεεεοοοοοοος με τους παιδιατρους:rolleyes:) ή θηλαζουμε με προγραμμα, (πχ καθε 3ωρο για 10 λεπτα) δλδ δεν θηλαζει επαρκως, δεν θηλαζει σωστα κτλ. ε, τοτε θα μειωθει η παραγωγη και τελικα θα σταματησει..επισης το 40ημερο ειναι κρισιμο για να εδραιωθει η γαλουχια, η καθε μερα , ο καθε θηλασμος εχουν μεγαλη σημασια...

τα λεω πολυ απλοποιημενα, αλλα ετσι τα εχω καταλαβει ως τωρα.

οποτε Λιζα θηλαζε!!:D κ μετρα πανες....

Συμφωνώ απόλυτα!!!! Και μένα αυτοί οι παιδίατροι στο σβέρκο μου κάθονται σε θέματα θηλασμού!!!

Λιζα λυπαμαι για την περιπετεια σας. Να σκεφτεσαι παντως οτι ειναι μονο λεφτα και ξαναγινονται. Αλλα ειναι που δεν διορθωνονται :)

Κι εγω πιστευω οτι το αγχος εχει επιδραση αλλα η λυση δεν ειναι το συμπληρωμα.

Το συμπληρωμα ειναι η παγιδα για να σου μειωθει τελικα κι αλλο.

Το στηθος δεν ειναι πια τοσο πρησμενο σε αυτον τον μηνα. Δε δειχνει μειωση παραγωγης αυτο.

Συμπερασμα απο ζυγισμα σε 3 ημερες δεν μπορεις να βγαλεις.

Σε καθε περιπτωση ειναι βαρυ το μωρο, οποτε θα υπαρξει αυξομειωση.

Η παιδιατρος αυτο μπορει, αυτο λεει.

Η γνωμη μου ειναι να την αφησεις τη μικρη στο στηθος οσο θελει και θα στο λυσει μονη της το προβλημα.

Και θα παρηγορηθειτε και οι δυο :)

k9Tap3.png

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας...Το εριξα στις σουπιτσες και την ακουω να καταπινει στην αρχη, ευτυχως...ομως ακομα το στηθος μου ειναι μαλακο, και ακομα μου γκρινιαζει συχνα για φαγητο. δεν εχω δωσει συμπληρωμα. Και ουτε σκοπευω, οχι ακομα τουλαχιστον, γιατι εχει μια μικρη επιδεινωση η γοπ της επειδη τρωει πιο συχνα ισως, και δεν θελω να το ταραξω το παιδι.

• 2 weeks later...

Τελικα κοριτσια ειχατε δικιο, ηταν αλμα αναπτυξης, μου αυξηθηκε αποτομα η παραγωγη. Το γραφω για οσες μανουλες παθουν κατι παρομοιο και ανησυχησουν αδικα οπως εγω.

Βεβαια ειχαμε και μια κακη παρενεργεια, επιδεινωθηκε παρα πολυ η ΓΟΠ της, ξαφνικα ειναι χειροτερα απο ποτε :-( Δεν το σηκωνει μαλλον το μικρο μου...Αλλα αυτο ειναι κατι που αφορα τη δικη μας περιπτωση προφανως.

Διαφημίσεις

η γοπ ειναι κατι φυσιολογικο σε μωρα μεχρι 7 μηνων. Προβλημα ειναι οταν εξαιτιας της γοπ δεν παιρνει βαρος.

Εμας ειχε προβλημα, το ειδαμε σε υπερηχο, εχει μικρο οισοφαγο επισης. Τελικα αυτο το μηνα το παιδι εβαλε μονο 500 γρμ, το λεω επειδη τους προηγουμενους ειχε πολυ καλη αναπτυξη....ειχε γεννηθει 3710, 3400 βγηκε απο το μαιευτηριο και μεχρι τον 3ο ειχε παει 6700! Τωρα 1 μηνα μετα ειναι 7200. Εννοειται οτι δεν θα θορυβηθω μια και πηρε, εστω και τοσο.