Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΣΙΜΟ

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες τις μανούλες...

πριν λίγες μέρες έζησα έναν εφιάλτη!!! Το κοριτσάκι μου 13μηνών έπεσε με το κεφάλι απο καρεκλάκι ύψους 20εκατοστών πάνω στα πλακάκια του σαλονιού και αμέσως μετά λυποθύμησε...Για 30-40-50 δευτερόλεπτα δεν ξέρω ακριβώς πόσο(φάνηκε αιώνας) ήταν αναίσθητο το παιδί...εγώ δυστυχώς ήμουν στη δουλειά, το μωρό το πρόσεχε η μητέρα μου, η οποία αμέσως το πήρε αγκαλιά αλλά το μωρό δεν επικοινωνούσε...το φώναζε με το όνομά της την ταρακουνούσε λίγο, τίποτα το μωράκι δεν συναίρχονταν, είχε χάσει το χρώμα του...μέχρι που της έκανε( όσο ήξερε απο πρώτες βοήθειες) τεχνητή αναπνοή μια με 2 φορές και η μικρή συνήλθε. Ήθελε όμως να κοιμάται συνέχεια, η μητέρα μου δεν την άφηνε ,μέχρι που φτάσαμε με τον άντρα μου στο σπίτι το μωρό έδειχνε μια χαρά...Την πήγαμε κατευθείαν Νοσοκομείο βγάλαμε ακτινογραφία, ευτυχώς βγήκε καλή δεν έδειξε ράγισμα ή σπάσιμο...μας είπαν να την κρατήσουν μέσα για τρια 24ωρα ώστε να την παρακολουθήσουν( γιατί αν, χτύπα ξύλο, υπάρχει αιμάτωμα στον εγκέφαλο θα φανεί αργότερα)...αποφασίσαμε με τον άντρα μου να την πάρουμε στο σπίτι με δική μας ευθύνη, μιας και δεν απέχουμε πολύ ώρα απο το Νοσοκομείο, και να την παρακολουθούμε εκεί ξυπνόντας την κάθε 2 με 3 ώρες...αν βλέπαμε μας είπαν οι γιατροί κάτι ανησυχιτικό, όπως εμετό, ασυνήθηστη υπνηλία,γκρίνια αδικαιολόγητη, να την πηγαίναμε κατειθείαν στο Νοσοκομείο...Ο λόγος που δεν μείναμε μέσα ήταν καθαρά απο φόβο λόγω της νέας γρίπης( όπως μας είπαν οι ίδιοι οι γιατροί γίνεται χαμός απο κρούσματα)...

Τελικά όλα καλά με την μικρή μου...το μωρό απο την πρώτη στιγμή έδειχνε καλά...

Μήπως κάποια μανούλα είχε ανάλογη εμπειρία, να λυποθυμήσει τι παιδάκι της? Δε βρίσκω απάντηση στο< Γιατί λυποθύμησε το μωράκι μου??? >και όσο σκέφτομαι πως δεν ήμουν πλάι του να προσφέρω εγώ όσο μπορώ τις πρώτες βοήθειες...Η μαμά μου δεν της πέρασε απο το μυαλό η γλώσσα του μωρού, ανοίγωντας τον αεροφόρο αεραγωγό...την "τεχνητή αναπνοή" της την έδωσε ενώ την κρατούσε όρθια( δεν ξέρουμε αν βοήθησε με αυτό τον τρόπο, δεν τις κατηγορώ όμως, γιατί και εγώ τώρα που απέκτησα παιδάκια ασχολήθηκα με τις πρώτες βοήθειες διαβάζοντας βιβλία)...

Η αλήθεια είναι πως και εγώ αλλά και η μητέρα μου, που το έζησε κιόλας, δεν μπορούμε να το ξεχάσουμε, βάζοντας τα χειρότερα σενάρια στο μυαλό μας...

Δύσκολο να είσαι γονιός...

Όταν όμως ξεπερνάς τα προβλήματα νιώθεις ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου...

Μια και έρχονται γιορτές να ευχηθώ:

Υγεία σε όλα τα παιδάκια και ό,τι και αν συμβεί να είναι περαστικό!!!

Οι δυό νεραϊδούλες μου...όλη μου η ζωή!!!

.png

.png

Διαφημίσεις

Διαφημίσεις

ANNASOFIA κορίτσι μου να πας στον άλλον κόσμο και να ξαναγυρίσεις είναι αυτό που πέρασατε.

Μέσα σε όλα απο μένα συγχαρητήρια στην μαμά σου για την αντίδραση της.

Εμένα πρίν 2 εβδομάδες μου έπεσε απο το καρεκλάκι φααγητού πίσω. Εμεινε το χεράκι της στην πλατούλα της πατημένο. Νοσοκομείο αμέσως και μετά Καραμανδάνειο Πάτρα.

Εισαγωγή μια εβδομάδα σπάσιμο στον αγκώνα. Είναι σε νάρθηκα. 2,5 ετών.

Δεν έχασε τις αισθήσεις της.

Είναι τρέλα.. και οι ευθύνες που ρίχνουμε στον ευατό μας ..... είναι τρέλα.

και αν πρόσεχα περισσότερο... και αν... και αν....

Περαστικά ANNASOFIA και αγύριστα σε όλους μας... και μια ευχή λουκέτο να βάλουν τα νοσοκομεία!!!

Annasofia μου τι ηταν αυτο που επαθες κοπελα μου? (Για να σου γραψω μονο αυτη την προταση χουν περασει 5 λεπτα, κυριολεκτικα τρεμω στην ιδεα και μονο να σκεφτω το τι περασατε). Το καλοκαιρι που μας περασε η Μαρια μου επεσε απο το κρεβατι καπως ετσι: Πρωτα ποδια, μετα ποπος και τελευταιο το -πισω- μερος του κεφαλιου. Δεν λιποθυμησε, πηρα το γιατρο της τηλεφωνο και μου ειπε να την παρακολουθησω και αν δω κατι υποπτο να την παω στο νοσοκομειο. Εχουν περασει 5 μηνες απο τοτε και ακομα το θυμαμαι και με πιανει συγκρυο.. Φυσικα περασα απο τα σταδια των τυψεων (δηλαδη τι σοϊ μανα ειμαι εγω που επετρεψα να παθει τετοιο πραγμα το παιδι μου κτλπ) και ακομα δοξαζω το Θεο που δεν επαθε κατι το παιδι μου. Εγω δεν την πηγα στο νοσοκομειο γιατι οταν εγινε το συγκεκριμενο περιστατικο ειχε περασει ενας μηνας που παλι ημασταν στο νοσοκομειο (για αλλο λογο βεβαια) και δεν αντεχα να υποβαλλω το παιδι ξανα σε αυτη την ταλαιπωρια. Ετσι ακουσα το γιατρο που ειπε να την παρακολουθησω πρωτα και δεν την αρπαξα με την πρωτη να την παω νοσοκομειο. Για καλη μου τυχη δεν επαθε κατι, αλλα καλο ειναι να γινεται η ακτινογραφια γιατι τα χτυπηματα στο κεφαλι ειναι υπουλα και αργουν να δωσουν συμπτωματα. Το πιο υπουλο σε αυτα τα χτυπηματα ειναι η εσωτερικη αιμορραγια που μπορει να προκαλεσει ακομα και θανατο! Αν ψαξετε στο διαδικτυο θα το βρειτε να το γραφουν. Οποτε καλα εκανες και το πηγες στο νοσοκομειο το παιδι!

Τωρα για την ερωτηση που εθεσες: Οταν το χτυπημα στο κεφαλι ειναι πολυ δυνατο, τοτε ο εγκεφαλος χτυπαει στα οστα του κρανιου μας, γεγονος που προκαλει απωλεια των αισθησεων! Γι' αυτο λιποθυμησε το παιδακι σου!

Περαστικα σας και μακρια απο ολους μας αυτα τα σκηνικα! Τα ματια μας δεκατεσσερα παιδια.. Ειναι πολυ σοφο αυτο που λενε "Οσα φερνει η ωρα δεν τα φερνει ο χρονος".. Γι' αυτο μεγαλη προσοχη!

Και παλι περαστικα σας!!

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Κοριτσακι μου, τι γολθολθα περασες?

Δεν ξερω κατι για το θεμα, μονο ηθελα να σου πω περαστικα και αγυριστα!!!!

και απο εμενα περαστικα και ολα περασμενα ξεχασμενα.

καλες γιορτες να εχουμε με τα παιδακια μας:P:p:p

Ευχαριστώ κορίτσια για τις άμεσες απαντήσεις...Φαίη 1986 τρομερό αυτό που γράφεις για το ταρακούνημα του εγκεφάλου, το έχω ακούσει και εγώ...και μόνο στην ιδέα οτι έπαθε κάτι τέτοιο το μωράκι μου πανικοβάλλομαι...τι να πω ο Θεός να φυλάει τα παιδιά μας και εμείς τα μάτια μας 114...

Εγώ πάντως μετά απο αυτό που έπαθα έστρωσα όλο το σπίτι με χαλιά και τοποθέτησα παντού μαξιλάρια και υφασμάτινα αυτοκόλλητα στις γωνίες των επίπλων..δεν λένε "όταν παθαίνεις, μαθαίνεις"

Καλές γιορτές σε όλες με ΥΓΕΙΑ!!!

Οι δυό νεραϊδούλες μου...όλη μου η ζωή!!!

.png

.png

Διαφημίσεις

Πάλι καλά, ευτυχώς που δεν έπαθε τίποτα η μικρή σου. Παρόλο αυτά, έχε υπόψιν σου την Arnica, σε περίπτωση που αργότερα εμφανίσει κάποια συμπτώματα (κλαίει, πονοκέφαλοι, ή οτιδήποτε)

http://www.homeopathy.gr/homeopathy.php?remedy=arnica

Να μη σου πω ότι προληπτικά θα της έδινα ούτως ή άλλως 2-3 δόσεις.

κατι παρομοιο ειχε συμβει και σε εμας σε ηλικια 12 μηνων. Επεσε κατω απο μια καρεκλα και χτυπησε το πισω μερος του κεφαλιου. Μολις την πηρα αγκαλια το παιδι ηταν σαν να ειχε λιποθυνησει και του ειχαν γυρισει τα ματια, Δηλαδη εβλεπες στα ματια του μονο το ασπρο μερος. Μετα απο 30 δευτερολεπτα συνηλθε αφου της ριξαμε και νερο στο προσωπο. Πηγα στο νοσοκομειο ,δεν χρειαστηκε να κανουνε καποιες εξετασεις απλα μας εδωσαν τις ιδιες οδηγιες παρακολουθησης. Τελικα ολα καλα.

κοριτσακια μου!

Εμας δεν λιποθυμησε αλλα ηθελε πολυ να κοιμηθει (με το ζορι τον κραταγα ξυπνιο μετα το χτυπημα - ειναι και μεγαλυτερος βεβαια και μπορουσα)

Ολα καλα παντως.

Πρεπει να ηταν φοβερο αυτο που περασες.

Ευχομαι σιδερενια η μικρουλα

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Οταν ηταν ο δευτερος 17 μηνων επαιζε με τον πρωτο στο δωματιο τους και ακουσαμε ενα "γκντουπ",τρεξαμε και ειδαμε τον μηκρο στο πατωμα και τον μεγαλο να κλαιει

Ο μικρος καμια επαφη με το περιβαλον και ειχε γινει μπλε

Μεσα στον πανικο το μονο που μου ηρθε να κανω ηταν να πατω τη νονα του τηλεφωνο(ειναι γιατρος)και να ουρλιαζω οτι ο Δημητρης δεν εχει επαφη και το χανω

Ταυτοχρονα ειχα αρπαξει το παιδι και τον ειχα βαλει στο αυτοκινητο με προοροσμο το σπιτι της(δεν ειχα κλεισει το τηλεφωνο ακομα αλλα εγω ειχα φτασει στα μισα της διαδρομης)

Αφου δεν τρακαρα στοδρομο ηταν θαυμα.

200 μετρα πριν το σπιτι της το παιδι ανοιξε τα ματια του και μολις τον πηρε η νονα του αντεδρασε

Κατσαμε εκει κανενα 2ωρο και παρακολουθησαμε το παιδι

Αντιδρασεις γκρινια κλπ

Μου ειπε να τον ξυπνησω 3 φορες(ειχε παει 1 το βραδυ)και το πρωι να τον ξαναδει

Το περιστατικο το ειχα φυλαξει στο πισω μερος του μυαλου μου και τωρα που το ανεσυρα εχω γινει ανω κατω....τον κοιταω ομως τωρα 4 χρονια μετα που κοιμαραι ησυχος και λεω περασμενα ξεχασμενα

Ποτε δεν μαθαμε πως και που χτυπησε αλλα ενα ειναι σιγουρο,οτι την ενεργεια που εχει και δεν μπορει να κατσει σε να σημειο για καποια ωρα το εχει απθει απο εκει:mrgreen:

Περαστικα σας:-P

4

Το πρωτο που κοιταμε για τις επομενες ωρες μετα απο πεσιμο με το κεφαλι, ειναι οι κορες των ματιων του παιδιου. Στο φως, πρεπει να διαστελονται στο ιδιο βαθμο,στο ιδιο μεγεθος δηλαδη και οι δυο. Εαν η μια εχει πιο μεγαλη διαστολη, τοτε σημαινει πιθανο εγκεφαλικο αιματωμα και θεωρειται επειγον που χρηζει αμεση ιατρικη αντιμετωπιση.

Συγγενης μου γιατρος στο αμεσο οικογενειακο περιβαλλον, ειναι το πρωτο που παρακολουθει μαζι με τα αλλα συμπτωματα εννοειται, και μενει μαζι μας τοτε για να το ελεγχει τακτικα. Εχει τετοια ασχημη εμπειρια απο βρεφος που επεσε απο το κρεββατι με το κεφαλι και η διαγνωση απο τον ιδιο εγινε απο αυτο το συμπτωμα...

Εγω προσωπικα δεν ειχα τετοια απαισια εμπειρια αλλα συμμεριζομαι τον τρομο σας.

Η αδελφουλα μου το ειχε παθει και ειχε λιποθυμησει δυο φορες αμεσως μετα απο πεσιμο, ηταν 2 χρονων, η μαμα μου τοτε κοντεψε να λιποθυμησει και η ιδια, αλλα ειχε την πιστη και τη δυναμη, την ραντισε με αγιασμο και ο γιατρος συγγενης μου που σας λεω την παρακολουθουσε μετα για 24 ωρες, φοβηθηκε ωστοσο στην αρχη, οτι θα την χαναμε. Αλλα ολα καλα, αγγελο εχουν τα μωρα...

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

Διαφημίσεις