Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ

Recommended Posts

Κορίτσια χρειάζομαι την βοήθεια σας….

Έχω ένα γιο 6 ετών ο οποίος έχει νοητική στέρηση.

Ζούμε στην Γερμανία, έχει πάει παιδικό σταθμό εδώ και τώρα πάει σχολείο.

Το πρόβλημα είναι ότι ο άντρας μου σκέφτεται να γυρίσουμε πίσω στην Ελλάδα (Θεσσαλονίκη) και εγώ δεν έχω ιδέα για το τι ειδικά σχολεία υπάρχουν εκεί, να πάει το παιδί μου.

Σας παρακαλώ όσες ξέρετε η έχετε παιδάκια που πάνε σε τέτοια σχολεία, βοηθήστε με.

Διαφημίσεις

και εγω θα σε απογοητευσω.....η θεσ-νικη ειναι ειναι πολυ πισω σε τετοια πραγματα....

εκανα την πρακτικη μου στον ΑΓ.Δημητριο σε παιδια με ειδικες αναγκες και ξερω...

μετα εφυγα λονδινο και πηγα παλι σε τετοιο σχολειο οπου ηταν ενας παραδεισος......

σκεφτειτε το καλα πριν γυρισετε γιατι οι παροχες σε παιδια με νοητικη στερηση ειναι φτωχες...

θα χαιρομουν να σε εχω κοντα μου στην θεσ-νικη υπο αλλες συνθηκες αλλα δυστυχως.....

Διαφημίσεις

ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΔΩ ΕΝΩ ΕΚΕΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΙΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ, ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΑΙΖΕΤΑΙ. ΠΕΙΣΕ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΝΩΜΗ

κι εγω συμφωνω με τα κοριτσια,δυσκολα τα πραγματα με την ελλαδιτσα μας.αλλα αν θελεις υπαρχει το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στην οδο Κωλλετη το τηλεφωνο ειναι 2310-539-299 ολα τα παιδια που εργαζονται ειναι πολυ καλα εκει και μια πολυ συμπαθητικη κοπελα ειναι η κ.μαργαριτα.παντος σκεφτητε καλα το να ερθετε εδω......μονο για διακοπες ειναι καλη η ελλαδα!

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Εδώ στην Ελλάδα ναι τα πράγματα είναι δύσκολα... αλλά υπαρχουν δομές και όποιος επιμένει νικά! Θα πρέπει πρώτα να περάσετε από τα ΚΕΔΥ όπου θα αξιολογήσουν το παιδί και το ιστορικό του. Ανάλόγως θα σας παραπέμψουν. Μπορεί σε κανονικό σχολειο με τμήμα ένταξης ή σε ειδικό δημοτικό αν η περίπτωση είναι πιο δύσκολη. Γνωρίζω ότι το τέταρτο ειδικό δημοτικό είναι πάρα πολύ καλό και με έμπειρο προσωπικό. Το πέμπρο δημοτικό επίσης έχει τμήμα ένταξης με πολύ καλή ειδική παιδαγωγό. Μήν απογοητεύεσαι ότι θέλεις θα είμαι στη διάθεσή σου. Εγώ και ο άντρας μου εργαζόμαστε σε ειδικά σχολεία για παιδιά μετά από το Δημοτικό.

Ο Μανώλης είναι 10,5 χρονών

Η Μαλβίνα είναι 8,5 χρονών

Ο Γιάννης είναι 6 χρονών

πριν απο δεκαπεντε χρονια πηγαινα σε γυμνασιο το οποιο συστεγαζοταν με ειδικο σχολειο,δεν εχω και τις καλυτερες αναμνησεις απο αυτα που εβλεπα,νομιζω οτι την εκπαιδευση που θα βρεις για το παιδι σου στο εξωτερικο δυσκολα θα τη βρεις εδω

NJMAp3.png

Διαφημίσεις

Εδώ στην Ελλάδα ναι τα πράγματα είναι δύσκολα... αλλά υπαρχουν δομές και όποιος επιμένει νικά! Θα πρέπει πρώτα να περάσετε από τα ΚΕΔΥ όπου θα αξιολογήσουν το παιδί και το ιστορικό του. Ανάλόγως θα σας παραπέμψουν.

Αρα θα πρεπει ολες αυτες τις εξετασεις που εχει κανει εδω να τις μεταφρασω;

Θα τις δεχτουνε;

Είμαι σίγουρη πως θα τις λάβουν υπ όψιν τους αν τις μεταφράσεις. Αν κρίνουν ότι χρειάζονται κάτι παραπάνω θα σου πουν εκείνοι. Κλέισε όμως από τώρα ραντεβού αν θέλεις να προλάβεις την επόμενη χρονιά να γράψεις το παιδί σε κάποιο σχολείο εγκαίρως.

Ο Γιάννης είναι 6 χρονών

Βλέπω ότι ο μικρούλης σου έχει γενέθλια μαζί με τους δικούς μου τον τρίτο και τον τέταρτο.

Ο Γιάννης είναι 6 χρονών

Διαφημίσεις

Τέσσερα!! Κι εσύ να τον χαίρεσαι τον φαφούτη σου! Κι εμένα έτσι είναι.

Τεσσερα ε;

Μπραβο σου!!!

Εγω με αυτα που εχω τραβηξει, που χρονος για δευτερο παιδι.

Τωρα που παει σχολειο και ειναι λιγο καλυτερα, αρχισα να σκεφτομαι το δευτερο.

Να κάνεις οποσδήποτε όχι μόνο ένα αλλά δύο παιδάκια ακόμα. Για το καλό όλων σας και κυρίως του πρώτου σου παιδιού. Δεν θα επκταθώ αλλά το έχω δεί σε πολλές οικογένειες μέχρι τώρα. Μετά από μια τόσο δύσκολη εμπειρία στο πρώτο παιδί το δεύτερο περνάει δύσκολα και μόνο όταν έρθει και το τρίτο η οικογένεια ισορροπεί. Επίσης στο μακρινό μέλλον τα δύο αδέλφια θα στηρίζουν το ένα το άλλο και τα δύο μαζί, το τρίτο παιδί που έχει πρόβλημα. Συγγνώμη αν παρεμβαίνω!!

Ο Γιάννης είναι 6 χρονών

Δεν υπαρχει λογος να μου ζητας συγνωμη.

Ολα αυτα που μου λες τα εχω σκεφτει και εγω.

Απλα μου ειναι λιγο δυσκολο να το παρω αποφαση.

Ασε που μεχρι να τελειωσουν ολες οι εξετασεις, ειχα τον φοβο οτι μπορει και τα επομενα παιδια μου να εχουν το ιδιο προβλημα.

Εδώ στην Ελλάδα ναι τα πράγματα είναι δύσκολα... αλλά υπαρχουν δομές και όποιος επιμένει νικά! Θα πρέπει πρώτα να περάσετε από τα ΚΕΔΥ όπου θα αξιολογήσουν το παιδί και το ιστορικό του. Ανάλόγως θα σας παραπέμψουν. Μπορεί σε κανονικό σχολειο με τμήμα ένταξης ή σε ειδικό δημοτικό αν η περίπτωση είναι πιο δύσκολη. Γνωρίζω ότι το τέταρτο ειδικό δημοτικό είναι πάρα πολύ καλό και με έμπειρο προσωπικό. Το πέμπρο δημοτικό επίσης έχει τμήμα ένταξης με πολύ καλή ειδική παιδαγωγό. Μήν απογοητεύεσαι ότι θέλεις θα είμαι στη διάθεσή σου. Εγώ και ο άντρας μου εργαζόμαστε σε ειδικά σχολεία για παιδιά μετά από το Δημοτικό.

Καλησπέρα evoula k.μ'ενδιαφέρει πάρα πολύ να μάθω πόσα ειδικά υπάρχουν στην Θεσσαλονίκη και πού.εφόσων εργάζεσαι σ'αυτά τα σχολεία φαντάζομαι θα γνωρίζεις και θα μπορούσες να μου δώσεις πληροφορίες.ο γιός μου έχει αυτισμό και είναι σε τμήμα ένταξης όμως δεν νομίζω ότι τον βοηθά ιδιαίτερα.σ'ευχαριστώ από τώρα για την απάντησή σου

Elsy, και πάλι το ΚΕΔΥ θα αποφασίσει. Ξέρω όμως ότι για τον αυτισμό κάνουν πολύ καλή δουλειά στο τέτατρτο ειδικό δημοτικό. Οι δασκάλες είναι εξειδικευμένες. Μη σας φοβίζει ο τίτλος "ειδικό" κάποιες φορές είναι καλύτερα από το τμήμα ένταξης. Το κάθε παιδί είναι είναι μια ειδική περίπτωση και εκεί ξέρουν τι να κάνουν.

Ολυμπία γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι και τουςφόβους που θα κουβαλάς μέχρι την τελευταία στιγμή όμως πάρε την απόφαση και δεν θα μετανιώσεις. Εξ άλλου θα κάνεις όλα τα απαραίτητα τέστ σε μια νέα εγκυμοσύνη.

Εύχομαι να βοήθησα. Φιλιά και καλή επιτυχία σε ότι διαλέξετε και οι δύο.

Ο Γιάννης είναι 6 χρονών

• 3 weeks later...