Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Χόνδρος στο μικρό δαχτυλάκι του αριστερού χεριού

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους

εδώ και ένα μηνα έχουμε ανακλύψει ένα καρουμπαλάκι στη βάση του μικρού δαχτύλου του αριστερού χεριού του μωρού, το οποίο δεν ενοχλεί την κίνηση του δαχτύλου.η παιδίατρος μας είπε να μην ανησυχούμε, μας παρέπεμψε σε εναν ορθοπαιδικό για πιο ειδική γνώμη, ο οποίος επίσης μας είπε ότι είναι εκ γεννητής και δεν είναι τίποτα σοβαρό...αλλά για να είμαστε πιο σιγουροι αν κάνουμε έναν υπέρηχο στο χεράκι της, ο οποίος είναι ακίνδυνος αφού δεν έχει ακτινοβολία..είχε κανένας σας παρόμοια εμπειρία?

• 3 months later...

Διαφημίσεις

Γεια σου Μαρακι, κατι παρομοιο ανακαλυψα και εγω στο 17 μηνων μωρο μου πριν απο λιγο καιρο.Εμενα ειναι στο δεξι χερι στη βαση του μεσαιου δαχχτυλου,ειναικατι σαν μικρο σβολακι σε μεγεθος φακης ισως και πιο μικρο. Δεν του ποναει καθολου ουτε τον ενοχλει στην κινηση.Ρωτησα την παιδιατρο μου και μου ειπε να μην ανυσηχω πιθανον να γεννηθηκε ετσι και να το ξεχασω εντελως. Εγω ομως πηγα και ρωτησα και αλλο παιδιατρο και εκεινος μου ειπε δεν ειναι τιποτα αφου δεν δειχνει να τον ενοχλει και δεν τον εμποδιζει στην κινηση. γι'αυτο κι εγω το ξεχασα αν και καποιες φορες περναει απο το μυαλο μου, μεχρι που σε διαβασα σημερα.Αν εχεις κατι νεοτερο γραψτο μου.Ο υπερηχος δεν νομιζω να μπορει να δειξει κατι. :)

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

Καλημέρα!!

και εμάς στη βάση ήταν του αριστερού προτελευταίου δαχτύλου, ακριβώς σαν έαν σβωλάκι..δεν ξέρω από πότε ήταν εκεί, εγώ το ανακάλυψα τον ιανουάριο όπως είχα γράψει..η παιδίατρος μας είπε ότι δεν είναι τίποτα τον Ιανουάριο και μπορεί να φύγει από μόνο του..τον φεβρουάριο όταν ξαναπήγαμε μας είπε ότι δεν είναι τίποτα αλλά ας πάμε και σε έναν ορθοπαιδικό, ο οποίος επίσης μας διαβεβαίωσε ότι δεν είναι τίποτα, αλλά αν θέλουμε να είμαστε ακόμη πιο σίγουροι, ασ κάνουμε τον υπέρηχο..ο οποιος φυσικά δεν έδειξε κάτι, και τελικά ήταν μια κύστη, η οποία μας είπε ότι μπορεί να αποροφηθεί από τον οργανισμό του παιδιού με την παροδο των χρόνων μπορεί και όχι..σε περίπτωση που δεν φύγει και γύρω στα 2 χρόνια δείχνει ότι την ενοχλεί (μόνο αν την ενοχλεί) μπορούμε να το αφαιρέσουμε με μια εντελώς ανώδυνη και γρήγορη διαδικασία..αλλά πριν από λίγο καιρό που θυμήθηκα να το ξαναδώ, είχε φύγει..α! και μας είπε ότι πιθανόν να προήλθε από τα χτυπήματα που κάνει με το χεράκι της σε διάφορα σκληρά αντικείμενα, στο τραπεζάκι της, στο πάτωμα, στα παιχνίδια κλπ κλπ

δεν νομίζω ότι συντρέχει κάνενας λόγο ανησυχίας!

Xαιρομαι που μου απαντησες γιατι και μενα με απασχολει λιγο.επισεις χαιρομαι που της εφυγε τελικα.Δεν μου ειπαν τιποτα για υπερηχο,αλλα τωρα που διαβασα την απαντηση σου και το ξανακοιταξα εχω την εντυπωση οτι ειναι λιγο μικροτερο αλλα δεν ειμαι και σιγουρη.Εσας ηταν ενα κουμπαλακι μαλλον σκληρο και σαν να κουνιωταν λιγο?Τωρα που λες για χτυπημα εχω στο σπιτι εναν ψυχτη νερου αυτο με την μπουκαλα και οταν πεσει λιγο νερο παει και χτυπαει τα χερια του γιανα πιτσιλισει το νερο αφου αναρωτιομαστε δεν ποναει?Ισως να ειναι απ΄αυτο.Ελπιζω να φυγει και μας.Τα ξαναλεμε :P:P:P:P

716217ybmeeuyfgz.gif

Xαιρομαι που μου απαντησες γιατι και μενα με απασχολει λιγο.επισεις χαιρομαι που της εφυγε τελικα.Δεν μου ειπαν τιποτα για υπερηχο,αλλα τωρα που διαβασα την απαντηση σου και το ξανακοιταξα εχω την εντυπωση οτι ειναι λιγο μικροτερο αλλα δεν ειμαι και σιγουρη.Εσας ηταν ενα κουμπαλακι μαλλον σκληρο και σαν να κουνιωταν λιγο?Τωρα που λες για χτυπημα εχω στο σπιτι εναν ψυχτη νερου αυτο με την μπουκαλα και οταν πεσει λιγο νερο παει και χτυπαει τα χερια του γιανα πιτσιλισει το νερο αφου αναρωτιομαστε δεν ποναει?Ισως να ειναι απ΄αυτο.Ελπιζω να φυγει και μας.Τα ξαναλεμε :P:P:P:P

ναι σκληρό ήταν και κουνιόταν αρκετα..περα δώθε!!! τιποτα δεν είναι! ! :lol:

Διαφημίσεις

• 4 weeks later...

Σήμερα που ξανακοίταξα το χέρι του

διαπίστωσα οτι δεν υπάρχει πια.

Εχει φύγει.

Τελικά είχες δίκιο Μαράκι.

e723c56eac.pngb1b12d4c11.png

716217ybmeeuyfgz.gif

• 1 year later...

Επαναφέρω το θέμα για να ρωτήσω ,κορίτσια ,εσείς που είχατε αυτό το θέμα με το καρουμπαλάκι στο χεράκι των παιδιών σας,τί έγινε τελικά,τώρα που πέρασε τόσος καιρός,έφυγε;Η μπέμπα μου έχει το ίδιο ,προχθές το προσέξαμε,(δεν ξέρω αν το είχε που γεννήθηκε),και την πήγαμε σε ορθοπεδικό ,μας είπε να μην ανησυχούμε,δεν είναι τίποτα σπουδαίο,αλλα να της κάνω ασκησούλες στο δάχτυλο,να το ανοίγω και να το κλείνω 20 φορές την ημέρα γιατί σε κάποια παιδιά με τέτοιο ζήτημα καμιά φορά έχει παρατηρηθεί να"κολλήσει" το δάχτυλο και να μείνει λυγισμένο,οπότε και θα θέλει εγχείρηση για να επανέλθει.Συνέβει κάτι τέτοιο σε κάποιο παιδάκι που να γνωρίζετε,ή να μην ανησυχώ;

Επαναφέρω το θέμα για να ρωτήσω ,κορίτσια ,εσείς που είχατε αυτό το θέμα με το καρουμπαλάκι στο χεράκι των παιδιών σας,τί έγινε τελικά,τώρα που πέρασε τόσος καιρός,έφυγε;Η μπέμπα μου έχει το ίδιο ,προχθές το προσέξαμε,(δεν ξέρω αν το είχε που γεννήθηκε),και την πήγαμε σε ορθοπεδικό ,μας είπε να μην ανησυχούμε,δεν είναι τίποτα σπουδαίο,αλλα να της κάνω ασκησούλες στο δάχτυλο,να το ανοίγω και να το κλείνω 20 φορές την ημέρα γιατί σε κάποια παιδιά με τέτοιο ζήτημα καμιά φορά έχει παρατηρηθεί να"κολλήσει" το δάχτυλο και να μείνει λυγισμένο,οπότε και θα θέλει εγχείρηση για να επανέλθει.Συνέβει κάτι τέτοιο σε κάποιο παιδάκι που να γνωρίζετε,ή να μην ανησυχώ;

Κανείς;;;

Το κοριτσάκι μου είναι 8,5 μηνών και ανακαλύψαμε πριν 2 μέρες ένα γρομπαλάκι σαν μικρή φακή στο κόκκαλο στην μέση του ακριβώς του μεσαίου δαχτύλου του χεριού της.Είναι κόκκινο και μοιάζει με σπυράκι.Δεν φαίνεται να την ενοχλεί όταν το ακουμπάω και δεν το ξύνει.

Αυριο θα παρω τηλέφωνο την γιατρό να της το πω.Σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο;

Α να σας πω πως δεν έχει κάτι παρόμοιο στο σώμα της κάπου αλλού.

Μαμάδες μην αγχώνεστε. Το παιδάκι μιας καλής φίλης είχε επίσης χόνδρο στο δαχτυλάκι. Το πήγαν σε οροπεδικό αλλα τελικά αποροφήθηκε και όλα καλά.

Οπότε νομίζω να κρατήσετε την ψυχραιμία σας και όλα θα φτιάξουν. :)

Διαφημίσεις

• 1 month later...
Το κοριτσάκι μου είναι 8,5 μηνών και ανακαλύψαμε πριν 2 μέρες ένα γρομπαλάκι σαν μικρή φακή στο κόκκαλο στην μέση του ακριβώς του μεσαίου δαχτύλου του χεριού της.Είναι κόκκινο και μοιάζει με σπυράκι.Δεν φαίνεται να την ενοχλεί όταν το ακουμπάω και δεν το ξύνει.

Αυριο θα παρω τηλέφωνο την γιατρό να της το πω.Σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο;

Α να σας πω πως δεν έχει κάτι παρόμοιο στο σώμα της κάπου αλλού.

Επαναφέρω το θέμα για να σας πω,εμάς δεν έχει φύγει ακόμα,εσύ που πήγες γιατρό τί σου είπε;