Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κανονισμός και λειτουργία Δημοτικών σταθμών

Recommended Posts

Φέτος αναγκάστηκα να πάω και γω το μόλις 10 μηνών αγορακι μου στον παιδικό σταθμό. Εκει αντιμετώπισα προβλήματα όσο αφορά περισσότερο τη διατροφή.

Ακόμα δεν τα έχω λύσει όλα, αλλα νομίζω ότι είμαι σε καλό δρόμο. Επίσης είδα με λύπη μου ότι οι περισσότεροι γονείς δεν ενδιαφέρονται, ή νειώθουν υποχρεωμένοι απέναντι στο σταθμό και στο Δήμο και δεν μιλάνε καθόλου ή ακόμα χερότερα μου επιτέθηκαν κιόλας με τη δικαιολογία ότι οι δασκαλές είναι καλές και αγαπάνε τα παιδιά μας και δεν πρέπει να κανουμε παραπονα. Εγώ τους έλεγα ότι πρέπει να αλλάξει η διατροφή για το καλό των παιδιών μας και είχα και στοιχεία από το υπουργείο υπέρ μας και αυτοί μου έλεγαν τι καλές που είναι κοπέλες και τι καλά που κάνουν τη δουλεία τους. Εγώ όμως επειδή δεν νειώθω υποχρέωση στο Δήμο, απεναντίας νειωθω ότι ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να μου παρέχει υπηρεσίες (π.χ Βρεφονηπιακούς σταθμούς) κ.τ.λ. εψαξα πάρα πολύ καλά το θέμα και σας ενημερώνω, ότι όποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα με δημοτικούς σταθμούς υπευθυνο είναι το υπουργείο εσωτερικών, και πριν πάτε εκεί διαβάστε φεκ 497 (22-4-2002) τευχος δευτερο απόφαση 16065. Θα σας λύσει πολλά θέματα που αφορούν τους κανόνες λειτουργίας των σταθμών.

Γενικά θα σας λύσει πολλές απορίες

Αν δεν μπορείτε να το βρείτε ενημερώστε με

Καλή επιτυχία ;)

Διαφημίσεις

επίσης :

Προυποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας Μονάδων Φροντίδας, Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης (Βρεφικών – Παιδικών – Βρεφονηπιακών Σταθμών, Μονάδων Φύλαξης βρεφών και νηπίων) από φορείς ιδιωτικού Δικαίου, κερδοσκοπικού και μη χαρακτήρα

http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/645b_97.1173777244060.pdf

Τροποποίηση και συμπλήρωση διατάξεων της απόφασης Π2β/οικ.2808/97 Προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας Μονάδων Φροντίδας, Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης (Βρεφικών – Παιδικών – Βρεφονηπιακών Σταθμών, Μονάδων Φύλαξης βρεφών και νηπίων) από φορείς ιδιωτικού Δικαίου, κερδοσκοπικού και μη χαρακτήρα (645/Β)

http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/226b_07.1173775689073.pdf

(ΦΕΚ 1519/Β`/4.12.2002) Προϋποθέσεις ίδρυσης & λειτουργίας Βρεφονηπιακών σταθμών Ολοκληρωμένης Φροντίδας από Δημοτικές επιχειρήσεις του άρθ. 277 και επόμενα του Δημοτικού και κοινοτικού Κώδικα (ΔΚΚ), Διαδημοτικές Επιχειρήσεις, Ενώσεις Δημοτικών Επιχειρήσεων και φορείς ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα

http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/1519b_02.1199449402157.pdf

Διαφημίσεις

• 11 months later...

Εαν ξερει καποιος να μου απαντησει στα παρακατω ερωτηματα θα του ημουνα ευγνωμων.

Πρωτον τι ωραριο εχουν οι παιδαγωγοι στους δημοτικους παιδικους σταθμους?Οταν οι υπευθυνες σε καθε τμημα ειναι συγκεκριμενες,δηλαδη πχ η μαρια και η γιωτα,επιτρεπεται να αναλαμβανει αλλη τα παιδια χωρις ενημερωση?Καθε ποτε επισκεπτεται ο γιατρος του δημου τα παιδια?Ποτε πρεπει να γινεται η πρωτη συνελευση?καθε ποτα γινεται συνελευση και ποτε ενημερωση για την πορεια των παιδιων?Ευχαριστω

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ.

Εαν ξερει καποιος να μου απαντησει στα παρακατω ερωτηματα θα του ημουνα ευγνωμων.

Πρωτον τι ωραριο εχουν οι παιδαγωγοι στους δημοτικους παιδικους σταθμους?

σε μας εχουν χωρισει το προσωπικο σε 2 βαρδιες, ο σταθμος ειναι ανοικτος 7-4. ειναι μερικες δασκαλες απο το ανοιγμα παραλαμβανουν τα παιδακια. απο τις 6.30 πηγαινουν κ οι καθαριστριες και μαγειρισες.

Οταν οι υπευθυνες σε καθε τμημα ειναι συγκεκριμενες,δηλαδη πχ η μαρια και η γιωτα,επιτρεπεται να αναλαμβανει αλλη τα παιδια χωρις ενημερωση?

εχει τυχει μερικες φορες και παντα ειχαμε ενημερωση. δεν το βρισκω κ παραλογο, αν τυχει κ αρρωστησει η δασκαλα , καποια αλλη θα τα αναλαβει προσωρινα.

Καθε ποτε επισκεπτεται ο γιατρος του δημου τα παιδια?

κανονικα καθε βδομαδα, αλλα περσι ερχοταν καθε ενα με εναμιση μηνα, και για να δικαιολογησει την υπαρξη της εβγαζε οτι πιο ασχετη διαγνωση, με αποτελεσμα πολλες φορες να πανικοβαλει τους γονεις και να τρεχουμε σαν παλαβοι στου δικους μας παιδιατρους. ο σταθμος φετος λειτουργει απο 1/9 και εως σημερα γιατρος δεν εχει εμφανισθει..ειδωμεν...

Ποτε πρεπει να γινεται η πρωτη συνελευση?καθε ποτα γινεται συνελευση και ποτε ενημερωση για την πορεια των παιδιων?Ευχαριστω

σε μας θα γινοταν τελος Οκτωβριου, αλλα λογω εκλογων αναβληθηκε και εγινε προχθες. καθε 2 μηνες προσπαθουμε γονεις-δασκαλοι να κανονιζουμε συναντηση. εννοειται πως αν (χτυπα ξυλο) προκυψει κατι εκτακτο θα υπαρξει αμεση ενημερωση κ μαζευομαστε.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.Είσαι πολύ κατατοπιστική και έμεις έχουμε επιτέλους συνέλευση τη Δευτέρα μετά απο 2 1/2 μήνες που άνοιξαν τα σχολεία.Και έχουμε πάρα πάρα πολλά θέματα προς συζήτηση.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ.

• 2 weeks later...

Να ρωτησω και εγω κατι......

Καπου νομιζω πως πηρε το ματι μου...(αλλα δεν θυμαμε που και ποτε....)πως ολοι οι μεγαλοι δημοι ειναι υποχρεωμενοι να παρεχουν στις εργαζομενες μητερες δημοτικο βρεφικο σταθμο(για παιδακια κατω των 2.5 χρονων)αλλα και παιδικο σταθμο (για 2.5 εως 4).Σε πολλους ομως δημους της χωρας μας δεν λειτουργουν τμηματα βρεφικα με την δικαιολογια οτι δεν υπαρχει προσωπικο ή εγκαταστασεις κτλ....

Γνωριζει κανεις εαν ειναι υποχρεωτικο απο τους δημους να εχουν και βρεφικα τμηματα περαν των νηπιακων????

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.Είσαι πολύ κατατοπιστική και έμεις έχουμε επιτέλους συνέλευση τη Δευτέρα μετά απο 2 1/2 μήνες που άνοιξαν τα σχολεία.Και έχουμε πάρα πάρα πολλά θέματα προς συζήτηση.

γειά σας!

στέλνω και εγώ την κόρη μου από πέρισυ στον βρεφονηπιακό του δήμου. του χρόνου θα πάει σε παιδικό η μια και με το καλό στο βρεφικό η άλλη. όταν λέτε για συνέλευση για ποια ηλικία μιλάτε??? εμάς ποτέ δεν μας κάλεσαν αντιθέτως φέτος απαιτούσαν να πληρώσουμε και εφάπαξ 80€ για τον σύλλογο γονέων το οποίο και δεν δέχτηκα γιατί ποτέ δεν ενημερώθηκα για κάποια δράση ή συνάντηση του συλλόγου! εσείς έχετε τέτοια?

omjTp3.png?tH8o0iKJ

sYOtp3.png?irNZPRKv

Φέτος έστειλα και εγώ το γιο μου 3 χρόνων στον παιδικό και έρχονται τα Χριστούγεννα και έμαθα ότι κλείνουν για τα Χριστούγεννα 2 εβδομάδες. Καλά είναι λογικό αυτό δηλαδή οι εργαζόμενες μητέρες παίρνουν 2 εβδομάδες τα Χριστούγεννα και το Πάσχα?

Όχι... Ο κανονισμός λειτουργείας των δημόσιων παιδικών

και βρεφονηπιακών σταθμών λέει το εξής:

Οι σταθμοί δε λειτουργούν από 24 Δεκεμβρίου μέχρι και της 5ης Ιανουαρίου καθώς και από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή του Θωμά.

και φυσικά στις επίσημες αργίες.

Δεν λέει κάπου ο κανονισμός ότι μπορούν να κλείνουν και άλλες μέρες.

Οπότε Π@@@ριές σας είπαν. Θέλουν να πάρουν άδεια τα κορίτσια, από τη σημαία!!!!!!!

Εφημερίς της κυβερνήσεως

Τεύχος δεύτερο

Αρ. Φύλλου 497

22 Απριλίου 2002

Απόφάσεις Αριθμ. 16065

Φέτος έστειλα και εγώ το γιο μου 3 χρόνων στον παιδικό και έρχονται τα Χριστούγεννα και έμαθα ότι κλείνουν για τα Χριστούγεννα 2 εβδομάδες. Καλά είναι λογικό αυτό δηλαδή οι εργαζόμενες μητέρες παίρνουν 2 εβδομάδες τα Χριστούγεννα και το Πάσχα?

δηλαδη;

οταν πανε δημοτικο, που παλι θα κλέινουν 2 βοδμάδες...;;;;τι θα κανουν οι εργαζομενες μητερες;

βεβαια τα δημοτικα σχολεια (και δημοσια νηπιαγωγεια) ανοίγουν την επόμενη του αγιαννιου (8 γενάρη)

νομιζω οτι οι δημοτικοι παιδικοι σταθμοι κλεινουν οπως τα δημοσια σχολεια!

age.png

Διαφημίσεις

κορίτσια μιας και είστε τόσο ενημερωμένες...μπορειτε να με βοηθείσετε?

εμεις στον δημοτικό παιδικό σταθμό κάναμε συνελευση....δεν ήμουν εκει γιατι δουλευα....αλλά μια άλλη μαμα μου τα είπε....θέσαμε το θέμα της επέκτασης του ωραρίου δηλαδη να μην κλεινει στις 4 αλλά στις 5 και η απάντηση της διευθυντριας ήταν πως δεν μπορουσαν να το κάνουν γιατι το ζήτησαν 5 άτομα....(φυσικά έγινε χαμός....γιατι το ζήτησαν παραπάνω απο τους μισούς γονεις)αλλά το θέμα έμεινε εκει.....βέβαια όλοι κατανοουμε πως θα πάρει χρόνο για να πάρουν προσωπικο και πως εφοσον το ζητάμε πρεπει να γινει και ας αρχίσει η διαδικασία απο φέτος για την προσληψη του προσωπικου.....

ξέρει κάποιος τιι γίνεται σε αυτη την περίπτωση?και πως μπορώ να το κυνηγείσω?

ο άντρας μου λέει να μην ασχολειθώ γιατι θα στιγματιστεί το παιδί και μήπως δεν της φερθουν καλά στο μέλλον....αλλά εγώ διαφωνώ....

1129643tvsq1yiqpw.gif

μεσα στον κανονισμο γράφει αυτο:

πως το ωράριο λειτουργιας του σταθμού αρχίζει απο τις 7και λήγει στις 4 το απογευμα και με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου μπορεί να παρτείνεται γι 2 ώρες επιπλέον το ωράριο λειτουργίας του Σταθμού εφόσον έχουν το κατάλληλο προσωπικό και έχουν υποχρεωση να το αποζημιώσουν ή σε περίπτωση αδυναμίας να ΄δωσουν extra αναπαυση σε μια άλλη μέρα...

οκ ο κανονισμός το λέει....αλλά πως το επιδιώκεις όταν το Δ.Σ. τα έχει πλακάκια με τις δασκάλες?ε....?

1129643tvsq1yiqpw.gif