Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Recommended Posts

Καλησπέρα :)

Μόλις πριν απο μια εβδομάδα έμαθα οτι είμαι έγκυος και είμαι πάρα πολυ χαρούμενη.

Το πρόβλημα μου όμως είναι οτι πριν απο 3 εβδομάδες περίπου πήρα ένα κουταβάκι μαλτέζ το οποίο θα έρθει και θα μένει στο διαμέρισμα μας την επόμενη εβδομάδα.Διάβασα οτι τα σκυλάκια δεν προκαλούν κάποιο προβλημα αν είναι εμβολιασμένα και αν τηρώ τους κανόνες υγιεινής.

Αλλά το κουταβάκι που θα έρθει λογικά δεν έχει κάνει κανένα εμβόλιο επειδή θα είναι 2 μηνών και έχω αγχωθεί λίγο.Υπάρχει περίπτωση να πάθω κάτι μέχρι να ολοκληρώσει όλα τα απαραίτητα εμβόλια;

Θα την πάω κιόλας την ίδια μέρα με τον άντρα μου να την εξετάσει αλλά ξερω οτι δεν μπορεί να κάνει όλα τα εμβόλια μαζί!

lo5lp3.pngtumhp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 324
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μόλις πριν απο μια εβδομάδα έμαθα οτι είμαι έγκυος και είμαι πάρα πολυ χαρούμενη.

Το πρόβλημα μου όμως είναι οτι πριν απο 3 εβδομάδες περίπου πήρα ένα κουταβάκι μαλτέζ το οποίο θα έρθει και θα μένει στο διαμέρισμα μας την επόμενη εβδομάδα.Διάβασα οτι τα σκυλάκια δεν προκαλούν κάποιο προβλημα αν είναι εμβολιασμένα και αν τηρώ τους κανόνες υγιεινής.

Αλλά το κουταβάκι που θα έρθει λογικά δεν έχει κάνει κανένα εμβόλιο επειδή θα είναι 2 μηνών και έχω αγχωθεί λίγο.Υπάρχει περίπτωση να πάθω κάτι μέχρι να ολοκληρώσει όλα τα απαραίτητα εμβόλια;

Θα την πάω κιόλας την ίδια μέρα με τον άντρα μου να την εξετάσει αλλά ξερω οτι δεν μπορεί να κάνει όλα τα εμβόλια μαζί!

Δεν θα παθεςο απολυτως τιποτα!!!Οταν θα πατε στιν κτηνιατρο για εξεταση μπορει να στο επιβεβαιωσει και ο ιδιος.

• 4 εβδομάδες μετά...

Δεν υπάρχει καλυτερη παρέα στην εγκυμοσύνη από το σκύλο. Πραγματικά είναι εκει συνέχεια και σε προστατεύει. Πέρασα ολο το καλοκαίρι με το σκυλάκι μου παρέα όταν όλοι ήταν στις διακοπές τους και ο άντρας μου στη δουλεια. Μου δινε και κουράγιο να σηκωθώ από το καθισιο και να πάμε βόλτα για την ανάγκη του γεγονός που με ανανέωνε. Δε θα άλλαζα το σκυλο μου με τον καλύτερο φίλο του κόσμου. Εύχομαι να είναι και ο καλύτερος φίλος για την κόρη μου.

iHQAp2.png

Κι εγω έχω μαλτεζακι!!! Πολυ γλυκιά ράτσα!! Αν το έχεις μέσα στο σπιτι κ φροντιζεις για την υγιεινή του δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε για σένα ούτε για το μωράκι που θα έρθει...θα του κανείς κ στην ώρα του τα εμβόλια κ όλα καλα.. Επίσης αυτή η ράτσα έχει υποαλλεργικο τριχωμα κ τα πανε κ καλα με τα παιδάκια του αφεντικού τους... Να φανταστείς όταν είχαμε φέρει το μωρό στο σπιτι κ ξυπνουσε το βράδυ αν δεν σηκωνομουν αμέσως να το πάρω αγκαλιά ερχόταν το σκυλάκι κ με ειδοποιουσε!!!! Ασε αγχωνοταν κάθε φορά που το άκουγε να κλαίει!!! Τώρα παίζουν σαν αδελφάκια κ όσο κ να την πειράζει το σκυλάκι ποτέ δεν αγριευει καταλαβαίνει ότι είναι μωρό κ παίζει!!! Καλα τα απολαμβάνουμε!!!

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Και γω εχω ενα μαλτεζακι 7 χρονων και ενα μωρο 3 μηνων....ειναι τελεια σκυλια....ολη την εγκυμοσυνη την περασαμε αγκαλια! Της κανω τα εμβολια της, τα αποπαρασιτικα της και μια φορα το χρονο γενικη αιματος.

Η γυναικολογος μου ειχε πει οταν τη ρωτησα (περισσοτερο για να δω ποια ειναι η γνωμη της) απλα να μην τη φιλαω.... προσπαθησα να της κοψω τον υπνο στο κρεββατι μας αλλα δεν τα καταφερα. ακομη εκει κοιμαται....Τωρα εσενα θα ειναι κουταβι και θα τη μαθεις οπως θες. Οσον αφορα την εκπαιδευση ειναι πολυ ευκολα κ εξυπνα σκυλια. αρκετα δραστηρια...οταν ηταν μικρη έκανε ζημιες, παντα όταν την αφηναμε μονη αρκετη ωρα (για δουλεια). Την παιρνουμε παντου μαζι μας, στο αεροπλανο πληρωνεις 1 ευρω για καθε κιλο και καθεται μαζι σου σε ειδικη τσαντα. Ειναι το μεγαλο μας παιδι....θα το λατρεψετε και το μωρακι σου το ιδιο.... και το κυριότερο... μολις μπηκε στη ζωη μας ξεπερασα τις αλλεργιες μου....

χαιρετω ολο το φορουμ!ειχα ξαναγραψει σχετικα με την εγκυμοσυνη μου,οτι εχω καποιες ανησυχιες για το εμβρυο μου,καθως δεν το ειδαμε στον υπερηχο ενω ειμαι 6-7 εβδομαδων.τελοσπαντων,σε 1 εβδομαδα θα ξερω σιγουρα.

αυτο που με απασχολει ειναι πως εχω 2 γατουλες,7 μηνων και 4 μηνων,εκαναν τα πρωτα εμβολια,δεν ειναι ομως στειρωμενες.ηθελα να ξερω κατα ποσο επηρεαζει την εγκυμοσυνη η συμβιωση με κατοικιδια ζωακια οπως οι γατες.βλαπτει εμενα και το εμβρυο?και πως? ευχαριστω!!!

nKD1p3.png

καλημεα\ρα...ειχα κι εγω εναν γατουλη τον μιμακο μου.....3.5 μηνων......τωρα τον εδωσα γιατι απλα με κουραζε ο χαζουλης ηταν παιχνιδιαρης κ εγω με αναγουλες δεν ειοχα κουραγιο...λοιπον ρωτησα γιατρο μου κ μου ειπε πως αν τα εχεις απο μωρα κ τρωνε μονο απο το σπιτακι σου δεν εχεις κανενα απολυτως προβλημα....μα κανενα ....μου ειεπε να τον κρατησω μια ζωη αλλα δεν αντεχα να καθαριζω την αμμο του...ειναι πολυ καθαρα ζωα κ πολυ καλα..κοιμουνται κ παιζουν...αν τυχον δεν πασχεις απο αναγουλες κρατη σε τα....

καλημερα!μεσα σε μια κουβεντα που ειχα κανει με αλλες γυναικες,μου ειπαν πως οι τριχες ειναι αυτες που βλαπτουν την εγκυο και το εμβρυο.αλλα δεν καταλαβαινω πως γινεται αυτο.οι γατουλες μου ειναι πολυ καθαρες και τρωνε μονο απο ενα σημειο στο σπιτι,και κανουν την αναγκη τους εξω σε κουτι αμμου,βρεξει χιονισει.με τις τριχες απλα δυσκολευομαι στο καθαρισμα.αλλεργιες κτλ δεν ειχα ποτε.απλως δεν εχουν ολοκληρωσει ολα τα εμβολια γιατι ειναι μικρουλες ακομα.

nKD1p3.png

Κορίτσια, μη μασάτε και μη φοβάστε ό,τι κι αν σας πούνε για τις γάτες. Το μόνο επικίνδυνο στη γάτα είναι το παράσιτο του τοξοπλάσματος, το οποίο όμως πρέπει να το έχει η γάτα και για να κολήσετε θα πρέπει να μην είστε καθόλου προσεκτικές με την προσωπική σας υγιεινή.

Για να το εξηγήσω αναλυτικά. Το τοξοπλασμα (εφόσον το έχει η γάτα) επωάζει στα κόπρανά της 2 μέρες μετά την αφόδευση. Άρα για να κολήσετε θα πρέπει να πιάσετε τα κόπρανα της γάτας 2 μέρες αφού τα κάνει και μετά να βάλετε τα χέρια σας στο στόμα χωρίς να τα πλύνετε. Ή να έχει λερωθεί το τρίχωμα της γάτας από τα κακά, να τη χαϊδέψετε και να βάλετε τα χέρια στο στόμα. ΟΜΩΣ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είμαστε πιο προσεκτικές απ' ότι συνήθως.

Κατ' αρχήν οι οικόσιτες γάτες δεν έχουν τοξόπλασμα, από πού να το κολήσουν; Ούτε ωμά κρέατα τρώνε, ούτε ποντίκια κυνηγάνε, ούτε έρχονται σε επαφή με άλλα ζώα και χώματα στα οποια μπορεί να βρίσκεται το παράσιτο (από κόπρανα άλλων ζώων). Άρα δεν κινδυνεύουμε από τα κατοικίδιά μας όσο τα έχουμε μόνο μέσα στο σπίτι. Τώρα αν έχεις κήπο και βγαίνουν έξω, είναι άλλο θέμα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΜΕ: δεν καθαρίζουμε εμείς την άμμο της γάτας μας, ας το κάνει ο άντρας μας για 9 μήνες. Επίσης την καθαρίζουμε καθημερινά. Κι αν θέλουμε, πάμε το ζωάκι στον κτηνίατρο και ζητάμε να του κάνει εξέταση αίματος για τοξόπλασμα, για να'χουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

Το θεμα όμως είναι οτι το τοξόπλασμα μπορούμε να το κολήσουμε από αλλού. πχ από λαχανικά/σαλάτες που δεν είναι καλά πλυμμένα, κι από κρέας που δεν είναι καλά ψημένο/βρασμένο, καθώς και από κηπουρική (γιατί ποτέ δεν ξέρεις από πού προήλθε το χώμα και τι έχει μέσα). Γι αυτό αποφεύγουμε τις ωμές σαλάτες στα εστιατόρια, τα delivery και τα μισοψημένα κρέατα κι όταν κάνουμε κηπουρική φοράμε πάντα γάντια. Η τρίχα της γάτας πάντως δεν είναι επικίνδυνη, εκτός κι αν έχει πάνω της κακά. Οπότε πλένουμε τα χέρια μας κάθε φορά που χαϊδεύουμε το ζωο κι είμαστε ΟΚ.

Πληροφοριακά να σας πω ότι έχουμε 3 γάτες στο σπίτι κι έχω κάνει εξέταση γα τοξόπλασμα και είμαι αρνητική. Δεν έχω καν αντισώματα, που σημαίνει ότι τόσα χρονια που πιάνω και χαϊδεύω κι αδέσποτα, θα 'πρεπε να είχα κολήσει, αν ήταν τόσο εύκολο όσο νομίζετε. Ξέρω κοπέλα που είχε γάτα με τοξόπλασμα και AIDS (ναι, έχουν κι οι γάτες) κι όπως η κοπέλα δεν κόλησε γιατί τηρούσε τους κανόνες υγιεινής.

ΥΓ πάντως είναι πολύ καλό για τα παιδάκια να μεγαλώνουν μαζί με κατοικίδιο. Δεν μας έχει περάσει ούτε μια στιγμή απ' το μυαλό να δώσουμε τις γάτες μας. Τις έχουμε 10 χρόνια.

Διαφημίσεις

Δεν είναι και ό,τι καλύτερο για το έμβρυο. Οι περισσότεροι γυναικολόγοι προτείνουν διακοπή της κύησης. Προσωπικά απ'όσα έχω διαβάσει, δεν έχω πειστεί κατά πόσο απαραίτητο είναι αυτό, εφόσον υπάρχουν μονο ενδείξεις και πιθανότητες για το τι προβλήματα μπορεί να έχει το έμβρυο. Δεν ξέρω τι θα έκανα, αν κολούσα, μη με ρωτάς.

Αν φοβάσαι, πάρε τις γάτες σου και κάντες μια αιματολογική για να κοιμάσαι ήσυχη. Από όλα τα υπόλοιπα πρέπει να συνεχίσεις να προσέχεις. Ξέρω κοπέλα που κόλησε τοξόπλασμα χωρίς να έχει γάτα.

Κορίτσια, μη μασάτε και μη φοβάστε ό,τι κι αν σας πούνε για τις γάτες. Το μόνο επικίνδυνο στη γάτα είναι το παράσιτο του τοξοπλάσματος, το οποίο όμως πρέπει να το έχει η γάτα και για να κολήσετε θα πρέπει να μην είστε καθόλου προσεκτικές με την προσωπική σας υγιεινή.

Για να το εξηγήσω αναλυτικά. Το τοξοπλασμα (εφόσον το έχει η γάτα) επωάζει στα κόπρανά της 2 μέρες μετά την αφόδευση. Άρα για να κολήσετε θα πρέπει να πιάσετε τα κόπρανα της γάτας 2 μέρες αφού τα κάνει και μετά να βάλετε τα χέρια σας στο στόμα χωρίς να τα πλύνετε. Ή να έχει λερωθεί το τρίχωμα της γάτας από τα κακά, να τη χαϊδέψετε και να βάλετε τα χέρια στο στόμα. ΟΜΩΣ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είμαστε πιο προσεκτικές απ' ότι συνήθως.

Κατ' αρχήν οι οικόσιτες γάτες δεν έχουν τοξόπλασμα, από πού να το κολήσουν; Ούτε ωμά κρέατα τρώνε, ούτε ποντίκια κυνηγάνε, ούτε έρχονται σε επαφή με άλλα ζώα και χώματα στα οποια μπορεί να βρίσκεται το παράσιτο (από κόπρανα άλλων ζώων). Άρα δεν κινδυνεύουμε από τα κατοικίδιά μας όσο τα έχουμε μόνο μέσα στο σπίτι. Τώρα αν έχεις κήπο και βγαίνουν έξω, είναι άλλο θέμα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΜΕ: δεν καθαρίζουμε εμείς την άμμο της γάτας μας, ας το κάνει ο άντρας μας για 9 μήνες. Επίσης την καθαρίζουμε καθημερινά. Κι αν θέλουμε, πάμε το ζωάκι στον κτηνίατρο και ζητάμε να του κάνει εξέταση αίματος για τοξόπλασμα, για να'χουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

Το θεμα όμως είναι οτι το τοξόπλασμα μπορούμε να το κολήσουμε από αλλού. πχ από λαχανικά/σαλάτες που δεν είναι καλά πλυμμένα, κι από κρέας που δεν είναι καλά ψημένο/βρασμένο, καθώς και από κηπουρική (γιατί ποτέ δεν ξέρεις από πού προήλθε το χώμα και τι έχει μέσα). Γι αυτό αποφεύγουμε τις ωμές σαλάτες στα εστιατόρια, τα delivery και τα μισοψημένα κρέατα κι όταν κάνουμε κηπουρική φοράμε πάντα γάντια. Η τρίχα της γάτας πάντως δεν είναι επικίνδυνη, εκτός κι αν έχει πάνω της κακά. Οπότε πλένουμε τα χέρια μας κάθε φορά που χαϊδεύουμε το ζωο κι είμαστε ΟΚ.

Πληροφοριακά να σας πω ότι έχουμε 3 γάτες στο σπίτι κι έχω κάνει εξέταση γα τοξόπλασμα και είμαι αρνητική. Δεν έχω καν αντισώματα, που σημαίνει ότι τόσα χρονια που πιάνω και χαϊδεύω κι αδέσποτα, θα 'πρεπε να είχα κολήσει, αν ήταν τόσο εύκολο όσο νομίζετε. Ξέρω κοπέλα που είχε γάτα με τοξόπλασμα και AIDS (ναι, έχουν κι οι γάτες) κι όπως η κοπέλα δεν κόλησε γιατί τηρούσε τους κανόνες υγιεινής.

ΥΓ πάντως είναι πολύ καλό για τα παιδάκια να μεγαλώνουν μαζί με κατοικίδιο. Δεν μας έχει περάσει ούτε μια στιγμή απ' το μυαλό να δώσουμε τις γάτες μας. Τις έχουμε 10 χρόνια.

Ακριβώς κι εμείς έχουμε τρεις γάτες στο διαμέρισμα κι εγώ αρνητική για τοξοπλασμα και μεγαλώνω γάτες όσο θυμάμαι τον εαυτό μου και να ξέρεις ότι για το μωράκι με το καλό εύχομαι είναι φανταστικό να μεγαλώνει με γατούλες, η δική μου η πρώτη λέξη που είπε ήταν "γάτα" τόσο τις αγαπάει.

πολύ σωστά τα εξηγεί η newbie για όλα και για τα λαχανικά, να φοβάσαι πολύ και να μην τρως τίποτα ωμό έξω σε εστιατόρια και τίποτα μισοψημένο.

FRV7p2.pngu9z0p3.png

Στα εξήγησε πολύ καλά και αναλυτικά η Newbie! Εγώ πάντως μια ζωή με γατιά στην αγκαλιά και στο κρεβάτι μου (κρυφά απ' τη μάνα μου) που ζούσαν έξω κι ανεμβολίαστα (φυσικά), αλλά κι όταν μεγάλωσα με αδεσποτάκια πολλά κι όμως βγαίνω αρνητική στο τοξόπλασμα...Κι ο γιατρός μου είπε οτι πιο πιθανό είναι να κολλήσω απο κακοπλυμένο μαρούλι παρά απο γάτα...

Δυο παιδιά μεγαλώνω με γάτες και σκύλο μέσα στο διαμέρισμα...Ούτε συνάχι δεν παθαίνουν, ζωή να 'χουν! Τα ζωα βοηθάνε πολλαπλώς τα παιδιά, και ψυχολογικά και σωματικά τα κάνουν πιο δυνατά! Μην φοβάσαι τίποτα...Οι εικόνες που θα δείς όταν με το καλό γεννήσεις, αλλά και τώρα στην εγκυμοσύνη σου που οι γάτες θα "κολλάνε" στην κοιλιά σου για ν' ακούσουν την καρδούλα του μωρού χουρχουρίζοντας, θα ανταμείψουν την λίγη υπομονή που θα κάνεις σε τυχόν δυσκολίες (όπως το καθάρισμα της άμμου) τώρα στην εγκυμοσύνη σου! :)

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ!

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

αξιζει να αναφερω πως στις αρχες τις εγκυμοσυνης μου και πριν ακομα μαθω με τεστ οτι ειμαι εγκυος,οι 2 γατες μου,ερχονταν στο κρεβατι μου κ ξαπλωναν πανω στη κοιλια μου ενω αυτο δεν το ειχαν κανει ποτε ξανα.γυρνουσα μπρουμιτα και δεν ερχονταν.μονο ανασκελα κ μονο πανω στην κοιλια.επειτα εμαθα οτι ειμαι εγκυος και οταν συνεδεσα τα γεγονοτα,εμεινα καγκελο.δεν πιστευα πως τα ζωακια καταλαβαινουν και διαισθανονται κατι τετοιο.φοβερο!

nKD1p3.png

Διαφημίσεις

• 3 months later...

Πολυ καλησπέρα!

ειμαι στον 4ο μηνα της εγκυμοσυνης και εχω δυο σκυλακια!δεν θελω καθολου να τα αποχοριστω, συνεπως ειναι μαζί μας και θα ειναι μεχρι το τέλος.βεβαίως μολις έμαθα για την εγκυμοσυνη ρωτησαμε τον κτηνιατρο, ο οποίος μας ειπε οτι τα σκυλακια δεν νοσουν απο τοξοπλασμα και δεν υπαρχει κανενας κινδυνος, το μεταφέρουν όμως. Εκανα εξαιτάσεις πριν ενα μηνα και και ειμαι αρνητικη, δεν εχω αντισωματα (παρα το γεγονος οτι εχω μεγαλωσει με ολων των λογιων τα ζωάκια), συνεπως προσεχω πααααρα πολυ, δεν τα χαιδευω, δεν καθαριζω το wc τους κλπ...Ομως...μενω στην εξωχη και η γειτονια ειναι γεματη από αδεσποτες γάτες.Το προβλημα μου ειναι το εξης:

Ενω εγω προσεχω πααααααρα πολυ την υγειηνη των σκυλιων και τη δικη μας, ο πατερας μου (χωρις να γνωριζει ο ανθρωπος),οσο ελειπα και τα σκυλακια ηταν στην αυλη, πηρε ενα πίατακι απο τη γειτονια στο οποίο τρώνε οι γατες και τα ταισε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ανυσηχω!Ο μονος τροπος να ηρεμισω ειναι να επαναλαμβανω συχνα τις εξαιτασεις, η ερωτηση μου ειναι ομως...ποσο ευκολα ή δυσκολα οι σκυλοι "τσιμπανε" το τοξοπλασμα και το μεταφερουν???:confused:

υ.γ.συγνωμη για την πολυλογια απλα ειναι συνεχεια στο μυαλο μου αυτο το θεμα.......

Ifk7p3.png

καλημερα!

εχω κι εγω 2 σκυλακια, μενουν μεσα στο σπιτι, τα παιρνω συνεχεια αγκαλια και γενικα ειμαστε ολη την ωρα μαζι. Ειμαι 5 μηνων. Οταν εμεινα εγκυος ο γιατρος μου μου ειπε να μαζευω τα κακακια τους φοροντας γαντια κι εγω πλενω πολυ συχνα και καλα τα χερια μου.Ακομα κι αν οι σκυλοι κολλησουν το μικροβιο ειναι δυσκολο να μεταφερθει σε σενα κι αυτο γινεται μονο με τα κοπρανα νομιζω.

Γενικα νομιζω οτι ειναι πιο ευκολο να παθεις τοξοπλασμωση απο ενα οχι καλα πλυμενο λαχανικο παρα απευθειας απο το ζωο.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

καλημερα!

εχω κι εγω 2 σκυλακια, μενουν μεσα στο σπιτι, τα παιρνω συνεχεια αγκαλια και γενικα ειμαστε ολη την ωρα μαζι. Ειμαι 5 μηνων. Οταν εμεινα εγκυος ο γιατρος μου μου ειπε να μαζευω τα κακακια τους φοροντας γαντια κι εγω πλενω πολυ συχνα και καλα τα χερια μου.Ακομα κι αν οι σκυλοι κολλησουν το μικροβιο ειναι δυσκολο να μεταφερθει σε σενα κι αυτο γινεται μονο με τα κοπρανα νομιζω.

Γενικα νομιζω οτι ειναι πιο ευκολο να παθεις τοξοπλασμωση απο ενα οχι καλα πλυμενο λαχανικο παρα απευθειας απο το ζωο.

Έτσι είναι, πιο εύκολα κολάς από λαχανικά ή χόρτα, στο πλύσιμο των οποίων πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεχτική.

natassa + tasos = 15 years together

" Να θυμάσαι ότι κάθε άνθρωπος που συναντάς, κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει"

και εγω ειμαι στον 4ο μηνα...τον κλεινω σε 5 μερες...λοιπον ο αντρας μου ειναι βοηθος κτηνιατρου κ δουλευει και σε κτηνιατρειο....το τοξοπλασμα μεταφερεται απο τα κακα του ζωου στα λαχανικα...πχ αν κανει μια γατα κακα σε χορτα και δεν πλυθουν καλα κ τα φας τοτε μπορεις να κολλησεις! τα κοριτσια εχουν δικιο! κολλας πιο ευκολα απο μη καλα πλυμμενα λαχανικα κ κρεας!!! τι να πουν κ οι συζυγοι των κτηνιατρων???δεν θα επρεπε να γεννανε καθολου???παντως οι περισσοτεροι εχουν αγνοια και μου λενε κατι βλακειες του στυλ " να μην πλησιαζεις τον αντρα σου αφου δουλευει σε κτηνιατρειο" κ " πω, πω, μακρια αποτον αντρα σου-θα κολλησεις κατι απο τα βρωμοζωα!!"....μαλιστα-επειδη ουτε εγω ηξερα---τα ζωα ειναι πιο ευκολα να κολλησουν κατι απο εμας παρα εμεις απο αυτα! κ φανταστειτε ο αντρας μου φοραει ειδικα παπουτσια κ ρομπα στο κτηνιατρειο--που τα αφηνει κ τα πλενει κ εκει!!!- και καθε βραδυ κανει μπανιο!!!!

Και εγω ουτε να το διανοηθω δεν θελω, να βγαλω τα σκυλακια μου εξω και να τα "ξεφορτωθω" οπως μου λένε....διστυχως ο κοσμος ειναι ανενημερωτος...ιδιεταιρα οι λιγο μεγαλυτεροι σε ηλικια....με αποτελεσμα να με θεωρουν ανευθυνη και να ερχομαι συνεχεια σε ριξη για το θεμα αυτο....

Δινω πολυ μεγαλη προσοχη στο πλυσιμο των λαχανικων-φρουτων...

Ελπιζω να πανε ολα καλα σε ολες μας και να γεννηθουν τα μωρακια μας υγειεστατα!

Ifk7p3.png

εμενα σε λιγο καιρο θα μου φερουν σκυλακι τόι μεγεθους, μεγαλωμενη η "μανα" του σε διαμερισμα. εσεις εχετε ρωτησει τον γυναικολογο σας τι γνωμη εχει για τα σκυλια στο σπιτι κατα την εγκυμοσυνη? τι ειπε? μηπως ο γιατρος θαχει διαφορετικη γνωμη λογω εμπειριων αφου "συναναστρεφεται" με εγκυους? οταν παω θα το ρωτησω αυτο βεβαια αλλα ειναι σοβαρο θεμα οπως και ναχει.

παντως ενα ζωο μεσα στο σπιτι βοηθα ως αγχωλυτικο.ειστε τυχερες γενικα [αν δεν υπαρχουν κινδυνοι] που κυοφορειτε με τετραποδη συντροφια!

εμενα σε λιγο καιρο θα μου φερουν σκυλακι τόι μεγεθους, μεγαλωμενη η "μανα" του σε διαμερισμα. εσεις εχετε ρωτησει τον γυναικολογο σας τι γνωμη εχει για τα σκυλια στο σπιτι κατα την εγκυμοσυνη? τι ειπε? μηπως ο γιατρος θαχει διαφορετικη γνωμη λογω εμπειριων αφου "συναναστρεφεται" με εγκυους? οταν παω θα το ρωτησω αυτο βεβαια αλλα ειναι σοβαρο θεμα οπως και ναχει.

παντως ενα ζωο μεσα στο σπιτι βοηθα ως αγχωλυτικο.ειστε τυχερες γενικα [αν δεν υπαρχουν κινδυνοι] που κυοφορειτε με τετραποδη συντροφια!

εγω που εχω ρωτησει την γυναικολογο μου μου ειπε οτι δεν υπαρχει κανενα θεμα απλα να του κανω ολα τα εμβολια που αυτο εννοειται και μαλιστα μου ειπε οτι ειναι καλο και για τα παιδακια !

και γω τι να κανω δηλαδη? να διωξω τον συζυγο μου απο το σπιτι η να μην τον φιλαω????ο κοσμος αμα εχει αγνοια λεει ανοησιες!!!ολες οι συζυγοι κτηνιατρων θα επρεπε να ειχαν χωρισει!!! εγω δεν εχω τετραποδο αλλα δεν αποχωριζομαι την διποδη αγαπη της ζωης μου με την οποια καναμε την αγαπη της ζωης μας κ περιμενουμε να την δουμε κ απο κοντα σε 5 μηνες!!!αλλα το κουφο ¨" και τωρα να προσεχεις τον Αγγελο--τον αντρα μου----μακρια του!".....ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΙΔΕΟΥΣ ΠΙΑ!!!!

χαχα!!!στελλι εχεις πολυ πλακα!!!!μη δινεις σημασια κοπελα μου,ο αντρας σου και εσυ ξερετε καλητερα απο ολους πως να προστατεψετε το μωρακι σας!!!ειναι δεδομενο οτι μια μελλουσα μανουλα και ενας μελλον μπαμας κανουν ο.τι καλητερο περναει απο το χερι τους για να προστατεψουν την οικογενεια τους, μην ακους κανεναν! Ολοι το ιδιο πρεπει να κανουμε...

Που να ειχες και σκυλακια ή γατακια τι θα σου λεγανε!!!!!

Ifk7p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...