Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Recommended Posts

Τοξόπλασμα έχουν οι γάτες, όχι τα σκυλιά. Απλά ο γιατρός μου έιχε πει ότι επειδή τα σκυλιά μυρίζουν στα χόρτα κ.λ.π. (ο δικός μου τουλάχιστον αυτό κάνει) μου είχε πει να του πλένω τη μουσούδα για να είμαστε σίγουροι..πάντως από σκυλι δεν κολλάς, μόνο από γάτα αδέσποτη και όχι καλά πλυμμένα λαχανικά.

Τοξόπλασμα κολάνε και τα σκυλια είχε κολήσει ο δικός μου και έκανε θεραπεια αρκετο καιρο με πολυ ισχυρη αντιβίωση, ο γιατρος μου είχε πει ότι προφανώς το κόλλησε απο κόπρανα γάτας.

Οταν ήταν άρρωστος έγω ήμουν έγκυος στην κόρη μου , δεν σκέφτηκα ούτε μια στιγμή όμως να τον διώξω.

Ο γιατρός πάντως μου είχε πει ότι πολύ δύσκολα να κολλήσω αν με γλύφει μες στο στόμα κτλ.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 324
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αυτο πρώτη φορά το ακούω. Έχω διαβάσει πολύ για το θέμα και πριν πάρω σκυλάκι, έχω ρωτήσει και τον κτηνίατρο, για τοξόπλασμα δε μου έχει πει κάτι. Εμένα μου είπε μόνο αυτό με τη μουσούδα, μήπως κολλάνε και δεν μεταδίδεται;; Πάντως σημασία έχει πως αν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, το σκυλάκι διατηρείται καθαρό, υγιές κ.λ.π. δεν νομίζω ότι υπάρχει κίνδυνος.

ΝΙΚΟΛΑΣ 15-03-2009!!!!ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΡΕΛΑ ΜΩΡΟ ΜΟΥ!!!!

ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΤΟ ΚΟΥΚΛΙ ΜΑΣ..ΗΡΘΕ...19-11-2011

Αυτο πρώτη φορά το ακούω. Έχω διαβάσει πολύ για το θέμα και πριν πάρω σκυλάκι, έχω ρωτήσει και τον κτηνίατρο, για τοξόπλασμα δε μου έχει πει κάτι. Εμένα μου είπε μόνο αυτό με τη μουσούδα, μήπως κολλάνε και δεν μεταδίδεται;; Πάντως σημασία έχει πως αν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, το σκυλάκι διατηρείται καθαρό, υγιές κ.λ.π. δεν νομίζω ότι υπάρχει κίνδυνος.

Κοίτα ο δικός μου ήταν αλήτης τον είχα βρει αδέσποτο και τον μάζεψα αλλά δεν έιχε ξεχάσει τις παλιές του συνήθειες εβγαινε μόνος βόλτα και δεν πρόσεχα τι έκανε ( είναι η αληθεια ) είχε κολλήσει γιατι μάλλον έφαγε όπως μου είχε πει ο κτηνίατρος ( συγνώμη κιόλας κόπρανα γάτας ) .

Παρόλα αυτα για να κολήσω εγώ απο αυτόν ήταν πολύ δύσκολο.

Ρε το βρωμιαρούλη!!!!! Έτσι πάω πάσο..γιατι μου φάνηκε πολύ περίεργο!!!Και ο δικός μου τη μουσούδα του όπου να ναι τη χώνει!!! Γι αυτό του την πλένω μετά από κάθε βόλτα..με σαπούνι εννοείται..

εγω τον δικο μου τον εχω στο σπιτι.τον μπετοβεν τον εμαθα να κανει τις αναγκες του στο μπαλκονι οπως ακριβως εμαθε και η θεια μου το κανις τους.μπορει να αντιδρασετε και θα εχετε δικιο αλλα με βολευε αυτη η κατασταση.τωρα πλεον αν τον βγαλω εξω με λουρι με κοιταει και χοροπηδαει πανω μου.δεν θελει να παρπατησει.τον αφηνω ελευθερο στο εξοχικο και τρεχει ωρες.αυτο το ξεκινησα γιατι ειχε καποιο προβλημα μικρος και εχανε το τριχωμα του.ειχε κομματια ολοκληρα μονο με δερμα και τοτε ο κτηνιατρος μου ειπε να μην τον παω οπου εχει ζωα και να μην τον ταιζω κονσερβες.ετσι και καθιερωθηκε το μπαλκονι.

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ ΛΥΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΛΥΠΗ , ΑΛΛΑ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΟΤΑΝ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ , ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ!!!

Διαφημίσεις

Α δε μου φαίνεται καθόλου περίεργο. Εγώ τον Φερμπάκο μου από την αρχή του έχω τουαλετα (σαν της γάτας) στο μπαλκόνι και κάνει εκεί τις ανάγκες του. όμως παρόλα αυτά βγαίνει κάθε μέρα βόλτα μία φορά για μισή ώρα τουλάχιστον. Μόνο τις ημέρες που βρέχει δε βγαίνει. Βλέπετε όταν τον πήραμε ήταν μόλις 300 γραμμάρια και δεν ήταν δυνατον να βγαίνει βόλτα στο κρύο. Έτσι καθιερώσαμε και τη δικά του τουαλετα.

μπαινει στην λεκανη και δεν λερωνει τα ποδια του?ρωταω γιατι βαρεθηκα να πλενω με χλωρινη το μπαλκονι 5-6 φορες την μερα.μηπως να το δοκιμαζα?

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ ΛΥΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΛΥΠΗ , ΑΛΛΑ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΟΤΑΝ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ , ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ!!!

Τη λεκάνη τη γεμίζω με άμμο για γάτες και έτσι δε λερώνετε αφού τα υγρά αποροφούνται από την άμμο. Παρε μια λεκάνη που να σε βολεύει στο μέγεθος του σκύλου και δοκίμασε το. Είναι μεγάλη ευκολία και καθαρή και χωρίς οσμές.

μπαινει στην λεκανη και δεν λερωνει τα ποδια του?ρωταω γιατι βαρεθηκα να πλενω με χλωρινη το μπαλκονι 5-6 φορες την μερα.μηπως να το δοκιμαζα?

Vickypap,

όταν είχα δύο γατάκια στο σπίτι είχα δοκιμάσει διάφορες άμμους. Η άμμος κολλάει στα πόδια (αν αυτό ρωτάς λέγοντας "...και δεν λερώνει τα πόδια του?") αν είναι πολύ ψιλή. Μπορείς να πάρεις πιο χοντρή άμμο ώστε να μην γίνονται "άσπρες" οι πατούσες του και επίσης να είναι αρωματική ώστε να μην έχεις μυρωδιές (αν και στο μπαλκόνι δεν θα υπάρχει πρόβλημα)!

Δεν έχω δοκιμάσω άμμο σε σκυλάκι γιατί έχω boxer και όπως καταλαβαίνεις είναι πολύ μεγάλος οπότε πάμε βόλτες, αλλά δεν χάνεις τιποτα να δοκιμάσεις!

UmGGp3.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!

Λοιπόν summerinxs πήρα ένα περιοδικό που έιχε σε dvd όλα όσα θα έπρεπε να ξέρω από την αρχή και το αμέλησα..το πρώτο σκυλάκι είναι που να ξέρω? και με τις εντολές αυτές πάμε πολύ καλά..τελικά είναι πανέξυπνα εγώ κοιμόμουν και έλεγα μικρό είναι δεν καταλαβαίνει...

:(

Η στιγμή που θα πηγαίνουμε βόλτα ήρεμα είναι μακρυα αλλά τώρα έχω πολλές ελπίδες !!!

Σ'ευχαριστώ και πάλι!! :lol::lol:

χαίρομαι πάρα πολύ που βοήθησα! Στη πραγματικότητα δεν έκανα και τίποτα. Έσυ θα τα κάνεις όλα. Και γι' αυτό χρειάζεσαι πολύ υπομονή!

Αγόραζε και το ΓΑΒ. Έκτος από το ότι θα σου χρειαστεί σίγουρα, ενισχύεις και μια πολύ καλή προσπάθεια.

Καλή επιτυχία!

Και να πω και κάτι με αφορμή αυτό που έγραψε η vickypap :

η χλωρίνη είναι ένα καθαριστικό που το μόνο που προσφέρει πια είναι αναπνευστικά προβλήματα και δερματοπάθειες (για να μην αναφέρθω στη μόλυνση που προκαλεί στο περιβάλλον, δηλαδή στους υδροφόρους ορίζοντες και τις θαλασσες μας).

Σε ότι αφορά την προστασία από τα μικρόβια,α υτή έχει περιοριστεί στο ελάχιστο, γιατί η παρατεταμένη χρήση που έκαναν οι Ελληνίδες νοικοκυρές από τον καιρό που βγήκε στο εμπόριο έφερε σαν αποτέλεσμα την ανθεκτικότητα των βλαβερών μικροοργανισμών σε αυτή, και παράλληλα κατέστρεψε πολλούς από τους μικροοργανισμούς που μάχονται ενάντια των βλαβερών. Κοινώς μονό σκυλοβρομάει και τίποτα άλλο...

Θα ου πείτε τι να χρησιμοποιείτε ως εναλλακτική...Ρωτήστε τις γιαγάδες μας στα χωριά, καλύτερα (αν και οι περισσότερες με τα χρόνια ενέκυψαν στη διαφημιστική δύναμη του μοτό "αυτή ξέρετε, αυτήν εμπιστέυεστε" και ξέχασαν και αυτά που ήξεραν...)

Σαπουνάκι πράσινο, ξυδάκι, και σοδίτσα είναι τα πιο αβλαβή για εμάς και ταυτόχρονα βλαβερά για τα μικρόβια, και αποτελεσματικά για τη δυσοσμία...

Οσονούπω ανεβάζω ξεχωριστή Θ. Ενότητα σχετική με τα καθαριστικά, μιας και μεγαλώνουμε (ή σε λίγο καιρό θα αρχίζουμε να μεγαλώνουμε) μικρά παιδιά στο σπίτι μας και οι πράξεις μας θα τα βαρύνουν.

Προς Θεού δεν κατηγορώ όσες χρησιμοποιούν δραστικά χημικά στα σπίτια τους!!! Και εγώ μέχρι μερικούς μήνες το ίδιο έκανα και είμαι σίγουρη πως σε πολλά άλλα θέματα, μέχρι να πληροφορηθώ μια πιο σωστή μέθοδο κάνω λάθη.

Η πρόθεσή μου είναι να μεταφέρω τις γνώσεις που μου μετέφεραν άλλοι. :wink:

M9fdp3.png

ΠΕΖΗ τι μπουμπουκος ειναι αυτος τον εχω ερωτευτει .... να τον χερεσαι και αυτον πως τον λες?

Πελαγία μου τον λένε Φέρμπι, είναι τσιουάουα πεντέμισι χρονών και είναι η μεγάλη μας αδυναμία!! Τον αγαπάμε πολύ πολύ..χαίρομαι που σου άρεσε!

Αυτος ειναι ο Εκτωρας!!!! Ο δικος μας σκυλακος το πρωτο μας παιδακι που τωρα τον εχουμε αφησει καπου αλλου γιατι ειναι αρκετα μεγαλοσωμος και δεν μπορω να τον φροντισω οπως πρεπει!!!!

046-1.jpg

Διαφημίσεις

Αυτος ειναι ο Εκτωρας!!!! Ο δικος μας σκυλακος το πρωτο μας παιδακι που τωρα τον εχουμε αφησει καπου αλλου γιατι ειναι αρκετα μεγαλοσωμος και δεν μπορω να τον φροντισω οπως πρεπει!!!!

046-1.jpg

ΑΑΑ εσυ τα καταφερες μπραβο σου , βαλε και αλλες φωτο.

ΠΕΖΗ τι μπουμπουκος ειναι αυτος τον εχω ερωτευτει .... να τον χερεσαι και αυτον πως τον λες?

Πελαγία μου τον λένε Φέρμπι, είναι τσιουάουα πεντέμισι χρονών και είναι η μεγάλη μας αδυναμία!! Τον αγαπάμε πολύ πολύ..χαίρομαι που σου άρεσε!

Ειναι απο τις λιγες φορες που μου αρεσει τετοιο σκυλακι. Εγω προτιμω τα μεγαλοσωμα.

• 2 εβδομάδες μετά...

Ειρηνη θα τρελαθω... τι κουκλαρος ειναι αυτος? Απορω πως αντεχεις μακρυα του! Να τον χαιρεσαι!

bunbunsrd20090303_-1_To+neraidaki+mou+einai.png

ΟΤΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΟ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΜΟΥ!

Αχχχχχχ αγαπη μου ενας θεος ξερει.....οταν παω και τον βλεπω κανει σα τρελος και θελω τοσο πολυ να τον αγκαλιασω και να τον ζουλιξω....αλλα αμα μου δωσει μια σπρωξια με τη δυναμη που εχει τη βλεπω την μπεμπα να εκσφεντονιζεται στην Μυτιληνη!!!!!!!!!Θα αλλαξουμε σπιτι και θα τον ξαναπαρουμε σε κανα 2 μηνες!!!!

Eirini ο σκύλος σου είναι πραγματικά κούκλος!!!!!!Να τον χαίρεσαι!!!!!Εμείς έχουμε ένα κοκεράκι και ψάχνω να βάλω φώτο, είναι ενός έτους και είναι πραγματικά απίστευτος!!!! Όσο για τις τρίχες εμείς κάνουμε υπομονή, και το πακέτο το μεγάλο είναι όταν πλένω τα ρούχα μας και περισσότερο απο όλα τις κάλτσες μας που πρέπει μια μια να κάθομαι να βγάζω την τρίχα γιατί τον έχουμε μέσα στο σπίτι!Αλλά δεν πειράζει χαλάλι του!!! Φιντέλ μου σε αγαπώ πολύ,πολύ!!!

Eirini ο σκύλος σου είναι πραγματικά κούκλος!!!!!!Να τον χαίρεσαι!!!!!Εμείς έχουμε ένα κοκεράκι και ψάχνω να βάλω φώτο, είναι ενός έτους και είναι πραγματικά απίστευτος!!!! Όσο για τις τρίχες εμείς κάνουμε υπομονή, και το πακέτο το μεγάλο είναι όταν πλένω τα ρούχα μας και περισσότερο απο όλα τις κάλτσες μας που πρέπει μια μια να κάθομαι να βγάζω την τρίχα γιατί τον έχουμε μέσα στο σπίτι!Αλλά δεν πειράζει χαλάλι του!!! Φιντέλ μου σε αγαπώ πολύ,πολύ!!!

Ευχαριστουμε πολυ!!!!!! Αυτο παντως με τις τριχες να φανταστεις οταν κατεβασα τα χειμωνιατικα τον Οκτωβριο τρελαθηκα εβγαζα ακομα τριχες του!!! αλλα οπως το λες χαλαλι τους!

• 2 εβδομάδες μετά...

Ntina μην ανησυχείς καθόλου. Εγώ πάντως που είχα γιατρό καθηγητή γυναικολογίας μου είπε ότι είναι απίθανο να κολήσω τοξόπλασμα από το σκυλι. Άσε που επειδή είχα άσχημη εγκυμωσύνη και έμεινα κρεβάτι τόσους και τόσους μήνες μου έκανε παρέα ένα τεράστιο λαμπραντόρ και τώρα έχω τύψεις που τον έχω μόνο στον κήπο λόγο του μπέμπη.

Και εγώ όταν έμεινα έγκυος ρώτησα το γυναικολόγο και τη μαία και μου είπαν ότι αποκλείεται να κολλήσω τοξόπλασμα από οικόσιτη γάτα!! Βέβαια στη βεράντα μου μαζεύονται διάφορες γάτες της γειτονιάς και απλά δεν τις έπιανα, όπως και το χώμα από τις γλάστρες έβαζα γάντια! :lol: Έχω ένα μαλτεζάκι στο πατρικό μου το οποίο έχει συνηθήσει να είναι πάνω μου, αλλά είναι εμβολιασμένο :lol: !! Βέβαια με το μωρό θα πρέπει να προσέχω τον πρώτο καιρό και όταν παίζουμε ή το έχω πάνω μου να αλλάζω ρούχα & να πλένω τα χέρια μου! Μετά που τα μωρά έχουν αντισώματα δε νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα!! Αλήθεια πότε τα μωρά εμφανίζουν αντισώματα, μετά τους 3 μήνες????? :?::?::?:

QZ9ep3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...