Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Recommended Posts

Κι εμενα η γυναικολογος μου το ιδιο ειπε οτι ``ειναι πιθανοτερο να κολλησεις τοξοπλασμα απο λαχανικα που δεν ειναι καλα πλυμενα παρα απο τον σκυλο σου´´.Και μου ειπε και το κορυφαιο ``ανθρωπο θα διωξεις απο το σπιτι σου,τον σκυλο οχι!!!!´´Και αυτο εκανα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 324
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Θα σου πω κ γω αυτα που λενε κ τα κοριτσια !

Δε νομιζω οτι υπαρχει μεγαλυτερος "χεστης" γιατρος απο τον δικο μου (δεν μπορειτε να φανταστειτε για τι ψειρα ανθρωπο μιλαμε) , ομως οταν στην αρχη της εγκυμοσυνης του ειπα για τον σκυλο , δεν εφερε καμια αντιρρηση ! Οχι οτι αν εφερνε θα τον ακουγα , απλα ρωτησα για να δω αν συμφωνουμε γιατι εμεις το ειχαμε ψαξει πολυ το θεμα κ ξεραμε πολυ καλα οτι τα σκυλακια δεν δημιουργουν προβληματα στις εγκυμοσυνες !

Ο σκυλος ειναι μελος της οικογενειας μας κ δεν μπορουμε να τον διωξουμε ετσι απλα !

Ακου τι ειπε ο ανθρωπος !

Τωρα σου γραφω κ το σκυλακι μου ειναι πανω στα ποδια μου !

Περιμενω πως κ πως να ερθει ο μπεμπακος κ να γνωριστουν !

Σου ευχομαι μια υπεροχη εγκυμοσυνη ...

Live like it is heaven on earth ..!

S8vKp2.png?0fKsGsow

bcHCp3.png?2xpjfQKo

Μόνο και μόνο που σε έχει εκνευρίσει τόσο (και δικαίως μάλιστα) πρέπει να φύγεις.. ίσως είναι καμπανάκι κινδύνου, τον γιατρό μας πρέπει να τον εμπιστευόμαστε και ειδικά τον γυναικολόγο.. κι αν είναι να τον αλλάξουμε καλύτερα να το κάνουμε νωρίς, όταν φτάσουμε με την κοιλιά στο στόμα είναι πια πολύ δύσκολο.. πήγαινε και σε δύο και τρία και παραπάνω ραντεβού μέχρι να βρεις αυτόν που σε καλύπτει πλήρως.. κι εγώ εμπιστεύτηκα τις "καλές συστάσεις" και παρότι υπήρχαν στοιχεία που με ενοχλούσαν έκανα υπομονή.. με αποτέλεσμα την 40η εβδομάδα να ψάχνω εναγωνίως και αποτυχημένα για άλλο γιατρό..

Στις εγκυμοσύνες μου είχα καθημερινώς ενασχόληση με σκύλους, κοτόπουλα, καναρίνια, κτλγάτες μου είπε κανένα πρόβλημαμόνο πσλι πλύσιμο σε φρούτα κσι λαχανικά και μην τρως έξω ωμεε σαλάτες γιατί δεν ξες αν τις επλυναν σχολαστικα αν θες γιατρό θεσσαλονίκη πες μου. Επίσης αποφυγε αλλαντικά

26/10/10 Ήρθε η kisha junior και είναι όντως γκαυ.....τσα!

Ο μικρός μου είναι κέβλαρρ  ! 20/02/12

Διαφημίσεις

bellitsa εφόσον ο γιατρός σου είναι καλός,θα του πεις ξεκάθαρα όχι.

Κι εγώ το ίδιο έκανα.Ο γυναικολόγος μου μου είπε."Τις γάτες θα τις διώξεις ".

Του είπα "αποκλείεται".Μου το ξαναείπε.Του αρνήθηκα ορθά-κοφτά.Και τελείωσε εκεί.Δεν μου ξαναείπε κουβέντα ,αλλά κάθε δυό μήνες έκανα εξετάσεις για τοξόπλασμα.Αν ο γιατρός σου είναι αυτός που θες απλά εξηγήσου στα ίσια και θα πάνε όλα καλά.

NVVvp2.png

Βέβαια να ξέρεις πως κάθε απόφασή μας κουβαλάει μιαν ευθύνη.

Αποφάσισα να κρατήσω τις γάτες έχοντας επίγνωση του(σχεδόν μηδενικού έστω)κινδύνου που είχε η απόφασή μου.Ήμουν(θεωρητικά πάντα)έτοιμη ψυχολογικά για την στραβή.Δες τι λύσεις έχεις και προχωρά.

NVVvp2.png

Βέβαια να ξέρεις πως κάθε απόφασή μας κουβαλάει μιαν ευθύνη.

Αποφάσισα να κρατήσω τις γάτες έχοντας επίγνωση του(σχεδόν μηδενικού έστω)κινδύνου που είχε η απόφασή μου.Ήμουν(θεωρητικά πάντα)έτοιμη ψυχολογικά για την στραβή.Δες τι λύσεις έχεις και προχωρά.

συμφωνω απολυτα μαζι σου tot72.ειναι ποσο ετοιμος ειναι ο αλλος να αναλαβει το ρισκο και να επωμιστει τις συνεπειες των επιλογων του!συμφωνω οτι υπαρχουν γιατροι υπερβολικοι!δεν μπορω ομως να μην αναγνωρισω απο την αλλη οτι και εμεις οι εγκυμονουσες ειμαστε καθετες και υπερβολικες μερικες φορες!πιστευω οτι κανενας γιατρος δεν εχει να κερδισει κατι με το να μας φοβηζει ανευ λογου,εκτος και αν ειναι σαδιστης και την καταβρισκει να τρομοκρατει τον κοσμο και δη εγκυμονουσες!εν κατακλειδι για να μην παρεξηγηθω η αληθεια ειναι καπου στη μεση και ο καθε ενηλικας κανει οτι κρινει αυτος σωστο.:wink:;-):wink:

συμφωνω απολυτα μαζι σου tot72.ειναι ποσο ετοιμος ειναι ο αλλος να αναλαβει το ρισκο και να επωμιστει τις συνεπειες των επιλογων του!συμφωνω οτι υπαρχουν γιατροι υπερβολικοι!δεν μπορω ομως να μην αναγνωρισω απο την αλλη οτι και εμεις οι εγκυμονουσες ειμαστε καθετες και υπερβολικες μερικες φορες!πιστευω οτι κανενας γιατρος δεν εχει να κερδισει κατι με το να μας φοβηζει ανευ λογου,εκτος και αν ειναι σαδιστης και την καταβρισκει να τρομοκρατει τον κοσμο και δη εγκυμονουσες!εν κατακλειδι για να μην παρεξηγηθω η αληθεια ειναι καπου στη μεση και ο καθε ενηλικας κανει οτι κρινει αυτος σωστο.:wink:;-):wink:

με τα σκυλια και το τοξοπλασμα η αληθεια δεν ειναι καπου στην μεση αλλα μια,,,

φοβιζει ενας γιατρος ανευ λογου επειδη εχει κολλησει σε διαβασματα και πληροφοριες παλιες παρωχημενες που εχουν καταρριφθει

ο γυναικολογος δεν ειναι κτηνιατρος και για να ειναι ενταξει επικοινωνει με κανεναν κτηνιατρο τελευταιας γενιας

μονο στην ελλαδα τρομοκρατουν για το τοξοπλασμα και τα σκυλια και τις γατες αλλα πρωτες οι γαλλιδες νοσουν γιατι τρωνε ψιλοωμα κρεατα κι οχι επειδη συμβιωνιουν με σκυλια

Διαφημίσεις

Εχω μια γατούλα τη Μένια εδώ και 13 χρόνια. Αφού διάβασα και ενημερώθηκα περί τοξοπλάσματος, είχα πάντα έτοιμη απάντηση σε όποιον τολμούσε να μου πει να διώξω το κοριτσάκι μου! Γιατί ναι, η Μένια είναι κόρη μου, την μεγάλωσα από τόσα δα σκ@τουλάκι και την αγάπη που μου έχει δώσει δεν την έχω πάρει από άνθρωπο. Και οι δύο γυναικολόγοι που είχα στην εγκυμοσύνη δεν μου απαγόρεψαν να έχω κατοικίδιο, απλά να τηρώ την καθαριότητα και να πλένω τα χέρια μου. Να πως επίσης, ότι ποτέ δεν έπαψα να χαϊδεύω τα αδέσποτα της γειτονιάς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου. Μετά απλά σαπούνιζα τα χέρια μου. Τόσο απλά. Ο σωστός και καταρτισμένος γυναικολόγος δεν θα σου πει ΠΟΤΕ να διώξεις το κατοικίδιό σου.

Χώρια που ο μπεμπάκος μας τη βλέπει και τρελαίνεται από την χαρά του! Η Μένια στην αρχή τον κοίταζε καχύποπτα, ποτέ δεν τον αγρίεψε και ακόμα δεν έχουμε επιτρέψει άμεση επαφή μεταξύ τους, διότι το μωρό είναι πολύ ενθουσιώδες και τρομάζει τη Μένια. Οσο για τις τρίχες, ο μπέμπης μας δεν έπαθε τίποτα. Οχι ότι περίμενα ότι θα πάθει κάτι κιόλας.

με τα σκυλια και το τοξοπλασμα η αληθεια δεν ειναι καπου στην μεση αλλα μια,,,

φοβιζει ενας γιατρος ανευ λογου επειδη εχει κολλησει σε διαβασματα και πληροφοριες παλιες παρωχημενες που εχουν καταρριφθει

ο γυναικολογος δεν ειναι κτηνιατρος και για να ειναι ενταξει επικοινωνει με κανεναν κτηνιατρο τελευταιας γενιας

μονο στην ελλαδα τρομοκρατουν για το τοξοπλασμα και τα σκυλια και τις γατες αλλα πρωτες οι γαλλιδες νοσουν γιατι τρωνε ψιλοωμα κρεατα κι οχι επειδη συμβιωνιουν με σκυλια

Εχω μια γατούλα τη Μένια εδώ και 13 χρόνια. Αφού διάβασα και ενημερώθηκα περί τοξοπλάσματος, είχα πάντα έτοιμη απάντηση σε όποιον τολμούσε να μου πει να διώξω το κοριτσάκι μου! Γιατί ναι, η Μένια είναι κόρη μου, την μεγάλωσα από τόσα δα σκ@τουλάκι και την αγάπη που μου έχει δώσει δεν την έχω πάρει από άνθρωπο. Και οι δύο γυναικολόγοι που είχα στην εγκυμοσύνη δεν μου απαγόρεψαν να έχω κατοικίδιο, απλά να τηρώ την καθαριότητα και να πλένω τα χέρια μου. Να πως επίσης, ότι ποτέ δεν έπαψα να χαϊδεύω τα αδέσποτα της γειτονιάς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου. Μετά απλά σαπούνιζα τα χέρια μου. Τόσο απλά. Ο σωστός και καταρτισμένος γυναικολόγος δεν θα σου πει ΠΟΤΕ να διώξεις το κατοικίδιό σου.

Χώρια που ο μπεμπάκος μας τη βλέπει και τρελαίνεται από την χαρά του! Η Μένια στην αρχή τον κοίταζε καχύποπτα, ποτέ δεν τον αγρίεψε και ακόμα δεν έχουμε επιτρέψει άμεση επαφή μεταξύ τους, διότι το μωρό είναι πολύ ενθουσιώδες και τρομάζει τη Μένια. Οσο για τις τρίχες, ο μπέμπης μας δεν έπαθε τίποτα. Οχι ότι περίμενα ότι θα πάθει κάτι κιόλας.

Πολύ σωστά! Κι οι γυναικολόγοι κάποιας ηλικίας είναι άσχετοι γιατί η παρασιτολογία ως μάθημα στο πανεπιστήμιο έχει μπει την τελευταία 15ετία.

Κι ο δικός μας ο μπόμπιρας χαίρεται πολύ με τις γάτες. Ενθουσιάζεται και μόνο που περνάν από δίπλα του. Η καλύτερη παρέα είναι. Ειδικά με τη μικρή θα μεγαλώσουν μαζί, ήδη κοιμάται στο δωμάτιό του κάθε βράδυ. Στον καναπέ, αλλά και το κρεβάτι να κοιμόταν, δεν θα είχα πρόβλημα.

Καλησπέρα σας!

Καινούρια στο φόρουμ και διανύουσα στην 7η εβδομάδα της εγκυμοσύνης....

Ελπίζω να γράφω στην σωστή ενότητα και να μην παραβαίνω κάποιον κανόνα του φόρουμ, καθώς δεν τα πάω πολύ καλά με αυτά....

Λοιπόν, στο θέμα: αφού βγηκαν κάποια αποτελέσματα του προγεννητικού ελέγχου, τηλεφώνησα στον γιατρό μου για να μιλήσουμε λίγο, γιατί θα τον συναντήσω την τρίτη που θα βγουν κ τα υπόλοιπα. Δεν έχω μολυνθεί στο παρελθόν από κυττατομεγαλοιό και τόξόπλασμα. Το δικό μου μεγάλο άγχος είναι το πρώτο, αυτός όμως έδωσε βάση στο δεύτερο. Είναι ΚΑΘΕΤΟΣ στο ότι πρέπει να "διωξω την σκυλιτσα μου απο το σπιτι αμέσως". Φυσικά αυτό για μένα δεν λέει τίποτα γιατί είμαι πολύ "καταρτισμένη" σε αυτά τα θέματα. Δεν έχω σκύλο απλά για να τον έχω, αλλά είμαι πολυ ενημερωμένη σε ότι αφορά την κατοχή σκύλου, έχω μία τρομερή κτηνίατρο, και η κατοχή κατοικιδίου είναι για εμένα στάση ζωής. Έχω διαβάσει ό,τι κυκλοφορεε σχετικά με το τοξόπλασμα και τους τρόπους μετάδοσης και πραγματικά νιώθω έξαλλη με αυτά που πρέπει να υφίσταται και να ακούει κανείς επειδή είναι κάτοχος κατοικιδίου.

Η ερώτησή μου λοιπόν και αυτό στο οποίο θέλω την άποψή σας είναι τι κάνει μία έγκυος σε αυτή την περίπτωση, όταν διαφωνεί τόσο έντονα με τον γιατρό της. Τον επέλεξα γιατί είχε πραγματικά καλές συστάσεις από φίλες, γνωστές, κ.λπ. Τι νόημα έχει να φύγω αφού και αλλού να πάω πιθανότατα θα ακούσω τα ίδια? Πως μπορώ να ψαξω (και να βρω) έναν καλό γιατρό ο οποίος θα ξέρω εκ των προτέρων ότι είναι πιο καταρτισμένος σε θέματα κατοικιδίων? Εχει νόημα να συνεχίσει να με παρακολουθεί ο ίδιος ενώ διαφωνούμε τόσο σε αυτό το θέμα? Θα ήταν πιο λογικό να του πω ψεματα οτι έδιωξα το ζώο μόνο και μόνο για να μην ακουώ τα ίδια σε κάθε επίσκεψη? Υπάρχει η δυνατότητα-επιτρέπεται μέσω φόρουμ να μου στείλουν κάποιες από εσάς πληροφορίες για γιατρούς στην Θεσσαλονίκη που δεν αντιδρούν τόσο σπασμωδικά σε τέτοιου είδους θέματα?

Πφ.....όπως καταλαβαίνετε έχω σκάσει.....και περιμένω τις απόψεις σας....

Ούτε κι εγώ είχα αντισώματα τοξοπλάσματος. Η πρώτη γυναικολόγος που επισκέφτηκα για προγεννητικό έλεγχο πριν καν μείνω έγκυος μου είπε το ίδιο πράγμα. Ότι οι γάτες πρέπει να φύγουν. Τελικά "έφυγε" η γυναικολόγος, γιατί αυτό που είπε μόνο άγνοια δηλώνει και τίποτα περισσότερο.

Κι εμενα η γυναικολογος μου το ιδιο ειπε οτι ``ειναι πιθανοτερο να κολλησεις τοξοπλασμα απο λαχανικα που δεν ειναι καλα πλυμενα παρα απο τον σκυλο σου΄΄.Και μου ειπε και το κορυφαιο ``ανθρωπο θα διωξεις απο το σπιτι σου,τον σκυλο οχι!!!!΄΄Και αυτο εκανα.

Εγώ είχα αποφασίσει πως ό,τι κι αν μου πουν, δεν θα τους ακούσω, γιατί θεωρώ πως είμαι πολύ ενημερωμένη πάνω στο θέμα (περισότερο απ' αυτούς). Ο κτηνίατρος που έχω μου είπε ότι η γυναίκα του έκανε 3 παιδιά μεγαλώνοντας γάτες, σκυλιά κι όλα τα αδέσποτα της γειτονιάς. Λες αυτός να μην ήξερε και να έθετε τη γυναίκα του σε κίνδυνο; Τελικά η γυναικολόγος που έχω τώρα, το ίδιο μου είπε. "Ξέρω πως δεν μπορείς να διώξεις το κατοικίδιό σου, είναι μέλος της οικογένειας, απλά να προσέχεις" Πιο πολύ κινδυνεύουμε απ΄αυτά που τρώμε.

Καλησπερα κοριτσια.Εχω κ εγω μια σκυλιτσα πολλα χρονια κ τωρα ειμαι εγκυος 7 εβδομαδων.εκανα εξετασεις νωριτερα κ ηταν οκ. οι κτηνιατροι που πηγαινω κατα καιρους το κοριτσακι μου(/λογω μετακομισεων εχω παει σε πολλους)μου ειπαν οτι για να κολλησω τοξοπλασμα απο το σκυλι μου πρεπει να το κοψω στη μεση κ να το φαω ωμο!!!!αρα καταλαβαινετε. απο τη γατα ειναι πιο επικινδυνο γιατι ειναι εκεινες που κουβαλουν το τοξοπλασμα.αλλα παλι με κανονες υγιεινης κ εξεταση του ζωου μπορεις να αποφυγεις καποια μολυνση!μαλλον λενε για τις γατες επειδη ανεβαινουν σε τραπεζια κ παγκους κουζινας.αυτο ναι ειναι επικινδυνο...

προτεινω στις εγκυες να κανουν εξεταση για τοξοπλασμα στη γατουλα τους και αν βγει αρνητικο να της κανουν τακτικα αποπαρασιτωση. και ολα θα πανε καλα... Εγω ειχα παντα γατες και σκυλους και δεν κολησα τιποτα ποτε, ουτε τα παιδια μου.

προτεινω στις εγκυες να κανουν εξεταση για τοξοπλασμα στη γατουλα τους και αν βγει αρνητικο να της κανουν τακτικα αποπαρασιτωση. και ολα θα πανε καλα... Εγω ειχα παντα γατες και σκυλους και δεν κολησα τιποτα ποτε, ουτε τα παιδια μου.

τοσο απλα, τοσο λογικα, φροντιζεις το ζωο σου κι ολα καλα

οκ εγω δεν χαιδευα τις αδεσποτες γατες οταν ημουν εγκυος, αλλο αυτο ομως κι αλλο να διωξω ενα ζωντανο που ζει μαζι μου και το χω σαν παιδι μου φροντισμενο επειδη με τρομοκρατει ενας γυναικολογος που καπως πρεπει να δικαιολογησει την υπαρξη του,,,,,

κι ομως κορες πρεπει να αποδεχτουμε οτι υπαρχουν ψυχοσυνθεσεις ανθρωπων συμπολιτων μας που τσιμπανε στην τρομολαγνεια,,,οσο πιο πολυ φοβασαι τοσο πιο πολυ αδυναμος και εξαρτημενος απο εναν γιατρο θα νοιωθεις, και το μετρο το χανεις και την λογικη σου, το πε ο γιατρος λες και καμωνεσαι,,,,

Διαφημίσεις

Διανύω την 37η εβδομάδα εγκυμοσύνης. Στο σπίτι μας έχουμε μια γάτα κοντά 17 ετών, την οποία είχε ο σύντροφός μου από την αρχή της ζωής της και είναι στειρωμένη, εμβολιασμένη και όλα τα σχετικά. Με το σύντροφό μου ζούμε μαζί 2 χρόνια, και είμαστε μαζί 4, άρα με τη γάτα "γνωριζόμαστε " από τότε. Όταν έμεινα έγκυος εγώ ήμουν που είπα στο γιατρό μας περί κατοικιδίου κλπ, ο ίδιος δεν είχε κάνει καν νύξη σχετικά με απαγόρευση. Εννοείται ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όταν το κατοικίδιο είναι εμβολιασμένο και αποκλειστικά οικόσιτο, όπως η δική μας. Χαρακτηριστικά ο γιατρός μας είπε ότι περισσότερο πρέπει να προσέχω τα ωμά λαχανικά και το μη καλοψημένο κρέας, παρά την κατοικίδια γάτα μας! Προληπτικά, βέβαια, δεν ασχολούμαι εγώ με την άμμο της κλπ τώρα που είμαι έγκυος. Όσον αφορά τις εξετάσεις, κι εγώ ήμουν αρνητική στο τοξόπλασμα. Η γάτα μας είναι μεγάλη συντροφιά, είναι πολύ αγαπησιάρα, και καθώς είναι μεγάλη σε ηλικία, είναι πολύ ήσυχη. Το μόνο που με ανησυχεί είναι μήπως τώρα με τον ερχομό του μωρού νιώσει παραμελημένη και πέσει σε μαρασμό, και αυτό γιατί ήδη εδώ και 2-3 εβδομάδες το βράδυ κλαίει έξω από το δωμάτιό μας (μέσα δεν την βάζαμε ποτέ).

Διανύω την 37η εβδομάδα εγκυμοσύνης. Στο σπίτι μας έχουμε μια γάτα κοντά 17 ετών, την οποία είχε ο σύντροφός μου από την αρχή της ζωής της και είναι στειρωμένη, εμβολιασμένη και όλα τα σχετικά. Με το σύντροφό μου ζούμε μαζί 2 χρόνια, και είμαστε μαζί 4, άρα με τη γάτα "γνωριζόμαστε " από τότε. Όταν έμεινα έγκυος εγώ ήμουν που είπα στο γιατρό μας περί κατοικιδίου κλπ, ο ίδιος δεν είχε κάνει καν νύξη σχετικά με απαγόρευση. Εννοείται ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όταν το κατοικίδιο είναι εμβολιασμένο και αποκλειστικά οικόσιτο, όπως η δική μας. Χαρακτηριστικά ο γιατρός μας είπε ότι περισσότερο πρέπει να προσέχω τα ωμά λαχανικά και το μη καλοψημένο κρέας, παρά την κατοικίδια γάτα μας! Προληπτικά, βέβαια, δεν ασχολούμαι εγώ με την άμμο της κλπ τώρα που είμαι έγκυος. Όσον αφορά τις εξετάσεις, κι εγώ ήμουν αρνητική στο τοξόπλασμα. Η γάτα μας είναι μεγάλη συντροφιά, είναι πολύ αγαπησιάρα, και καθώς είναι μεγάλη σε ηλικία, είναι πολύ ήσυχη. Το μόνο που με ανησυχεί είναι μήπως τώρα με τον ερχομό του μωρού νιώσει παραμελημένη και πέσει σε μαρασμό, και αυτό γιατί ήδη εδώ και 2-3 εβδομάδες το βράδυ κλαίει έξω από το δωμάτιό μας (μέσα δεν την βάζαμε ποτέ).

Στο χέρι σας είναι να μην την παραμελήσετε. Διαβάστε μερικά άρθρα για το πώς πρέπει να συμπεριφερθείτε στη γάτα πριν τον ερχομό του μωρού ακόμα αλλά και μετά. Θα σας βοηθήσουν πολύ.

Κι όσο για τα εμβόλια που λες... δεν υπάρχει εμβόλιο για το τοξόπλασμα. Τακτική εσωτερική αποπαρασίτωση χρειάζεται η γάτα.

Στο χέρι σας είναι να μην την παραμελήσετε. Διαβάστε μερικά άρθρα για το πώς πρέπει να συμπεριφερθείτε στη γάτα πριν τον ερχομό του μωρού ακόμα αλλά και μετά. Θα σας βοηθήσουν πολύ.

Κι όσο για τα εμβόλια που λες... δεν υπάρχει εμβόλιο για το τοξόπλασμα. Τακτική εσωτερική αποπαρασίτωση χρειάζεται η γάτα.

Και σύζυγο "πρόθυμο"να καθαρίζει μόνος του την άμμο με τις σικατούλες.

Ωραίες εποχές...Τώρα πάλι με το φτυαράκι και την χλωρίνη ανα χείρας.

NVVvp2.png

Και σύζυγο "πρόθυμο"να καθαρίζει μόνος του την άμμο με τις σικατούλες.

Ωραίες εποχές...Τώρα πάλι με το φτυαράκι και την χλωρίνη ανα χείρας.

O δικός μου συνεχίζει. :lol:

• 3 εβδομάδες μετά...

Κοριτσια καλησπερα σε ολες!:-DΕιναι ενα θεμα πολυ σημαντικο για μενα και θελω να το θεσω.Ακομα παιδακι δεν εχω αλλα ελπιζω συντομα οι προσπαθειες να εχουν αποτελεσμα,καθως ειμαι και ασθενης με ρευματοειδη αρθριτιδα κι εχω μερικα προβληματακια.Υπαρχει το πολυαγαπημενο μου σκυλακι στο σπιτι το οποιο εχω σαν παιδι ειλικρινα και δεν μπορω να φανταστω τη ζωη μου χωρις αυτο.Γενικως στη ψυχολογια μου λειτουργει ως καταπραυντικο!Καπου διαβασα ομως οτι δε κανει η γυναικα να ερθει σε επαφη με το ζωο οταν μεινει εγκυος.Φυσικα σε καμια (μα καμια)περιπτωση δεν ειμαι απ αυτες που μολις μενουν εγκυες παρατανε το σκυλακι τους επειδη φοβουντε μηπως κολλησει το μωρο τιποτα κτλ...Οι περισσοτεροι γυναικολογοι και παιδιατροι μου ειπαν οτι αν το ζωο ειναι εμβολιασμενο και υγιες,στο μονο που μπορει να βλαψει την εγκυο ειναι να πηδηξει αποτομα πανω της για αγκαλιες!!!:-D:P:p Ξερω οτι οριμενοι(βλεπε πεθερικα)θα βγαλουν φλυκτενες στην ιδεα και μονο οτι σκοπευω να μεγαλωσω το παιδακι μου(με το καλο να ερθει)με το σκυλο μαζι!Αλλα τους εχω γραμενους,μη πω τιποτα αλλο,κανονικα:oops:Υπαρχει καποια αναλογη εμπειρια θελω πολυ να ακουσω αν καποια απο εσας εζησε την εγκυμοσυνη της και μεγαλωνει το παιδακι της με το κατοικιδιο μαζι!Ευχαριστω για την υπομονη σας φιλια:-D

Καλησπέρα,

Εγώ πέρασα όλη την πρώτη εγκυμοσύνη μου - και τώρα τη δεύτερη - με το σκυλάκι μου που τότε το είχα είδη 4 χρόνια (τώρα είναι 7). Στην εγκυμοσύνη δεν έκανα τίποτα διαφορετικό. Εννοείται οτι το σκυλί είναι πλήρως εμβολιασμένο, δεν τρώει ωμά κρέατα κτλ., και επίσης φυσικά είναι καθαρό (όσο μπορεί να είναι ένας σκύλος που καθημερινά βγαίνει βόλτα έξω).

όταν γεννήθηκε η κόρη μου απλά φρόντισα να το έχω κοντοκουρέψει για να αποφύγω την πολύ τρίχα μέσα στο σπίτι. Εννοείται οτι δεν άφηνα το σκυλί - ούτε και τώρα ακόμα - να την γλύφει κτλ.

τώρα που η κόρη μου είναι 3 χρονών παίζουν μαζί, αγκαλιάζονται, κυνηγιούνται και απολαμβάνουν η μια την παρέα της άλλης. Δεν αντιμετώπισα ποτέ κανένα θέμα με μικρόβια (για την ακρίβεια η κόρη μου στα 3 της χρόνια έχει αρρωστήσει με γρίπη μόνο μια φορά και αυτό ήταν πολύ πρόσφατα). Διάβασα μάλιστα οτι τα παιδιά που μεγαλώνουν με κατοικίδια έχουν περισσότερα αντισώματα και δεν αρρωσταίνουν τόσο συχνά.

Για τις γάτες (ή άλλα ζώα) δεν γνωρίζω, παρα μόνο το φόβο των γιατρών κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για τοξόπλασμα. Βέβαια μια εγκυμονούσα που ήδη έχει γάτα πιθανότατα να έχει αντισώματα οπότε δεν διατρέχει και κίνδυνο (δεν είμαι γιατρός - απ' ότι έχω διαβάσει σου λέω).

Τώρα το τι θα πουν τα πεθερικά σου είναι άλλο θέμα. Γενικά όταν κάνεις παιδί θα ακούσεις διάφορα από διάφορους.....

Με το καλό να σου έρθει το παιδάκι και να μεγαλώσει παρέα με το σκυλάκι σου.

jsHSp3.png gJDDp3.png

Καλησπερα κ απο μενα !

Εγω ειμαι εγκυος στον 8ο μηνα κ εχω ενα σκυλακι που λατρευω ! Ειναι μελος της οικογενειας μας !

Κανενας γιατρος δεν μου ειπε να το διωξω (οχι οτι θα το εδιωχνα , απλα θα σκοτωνομουν με τον γιατρο) κ δεν αντιμετωπιζω απολυτως κανενα προβλημα .

Το μονο που δεν κανω ειναι να τον παιρνω αγκαλια οταν ειμαι ορθια !

Οταν καθομαι ή οταν ειμαι ξαπλωμενη , εννοειται οτι καθεται ή ξαπλωνει κ αυτος στα ποδια μου ! Του αρεσει πολυ να βαζει το κεφαλακι του στη κοιλιτσα μου , αλλα εκνευριζεται οταν κλωτσαει ο μπεμπης κ τον ξυπναει ! Εχει πολυ πλακα ...

Περιμενω πως και πως να ερθει το μπεμπακι μας κ να γνωριστουν !

Ειναι γεγονος οτι τα παιδια που μεγαλωνουν με σκυλια εχουν περισσοτερα αντισωματα κ λιγοτερες αλλεργιες . Κ κατι επισης πολυ σημαντικο ειναι οτι μαθαινουν να αγαπουν κ να σεβονται τα ζωα !

Σου ευχομαι να αποκτησεις συντομα το μωρακι που επιθυμεις κ να χαιρεσαι το σκυλακι σου !

Live like it is heaven on earth ..!

S8vKp2.png?0fKsGsow

bcHCp3.png?2xpjfQKo

Καλησπέρα,

Εγώ πέρασα όλη την πρώτη εγκυμοσύνη μου - και τώρα τη δεύτερη - με το σκυλάκι μου που τότε το είχα είδη 4 χρόνια (τώρα είναι 7). Στην εγκυμοσύνη δεν έκανα τίποτα διαφορετικό. Εννοείται οτι το σκυλί είναι πλήρως εμβολιασμένο, δεν τρώει ωμά κρέατα κτλ., και επίσης φυσικά είναι καθαρό (όσο μπορεί να είναι ένας σκύλος που καθημερινά βγαίνει βόλτα έξω).

όταν γεννήθηκε η κόρη μου απλά φρόντισα να το έχω κοντοκουρέψει για να αποφύγω την πολύ τρίχα μέσα στο σπίτι. Εννοείται οτι δεν άφηνα το σκυλί - ούτε και τώρα ακόμα - να την γλύφει κτλ.

τώρα που η κόρη μου είναι 3 χρονών παίζουν μαζί, αγκαλιάζονται, κυνηγιούνται και απολαμβάνουν η μια την παρέα της άλλης. Δεν αντιμετώπισα ποτέ κανένα θέμα με μικρόβια (για την ακρίβεια η κόρη μου στα 3 της χρόνια έχει αρρωστήσει με γρίπη μόνο μια φορά και αυτό ήταν πολύ πρόσφατα). Διάβασα μάλιστα οτι τα παιδιά που μεγαλώνουν με κατοικίδια έχουν περισσότερα αντισώματα και δεν αρρωσταίνουν τόσο συχνά.

Για τις γάτες (ή άλλα ζώα) δεν γνωρίζω, παρα μόνο το φόβο των γιατρών κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για τοξόπλασμα. Βέβαια μια εγκυμονούσα που ήδη έχει γάτα πιθανότατα να έχει αντισώματα οπότε δεν διατρέχει και κίνδυνο (δεν είμαι γιατρός - απ' ότι έχω διαβάσει σου λέω).

Τώρα το τι θα πουν τα πεθερικά σου είναι άλλο θέμα. Γενικά όταν κάνεις παιδί θα ακούσεις διάφορα από διάφορους.....

Με το καλό να σου έρθει το παιδάκι και να μεγαλώσει παρέα με το σκυλάκι σου. Καλημερα :-D Σ ευχαριστω πολυ που κατεθεσες την προσωπικη σου εμπειρια πανω στο θεμα αυτο ειναι καλο να ακουμε κι αλλες αποψεις.Ναι εχεις δικιο εχω διαβασει και στο forum εδω για θεματα περι παιδιου και συγγενων,θα ακουσω διαφορα ειμαι σιγουρη!Για τοξοπλασμα απ οσο εχω διαβασει κι εγω πιο πολλες πιθανοτητες εχεις να κολλησεις απο οχι καλα πλυμενα μαρουλια λαχανικα και αλλα,παρα απο το σκυλακι.Σωστα εκανες που το κουρεψες και ναι συμφωνω οτι τα παιδια που μεγαλωνουν με σκυλια αποκτουν περισσοτερα αντισωματα,το διαβασα κι εγω!Οταν γυρισες με τη νεογεννητη κορη σου στο σπιτι το σκυλακι σου πως το δεχτηκε ολο αυτο,ζηλευε??Η ηταν οπως και πριν?:-PΣε καποιο σαιτ ειδα καπου οτι πρεπει να προετοιμασεις το σκυλακι σου για τον ερχομο του μωρου.Να σου ζησει η κορουλα σου!:-DΤωρα σε ποιο μηνα εισαι? φιλικα Νατασσα

Μην σε ανυσυχεί καθόλου το θέμα εγκυμοσύνη,μωρό και σκυλάκι.

Όπως είπαν και οι άλλες κοπέλλες,αν το σκυλάκι είναι δικό σου (οχι αδέσποτο) και εμβολιασμένο και καθαρό,δεν υπάρχει πρόβλημα.Η κόρη μου είναι τώρα 2 χρονών(και εγώ έγκυος 6 μηνών),και βλέπω ποσο ωράια παίζει το σκυλί με το μωρό και τα χαίρομαι.Αυτό που πρόσεξα από την αρχή είναι το θέμα το σκυλί να έχει περιορισμούς στο που κάθεται,δηλ δεν τον αφήνω με τίποτα να ανακτέυεται με το κρεβάτι της κόρης μου,η να κάθεται στα καρεκλάκια της ή να γλύφει παιχνίδια και τέτοια.

Για την εγκυμοσύνη καθόλου επικίνδυνο.Οι γάτες για τοξόπλασμα είναι πιο επικίνδυνες...Απλά πιστεύω πρέπει να προετοιμάζουμε το σκυλάκι για την νέα άφιξη με διάφορους τρόπους και να θέτουμε από την αρχή όρια.

yxUep3.png

Y8Nsp3.png

Καλησπερα κ απο μενα !

Εγω ειμαι εγκυος στον 8ο μηνα κ εχω ενα σκυλακι που λατρευω ! Ειναι μελος της οικογενειας μας !

Κανενας γιατρος δεν μου ειπε να το διωξω (οχι οτι θα το εδιωχνα , απλα θα σκοτωνομουν με τον γιατρο) κ δεν αντιμετωπιζω απολυτως κανενα προβλημα .

Το μονο που δεν κανω ειναι να τον παιρνω αγκαλια οταν ειμαι ορθια !

Οταν καθομαι ή οταν ειμαι ξαπλωμενη , εννοειται οτι καθεται ή ξαπλωνει κ αυτος στα ποδια μου ! Του αρεσει πολυ να βαζει το κεφαλακι του στη κοιλιτσα μου , αλλα εκνευριζεται οταν κλωτσαει ο μπεμπης κ τον ξυπναει ! Εχει πολυ πλακα ...

Περιμενω πως και πως να ερθει το μπεμπακι μας κ να γνωριστουν !

Ειναι γεγονος οτι τα παιδια που μεγαλωνουν με σκυλια εχουν περισσοτερα αντισωματα κ λιγοτερες αλλεργιες . Κ κατι επισης πολυ σημαντικο ειναι οτι μαθαινουν να αγαπουν κ να σεβονται τα ζωα !

Σου ευχομαι να αποκτησεις συντομα το μωρακι που επιθυμεις κ να χαιρεσαι το σκυλακι σου !

Αχουυυ να καπως ετσι φανταζομαι κι εγω το παιδι μου με το αλλο μου ''παιδακι'' (γιατι και το σκυλι για μενα ειναι κι αυτο παιδι) και δεν μπορω να περιμενω!!:D Με το καλο καλη λευτερια σου ευχομαι κοριτσακι μου και να χαιρεσαι κι εσυ ολα σου τα παιδακια!!Αυτο με ενδιαφερει κι εμενα να μαθει να να σεβεται τα ζωτα και να τ αγαπαει οπως εγω!Αντιμετωπισες προβληματα και γκρινιες απο λοιπους συγγενεις γι αυτο το θεμα?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...