Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Recommended Posts

Και να συμπληρώσω και το σπουδαιότερο επιχείρημα που μου είπε η πρώτη παιδίατρος όταν την έφερα τεσσάρων ημερών στο σπίτι.παιδί που μεγαλώνει με κατοικίδια δεν αναπτύσσει εύκολα αλλεργικό άσθμα.

NVVvp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 324
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Όταν έστησα την κούνια της μικρής,πριν γεννηθεί,έβρισκα καθημερινά τις γάτες μέσα.Το τι φωνή και κυνηγητό έπεφτε δεν λέγεται.Η μάνα μου κατακόκκινη να λέει "να δω τι θα κάνεις με το παιδί που τα χεις σαν παιδιά σου" και άλλα τέτοια...

δεν εχω καμια αμφιβολια οτι θα τη βρω κι εγω εκει

αλλα η μανα μου δεν θα το παρει τοσο ψυχραιμα θα αρχισει την γκρινια και δεν την μπορω, να φανταστεις οτι δεν εχει ερθει να μου καθαρισει το σπιτι τοσο καιρο γιατι συχενετε λεει τη γατα!!

και εγω της ειπα πες μου καλυτερα οτι δεν προλαβαινεις με τη δουλεια , γιατι τσιτωνω οταν μου λες οτι δεν με βοηθας για τη γατα

Όταν όμως έφερα το παιδί στο σπίτι ο αρσενικός το αγνόησε εντελώς και η θηλυκή δεν έκανε καμιά προσπάθεια να μπει στην καλαθούνα.Έμοιαζε να τα τρομάζει το κλάμα του.Τον πρώτο μήνα έτρεχα πίσω από τις γάτες και έσερνα την καλαθούνα όπου ήμουν κι εγώ για να έχω τον νου μου.Ούτε μία φορά δεν προσπάθησαν να μπουν μέσα.Ουσιαστικά την αγνοούσαν και όταν πλησίαζαν ήταν μόνο για να την μυρίσουν για λίγα δευτερόλεπτα.

ευχομαι και σε εμενα να ειναι ετσι τα πραγματα

άλλαξαν λίγο τα πράγματα όταν μετέφερα το παιδί στην κούνια.

Δυό-τρεις φορές με το που πήγα σε άλλο δωμάτιο και ξαναγύρισα βρήκα την γάτα να κοιμάται μέσα στα πόδια του κρεβατιού(όχι κοντά στο πρόσωπο του παιδιού).την έδιωξα όλες τις φορές και σταμάτησε να το κάνει.

η γατα ομως που την μαλωσες δεν το κοιταγε μετα με στραβο το ματι?"ηρθε τωρα αυτο εδω και ακουμε φωνη και τιμωρια αν το πλησιασουμε"

Η μάνα μου ήταν όλη μέρα με το σουίφερ να καθαρίζει το πάτωμα και καλά.πρέπει να σου πω όμως πως δεν τις έδιωξα από το κρεβάτι μου.Αυτό δεν το κατάφερα.Συνεχίσαμε να κοιμόμαστε κάποιες ώρες μαζί και απλά όταν έπαιρνα το μωρό στο κρεβάτι έφευγαν από μόνες τους,έστρωνα δικό του κατωσέντονο και το σκέπαζα με τα δικά του σκεπάσματα.Γενικά τον πρώτο καιρό (δυό μήνες περίπου)ήμουν τσιτωμένη.Τώρα είμαστε χύμα.Μωρά,γατιά και ενήλικες στο ίδιο κρεβάτι τσουλιόμαστε και καταπίνουμε τρίχες.Στην κούνια πάντως δεν μπαίνουν.

εγω ελεγα 1-2 μηνες πριν τη γεννα να κλεινω την πορτα μας και να κοιμομαστε μονοι και να φυγουν τελειως οι τριχες απο το υπνοδωματιο

ασχετο: το χωμα που το εχεις?

ελεγα να το βαλω στο μπανιο

αλλα φοβαμαι μην γεμησει το σιφωνι με αμμο( ειναι κλειστο κουτι με πορτακι αλλα οσο να'ναι ο χοντρος τα πεταει και εξω...

Αυτό που πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα είναι τα σκουληκάκια.Είναι το μόνο που μπορεί να μεταδώσει η γάτα στο παιδί.Γι αυτό συχνή αμπούλα αποπαρασίτωσης να είστε καλυμμένοι.

πριν μια εβδομαδα πηρε το drontal του

Επιθετικότητα δεν έχουν δείξει σε καμία περίπτωση.Μια μικρή ζήλια ίσως που όμως εκδηλώνεται με το να ζητούν χάδια από την μπέμπα ώστε να μας τραβήξουν την προσοχή.Νύχια δεν τους έχω κόψει(μην δεις κουρτίνες και καναπέ...απλά μην τα δεις)

γι'αυτο το λογο δεν εχω κουρτινες αλλα ρολα μπαμπου και η κουρτινα στο υπνοδωματιο εχει απο το γαμο να κατεβει(την εχω γυρισμενη πανω στο κουρτινοξυλο)

οσο για τον καναπε μονο με ριχταρια τον βλεπουμε

αν και εχει και αυτος σε κατι γωνιτσες τις τρυπουλες του...

.Συνήθως δεν τις δίνουν πολύ σημασία πάντως.Την δικιά μας προσοχή ζητάνε περισσότερο.ϊδίως η γάτα που ουσιαστικά είναι το πρώτο μου παιδί. και επειδή τους τραβάει κάτι ξεγυρισμένες σφαλιάρες.Πριν λίγες μέρες είχε ένα παιχνίδι τηλέφωνο στο χέρι,βούτηξε και την γάτα στο άλλο που για κακή της τύχη είχε ξαπλώσει δίπλα της και τα τσούγκρισε μεταξύ τους.Η γάτα μου,η τζουλιέτα μου,ένα από τα πιο κακομαθημένα γατιά στον κόσμο,απλά την έγλυψε στο χέρι .Δεν το πίστευα.

:D:D:D:Dτελειο!!!! αχ μκαρι να συμβιωσουν κι εμενα ετσι!!!

Η μάνα μου παράτησε το σουίφερ και γελάει.Το φροντλάιν ας το βάλει ο σύζυγος και εσύ για δυό ωρίτσες ας μην την πιάσεις.

το φροντλαιν θα το εβαζε ο συζηγος απλα του ειπα να το κανει εξω στο μπαλκονι αλλα φοβαται μην του φυγει η γατα(δεν ειναι και το καλυτερο της)

οποτε του ειπα κι εγω περιμενε ενα μηνα ακομη τοτε

Φαντάσου πως ήμουν αρνητική στο τοξόπλασμα και το τι άκουσα για να τις διώξω...και κάθε φορά απαντούσα τα ίδια.Εφόσον είμαι εγώ αρνητική που έχω φάει σκατό γάτας με το κουτάλι(αδέσποτης,φιλοξενούμενης και οικόσιτης)τότε το τοξόπλασμα δεν κολλάει από γάτες.Μούτζες εισέπρατα αλλά δεν βαριέσαι...

και εγω αρνητικη στο τοξοπλασμα(και στις 2 εξετασεις )

περιττο να σου πω ποσα αδεσποτα εχω μαζεψει και ποσα νεογεννητα γατακια εχω ξεσκατισει

αν υπαρχουν κολλημενα μυαλλα...

Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά και για σένα.στο κάτω-κάτω μην ξεχνάς πως είναι πανέξυπνα ζώα με πολύ ισχυρό μητρικό ένστικτο.Ξέρουν πολύ καλά πως έχουν να κάνουν με μωρό.

σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση!!! ηταν πολυ κατατολιστικη στο τι να περιμενω

KkgRp2.png

byzDp2.png

τελιακ τι εκανες εσυ με την κουνια του μωρου για να μην εχεουν προσβαση(γιατι προβλεπω η γατα μου να θελει να κοιματε μαζι με το μωρο)

Να σου πω τι κάναμε κι εμείς, αν θέλεις. Όταν ετοιμάζαμε το παιδικό δωμάτιο, αφήναμε τις γάτες να επεξεργαστούν το χώρο και να πάρουμ μυρωδιές από τα καινούρια έπιπλα. Τις αφήναμε ν' ανεβαίνουν και να κοιμούνται και στο κρεβατάκι, αλλά δεν είχαμε βγάλει ακόμα το προστατευτικό νάυλον από το στρώμα και το είχαμε σκεπασμένο με ένα ριχτάρι που χρησιμοποιούν τα γατιά. Αργότερα κλείναμε την πόρτα του δωματίου ώστε να μην μπορούν να μπουν, για να συνηθίσουν ότι από δω και μπρος έτσι θα είναι. Μέχρις στιγμής δεν έχουν προβλημα. Βέβαια όταν ανοίγουμε θέλουν να μπουν, αλλά πάντα μετά τις βγάζουμε έξω και το δέχονται αδιαμαρτύρητα.

Όσο ήμουν στην κλινική, έδωσα στο σύζυγο μια πάνα αγκαλιάς που είχα χρησιμοποιήσει με το μωρό και την έφερε σπίτι, την άφησε στον καναπέ κι έφυγε. Τα γατιά είχαν έτσι πάνω από 24 ώρες να συνηθίσουν τη νέα μυρωδιά πριν έρθει το μωρό στο σπίτι. Ότα ήρθαμε από την κλινική, αφήσαμε την καλαθούνα στο πάτωμα για να πάνε οι γάτες να μυρίσουν το μωρό. Αυτές δεν δώσανε καμία σημασία, σαν να μην υπήρχε λέμε! Τις πρώτες μέρες προσέχαμε πάντα να μην είναι μόνες στο χώρο με το μωρό, αλλά και πάλι τον αγνοούσαν κανονικά. Τωρα πλέον δεν ανησυχούμε καθόλου.

Στο κρεβάτι του μωρού δεν ανεβαίνουν πια, ούτε στο παρκοκρέβατο. Ανέβαιναν μόνο όταν είχα το ριχτάρι που είχε τη δική τους μυρωδιά. Τωρα που έχουν τη μυρωδιά του μωρού, ούτε να πλησιάσουν. Η μία γατούλα μας μόνο έχει την τάση να κάθεται στο "γυμναστήριο" κι αυτό γιατί δεν έχουμε βάλει το μωρό ακόμα κι ίσως δεν έχει καταλάβει ότι είναι δικό του.

και τι εκανες με το φοβο μην στο γρατζουνισει? να της ξεριζωσω τα νυχια με τιποτα ειναι πολυ βαρβαρο οποιοι το κανουν! (φανταζεστε εσας να σας ξεριζωσουμε τα νυχια)απλα της τα κοβω αλλα και αυτο δεν εχει το τελειο αποτελεσμα

Δεν υπάρχει αυτό που λες. Μπορείς βέβαια να της κόψεις τα νύχια στις άκρες (εμείς τα κόβαμε απ΄την αρχή, πολύ πριν έρθει το μωρό) αλλά θέλει προσοχή, αν δεν είσαι ήδη εξοικειωμένη. Ζήτα από τον κτηνίατρο να σου δείξει.

ευχαριστω πολυ που ακουσες της φοβιες μου και περιμενω την απαντηση σου

να χαιρεσαι το μωρακι σου!

Οι γάτες πάντα κοιμόντουσαν στο κρεβάτι μας στα πόδια μας ή ανάμεσά μας. Από τότε που ήρθε το μωρό στο σπίτι, το κόψανε από μόνες τους. Στην αρχή ερχόταν μόνο η πιο μικρή, τώρα ούτε αυτή έρχεται. Μια-δυο φορές που ήμουν ξαπλωμένη και θήλαζα, ήρθαν όλες (χωριστά η κάθε μία) και τον μύρισαν, κοντοστάθηκαν, τις χάιδεψα με το άλλο χέρι κι έφυγαν. Το μυστικό είναι να μη νιώσουν παραμελημένες, οπότε φροντίστε όταν ο ένας ασχολείται με το μωρό, ο άλλος να ασχολείται με τη γάτα. Και εντάξτε τους στο πρόγραμμα το μωρού. πχ μπορείς να της λες "έλα να δεις που θα κάνουμε το μωρό μπανάκι, έλα να δεις πώς το αλλάζουμε" κλπ. Μην την αποκόψεις από τις καθημερινές σας συνήθειες. Κάτι τέτοιο θα προκαλούσε τη ζήλεια τους και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να κάνει μια ζηλιάρα γάτα.

Είδα που ρώτησες και για την αμμολεκάνη. Εμείς την έχουμε μονίμως στο μπαλκόνι από την άνοιξη και μετά. Το χειμώνα τη βάζουμε στο μπάνιο κι έχουμε βάλει γατοπορτάκι στην πόρτα του μπάνιου, ώστε να μην είναι συνέχεια ανοιχτή η πόρτα και μυρίζει. Το σιφόν μπορείς να το καλύψεις μ' ένα χαλάκι μπάνιου, ώστε να μην μπαίνουν χαλικάκια μέσα. Αν έχει λαστιχένια επένδυση από κάτω, ακόμα καλύτερα, να μη γλιστράει κιόλας και να μην το μετακινούν οι γάτες.

Καλή εγκυμοσύνη σου εύχομαι και με το καλό να κρατήσεις αγκαλιά το μωράκι σου. :-)

Οι γάτες πάντα κοιμόντουσαν στο κρεβάτι μας στα πόδια μας ή ανάμεσά μας. Από τότε που ήρθε το μωρό στο σπίτι, το κόψανε από μόνες τους. Στην αρχή ερχόταν μόνο η πιο μικρή, τώρα ούτε αυτή έρχεται. Μια-δυο φορές που ήμουν ξαπλωμένη και θήλαζα, ήρθαν όλες (χωριστά η κάθε μία) και τον μύρισαν, κοντοστάθηκαν, τις χάιδεψα με το άλλο χέρι κι έφυγαν. Το μυστικό είναι να μη νιώσουν παραμελημένες, οπότε φροντίστε όταν ο ένας ασχολείται με το μωρό, ο άλλος να ασχολείται με τη γάτα. Και εντάξτε τους στο πρόγραμμα το μωρού. πχ μπορείς να της λες "έλα να δεις που θα κάνουμε το μωρό μπανάκι, έλα να δεις πώς το αλλάζουμε" κλπ. Μην την αποκόψεις από τις καθημερινές σας συνήθειες. Κάτι τέτοιο θα προκαλούσε τη ζήλεια τους και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να κάνει μια ζηλιάρα γάτα.

Είδα που ρώτησες και για την αμμολεκάνη. Εμείς την έχουμε μονίμως στο μπαλκόνι από την άνοιξη και μετά. Το χειμώνα τη βάζουμε στο μπάνιο κι έχουμε βάλει γατοπορτάκι στην πόρτα του μπάνιου, ώστε να μην είναι συνέχεια ανοιχτή η πόρτα και μυρίζει. Το σιφόν μπορείς να το καλύψεις μ' ένα χαλάκι μπάνιου, ώστε να μην μπαίνουν χαλικάκια μέσα. Αν έχει λαστιχένια επένδυση από κάτω, ακόμα καλύτερα, να μη γλιστράει κιόλας και να μην το μετακινούν οι γάτες.

Καλή εγκυμοσύνη σου εύχομαι και με το καλό να κρατήσεις αγκαλιά το μωράκι σου. :-)

σε ευχαριστω πολυ για ολες τις συμβουλες(συγκινηθηκα οταν τα διαβαζα :D)

για τα νυχια εχω το ειδικο ψαλιδακι και μια χαρα τα καταφερνω καθε μηνα το κανουμε ο αντρας μου κραταει τη γατα και εγω κοβω

γατοπορτακι δεν μπορω να βαλω γιατι ειμαι σε ενοικιο

αλλα προφανως θα αρχισει να κλαιει και να ξυνει την πορτα του μπανιου οποτε θα το καταλαβω

σε ευχαριστω πολυ να χαιρεσαι ολα τα παιδακια σου!!!!;);););)

KkgRp2.png

byzDp2.png

Διαφημίσεις

Και εγώ στο κλαμπ των πρώην αγχωμένων μαμάδων. Και λέω πρώην γιατί πλέον είμαι σίγουρη ότι ζωάκια (ακόμη και τα πιο δύσκολα) συμβιώνουν μια χαρά με τα μωρά.

Κάναμε και εμείς όλα τα παραπάνω όσο ήμουν έγκυος, αλλά τελικά δεν νομίζω ότι έκαναν αυτά τη διαφορά. Απλώς και μόνο όταν μύρισε το μωρό για πρώτη φορά κατάλαβε πως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Στην κούνια της μικρής μπήκε μια δυο φορές όλο και όλο, στο ριλάξ λίγο παραπάνω γιατί είναι πιο άνετο μάλλον και δυο φορές τον βρήκαμε πάνω στο καρεκλάκι. Την μικρή δε θέλει να την πλησιάσει, άσχετα που εκείνη τρελένεται από την χαρά της όταν τον βλέπει κοντά της. Γενικά τη βλέπει και αλλάζει δρόμο. Την έχουμε βάλει να τον χαϊδέψει αρκετές φορές αλλά μόλις βλέπουμε πως πάει να τον μαδήσει την τραβάμε και την μαλώνουμε.

Βέβαια τον πρώτο καιρό δυσκολεύτηκε πολύ ο καημένος γατούλης γιατί ένιωθε παραγκωνισμένος. Εγώ έτρεχα με το μωρό χωρίς βοήθεια και ο άντρας μου γύριζε στις 10 το βράδυ, οπότε έχασε όλη την προσοχή που είχε. Και τότε άρχισε να το σκάει. Έγινε spiderman και πηδούσε από μπαλκόνι σε μπαλκόνι με αποτέλεσμα να μας τον φέρνει πακέτο όλη η γειτονιά. Αλλά μόλις χαλάρωσε το ωράριο του άντρα μου και ασχολήθηκε παραπάνω μαζί του, σταμάτησαν τα πάντα.

Και εγώ στο κλαμπ των πρώην αγχωμένων μαμάδων. Και λέω πρώην γιατί πλέον είμαι σίγουρη ότι ζωάκια (ακόμη και τα πιο δύσκολα) συμβιώνουν μια χαρά με τα μωρά.

Κάναμε και εμείς όλα τα παραπάνω όσο ήμουν έγκυος, αλλά τελικά δεν νομίζω ότι έκαναν αυτά τη διαφορά. Απλώς και μόνο όταν μύρισε το μωρό για πρώτη φορά κατάλαβε πως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Στην κούνια της μικρής μπήκε μια δυο φορές όλο και όλο, στο ριλάξ λίγο παραπάνω γιατί είναι πιο άνετο μάλλον και δυο φορές τον βρήκαμε πάνω στο καρεκλάκι. Την μικρή δε θέλει να την πλησιάσει, άσχετα που εκείνη τρελένεται από την χαρά της όταν τον βλέπει κοντά της. Γενικά τη βλέπει και αλλάζει δρόμο. Την έχουμε βάλει να τον χαϊδέψει αρκετές φορές αλλά μόλις βλέπουμε πως πάει να τον μαδήσει την τραβάμε και την μαλώνουμε.

Βέβαια τον πρώτο καιρό δυσκολεύτηκε πολύ ο καημένος γατούλης γιατί ένιωθε παραγκωνισμένος. Εγώ έτρεχα με το μωρό χωρίς βοήθεια και ο άντρας μου γύριζε στις 10 το βράδυ, οπότε έχασε όλη την προσοχή που είχε. Και τότε άρχισε να το σκάει. Έγινε spiderman και πηδούσε από μπαλκόνι σε μπαλκόνι με αποτέλεσμα να μας τον φέρνει πακέτο όλη η γειτονιά. Αλλά μόλις χαλάρωσε το ωράριο του άντρα μου και ασχολήθηκε παραπάνω μαζί του, σταμάτησαν τα πάντα.

:D:D

εχω καταλαβει οτι δεν εχω τπτ να φοβαμαι και εχω ηρεμησει

οσο για το γατο ζουσε 4 χρονια στους δρομους και ακομη και τωρα (3 χρονια μετα)το σκαει και παει στης γειτονησας, της οποιας εχω χτυπησει ουκ ολιγες φορες για να της ζητησω να παω στο μπαλκονι της να παρω το γατο μου

KkgRp2.png

byzDp2.png

Για να δωσω επιπλέον κουράγιο

1zbbc0i.jpg[/img]

a6z5c.jpg[/img]

6,5 μηνών τότε και ούτε γρατζουνιά.

Την άμμο την έχω στην ταράτσα.Οι γάτες μου κινούνται στο κλιμακοστάσιο ,στην ταράτσα και μέσα στο σπίτι.Όταν χρειάζεται να τις κρατάω στο διαμέρισμα

το βγάζω στο μπαλκόνι.Έχω την τύχη να μένω σε διώροφο σπίτι με συγγενείς στον κάτω όροφο οπότε υπάρχει άλλη άνεση.

NVVvp2.png

• 1 month later...
Για να δωσω επιπλέον κουράγιο

1zbbc0i.jpg[/img]

a6z5c.jpg[/img]

Την άμμο την έχω στην ταράτσα.Οι γάτες μου κινούνται στο κλιμακοστάσιο ,στην ταράτσα και μέσα στο σπίτι.Όταν χρειάζεται να τις κρατάω στο διαμέρισμα

το βγάζω στο μπαλκόνι.Έχω την τύχη να μένω σε διώροφο σπίτι με συγγενείς στον κάτω όροφο οπότε υπάρχει άλλη άνεση.

ιδια η tinky μου ειναι η γατα σου!!!!

η tinky μου μονο με εμενα ειναι τρυφερη , και οταν την βρεις στις καλες της και με τους υπολοιπους

αλλα παρολα αυτα ολοι οι επισκεπτες μας φοβουνται να την πλησιασουν:shock::rolleyes:

KkgRp2.png

byzDp2.png

Διαφημίσεις

• 1 month later...
Ακριβώς κι εμείς έχουμε τρεις γάτες στο διαμέρισμα κι εγώ αρνητική για τοξοπλασμα και μεγαλώνω γάτες όσο θυμάμαι τον εαυτό μου και να ξέρεις ότι για το μωράκι με το καλό εύχομαι είναι φανταστικό να μεγαλώνει με γατούλες, η δική μου η πρώτη λέξη που είπε ήταν "γάτα" τόσο τις αγαπάει.

πολύ σωστά τα εξηγεί η newbie για όλα και για τα λαχανικά, να φοβάσαι πολύ και να μην τρως τίποτα ωμό έξω σε εστιατόρια και τίποτα μισοψημένο.

Κι εγώ έχω 3 γάτες και 4 σκύλους εδώ και 14 χρόνια, τα μάζεψα αδέσποτα και γενικά δεν μπορώ να δω αδέσποτο και να μην το χαϊδέψω. Αρνητική σε όλα τα τεστ, δεν έχω κολλήσει ποτέ τίποτα.

Δεν δικαιολογείται να διώχνει κανείς τα ζωάκια του από άγνοια ή φόβο. Στον περίγυρο θεωρώ ότι πρέπει να απαντάμε και να μην κάνουμε υπομονή όταν μιλάνε για "βρωμόζωα".

• 2 months later...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ!!

ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ(ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΣΥΝΤΟΜΑ)ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΣΧΕΔΟΝ ΤΡΕΛΑΘΕΙ!!ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΚΟΛΛΗΣΑ ΤΟΞΟΠΛΑΣΜΑ!ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΓΑΤΑ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΑΣ,ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ!!!ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ Η ΓΑΤΑ ΕΙΧΕ ΑΝΕΒΕΙ ΕΦΑΓΑ ΕΝΑΝ!!ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ Μ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΑΝΕΒΕΙ Η ΓΑΤΑ(ΟΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΜΟΥ,ΑΦΟΥ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΥΠΗΡΧΕ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ)!!ΑΝΗΣΥΧΩ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΦΟΥ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ(ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ)Η ΓΑΤΑ ΝΑ ΚΑΤΟΥΡΗΣΕ!!ΥΠΑΡΧΕΙΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΑ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ?????

ΓΕΙΑ ΣΑΣ!!

ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ(ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΣΥΝΤΟΜΑ)ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΣΧΕΔΟΝ ΤΡΕΛΑΘΕΙ!!ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΚΟΛΛΗΣΑ ΤΟΞΟΠΛΑΣΜΑ!ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΓΑΤΑ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΑΣ,ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ!!!ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ Η ΓΑΤΑ ΕΙΧΕ ΑΝΕΒΕΙ ΕΦΑΓΑ ΕΝΑΝ!!ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ Μ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΑΝΕΒΕΙ Η ΓΑΤΑ(ΟΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΜΟΥ,ΑΦΟΥ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΥΠΗΡΧΕ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ)!!ΑΝΗΣΥΧΩ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΦΟΥ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ(ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ)Η ΓΑΤΑ ΝΑ ΚΑΤΟΥΡΗΣΕ!!ΥΠΑΡΧΕΙΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΑ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ?????

Aν έχεις κολλήσει τοξόπλασμα, να χαίρεσαι, γιατί έχεις αποκτήσει αντισώματα και δεν θα κινδυνεύεις σε μια επερχόμενη εγκυμοσύνη. ;) Το πρόβλημα ειναι όταν κολλάς τοξόπλασμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Οι γάτες πάντως μπορεί να γλύφουν την άχνη από τους κουραμπιέδες, αλλά δεν τους κατουράνε, προτιμούν την αμμολεκάνη τους. :lol:

a6z5c.jpg[/img]

.

καλά όλα αυτά τα χαριτωμένα αλλά να ξέρουμε ότι υπάρχει και αυτό το ενδχόμενο "νεογέννητο θανατώνεται από σκύλο παππούδων":

http://www.econews.gr/2012/11/21/skulos-epithesi-neogennito/

και εγω αγαπαω πολυ τα ζωακια και ειδικα τα ζωακια μου...εχω και γατα και σκυλο και ψαρακια και πουλακια!!!!

Αλλα...οταν γεννησα, ειδικα στο πρωτο παιδι που δεν ηξερα πως θα αντιδρασουν τα ζωντανα, απομονωσα το δωματιο του μωρου....Για εναν χρονο περιπου δεν εμπαινε μεσα κανενα ζωακι και παντα ημουν σε επιφυλακη οταν το παιδι ηταν εκτος δωματιου.

Η γατα ουτε που ενδιαφερθηκε ποτε.....μετα που μεγαλωσαν τα παιδια, επισης δεν πηγε ποτε κοντα τους!!!!!!!!

Ο σκυλος ζηλευε σαν τρελος αλλα με καλο τροπο....απλα ηθελε να τον εχω συνεχεια αγκαλια!!!!!!!! ...ο σκυλος...:cool:

Τα παιδια μου παντως ποτε δεν επαθαν το πραμικρο.....ισα ισα ειναι ευτυχισμενα με τα ζωακια τους.

Τα πουλακια εκαναν την παπια και τα ψαρακια σιγη ιχθυος!!!!!!:-)

Πιστευω λοιπον οτι και σε αυτο το θεμα, το μετρο επιβαλλεται...

Διαφημίσεις

καλά όλα αυτά τα χαριτωμένα αλλά να ξέρουμε ότι υπάρχει και αυτό το ενδχόμενο "νεογέννητο θανατώνεται από σκύλο παππούδων":

http://www.econews.gr/2012/11/21/skulos-epithesi-neogennito/

Και ιπποπόταμος σκοτώνει άνθρωπο...και 5 άνδρες βιάζουν και σκοτώνουν 23χρονη...Τι σημαίνει αυτό;

Τα μωρά μας δεν τα αφήνουμε ποτέ εκτεθειμένα.Το σκυλί νταντά ήταν μόνο στον Πήτερ Παν της ντίσνεϋ.Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως με το σωστό ζώο δεν μπορεί να χτιστεί όμορφη σχέση.

NVVvp2.png

Μακάρι να μπορούσαμε να προφυλάξουμε τα παιδιά μας από προβληματικούς και κακούς ανθρώπους και ας τα είχαμε εκτεθειμένα στα ζώα, λιγότερο θα κινδύνευαν.

1tUfp2.png

UW5Pp3.png

Και ιπποπόταμος σκοτώνει άνθρωπο...και 5 άνδρες βιάζουν και σκοτώνουν 23χρονη...Τι σημαίνει αυτό;

Τα μωρά μας δεν τα αφήνουμε ποτέ εκτεθειμένα.Το σκυλί νταντά ήταν μόνο στον Πήτερ Παν της ντίσνεϋ.Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως με το σωστό ζώο δεν μπορεί να χτιστεί όμορφη σχέση.

Πολύ σωστά! Επίσης το σκυλί στο περιστατικό δεν ήταν της οικογενείας, δλδ του άμεσα στενού περιβάλλοντος, αλλά του παππού και της γιαγιάς κι έμενε σε άλλο σπίτι. Και δεν γνωριζουμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα. Αν άφησαν βρέφος 19 ημερών μόνο με ένα σκυλί, το οποίο μπορεί να ένιωσε ότι ένας ξένος εισέβαλε στο χώρο του, τι περίμεναν; κρίμα το μωράκι τέλος πάντων, αλλά όχι να χρησιμοποιούμε ένα μεμονωμένο περιστατικό για δημιουργία εντυπώσεων!

• 2 months later...

Καλησπέρα σας!

Καινούρια στο φόρουμ και διανύουσα στην 7η εβδομάδα της εγκυμοσύνης....

Ελπίζω να γράφω στην σωστή ενότητα και να μην παραβαίνω κάποιον κανόνα του φόρουμ, καθώς δεν τα πάω πολύ καλά με αυτά....

Λοιπόν, στο θέμα: αφού βγηκαν κάποια αποτελέσματα του προγεννητικού ελέγχου, τηλεφώνησα στον γιατρό μου για να μιλήσουμε λίγο, γιατί θα τον συναντήσω την τρίτη που θα βγουν κ τα υπόλοιπα. Δεν έχω μολυνθεί στο παρελθόν από κυττατομεγαλοιό και τόξόπλασμα. Το δικό μου μεγάλο άγχος είναι το πρώτο, αυτός όμως έδωσε βάση στο δεύτερο. Είναι ΚΑΘΕΤΟΣ στο ότι πρέπει να "διωξω την σκυλιτσα μου απο το σπιτι αμέσως". Φυσικά αυτό για μένα δεν λέει τίποτα γιατί είμαι πολύ "καταρτισμένη" σε αυτά τα θέματα. Δεν έχω σκύλο απλά για να τον έχω, αλλά είμαι πολυ ενημερωμένη σε ότι αφορά την κατοχή σκύλου, έχω μία τρομερή κτηνίατρο, και η κατοχή κατοικιδίου είναι για εμένα στάση ζωής. Έχω διαβάσει ό,τι κυκλοφορεε σχετικά με το τοξόπλασμα και τους τρόπους μετάδοσης και πραγματικά νιώθω έξαλλη με αυτά που πρέπει να υφίσταται και να ακούει κανείς επειδή είναι κάτοχος κατοικιδίου.

Η ερώτησή μου λοιπόν και αυτό στο οποίο θέλω την άποψή σας είναι τι κάνει μία έγκυος σε αυτή την περίπτωση, όταν διαφωνεί τόσο έντονα με τον γιατρό της. Τον επέλεξα γιατί είχε πραγματικά καλές συστάσεις από φίλες, γνωστές, κ.λπ. Τι νόημα έχει να φύγω αφού και αλλού να πάω πιθανότατα θα ακούσω τα ίδια? Πως μπορώ να ψαξω (και να βρω) έναν καλό γιατρό ο οποίος θα ξέρω εκ των προτέρων ότι είναι πιο καταρτισμένος σε θέματα κατοικιδίων? Εχει νόημα να συνεχίσει να με παρακολουθεί ο ίδιος ενώ διαφωνούμε τόσο σε αυτό το θέμα? Θα ήταν πιο λογικό να του πω ψεματα οτι έδιωξα το ζώο μόνο και μόνο για να μην ακουώ τα ίδια σε κάθε επίσκεψη? Υπάρχει η δυνατότητα-επιτρέπεται μέσω φόρουμ να μου στείλουν κάποιες από εσάς πληροφορίες για γιατρούς στην Θεσσαλονίκη που δεν αντιδρούν τόσο σπασμωδικά σε τέτοιου είδους θέματα?

Πφ.....όπως καταλαβαίνετε έχω σκάσει.....και περιμένω τις απόψεις σας....

Καλησπέρα σας!

Καινούρια στο φόρουμ και διανύουσα στην 7η εβδομάδα της εγκυμοσύνης....

Ελπίζω να γράφω στην σωστή ενότητα και να μην παραβαίνω κάποιον κανόνα του φόρουμ, καθώς δεν τα πάω πολύ καλά με αυτά....

Λοιπόν, στο θέμα: αφού βγηκαν κάποια αποτελέσματα του προγεννητικού ελέγχου, τηλεφώνησα στον γιατρό μου για να μιλήσουμε λίγο, γιατί θα τον συναντήσω την τρίτη που θα βγουν κ τα υπόλοιπα. Δεν έχω μολυνθεί στο παρελθόν από κυττατομεγαλοιό και τόξόπλασμα. Το δικό μου μεγάλο άγχος είναι το πρώτο, αυτός όμως έδωσε βάση στο δεύτερο. Είναι ΚΑΘΕΤΟΣ στο ότι πρέπει να "διωξω την σκυλιτσα μου απο το σπιτι αμέσως". Φυσικά αυτό για μένα δεν λέει τίποτα γιατί είμαι πολύ "καταρτισμένη" σε αυτά τα θέματα. Δεν έχω σκύλο απλά για να τον έχω, αλλά είμαι πολυ ενημερωμένη σε ότι αφορά την κατοχή σκύλου, έχω μία τρομερή κτηνίατρο, και η κατοχή κατοικιδίου είναι για εμένα στάση ζωής. Έχω διαβάσει ό,τι κυκλοφορεε σχετικά με το τοξόπλασμα και τους τρόπους μετάδοσης και πραγματικά νιώθω έξαλλη με αυτά που πρέπει να υφίσταται και να ακούει κανείς επειδή είναι κάτοχος κατοικιδίου.

Η ερώτησή μου λοιπόν και αυτό στο οποίο θέλω την άποψή σας είναι τι κάνει μία έγκυος σε αυτή την περίπτωση, όταν διαφωνεί τόσο έντονα με τον γιατρό της. Τον επέλεξα γιατί είχε πραγματικά καλές συστάσεις από φίλες, γνωστές, κ.λπ. Τι νόημα έχει να φύγω αφού και αλλού να πάω πιθανότατα θα ακούσω τα ίδια? Πως μπορώ να ψαξω (και να βρω) έναν καλό γιατρό ο οποίος θα ξέρω εκ των προτέρων ότι είναι πιο καταρτισμένος σε θέματα κατοικιδίων? Εχει νόημα να συνεχίσει να με παρακολουθεί ο ίδιος ενώ διαφωνούμε τόσο σε αυτό το θέμα? Θα ήταν πιο λογικό να του πω ψεματα οτι έδιωξα το ζώο μόνο και μόνο για να μην ακουώ τα ίδια σε κάθε επίσκεψη? Υπάρχει η δυνατότητα-επιτρέπεται μέσω φόρουμ να μου στείλουν κάποιες από εσάς πληροφορίες για γιατρούς στην Θεσσαλονίκη που δεν αντιδρούν τόσο σπασμωδικά σε τέτοιου είδους θέματα?

Πφ.....όπως καταλαβαίνετε έχω σκάσει.....και περιμένω τις απόψεις σας....

αλλαξε γιατρο, ανταγωνισμος να!, καλοι γυναικολογοι στην ελλαδα επισης, αν μενεις και αθηνα η θεσσαλονικη εκει να δεις υπερπροσφορα καλων γυναικολογων, σορρυ αλλα σιγα τις συστασεις, αμα λεει με τετοιο παθος τετοια αρλουμπα φαντασου τι αλλο θα ακουσεις,,,

θα βρεις κοπελα μου γυναικολογο που να μην λεει ηλιθιομαρες

ακου διωξε τον σκυλο, εσενα θα ξαποστειλω θα του ελεγα εγω κι οχι τον σκυλο,,,μαο μαο

δηλαδη αν ειχες ηδη 3χρονο που θα πηγαινε παιδικο και θα ηταν καθε τρεις και λιγο με ιωσεις τι θα σου ελεγε, διωξε το παιδι μεχρι να γεννησεις?

ασε που τα σκυλια και το τοξοπλασμα δεν εχουν καμια σχεση

στον επομενο που θα πας θα λες, εφυγα απο τον τσοπανη-γιδοβοσκο συναδελφο σας γιατι τα εχει μπερδεμενα και μου ειπε να διωξω την σκυλα μου απο το σπιτι εξ αιτιας του τοξοπλασματος

σημειωση δεν εχω τιποτα με τους γιδοβοσκους, εχω προβλημα με τους ασχετους επαγγελματιες, ειδικα γιατρους, κατι τετοιοι παρωχημενοι πρεπει να αλλαζουν επαγγελμα

jackrussel "έπιασες" ακριβώς την ψυχολογία μου....κάπως έτσι νιώθω, απλά τα έγραψα όλα λίγο πιο λάιτ....φυσικά και το τοξό δεν έχει σχέση με τον σκύλο....είμαι κοντά στην Θεσσαλονίκη, αλλά ΠΩΣ να βρω έναν (καλό) γιατρό που να ξέρω εκ των προτέρων ότι σκαμπάζει και κάτι σ' αυτά τα θέματα. Περιττό να πω ότι όλοι οι γιατροί φιλενάδων και γνωστών που έχουν γεννήσει, είχαν την ίδια απολύτως άποψη με τον δικό μου... επομένως οι "γνωστοί" αποκλείονται εξ' αρχής....και? τι κάνω? παίρνω στο χέρι τον ...... χρυσό οδηγό και "κλείνω" γιατρό στα τυφλά με μοναδικό κριτήριο την άποψή του σε αυτό το θέμα? πφ........... είμαι να σκάσω.....

jackrussel "έπιασες" ακριβώς την ψυχολογία μου....κάπως έτσι νιώθω, απλά τα έγραψα όλα λίγο πιο λάιτ....φυσικά και το τοξό δεν έχει σχέση με τον σκύλο....είμαι κοντά στην Θεσσαλονίκη, αλλά ΠΩΣ να βρω έναν (καλό) γιατρό που να ξέρω εκ των προτέρων ότι σκαμπάζει και κάτι σ' αυτά τα θέματα. Περιττό να πω ότι όλοι οι γιατροί φιλενάδων και γνωστών που έχουν γεννήσει, είχαν την ίδια απολύτως άποψη με τον δικό μου... επομένως οι "γνωστοί" αποκλείονται εξ' αρχής....και? τι κάνω? παίρνω στο χέρι τον ...... χρυσό οδηγό και "κλείνω" γιατρό στα τυφλά με μοναδικό κριτήριο την άποψή του σε αυτό το θέμα? πφ........... είμαι να σκάσω.....

δεν πιστεω οτι προκειεται για την πλειοψηφια των γιατρων κατι τετοιο, οποτε θα βρεις

αλλα κι εδω μεσα θα σου πουν οι κοπελες για καλο γυναικολογο

ειμαι απολυτη, ενας καλος γυναικολογος δεν θα ελεγε κατι τετοιο, αρα οποιος τα λεει δεν ειναι καλος

κι αλλες γκαστρωθηκαν κι αλλες γεννησαν με σκυλο, ασε που ειμαστε μεσα στο αδεσποτο ως χωρα και δεν τοξοπλαμιαστηκαν

εχεις ακουσει για πολλα κρουσματα τοξοπλασματος γενικοτερα?

οχι γι αυτο παιρνουμε τα μετρα μας, πλενουμε χερακια, δεν τρωμε αψητα η σαλατες ωμες απλυτες και δεν γλειφομαστε με αδεσποτες γατες, ουτε μαζευουμε και τα κακα τους απο τον δρομο χωρις γαντια

ουφ! δεν αντεχω αλλο

α! και κατι αλλο παρε το σκυλο πηγαινε σε εναν κτηνιατρο καντου εξεταση για τοξοπλασμα και πηγαινε να του τριψεις την απαντηση στην μουρη, κι αν σου πει ναι αλλα στο μελλον μπορει να κολλησει, που δεν εχει κολλησει ποτε σκυλος αλλα λεμε τωρα, θα του πεις καθε μηνα μαζι με τις δικιες μου εξετασεις θα κανω και στην σκυλιτσα μου, ο σκυλος απο το σπιτι μου δεν φευγει επειδη τα εχετε καπως μπερδεμενα

Πρώτη φορά ακούω για τοξόπλασμα από σκύλο...να έλεγε για εχινόκοκκο, να το καταλάβαινα, αν και πάλι, υπάρχει προληπτικό φάρμακο για τα σκυλιά...οι γάτες δε μεταδίδουν το τοξόπλασμα; Και πάλι, όχι απόλυτα, είχα και σκύλο και γάτα μέσα στο σπίτι στο παρελθόν, τίποτα δεν έπαθα!

Και παλι ομως οι γατες για να μεταδωσουν τοξοπλασμα θα πρεπει να τρεφονται με ωμα κρεατα ψαρια και η εγκυμονουσα να παει να αλλαξει την αμμο να πιασει τα κοπρανα τα οποια θα πρεπει να εχουν μεινει μεσα για δυο μερες και στην συνεχεια να βαλει τα χερια της με τα κοπρανα στο στομα!!!!Ποιο ευκολο ειναι να κολησεις τοξοπλασμα απο βρωμικα λαχανικα και ωμα κρεατα η οχι καλοψημενα απο οτι απο μια γατα!!!Εχω γατα στο σπιτι απο τα 15 μου και ΔΕΝ εχω αντισωματα για τοξοπλασμα!!!Οσο αφορα το σκυλο ξερω οτι οπως και οι γατες κανουν καποια εμβολια και φαρμακο για τυχον παρασυτα.Ειναι απαραδεκτος ο γιατρος σου!!!!Εμενα η γιατρος μου ποτε δεν μου το απαγορεψε απλα μου ειπε να μην αλλαζω εγω την αμμο και να τρωω καλα ψημενα τα κρεατα και τις σαλατες να τις βαζω και σε ξυδι!!!Εχει ενα σωρο γιατρους αλλαξε γιατρο!!!

Εγω εχω γιατρους στην θεσσαλονικη 3 να σου προτεινω αν θελεις!!!Ακους εκει!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...