Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ημερήσια ενούρηση - γιατί πισωγύρισε???

Recommended Posts

Η κόρη μου είναι 3μιση ετών. Έχουμε κόψει την πάνα από 2 ετών ενώ την έχουμε κρατήσει την νύχτα.

μέχρι τώρα ΠΟΤΕ δεν είχαμε πρόβλημα στην ημερήσια ενούρηση. Πάντα μου το έλεγε.

Φέτος στον σταθμό (πηγαίνει 2ο χρόνο στον ίδιο σταθμό) ήταν μέχρι πριν μια εβδομάδα με μικρότερα παιδιά από την ηλικία της. (και παιδιά που φοράνε πάνες)

Εδώ και μια εβδομάδα "ανέβηκε" τάξη με μερικούς παλιούς συμμαθητές και με καινούργια εντελώς δασκάλα. (Ήρθε πριν περίπου ένα μήνα) και δεν την ξέρει από πέρσι.

Επίσης το ίδιο χρονικό διάστημα άρχισα να εφαρμόζω το σύστημα της καρέκλας σαν μέρος της συνέπειας για πράξεις που δεν επιτρέπεται να κάνει. Ζήτημα να την έχω βάλει εκεί 3 φορές αυτή την εβδομάδα!!!!! Και μάλιστα μου δείχνει ότι θέλει να πάει κιόλας.......

Εδώ και δυο μέρες λοιπόν, η μικρή άρχισε να κάνει τσίσα πάνω της.

Στην αρχή την πήρα με το καλό. δεν είπα τίποτα.....

Σήμερα όμως με έβγαλε εκτός εαυτού!!!!!! Την μάλωσα λεκτικά, αφού μέσα σε 4 ώρες την άλλαξα 3 φόρες!!!! ..αρχίζουν και μου τελειώνουν και οι φόρμες...

Τί φταίει???? γιατί πισωγύρισε??? Μήπως η αλλαγή τάξης??? Μήπως η καινούργια μέθοδος τιμωρίας.......???? Να την επηρέασε τόσο πολύ..... ???

Συνήθως αντί να την τιμωρήσω τις μιλούσα και προσπαθούσα με την λογική να την πείσω..... όμως τώρα που είναι μεγάλη είπα να γίνουν λίγο πιο αυστηρά τα μέτρα.......

Δεν ξέρω πως να το αιτιολογήσω.......

Είναι κάτι που θα έπρεπε να ανησυχώ ή είναι παροδικό???

Επίσης τρώει πολύ τα νύχια της!!!! Έχει αρχίσει να τρώει και των ποδιών!!!!!!!

Μανούλες σας χρειάζομαι!!!!!!!!

Διαφημίσεις

To παιδι εχει αγχος...

τωρα το γιατι.... ειναι ενα μυστηριο.

Αν την συζητουσες?

Συνηθως μαθαινεις πολλα μεσω του παιχνιδιου . Εγω πχ παιζοντας με τον Βασιλη σχολειο με τα αρκουδακια , τον ψαρευα και εκανε αυτα που εβλεπε.

Πχ τον εβαζα να εχει τον αρκουδο δασκαλο να θω πως θα φερθει (λογικα αναλογα με αυτα που βλεπει). Αν ηθελα να δω αν θυμωσε με μενα παιζαμε την αρκουδοοικογενεια.

Γνωμη μου ασε για λιγο την τιμωρια της καρεκλας ωστε να εστιασεις στο αν φταιει αυτη η αλλαγη η κατι αλλο.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

κατι δεν παει καλα με το αγχος της ειναι ολοφανερο!!!τωρα το τι ειναι αυτο μακαρι να ειχα καποια ιδεα να σε βοηθησω. πρεπει παντως οποωσδηποτε να το συζητησεις μαζι της. να προσπαθησεις να την κανεις να νιωσει ανετα ωστε να σου πει. η κορη μου εκανε πισωγυρισμα αλλα λογω του αδερφου της τον οποιο ζηλευε τρελλα. δεν νομιζω οτι με το να τη μαλωνεις βγαινει τιποτα μαλλον αντιθετα αποτελεσματα εχει. και ασε για λιγο την καρεκλα ισως την βλεπει σαν απορριψη και αρα επιζητα τροπο να τραβηξει την προσοχη σου.

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

ναι κοριτσια και εγω πιστευω οτι εχει αγχος......ισως να ειναι η αλλαγη αυτη της ταξης της και συνεπεσε και με το οτι ερχισα να εφαρμοζω την τιμωρια της καρεκλας και το πηρε σαν απορριψη......

σταματησα να την τιμωρο ετσι..... προσπαθω παλι με την μεθοδο της λογικης....οσο πιανει αυτο.......

και προσπαθω να την προλαβαινω στα τσισα της...της το 8υμιζω.....

τι αλλο να κανω.....!!!!

εχ8ες παλι ειπα να την αφησω μια ωριτσα με τους γονεις μου για να κανω κατι δουλιτσες στο σπιτι και η κορη μου με εβαλε μονη της στο ασανσερ για να φυγω μου εδωσε φιλακι και εφυγα....στα επόμενα πέντε λεπτά εκανε τσίσα πανω της ....... τι να πω....... θελει υπομονη.......

θα προσπαθησω να ειμαι πιο πολυ κοντα της.... να κανω αυτο που μου εγραψες elenik να παιξω και μεσα απο το παιχνιδι να δω τι θα μου πει......

στο σχολειο παντως οι δασκαλα μου ειπε οτι περναει προσαρμογη...

οτι ολα τα παιδακια τωρα στην ταξη της το παιρνανε με διαφορετικο τροπο το καθενα γιατι ειναι τελειως καινουργια δασκαλα.....

παντως και οταν παω να την παρω κα8ομαι λιγο μαζι της εκει στον σταθμο

παρεα με την δασκαλα της και μιλαμε παιζουμε για 5 λεπτακια την ρωταω πως περασε και μετα παμε σπιτι......και ειναι χαρουμενη, μια χαρα, σαν να μην την απασχολει τιποτα.......

ευχομαι μονο να περασει γρηγορα αυτο το ανχος της γιατι δεν εχει αφησει νύχι για νύχι και στα χερια και στα ποδια.........:-(

κοριτσια σας ευχαριστώ για τις απαντησεις σας :P