Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

γεια σας,

έχω και εγώ ένα πρόβλημα με την 22 μηνων κόρη μου.Επειδή δουλεύω την αφήνω στα πεθερικά μου το πρωί.Το θέμα είναι οτι οταν παω να την παρω το μεσημέρι, με το που με βλέπει βάζει τα κλαματα και μου λεει να φύγω.Δεν θέλει με τίποτα να φύγει και πάντα φεύγουμε με κλάματα.Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο άσχημα νιώθω!Η αλήθεια είναι οτι το κάνει με όλους αυτό, οπου περνάει καλά μετά δεν θέλει να φύγουμε, αλλά στα πεθερικά μου όταν το κάνει με ενοχλεί αφάνταστα!!!Το ξέρω οτι είναι λάθος να νιώθω έτσι, οτι είναι απο την ανασφάλειά μου, αλλά έχω φτάσει στο σημείο να μην θέλω να την αφήσω σε αυτούς γιατί δεν θέλω να τους έχει αδυναμία και να μην θέλει εμένα:(. Τι να κάνω?Είμαι παράλογη?

Διαφημίσεις

Σε καταλαβαινω απολυτα...Ειναι πολυ ενοχλητικο να ανυπομπονεις να παρεις το ζουζουνι σου κι αυτο να σε διωχνει...Το αντιμετωπισα κι εγω περσι με τα πεθερικα μου!Δεν ημουν τοσο γλυκια όσο τα μπισκοτα που ετρωγε με το κιλό!!!!Τωρα οταν συμβαινει κατι παρομοιο, γιατι εξαλοπουθει να συμβαινει, τον παροτρυνω να ερθει μαζι μου γιατι τον αναζητουν τα παιχνιδια του και του υπενθυμιζω τι θα κανουμε οταν πάμε στο σπίτι (κατι που ειναι πολυ ευχαριστο)...Τις περισσοτερες φορες πιανει!

Ελενίτσα κι εγώ σε καταλαβαίνω. Μου έτυχε κι εμένα αυτό μία φορά και ήθελα να βάλω τα κλάματα από την στεναχώρια μου. Σκέψου θετικά. Το παιδάκι σου περνάει καλά γι'αυτό δεν θέλει να φύγει. Είσαι κι εσύ έτσι πιο ήρεμη όταν ξέρεις ότι όλα είναι καλά. Για φαντάσου να ήξερες ότι το παιδί σου δεν περνάει καλά εκεί που το αφήνεις? Δεν θα ήταν χειρότερα τότε? Πάντως όπως και να είναι τα πράγματα , σίγουρα σε καταλαβαίνω.

Αλλη μια μαμα που περναει τα ιδια! :confused:

Την κρατουν η γονεις μου απο 3 μηνων που γυρισα στη δουλεια, απο περισυ βεβαια την εγραψα και παιδικο για να ξεκολλησει λιγακι.. Τους εχει τετοια αδυναμια που προτιμα να μενει εκει παρα στο σπιτι μας, και μη φανταστειτε οτι της κανουν ολα τα χατηρια και την κακομαθαινουν (ο μπαμπας μου ναι αλλα η μαμα μου ειναι "κερβερος" σε αυτα).. Αφου πριν λιγες μερες ελεγε στη μαμα μου να παει να μεινει για παντα εκει και εμεις να πηγαινουμε να τη βλεπουμε :shock::shock:

Παρακαλαει τη μαμα μου να κοιμηθει στο σπιτι της και οταν παω να την παρω καθε απογευμα σχεδον με διωχνει! :(:(

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Διαφημίσεις

Σκέψου θετικά. Το παιδάκι σου περνάει καλά γι'αυτό δεν θέλει να φύγει. Είσαι κι εσύ έτσι πιο ήρεμη όταν ξέρεις ότι όλα είναι καλά. Για φαντάσου να ήξερες ότι το παιδί σου δεν περνάει καλά εκεί που το αφήνεις? Δεν θα ήταν χειρότερα τότε? .

αυτή είναι η λογική.

μακάρι να μπορουσαμε πάντα να πάμε με βάση τη λογική...εγώ δεν μπορώ πάντα

rQGhp3.png

Αχ κορίτσια δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο χαίρομαι που δεν είμαι η μόνη που αισθάνομαι έτσι.όχι και τίποτε άλλο, άλλά έχω και τον αντρα μου να με θεωρεί υπερβολική και οτι έχω προβλημα με τους γονείς του κλπ.Τί να κάνω όμως που δεν μπορώ να το καταπολεμήσω?Η αλήθεια είναι οτι αν μου το έκανε με τους γονείς μου δεν θα με πείραζε.Το θέμα είναι οτι οι γονείς μου δεν έιναι εδώ και αναγκαστικά το βλεπουν αυτοί.Και τις πιο πολλές φορές μαλλωνουμε για αυτο.Θέλει να την παει το απογευμα στο σπιτι τους και εγώ δεν θέλω.

Καλά του χρόνου εννοείται οτι θα την στείλω παιδικό, δεν το συζητάω

Ουφ, τι να πω, ίσως επειδή είναι το πρωτο, δεν ξέρω μπορεί στο δευτερο να θέλω να την στέλνω γιατί θα έχω δύο τι να πω....

Dalia μου

τελευταια τους λεω να μου τη φέρνουν στο σπιτι γιατί δεν μπορώ κάθε φορά να περναω τα ίδια.όταν έρχεται όμως σπιτι με τον πεθερό μου δεν κάνει σκηνες οταν φευγει, τον χαιρετάει κανονικά.Αφού να φανταστείς την τελευταία φορα που πηγα να την πάρω με το που με είδε έβαλε τα κλάματα και μου έλεγε κλαίγοντας να φύγω.Καταλαβαίνεις πώς ένιωσα, να μη στο περιγράψω.Σίγουρα περνάει καλά μαζί τους, γιατί έχουν μεγάλη αυλή, γάτες, σκύλους, κότες και επειδή τα πεθερικά μου είχαν 2 γιους ήθελαν παντα ενα κοριτσάκι, και η δικιά μου είναι και γενικώς ήσυχο παιδάκι και τσαχπινα όπως όλα τα κορίτσια τους έχει αποτρελάνει

Να ξέρετε ότι τα παιδιά περνούν φάσεις, οπότε να μην στενοχωριέστε και να μην το παίρνετε προσωπικά... Η κόρη μου έχει περάσει από διάφορες φάσεις. Για ένα διάστημα δεν ήθελε να αποχωριστεί τη γιαγιά της και έκλαιγε αν έφευγε η γιαγιά ή αν πηγαίναμε να την πάρουμε. Τώρα ξαφνικά κλαίει αν φύγουμε χωρίς να την πάρουμε μαζί. Θέλουμε να την αφήσουμε για λίγο στη γιαγιά να πάμε κάπου και κλαίει (βέβαια το ξεπερνάει σύντομα, αλλά αφού πρώτα μας γεμίσει τύψεις). Ένα διάστημα πάλι, έγραφε τη γιαγιά τελείως και ζήταγε τον παππού...

Θέλω να πω με αυτά, ότι οι διάφορες φάσεις είναι περαστικές και εξαρτάται και από το πως θα το χειριστείτε και εσείς. Αν βλέπει ότι με το να κλαίει σας γεμίζει τύψεις και ενοχές, θα το κάνει συνέχεια γιατί έτσι κερδίζει περισσότερο ενδιαφέρον από εσάς. Ελενίτσα, όταν πηγαίνεις να την πάρεις θα είσαι σταθερή και θα της λες ότι ήρθε η ώρα να φύγετε και να πάτε σπίτι και ας κλαίει. Και η γιαγιά της εκείνη την ώρα θ πρέπει να συμφωνεί με αυτό και επίσης να της λέει ότι είναι η ώρα που πρέπει να πάει σπίτι της. Αν σε βλέπει να διστάζεις ή τη γιαγιά να την αποχωρίζεται με συγκίνηση, η κατάσταση θα γίνει χειρότερη. Θα πρέπει να μάθει ότι υπάρχουν κάποιοι κανόνες και δεν μπορεί να περνάει πάντα το δικό της. Όπως και να΄χει μην το παίρνεις προσωπικά. Εϊναι φάση της ανάπτυξης.

εχω δυο μπουμπουκακια

Διαφημίσεις

Α καλα και εμενα μου το κανει αυτο. Και μαλιστα οταν γυρισω στο σπιτι απο την δουλεια και με βλεπει στην πορτα λεει οοοοοοχι και τωρα αρχισε να λεει φυγε, γιαγια θελω. Κλαιει στην αρχη αλλα το εχω συνηθισει γιατι σε ολους ετσι κανει. Το πρωι δεν θελει να φυγω εγω για την δουλεια και το μεσημερι η πεθερα μου. Αλλες φορες παππου θελει, την αλλη γιαγια θελει, τον αλλον τον παππου θελει ή οταν βλεπει οτι παμε καπου λεει οχι και μετα δεν λεει να φυγει. Στην αρχη και εμενα με χαλουσε αλλα δεν ειναι οτι δεν με αγαπαει..... Πιστευω οτι ειναι μια φαση.