Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΞΑΦΝΙΚΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΜΕ ΚΛΑΜΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ

emanouela

Recommended Posts

Καλημέρα!Το πρόβλημα ξεκίνησε ένα μήνα τώρα σχεδόν.Το παιδί μας (15 μηνών αγόρι) κοιμόταν σαν το πουλάκι κάθε βράδυ.Γύρω στις 9-9.30 απο τότε που γεννήθηκε.Κάναμε μπάνιο,πίναμε γάλα και μετά φιλάκι και καληνύχτα.

Το τελευταίο διάτημα ξυπνάει κλαίγοντας (όχι σπαρακτικά αλλά γκρινιάρικα) πηγαίνω να δω αν όλα είναι ΟΚ (αλλαγή πάνας,αν ζεσταίνεται κλπ) του δίνω πάλι την πιπίλα λέω καληνύχτα και ότι είναι ώρα που όλοι κοιμούνται,τέλος πάντων του εξηγώ ήρεμα ότι πρέπει να κοιμηθεί και φεύγω.Κι αρχίζει!!!!!Κλάμα έντονο,κάνει ότι βήχει,ρίχνει κάτω την πιπίλα για να πάμε προφανώς να την πιάσουμε,μας φωνάζει πότε μαμά πότε μπαμπά.΄Τον αφήνω 5 λεπτά και πηγαίνω.Ξανά του εξηγώ.Φεύγω και πάλι τα ίδια.Αυτό κρατάει καμιά ώρα μέχρι που κουράζεται κι αυτό κι εγώ στο πήγαινε-έλα.Και βεβαια όποτε πηγαίνω μου δείχνει τα παιχνίδια του,μου λέει "στράτα", μου λέει "αγκαλιά".Μέχρι τώρα δεν τον έχω πάρει αγκαλιά να τον κοιμήσω.Φοβάμαι πως έτσι θα ξεκινήσουμε ένα κακό συνήθειο.Κοιμάται στη διάρκεια της ημέρας 1 ώρα κατά τις 11 και 1-1,5 ώρα το μεσημέρι κατα τις 4.Παίζουμε πολύ όλη μέρα.

Και σκέφτομαι:1) μήπως έχει επηρεαστεί απο το γεγονός ότι επειδή δεν τον σηκώνω αγκαλιά το τελευταίο διάστημα (είμαι έγκυος 2 μηνών με μία μικρή αποκόλιση και φοβάμαι) να του έχει λέιψει? 2) μήπως κοιμάται πολύ στη διάρκεια της ημέρας? 3) μήπως να κοιμάται πιό αργά?

Δεν ξέρω τι να κάνω και πως να το χειριστώ.Καμία γνώμη ή καμία παρόμοια εμπειρία έχετε????

Διαφημίσεις

νομιζω κ τα 3 μαζι..μπορεις να τον εχεις αγκαλια καθιστη να νιωσει οτι σε εχει παλι;ισως το βραδυ να ειναι ξεκουραστος κ αυτος κ να θεωρει οτι ειναι μερα. καλα κανεις κ δεν ξεκινας αγκαλιες..θα εχεις προβλημα μετα..

λοιπον αυτο το κανει και ο γιος μου και δεν ηρεμει με τιποτα...πεταει τις πιπιλες στο πατωμα και μου φωναζει,δεν ξανακοιμαται αν δεν πιει γαλα (ενω δεν πινει το βραδυ) και γκρινιαζει συνεχεια λες και τον εχουμε παρατησει με ενα παραπονιαρικο κλαμα απορριψης. το συμπερασμα μου ειναι οτι φταινε τα δοντια του γιατι τωρα βγαινουν οι τραπεζιτες και πονανε πολυυυυ! του δινω λιγο ντεπον και μετα απο μιση ωριτσα ηρεμει. παντως ειναι χαρακτηριστικο οτι αν δεν τον παρω αγκαλια να τον ηρεμησω δεν σταματαει την γκρινια με τιποτα.αυτο με το πεταγμα των πιπιλων δεν το εκανε η κορη μου αυτος το κανει απο τα νευρα του υποθετω και γιατι ειναι αντρας βαρυς????

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Γεια σου Εμμανουελα να σου ζησει ο γιο σου και με το καλο και να πανε ολα καλα στην εγκυμοσινη σου!!

εχω και εγω ενα αγορακι 15 μηνων προς το παρων κοιματε μια χαρα αλλα μαλλον το μικρο σου βγαζει κι αλλα δοντακια και τον ενοχλουν πολυ πιθανων του λειπει και η αγγαλιτσα σου προσπαθησε να τον παιρνεις προσεκτικα καθιστη.

Τα παιδια μας προσπαθουν να μας εκμεταλλευτουν με την παραμικρη ανησυχια τους, νομιζω πολυ καλα κανεις και του εξηγεις οτι ειναι ωρα για υπνο οσες φορες και αν χρειαστει αλλα μην τον κακομαθεις με νυχτερινα νανουρισματα γιατι χαθηκες!!!

Υπομονη θα το ξεπερασετε!!!!!

9newp3.png8dIOp3.png

Κορίτσια πάρτε το βιβλίο "Κοιμήσου παιδί μου" (εγώ το πήρα απτα Λητώ, πιστεύω οτι παντού θα το έχουν)

Τήρησα αυτά που λέει απο 4-5 μηνών και απο τότε δεν με έχει σηκώσει την νύχτα ούτε μια φορά εδώ και 2 χρόνια! :shock::shock:

Επίσης την έχω μάθει να κοιμάται στο απόλυτο σκοτάδι, που πιστεύω οτι βοηθάει πάρα πολύ. (το βλέπω κι απο τον εαυτό μου οτι κοιμάμαι πιο ήρεμα όταν είναι σκοτεινά).

Διαφημίσεις

ακριβως τα ιδια και εγω η κορη μου ειναι 16 μηνων απο 22 ημερων κοιμαται ολο το βραδυ εδω και εναμιση μηνα παω ερχομαι ολο το βραδυ σχεδον.και εμενα βγαζει τραπεζιτες οπο9τε σιγουρα ποναει αλλα το κανει και το μεσημερι πλεον στον υπνο και αυτο που μου εκανε εντυπωσει πως ξυπναει και κλαιει σαν σαστισμενη, φοβισμενη ακομα και να παω στο δωματιο σταματαει αλλα θελει αγκαλια, με αποτελεσμα μολις κανω την κινηση να την παρω αγκαλια κοβονται ολα μαχαιρι.αν την παρω να κοιμηθει μαζι μου τοτε σταματαει το κλαμα και αρχιζει το παιχνιδι μεσα στην μαυρη νυχτα, οποτε την ξαναβαζω στο κρεβατι και αρχιζει παλι το κλαμα. εχω δοκιμασει τα παντα.να την αφησω να κλαψει να την κοιμησω αγκαλια να την παρω στο κρεβατι τα παντα.δεν ξερω που να το αποδωσω, στα δοντια?σε ανασφαλεια?σε κακο ονειρο?στο οτι θελει να κοιμαται μαζι μου? απελπισια!

καλησπέρα!!! παρτον στο ξαπλωτο αγγαλιά για να γλιτώσεις μέση και προβλήματα! Παντως κατα την γνώμη μου ΠΟΛΥ κοιμάται!!! Προσωπική μου γνώμη 1-1,5 ωρίτσα μετά το μεσημεριάνο φτάνει!!! :-)

γεια,η ζουζου μου είναι 15μηνων,κοιμότανε κανονικά 9:30 η ώρα ξύπναγε το πρωί για γάλα έχει τώρα 2 μίνες που σηκώνεται κλαίγοντας το βράδυ όπως και εσένα χωρίς λόγο .άλλα εσένα μπορεί να οφείλετε και στο γεγονός ότι δεν το παίρνεις αγκαλιά,με το κάλο να σου έρθει το δεύτερο!!:-P:lol:

Κορίτσια καλημέρα!Τα δοντάκια δεν τα είχα σκεφτεί.Έχει ήδη 11.Πάντως τις 2 τελευταίες νύχτες κλασσικά ξύπνησε με κλάμα γύρω στις 2,30 πήγα κοντά του,ήθελε αγκαλιά και πάλι μου έδειχνε τα παιχνίδια του.Του είπα καληνύχτα χωρίς να μπούμε στη διαδικασία να παίξουμε και του έδωσα περιθώριο 10 λεπτά.Μετά πήγα (γιατί φυσικά έκλειγε ακόμα) άνοιξα το φως του και του έβαλα μερικά παιχνιδάκια στο κρεββάτι του.Αφού κύριε θέλεις παιχνίδια θα τα έχεις.Μέσα σε 10 λεπτά είχε κοιμηθεί!Τι να υποθέσω τώρα???

Όσο για το αν φταίει που κοιμάται πολύ τη μέρα,σας πληροφορώ ότι τις 2 τελευταίες μέρες κοιμήθηκε μόνο το πρωί κατα τις 11 έως τη 1 και μετά δεν είχε όρεξη για ύπνο το μεσημέρι και το τραβήξαμε ως το βράδυ στις 9,30 που έπεσε ξερός!Άρα νομίζω δε φταίει το ότι κοιμάται πολύ .Άλλωστε το κάνει απο μόνος του,δεν τον βάζω με το ζόρι.

Πειραματοίζομαι λοιπόν τώρα να δω μέχρι που και πως θα τραβήξει αυτό!!!Τα συμπεράσματά μου θα σας τα πω στο τέλος...Καλή μας υπομονή συμπάσχουσες μαμάδες!

και εμένα ακριβώς τα ίδια. 19 μηνών τώρα ο μικρός κ ενώ απο 6 μήνων κοιμότανε 10ωρα κ σπάνια ξυπνούσε, τώρα καμια βδομάδα ξυπνάει κατα τις 3 με κλαμα-γκρινια (για άγνωστο λόγο, όσα δόντια ήταν να βγάλει, τα έβγαλε)....μόνο που γω τις 2 πρώτες φορές έκανα το μεγάλο λαθος κ τον πήρα στο κρεβάτι μου...ε αυτό ήταν. απο τότε λες κ βάζει ξυπνητήρι κάθε βράδυ στις 3 για να τον παρω μαζί μου κ να ξανακοιμηθεί αμέσως....κανα 2 φορές που είχε κοιμηθεί στο κρεβάτι μου απ την αρχή...δεν ξύπνησε τη νύχτα:confused::evil:

το χω μετανιώσει τόσο πολύ. αφού λέω πάντα κοιμόταν στο κρεβάτι του κ δεν αντιμετωπίζαμε πρόβλημα κανένα κ τώρα τον χάλασα εγώ...κ να δω πως θα τον γυρίσω πάλι στη παλιά ρουτίνα του δικού του κρεβατιού...

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

Διαφημίσεις

το ιδιο παι κανει και εμενα το εκανε συστημα τωρα ξυπναει και τσιριζει δεν κλαιει πια σαν να ποναει ή να φοβαται αλλα κλαμα απαιτησης.εχθες λοιπον που ξυπνησε την αφησα να τσιριζει δεν πηγα καθολου στο δωματιο της και σε 10 λεπτα ξανακοιμηθηκε.

Λοιπον εγω νομιζω οτι το κανουν συστημα και το επαναλαμβανουν καθε βραδυ.

Ο δικος μου πριν τις διακοπες του καλοκαιριου εκανε οτι ακριβως περιγραφεις ..μα ακριβς ομως ειδικα το κολπο με την πιπιλα στο πατωμα ηταν το must.

Οταν πηγαμε διακοπες και ενω εβγαζε κυνοδοντες εκεινες τις μερες(εξακριβωμενο μιας και δεν ετρωγε τιποτα και σκασανε ολοι μαζι)που υποτιθεται ειναι ζορικα δοντια παρολλο που ηταν στο παρκοκρεβατο(ειχε να μπει μεσα απο 5 μηνων)και στο ιδιο δωματιο μαζι μας... δεν εβγαλε κιχ.

Προφανως μας εβλεπε και ξανακοιμοταν.

Κατεληξα οτι η αλλαγη περιβαλλοντος με εμας μεσα στο δωματιο τον βοηθησε να νιωσει σιγουρια.

Ετσι εμαθε να αποκοιμιεται και μονος του και εννοω χωρις καν την παρουσια μου στο δωματιο(κουνηματα κτλ δεν εκανα ποτε).

Στις διακοπες λοιοπν τον βαζαμε στο παρκοκρεβατο και καθομασταν εμεις στο κρεβατι.Καναμε οτι κοιμομαστε χωρις να του μιλαμε.Του τονιζαμε πολλες φορες ''νανι τωρα'' και μετα απο λιγο γυρνουσε την πλατη και αυτο ηταν..

Οταν επιστρεψαμε και τελικα νομιζω οτι ειχε ξεχασει τα νουμερα ολου του προηγουμενου καιρου στο δωματιο του εκανα το ιδιο αλλα στην αρχη καθομουν σε μια πολυθρονα στο δωματιο του και εκανα πως κοιμαμαι σιγα σιγα αρχισα να φευγω ενω γλαροκοιμοταν και πλεον τον βαζω μεσα αφου πιει το γαλα του και του λεω τι θα κανουμε τωρα?Μου απανταει νανια και αυτο ηταν!!Τονφιλαω,του δινω κανα βιβλιο και κανα αρκουδακι και φευγω.μου φωναζει γειαααααα

Δοκιμασε (αν υπαρχει δυνατοτητα βεβαια) να αλλαξετε περιβαλλον για λιγες μερες.

Νομιζω βοηθαει στην ηλικια που ειναι..

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

θα ελεγα κι εγω οτι ισως φταινε τα δοντακια

κι εμενα η μιρη 16 μηνων αυτα κανει,αλλα δν την παιρνω ΠΟΤΕ στο κρββατι μου

παντως πολυ σας καμαρωνω ολες εσας που τα παιδια σας κοιμουνται ολο το βραδυ

εγω εχω 3 κορες (3 των κ16 μηνων)δεν εχει συμβει αυτο ουτε 1 νυχτα!!!!

παντως πολυ σας καμαρωνω ολες εσας που τα παιδια σας κοιμουνται ολο το βραδυ

εγω εχω 3 κορες (3 των κ16 μηνων)δεν εχει συμβει αυτο ουτε 1 νυχτα!!!!

εμενα μετα το 2 μηνα κοιμαται κανονικα. να φαβαμαι οτι θα αλλαξει;;

αχ Ριτα79 τι μου λες τωρα!απο 4/7 ως 17/10ημουν με την μικρη στο σπιτι μας στην Αλεξανδρουπολη ακριβως το ιδιο σκηνικο που περιγρφεις,παρκοκρεβατο διπλα στο κρεβατι, οποτε σηκωνοταν με εβλεπε οτι ημουν εκει διπλα της τωρα που γυρισαμε Αθηνακαι αυτη στο δωματιο της καθε βραδυ ξυπναει δεν με βλεπει και ουρλιαζει.βεβαια να πω οτι αυτο δεν ξεκινησε απο δω ξεκινησε απο κει και εντελως ξαφνικα λμισο μηνα περιπου πριν φυγουμε ξυπνουσε εκλαιγε και απλωνε τα χερια να την παρω στο κρεβατι μου.και να σκεφτηται οτι απο 22 ημερων κοιμοταν ολο το βραδυ απο την στιγμη που αρχισαν αυτα τα δοντια κολαση!πολυ εχουμε παιδευτει

Διαφημίσεις

• 3 weeks later...

Να 'μαστε και εμείς οι ξενυχτάκιδες...

Είχα να το λεω η δόλια μάνα οτι το παιδί μου κοιμάται όλη νύχτα απο 2 μηνών.... Που να το φανταστώ η έρημη οτι θα ξεκινήσω τα ξενύχτια τώρα στα γεράματα???? Το τελευταίο 2μηνο (δηλαδή απο τα πρώτα γενέθλια) έχουμε τρελαθεί ...

Το κακό ξεκίνησε με τα δόντια. Ο μικρός έβγαζε μαζί 5 δόντια και φυσικά πόναγε πολύ το κακομοιρακι... Τα βράδια ξύπναγε με κλάμματα, καταλάβαινες όμως οτι πονάει το παιδί. Με αγκαλίτσες, με φιλάκια και με λίγο ντεπονάκι στην έσχατη, πέρναγαν τα βράδια μας. Ο καιρός πέρασε... τα δόντια βγήκαν... η κατάσταση όμως συνεχίζει ... Δεν πιστεύω πλεον να είναι πόνος... Φοβάμαι οτι συνήθισε ο μπούλης.

Η κατάσταση λοιπόν έχει ως εξής. Κοιμάται μια χαρά μόνος του στις 9. Κατα τις 12 πέφτουμε και εμείς. Απο τη 1.30 - 4.30 γίνεται πανηγύρι. Αρχίζει τα κλάματα, τον χαιδεύω στο κρεβάτι, συνεχίζει να κλαίει, τον παίρνω αγκαλιά, ηρεμεί, τον αφήνω στην κούνια, ξανακλαίει, φεύγω και τον αφήνω μόνο του, ηρεμεί για λίγο και μισή ώρα μετά τα ίδια ξανά μανά απο την αρχή.... Και η νύχτα συνεχίζεται... και η μέρα ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ!!!!

Το ξερω οτι ήμουν κακομαθημένη στο θέμα του ύπνου... Δε με νοιάζει το τωρινό ξενύχτι, αλλα φοβάμαι οτι δε τον αντιμετωπίζω σωστά και για το λόγο αυτό θα τραβήξει το έργο. Προς το παρόν δεν κάνω τίποτα για να αλλάξω την κατάσταση. Δεν έχω το κουράγιο για να είμαι ειλικρινής, γιατί με full time δουλειά, τον μικρό στο σπίτι , όλο το νοικοκυριό και 3-4 ώρες ύπνου το βράδυ, ομολογώ οτι λειτουργώ λίγο μηχανικά... Ο Θεός βοηθός.

Γειά σας κορίτσια. 'Εχω μια μικρη 9 μηνών και έχει βγάλει τα δυο κάτω δοντάκια της. Δυστυχώς την έχω μάθει να κοιμάται μαζί μας στο κρεβάτι θηλάζοντάς την. Ξυπνάει όμως συνέχειατη νύχτα και κλαίει και δεν είναι από πείνα κα δεν της περνάει χαϊδεύοντάς την ή με αγκαλιά. Τι να κάνω? καμια ιδέα τι μπορεί να είναι?

1gv1p3.png

Κοριτσια κι εγω την περασα αυτη τη φαση που περιγραφετε.. Ενω κοιμοταν μονη της και απο 2 μηνων μαλιστα, την περιοδο που εβγαζε τα δοντια της ξυπνουσε και εκλαιγε. Περασε ο καιρος, τα 4 δοντια βγηκανε και σταματησε να το κανει ΑΛΛΑ υπαρχουν ακομα βραδυα που το συνεχιζει.. Απλα σταματησε να το κανει σε καθημερινη βαση. Δεν ξερω τι ακριβως μπορει να την ενοχλει αλλα νομιζω πως τα μωρακια το κανουν συχνα αυτο και ποτε δεν μπορεις να εισαι σιγουρη πως "εστρωσε" προγραμματακι. Αν ειναι ευδιαθετο τη μερα, τρωει κανονικα, παιρνει βαρος και δεν εχει πυρετο δεν νομιζω πως συντρεχει καποιος λογος ανησυχιας!

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

φαίη παίρνει κανονικά βάρος, δεν τρώει πολύ βέβαια αλλά τη μέρα είναι ευδιάθετη και απυρετη. Οπότε μάλλον να μην ανησυχώ.:roll:Σε ευχαριστώ πολύ.!!!!

1gv1p3.png

φαίη παίρνει κανονικά βάρος, δεν τρώει πολύ βέβαια αλλά τη μέρα είναι ευδιάθετη και απυρετη. Οπότε μάλλον να μην ανησυχώ.:roll:Σε ευχαριστώ πολύ.!!!!

Τι ευχαριστεις βρε? Σιγα το πραγμα! Οπως εμεις πολλες φορες δεν ακολουθουμε την ιδια ρουτινα, ετσι και τα μωρακια κανουν τα δικα τους. Αυτο που μου εχει πει ο παιδιατρος μας ειναι να παρατηρω αν ειναι ευδιαθετο και αν εχει πυρετο. Αν δεν εχει πυρετο και ειναι ευδιαθετη δυο πραγματα μπορει να συμβαινουν: Ή την ενοχλουν τα δοντια της ή την ποναει η κοιλιτσα της (απο τα χερακια της ή απο αλλα πραγματα που βαζει στο στομα της και εχουν μικροβια). Αυτα μας τα ειπε την τελευταια φορα που την πηγαμε επειδη ειχε α-πι-στευ-τη γκρινια μερα και νυχτα, αφου μας εστειλε για γενικη και καλλιεργεια ουρων που βγηκαν καθαρες!

Δεν ειναι τιποτα, αφου το παιδακι ειναι ευδιαθετο, σου τρωει και δεν εχει κανει πυρετο δεν πιστευω πως συντρεχει καποιος λογος ανησυχιας!:-P

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Καλησπέρα κορίτσια..

έχω και γω ένα μεγάλο αγόρι 2,5 ετών και μια μικρούλα 5,5 μηνων.

Έχω μια απορρία ο μικρός μου απο τον 2ο μήνα κοιμόταν συνεχόμενα το βράδυ και χωρίς να κάνω κάτι απο μόνος του. Τη μικρή τη θηλάζω αποκλειστικά στον 2 με 3 μήνα κοιμόταν μόνη της όλο το βράδυ απο τον 3ο και μετά μέχρι και τώρα κλαίει κάθε βράδυ ξυπνάει μία με δύο ή και περισσότερες φορές μέσα στη νύχτα στις αρχές την τάιζα κιόλας μήπως και πεινούσε και έκλαιγε με όλη της τη δύναμη, τώρα τελευταία κλαίει μεν αλλα αν την κουναω κοιμάται χωρις να την σηκώσω αφού κοιμάται ακόμα δίπλα μου στην καλαθούνα απο ότι έχω καταλάβει δεν πεινάει αφού και που τρώει πάλι ξαναξυπνάει αλλιώς θα χόρταινε και θα κοιμόταν.

Να υποθέσω ότι είναι απο δόντια την ημέρα ήταν ένα μωράκι που δεν το καταλάβαινες ότι υπάρχει στο σπίτι μονο το μεσημέρι έχουμε ένα θέμα και το βράδυ. Εδώ και 2 βδομάδες δεν ησυχάζει εύκολα ούτε το μεσημέρι....

Το δόντια μέχρι να βγούν πονάνε τόσο καιρό? Γιατί ο μεγάλος μου έβγαλε το πρώτο του δόντι στον 5ο μήνα.

Είχε πριν μερικές μέρες κάθε βράδυ για 4 μέρες δεν κοιμόταν καθόλου κάθε μισή με μία ώρα ξύπναγε το είπα στο γιατρό και μου λέει αν δεν έχει τίποτα άλλο ένδειξει ότι κάτι συμβαίνει δόντια μου λέει δεν είναι αφου κλαίει επιλεκτικά το βράδυ να την αφήσω να κλαίει χωρίς ανθρώπινη παρουσία γιατί το κάνει επίτηδες και για να μην παρεξηγηθώ ο γιατρός μου το πρώτο πράγμα που μου λέει είναι να δίνω απέραντη αγάπη στα παιδιά

Έχετε καμία ιδέα ή λύση εσείς σαν μανούλες?

nNJMp3.png

14rjp3.png

Ναι νομιζω η απαντηση στο θεμα σου ειναι ''αλμα αναπτυξης''

Και ο δικος μου ειχε αναλογη συμπεριφορα σε εκεινη την περιοδο (για την ακριβεια εως 6 μηνων ηταν η χειροτερη μας φαση)

Διαβασε το αναλογο θεμα εδω θα δεις πολλες εμπέιριες γονεων

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=28430&highlight=%E1%EB%EC%E1%F4%E1+%E1%ED%E1%F0%F4%F5%EE%E7%F2&page=2

Για την ακριβεια η λαμπρινη στη δευτερη σελιδα αναφερει:

Αλματα ανάπτυξης κανουν ολα τα μωρακια . Επίσης δεν υπάρχει διάκριση σε μωρακια που θηλάζουν και σε μωράκια που πινουν ξένο γάλα .

Ομως οπως έχουμε πει πολλες φορες και εδω καθε μωρακι ειναι διαφορετικό οποτε η ένταση και ο τρόπος που περνά αυτη τη φάση ειναι διαφορετικός .

Τα θηλάζοντα μωράκια στο άλμα ανάπτυξης περνούν πιο πολλες ώρες στο στήθος την ημέρα και την νυχτα φροντιζοντας έτσι να αυξησουν την παραγωγή της μαμάς .

Τα μωράκια που πινουν ξένο γάλα κανουν μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας γεύματα χωρίς πολύ ορεξη και πολλες φορες αφήνουν στη μέση το γεύμα .

Οπως αναφέρει το βιβλίο , οι 10 πιο δύσκολες φάσεις των αλματων ανάπτυξης ειναι : (σε εβδομάδες )

Η 5η

Η 8η και η 9η

Η 12η

Η 15η -16η-17η-18η-19η (συνεχόμενες με κορύφωση στην 17η)

Η 23 -24-25-26 (με κορύφωση στην 26η)

Η 29-30 (πολυ ήπια)

Η 34-35-36-37 (με κορύφωση στην 36η)

Η 42-43-44-45-46 (με κορύφωση στην 44)

Η 51-52-53-54 (με κορύφωση στην 53)

Η 60-61-62-63-64 ( με κορύφωση μεταξή 61-62)

Η 71-72-73-74-75 (με κορύφωση μεταξύ 72-73)

(Θα προσπαθήσω να σκαναρω την σελιδα καποια στιγμη τα χει πολυ ωραία)

Η φάση που περνάμε εμεις ειναι η πιο έντονη ! Το μωρό πλεον ειναι ενας "μικρός ενήλικας" με αναπτυγμένες ολες τις αισθήσεις και οι αλλαγές ειναι ραγδαίες . Ποτε πιο πριν και ποτε πιο μετά δεν γινονται τοσες πολλες αλλαγες στο μωρο !

Ολες αυτες οι αλλαγες φοβίζουν το μωρακι μας του προκαλούν ενταση και γιαυτο κλαιει Παρηγορια βρισκει μονο στην αγκαλιά και ειδικά της μανούλας .

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

• 2 years later...
Κορίτσια πάρτε το βιβλίο "Κοιμήσου παιδί μου" (εγώ το πήρα απτα Λητώ, πιστεύω οτι παντού θα το έχουν)

Τήρησα αυτά που λέει απο 4-5 μηνών και απο τότε δεν με έχει σηκώσει την νύχτα ούτε μια φορά εδώ και 2 χρόνια! :shock::shock:

Επίσης την έχω μάθει να κοιμάται στο απόλυτο σκοτάδι, που πιστεύω οτι βοηθάει πάρα πολύ. (το βλέπω κι απο τον εαυτό μου οτι κοιμάμαι πιο ήρεμα όταν είναι σκοτεινά).

Εχουμε κι εμεις τρομερα προβληματα με τη μικρη.Ξυπναει ανα μιση ωρα κ κλαιει τη νυχτα.Πρεπει να σηκωνομαι τουλαχιστον 20-30 φορες.Εχω τρελαθει.Εχω να κοιμηθω ουτε ξερω απο ποτε.Η μεθοδος αυτη τη βιβλιου ακουσα οτι βοηθαει.Το αφηνεις το παιδι κ κλαιει σπαρακτικα;;;; Γιατι εμενα αυτο κανει μεχρι που κλαιει χωρις να βγαινει φωνη.Θα παω να το παρω τη δευτερα κ θα το εφαρμοσω μηπως δω διαφορα.

• 5 months later...

Καλημέρα μανούλες...

Αντιμετωπίζω κι εγώ πρόβλημα με το ύπνο της μικρής μου που τώρα είναι 5 μηνών... Από 2 μηνών το μωρό μου κοιμόταν σερί 12 ώρες! Από 12 το βράδυ μέχρι τις 12 το μεσημέρι με μικρά διαλείμματα για να φάει κοιμισμένη όμως. Εδώ και δύο εβδομάδες που βγάζει δόντια (ήδη έχουν σκάσει 3) ενώ την κοιμίζω κατά τις 10 ξυπνά στις 12 με κλάμματα και δεν κοιμάται παρά μόνο αν πάει 3 ή 4 το πρωί! Μετά κοιμάται από τις 4 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι σερί! Η ρουτίνα που ακολουθούμε για να κοιμηθεί είναι να της δίνω το τελευταίο γάλα (κατά τις 9-9μιση) με χαμηλό φωτισμό και μετά να την περπατάω με νανούρισμα. Μπάνιο δε νομίζω να την ηρεμεί γιατί συνήθως κλαίει και δεν της πολυαρέσει...Στην κούνια της αν τη βάλω μόνη της κλαίει σπαρακτικά και μάλλον το έμαθε αυτό απ'όταν είχε κολικούς μέχρι 2 μηνών που δεν ηρεμούσε με τίποτα αν δεν την κουνούσα! Το θέμα είναι ότι ενώ αυτό έπιανε μέχρι πριν 2 βδομάδες τώρα ξυπνάει κλαίγοντας και όταν την παίρνω αγκαλιά είναι σα να θέλει να παίξει! Μου γελάει, μου πιάνει τα χέρια και τα επεξεργάζεται κι ενώ τρίβει όλη την ώρα τα ματάκια της είναι σα να παλεύει να μην κοιμηθεί! Αυτές τις τελευταίες 2 εβδομάδες που το κάνει αυτό έχει βγάλει δόντια, έχει περάσει συνάχι και έχω πάει και στη δουλειά.... οπότε μάλλον της φταίνε όλα :cry:. Τι να κάνω, η μέση μου τα έχει παίξει από το πολύ κούνημα (3+ ώρες συνεχόμενα!), άσε την αϋπνία...Έχω προσπαθήσει να την αφήσω στο κρεβάτι μας ανάμεσα μας να κλαίει αλλά μπορεί να περάσει και μία ώρα κλαίγοντας και να μην κοιμηθεί! Αυτό το παιδί έχει τρελές αντοχές... Καμιά ιδέα;;;

Ευχαριστώ πολύ!

vVKkp2.png