Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ιδέες για να κάνουμε οικονομία!

Recommended Posts

Καλά, θα πέσει πολύυυυυυυ πείνα απο εδώ και στο εξής....:lol::lol::lol:

Κι εμείς μια απο τα ίδια στο super market. Πηγαίνεις για 2 πραγματάκια και να το 20ευρω....έλεος πια.

Και δεν σας κρύβω, ότι επειδή διακοπές έχουμε κόψει, βραδυνές εξόδους έχουμε κόψει, δώρα μεταξύ μας -εννοείται- έχουμε κόψει, κινηματογράφο έχουμε κόψει, ρούχα έχουμε κόψει, καλλυντικά έχουμε κόψει κλπ κλπ, η μόνη απόλαυση που μας μένει, είναι το φαγητό. Σε λίγο θα το κόψουμε κι αυτό απ'ότι βλέπω. Θα μάθουμε να ζούμε με αέρα.:P

Ε, μαααα, να θέλω να φτιάξω μια μους σοκολάτας και να σκέφτομαι ότι θα ξοδέψω πολλά για τις κουβερτούρες και την κρέμα γάλακτος και τελικά να καταλήγω να τρώω λίγη μερέντα με το κουτάλι? :cool::P:lol::lol:

Που είναι εκείνες οι καλές εποχές, που τρώγαμε κάθε βδομάδα τσουρέκι και προφιτερόλ απο τον Τερκενλή?:confused::-(

Καλά είναι, να κυνηγάς τις προσφορές ή να τσεκάρεις που έχει π.χ. φθηνά μακαρόνια, που έχει φθηνή φέτα, που έχει φθηνά απορρυπαντικά και να πηγαίνεις να τα ψωνίζεις απο διαφορετικά μέρη. Αυτό βέβαια, εκτός απο χρονοβόρο είναι και κουραστικό και αν τα άλλα σούπερ είναι μακριά, ξοδεύεις και βενζίνη, οπότε δεν ξέρω αν συμφέρει τελικά.Εκτός κι αν κάνεις μαζικές αγορές.

Για το ΙΚΑ ήθελα να γράψω....

Όπως σου είπαν και παραπάνω casperaki κι εγώ το ίδιο κάνω. Δηλαδή, έχω την ιδιωτική μας παιδίατρο στην οποία θα πάω το μωρό όταν -χτύπα ξύλο- αρρωστήσει (είμαστε 16 μηνών, τέλος πια οι μηνιαίες επισκέψεις) και για εμβόλιο κλείνω ραντεβού στο Κέντρο Προστασίας Μάνας και Παιδιού της περιοχής μου και μου το κάνουν (δεν τα αγοράζω εγώ, τα έχουν αυτοί εκεί). Προσωπικά έχω πετύχει μια παιδίατρο πολύ καλή. Αν και δεν με ενδιαφέρει στο κάτω κάτω, γιατί απλά βλέπει το μωρό μήπως έχει πυρετό, το λαιμό του, τον ακροάζεται, κάνει το εμβόλιο και μου δίνει οδηγίες επ'αυτού. Τίποτε παραπάνω δεν χρειάζομαι απο αυτήν. Οπότε έτσι, γλιτώνω και την επίσκεψη και το εμβόλιο.

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Διαφημίσεις

αυτο με τα γλυκα παλι που το πας? γραφω τη λιστα με τα ψωνια κι αφου την τελειωσω την ξανακοιταω, μηπως εγραψα κατι περιττο.. κι αν κανω το λαθος να μπω σε κανενα σαιτ με συνταγες, αποφευγω αυτες με τα γλυκα γιατι ξερω οτι θα ανεβει ο λογαριασμος 10-15ε αν θελησω να φιαξω κατι.. το χειροτερο ομως βρε παιδια ειναι να στερεις απο το μωρο πραγματα.. δε λεω φαγητο και αλλα βασικα. να σκεφτεσαι τα 10ε που θα δωσεις στον παιδοτοπο..

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

βέβαια εάν σκεφτείς ότι για να αγοράσεις από το ζαχαροπλαστείο το γλυκό αυτό που θα φτιάξεις σπίτι θα δαπανούσες τα τριπλάσια βλέπεις ότι κάνεις οικονομία. Γιατί ένα γλυκάκι την ημέρα τον .... ψυχίατρο τον κάνει πέρα!!!!

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Διαφημίσεις

Εννοείτε ότι το μάρκετ είναι το μεγαλύτερο έξοδο κάθε οικογένειας.'Ολα τα άλλα και ανάλογα τα έσοδα του καθενός μπορούν να περικοπούν.

Εγώ πάντως κυνηγάω απελπισμένα τις προσφορές και φορτώνω την αποθήκη με πράγματα. Για παράδειγμα τώρα που έβγαλε το Lidl προσφορά το χαρτί υγείας με 3? πήρα 9 δεκάδες. Το ίδιο κάνω με το γάλα του μικρού τα αναψυκτικά κτλ.

Ψωνίζω πολλά πράγματα με την επωνυμία του μάρκετ εκτός από τα απορρυπαντικά που παίρνω επώνυμα μιας και έχω κόλλημα με συγκεκριμένα αλλά από μάρκετ που τα κάνει εισαγωγή και είναι πολύ φθηνότερα.

Συνταγές από το ίντερνετ με γλυκά και φαγητά κάνω αλλά προτιμώ αυτά που έχουν υλικά απλά και που έχω πάντα στο σπίτι. Άντε 1-2 να είναι παράξενα.

Σοκολάτες, γαριδάκια κλπ βλακείες τις έχω κόψει στο ελάχιστο αφού και κακό κάνουν στα παιδιά (και στα κιλά μου :lol: ) και μεγάλο έξοδο είναι.

Και να μην μιλήσω για παιδότοπους. Τρως 15? τη φορά για να πας τα παιδιά σου σε ένα περιβάλλον γεμάτο αρρώστιες και καπνίλα.

Ούτε στα γενέθλιά τους δεν πάω. Τα κάνω όλα σπίτι κι ας κουραστώ λίγο παραπάνω

5160_not-easy-being-a-mother.png

Αυτό που με στενοχωρεί περισσότερο εμένα είναι πως θα αναγκαστώ να στείλω από Σεπτέμβριο την μικρή μου σε δημοτικό παιδικό σταθμό και να την σταματήσω από τον ιδιωτικό που την στέλνω τώρα και που είμαι πολύ ευχαριστημένη. :-(

Αυτό να μην σε στεναχωρεί καθόλου. Τουλάχιστον για τον παιδικό σταθμό που μας ενδιαφέρει και η ποιότητα του φαγητού που τρώει το παιδί θεωρώ ότι ο δημοτικός είναι καλύτερος.

Και αυτό γιατί οι εκεί υπάλληλοι λειτουργούν καλώς ή κακώς σαν δημόσιοι υπάλληλοι. Κοινώς δεν τους ενδιαφέρει να κρατήσουν χθεσινό ή χαλασμένο φαγητό για οικονομία και περισσότερο κέρδος. Το κράτος πληρώνει.

Το ίδιο ισχύει νομίζω και για όλα τα είδη πρώτης ανάγκης ενός παιδικού σταθμού. Ψωνίζουν άφοβα

5160_not-easy-being-a-mother.png

Καλαμαρακι μου!Γιατι να σου θυμωσω?!

Νομιζω απο την φιλη μου που προτοπηγαινε τον γιο της οτι στον χρονο πανω το παιδι αραιωνει τις επισκεψεις.Νομιζω μονο τον πρωτο χρονο ειναι καθε μηνα....Τωρα για να κανει το παιδι το εμβολιο στο ικα φοβαμαι.....εσυ τα πας χαλαρα?δεν εχει ενα αγχος?υπερβαλλω μαλλον...αλλα ////σκεφτομαι οτι θα κανω οικονομια στο Παιδι????

Και η μαμα μου λεει να πηγαινω στο ΙΚΑ.

Να σε ρωτησω κατι.Αν ομως δεν πηγαινω στα ραντεβου μου αν χτυπα ξυλο κατι εχει ο γιατρος δεν θα το προλαβει....Τα ακροαστικα παραδειγμα...φοβαμαι πολυ....

Θα συμφωνήσω και εγω με το καλαμαράκι. Κι εγω πριν γεννησω μου φαινόταν παραξενο να παω το παιδι μου στο ΙΚΑ. Σε συζητήσεις που είχα με αλλα ζευγάρια με παιδια και μαλιστα πιο ευκαταστατα απο εμενα εμαθα οτι πηγαιναν χωρις δευτερη σκεψη τα παιδια στο ΙΚΑ για εμβολια και φυσικα οταν τα εβαλα κατω σκεφτηκα οτι θα ημουν κοροιδο το λιγοτερο να μην κανω και εγω το ιδιο. Μεχρι και η παιδιατρός μου με συμβούλεψε να κανω το ιδιο και να τα λεμε μαζι καθε μηνα για τις μετρησεις και τα υπολοιπα. Μπορώ να σου πω μάλιστα οτι το πρώτο εμβόλιο επειδη αναγκαστηκαμε να το κάνουμε πριν το 2μηνο μας το εκανε η παιδιατρος μας που απο οτι καταλαβα εχει πιο βαρύ χερι. Εκει (στο κεντρο μεριμνας) οι κοπέλες επειδη κανουν συνεχεια εμβολια δεν κλάψαμε παρα μονο σε ενα που εγινε διπλο και δεν προλαβαμε να την απασχολησουμε. Σκεψου το και αυτο.

msEMp3.png

κι όμως με λίγο μυαλό έχουμε τα όπλα!

Περιμένω το 2ο παιδάκι μου και σίγουρα έχω αγχωθεί με τις ανάγκες 2 παιδιών...όμως νομίζω πως αν το καλοσκεφτουμε έχουμε αρκετές λύσεις και προς όφελος της τσέπης μας αλλά και των ίδιων των παιδιών μας..προτείνω..

1. θηλασμός..δε χρείάζεται να τοαναλύσω περαιτέρω..και μάλιστα όσο πιο πολύ τοσο το καλύτερο για όλους(δε μιλάω και μέχρι το στρατό!!!:D)

2.επαναχρησιμοποιούμενες πλενόμενες πάνες..κι όμως..αν αγοράσετε έναν ικανοποιητικό αριθμό πχ. 30-40 μπορεί για αρχή να σας φανεί τεράστιο το ποσό αλλά για δυο παιδιά για αρχή και για ένα μετα(αφου ο ένας θα μάθει στο γιο γιο )μιλάμε για το πολύ 1 πλυντήριο την εβδομάδα! Κι αν το βάζετε τη νύχτα κερδίζετε και στη ΔΕΗ!!κι όμως..συμφέρει!!

3. ανακύκλωση παιχνιδιών...δηλαδή χωρίζουμε τα παιχνίδια στη μέση..τα μισά τα άφήνουμε να παίζουν και τα άλλα μισά τα φυλάμε στην ντουλάπα..μετά από ένα διάστημα αλλάζουμε..δηλαδή βγάζουμε αυτά που ήταν κρυμμένα και φυλάμε τα προηγουμενα..κι όμως..θα εκλπαγείτε με το πόσο θα χαρουν τα παιδιά όταν δουν τα παλιά τους παιχνίδια!

4. ανακύκλωση ρουχων..αν έχετε γνωστους ή γνωστές με παιδιά στην ηλικία των παιδιών σας μπορείτε αν έχετε την άνεση μαζί τους να ανταλάσσετε τα ρουχα τους..δεν τίθεται θέμα ντροπής..άλλωστε οι καιροί δε χωράνε τέτοιες παραξενιές!! (με τα δυο τελευταία τοπαιδί μαθαίνει να μη γίνεται ιδιαίτερα σπάταλο χωρίς λόγο..φυσικά και αγοράζουμε πράγματα αλλά όχι ασύστολα!)

Αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο..ευχαρίστως να το μάθουμε όλες!!Προσωπικά θα με ενδιέφερε πολύ!!

:wink:(σόρι αλλά στον τίτλο μου ξεφυγε ορθογραφικό λάθος για το <<οικονομική κρίση!!>>)

Διαφημίσεις

Πρακτικά και εγώ τα κάνω τα περισσότερα που διάβασα και για να μην επαναλαμβάνω τα ίδια ας πω κ μερικα δικά μου..

κατάψυξη σε όλα! π.χ παίρνω κρεμμύδια τα βάζω στο multi και τα βάζω σε σακουλάκια σε δόσεις στην κατάψυξη.Θέλει να μην έχει νερό μέσα λίγη προσοχή γιατι στο τσιγάρισμα πετιέται το λάδι. και χρόνο γλιτώνω και χρήμα σε πεταμένα χαλασμένα κρεμμύδια.. το ίδιο και σε μαιντανο, σέλινο, άνηθο. ακόμα και καροτάκια σε δόσεις. γλιτώνω απίστευτο χρόνο έτσι.

φυσικά όταν περισσέυει φαγητό το ίδιο, η και κάνω κιμά μπόλικο κ σε ταπεράκια στην κατάψυξη μαγειρεμένο, έτοιμο για κατανάλωση. Ακόμα μαθαίνω... μου άρεσε η ιδέα του κουμπαρά και με την ανακύκωση παιχνιδιών, φανταστικό θυμάμαι εγώ μικρή είχα πάρει το μάντεψε ποιός τουλάχιστον δυο φορές. πραγματικα τα παιδιά βαριούντε τα παιχνίδια τους αλλά αν τα κρύψουμε και τα εμφανίσουμε αργότερα σίγουρα θα ενθουσιαστούν!

μιας και μιλάμε για οικονομία πείτε ιδέες για τα βαφτισήρια μας. Φέτος αν δε μου ζητήσει κάποια συγκεκριμενη γιατί τελευταία μου ζητάει αυτές τις χαζές που διαφημίζουν με τα παιχνίδια και ένα σκέτο κερί δίπλα και τρελαίνομαι να πετάω τα λεφτά μου σε βλακείες αλλά αφού συμφωνεί ημαμά της δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά, σκέφτομαι να φτιάξω μία λαμπάδα μόνη μου, μιας και πιάνουν τα χέρια μου βάζοντας πάνω κάποιο αγαπηένο παιχνίδι πχ winx,χιονάτη ή κάτι άλλο. Επίσης πρέπει να περιοριστούν τα έξοδα γιατί έχουμε 3 βαφτιστήρια, οκ η μία είναι 20 οπότε παίρνει κάτι συμβολικό αλλά δε γίνεται να δώσουμε 150 ευρώ σεκαθένα γιατι έχουμε πλέον και 2 παιδιά και 4 ανήψια!

Πρακτικά και εγώ τα κάνω τα περισσότερα που διάβασα και για να μην επαναλαμβάνω τα ίδια ας πω κ μερικα δικά μου..

κατάψυξη σε όλα! π.χ παίρνω κρεμμύδια τα βάζω στο multi και τα βάζω σε σακουλάκια σε δόσεις στην κατάψυξη.Θέλει να μην έχει νερό μέσα λίγη προσοχή γιατι στο τσιγάρισμα πετιέται το λάδι. και χρόνο γλιτώνω και χρήμα σε πεταμένα χαλασμένα κρεμμύδια.. το ίδιο και σε μαιντανο, σέλινο, άνηθο. ακόμα και καροτάκια σε δόσεις. γλιτώνω απίστευτο χρόνο έτσι.

φυσικά όταν περισσέυει φαγητό το ίδιο, η και κάνω κιμά μπόλικο κ σε ταπεράκια στην κατάψυξη μαγειρεμένο, έτοιμο για κατανάλωση. Ακόμα μαθαίνω... μου άρεσε η ιδέα του κουμπαρά και με την ανακύκωση παιχνιδιών, φανταστικό θυμάμαι εγώ μικρή είχα πάρει το μάντεψε ποιός τουλάχιστον δυο φορές. πραγματικα τα παιδιά βαριούντε τα παιχνίδια τους αλλά αν τα κρύψουμε και τα εμφανίσουμε αργότερα σίγουρα θα ενθουσιαστούν!

Για πες μας πως καταψύχεις τα πράσινα λαχανικά και τα καρότα γιατί κι εγώ το κάνω για μαιντανό και άνηθο και κάπου πήρε το αυτί μου πως δεν το κάνω σωστά!

Το καλοκαίρι τρίβω φρέσκιες ντομάτες και βάζω στην κατάψυξη για τις σάλτσες και τα κοκκινιστά.

μιας και μιλάμε για οικονομία πείτε ιδέες για τα βαφτισήρια μας. Φέτος αν δε μου ζητήσει κάποια συγκεκριμενη γιατί τελευταία μου ζητάει αυτές τις χαζές που διαφημίζουν με τα παιχνίδια και ένα σκέτο κερί δίπλα και τρελαίνομαι να πετάω τα λεφτά μου σε βλακείες αλλά αφού συμφωνεί ημαμά της δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά, σκέφτομαι να φτιάξω μία λαμπάδα μόνη μου, μιας και πιάνουν τα χέρια μου βάζοντας πάνω κάποιο αγαπηένο παιχνίδι πχ winx,χιονάτη ή κάτι άλλο. Επίσης πρέπει να περιοριστούν τα έξοδα γιατί έχουμε 3 βαφτιστήρια, οκ η μία είναι 20 οπότε παίρνει κάτι συμβολικό αλλά δε γίνεται να δώσουμε 150 ευρώ σεκαθένα γιατι έχουμε πλέον και 2 παιδιά και 4 ανήψια!

Με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα. Μέχρι πέρυσι παίρναμε στα 2 βαφτιστήρια μας λαμπάδες, παιχνίδια ( + για το αδερφάκι του ενός), παπούτσια, ρούχα, αυγά, γλυκά για γονείς + κάτι πασχαλινο. Απίστευτα έξοδα, χωρίς ανταπόκριση από τους γονείς των παιδιών (ειδικά του ενός που μάλλον μας βλέπουν σαν χορηγούς, ενώ εκείνοι δεν έχουν υποχρέωση για τίποτα. Να φανταστείτε επειδή ο γιος τους έχει το ίδιο όνομα με την κόρη μου, 2 χρόνια τώρα δεν της έχουν πάρει δώρο για τη γιορτή της!!!

Κομμένα λοιπόν τα έξοδα! Δίναμε καμιά 200 ευρώ για το καθένα. Έλα όμως που δεν μου επιτρέπει και η αξιοπρέπειά μου να πάρω μπαχατέλες για να κάνω οικονομία...:-( Σκεφτόμασταν να πάρουμε από 1 λαμπάδα + παπούτσια για το καθένα. Τα παπούτσια όμως τα καλά, έχουν από 70-80 ευρώ και πάνω. Άσε που θα θέλουν και παιχνίδι τα παιδιά. Μήπως να κόψω τα παπούτσια? Αλλά θα "δυσαρεστηθούν" οι μανάδες... Τί να κάνω??? Αν είναι δυνατόν θέλω να ξοδέψω κάτω από 100 ευρώ για το καθένα και πολλά λέω... Είναι και πολύ αυξημένα τα έξοδά μας τελευταία και δεν μας παίρνει...

εχω δυο μπουμπουκακια

Διαφημίσεις

Λοιπόν.....θα μπορούσες να τους πάρεις παπούτσια αθλητικά π.χ. τα Nike έχουν γύρω στα 30-40 ευρώ, τα puma νομίζω 50 ευρώ.

Επίσης, στο 2 χρονο άνετα παίρνεις μια λαμπάδα που έχει επάνω ένα λούτρινο χαρακτήρα (disney, gummy bear κλπ) που νομίζω ότι θα βρεις σε καλή τιμή.

Σε ένα 6χρονο αγοράκι, μια κοπέλα έφτιαξε μια λαμπάδα χειροποίητη σε πολύ καλή τιμή με ένα ρολόι του Ben 10 επάνω. (αν θέλεις να σου στείλω με πμ στοιχεία) ή μπορείς να την φτιάξεις και μόνη σου αν πιάνουν τα χέρια σου.

Παίρνεις και ένα καλαθάκι, βάζεις και μερικά αυγουλάκια μέσα για την κουμπάρα και είσαι ΟΚ

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα. Μέχρι πέρυσι παίρναμε στα 2 βαφτιστήρια μας λαμπάδες, παιχνίδια ( + για το αδερφάκι του ενός), παπούτσια, ρούχα, αυγά, γλυκά για γονείς + κάτι πασχαλινο. Απίστευτα έξοδα, χωρίς ανταπόκριση από τους γονείς των παιδιών (ειδικά του ενός που μάλλον μας βλέπουν σαν χορηγούς, ενώ εκείνοι δεν έχουν υποχρέωση για τίποτα. Να φανταστείτε επειδή ο γιος τους έχει το ίδιο όνομα με την κόρη μου, 2 χρόνια τώρα δεν της έχουν πάρει δώρο για τη γιορτή της!!!

Κομμένα λοιπόν τα έξοδα! Δίναμε καμιά 200 ευρώ για το καθένα. Έλα όμως που δεν μου επιτρέπει και η αξιοπρέπειά μου να πάρω μπαχατέλες για να κάνω οικονομία...:-( Σκεφτόμασταν να πάρουμε από 1 λαμπάδα + παπούτσια για το καθένα. Τα παπούτσια όμως τα καλά, έχουν από 70-80 ευρώ και πάνω. Άσε που θα θέλουν και παιχνίδι τα παιδιά. Μήπως να κόψω τα παπούτσια? Αλλά θα "δυσαρεστηθούν" οι μανάδες... Τί να κάνω??? Αν είναι δυνατόν θέλω να ξοδέψω κάτω από 100 ευρώ για το καθένα και πολλά λέω... Είναι και πολύ αυξημένα τα έξοδά μας τελευταία και δεν μας παίρνει...

βρε Lucy, γιατι να "δυσαρεστηθουν" οι μαμαδες τους;;; συγνωμη, αλλα νομιζω πως οι αναγκες μας μπαινουν πανω απο ολα, κι υστερα οι αναγκες των αλλων. στα βαφτιστηρια μας εχουμε καποιες υποχρεωσεις, χωρις αυτες να μεταφραζονται σε ευρω. τα δωρα ειναι συμβολικα κι ετσι δειχνεις την αγαπη σου και το ενδιαφερον σου για αυτα. αν δεν εχεις να χαλασεις 200 ευρω να χαλασεις 50 που σου περισευουν. δηλαδη οσα περισσοτερα χαλας τοσο περισοτερο τα αγαπας;;;

εγω προσωπικα απο τις νονες του γιου μου δεν εχω καμια απολυτως απαιτηση. ακομα και για τη βαφτιση τους ζητησα να μη ξοδευτουν, γιατι ξερω πως δε τους περισσευουν. κι απο δωρα δε τους λεω ποτε τι να παρουν, εκτος κι αν μας ρωτησουν αν χρειαζομαστε κατι, αλλα παντα επιμενω πως δε χρειαζονται πολλα εξοδα. τα παιδια μεγαλωνουν γρηγορα κι ενα ζευγαρι παπουτσια η ενα ρουχο ποτε δε το φορανε για πολυ. γιατι να το πληρωνουμε πανακριβα;; εδω εμεις οταν αγοραζουμε ρουχο η παπουτσια το σκεφτομαστε αν ειναι ακριβο που ξερουμε οτι θα το φορεσουμε για πολυ καιρο....

Λοιπόν.....θα μπορούσες να τους πάρεις παπούτσια αθλητικά π.χ. τα Nike έχουν γύρω στα 30-40 ευρώ, τα puma νομίζω 50 ευρώ.

Επίσης, στο 2 χρονο άνετα παίρνεις μια λαμπάδα που έχει επάνω ένα λούτρινο χαρακτήρα (disney, gummy bear κλπ) που νομίζω ότι θα βρεις σε καλή τιμή.

Σε ένα 6χρονο αγοράκι, μια κοπέλα έφτιαξε μια λαμπάδα χειροποίητη σε πολύ καλή τιμή με ένα ρολόι του Ben 10 επάνω. (αν θέλεις να σου στείλω με πμ στοιχεία) ή μπορείς να την φτιάξεις και μόνη σου αν πιάνουν τα χέρια σου.

Παίρνεις και ένα καλαθάκι, βάζεις και μερικά αυγουλάκια μέσα για την κουμπάρα και είσαι ΟΚ

Κορίτσια για παπουτσια και ρουχαλάκια να πάτε factory έχουν και crocodilino μέσα και άλλα

παπουτσάκια.

Χρησιμοποιήστε και τα outlet - που υπάρχουν.

Εγω το έχω κάνει αρκετές φορές

1gGKp3.png

Δεν κατάλαβα αυτό για τις μαμάδες...Δεν φτάνει που παίρνεις τόσα πολλά πράγματα θα σου τη πουν κιόλας;Εγώ το Πάσχα παίρνω παπούτσια,λαμπάδα,αυγό και τσουρέκι και πιστεύω πως είμαι μια χαρά (δεν θέλω να διανοηθώ πως δεν είναι ευχαριστημένοι)...Στο αδερφάκι της παίρνω ένα πασχαλινό αυγό και επειδή είναι δίδυμα προσπαθώ να πηγαίνω την ίδια μέρα με τον άλλο νονό.

Μέχρι τώρα της έπαιρνα παπούτσια μόνο από το Μούγερ γιατί είναι πολύ καλά ποιοτικά και δεν ήθελα να πάρω κάτι φτηνιάρικο,άρα έκοβα από το δικό μου παιδί ( της παίρνω από το stock του Μούγερ της κόρης μου ) και έπαιρνα στην βαπτιστήρα μου κάτι ακριβότερο.Το καλό με το Μούγερ είναι ότι αυτό το παραπάνω που πληρώνεις αξίζει τα λεφτά του.Την πρώτη χρονιά μετά την βάπτιση είχα πάρει και στο αδερφάκι της ένα ζευγάρι αθλητικά PUMA αλλά δεν το επανέλαβα.

Φέτος άρχισα να κοιτάω και στο CROCODILINO και σε άλλα μαγαζιά και θα πάω και στο stock του Μούγερ γιατί πέρυσι της έιχα πάρει παπούτσια STONES & BONES από το Μούγερ και η μαμά της δυσανασχέτησε...μήπως ήθελε MANOLO'S;

Τα είχα πληρώσει 102,00 ευρώ και χαλάλι της δεν μου φταίει σε κάτι το παιδάκι...αλλά η νονά της κόρης μου είναι σε 10 φορές καλύτερη οικονομική κατάσταση από εμάς,δεν της κάνει τόσο ακριβά δώρα, λέω πάντα ευχαριστώ και είμαι απόλυτα ικανοποιημένη!

Α!Να μην ξεχάσω πως ο άλλος νονός παίρνει μόνο μια λαμπάδα στο αγοράκι γιατί η κουμπάρα μου λέει πως το έθιμο των παπουτσιών το έχουν μόνο οι Ηπειρώτες (εμείς δηλαδή) και αυτός δεν το γνωρίζει....Εγώ πάντως ξέρω ανθρώπους από πολλά μέρη της Ελλάδος που πάνε παπούτσια το Πάσχα.

Ουφ,το είπα και ξαλάφρωσα...

Πίσω στην δουλειά τώρα...

Ευχαριστώ πολύ για τις ιδέες σας! Για να φτιάξω μόνη μου λαμπάδα δεν παίζει... Θα μπορούσα όμως να πάρω αθλητικά ή να πάω σε Outlet όπως είπατε!

Έχετε δίκιο για αυτά που λέτε για τις μαμάδες. Εμείς πρέπει να κόψουμε τον αέρα γιατί δυστυχώς κανείς δεν αναγνωρίζει τίποτα και οι περισσότεροι βλέπουν τον νονό σαν χορηγό και μάλιστα κάνουν και παραγγελίες... Το τελευταίο με εξοργίζει πολύ και όποτε μου δίνουν παραγγελία, εγώ κάνω το αντίθετο ! Εγώ πάντως δεν φέρομαι έτσι στους νονούς των παιδιών μου και ούτε θα μάθω τα παιδιά μου να βλέπουν τον νονό και να περιμένουν δώρο. Το ξέρετε ότι εμάς μας παραγγέλνουν και σχολική τσάντα τον Σεπτέμβρη? Αυτό πρώτη φορά το ακούω...

Πού είναι το stock της Μούγερ?

Πάντως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κόψω κάτι από τα παιδιά μου για να δώσω σε βαφτιστήρια. Με τίποτα όμως...

εχω δυο μπουμπουκακια

Εμεις επειδη εχουμε δυο νονους , τους εβαλα να μιλησουν ξανα και να μοιρασουν τα εξοδα των δωρων, δεν χρειαζεται να παρουν και οι δυο δωρο ουτε και οι δυο λαμπαδες!!!

Το στοκ του Μούγερ είναι πάνω στη Λ.Αθηνών 162,λίγο πριν το Παλατάκι.Έχει μαγαζί στοκ και στο Φάληρο στην Ελ.Βενιζέλου αλλά δεν έχω πάει ποτέ.Έχει ωραία παπούτσια απλά είναι της προηγ.σεζόν και έχουν έκπτωση περίπου 50-60% από όσο τα πούλαγαν πέρυσι τέτοια εποχή.

Αυτό πάλι με την σχολική τσάντα πρώτη φορά το ακούω....Οι νονοί δεν είναι μόνο για να φέρνουν πράγματα... και συμφωνώ κι εγώ στο ότι δεν πρέπει να κάνουμε παραγγελίες και δεν θέλω να μου κάνουν κι εμένα.

Η κόρη μου ήθελε την Μερλία την γοργόνα (καινούρια Barbie) και της την πήρα πριν από μία εβδομάδα, δεν την παρήγγειλα στη νονά της για να επωφεληθώ λόγω Πάσχα.Της είπα πως η νονά θα σου φέρει μία ωραία λαμπάδα και η μαμά θα σου πάρει την κούκλα για δωράκι.

Ευχαριστώ πολύ για τις ιδέες σας! Για να φτιάξω μόνη μου λαμπάδα δεν παίζει... Θα μπορούσα όμως να πάρω αθλητικά ή να πάω σε Outlet όπως είπατε!

Έχετε δίκιο για αυτά που λέτε για τις μαμάδες. Εμείς πρέπει να κόψουμε τον αέρα γιατί δυστυχώς κανείς δεν αναγνωρίζει τίποτα και οι περισσότεροι βλέπουν τον νονό σαν χορηγό και μάλιστα κάνουν και παραγγελίες... Το τελευταίο με εξοργίζει πολύ και όποτε μου δίνουν παραγγελία, εγώ κάνω το αντίθετο ! Εγώ πάντως δεν φέρομαι έτσι στους νονούς των παιδιών μου και ούτε θα μάθω τα παιδιά μου να βλέπουν τον νονό και να περιμένουν δώρο. Το ξέρετε ότι εμάς μας παραγγέλνουν και σχολική τσάντα τον Σεπτέμβρη? Αυτό πρώτη φορά το ακούω...

Πού είναι το stock της Μούγερ?

Πάντως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κόψω κάτι από τα παιδιά μου για να δώσω σε βαφτιστήρια. Με τίποτα όμως...

Και σε αυτό έχεις δίκιο...Απλά μερικές φορές τυγχάνει να βρω πολύ ωραία παπούτσια και στο στοκ και δεν υπάρχει λόγος να χάσω την ευκαιρία.Αν όμως μου έχουν παραγγείλει κάτι (π.χ. σε χρώμα,μέγεθος) και δεν το βρω εκεί αναγκαστικά τα παίρνω από το κανονικό μαγαζί.Εννοείτα πως δεν θα ''ρίξω'' το παιδί μου για το βαφτιστήρι μου αλλά προσπαθώ να παίρνω εξίσου καλά πράγματα γιατί και αυτό είναι το πνευματικό μου παιδί και δεν θέλω να μιζεριάζω.