Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ιδέες για να κάνουμε οικονομία!

Recommended Posts

Για αλλη μια φορα χαιρομαι που ανακαλυψα αυτο το φορουμ!!Ειστε πολυ καλες...διαβαζω...διαβαζω...και αρχιζω να καταλαβαινω γιατι ο αντρας μου οταν ερχονται οι λογαριασμοι με φωναζει ''χλιδα''.Κοριτσια μας ηρθε η δεη 360 και ευδαπ 180 (χωρις καμια διαροη το τσεκαραμε).Δεν εχουμε νυχτερινο ρευμα ουτε ηλιακο και βαζω στανταρ 1 πλυντηριο την ημερα ,των μωρων και μαγειρεμα καθε μερα μπορει και 2 φορες.Τελικα ειμαι ή ασχετη ή αχρηστη!Θα δειξει....

Διαφημίσεις

Για αλλη μια φορα χαιρομαι που ανακαλυψα αυτο το φορουμ!!Ειστε πολυ καλες...διαβαζω...διαβαζω...και αρχιζω να καταλαβαινω γιατι ο αντρας μου οταν ερχονται οι λογαριασμοι με φωναζει ''χλιδα''.Κοριτσια μας ηρθε η δεη 360 και ευδαπ 180 (χωρις καμια διαροη το τσεκαραμε).Δεν εχουμε νυχτερινο ρευμα ουτε ηλιακο και βαζω στανταρ 1 πλυντηριο την ημερα ,των μωρων και μαγειρεμα καθε μερα μπορει και 2 φορες.Τελικα ειμαι ή ασχετη ή αχρηστη!Θα δειξει....

Καλή αρχή τότε.

Πάντως η οικονομία γενικά είναι ολόκληρη φιλοσοφία, πως έχεις μεγαλώσει, με ποιους κάνεις παρέα, η κοινωνική σου ζωή και τοσα άλλα. Πάντως υπάρχει πάντα τρόπος και στις μέρες μας αξίζει η προσπάθεια.

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Απλά γιατί να στα τρώει η δεη κ να μην τα δίνεις αλλού που είναι περισσότερο απαραίτητα;

Κορίτσια την ώρα που πλένω δόντια ή χέρια στην διάρκεια της μέρας,εχω μια μικρή λεκάνη στο νιπτηρα που μαζεύει αυτό το νερό κ το ρίχνω στην τουαλέτα αντί για καζανακι.

Όταν μας έκοψαν το νερό κατάλαβα τι νερό ξοδεύουμε με το καζάνακι...

6 μεγάλα μπουκάλια χρειαζόταν για να γεμίσει!!!

Απίστευτο;κ σε κάποιες χώρες δεν έχουν να πιουν ούτε 1 μπουκάλι

• 1 month later...

Εμεις πληρωνουμε ΔΕΗ 200 ευρω μεσω ορο....

Ειναι πολυ ακριβο το ρευμα η απλως κανω κατι λαθος....

Εγω βαζω ενα πλυντιριο την ημερα πλεον////το καλοκαιρι βαζω 2.....την ημερα....

Μαγειρευω σχεδον καθε μερα.,....

Μηπως μπορειτε να μου πειτε τα εξοδα για να βαλουμε νυχτερινο?

Για να βάλεις νυχτερινό πας και κάνεις αίτηση στο γραφείο της ΔΕΗ, έρχεται κάποιος για εκτίμηση, μετά ζητάνε κάποιες προσθήκες στον πίνακα, υπεύθυνη δήλωση διπλωματούχου εγκαταστάτη(εκεί νομίζω πληρώνεις κάτι) και ένα ποσό της τάξεως των 40 ευρώ περίπου και σου δίνουν καινούρια χελώνα. Θέλουν επίσης ΑΦΜ. Όταν τα κάνεις όλα πας και κάνεις νέο συμβόλαιο. Αυτά

Διαφημίσεις

Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό που ανεβάζει το λογ/σμό της ΔΕΗ δεν είναι η κατανάλωση ρεύματος αλλά τα έξοδα για ΕΡΤ κ ΔΗΜΟ που είναι πάντα διπλάσια από το ρεύμα.

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

αν δεν εχεις ενεργοποιήσει το νυχτερινο ρευμα η χρεωση ειναι η ιδια καθ ολη την διαρκεια της μερα? ή καποιες ωρες λιγο χαμηλοτερη? εψαξα στο site της δεη αλλα δεν βρηκα κατι...

Για να βάλεις νυχτερινό πας και κάνεις αίτηση στο γραφείο της ΔΕΗ, έρχεται κάποιος για εκτίμηση, μετά ζητάνε κάποιες προσθήκες στον πίνακα, υπεύθυνη δήλωση διπλωματούχου εγκαταστάτη(εκεί νομίζω πληρώνεις κάτι) και ένα ποσό της τάξεως των 40 ευρώ περίπου και σου δίνουν καινούρια χελώνα. Θέλουν επίσης ΑΦΜ. Όταν τα κάνεις όλα πας και κάνεις νέο συμβόλαιο. Αυτά

Εγω ειχα ρωτησει και θυμαμαι οτι ηταν μεγαλο το κοστος(καμια 150αρια ευρω)και επειδη με το τεταρτο παιδι θα παρω μειωμενο ρευμα το αφησα και δεν το εψαξα παραπανω

4

Κορίτσια είναι τρελά τα ποσά που πληρώνουμε στη ΔΕΗ :confused: . Εμείς πληρώνουμε 250 ευρώ το 2μηνο ρεύμα και μου φαίνονται πάρα πολλά. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να βάλω νυχτερινό. Το πλυντήριο πιάτων μου έχει δυνατότητα να προγραμματίσεις ώρα λειτουργίας. Υπάρχει κάποιος τρόπος ενσωμάτωσης, εξωτερικά, χρονοδιακόπτη στο πλυντήριο ρούχων και στο στεγνωτήριο;

74Qtp3.png2SeRp3.png

Και εμάς στο τετραμηνο η ΔΕΗ εφτασε τα 520,00 συνολο.

Μου φαινονται υπερβολικά. Βάζω ενα πλυντηριο πιατων την ημερα, αντε 2 σε γιορτες, 1 ρουχων και ο θερμοσυφωνας αναβει καθημερινα. Εχω χαμηλωσει αρκετα τον καταψυκτη γιατι προσεξα οτι απο οταν τον αγορασαμε ανεβηκαν οι λογαριασμοι,αν και δεν ξερω αν θα εχει καμια διαφορα.

Διαφημίσεις

αν δεν εχεις ενεργοποιήσει το νυχτερινο ρευμα η χρεωση ειναι η ιδια καθ ολη την διαρκεια της μερα? ή καποιες ωρες λιγο χαμηλοτερη? εψαξα στο site της δεη αλλα δεν βρηκα κατι...

ΝΑΙ είναι ίδια

Εγω ειχα ρωτησει και θυμαμαι οτι ηταν μεγαλο το κοστος(καμια 150αρια ευρω)και επειδη με το τεταρτο παιδι θα παρω μειωμενο ρευμα το αφησα και δεν το εψαξα παραπανω[/QUOT

Έκανα αίτηση για νυχτερινό και η απάντηση της ΔΕΗ ήταν αυτή που έγραψα, για την ακρίβεια ήρθε ο υπάλληλος γι' αυτοψία και άφησε ένα χαρτί που αναφέρει 1. καταβολή εφάπαξ οικον. συμμετοχής 34 ευρώ πλέον ΦΠΑ 19% και 2. υπεύθυνη δήλωση εγκαταστάτη από αδειούχο ηλεκτρολόγο ο οποίος θα προσθέσει στη γραμμή πίνακα - μετρητή αγωγό πρόσθετης εξυπηρέτησης. Λογικά εκτός από τη συμμετοχή θα πρέπει να πληρωθεί και ο ηλεκτρολόγος που θα κάνει τις τροποποιήσεις, αυτό το κόστος δεν ξέρω πόσο είναι ακριβώς. Εδώ να πω ότι μένω σε επαρχία και σε καινούρια οικοδομή. Πάντως από τη ΔΕΗ είπαν ότι το νυχτερινό ρεύμα είναι 40% φθηνότερο, κάτι είναι κι αυτό αν και το μεγαλύτερο μέρος του λογαριασμού είναι δημοτικά τέλη κλπ.

Και εμάς στο τετραμηνο η ΔΕΗ εφτασε τα 520,00 συνολο.

Μου φαινονται υπερβολικά. Βάζω ενα πλυντηριο πιατων την ημερα, αντε 2 σε γιορτες, 1 ρουχων και ο θερμοσυφωνας αναβει καθημερινα. Εχω χαμηλωσει αρκετα τον καταψυκτη γιατι προσεξα οτι απο οταν τον αγορασαμε ανεβηκαν οι λογαριασμοι,αν και δεν ξερω αν θα εχει καμια διαφορα.

εγώ νομίζω ο θερμοσύφωνας την κάνει τη ζημια....και οχι τοσο τα πλυντήρια!

Στη ΔΕΗ έχετε κοιτάξει ποτέ την ανάλυση του λογαριασμού; Πληρώνω 90 ευρω λογαριασμό από τα οποία τα 65 είναι δημοτικά τέλη και ΕΡΤ, δηλαδή ΔΕΗ + ΦΠΑ είναι 25 ευρώ. Δεν υπάρχει καν νόημα να κάνω οικονομία γιατί το πολύ πολύ να γλιτώσω 5 ευρώ το δίμηνο. Εχω φρικάρει με τα ποσά που πληρώνουμε για τα τέλη.

κοριτσια καλησπερα

ηθελα να ρωτησω σχετικα με τις πιστωτικες καρτες, πως γινεται εκπτωση π.χ.3% ??? το κανουν συγκεκριμενες τραπεζες? αν ναι ποιες?αν δεν θελετε να αναφερετε ονομα τραπεζας παρκαλω στειλτε μου πμ.

Επίσης σχετικα με την οικονομια γενικοτερα, εχω αγορασει αρτοπαρασκευαστη και κανω ψωμι μονη μου (καποιες φορες αγοραζω και απο φουρνο),ειναι πολυ πιο νοστιμο,το τρως ζεστο και δεν χρειαζεται να τρεχεις συνεχεια στο φουρνο.Η χρηση του αρτοπαρασκευαστη ειναι ευκολη ριχνεις τα υλικα και ολα τα κανει μονο του.

Τους αγωνιστικους μου χαιρετισμους σε ολες τις μανουλες.

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλησπέρα,

Όσον αφορά το νυχτερινό τιμολόγιο, εαν λείπετε τις ώρες που υπάρχει ή αν δεν μπορείτε να προγραμματίσετε συσκευές να δουλέυουν το βράδυ, δεν ξέρω κατα πόσο μπορεί να έχει εφαρμογή. Επειδή μια κοπέλα είπε οτι δεν βρίσκει το ωράριο στο site της εταιρείας στις συχνές ερωτήσεις μπορείς να βρείς το ωράριο. Δεν το γράφω εδώ να μην μεγαλώνω το ποστ χωρίς λόγο.

anastasaki ωραίος ο αρτοπαρασκευαστής δε λέω και έτοιμο ψωμάκι ότι ώρα θες. Αλλά επειδή είναι πολύ ωραίο και εμείς απο εκεί που δεν τρόγαμε ψωμι καταλήξαμε να τρώμε για πλάκα 1 κιλό στην καθησιά μας, τον πήγαμε στην αποθήκη :roll:.

κοριτσια οντως πολυ σωτηριες οι λυσεις που γραφετε για οικονομια...

εγω πλεον δεν αφηνω τιποτα που να μην το βαζω στο νυχτερινο.

3,30με 5,30..βαζω πληντυριο σιδερωνω φορτιζω κινητα μπαταριες κλπ..μαγειρευω για την επομενη μερα ειδικα αν ειναι φαγητο φουρνου μπαινει παντα με νυχτερινο ρευμα..επισης αγορα συστημα σιδερωματος και 4-5πληντυρια τα σιδερωνω σε μιαμιση ωρα το πολυ ενω με το κλασσικο σιδερο εκανα κανενα 2ωρο και βαλε..επισης αλλαξα ολες μου τις λαμπες με οικονομικες,ακομα και το φωτακι που αφηνω στο δωματιο της μικρης ειναι με φωτοκυταρρο..

Έκανα αίτηση για νυχτερινό και η απάντηση της ΔΕΗ ήταν αυτή που έγραψα.

Aρα εσυ ξερεις καλυτερα....αν δεν περιμενα το 4ο θα το ειχα προχωρησει κι εγω αλλα λεω ας περιμενω μεχρι τον Ιουνιο με το καλο και θα παρω το μειωμενο(ενας λογος που εμεινα εγκυος ηταν να γλιτωσω κατι απο την ΔΕΗ:P)

4

Εννοείται πως βάζει κανείς νυχτερινό ακόμη και αν δεν βάζει συσκευές ειδικά την ώρα του νυχτερινού, γιατί απλά υπάρχουν συσκευές (όπως ψυγείο, standby των ηλεκτρονικών) που καταναλώνουν συνέχεια!

Χθες ήρθε ο εκκαθαριστικός λογαριασμός της ΔΕΗ και σκέφτηκα να υπολογίσω τί γλιτώνω με το νυχτερινό. Τονίζω ότι τους τελευταίους μήνες "κυνηγάω" στην κυριολεξία το νυχτερινό και μόνο τότε βάζω πλ. ρούχων/πιάτων, στεγνωτήριο, αρτοπαρασκευαστή, ακόμα και μαγείρεμα και σίδερο προσπαθούσα να είναι στο νυχτερινό (στο χειμερινό ωράριο 15.30 - 17.30). Ξέρετε πόσα γλίτωσα? ΕΞΙ ολόκληρα ευρώ το μήνα:shock:!!! Να μου πεις κάτι είναι και αυτό 72 ευρώ το χρόνο, κλπ... Αξίζει όμως τον κόπο? Γιατί να τα κάνω όλα αυτά απασχολούσα το μυαλό μου "μη βάλω τώρα πλυντήριο, ας περιμένω μέχρι τις 15.30", "ας σιδερώσω τώρα που έχει νυχτερινό κι ας είναι μεσημέρι και θα ήθελα να ξεκουραστώ" κ.ο.κ. Παρόλα αυτά συνέκρινα τον φετινό λογαριασμό με της αντίστοιχης περσινής περιόδου και είδα ότι είχα λιγότερη κατανάλωση από πέρυσι, άσχετα αν φέτος απόκτησα και στεγνωτήριο, μάλλον γιατί χειρίστηκα το θέμα μέσα στο σπίτι (οικονομικές λάμπες, κλπ).

Τελικά το νυχτερινό δεν είναι και κάτι το τρομερό για όποιον δεν το έχει, αλλού είναι οι σπατάλες...

Χθες ήρθε ο εκκαθαριστικός λογαριασμός της ΔΕΗ και σκέφτηκα να υπολογίσω τί γλιτώνω με το νυχτερινό. Τονίζω ότι τους τελευταίους μήνες "κυνηγάω" στην κυριολεξία το νυχτερινό και μόνο τότε βάζω πλ. ρούχων/πιάτων, στεγνωτήριο, αρτοπαρασκευαστή, ακόμα και μαγείρεμα και σίδερο προσπαθούσα να είναι στο νυχτερινό (στο χειμερινό ωράριο 15.30 - 17.30). Ξέρετε πόσα γλίτωσα? ΕΞΙ ολόκληρα ευρώ το μήνα:shock:!!! Να μου πεις κάτι είναι και αυτό 72 ευρώ το χρόνο, κλπ... Αξίζει όμως τον κόπο? Γιατί να τα κάνω όλα αυτά απασχολούσα το μυαλό μου "μη βάλω τώρα πλυντήριο, ας περιμένω μέχρι τις 15.30", "ας σιδερώσω τώρα που έχει νυχτερινό κι ας είναι μεσημέρι και θα ήθελα να ξεκουραστώ" κ.ο.κ. Παρόλα αυτά συνέκρινα τον φετινό λογαριασμό με της αντίστοιχης περσινής περιόδου και είδα ότι είχα λιγότερη κατανάλωση από πέρυσι, άσχετα αν φέτος απόκτησα και στεγνωτήριο, μάλλον γιατί χειρίστηκα το θέμα μέσα στο σπίτι (οικονομικές λάμπες, κλπ).

Τελικά το νυχτερινό δεν είναι και κάτι το τρομερό για όποιον δεν το έχει, αλλού είναι οι σπατάλες...

Και μόνο που διάβασα το τρέξιμο που κάνεις για να γλιτώσεις 6?!!!! το μήνα κουράστηκα.

Μια χαζομαρούλα λιγότερη να πάρεις από το μάρκετ τα έχεις γλιτώσει τα 6?

Και μη μου πείτε ότι δεν παίρνετε ούτε μία χαζομαρούλα?

5160_not-easy-being-a-mother.png

Ποσα λεφτα θελετε περιπου τον μηνα για να φατε?ΟΧΙ αγορες ρουχα καλυντικα δωρα κτλ....καθαρα για σουπερ μαρκετ....

Γιατι εμεις ειμαστε2 μεγαλοι στο σπιτι και ο μικρος και δεν με φτανουν τα χρηματα ποτε....

Μια φορα να παω να πεταχτω στο σουπερ χλααω 30 ευρω...

Οταν παω για ψωνια ας πουμε της εβδομαδας το ποσο κυμαινετε στα 200 ευρω...δηλαδη 800 το μηνα για φαι και χαρτικα και καθαριστικα?????

Εχω απελπιστει...τα οικονομικα ειναι πολυ χαλια..

Απο που να κανουμε οικονομια?Κοψαμε το Νοβα και γλιτωσαμε 60 ευρω...Τι αλλο να κοψω????

ΑΧΧΧΧΧ...μολις χτες εδωσα 550 ευρω στην τραπεζα....Δεν βγαινουμε....σκεφτομαι μεχρι και να πουλησω το αμαξι μου σοβαρα το σκεφτομαι..

Πως εχουμε γινει ετσι???Που θα τα βρουμε αυριο που θα παει το παιδι φροντιστηριο , γυμναστικη οτιδηποτε????

Ποσα λεφτα θελετε περιπου τον μηνα για να φατε?ΟΧΙ αγορες ρουχα καλυντικα δωρα κτλ....καθαρα για σουπερ μαρκετ....

Γιατι εμεις ειμαστε2 μεγαλοι στο σπιτι και ο μικρος και δεν με φτανουν τα χρηματα ποτε....

Οταν παω για ψωνια ας πουμε της εβδομαδας το ποσο κυμαινετε στα 200 ευρω...δηλαδη 800 το μηνα για φαι και χαρτικα και καθαριστικα?????

Απο που να κανουμε οικονομια?Κοψαμε το Νοβα και γλιτωσαμε 60 ευρω...Τι αλλο να κοψω????

ΑΧΧΧΧΧ...μολις χτες εδωσα 550 ευρω στην τραπεζα....Δεν βγαινουμε....σκεφτομαι μεχρι και να πουλησω το αμαξι μου σοβαρα το σκεφτομαι..

Πως εχουμε γινει ετσι???Που θα τα βρουμε αυριο που θα παει το παιδι φροντιστηριο , γυμναστικη οτιδηποτε????

Και άντε αν έχουμε δουλειά κουτσά στραβά κάτι θα γίνει. Αν είμαστε άνεργοι (που προς τα εκεί οδεύω) τι γίνεται;

74Qtp3.png2SeRp3.png

βρε καλη μου τι αγορζεις εμεις ημαστε μια 7 οικογενεια και στο σουπερ. χαλαμε 700 ευρω το μηνα 2μικρα παιδια και 5 ενηλικες . για βαστα λιγο .