Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ιδέες για να κάνουμε οικονομία!

Recommended Posts

sorry τωρα αλλά αυτό δεν το καταλαβαίνω..πως κρίνει δηλ από τη στιγμή που το γράφεις ότι δεν είναι απαραίτητο ? δώσε ένα παράδειγμα...

Δεν ξέρω ρε κορίτσια αλλά πιστεύω ότι αν δεν υπάρχει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα και κανένα περιττό εξοδάκι χρειάζεται στη ζωή μας...

Αυτό που διάβασα π.χ να ψάχνουμε τις προσφορές στα σούπερ..έχει και αυτό κόστος..

ένα η βενζίνη που θα κάψεις και ένα ακόμη ο χρόνος γιατί και αυτός είναι χρήμα...

επίσης το νυχτερινό δεν είναι εφικτό να χρησιμοποιηθεί από όλους...εμένα ας πούμε που το μεσημέρι λείπω από το σπίτι και το βράδυ κοιμάμαι το αργότερο 12 μου είναι άχρηστο...

Εγώ δεν γυρνάω στα σ.μ για να βρω προσφορές,απλά αγοράζω κάποιες δικέΣ τους μάρκες (πχ mr grand) που ξέρω περίπου τα πάντα πλέον κ που θα τα βρω φτηνότερα.ας πούμε μαλακτικο ρούχων από μαρινόπουλο που το μισό λίτρο έχει 0.42 λεπτά αν δεν κάνω λάθος κ ελαιόλαδο απ το ίδιο σ.μ. Βιταμ από μασούτη.φραπέ από μασουτη. Κατάλαβες;

Διαφημίσεις

Επίσης, εφόσον τα φυλλάδια των σ.μ. βρίσκονται και στο ίντερνετ μπορείς να ρίχνεις μια ματιά και να τσεκάρεις τις προσφορές τους. Καμμιά μας δεν έχει περιττό χρόνο.

Συμφωνώ ότι χρειάζεται και κάτι επιπλέον ή περιττό μια στις τόσες.

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Εγώ δεν γυρνάω στα σ.μ για να βρω προσφορές,απλά αγοράζω κάποιες δικέΣ τους μάρκες (πχ mr grand) που ξέρω περίπου τα πάντα πλέον κ που θα τα βρω φτηνότερα.ας πούμε μαλακτικο ρούχων από μαρινόπουλο που το μισό λίτρο έχει 0.42 λεπτά αν δεν κάνω λάθος κ ελαιόλαδο απ το ίδιο σ.μ. Βιταμ από μασούτη.φραπέ από μασουτη. Κατάλαβες;

άλλο αυτό...σ'αυτό συμφωνώ και ξέρω από ΄τον κουμπάρο μου που δουλεύει σε μεγάλη αλυσίδα σ.μ στις αποθήκες ότι τα προιοντα με την επωνυμία τους επάνω δεν είναι τίπτα λιγότερο από γνωστές εταιρίες που τα δίνουν "φασον" και απλά βάζουν επάνω το λογότυπο του σουπερ μάρκετ...π.χ ένα φεγγάρι η φέτα του carrefur ήταν βαλμάς...

το έγραψα γιατί το είχα διαβάσει σε παρόμοιο θέμα στο φόρουμ ότυ γυρνάνε απο σούπερ σε σούπερ και πέρνουνε ποσότητες ανάλογα με την προσφορά

rQGhp3.png

Κατ'αρχην όλες κάπου ζούσαμε πριν κάνουμε οικογένεια. Ε, εγώ από τότε που πήγαινα με την μαμά μου σούπερ ήξερα (ύστερα από την έρευνά της) ότι ένα σουπερ είναι φθηνότερο απ τ άλλα. Πλέον ξέρω και τη σειρά απ το φθηνότερο στο ακριβότερο. Από αυτό ψωνίζω λοιπόν κατα κύριο λόγο. Πλέον όμως όταν έχει προσφορά άλλο σουπερ στις πάνες και τα απορρυπαντικά που είναι πολλαααααα τα λεφτά, πηγαίνω εκεί. Και στην περίπτωσή μου δεν χαλάω πολύ παραπάνω βενζίνη αλλά και το κέρδος είναι αρκετό.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

άλλο αυτό...σ'αυτό συμφωνώ και ξέρω από ΄τον κουμπάρο μου που δουλεύει σε μεγάλη αλυσίδα σ.μ στις αποθήκες ότι τα προιοντα με την επωνυμία τους επάνω δεν είναι τίπτα λιγότερο από γνωστές εταιρίες που τα δίνουν "φασον" και απλά βάζουν επάνω το λογότυπο του σουπερ μάρκετ...π.χ ένα φεγγάρι η φέτα του carrefur ήταν βαλμάς...

το έγραψα γιατί το είχα διαβάσει σε παρόμοιο θέμα στο φόρουμ ότυ γυρνάνε απο σούπερ σε σούπερ και πέρνουνε ποσότητες ανάλογα με την προσφορά

Εεεέτσι ακριβώς!

Να ρωτήσω κ κατι άλλο κορίτσια.μου φαίνεται ότι πλέον δεν πολυσυμφέρουν τα ξένα σμ τύπου λιντλ ή κάνω λάθος;

Διαφημίσεις

μια χαρα συμφερουν τα λιντλ....καμια σχεση με τα αλλα.τουλαχιστον με τα δεδομενα της μυτιληνης!να πω και γω ενα μυστικο?η θεια μου δουλευει στα αβ βασιλοπουλος.τα παγωτα 365 που τα παιρνω φανατικα(ειναι πολυ νοστιμα) τα φτιαχνει η εβγα αλλα βαζει το 365 πανω γιατι ειναι ιδιωτικης ετικετας!

Κατ'αρχην όλες κάπου ζούσαμε πριν κάνουμε οικογένεια. Ε, εγώ από τότε που πήγαινα με την μαμά μου σούπερ ήξερα (ύστερα από την έρευνά της) ότι ένα σουπερ είναι φθηνότερο απ τ άλλα. Πλέον ξέρω και τη σειρά απ το φθηνότερο στο ακριβότερο. Από αυτό ψωνίζω λοιπόν κατα κύριο λόγο. Πλέον όμως όταν έχει προσφορά άλλο σουπερ στις πάνες και τα απορρυπαντικά που είναι πολλαααααα τα λεφτά, πηγαίνω εκεί. Και στην περίπτωσή μου δεν χαλάω πολύ παραπάνω βενζίνη αλλά και το κέρδος είναι αρκετό.

Δεν ξέρω που ζεις αλλά εδώ σέρρες που η πόλη είναι μικρή για να παω σε 3 διαφορετικά σ.μ το πολύ να φάω 1,5 ώρα κ αυτή με ατελείωτο κοζαρισμα στα ράφια..επίσης στο χωριό μου έχει 2 μίνι μάρκετ που κάνουν πόλεμο.έτσι έχουν πάντα πολύ φτηνά πράγματα.το άλτισ έχει κανονικά κάπου 25 ευρώ.πριν καιρό που ήταν καλύτερα τα οικονομικά μας κ το αγόραζα,καθώς πηγαίναμε χωριό σταματήσαμε λιντλ να πάρω κατι συγκεκριμένο κ το είδα προσφορά 21,50.πάμε χωριό παω στο μίνι μάρκετ καιαιαι το είχε προσφορά 18ΕΥΡΏ!!!!το τελευταίο μου "τρόπαιο" απ το χωριό είναι φέρι για τα πιάτα 700μλ 1,5 ευρώ!!!

μια χαρα συμφερουν τα λιντλ....καμια σχεση με τα αλλα.τουλαχιστον με τα δεδομενα της μυτιληνης!να πω και γω ενα μυστικο?η θεια μου δουλευει στα αβ βασιλοπουλος.τα παγωτα 365 που τα παιρνω φανατικα(ειναι πολυ νοστιμα) τα φτιαχνει η εβγα αλλα βαζει το 365 πανω γιατι ειναι ιδιωτικης ετικετας!

Έλενακι αυτα που βγάζουν προσφορές στα φυλλάδια απλά είναι ΤΖΆΜΠΑ!τρελές προσφορές.

και ουτε εγω στελνω τον αντρα μου για ψωνια..παιρνω το μηχανακι και το φορτωνω σακουλες απο παντου.εκεινος ειναι ικανος να δωσει 50ευρω για μια βλακεια...οι αντρες δεν ξερουνε κακα τα ψεματα!

και ουτε εγω στελνω τον αντρα μου για ψωνια..παιρνω το μηχανακι και το φορτωνω σακουλες απο παντου.εκεινος ειναι ικανος να δωσει 50ευρω για μια βλακεια...οι αντρες δεν ξερουνε κακα τα ψεματα!

Χα-χα! Όποτε έχω στείλει τον άντρα μου στο σουπερ μαρκετ θα μου φέρει λάθος πράγματα :

-άλλο έγραψα στο χαρτί , άλλο έφερες , σε έβαλα να διαβάσεις το χαρτί μπροστά μου για να με ρωτήσεις τι δεν καταλαβαίνεις

-όλα τα κατάλαβα , χαζός είμαι ?

-ωραία φέρε το χαρτί να τα δούμε

-ωχ , το έχασα το χαρτί!!!

Επίσης δεν θα φέρει ΠΟΤΕ κάποια πράγματα (είτε δεν τα βρήκε , είτε είχαν την ατυχία να γραφτούν στο πίσω μέρος του χαρτιού ,που τελικά χάθηκε έτσι κι αλλιώς) και τελικά θα βρω και στις σακούλες ένα σωρό άχρηστα (δηλ. μη απαραίτητα που ανεβάζουν το λογαριασμό) και θα πατήσουμε καυγά τρικούβερτο...

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Διαφημίσεις

Συμφωνώ κι επαυξάνω, άσε που μπορεί να γυρίσουν με ένα καλάθι γεμάτο μπύρες και κρασιά!

καλε την αλλη φορα εφερε κρεας απο το σουπερ μαρκετ 30 ευρω το κιλο.εμφραγμα επαθα.εγω με 30 ευρω γεμισα την καταψυξη σακουλακια κρεας!τωρα θα φορτωθω εμφιαλωμενα βικος απο το λιντλ 1 ευρω η εξαδα σημερα και αυριο!:mrgreen:

sorry τωρα αλλά αυτό δεν το καταλαβαίνω..πως κρίνει δηλ από τη στιγμή που το γράφεις ότι δεν είναι απαραίτητο ? δώσε ένα παράδειγμα...

Δεν ξέρω ρε κορίτσια αλλά πιστεύω ότι αν δεν υπάρχει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα και κανένα περιττό εξοδάκι χρειάζεται στη ζωή μας...

Αυτό που διάβασα π.χ να ψάχνουμε τις προσφορές στα σούπερ..έχει και αυτό κόστος..

ένα η βενζίνη που θα κάψεις και ένα ακόμη ο χρόνος γιατί και αυτός είναι χρήμα...

επίσης το νυχτερινό δεν είναι εφικτό να χρησιμοποιηθεί από όλους...εμένα ας πούμε που το μεσημέρι λείπω από το σπίτι και το βράδυ κοιμάμαι το αργότερο 12 μου είναι άχρηστο...

κοριτσακι εχεις δικιο εγω το νυχτερινο το χρησιμοποιω στο πλυντηριο ρουχων και πιατων.τα προγραμματιζω το βραδυ γιατι κοιμαμαι και εγω νωρις και το πρωι που σηκωνομαι ειναι ετοιμα και τα τακτοποιω και απλωνω το πρωι.μονο ετσι ειναι χρησιμο.και εγω λειπω τα μεσημερια.η αληθεια ειναι οτι δεν ειμαι τερας οικονομιας.απλα πλεον στο σ.μ ψωνιζω πολλα προιοντα με την επωνυμια του σ.μ.και φυσικα εχω περιορισει τα ασκοπα εξοδα οπως σε γιορτες και γενεθλια φιλων περνω δωρο κατι πιο συμβολικο.προσπαθω να ειμαι πιο λογικη πια σε πολλα πραγματα.του μικρου πχ δεν του ψωνιζω πανακριβα πραγματα σε ρουχα γιατι ξερω οτι σε λιγο καιρο δεν θα του κανουνε.πηγαινω στο zara και στο jumbo μια χαρα.μονο στα παππουτσια του ειμαι προσεκτικη.

καλα εγω ιδεα δεν ειχα οτι υπαρχει τετοιο ρευμα...εγω το αγροτικο ρευμα ηξερα στο χωριο που εχουμε...αλλα και παλι δεν ξερω αν θα με βολεψει απο θεμα ωραριων...θα κανω ενα τηλ στη δεη τωρα...

γεια σου DALIA!

Διαφημίσεις

Ακριβώς έτσι!τον έστειλα να πάρει πανεσ όταν ο μικρός ήταν κάπου 10.500 κ μου πήρε 11-19 κιλά!το τυλίγες ολόκληρο μέχρι τον λαιμό το παιδί

καλα εγω ιδεα δεν ειχα οτι υπαρχει τετοιο ρευμα...εγω το αγροτικο ρευμα ηξερα στο χωριο που εχουμε...αλλα και παλι δεν ξερω αν θα με βολεψει απο θεμα ωραριων...θα κανω ενα τηλ στη δεη τωρα...

γεια σου DALIA!

Αχ... Στο χωριό τον χρόνο πληρώναμε κάπου 100 ευρώ τον χρόνο σε νερό!όλη μέρα τα λάστιχα να τρέχουν στον κήπο κ στην αυλή!κ στο ρεύμα υπάρχει έκπτωση αλλά δεν ξέρω ακριβώς.

αυτο βασικα ισχυει για τις κοπελες που μενουν αθηνα ,στις άλλες πολεις δεν ξερω πως είναι,

μη σνομπαρετε τη λαικη και μαλιστα στο τέλος της ,δεν ισχυει οτι μενουν μονο τα αχρηστα

τα ίδια που το πρωι ή στο μαναβικο ή στο σουπερ μαρκετ θα τα παρεις σε διπλη τιμη,τα παιρνεις φθηνοτερα-εξαιρουνται πατατες κρεμμυδια μαιντανοι

εγώ πηγαινω κατα τις 2.30-3.00 και γεμιζω το καροτσι μου με φρουτα και λαχανικα με 12-15 ευρω και οταν λεμε γεμιζω, γεμιζω π.χ καλα μηλα με 0,50 το κιλο ,ολοκληρη σακουλα πορτοκαλια χυμου με 2,5 ευρω κ.α

επισης στα παιδια πολλα απο τα λεπτα καλοκαιρινα κοντομανικα τους-με διακριτικα σχεδια το χειμωνα τα χρησιμοποιω για φανελακια-γιατι πρεπει σωνει και καλα να είναι ασπρα?

επισης καλτσες καλης ποιοτητας για όλη την οικογενεια σε πολυ οικονομικες τιμες -για αθηνα παλι- στα καταστηματα h&m

επισης 'οπως και αλλες κοπελες επισημαναν φευγουν πολλα χρηματα σε χαζομαρουλες που δεν τους δινουμε σημασια, καφεδες απ'εξω που μπορουμε να κανουμε και μονες με το1/5 της τιμησ, χαζοτυροπιττες, αχρηστα ταξι,ενα μανω που πηραμε ''εν θερμω'' στο χοντο και δεν το χρειαζομαστε...

επισης αν χρησιμοπουμε συγκοινωνιες συχνα ,αξιζει να τσεκαρουμε τις καρτες απεριοριστων υπαρχουν για διαφορες αναγκες και συμφερουν

τελος να δεν έχετε σιδερενια πειθαρχια και άνετα και σταθερα οικονομικα ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ έχω καει για αυτο το λεω

Κορίτσια εσείς που μένετε στις μεγάλες πόλεις γιατί δεν οργανώνετε κάποια ανταλλαγή ρούχων κ διαφόρων αντικειμένων σαν μικρό παζάρι;μπορεί πχ μια κρέμα που δεν βόλεψε την μια να είναι τέλεια για κάποια άλλη κοπέλα

Σε ένα περιοδικό είχα διαβάσει πριν μερικά χρόνια το εξής κόλπο για την πιστωτική.έλεγε πως αν συνηθίζεις να κανείς παρορμητικές αγορές με την πιστωτική να πάρεις την κάρτα να την βάλεις σε ένα μπολ,να το γεμίσεις νερό κ να το βάλεις στην κατάψυξη.έτσι όταν σε πιάσει τρέλα να αγοράσεις κατι θα το σκεφτείς πολύ καλύτερα όσο περιμένεις να λιώσει ο πάγος!καλό;

Οι πιστωτικές είναι ένα εργαλείο που μπορείς είτε να κερδίσεις και με πόντους και με άτοκη περίοδο αλλά αν δεν ξέρεις να τις ελέγχεις γίνονται ΄μπούμερανγκ. Το κλειδί είναι να πληρώνεις όλο το οφειλόμενο ποσό το τέλος.

Τώρα που πλησιάζουν γιορτές όλο και κάπου θα ειμαστε καλεσμένοι, με τα δωράκια να απειλούν την τσέπη μας. Αντι αυτού μπορούμε να επιστρατεύσουμετις μαγειρικές μας ικανοτητες και να πηγαίνουμε είτε καλοφτιαγμένα φαγητά ή σπιτικά γλυκά ή λικέρ ή μαρμελάδες ή ό,τι μπορούμε να φτιάξουμε. Θα εκτιμηθεί περισσότερο νομίζω.

Οι πιστωτικές είναι ένα εργαλείο που μπορείς είτε να κερδίσεις και με πόντους και με άτοκη περίοδο αλλά αν δεν ξέρεις να τις ελέγχεις γίνονται ΄μπούμερανγκ. Το κλειδί είναι να πληρώνεις όλο το οφειλόμενο ποσό το τέλος.

Τώρα που πλησιάζουν γιορτές όλο και κάπου θα ειμαστε καλεσμένοι, με τα δωράκια να απειλούν την τσέπη μας. Αντι αυτού μπορούμε να επιστρατεύσουμετις μαγειρικές μας ικανοτητες και να πηγαίνουμε είτε καλοφτιαγμένα φαγητά ή σπιτικά γλυκά ή λικέρ ή μαρμελάδες ή ό,τι μπορούμε να φτιάξουμε. Θα εκτιμηθεί περισσότερο νομίζω.

Σωστή!ή κάποια κατασκευή αν πιάνουν τα χέρια μας.μπορούμε επίσης να αγοράσουμε κατι πολύ απλό κ φτηνό από μαγαζί τύπου "ότι πάρεις 300" κ να το μετατρέψουμε είτε με την δική μας φαντασία είτε με την βοήθεια των κοριτσιών εδώ στο φόρουμ :wink:

Πολύ καλές οι ιδέες σας κορίτσια! Εμείς έχουμε νυχτερινό ρεύμα οπότε ισχύουν τα ανάλογα,έχουμε βάλει οικολογικές λάμπες σε όλα τα φωτιστικά, αλλά βασικά σε αυτά που αφήνουμε αναμένα όλη τη νύχτα για τα παιδιά. Το βασικό όμως είναι η ερευνα αγοράς και να εκμεταλλέυεσαι προσφορές και κουπόνια.

Σε κουμπαρά βάζουμε με τον άντρα μου μόνο δίευρα, για παράγειγμα ανοίγω πορτοφόλι και βλέπω 2ευρω, τοβάζω κουμπαρά. Το κάνουμε χρόνια τώρα και μαζεύεις λεφτά χωρίς να το καταλάβεις. Εχουμε βάλει τέντες με αυτά τα λεφτά αλλά συνήθως πάνε στις διακοπές, η να ξεχρεώσουμε την κάρτα για να μην βάζει η τράπεζα τοκους.

Συμφωνώ για τις πιστωτικές. Εμάς μας βοήθησαν πολύ σε περιπτώσεις που τα φέραμε λίγο δύσκολα. Μπορέσαμε και πληρώσαμε μέχρι και το λογαριασμό της ΔΕΗ μ' αυτές. Φυσικά το κλειδί είναι να μην υπερβάλεις στη χρήση τους και να πληρώσεις μόλις ευκολυνθείς όλο το ποσό για να μην επιβαρύνεσαι με τόκους.

Εδώ δε θα συμφωνήσω. Αν θέλω να κάνω οικονομία κάνω οικονομία κυρίως από τα δικά μου έξοδα και όχι στις υποχρεώσεις μου απέναντι σε άλλους. Γιατί είναι άσχημο αν έχει κάποιος φίλους ή συγγενείς που του φέρνουν δώρα στις γιορτές που κάνει, στα παιδιά του, στον ίδιο, κλπ και αυτός να πηγαίνει πάντα με ένα "συμβολικό" δώρο ή ένα σπιτικό γλυκό. Μου έχει συμβεί, είμαι καμμένη και γι' αυτό μιλάω. ;)

.....δε νομίζω τάκη....

Συμφωνώ. Μπορεί να ζορίζομαι αλλά στις υποχρεώσεις μου οφείλω να είμαι εντάξει. Με κάποιους φίλους κάνουμε μεταξύ μας συμβολικά δώρα, με άλλους περισσότερο ακριβά. όταν οι νονοί των παιδιών μου φέρνουν ακριβά δώρα και στα παιδιά και σε μένα εγώ δεν μπορώ να πάω κάτι εντελώς συμβολικό. Τα σπιτικά γλυκά, μαρμελάδες κ.λπ είναι πολύ ωραία ιδέα όταν πηγαίνεις σε ένα φιλικό σπίτι επίσκεψη. Θωρώ πολύ πιο ωραίο και υγειινό να πάω με κάτι δικό μου παρά να αγοράσω γλυκά απ΄ έξω που μπορεί να μην τρώγονται. Μία σπιτική μηλόπιτα ή σπιτικό ψωμί και κρασί είναι προτιμότερα σε ένα κυριακάτικο τραπέζι!