Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τι του συμβαίνει έτσι ξαφνικά?

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους! Εχω προβληματιστεί και ως γνωστόν όταν προβληματίζομαι εγώ , αγχώνομαι και μπαίνω κατευθείαν στο φορουμ για να με βοηθήσετε. Έχω ένα μωράκι 5,5 μηνών. Εδώ και 2μέρες την ημέρα δεν τρώει ιδιαίτερα πολύ και τόσο συχνά.... οκ θα μου πείτε ότι είναι τα ούλα του. Το ξέρω και εγώ αυτό γιατί ο καημενούλης βαζει ποδια χερια και ότι φανταστείτε μέσα στο στόμα του. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι χθες το βράδυ και προχθές την ώρα που κοιμάται ξυπνάει με έντονα κλάματα και λυγμούς!!!!!!!!!!!!!!! Πάντα σηκώνεται το βράδυ για να φάει 2-3 φορές Αλλα με το που γκρινιάζει αμέσως του δίνω το στήθος τρώει και ξανακοιμάται. 2 νύχτες τώρα θα κλάψει για κανένα 10λεπτο έντονα όμως σαν να το πονάει κάτι .............?????? τι όμως? Μήπως είναι η κοιλίτσα του ? Σκέφτηκα μήπως είναι τα δοντια του , μήπως πρόκειται να βγάλει κανένα και για αυτό να είναι έτσι....... Ένα άλλο που σκέφτηκα είναι μήπως επειδή ξεκίνησα μια σχεδόν εβδομάδα τώρα να του δίνω την κρεμα βανίλια- ρυζάλευρο και το τρώει όλο το πιάτο ..... μήπως του πέφτει βαρύ και θα έπρεπε να δίνω πιο λίγο να φάει ... αλλά πάλι αυτό με τα κλάμα γίνεται τα τελευταία 2 βράδια...Αν καταφέρω να τον ταίσω θα πιει λίγο γάλα για κανένα 5λεπτο. Μετά απο μισή ή μια ώρα θα ξανακλάψει πηγαίνω να του δώσω γάλα πάλι αλλα κοιμάται αμέσως με του που τον κουνάω για τον καθυσυχάσω...Δεν ήξερα που να αναφέρω το προβληματισμο μου και βρήκα αυτό το τοπικ. Αν έχω μπει λάθος ζητώ συγνώμη αλλα θα ήθελα πολύ την γνώμη σας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτερων και συγνώμη για το μεγάλο κείμενο.

Διαφημίσεις

Σ'ευχαριστώ Ευάκι μου για την άμεση απάντηση σου .......... απλά δεν είμαι σίγουρη και σκέφτηκα μήπως πονάει η κοιλιτσα του για κάποιο λόγο.... (μου έχει μείνει ψυχολογικό απο τους κολικούς :) )

Διαφημίσεις

καλημερα!πες στη γιατρο σου να σου γραψει μια mundisal.ειναι αλοιφη για τα ουλα...θα δεις διαφορα.περιεχει ουζο...και τα ηρεμει..

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D υπάρχει τέτοιο πράγμα για μωρά???????? Λες να έχουμε άλλα όμως μετά? Απο το κλάμα να το γυρίσουμε σε γέλια και τρελούς χορούς μέχρι το πρωί?????????

βρε συ φαρμακευτικη ειναι...μπορει να ειναι μονο το αρωμα .να μην εχει κανονικο ουζο.δεν ξερω.παντως ειναι πολυ καλη....θα δεις ποσο ηρεμει.και φυσικα για το βραδυ ντεπονακι.

Δηλαδή λες και εσύ ότι θα είναι απο τα ούλα του ε? Δεν μπορώ να καταλάβω θα βγάλει δόντι τελικά ή απλά τον ταλαιπωρούν και θα βγάλει μετά απο 2μήνες..... Η μάνα μου μου είπε ότι εγώ λέει έβγαλα όταν είμουν 9μηνών...

...και φυσικα για το βραδυ ντεπονακι.

Συγγνώμη βρε κορίτσια, αλλά με τον πρώτο πόνο κατευθείαν ντεπόν; Ο γιατρός τι λέει γι' αυτό; Εμένα μου εχει πει ντεπόν μόνο για πυρετό πάνω από 38 και το ακολουθώ πιστά

Διαφημίσεις

το ντεπόν κακό δεν κάνει...παρακεταμόλη είναι.

παρά να υποφέρει...κρίμα δεν είναι?

μπορεί να βγάλει δόντι σύντομα.

κάποια παιδιά βγάζουν πιο νωρίς.

επίσης κάποια υποφέρουν τόσο που ματώνουν τα ούλα για να βγούν τα δόντια...

να μην δώσεις ντεπόν?

μακάρι να μην πονούσαν να μην τους δίναμε τίποτα.

είμαι κατά των φαρμάκων εκτός κι αν είναι ανάγκη.

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Η αλήθεια είναι ότι ντεπόν δεν θα ήθελα να του δώσω εκτός κι αν κάνει κανένα πυρετό απο 37,5 και πάνω.... Εσείς τα ίδια αντιμετωπίσατε σε αυτήν την ηλικία και αν ναι τελικά το δοντάκι πότε έσκασε?:confused:

Εμείς βγάλαμε δοντάκι στους έξι μήνες (η μεγάλη) και στους 5 1/2 η μικρή και είχαμε λίγο πολύ τα ίδια συμπτώματα που έχουν τα μωράκια σ' αυτή την περίπτωση. Ανήσυχο ύπνο. Πάντως ντεπόν δεν δώσαμε, λίγη αγκαλίτσα παραπάνω αρκούσε. Φαντάζομαι ότι υπάρχουν μωρά που το περνάνε όλο αυτό πιο δύσκολα, οπότε και χρειάζονται διαφορετική αντιμετώπιση.

Διαφημίσεις

Και εμενα το κάνει αυτό ο μικρός μου που ειναι λιγο μεγαλυτερος αλλά το κάνει από πιο παλιά. Όχι κάθε βραδυ όμως, μια φορά στο τόσο. Και εγω τον λυπάμαι γιατι κλαίει σαν να πονάει. Φανταζομαι ότι θα είναι τα δοντια του. Παντως δεν εχει βγαλει ακομα δοντια ενω γινεται αρκετο καιρο αυτο. Οπότε θα σου προτεινα να μην του δωσεις ντεπον γιατι δεν ξερεις για ποσο καιρο θα συνεχιστει και δεν νομιζω οτι ειναι καλο καθε βραδυ να πινει ντεπον. Αφου τον παιρνεις αγκαλια και παρηγορειται αμεσως δεν πειραζει. Εγω καποιες φορες του βαζω μονο την πιπιλα και συνεχιζει να κοιμαται, αρα δεν πειναει. Τι να κανουμε μωρακια ειναι, υπομονη!:);)

7/3/2009

28/5/2010

weijp2.png

η δική μου έβγαλε τα πρώτα 2 δοντάκια πριν ένα μήνα περίπου.

ήταν καλή μόνο κάνα 2 εβομάδες πριν τα βγάλει έκλαιγε σπαρακτικά κάποια απογεύματα ή μεσημέρια,επί ώρες.

δεν ηρεμούσε ούτε αγκαλιά,οπότε έδωσα 2-3 φορές και μετά ήταν μια χαρά.

τώρα έχει ηρεμήσει ...μέχρι την επόμενη φορά.

υπομονή θέλει...

pPyfp1.png

IxVpp1.png

εμεις χρησιμοποιουσαμε τη mundisal που περιεχει αλκοολη και μουδιαζει κατευθειαν τα ουλα...αν και παντα εβγαζε 2-3 δοντακια μαζι δεν ειχαμε κλαματα, απλα τη βαζαμε οταν την ετρωγαν τα ουλα και την ταλαιπωρουσαν!!!

526437xvildghyb3.gif

ΜΑΡΚΕΛΛΑ 2/10/2007, ΙΩΑΝΝΗΣ 3/6/2010, ΝΙΝΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

EBX2p3.png

Σκέφτηκα μήπως είναι τα δοντια του , μήπως πρόκειται να βγάλει κανένα και για αυτό να είναι έτσι....... Ένα άλλο που σκέφτηκα είναι μήπως επειδή ξεκίνησα μια σχεδόν εβδομάδα τώρα να του δίνω την κρεμα βανίλια- ρυζάλευρο και το τρώει όλο το πιάτο ..... μήπως του πέφτει βαρύ και θα έπρεπε να δίνω πιο λίγο να φάει ... αλλά πάλι αυτό με τα κλάμα γίνεται τα τελευταία 2 βράδια....

Καλημέρα!! Και εμάς ο μικρούλης μας σε τέτοια ηλικία άρχισε να κλαίει πάλι (κλαίγαμε από κολικούς έως 4,5 μηνών). Και ναι ήταν δοντάκια!! Το καταλαβαίνεις οτι είναι από δόντια δεν σε αφήνει να του πλησιάσεις το στόμα ουτε για αλοιφή ουτε για νερό ουτε για τα μασητικά!! Τα πρώτο έσκασε στους 6 μήνες -ακόμα κλαίμε τωρα που βγαίνουν τα υπολοιπά. Τωρα έχουμε σύνολο 7!! Η αλοιφή-mundisal δεν του έκανε τιποτα..το ντεπόν τον ηρεμούσε και για αυτό έχουμε πιει πολύ ντεπόν ειδικά στην αρχή!! (ο παιδίατρος μας το πρότεινε). Υπομονή λοιπόν και κουράγιο!!

line_m121_beg_boy_time_1223956800_text_cf20ecf0efecf0e9f1dceaeff220ece1f220e5dfede1e920.gif

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Ακόμα κι όταν βγάλει το πρώτο δόντι , θα συνεχίζουν να τον τρώνε τα ούλα του μέχρι να τα βγάλει όλα?:confused:

Έλα ντε! :) Καλή απόρια! Φανταζομαι πως ναι..:-( Πάντως εγω εχω απογοητευτει! Από 5 μηνων, μην σου πω νωριτερα, εχει σαλια, τρωει τα παντα, κτλ οπότε λέω δοντια και όλοι το ίδιο μου λενε αλλά ακόμα άφαντα!!:?

7/3/2009

28/5/2010

weijp2.png

Συγγνώμη βρε παιδιά, αλλά μην περνάμε στο άλλο άκρο, εντάξει καλό είναι να μην δίνουμε για το τίποτα φάρμακα στα παιδιά, αλλά έχει βγάλει καμιά σας δόντι σε μεγάλη ηλικία για να καταλάβει τον πόνο?:mrgreen: :mrgreen: Εγώ πάντως δεν μπορούσα να λειτουργήσω για μια εβδομάδα :cry: :cry:οπότε γιατί να ταλαιπωρώ το παιδί μου και να μην του δώσω κάτι που θα το ανακουφίσει όταν βλέπω ότι υποφέρει? Καλές είναι οι κρέμες αλλά άντε να βάλεις κρέμα σε παιδάκι που έχει βγάλει όλα τα μπροστινά δόντια……….:roll: :roll: :roll:

Επίσης ΣΩΤΗΡΙΑ μου σε εμάς η παιδίατρος μας είχε πει ότι πυρετός για τα μωρά είναι από 38,0 και πάνω, το 37,5 είναι δέκατα σε αυτή την ηλικία το παρακολουθούμε φυσικά, αλλά δεν δίνουμε αντιπυρετικό μέχρι να φτάσει 38. Εσάς σας είπε να δίνετε από το 37?

Η mundisal έχει γλυκάνισο, γι' αυτό μυρίζει ούζο...;), αλλά είναι για 3 λεπτά το πολύ. Τα δόντια δεν έχουν ηλικία. Η κόρη μου γεννήθηκε με 2 δόντια :shock:, η κόρη μου η μεγάλη έβγαλε το 1ο δόντι 7 μηνών και της κουμπάρας μου 4 μηνών. Και τα δικά μου τα παιδάκια έτσι έκαναν όταν έβγαζαν δόντια. Όσο για το παυσίπονο η παιδίατρος μου είχε πει όταν πονάει το παιδί του δίνουμε παυσίπονο. Δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρείται το παιδί. Ο πονόδοντος είναι δύσκολος, φαντάζεσαι να πονούσες έτσι; δε θα έπερνες κάτι;. Φυσικά δε το δίνουμε συνέχεια, στις δύσκολες ώρες που φαίνεται ότι ταλαιπωρείται πολύ. Δίνε του κρύα σκληρά τρόφιμα, αγγουράκι ή ότι άλλο θα το ανακουφίσει. Υπάρχουν και μασητικά ψυγείου. Υπομονή λίγους μήνες. Μπορεί να κάνει και συνάχι ή βήχα από τα δόντια.:?

74Qtp3.png2SeRp3.png

. Μπορεί να κάνει και συνάχι ή βήχα από τα δόντια.:?

Σε αυτό θα συμφωνήσω στα πρώτα 2 ο δικός μας είχε πολλές μυξούλες.. Τωρα που βγάζει τα υπολοιπα τίποτα..

line_m121_beg_boy_time_1223956800_text_cf20ecf0efecf0e9f1dceaeff220ece1f220e5dfede1e920.gif