Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΤΙ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ?(μελανιές-σπάσιμο δοντιού)

Recommended Posts

η δικια μου ολοκληρωσε τη βδομαδα προσαρμογης σημερα κ πηγε πολυ καλα ,το πρωι που την πηγα μολις ειδε τη δασκαλα της αλλα κ την διευθυντρια μονο που δεν πηδηξε απο την αγκαλια μου,το χαμογελο μεχρι τα αυτια ,αφηστε που τρωει και ολα τα φρουτα ενω στο σπιτι ετρωγε τα μισα,να υποθεσω οτι ο ενθουσιασμος σημαινει οτι περναει καλα ε?

NJMAp3.png

Διαφημίσεις

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ena exw na sas pw me polu sigouria epeidh exw doulepsei se stathmous ws psuxologos. Polu duskola tha phgaina to paidi mou se stathmo kai pote den tha to phgaina se stathmous pou kanoun fulaksh alla se sxoleia, dld ta paidia to polu stis 3 feugoun. Etsi kanoun oi kaloi stathmoi. Mporei na exei o stathmos thn kaluterh eikona kai na ginontai ta xeirotera. Exw akousei kai exw dei pragmata pou mono prosxolikh agwgh den thumizoun. Na pate sto stathmo xwris na sas perimenoun, asxeth wra kai na deite ti ginetai. Na to kanete kai 3 kai 5 kai 10 fores gia na eiste sigoures. Opoios douleuei kala den exei tipota na fovithei. Kserw stathmo, apo tous kalous sthn athina, pou xtupousan mwrakia sto kefali gia na fane. To mono pou katafera otan milhsa htan na mplextw se ena kikaiwna pragmatwn. Na prosexete pws epilegete stathmous, na tsekatrete an exoun adeia, na mathainete tis spoudes tvn paidagwgwn kai na zhtate na mporeite na vlepete ta paidia sas aproeidopoihta. Kserw oti douleuoume oloi polu kai ta paidia kapou prepei na meinoun alla eilikrina riskaroume polu perissotera apo ena mistho otan paizoume me auth thn hlikia.

ναι μην ανυσηχείς, εμένα ο μικρούλης δεν ήθελε να κάτσει, έκλαιγε μόλις έβλεπε την πόρτα του σχολείου, στην αρχή βέβαια δεν ήταν έτσι αλλά στην αρχή είχε άλλη δασκάλα στην πορία άλλαξε τμήμα γιατί μεγάλωσε, δεν γινόταν να είναι με τα πολύ μωρά γιατί περπάταγε, εκεί είναι που δημιουργήθηκε το πρόβλημα. ο σταθμός που τον πήγαινα εγώ βρίσκεται στην Κύπρο.

Παναγιώτης 4,5 χρονών

Evakimou ευχαριστώ πολύ, δεν μετανιώνω που σταμάτησα την δουλεια, προτεραιότητα έχει ο μικρούλης μου, ευχαριστώ για τις συμβουλές σου.

Παναγιώτης 4,5 χρονών

Μήπως θα έπρεπε να μην είστε επιεικής από τώρα και να μην περιμένετε την επόμενη φορά? Δεν έχουμε ξαναμιλήσει αλλά παρακολούθησα την ιστορία από την αρχή. Εδώ δεν έχετε καν ενημέρωση. Πέρασαν 2 ημέρες για να μπορέσετε να ενημερωθείτε.... οχι οτι ενημερωθήκατε δηλάδη.... Ακόμη και μόνο του το παιδί να είχε χτυπήσει μπορεί να μην είδε πως έγινε αλλά δεν μπορεί να έκανε τέτοιο χτύπημα και να μην έκλαψε.....!!!!! Ούτε αυτό κατάλαβε??????

Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο από το να την πιστέψω..Της έκανε παρατήρηση και ο άντρας μου απο κει και πέρα τι άλλο να κάνουμε? δεν θέλω να φθάσω στα άκρα γιατί όπως είπα και παραπάνω υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην έκλαψε και να μην τον είδε όντως.Τουλάχιστον έμαθε ότι δεν περναει απαρατήρητο κάτι.Πάντως αυτές τις 2 ημέρες όταν τον παίρνει ο άντρας μου δείχνει χαρούμενος. Το σίγουρο είναι ότι θα κάνω ξαφνικές επισκέψεις που έτσι κι αλλιώς τις είχαμε στο πρόγραμμα.

Διαφημίσεις

η δικια μου ολοκληρωσε τη βδομαδα προσαρμογης σημερα κ πηγε πολυ καλα ,το πρωι που την πηγα μολις ειδε τη δασκαλα της αλλα κ την διευθυντρια μονο που δεν πηδηξε απο την αγκαλια μου,το χαμογελο μεχρι τα αυτια ,αφηστε που τρωει και ολα τα φρουτα ενω στο σπιτι ετρωγε τα μισα,να υποθεσω οτι ο ενθουσιασμος σημαινει οτι περναει καλα ε?

αντε να ακουστει κ μια καλη κουβεντα για τους παιδικους!

Κοριτσάκι μου να κάνω λίγο το δικηγορο του διαβολου ???

δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο μικρός να χτύπησε στο σπίτι ??

ακομα κ στο σπιτι να μη χτυπησε καλο θα ηταν να σκεφτουμε ποσο ευκολο ειναι να γινει κατι στο σπιτι με 1 παιδι..

το παιδί μου δεν το πάω σε παιδικό σταθμό την πήγαινα για λίγο μια ώρα την ημέρα και οχι κάθε μέρα αλλά την πρόσέχει η μητέρα μου και καθόταν έξω απο το σταθμό να βλέπει τί γίνεται. Ατυχήματα γίνονται στους σταθμούς και πολλές φορές τα παιδάκια χτυπάνε πολύ άσχημα. Η μητέρα μου μου είπε οτι μια μέρα άφησε την μικρή μου να παίξει με τα παιδάκια για λίγο και είδε ένα παιδάκι που σκαρφάλωσε στην τσουλίθρα και παραπάτησε στα σκαλιά χτύπησε το μέτωπό του σε ένα σκαλί και το έσκισε. Το παιδάκι το πήγαν στο κέντρο υγείας της περιοχής γιατί ζούμε σε επαρχία και του ε΄καναν ράμματα και μετά το είπαν στους γονείς. Φανταστείτε το παιδί να έχει τον πόνο του να το τραβάνε ξένοι άνρθωποι στους γιατρούς και μετά να βλέπει τους γονείς του. Τα πήρα άγρια. Ατυχήματα συμβάινουν και στο σπίτι και υπο την επιτήρηση του γονεά αλλά πολλά πράγματα που γίνονται στο παιδικό δεν λέγονται στους γονείς αν δεν είναι σοβαρά και επειδή το παιδί δεν μπορεί να καλομιλήσει και τα τα εξηγήσει στους γονείς του του μένουν ψυχολογικά. Δυστυχώς η κοινωνία μας έχει φέρει σε φάση ΄μερικοί να μην ε΄χουν άλλη επιλογή για τα παιδιά τους λόγω εργασίας. Το γνωρίζω πολύ καλά. αλλα εγώ για χάρη του παιδιού μου και για να το προσέχει η μάνα μου θυσίασα την καριέρα μου και μια πολύ καλή θέση αλλά δεν το μετανιώνω καθόλου. Απο αυτά που διαβάζω βλέπω και ακούω δεν θα στείλω το παιδί μου σε παιδικό και μακάρι όλοι να είχαν την δυνατότητα να αφήνουν τα παιδιά τους με κάποιον εμπιστοσύνης.

σκεφτειτε λιγο το εξης..να κανουμε μια black list με παιδικους(ονομα παιδικου,πολη και το προβλημα που δημιουργηθηκε),ωστε να προφυλλασσονται τα παιδακια,αλλα και να τιμωρουνται-μεσω της δυσφημισης- οι κακοι παιδικοι.

Διαφημίσεις

σκεφτειτε λιγο το εξης..να κανουμε μια black list με παιδικους(ονομα παιδικου,πολη και το προβλημα που δημιουργηθηκε),ωστε να προφυλλασσονται τα παιδακια,αλλα και να τιμωρουνται-μεσω της δυσφημισης- οι κακοι παιδικοι.

Καλα αυτο δεν γινεται .. βλεπω οι μυνησεις να πεφτουν συννεφο.

Η δυσφημιση απαγορευεται γενικοτερα.. αν καποιος εχει προβλημα κανει καταγγελια στον αρμοδιο φορεα με αποδειξεις κλπ . Κ αν δικαιωθει μπορει να βγει να το πει δημοσιως κ ας δυσφημιστει μετα ο ενδιαφερομενος..

Οποιος το κανει ετσι απλα εχει κυρωσεις..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Κορίτσια θα σας πω κατι που μου είπε προσφατα η μικρή μου (3,5 ετών) και ανατρίχιασα!

Οταν ήταν 21 μηνών και επειδή οι γονείς μου δεν ακολουθούσαν όσα τους ζητούσα για το προγραμα του παιδιού και κυρίως για την διατροφή του αποφασησα να την γραψω παιδικό. Εμεινε μονο 10 ημέρες μετά επαθε ιωσάρα και μειναμε 2 βδομάδες με εμετους και διαροια και μετα οι γονείς μου υποσχέθηκαν τυφλή υποταγή και δεν την ξαναπήγα.

Πριν λίγες ημέρες που σκεφτόμουνα να την ξαναγράψω και της το ειπα μετα απο καμιά ώρα ερχεται και με ρωταει : "μαμα θα με αφήνεις εκει και θα φευγεις και εγω θα κλαιω που δεν θα σε βλέπω οπως τοτε που ήμουν μωρακι?"

ΚΟΚΑΛΩΣΑ :-(:sad::-( και τονίζω οτι δεν εχουμε ξανα-αναφερει ποτε τπτ για τον παιδικό για τον απλούστατο λόγο οτι το έχουμε ξεχάσει.

Ειλικρινά δεν εχω μετανιώσει λεπτο που τα παρατησα ολα και ασχολήθηκα μαζί της. Απο του χρόνου που θα είναι προνήπιο με το καλό να πάει!!!

Κοριτσάκι μου να κάνω λίγο το δικηγορο του διαβολου ???

δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο μικρός να χτύπησε στο σπίτι ??

Στο σπίτι δεν χτύπησε σίγουρα γιατί θα τον έβλεπα. Δεν στον αφήνω μόνο του. Δυστυχώς τα χτυπήματα δεν αποφεύγονται και είναι φυσικό να συμβούν θα πρέπει όμως από τους παιδικούς σταθμούς να ενημερώνομαστε για να μην βρισκόμαστε πρό εκπλήξεων.

Μη λετε τετοια και στελνω τα διδυμα στον παιδικο! Φρικη, λυπαμαι πολυ...Μα τι πετρα καρδια εχουν καποιες ασυνειδητες ''δασκαλες''! Θα τα ρωταω και αν καποιος τα μαλωσε παραπανω...Θα κοιταω το σωματακι τους, αν και ερχονται χαρουμενα στην αγκαλια μου οταν τα παιρνω και λενε οτι περασαν καλα.

Παντως αν πληρωνοταν ο αντρας μου τα χρημματα που εγω πληρωνομαι, θα προτιμουσα να μη δουλευω, να κατσω στα παιδια μου που τοσο με χρειαζονται σαν μανα. Υπαρχει σπουδαιοτερη και ανωτερη δουλεια απο τη δουλεια της μανας; ;)

Τα αλλα ειναι λυση αναγκης, με ολους τους κινδυνους που εγκυμονουν...Και η συναισθηματικη ισορροπια μετα ειναι δυσκολη υποθεση απο οτι διαβασα, αρα ειναι θεμα τυχης ο σωστος παιδικος σταθμος... :(

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

Διαφημίσεις

Εμένα μία φορά που είχε χτυπήσει στον παιδικό (μην φανταστείτε, μία πολύ μικρή μελανιά στο μάγουλο, ίσα που φαινότανε) και μου το είπε η δασκάλα που μου τον έδωσε, εξηγόντας μου πως έγινε και ήταν γραμμένο στο ενημερωτικό χαρτάκι.

Επίσης, μου γράφουν κάθε μέρα εάν έφαγε ή όχι (το καταλαβαίνω γιατί πολλές φορές μου λένε ότι δέν έφαγε, ειδικά το πρωινό) και είναι πολύ χαρούμενος όταν τον παίρνω.

Το πρωί έχουμε τον τελευταίο καιρό κάποιο θεματάκι - από ότι μας έχουν πει μάλλον είναι γιατί λείπω εγώ και τον πάει ο άντρας μου και ο μικρός φωνάζει "μαμά" - αλλά σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένη.

Επίσης, πιστεύω ότι του κάνει καλό, έχει μάθει καινούρια τραγουδάκια, ζωγραφίζει και μου μιλάει για άλλα παιδάκια. Στο σπίτι είχε βαρεθεί μόνος του.

Και για να πω και την ατάκα της κολλητής μου που έχει παιδικό σταθμό: "είναι φυσικό να χτυπήσουν ελαφρά. Το χειρότερο δεν είναι να το πεις στους γονείς, είναι να μην ξέρεις να τους πεις πως έγινε".

Ελπίζω να είναι το τελευταίο συμβάν που σας συμβαίνει.

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Διαβάζω όλο αυτό τον καιρό για τους παιδικούς και τρέμει η καρδιά μου. Το παιδάκι μου έχει μάθει αρκετά πράγματα στο σχολείο ήδη και χαίρεται όταν βλέπει τη δασκάλα της, οπότε ελπίζω ότι όλα πάνε καλά.

Κάθε φορά που έρχεται την εξετάζω παντού και όλα αυτά.

Έχω ακούσει κατά καιρούς και έχω διαβάσει στο forum ότι στον τάδε παιδικό το παιδάκι το χτυπάγαν ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο.

Και αναρωτιέμαι πως λειτουργούν ακόμα αυτοί οι σταθμοί. Αν υποψιαζόμουν ότι κάτι έχει συμβεί δεν θα ησύχαζα μέχρι να κλείσω τον σταθμό και να βάλω φυλακή τους υπεύθυνους. Πουθενά δεν θα σταματούσα.

Δηλαδή υπάρχουν γονείς που ξέρουν ότι χτυπάνε τα παιδιά τους σε ένα σταθμό και απλά τα παίρνουν από εκεί και δεν τα ξαναπάνε?

Sorry αλλά αν υποψιαστώ κάτι τέτοιο δεν νομίζω ότι κάποιος θα τους βγάλει από τα χέρια μου εύκολα και ας βρεθεί δικαστής να με δικάσει. Το δε σταθμό θα το κλείσω δια παντός.

Και συγνώμη Evakimou αλλά είδες αυτά που λες και δεν υπάρχει κάποιος να σε ακούσει? Δεν σε κρίνω προς θεού αλλά αυτό που λες δεν μπορεί να περνάει έτσι. Έβλεπες να χτυπάνε μωράκια στο κεφάλι???? Και έκανες καταγγελία και τι σου είπαν οι εισαγγελείς δηλαδή????

δεν αγαπούν όλες οι παιδαγωγοί το επάγγελμά τους, ένα μεγάλο ποσοστό μπηκε κατα τύχη στη σχολή μην έχοντας κάτι άλλο να κάνει,

- βλέπε ΄συστημα κατάταξης σε πανεπιστήμια -

ένα ποστοστό δεν μπορεί να κάνει άλλη δουλειά πραγματικά (... ? .. )

οπότε το ποσοστό που μένει είναι που είναι πραγματικά παιδαγωγοί.

Απο αυτό το ποσοστό, πόσες εχουν εκπαιδευτεί στην πράξη συμφωνα με τις τελευταίες τεχνικές - ή δέχονται ακόμα τις υποδείξεις των διευθυντριών οι οποίες είναι παλιάς σχολής (αυταρχική διαπαιδαγώγηση) και εξαρτούνται ακόμα απο αυτές?

ΒΓΑΛΕ ΠΟΣΟΣΤΟ.......

(βασισμένα σε κάποια χρόνια διεξαγωγής πρώτων interview για πρόσληψη παιδαγωγών ! όχι σε υποθέσεις μου! είχα την όρεξη και ρώταγα, και μου έλεγαν με απολυτη ειλικρίνεια)

Αυτή τη στιγμή συνειδητοποιήστε οτι εσείς γνωρίζετε περισσότερα απο ότι η μέση παιδαγωγός, γιατί εχετε λιγο χρόνο να ψάξετε το ιντερνετ.

Η παιδαγωγός συνήθως δεν έχει και μένει μονο με ότι έμαθε στο πανεπιστήμιο εκτός και αν τυχει σε καλη διευθύντρια η οποια το ψάχνει και εκπαιδευει τις παιδαγωγούς της.

Για τους παραπάνω λόγους δεν νοείται να μην ελέγχετε, να μην τσεκάρετε, να μην επιβεβαιώνετε αλλά και να μην δίνετε συστάσεις ή να προτείνετε

οτι είναι απαραίτητο.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Αυτή τη στιγμή συνειδητοποιήστε οτι εσείς γνωρίζετε περισσότερα απο ότι η μέση παιδαγωγός, γιατί εχετε λιγο χρόνο να ψάξετε το ιντερνετ.

Η παιδαγωγός συνήθως δεν έχει και μένει μονο με ότι έμαθε στο πανεπιστήμιο εκτός και αν τυχει σε καλη διευθύντρια η οποια το ψάχνει και εκπαιδευει τις παιδαγωγούς της.

.

θα διαφωνησω μαζι σου,καμια παιδαγωωγος δεν περιμενει να μαθει κατι καινουριο απο καμια διευθυντρια. προσωπικα θεωρω οτι οι διευθυντριες ξερουν λιγοτερα απο τις παιδαγωγους που δουλευουν. απο κει και περα καθε εκπαιδευτικος που τελειωνει το πανεπιστημιο οφειλει να ενημερωνεται. δεν θα μιλησω για τον ιδιωτικο τομεα αλλα τουλαχιστον στο δημοσιο γινονται συνεχεια σεμιναρια που ειτε ειναι τελεια ειτε οχι θα πρεπει να ειναι πολυ αδιαφορος καποιος για να μην παρει κατι το αυτι του για τα νεα προγραμματα.πολλα προβληματα υπαρχουν κ στο ιδιωτικο κ στο δημοσιο.αυτο που θεωρω σιγουρο ειναι οτι στο δημοσιο σε ποσοστο 90%ο εκπαιδευτικος θα σου πει την αληθεια για το παιδι σου. ουτε πελατη σε εχει -αρα κερδος-ουτε του λεει κανεις να πει ψεμματα. απλα πολλες φορες οι γονεις ενοχλουνται κ τα βαζουν με την νηπιαγωγο αν πχ τους πει οτι διαπιστωνει αρνητικη συμπεριφορα στο παιδι. εννοειται οτι υπαρχουν κ εξαιρεσεις. για το ιδιωτικο μου χει πει κοπελα που δουλευε οτι οταν ερχοταν ελεγχος βαζανε τα παιδια στο πουλμαν κ τα γυριζανε βολτα για να μη φανει ο αριθμος των παιδιων..

Περι Δυσφήμισης

ευτυχώς μετά απο εκ νέου νομική συμβουλευτική, και μετα τελευταία δεδομένα,

έχει αλλάξει αρκετά το status σχετικά με τις δυσφημίσεις.

Απο την στιγμή που

πρόκειται περι πραγματικού περιστατικού,

ο συγγραφέας μας δινει τα στοιχεία του (όχι δημόσια, αλλά στo email της ΕΕΕΓ) σαν ένδειξη ότι πρόκειται περι πραγματικού προσώπου/γονέα,

του οποίου ο ιδιοκτήτης της επιχείρισης διαθέτει τα στοιχεία, και

του έχει γνωστοποιηθεί το περιστατικό/γνωρίζει / είναι εμπλεκόμενος σε αυτό - και γνωρίζει ποιός γράφει την δημοσίευση, στην πραγματικότητα δηλαδή

εφόσον δεν χρησιμοποιείται έκφραση υβριστική /γενικεύσεις,

η ενημέρωση που έχω είναι ότι δεν υπάρχει θέμα δυσφήμισης.

Δεν αλλάζει βέβαια αυτό κάτι στον τρόπο έκφρασης των υπολοίπων μελών που σχολιάζουν μετά σαν απαράδεκτο φρικτό κτλ κτλ κάτι που σε συνδυασμό μπορεί να χαρακτηριστεί σαν δυσφημιστικό.

Πρέπει να προσέχουν δηλαδή τα μέλη, ακόμα και αυτά που σχολιάζουν έτσι ώστε τα θέματα να παραμένουν ενημερωτικά,

τότε κανένας δεν μπορεί να ζητήσει αφαίρεση για οτιδήποτε ή να έχει βάση για μύνηση.

Σαν εταιρεία πλέον δεν αναλαμβάνω πλέον η ίδια ούτε άλλος εκπρόσωπος εταιρείας, τηλεφωνική επικοινωνία κάν, με επιχειρήσεις οι οποίες επιχειρούν κάτι τέτοιο - υπάρχει απευθείας παραπομπή στον δικηγόρο της εταιρείας.

Δεν είναι όλοι οι δικηγόροι ενήμεροι για το παραπάνω status,

ενώ και το γεγονός ότι το καταστατικό μας έχει στο σκοπό του την ενημέρωση για ακριβώς αυτά τα θέματα, καθιστά σύμφωνα τουλαχιστον με τις υποδείξεις της τελευταίας ενημέρωσης που είχα απο το τωρινό δικηγόρο μας απίθανό εώς αδύνατο, το να διατάξει κάποιος δικαστής το να αφαιρέσουμε γραπτά ενός γονέα/ζητήσει καταβολή αποζημίωσης.

Παρακαλούνται λοιπον οι γονείς να έχουν υπόψη τους τα παραπάνω,

και να θυμούνται ότι θα χρειάζεται να μας δίνουν τα στοιχεία τους έτσι ώστε να μπορούμε εμείς να πούμε στον δικηγόρο μας -

"Ναι στην τάδε περίπτωση, πρόκειται περι πραγματικού συμβάντος, δεν είναι κάποιος που πάει να δυσφημίσει για να βλάψει επιτηδες την τάδε επιχείριση, οπότε απαντάει ανάλογα."

ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ισχύει το εξής:

Δεν γράφουμε όνομα /εταιρεία εφόσον δεν γνωρίζουμε κάτι αποδεδειγμένα, δηλαδή το υποθέτουμε. Φαντάζομαι ότι αυτό είναι αυτονόητο.

Θα ανακοινωθεί το κείμενο αυτό και μέσω του admin στα διαφορα σημεία που είναι απαραίτητο.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Δεν θελω να κατηγορησω κανεναν. Η κορη μου μετα απο 2 εβδομαδες φυσιολογικης παραμονης στον παιδικο και ενω εδειχνε να λατρευει το σχολειο της στο οποιο πηγαινε πρωτη φορα, ειναι 3 μιση χρονων, αρχισε να κανει εμετο την ωρα του φαγητου πριν και μετα απο αυτο ανεξαρτητα αν ειχε φαει η οχι.

Ρωτωντας τη γιατι το κανει αυτο δεν μου ελεγε. Ειχα κανει το λαθος να της πω πως το σχολειο της ειναι απο τα καλυτερα και πως οι δασκαλες της απο τις πιο εμπειρες. Τυχαια αναφερει στη γιαγια της πως μια απο αυτες τη φωναζε" κατσε κατω ελλη και μετα γιαγια δεν ακουγα φωναζε πολυ δυνατα". Μετα απο συμβουλη παιδιατρου ,δυο παιδιατρων για την ακριβεια ξεκιναμε αντιεμετικα που αναστελουν τον εμετο οταν αυτος δεν σχετιζεται με καποιο οργανικο αιτιο. Η θεραπεια ειναι 10ημερη. Κατα τη διαρκεια της οποιας η δασκαλα που κατηγορουσε η κορη μου στη γιαγια της, σ εμενα ποτε, παιρνει αδεια, ειναι προς συνταξιοδοτηση. Οσο τα παιρναμε εμετο δεν καναμε, δεν τρωγαμε, εγω παρακαλεσα τις δασκαλες να της φερονται φυσιολογικα να της βαζουν φαγητο να μην την ζοριζουν ομως να φαει, και να μη τη βαζουν να καθεται μαζι τους αλλα με τα παιδακια. Μολις τελειωνει η θεραπεια αρχιζουν ξανα οι εμετοι. Επισκεπτομαστε παιδοψυχολογο και με διαβεβαιωνει πως το προβλημα βρισκεται μεσα στην ταξη. Την επομενη μερα ενημερωνω τη δασκαλα, και τη διαβεβαιωνω πως ειμαι διατεθειμενη να μπω μεσα στην ταξη να εντοπισω το προβλημα και να το λυσω ΟΠΟΙΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ. Η δασκαλα με ηρεμει μου λεει πως η κορη μου τα παει μια χαρα θα συνηθισει να κανω υπομονη...Απο τοτε και εδω και 1 βδομαδα δεν ξανακανε και φαινεται χαρουμενη.

Να προσθεσω πως εχω ξεκαθαρισει στην κορη μου, στη φαση των αντιεμετικων οπου ειχαμε κλαματα και δραματα, και μου ελεγε"μαμα αφου σ αγαπαω γιατι με στελνεις στο χολειο?" , οτι στο σχολειο πηγαινει για να περναει καλα και πως η μαμα το διαλεξε γιατι πιστευε πως ειναι καλο ,μπορει να κανω λαθος,αν κανω λαθος θα βρουμε ενα καλο μαζι, οτι προβλημα εχει να μου το πει και εγω θα το φροντισω...

Και ρωτω γιατι σ αυτο το κρατος ολοι πρεπει να δουλευουν σαν να προκειται για αερια υπο πιεση? Περιμενω τα σχολια σας, συγνωμη για το μεγαλο μηνυμα!

G Stone ,νομιζω πως πρεπει να εισαι απο κοντα, κανε το παιδι σου να σου μιλησει, το δοντι σπαει απο πτωση, εχεις σπασει ποτε δοντι? Εχεις ιδεα ποσο ποναει? Αποκλειεται η δασκαλα να μη το καταλαβε, αλλα κι αν οντως δε το καταλαβε, υπαρχουν αραγε και αλλα πραγματα που δεν καταλαβαινει???Κι αν ναι, ποια? Εισαι διαταθειμενη να αφηνεις το παιδι σου με καποιον δασκαλο περιορισμενων ευθυνων εν γνωση σου? Παρε μερικες μερες ανευ αποδοχων κανε τακτικους ελεγχους και εγγραφες συστασεις στη διευθυνση. Σκριπτα μανεν.Αυτα φοβουνται... Και ξερεις και ο αγιος φοβερα θελει!!! Καντο για την ψυχη του παιδιου σου κυριολεκτικα! Φιλικα Ιλια.

Δεν θελω να κατηγορησω κανεναν. Η κορη μου μετα απο 2 εβδομαδες φυσιολογικης παραμονης στον παιδικο και ενω εδειχνε να λατρευει το σχολειο της στο οποιο πηγαινε πρωτη φορα, ειναι 3 μιση χρονων, αρχισε να κανει εμετο την ωρα του φαγητου πριν και μετα απο αυτο ανεξαρτητα αν ειχε φαει η οχι.

Ρωτωντας τη γιατι το κανει αυτο δεν μου ελεγε. Ειχα κανει το λαθος να της πω πως το σχολειο της ειναι απο τα καλυτερα και πως οι δασκαλες της απο τις πιο εμπειρες. Τυχαια αναφερει στη γιαγια της πως μια απο αυτες τη φωναζε" κατσε κατω ελλη και μετα γιαγια δεν ακουγα φωναζε πολυ δυνατα". Μετα απο συμβουλη παιδιατρου ,δυο παιδιατρων για την ακριβεια ξεκιναμε αντιεμετικα που αναστελουν τον εμετο οταν αυτος δεν σχετιζεται με καποιο οργανικο αιτιο. Η θεραπεια ειναι 10ημερη. Κατα τη διαρκεια της οποιας η δασκαλα που κατηγορουσε η κορη μου στη γιαγια της, σ εμενα ποτε, παιρνει αδεια, ειναι προς συνταξιοδοτηση. Οσο τα παιρναμε εμετο δεν καναμε, δεν τρωγαμε, εγω παρακαλεσα τις δασκαλες να της φερονται φυσιολογικα να της βαζουν φαγητο να μην την ζοριζουν ομως να φαει, και να μη τη βαζουν να καθεται μαζι τους αλλα με τα παιδακια. Μολις τελειωνει η θεραπεια αρχιζουν ξανα οι εμετοι. Επισκεπτομαστε παιδοψυχολογο και με διαβεβαιωνει πως το προβλημα βρισκεται μεσα στην ταξη. Την επομενη μερα ενημερωνω τη δασκαλα, και τη διαβεβαιωνω πως ειμαι διατεθειμενη να μπω μεσα στην ταξη να εντοπισω το προβλημα και να το λυσω ΟΠΟΙΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ. Η δασκαλα με ηρεμει μου λεει πως η κορη μου τα παει μια χαρα θα συνηθισει να κανω υπομονη...Απο τοτε και εδω και 1 βδομαδα δεν ξανακανε και φαινεται χαρουμενη.

Να προσθεσω πως εχω ξεκαθαρισει στην κορη μου, στη φαση των αντιεμετικων οπου ειχαμε κλαματα και δραματα, και μου ελεγε"μαμα αφου σ αγαπαω γιατι με στελνεις στο χολειο?" , οτι στο σχολειο πηγαινει για να περναει καλα και πως η μαμα το διαλεξε γιατι πιστευε πως ειναι καλο ,μπορει να κανω λαθος,αν κανω λαθος θα βρουμε ενα καλο μαζι, οτι προβλημα εχει να μου το πει και εγω θα το φροντισω...

Και ρωτω γιατι σ αυτο το κρατος ολοι πρεπει να δουλευουν σαν να προκειται για αερια υπο πιεση? Περιμενω τα σχολια σας, συγνωμη για το μεγαλο μηνυμα!

G Stone ,νομιζω πως πρεπει να εισαι απο κοντα, κανε το παιδι σου να σου μιλησει, το δοντι σπαει απο πτωση, εχεις σπασει ποτε δοντι? Εχεις ιδεα ποσο ποναει? Αποκλειεται η δασκαλα να μη το καταλαβε, αλλα κι αν οντως δε το καταλαβε, υπαρχουν αραγε και αλλα πραγματα που δεν καταλαβαινει???Κι αν ναι, ποια? Εισαι διαταθειμενη να αφηνεις το παιδι σου με καποιον δασκαλο περιορισμενων ευθυνων εν γνωση σου? Παρε μερικες μερες ανευ αποδοχων κανε τακτικους ελεγχους και εγγραφες συστασεις στη διευθυνση. Σκριπτα μανεν.Αυτα φοβουνται... Και ξερεις και ο αγιος φοβερα θελει!!! Καντο για την ψυχη του παιδιου σου κυριολεκτικα! Φιλικα Ιλια.

ilia πρέπει να σου πώ ότι ακόμα ο μικρός δεν μιλάει για να μπορώ να συνεννοηθώ μαζί του. Από κοντά είμαστε όσο μπορούμε. Δυο φορές πήγε ο άντρας μου ξαφνικά αυτές τις μέρες και είδε τον μικρό να παίζει χαρούμενος. Επίσης όταν πήγαινε να τον πάρει τις προηγούμενες ημέρες έκλαιγε μόλις έβλεπε τον μπαμπά του από χαρά που ήρθε να τον πάρει. Τώρα πια δεν κλαίει αλλά γελάει που σημαινει κατά την άποψη μου ότι αρχίζει να του αρέσει ο σταθμός , πέρα απο αυτό όμως ΄΄ξαφνικές΄΄επισκέψεις θα γίνουν πολλές.Το δοντάκι του έσπασε έλάχιστα που αν δεν το παρατηρήσει κάποιος καλά δεν φαίνεται για αυτό δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν. Πολύ κοντινό μου πρόσωπο που πάει το παιδί του 3 χρόνια στον συγκεκριμένο σταθμό μου είπε ότι και την παραμικρή γρατσουνιά να έχει της το γράφουν και της έκανε εντύπωση. Πιστεύω λοιπόν ότι δεν το είδαν.

Επίσης οι έγγραφες συστάσεις θεωρώ ότι είναι υπερβολή, εμείς μιλήσαμε στις παιδαγωγούς και θεωρώ το συμβάν λήξαν.

Θα ήθελα παρακαλώ πολύ να μην δοθεί άλλη έκταση στο θέμα.

Μακάρι να μπορούσα να πάω και εγώ ξαφνικά αλλά δυστυχώς οι άδειες μου στέρεψαν! Θα το κάνει όμως ο σύζυγος μου γιατί λόγω της δουλειάς του έχει κάνει έλεγχο σε πολλούς παιδικούς σταθμούς των Β. Προαστίων και δημόσιους και ιδιωτικούς και το τι μου έχει πεί άστα!!

Aν μπορείς θα ήθελα να μου στείλεις με π.μ. τα ονόματα των παιδικών που έκαναν στον άντρα σου τη πιο κακή εντύπωση. Στέλνω τη μικρή μου σε παιδικό και θα με ενδιέφερε. Η δουλειά του άντρα σου είναι σχετική με ελέγχους σε παιδικούς σταθμούς;

Την κόρη μου αναγκάστηκα να την πάω σε ιδιωτικό παιδ.σταθμό λόγω σχολικού. Τον γιο μου τον έστελνα σε έναν του δήμου Αμαρουσίου πολύ κοντά στο σπίτι μας και τον έκλεισαν δυστυχώς. Να σου πω την αλήθεια δεν είχα προβλήματα από την εξυπηρέτηση εκεί και λυπήθηκα πολύ που μας τον έκλεισαν. Αντίθετα προβλήματα είχα με 2 ιδιωτικούς της περιοχής μας. Αυτό που έγραψαν κάποια κορίτσια ότι σε έφοδο στο σταθμό βρήκαν το τετράδιο συμπληρωμένο το είχα πάθει και εγώ. Στον έναν παιδικό σχεδόν κάθε μέρα ερχοταν χτυπημένο. Αστα τα θυμάμαι τώρα και πονάω. Εντωμεταξύ στου Δήμου τον παιδικό έκανα όποτε ήθελα έφοδο μέσα στην τάξη. Στους ιδιωτικούς περίμενα να ειδοποιήσουν τη δασκάλα πρώτα. Μια μέρα που ανέβηκα με το έτσι θέλω "τα είδα όλα!". Πολύ άσχημες καταστάσεις κορίτσια, ο Θεός να φυλαει από τέτοιου είδου "επαγγελματίες" ειδικά αν έχουν να κάνουν με αθώα μικρά παιδάκια. Σε ένα άλλο ποστ που είχα γράψει κάποια πράγματα για τον έναν παιδικό από αυτούς οι admins έσβησαν το όνομα για να μη θεωρηθεί δυσφήμιση.

Τέσπα, G.STONE αυτό που έχω να σου πω είναι να έχεις από κοντά τις δασκάλες του παιδικού και άφησε να εννοηθεί ότι είσαι από τις "δύσκολες" μαμαδες που μπορεί να φτάσει στα άκρα αν συνεχίσουν να της δίνουν δικαιώματα. Οι πιο πολλές παιδαγωγοί δεν είναι μόνιμες στη δουλειά και καλό θα ήταν αφού δε βλέπουν το επάγγελμά τους σαν λειτούργημα, τουλάχιστον να φοβούνται την απόλυση. Και με την αλλαγη του κόμματος όλες αυτές ήδη τρέμουν. Συγνώμη που τα λέω ωμα αλλά έτσι είναι.

Περαστικά στο παιδάκι σου και ευχομαι να μη ξανασυμβει κάτι παρόμοιο!