Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΤΙ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ?(μελανιές-σπάσιμο δοντιού)

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Καλά τώρα συγκλονίστηκα!πάει και ο δικός μου πρώτη φορά φέτος παιδικό (2 χρονών) και δε μπορώ να διαννοηθώ κάν οτι μπορώ να βρώ πάνω του την παραμικρή μελανιά!:evil:

G.STONE φυγε νωρίτερα από τη δουλειά και πήγαινε οποσδήποτε να βρεις τη ''δασκάλα''!και κάντο και θέμα!

ειναι ιδιωτικός ή δημόσιος ο σταθμός?

να το διανοηθεις γιτι ειναι το απολυτα φυσιολογικο κ αναμενομενο!

το δασκαλα σε εισαγωγικα δε μου αρεσε! εσενα αν χτυπησει το παιδακι σου στο σπιτι θα εισαι "μαμα";

Συγνώμη βιβλίο που σου γράφουν κάθε μέρα τι έχει γίνει δεν εχει ο σταθμός αν όχι αγόρασε ενα τετράδιο εσύ και να έχεις την απαίτηση να σου γράφουν τι συμβαίνει κάθε μέρα.Εμένα η μικρή εχτές έπεσε και μάλιστα έτυχε την ώρα που πήρα εγώ τηλ.για να δώ τι κάνει να ήταν ακριβώς την στιγμή εκείνη και μου το είπε η δασκάλα της και μου την έφερε και στο τηλ.να μιλήσω.Η μικρή δεν έκλαιγε απλά είπε ότι πόναγε στο μάτι και όντως όταν ήρθε έιχε χτύπημα στο μάτι, αλλά μου το είπε κατευθείαν η δασκάλα της ότι έπεσε απο το αλογάκι.

Επίσης οταν πήγε την πρώτη εβδομάδα δάγκωνε 1 παιδάκι επι 2-3 ημέρες συνέχεια επειδή δεν ήξερε να μοιράζετε τα παιχνίδια της ούτε η μικρή μου ούτε το άλλο κοριτσάκι το οποιο την χτύπαγε και την έσπρωχνε .Μου το έγραψαν στο βιβλίο καθώς και πια τακτική να ακολουθήσω και τι να της λέω για να συμφωνεί με τα λόγια της δασκάλας τελικά τα καταφέραμε και η Νεφέλη έμαθε ότι τα παιχνίδια του σχολείου είναι για όλα τα παιδάκια και δεν έχει ξαναακουμπήσει παιδάκι.:-PΤης έχει φάει μάλιστα κανα δυο φορές απο ότι μου ειπε και απο ότι γράφει το βιβλίο και απλά μίλησε και μετά πήγε στην δασκάλα της.

εγω το εχω γραψει πολλες φορες και δεν θα κουραστω να το γραφω....πηγαινα για 1 μηνα τον γιο μου σε εναν απο τους καλυτερους παιδικους σταθμους της θεσσαλονικης και ακομα και σημερα εχει ψυχολογικο προβλημα το παιδι..ειδα απαισια πραγματα και τον σταματησα...

Διαφημίσεις

Και βέβαια υπαρχει βιβλίο στο οποίο καθημερινά αναφέρονται τα γεύματά του και τίποτα παραπάνω. Ισως να μην χρειάστηκε να αναφερθεί κάτι . Αφού μου είπε ο γιατρός ότι είναι ένα απλό χτύπημα ηρέμησα. Το μόνο που θέλω είναι να ενημερώνομαι. Ούτε έχω όρεξη να τσαμπουκαλευτώ μαζί τους αφενός γιατί δεν είναι ο τύπος μου και αφετέρου γιατί θέλω να έχω καλές σχέσεις μαζί τους, αφού στα χέρια τους βρίσκεται το παιδί μου. Μου κάνει εντύπωση γιατί δεν μου το είπαν.

εγω το εχω γραψει πολλες φορες και δεν θα κουραστω να το γραφω....πηγαινα για 1 μηνα τον γιο μου σε εναν απο τους καλυτερους παιδικους σταθμους της θεσσαλονικης και ακομα και σημερα εχει ψυχολογικο προβλημα το παιδι..ειδα απαισια πραγματα και τον σταματησα...

μια φιλη μου την 'πατησε' ετσι και κατεληξε σε ψυχολογους το κοριτσι της τωρα ειναι 1λυκειου σαν τον γιο μου και ακομη κραταει το συνεσταλμενο στιλ απο εκεινα τα τραυματα που ειχε αστα!

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

οσο για το τετραδιο που αναφερει η φιλη μας ΝΑΙ ο παιδικος ειχε τετραδιο...

μια μερα αποφασισα να τον παρω στις 10.30 το πρωι....αιφνιδιαστηκαν και πηρα μονη μου το τετραδιο...εγραφε οτι ειχε φαει ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ,οτι ηταν πολυ χαρουμενος και συμμετειχε στις δραστηριοτητες κλπ κλπ...(τον βρηκα μελανιασμενο στο κλαμα και μονο του)

την προηγουμενη μερα τον βρηκα μονο του στον κηπο και τον προσεχε ο κηπουρος γιατι ηταν ο μονος λεει που μπορουσε να τον ησυχασει....

κατηγορω τον εαυτο μου που δεν ακουσα το παιδι μου.ηταν 2χρονων και 4 μηνων αλλα μιλουσε...εγω δεν τον ακουγα και ακομα και σημερα κατηγορω τον εαυτο μου..

τωρα δεν μπορουμε να παμε σε μερος οπου κλειδωνει η απλα κλεινει η πορτα (στυλ σινεμα ας πουμε)

γιατι εκει κλειδωναν τις πορτες και αυτος κοπανιοταν πανω στις πορτες ουρλιαζε και δεν μπορουσε να βγει...

τον πηγα αγλικα και αφου του εξηγησαμε οτι μπορει να βγει οποιαδηποτε στιγμη το θελησει (εκανε και 5-6 τεστ οτι ανοιγει η πορτα)μονο ετσι εκατσε..

και εγω με ενα ακομα παιδι στην κοιλια καθομαι 1.5 ωρα απεξω και περιμενω μηπως και βγει...

τον χτυπουσε ενα παιδι και κανεις δεν εδινε σημασια..εμεις του μαθαμε να μην χτυπαει και τωρα ειναι ενα φοβισμενο κουταβι οταν ενα παιδακι ερχεται κατα πανω του...

αχ αφηστε τα ..δεν θελω ουτε να το θυμαμαι...

μια μερα αποφασισα να τον παρω στις 10.30 το πρωι....αιφνιδιαστηκαν και πηρα μονη μου το τετραδιο...εγραφε οτι ειχε φαει ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ,οτι ηταν πολυ χαρουμενος και συμμετειχε στις δραστηριοτητες κλπ κλπ...(τον βρηκα μελανιασμενο στο κλαμα και μονο του)

την προηγουμενη μερα τον βρηκα μονο του στον κηπο και τον προσεχε ο κηπουρος γιατι ηταν ο μονος λεει που μπορουσε να τον ησυχασει....

Εννοείς ότι έλεγαν ψέμμματα ότι είχε φάει? αυτό μου έλειπε τώρα!

Διαφημίσεις

τι λες τωρα;;;απαραδεκτο;οχι οτι εχει σχεση αλλα ιδιωτικος η δημοσιος;

αχ!ματωνει η ψυχη μου βρε κοριτσια!τα ζυμαρακια μας τι τραβαν και οχι μονο οταν ειναι σε παιδικους στο δημοτικο να δειτε γιατι εμεις τις ασχημες εμπειριες μας εκει τις αποκτησαμε!ειχα την δυνατοτητα να μην εργαζομαι οταν ηταν τα παιδια μου τα πρωτα μικρα!

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

αυτο ηταν το λιγοτερο ...τοσες ωρες δεν επινε καν νερο απο αντιδραση...κοντεψε αφυδατωση να παθει.......8 ωρες ουτε φαγητο ,ουτε νερο ...μονος του και εκλαιγε.....σημασια κανεις....

και το καλυτερο .....ηταν πολυ ακριβος παιδικος σταθμος και ερχοτανε οι μανες με κατι πορσε καγιεν ντυμενες στολισμενες και στην κυριολεξια πετουσαν τα παιδια απο το αυτοκινητο ενω αυτα εκλαιγαν...μια μερα βλεπω το παιδι της κατακοκκινο να κλαιει(καθε μερα εκλαιγε για 2 χρονια αποτι μου ειπε η ιδια)..

ερχεται η δασκαλα παιρνει το παιδι και λεει η μανα..προσεξτε το λιγο εχει πυρετο ,κανει εμετο ..θαρθω στις 6 το απογευμα να το παρω γιατι εχω συσκεψη!!!!!!!!!!!!!

την ιδια μανα την ειδα επειτα απο 5 μηνες σε εναν παιδοποπο και με ειρωνια μου λεει...κακως το σταματησατε το παιδι ...τα παιδια μας ειναι απλα κακομαθημενα...εμενα 2 χρονια κλαιει συνεχει αλλα θα συνηθισει...

ποτε της λεω οταν παει φανταρος?δεν καταλαβες τι γινετε εκει μεσα?

οχι ειμαι πολυ ευχαριστημενη μου λεει και γυρισε περιφρονητικα την πλατη της πινωντας καφε...

Ο χρηστός και η παναγία ρε κορίτσια, εμένα το παιδάκι μου το προσέχει ακόμη η γιαγιά και δεν πάει σταθμό, αλλά κάποια στιγμη΄θα αναγκαστούμε να τον πάμε και γι' αυτό όλες αυτές τις μέρες διαβάζω το thread. Έχω φρίξει, είμαι και οξύθυμη, βγάζω μάτια για τον μπεμπη μου...κατάλαβα..Δράματα θα έχουμε. Βλέπω αν γίνει τίποτα ανάλογο με τις 11 δαγκωματιές να μας ακούει όλη η Ν. Ιωνία!!!!

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Διαφημίσεις

Καλημερα,

και εγω πιστευω οτι το παιδακι χτυπησε μονο του.

και εγώ αυτό πιστεύω..το περασμένο καλοκαίρο ο δικός μου έσπασε το δοντάκι του πάνω στο παιχνίδι και δεν πήρε χαμπάρι κανείς

Καλά τώρα συγκλονίστηκα!πάει και ο δικός μου πρώτη φορά φέτος παιδικό (2 χρονών) και δε μπορώ να διαννοηθώ κάν οτι μπορώ να βρώ πάνω του την παραμικρή μελανιά!:evil:

G.STONE φυγε νωρίτερα από τη δουλειά και πήγαινε οποσδήποτε να βρεις τη ''δασκάλα''!και κάντο και θέμα!

ειναι ιδιωτικός ή δημόσιος ο σταθμός?

ακριβώς να το διανοηθείς...

δεν έχεις επαφές με μαμάδες με συνωμίλικα παιδάκια???

εμένα ο δικός μου είναι συνέχεια με μελανιες και γδαρσίματα και στο σχολείο και στην αυλή και παντού τα παθαίνει....

Για να γινει μελανια κ να σπασει το δοντακι θα πονεσε, και πιθανοτερα θα εκλαψε.Να πας να ρωτησεις και να μας πεις.

μπορεί και όχι...

το πάθαμε και εμείς και δεν έκλαψε καθόλου...

Κοριτσάκι μου είσαι σίγουρη ότι το έπαθε στο σχολείο ?

rQGhp3.png

Καλησπέρα, να σας γραψω μια μικρη ιστορια για να σας πω μεσω αυτης οτι πρεπει να αναπτυξετε μια σχεση με τα παιδια σας ωστε να σας μιλανε και να σας λένε τα πάντα και φυσικά να ελεγχεται ανα τακτα χρονικα διαστηματα όσο ειναι εφικτο με αιφνιδιες επισκεψεις τους σταθμους και τα νηπιαγωγεια...

Η ιστορια αυτη διαδραματιστηκε πριν πολλα πολλά χρονια οταν πηγαινα προνήπιο (τωρα ειμαι 29)

Απο την αρχη που πήγα εκει ημουν μεσα στην τρελή χαρά, μου αρεσε πολύ που επαιζα με τα άλλα παιδακια, ετρωγα κανονικά ολα τέλεια!

Καποιους μηνες μετα αν θυμαμαι καλά Μάρτιο διαδραματιστηκε το εξης. Προφανως κατι έφαγα και με πειραξε με αποτελεσμα να κανω εμετό. Φυσιολογικό για ενα παιδάκι...

Η "δασκάλα" λοιπόν τι έκανε?? Αντί να καλέσει τους γονείς μου να με πάρουν σπίτι να παμε στο γιατρό και να με παρηγορήσει , με μάλωσε, με εβγαλε εξω την αυλή, ΜΟΝΗ μου με το καρεκλάκι μου τιμωρία!!!!!!!!!!!!!!

Φυσικά πλάνταξα στο κλάμα, εκλαιγα, εκλαιγα ωρες μεχρι που δεν ειχα αλλη αντοχή...Με αφησε εκει μέχρι λιγη ωρα πριν σχολασουμε...

Φυσικα στους γονεις μου δεν ανεφερε τίποτα...

Εγω θεωρησα πως κατι κακο ειχε γινει μιας και συνεδεσα οτι εμετος= τιμωρια και δεν ειπα τίποτα στους γονεις μου...

την επομενη φυσικα δεν ηθελα να παω - με αφησαν σπιτι γιατι αρνουμουν με κλαματα..

Την άλλη μερα παλι τα ιδια, να με ρωτουν τι εχω - να μην λέω τίποτα!

Αυτο συνεχιζοταν δυο τρεις μερες, πήγαν οι γονεις μου να ρωτησουν τι έγινε η "δασκάλα" ορκιζόταν πως δεν ξέρει ΄τίποτα...

Εγω συνεχιζα να αρνουμαι να πάω...

Το μυστηριο λύθηκε μετά από μιάμιση βδομάδα περίπου όπου η ξαδερφούλα μου (πηγαιναμε στο ιδιο νηπιο) είπε στη μαμα της "Γιατί δεν ερχεται σχολείο η ξαδερφούλα μου επειδη τη μαλωσε η δασκαλα και την εβαλε τιμωρια και εκλαιγε??"

Το είπε στους γονεις μου και εγινε πανικος τότε....!

Σας αναφερω αυτη την ιστορία για να σας πω οτι ακομα το θυμαμαι και εχουν περασει 25χρονια+.. Για αυτό πολύ προσοχή..!

Ελπίζω να ανακαλύψεις τι συνεβη με το παιδάκι σου!

Μου αρέσει να χαμογελώ να να βλέπω τον κόσμο μέσα από ροζ γυαλιά..!Μου φτιάχνει τη διάθεση

G.STONE στον δημόσιο παιδικό δεν έχουν λόγο να σου πουν ψέματα. στον ιδιωτικό όμως έχουν πολλούς να σου πουν...

εγώ πάντως κλείσαμε την 4η εβδομάδα επικοινωνώ κάθε μέρα μαζί τους τηλεφωνικά και πάντα με προθυμία μου μιλάνε ( κατανοούν το άγχος μου )..τις μέρες που δεν τρώει καθόλου μου το λένε...

Εγώ βέβαια είμαι σε καλύετρη κατάσταση γιατί ο δικός μου πλέον μιλάει και τα διασταυρώνω....

Και φυσικά στην αρχή πήγαινα σε άσχετες ώρες και τον έπερνα σταδιακά τον άφηνα όλα και περισσότερο και όλα ήταν τέλεια...

rQGhp3.png

δεν ειναι ολοι οι παιδικοι σταθμοι το ιδιο...σαφεστατα....

απλα εκει ου ηθελα να καταληξω ειναι οτι πρεπει να ακουμε να παιδια μας και να αξιολογουμε τα περιστατικα ...

G.STONE στον δημόσιο παιδικό δεν έχουν λόγο να σου πουν ψέματα. στον ιδιωτικό όμως έχουν πολλούς να σου πουν...

εγώ πάντως κλείσαμε την 4η εβδομάδα επικοινωνώ κάθε μέρα μαζί τους τηλεφωνικά και πάντα με προθυμία μου μιλάνε ( κατανοούν το άγχος μου )..τις μέρες που δεν τρώει καθόλου μου το λένε...

Εγώ βέβαια είμαι σε καλύετρη κατάσταση γιατί ο δικός μου πλέον μιλάει και τα διασταυρώνω....

Και φυσικά στην αρχή πήγαινα σε άσχετες ώρες και τον έπερνα σταδιακά τον άφηνα όλα και περισσότερο και όλα ήταν τέλεια...

DALLIA μου για αυτό και εγώ στενοχωρήθηκα, επειδή δεν μου το είπαν. Η προσαρμογή του΄θεωρώ ότι γίνεται με σωστό τρόπο, είναι πολύ καθαρός σταθμός και γενικά το προσωπικό είναι ευγενικό. Τις μέρες που δεν τρώει μου το γραφουν. Εστω και 2-3 κουταλιές να τρωει πάλι το γραφουν. Ειδικά η μία είναι εξαιρετική. Πιστεύω ότι έπεσε σε κάποιο παιχνίδι με το αυτί του, ίσως τουβλάκι αλλά φανταζεσαι το σοκ που έπαθα όταν είδα εσωτερικά μελανιασμένο το αυτάκι του χωρίς να ξέρω κάτι?:shock: Μακάρι να μπορούσα να πάω και εγώ ξαφνικά αλλά δυστυχώς οι άδειες μου στέρεψαν! Θα το κάνει όμως ο σύζυγος μου γιατί λόγω της δουλειάς του έχει κάνει έλεγχο σε πολλούς παιδικούς σταθμούς των Β. Προαστίων και δημόσιους και ιδιωτικούς και το τι μου έχει πεί άστα!!

:(Αχ δυστυχώς ότι και να κάνουμε ποτέ δεν θα είναι όλα τέλεια απλά ευχόμαστε να παιρνάνε όσο καλύτερα μπορόυν και να τους δείχνουν λίγη αγάπη έστω και ψεύτικη απλά για να μην νοιώθουν μόνα τους.

Κορίτσια την βρήκε την δασκάλα ο άντρας μου.Της είπε πρώτα για το σπάσιμο του δοντιού και ξέρετε τι του απάντησε? ΄΄ναι μου το είπαν αλλά ξέρετε πως μασάει την πιπίλα του και πώς πίνει νερό από το ποτήρι του?΄΄:shock::shock::shock::shock::shock: ναι αλλά της λέει αυτό είναι από πεσιμο όμως. Δεν μίλησε του είπε ότι και καλά δεν είδε τίποτα, ούτε παιζει με μεγαλύτερα παιδια, δεν ξέρει πως έγινε. Της έκανε σύσταση ευγενικά και της είπε καλό θα ήταν να τα προσέχουμε λίγο περισσότερο και να ενημερωνόμαστε αν χτυπάνε επειδή είναι μικρά. Τα έχω πάρει πολύ κορίτσια αλλά επειδή ήταν το πρώτο συμβάν θα προσπαθήσω να το ξεχάσω. Αν ξανασυμβεί κάτι αναλογο όμως δεν θα είμαστε τόσο επιεικής μαζί της. Αύριο θα πώ στην άλλη παιδαγωγό να ασχολείται όσο περισσότερο μπορεί αυτή μαζί του. Είναι απάντηση αυτή που μας έδωσε? καλά δεν μου γέμισε το μάτι αυτή!:evil:

Αν ξανασυμβεί κάτι αναλογο όμως δεν θα είμαστε τόσο επιεικής μαζί της.

Μήπως θα έπρεπε να μην είστε επιεικής από τώρα και να μην περιμένετε την επόμενη φορά? Δεν έχουμε ξαναμιλήσει αλλά παρακολούθησα την ιστορία από την αρχή. Εδώ δεν έχετε καν ενημέρωση. Πέρασαν 2 ημέρες για να μπορέσετε να ενημερωθείτε.... οχι οτι ενημερωθήκατε δηλάδη.... Ακόμη και μόνο του το παιδί να είχε χτυπήσει μπορεί να μην είδε πως έγινε αλλά δεν μπορεί να έκανε τέτοιο χτύπημα και να μην έκλαψε.....!!!!! Ούτε αυτό κατάλαβε??????

κορίτσια εγώ μένω εκτός Ελλάδος προσωρινά, το αγοράκι μου το είχα πάει κι εγώ σε ιδιωτικό βρεφονηπιακό όταν ήταν 1 έτους κι έκατσε για 10 μήνες. Είχα πιάσει δουλειά αλλά σταμάτησα γιατί ο μικρούλης μου τον τελαυταίο μήνα έκλαιγε μόλις έβλεπε την πόρτα του σταθμού, επιπλέον με βάραγε χωρίς να τον έχω βαρέσει ποτέ κι όταν ρώτησα τις δασκάλες που το έμαθε μου είπαν από τα άλλα παιδάκια.Κάποιο παιδάκι μπορεί να τον βάρεσε για να πάρει κανένα παιχνιδάκι μου είπαν, αγαθή εγώ και χωρίς πείρα λέω έτσι θα είναι. πέρασε μία εβδαμάδα και με επισκέφθηκαν οι γονείς μου από Ελλάδα, άρχισαν να του λένε κι άλλα παραμύθια όσπου του έμαθαν το παραμύθι με τον λύκο και τα 7 κατσικάκια, εκεί συνιδιτοποίησε ο μικρός ότι κάνουμε ντα τον λύκο γιατί είναι ο κακός και ήρθε και μου είπε μαμά χολειο ντα ντα γιατί; επιπλέον δεν άφηνε κανέναν να πειράξει τα μαγουλάκια του ούτε για να τα χαϊδέψει, έκανε ότι έκλαιγε. Δεν τον ξαναπήγα πουθενά, τον ξέγραψα και καθόμαστε μαζί στο σπίτι, σταμάτησα και την δουλειά και αποφάσισα να τον ξαναπάω μόνο όταν θα ξέρει να μιλάει και θα μπορούμε να συννενοηθούμε, δηλ στο νηπιαγωγείο. Δυστιχώς δεν μπόρεσα να αποδείξω τίποτα γιατί εμένα ο μικρούλης δεν είχε μελανιές αλλά με μία ψυχολόγο που μίλησα μου είπε ότι μάλλον έφαγε κανένα χαστούκι στα μαγουλάκια γι'αυτό αντιδράει έτσι. μου είπε ότι θα έπρεπε να αλλάξει παραστάσεις, να νιώσει ασφάλεια και ότι θα θέλει πολύ αγκαλιά τις πρώτες μέρες! αυτά όλα έγιναν τον Μάιο, τώρα ευτυχώς είναι καλά και τα έχει ξεχάσει, εγώ όμως που δεν ξέχασα δεν μπορώ να εμπιστευτώ το μωρό μου ξανά σε βραφονηπιακό.

Παναγιώτης 4,5 χρονών