Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΤΙ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ?(μελανιές-σπάσιμο δοντιού)

Recommended Posts

Κορίτσια εχω σκάσει!μόλις είδα ότι ο μικρός έχει μια μελανιά εσωτερικά στο αυτί του και έχει σπάσει ελάχιστα και το πάνω δοντάκι του. τρέμω από τα νεύρα μου!και δεν είπαν τίποτα στο σταθμό στον άντρα μου όταν τον πήρε και εγώ ούτε που το είδα, φαίνεται μελάνιασε τώρα. τι να έπαθε το παιδάκι μου, το δάγκωσαν άραγε?αυριο το πρωί θα γίνει χαμός που θα πάω.

Διαφημίσεις

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

εμεις οταν ειμασταν περιπου 2 ο μεγαλος τον φεραν με 11 μελανιες πισω στην πλατη μολις πηγα να του αλαξω την μπλουζα πεθανα τον εβγαλε φωτο ο αντρας μου γιατι επεφτε σαβαατοκυριακο και τον πηγες φυσικα μεχρι την δευτερα δεν φυγαν η κοπελες ειπαν οτι δεν το καταλαβαν 11 δαγκωματα αυτο το παιδι θα ουρλιαζε ο αντρας μου τις ειπε ετσι και ξανα δουν κατι θα γινει καταγγελια απο τοτε κανενα κρουσμα .. υπομονη πανε με ηρεμια και ζητα τους τον λογω μονο ετσι μπορει νΑ ΒΓΑΛΕΙς ΑΚΡΗ ..

τον ανηψιο μου τον πηραμε ενα μεσσημερι και ολη η πλατη του ηταν μεσα στις δαγκωματιες φρικη(αυτο πριν πολλα χρονια)οταν πηγε ο αδερφος μου για να μαθει τι εγινε τον ειπε η υπευθυνη οτι ειναι πολλα τα παιδια και δεν μπορουν να τα ελενχουν ολα...στο λεω γιατι διαβαζοντας αυτο που σας συνεβει(τα νευρα μου το παιδακι σου τους η@@@@@ς) το θυμηθικα και θελω να σε προετιμασω οτι μπορει να το ακουσεις και αυτο!

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Κορίτσια αύριο θα τον πάω στο γιατρο. Ελπίζω μόνο να μην μου πεί ότι είναι τράβηγμα αυτιού. Μόνο αυτό σας λέω! Σήμερα έφαγε όλα τα γεύματα εκεί και μου κίνησε την περιέργεια γιατί είναι στην ΄3η εβδομάδα προσαρμογής και δεν έτρωγε απολύτως τίποτα μέχρι εχτές. Μόνο ψωμί. Μορεί να είναι και τυχαίο, τι να πώ.Είπαν στον άνδρα μου ότι μαζέυτηκαν από όλα τα τμήματα να τον ταϊσουν σήμερα! Που να ξέρω τι έγινε. Αχ τι σκέψεις μου περνάνε από το μυαλό Θεε μου.

εχεις απολυτο δικιο προσπαθησε να ηρεμησεις καιαυριο θα ξεκαθαρισει το τοπιο.το ποιο πιθανο ομως νομιζω πως ειναι απο καποιο αλλο παιδακι γιατι αν ισχυει το τραβηγμα μαλλον στα καναλια θα σας δουμε.δεν νομιζω για κατι τοσο ακραιο!

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Διαφημίσεις

Δυστυχώς δεν μιλάει. Εχει μια μικρή μελανίτσα και κάτω από το σαγόνι του. Μήπως έπεσε με το σαγόνι και χτύπησαν τα δόντια του, τι να πώ και εγώ. Πόσο θα πόνεσε το παιδάκι μου αν τον δάγκωσαν στο αυτάκι του? θα σκάσω κορίτσια.

Οτι και να εγινε επρεπε να στο πουν. Κατανοητο οτι μπορει να πεσει ή το ενα με το αλλο να κανουν καμια σβουν αλλα γιατι δεν στο ειπαν? Ειμαι περιεργη τι θα σου πουν.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Ελπίζω μόνο να μην μου πεί ότι είναι τράβηγμα αυτιού. .

Αυτο φαινεται συνηθως πισω απο το αυτι. Αν ειναι τραβηγμα εχει κοκκινηλα στο πισω μερος γωνια

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Δεν του ειπαν τιποτα ε???

Εχω δουλεψει αρκετα χρονια σε παιδικους κ δεν υπηρχε μια φορα που να ερθει γονιος κ να μου πει οτι ειδε κατι στο σωμα του του παιδιου του την επομενη μερα..

Κ εχει τυχει να εχω τμημα με 18 διχρονα μονη μου..

Μια φορα μου ετυχε να μην δω κατι.. Το παιδι ειχε μια μελανια στην πλατη..κ τη μοναδικη αυτη φορα το παιδι ηταν με μια βοηθο (η οποια εκανε πολλα κ πηρε ποδι ).Επειδη την ψιλιαζομουν αυτη τη χαμενη κ μετα απο πολυ πιεση στο παιδι μας ειπε οτι η συγκεκριμενη την ειχε τσιμπησει το μεσημερι που πηγαν για υπνο γιατι δεν κοιμοταν..

Δεν θελω να ειμαι απολυτη..

και ποτε δεν εχω πει οτι τα παιδια δεν θα παθουν καποιο ατυχημα ή δεν θα χτυπησουν το ενα με το αλλο, δεν θα δαγκωθουν κλπ..

Αλλα εσυ που εισαι υπευθυνος για την ταξη δεν μπορει να μην ειδες.. Κ ακομα κι αν δεν ησουν παρον κ δεν ειδες, δεν παιζει ενα παιδι να παθει κατι κ μεσα στην διαρκεια της μερας να μην το παρεις ειδηση.. Το παιδι θ ακλαψει, θα φωναξει, θα στο πει.. καπως θα το παρεις ειδηση..

Κ δεν ειναι ντροπη να πεις "Κυρια μαμα του Γιαννακη σημερα αποκτησατε ενα μεταλλιο απο τα δοντια του Γιωργακη"

Ντροπη ειναι να μην ξερεις τι σου γινεται ή να αποκρυπτεις καποια πραγματα.. Τι ειναι οι γονεις χαζοι???

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα. Σήμερα πήγα στο σταθμό και βρήκα την δασκαλα που τον παραλαμβάνει κάθε πρωί. Αυτή όπως εχω αναφέρει είναι εξαιρετική.Της είπα με ωραίο τρόπο τι έχει συμβεί και έπεσε από τα σύννεφα. Μου λέει ''ειλικρινά δεν γνωρίζω τι έγινε γιατί εγώ φεύγω πιο νωρίς. Που να ξέρω τι κάνουν μετά, τι να πώ? '' της λέω φυσικό είναι να πέσουν και να χτυπήσουν αλλά να ενημερωνόμαστε γιατί αν έκανε ένανε εμετό στο σπίτι το παιδί από το χτύπημα εγω που να ήξερα αν οφείλεται σε αυτό και φυσικά αν πρέπει να το παώ στο γιατρό? μου λέει να το πας γιατί δεν ξέρω τι συνέβη. Στεναχωρήθηκε πολύ και νευρίασε η αλήθεια είναι. Το μεσημέρι θα βρεί την άλλη ο άντρας μου και φυσικά θα μιλήσει στην Δ/ντρια. Είμαι περίεργη και εγώ να δώ τι θα του πεί. Πως έπεσε. Εννοείται ότι σήμερα θα πάμε γιατρό.

Καλημέρα, εύχομαι να πάνε όλα καλά.

Να απαιτήσεις εξηγήσεις οπωσδήποτε από τον σταθμό.

Εγώ την πάτησα την πρώτη φορά, που βρήκα στη μικρή μου μελανιά στην

πλάτη και είπα να μην κάνω θέμα, επειδή ήταν αρχή και δεν θέλαμε να πάρουν την Ελεάννα μας με κακό μάτι. Ομως ξανάγινε κι εγινε χαμός! Τελικά αποκαλύφθηκε πως ένα συκγεκριμένο παιδάκι, χτυπαγε την μικρή, επειδή δεν το έπαιζε..Θα μου πεις και δεν το έβλεπαν οι δασκάλες?

Τι να πω τέλος καλό, όλα καλά.Πάντως γενικά πρέπει να είμαστε πολύ υποψιασμένες και να μιλάμε στα παιδιά μας;)

Πω πω ρε κοριτσια...αυτό που τα παιδάκια μας είναι μικρά κ δεν μπορούν να μας πουν τι τους συμβαίνει στον σταθμό πολύ αγχωτικό...Αυτό που διαβάζω βέβαια ούτε να το φανταστώ δεν θέλω..Να το ψάξεις κ να το κάνεις ΘΕΜΑΤΑΡΑ στις κυρίες εκει..Για παιδιά πρόκειται, ήμαρτον!!

κ εγώ αγχωνόμουν αν το παιδί τρώει στ' αλήθεια ή με κοροϊδεύουν για να μην ανησυχώ...τελικά δεν θα ηρεμήσουμε ποτέ..

εμεις οταν ειμασταν περιπου 2 ο μεγαλος τον φεραν με 11 μελανιες πισω στην πλατη μολις πηγα να του αλαξω την μπλουζα πεθανα τον εβγαλε φωτο ο αντρας μου γιατι επεφτε σαβαατοκυριακο και τον πηγες φυσικα μεχρι την δευτερα δεν φυγαν η κοπελες ειπαν οτι δεν το καταλαβαν 11 δαγκωματα αυτο το παιδι θα ουρλιαζε ο αντρας μου τις ειπε ετσι και ξανα δουν κατι θα γινει καταγγελια απο τοτε κανενα κρουσμα .. υπομονη πανε με ηρεμια και ζητα τους τον λογω μονο ετσι μπορει νΑ ΒΓΑΛΕΙς ΑΚΡΗ ..

τον ανηψιο μου τον πηραμε ενα μεσσημερι και ολη η πλατη του ηταν μεσα στις δαγκωματιες φρικη(αυτο πριν πολλα χρονια)οταν πηγε ο αδερφος μου για να μαθει τι εγινε τον ειπε η υπευθυνη οτι ειναι πολλα τα παιδια και δεν μπορουν να τα ελενχουν ολα...στο λεω γιατι διαβαζοντας αυτο που σας συνεβει(τα νευρα μου το παιδακι σου τους η@@@@@ς) το θυμηθικα και θελω να σε προετιμασω οτι μπορει να το ακουσεις και αυτο!

ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΟΣ.

11 δαγκώματα, δεν υπαρχει περίπτωση να μην τα ακούσει κάποιος, ή να μην τα δεί όταν συμβαίνουν!

Πολύ καλά είπε ο άντρας σου.

Πόσα παιδιά έχει η τάξη. ?μια παιδαγωγός με πάνω απο 15 παιδιά μέχρι 2 ετών, δεν πρόκειται να τα βγάλει πέρα, και αν ειναι περισσότερα και είναι 25 παιδιά όλα μαζι με 2 άτομα που το ένα λειπει και μπαινοβγαίνει και δεν είναι η δασκαλα τους απο το πρωί ως το βράδυ,

πάλι ναι προφανώς και θα συμβεί,

αλλά και πάλι,

11 δαγκώματα πρέπει να είσαι ΑΠΩΝ για να συμβουν, είτε είσαι στο χώρο είτε δεν είσαι στο χώρο, γεωγραφικά.

Πραγματικά εάν έγιναν σε μια μέρα... τι να πω, θα πρεπε η παιδαγωγός η αρμόδια να χάσει τη δουλειά της, και μόνο για αυτό. Να φάει σουτ, πώς το λένε. ( ή η διευθυντρια αν ευθυνεται για λαθος κατανομή αριθμού παιδιών να φάει μύνηση για το ότι επέτρεψε τέτοια λειτουργία ) Αυτό είναι όχι ανευθυνότητα είναι εγκληματικό.

Θα μπορούσε να του είχε δαγκώσει κάτι άλλο, όπως μια φορά μου συνέβη εμένα που απλώς ήταν πίσω μου τα δυο παιδάκια, και ίσα που το είδα και το πρόλαβα - και φόραγε και χοντρό τζήν.

Μπορεί να συμβεί στον καθένα, και με μικρή ομάδα, αλλά όταν συμβαίνει 11 φορές, όχι. Μια δασκάλα που θα αφήσει ένα παιδάκι να έχει 11 δαγκωματιές δεν υπάρχει. είναι ΑΠΩΝ. Δε μπορεί, χίλιες φορές μια νέα και άπειρη δασκάλα που όμως θα βρίσκεται εκεί και ΚΑΤΙ θα βρεί να κάνει καλύτερο.

Το παιδάκι πρεπει να μπορεί να εμπιστευτεί την δασκάλα του.

Η δασκάλα του είναι η προστάτιδά του, η επιμύκηνση (πως το λένε) της μαμάς του του μπαμπά του.

Αν η δασκάλα του, αφήνει το παιδάκι να χτυπιέται και να κακοποιείται απο άλλα παιδιά,

σε τέτοιο βαθμό, εχει αποτύχει. Έχει αποτύχει στο ρόλο της, ή στις ικανότητές της Ή έχει αποτύχει ο παιδικός σταθμός, στο στόχο του αν φταιει ο μεγαλος αριθμός παιδιών για την ανεπάρκεια της παιδαγωγού.

Πως θα εμπιστευτεί το παιδί κάποιον ο οποίος συντελεί συμβάλλει συντηρεί, μια κατάσταση η οποία είναι κακοποίηση

είτε είναι σωματική, είτε συναισθηματική είτε λεκτική!!!

Αυτή η σχέση είναι σχέση που δίνει βάση για όλα τα επόμενα χρόνια και τις δασκάλες και τα συναισθήματα που θα έχει για αυτές αλλά και η πρώτη του εικόνα για την κοινωνία!

Είναι κρισιμότατη σχέση και τα συναισθήματα που έχουν τα παιδιά εάν είναι για ολόκληρη τη χρονιά , ΠΑΓΙΩΝΟΝΤΑΙ.

Είναι πολύ δύσκολο μετά να δείξεις σε ένα παιδί ότι τελικά υπάρχουν και άλλες δασκάλες που είναι υπεύθυνες, θα πρέπει μετά να περάσει εξίσου χρονικό διάστημα για να ξαναπειστεί και να αισθανθεί ότι το προστατεύουν!

Επίσης το θέμα του φαγητού.

ΠΡΟΣΟΧΗ αν έχει διαταραχτεί η αισθηση της ασφάλειας σε ένα παιδί, πώς θα το πιέσουν να φάει εκεί, με το ζόρι, εάν άλλα πράγματα δεν λειτουργούν. Θα είναι λάθος να πιεστεί να δεχτεί κάτι, όταν το ένστικτό του και τα συναισθήματά του του λένε κάτι άλλο. ΘΑ είναι λάθος να απαιτήσουν οι γονείς την παρέμβαση των παιδαγωγών , εάν δεν λυθούν πρωτίστως τα άλλα θέματα της ασφάλειας.

Το μύνημα στο παιδί θα είναι "δέξου το, γιατί έτσι θα είναι απο εδώ και πέρα" ....

Δάγκωμα - υπάρχουν παιδιά που έχουν μάθει να δαγκώνουν στα κρυφά, και ξέρουν να το κρύψουν. Εάν υπάρχει τέτοιο παιδάκι στην τάξη,

παρακαλώ τους συντονιστές περιεχομένου να γράψουν εδώ τι πρεπει να γινεται το χουμε γραψει καπου,

εννοείται ότι πρεπει να ειναι κάποιος απο πάνω του διακριτικά ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

μου έχει τύχει δηλαδή να το δώ αυτό, ένα παιδάκι να δαγκώσει τσακ μπαμ 3-και 4 φορές και να διαλέγει και παιδάκι που δεν φωνάζει

(ναι υπάρχει και αυτό!) και να μην ακούγεται και το παιδάκι αλλά πάλι,

το βλέπεις απο μακριά ότι κάτι περίεργο συμβαίνει, ότι αυτή η αγκαλίτσα δεν είναι ακριβώς αγκαλιτσα, σαν πολύ ώρα να διαρκεί,... πχ)

Τοβλέπεις και τρέχεις να το προλάβεις!

και επίσης κάποια στιγμή έχεις καταλάβει κιόλας ότι το χ παιδί έχει την τάση να το κάνει όταν δεν κοιτάς και τότε προλαμβάνεις με το να παίρνεις αυτό το παιδί απο κοντά σου να το χεις ΠΑΝΤΑ μπροστά στα μάτια σου με οποιοδήποτε τρόπο.

Το κείμενο που εχει γραφτεί για το δάγκωμα ειναι υπερπλήρης και πρέπει να το εκτυπώσετε , να το διαβασετε, και να το δώσετε στην δασκάλα.

Στην Ελλάδα δυστυχώς σε μεγάλη πλειοψηφία των παιδικών αυτά ακόμα λειτουργούν με απαρχαιωμένες μεθόδους και οι ίδιοι οι διευθυντές δεν ξέρουν τι πρέπει να γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις,

με στοχο πάντα το

problem solving http://parents.org.gr/psych/a43

και την θετική ενίσχυση positive reinforcement.http://parents.org.gr/psych/a42

http://parents.org.gr/psych/a39

το θέμα είναι ότι όλα λύνονται,

ΟΤΑΝ Η ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝ, όχι μόνο γεωγραφικά αλλά συναισθηματικά και νοητικά.

χρειάζετε να παρέμβετε δινοντας τους κείμενα γιατί υπολογίστε ότι οι περισσότεροι παιδαγωγοί, δεν γνωρίζουν τι είναι η θετικη ενίσχυση.

(ενώ είναι πλέον η βασικότερη αρχή διαπαιδαγώγησης, οριοθέτησης, καθοδήγησης!!)

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

αι σαφέστατα ο σημαντικότερος τρόπος επιλυσης συναισθημάτων ανασφάλειας στα παιδια

είναι η αισθηση ότι μπορούν να αμυνθούν

(άρθρο

πως να προστατέψετε τα παιδιά σας ......... )

η οποία αισθηση είναι ΙΔΙΑ είτε προκειται για παιδί

είτε για ενήλικα,

μάλιστα ξεκινάει, απο το να μαθουν να το κανουν σε άλλα παιδιά πρώτα,

είναι η βάση.

αν ένα παιδί συνηθίζει να βρίσκεται σε κατάσταση θύματος απο την ηλικία των 2 ετών

αυτονόητο είναι ότι μεγαλώνοντας,

θα μπαίνει σε τέτοιες καταστάσεις θεωρώντας ότι είναι κομμάτι της καθημερινότητας που είναι υποχρεωμένο να δεχτεί.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Καλημέρα.

Εχτές πήγε ο άντρας μου να πάρει τον μικρό από τον σταθμό στις 15:30 αλλά είχαν φύγει όλες οι δασκάλες και η διευθύντρια. Ηταν μόνο δύο πιτσιρίκες που τον πρόσεχαν (από άλλο τμήμα και δεν γνώριζαν κάτι) , είχαν φύγει και όλα τα παιδάκια εκτός από ένα. Δυτυχώς λοιπόν δεν μίλησαμε πάλι με κάποια. Σήμερα τα ίδια, δεν βρήκα την άλλη δασκάλα γιατί έρχεται πιο αργά.

Πήγαμε στον γιατρό και μας είπε ότι είναι χτύπημα, ευτυχώς είναι καλά και δεν έχει πειραχτεί το τύμπανο.

Δεν θα το αφήσω όμως έτσι να περάσει. Το μεσημέρι ελπίζω να βρεί την διευθύντρια ή την άλλη παιδαγωγό ο άντρας μου.

παρε τηλ και πες το μεσημερι θελω να συζητησω με τη δασκαλα να με περιμενει.αντε τωρα γιατι ειναι ανευθυνες καποιες.εμ χτυπαει το παιδι εμ δεν σε ενημερωνου και το ανακαλυπτεις μονη σου.εγω καθε μερα που ερχεται τον περναω απο scanner που λεει και ο αντρας μου.

χτυπημα στο αυτακι απο τι;κ το δοντι; πολλες φορες τα παιδια παιζοντας με τα τουβλακια το κανουν αυτο,νη χτυπησουν δηλ το αλλο αποτομα.η πλατη ειναι δαγκωμα;θα φαινεται αν ειναι;υπαρχει περιπτωση να ειναι πεσιμο πανω σε μικρα παιχνιδια κ γιαυτο ο μικρος να μη διαμαρτυρηθηκε;το χειροτερο που ενιωσα το πιστευεις οτι ειναι η πιεση στο φαγητο;αν δηλ δεν τρωει κ στεκονται πανω απο το κεφαλι του με πιεση..πω πω αγχωνομαι εγω!πες τους οτι θα τρωει οσο θελει κ να μην το πιεζουν τοαο το παιδι.βεβαια πολλες μαμαδες ρωτανε γιατι δεν εφαγε κ αυτες μπορει να ακολουθουν αυτη την τακτικη αλλα ειναι κακα τακτικη!πες στο παιδακι σου να σου λεει τι γινεται..πως θα βοηθηθει αν δε μιλαει;..

παρε τηλ και πες το μεσημερι θελω να συζητησω με τη δασκαλα να με περιμενει.αντε τωρα γιατι ειναι ανευθυνες καποιες.εμ χτυπαει το παιδι εμ δεν σε ενημερωνου και το ανακαλυπτεις μονη σου.εγω καθε μερα που ερχεται τον περναω απο scanner που λεει και ο αντρας μου.

ΤΙΓΡΑΚΙ μου από εδώ και πέρα και εγώ απο scanner θα τον περνάω!!

χτυπημα στο αυτακι απο τι;κ το δοντι; πολλες φορες τα παιδια παιζοντας με τα τουβλακια το κανουν αυτο,νη χτυπησουν δηλ το αλλο αποτομα.η πλατη ειναι δαγκωμα;θα φαινεται αν ειναι;υπαρχει περιπτωση να ειναι πεσιμο πανω σε μικρα παιχνιδια κ γιαυτο ο μικρος να μη διαμαρτυρηθηκε;το χειροτερο που ενιωσα το πιστευεις οτι ειναι η πιεση στο φαγητο;αν δηλ δεν τρωει κ στεκονται πανω απο το κεφαλι του με πιεση..πω πω αγχωνομαι εγω!πες τους οτι θα τρωει οσο θελει κ να μην το πιεζουν τοαο το παιδι.βεβαια πολλες μαμαδες ρωτανε γιατι δεν εφαγε κ αυτες μπορει να ακολουθουν αυτη την τακτικη αλλα ειναι κακα τακτικη!πες στο παιδακι σου να σου λεει τι γινεται..πως θα βοηθηθει αν δε μιλαει;..

Δεν μπορεί να ξέρει ο γιατρός πως χτύπησε στο αυτάκι του απο ότι μου είπε. Η δαγκωνιά αφήνει σημάδι από τα δόντια, ούτε τράβηγμα αυτιού είναι. Αν δεν μου πουν αυτές πως χτύπησε δεν θα μάθω γιατί είναι εσωτερικά η μελανιά και δεν μπορώ να υποθέσω τίποτα.

Το θέμα του φαγητού είναι μέγαλη πληγή...πάντα με πίεση τρώει (εννοείται εντός επιτρεπτών ορίων γιατί αν πραγματικά δεν θέλει δεν υπαρχει περίπτωση να φάει αυτό το παιδάκι όσο και να το πιεσεις)γιατί είναι αδύνατος, είναι ικανός να μην φάει όλη μέρα.

Πρώτα όμως προέχει η ασφάλεια του παιδιού και η ομαλή προσαρμογή του, φαγητό σταδιακά θα αρχίσει να τρώει. Δεν θέλω να σκεφτώ κάτι άλλο...

Καλημερα,

και εγω πιστευω οτι το παιδακι χτυπησε μονο του.Εχω την εντυπωση πως αν ηταν χτυπημα απο καποιον η εστω και απο μεγαλυτερο παιδακι το καστορακι θα εκλαιγε γιατι θα φοβοταν πηγαινοντας το στο σχολειο.Σε αυτη την ηλικια που δεν μιλαει πιστευω θα εδειχνε αρνηση με κλαμματα το πρωι.Βλεπεις καποια διαφορετικη αντιδραση?

tyazp2.png

C9SDp2.png

Και το κοριτσακι μας ηρθε στις 10/10/11.

Καλά τώρα συγκλονίστηκα!πάει και ο δικός μου πρώτη φορά φέτος παιδικό (2 χρονών) και δε μπορώ να διαννοηθώ κάν οτι μπορώ να βρώ πάνω του την παραμικρή μελανιά!:evil:

G.STONE φυγε νωρίτερα από τη δουλειά και πήγαινε οποσδήποτε να βρεις τη ''δασκάλα''!και κάντο και θέμα!

ειναι ιδιωτικός ή δημόσιος ο σταθμός?

Άρνηση όταν ξεκινάμε και όταν φθάνουμε βλέπω από την πρώτη μέρα έτσι και αλλιώς, οπότε δεν μπορώ να καταλάβω. Εντωμεταξύ το καστοράκι μου είναι ένα παιδάκι που αν του ορμήσει κάποιο άλλο παιδάκι δεν κλαίει. Προχτές έπαιζε με ένα παιδάκι από τη γειτονιά μας και του έδωσε μια του δικού μου στο χέρι...τον ξέρανε! με κοίταξε ο δικός μου και ούτε που μίλησε. Οπότε λέω μήπως δεν τον άκουσαν να κλαίει? πολύ δύσκολο βεβαια, τουλάχιστον θα το έβλεπαν θα μου πείτε...πως αλλιώς να το δικαιολογήσω?