Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

SoS Προς Αglaia και οποια μπορει να βοηθησει.

Recommended Posts

Καλημερα,

Γεννησα 8/10 ενα πανεμορφο και υγιεστατο αγορακι. Το οτι θελησα να το θηλασω αποκλειστικα οφειλετε εν μερη σε εσας κοριτσια απο το φορουμ. Το να το συνεχησω θα το χρωσταω στις "εμπειρες"!

Μεχρι τωρα δινω στηθος και μονο και ειμαι καθετη. Το στηθος μου δεν ειναι ιδιαιτερα μεγαλο αλλα οι θηλες μου ειναι, και η αλως δεν ειναι τοσο μεγαλη. Στο μαιευτηριο ειχα μεγαλο προβλημα με κοψηματα στις θηλες (οι μαιες το απεδωσαν στο ανοιχτο χρωμα των θηλων, γιατι το μωρο επιανε κανονικα οπως ελεγαν) που το αντιμετωπισα με κομπρεσες απο αλατονερο και μια κρεμα λανολινης. Οταν γυρισαμε στο σπιτι, μπορω να πω πως το προβλημα αυτο λυθηκε, αλλα δημιουργηθηκε αλλο. Με πονανε φοβερα οι θηλες μου ακομα και πριν τον θηλασμο. Ουτε την μπλουζα να φανταστητε δεν ανεχομαι. Και φυσικα οταν ερχετε η ωρα του θηλασμου, μετα απο ενα 5 λεπτο απο κλαματα, με το που πιανει το μωρο την θηλη μας ακουει ολη η πολυκατοικια .... αλλα μετα απο 2-3 ρουφηγματα σταματαει ο πονος. Σημερα το πρωι κοιταξα στον καθρεφτη και ειδα το πανω μερος της θηλης μελανιασμενο. Τι να κανω κοριτσια? Δεν θελω να σταματησω αυτο το πολυτιμο δωρο στο γιο μου αλλα υποφερω και δεν χαιρομαι κα8ολου τον θηλασμο/συτιση του μωρου.

Περιμενω απαντηση απο οποια ειχε το ιδιο προβλημα η γνωριζει κατι.

Aglaia SOS SOS SOS/

Διαφημίσεις

• Replies 229
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Καλημερα,

Γεννησα 8/10 ενα πανεμορφο και υγιεστατο αγορακι. Το οτι θελησα να το θηλασω αποκλειστικα οφειλετε εν μερη σε εσας κοριτσια απο το φορουμ. Το να το συνεχησω θα το χρωσταω στις "εμπειρες"!

Μεχρι τωρα δινω στηθος και μονο και ειμαι καθετη. Το στηθος μου δεν ειναι ιδιαιτερα μεγαλο αλλα οι θηλες μου ειναι, και η αλως δεν ειναι τοσο μεγαλη. Στο μαιευτηριο ειχα μεγαλο προβλημα με κοψηματα στις θηλες (οι μαιες το απεδωσαν στο ανοιχτο χρωμα των θηλων, γιατι το μωρο επιανε κανονικα οπως ελεγαν) που το αντιμετωπισα με κομπρεσες απο αλατονερο και μια κρεμα λανολινης. Οταν γυρισαμε στο σπιτι, μπορω να πω πως το προβλημα αυτο λυθηκε, αλλα δημιουργηθηκε αλλο. Με πονανε φοβερα οι θηλες μου ακομα και πριν τον θηλασμο. Ουτε την μπλουζα να φανταστητε δεν ανεχομαι. Και φυσικα οταν ερχετε η ωρα του θηλασμου, μετα απο ενα 5 λεπτο απο κλαματα, με το που πιανει το μωρο την θηλη μας ακουει ολη η πολυκατοικια .... αλλα μετα απο 2-3 ρουφηγματα σταματαει ο πονος. Σημερα το πρωι κοιταξα στον καθρεφτη και ειδα το πανω μερος της θηλης μελανιασμενο. Τι να κανω κοριτσια? Δεν θελω να σταματησω αυτο το πολυτιμο δωρο στο γιο μου αλλα υποφερω και δεν χαιρομαι κα8ολου τον θηλασμο/συτιση του μωρου.

Περιμενω απαντηση απο οποια ειχε το ιδιο προβλημα η γνωριζει κατι.

Aglaia SOS SOS SOS/

Από την δική μου εμπειρία θα σου πω....υπομονή!!Και εμένα οι θηλές μου και η άλως έχει ανοικτό χρώμα,δεν ξέρω αν οφείλεται εκεί ο πόνος.Αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι εγώ ζορίστηκα ΤΡΕΛΛΑ και είχα ΦΟΒΕΡΟ πόνο,όχι μόνο στη θηλή αλλά και σε όοολο τον αδένα του στήθους.Μόνιμο πόνο.Είχα πετρώσει κιόλας και τράβηξα γενικώς διάφορα,και ο αδένας είχε υποφέρει πολυ.Τη μπλούζα δεν μπορούσα ούτε ζωγραφιστή να την φανταστώ στις θηλές μου όχι απλώς να την ακουμπήσω.Και μάλιστα μαία μου είχε πει να φοράω το σουτιέν θηλασμού με ανοικτά τα καπακάκια για να τρίβεται η μπλούζα στις θηλές και να σκληρύνουν πιό γρήγορα.Επίσης με αυτό το τρόπο να παίρνουν αέρα οι θηλές όλο το πρωτο καιρό όσο γίνεται περισσότερο.Έβαζα και εγώ κρέμα λανολίνης.Μελανιασμένη θηλή δεν είδα και δεν ξέρω τι είναι.Όμως είχα όλα τα υπόλοιπα για 40 μέρες.ΥΠΕΦΕΡΑΑΑΑΑ! και δεν πονούσα μόνο τα 2 πρώτα ρουφήγματα...πονούσα μέχρι δακρύων οοοοση ώρα το παιδί προσπαθούσε να θηλάσει.Θέλει επιμονή και υπομονή.ΠΟΛΥ. Μην περιμένεις να χαρείς το θηλασμό αμέσως.Αυτό θα γίνει σιγά σιγά.Εϊναι πολύ νωρίς ακόμα.Είσαι λεχώνα.Θα προσαρμωστεί το σώμα σου και οι θηλες θα σκληρύνουν μεχρι να σαραντήσεις.Μετά θα δεις ποοοοσο πιό έυκολα θα είναι όλα!!Θα θηλάζει το μωρό πιό γρήγορα,δεν θα πονάς και θα δενεσαι όλο και πιό πολύ μαζί του.Εγώ την πιτσιρίκα μου την θηλάζω μέχρι τώρα αποκλειστικά.Γιαυτό...σφίξε τα δόντια και κάνε υπομονή.ΕΡχόταν η ώρα του θηλασμου και μου συκωνόταν η τριχα!!ο πόνος αφόρητος να κλαίω από μέσα μου και τα δάκρυα να τρέεεχουν για να ην φωνάζω πάνω από το μωρό και το τρομάξω.αυτο να φάει ήθελε μόνο.Όλα περαστικά ειναι!!!:-D Μην εγκαταλειψεις!τα δύσκολα τώρα είναι και περνάνε.

να μην πλενεις συχνα το στηθος σου να βαζει γαλα και να το αφηνεις να στεγνωνει στο αερα και εγω πονουσα υπερβολικα στις αρχες δεν ηξερα και επλενα τακτικα το στηθος μου αλλα θα ηρεμηση σε λιγο καιρο δεν ειναι λογος αυτος να σταματησεις τον θηλασμο ακομα υπαρχει στο φαρμακειο η μια κρεμα πουρελαν λεγεται κανει θαυματα στην αρχη ειναι φυσικος ο πονος.. ακομα μπορεις να πλενεις το στηθος σου και με καθαρο οινοπνευμα και να το αφηνεις στον αερα προσεξε ομως εαν ειναι κοκκινο η ,βγαζει αιμα... πιστευω θα σου απαντηση και η αγλαια υπομονη και κουραγιο...

λενε οτι οι πονοι της γεννας ειναι δυνατοι αλλα δεν συγκρινονται με τις πρωτες 15 μερες θηλασμου!

πονουσα τοσο τα πρωτα 5 λεπτα του θηλασμου που με το ενα χερι την κρατουσα αγκαλια και με το αλλο εσφιγγα ενα τραπεζι για να μην την σφιξω καταλαθος απο τον πονο.

δυστυχως δεν ειχα και καμια προετοιμασια οποτε ηταν δυσκολο.

υπομονη και επιμονη χρειαζεται!

σημαντικο ειναι να μην σταματησεις.

και αυτο για το γαλο πανω στις θηλες και το να τις αφηνεις χωρις τιποτα (κυκλοφορουσα τοπλες μεσα στο σπιτι) ειναι το καλυτερο φαρμακο!

Παιδιά ειστε σιγουρες?

εγώ ξέρω πως ο θηλασμός δεν πρεπει να πονάει...

κ εγώ δεν πονούσα μέχρι που μου παρουσιάστηκε καντιντιαση κ τοτε ναι αφου υπήρχε προβλημα πονουσα...

Μήπως η φιλη μας πρεπει να δει ξανα αν το παιδι πιάνει σωστά?

υπάρχει σχετικό βιντεο με οδηγειες στα υπομνηματα.. ριξε μια ματια...

επίσης προσεξε να αεριζεις το στηθος κ να βγαζεις λιγο από το γαλα σου κ να αλοιφεις τις θηλές πριν το θηλασμο...

κ η πουρελάν κανει δουλειά καλή κ δεν θελει κ ξεβγαλμα πριν να ταϊσεις το μωρό..

κ να μην πλενεις το στηθος με σαπούνι..

τωρα τα άλλα που αναφερθηκαν δεν πιστευω πως ισχυουν

Δηλαδή ούτε το στηθος θελει προετοιμασια κατα την εγκυμοσυνη κ το αλατονερο 'οπως κ το οινόπνευμα δεν πρεπει να χρησιμοποιούνται.

Αυτες ειναι οι γενικές αρχες, δεν γνωριζω όμως αν εσυ εχεις καποιο προβλημα κ πονάς τοσο πολύ. Οι πιο εμπειρες μαμάδες θα σε κατευθύνουν μολις δουν το μηνυμα.

ΥΓ: θυμηθηκα πως με ειχε μελανιασει στην αλω το μωρο στις αρχες επειδη ειχε ρουφήξει μονο αυτό το τμημα κ όχι τη θηλή κ εγω κοιμόμουν κ δεν το καταλαβα... μηπως συνεβη κ σε σενα κατι τετοιο??

καλή συνεχεια:wink:

D9kvp2.png?3X2batCM

Διαφημίσεις

καταρχήν να σου ζήσει ο μπέμπης

Μέχρι να σου απαντήσει κάποια εμπειρότερη

Το στήθος δεν θέλει καμία προετοιμασία αν οι θηλές είναι εξέχουσες.

Οπότε αλάτια και οινοπνεύματα τα ξεχνάς, όπως σου έγραψαν οι κοπέλες να το πλένεις όσο λιγότερο μπορείς και με σαπούνι μόνο μία φορά την ημέρα, βάζε το γάλα σου πάνω στις θηλές και άστο να στεγνώσει κάνει θαύματα επίσης και η κρέμα βοηθάει και το αφήνεις έξω όσο συχνότερα μπορείς.

Ο θηλασμός δεν πονάει αν το παιδί είναι σωστά τοποθετημένο στο στήθος, ίσως θα πρέπει να ξαναδείς τον τρόπο που πιάνει αλλά ακόμα και αν τώρα το βάζεις σωστά ίσως να έχεις πληγές που μέχρι να γιατρευτούν να πονάς.

Ο πόνος περνάει εντελώς μετά από τα πρώτα ρουφήγματα? Μήπως αυτό που νιώθεις είναι έντονα το let down? :confused:

Κοριτσια, δεν υπαρχει πληγη στις θηλες οπως τις πρωτες μερες, αρα δεν ξερω αν θα βοη8ησει η κρεμα η το γαλα πανω στις θηλες. Ο πονος ειναι στην περιοχη γυρω απο την αλω και στο τοπ μερος της θηλης. Εκει στο πανω μερος παρουσιαζετε και λιγο μπλε χρωμα που το ερμηνευω "μελανια." Τι να πω, δοκιμαζω και αλλες στασεις θηλασμου αλλα τιποτα.

ουφ.

Εγώ πιστεύω ότι όλα είναι θεμα υπομονής και συνήθειας του σώματος σου σε αυτή την νέα κατάσταση. Για το μόνο πράγμα που δεν ήμουν προετοιμασμένη και πήγαινα χαλαρά χαλαρά και σιιιγα το δύσκολο μωρε πως κάνουν έτσι...ήταν ο θηλασμός! Και μου ήρθε το κεραμίδι στο κεφάλι!θέλει υπομονή και επιμονή.

Ο πόνος μπορεί να είναι είτε στο πάνω μέρος της θηλής είτε σε όλη τη θηλή είτε οπουδήποτε το δέρμα σε εκείνη την περιοχή δεν είναι προετοιμασμένο για να υποστεί αυτή την πίεση από το μωρό κάθε 3 ώρες.

-Purelan -θα πάρεις είναι λανολίνη κάνει θαύματα πραγματικά,

-θα την βάζεις πάνω στις θηλές μετά το θηλασμό,θα αφήνεις ξεσκέπαστο το στήθος σου,

-δεν θα το πλένεις ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ με σαπούνια παρά μόνο με νεράκι του Θεούλη γιατί θα κάνεις ραγάδες θα ανοίξουν οι θηλές με αποτέλεσμα να ματώνουν,

-και θα βάζεις λίγο γαλα επάνω να το αφήνεις να στεγνώνει στη θηλαία άλω και στις θηλές.

Κάνει πολύ καλό.Επουλώνει.

ΆΛλες γυναίκες δε ένιωσαν ποτέ πόνο,άλλες λίγο και άλλες πάραπολύ.Δεν ειναι απόλιτο αυτό για όλες.Διαφωνώ με το ότι αν πονάει δεν έχε τοποθετηθεί σωστά το παιδί.Το παιδί μπορεί να πιάνει άραπολύ καλά το στήθος αλλά το δερμα εκεί είναι ευαίσθητο και μέχρι να σκληρύνουν οι θηλές έχει πόνο.Και πάλι ξαναλέω.Αυτό δεν είναι απόλιτο για όλες.Σημασία έχει ότι είναι περαστικό ,άσε το χρόνο να κάνει την δουλειά του.:-):rolleyes::rolleyes:

Και κατι ακομα βρε μαμαδες που με απασχολει. Επειδη αλλα μου λεει η μαια αλλα μου λει η παιδιατρος και αλλα διαβαζω..... το μωρο κα8ε ποτε πρεπει να τρωει? Μιλαμε παντα για αποκλειστικο θηλασμο. Καθε ποσες ωρες και απο τα 2 στηθη η απο το ενα? Και οταν για πχ. δωσω πρωτα απο το αριστερο και μετα απο το δεξι, στο επομενο γευμα απο πιο μαστο ξεκιναω?

Εμενα για παραδειγμα τρωει και απο τα 2 στηθη γιατι μαλλον δεν χορταινει και στο 10 λεπτο η μισαωρο που τον βαζω στο λικνο μου ξανακλεει και ψαχνει για στηθος. Ετσι του δινω και τον αλλο μαστο για να χορτασει. Μερικες φορες ομως μετα ξανακλει και ξανα απο το στηθος που εφαγε πρωτα. Τελος εχει σχεδον σε κα8ε γευμα λοξυγγα......

Το βραδυ μπορει να κοιμηθει και 5 ωρες συνεχομενα και να πρεπει να τον ξυπνησω εγω για να φαει, αλλα η δυσκολη ωρα ειναι το αοπγευμα και το βραδυ, που δεν κοιματε σχεδον 3ωρα ολοκληρα και κλαιει για να φαει.

Τα φωτα σας μαμαδες τα φωτα σας.

Διαφημίσεις

Το μωρό πρέπει να τρώει όταν πεινάει, χωρίς πρόγραμμα, ανεμπόδιστα.

Ειδικά μέχρι να σαραντήσει είναι φυσιολογικό να είναι σχεδόν συνέχεια στο στήθος.

Διάβασε εδώ http://www.thilasmos.gr/Poso%20sixna.htm

Έχει πολλές χρήσιμες πληροφορίες για αυτά που ρωτάς και για άλλα θέματα σχετικά με το θηλασμό.

Αν έχει λόξυγγα ίσως θέλει να ρευτεί. Το βάζεις να ρευτεί μετά το γεύμα;

jv42p3.png

DfUyp2.png

Ναι το βαζω να ρευτει αλλα σπανια το κανει. Τον κραταω γυρω στα 5 λεπτα αλλα τιποτα. Επισης καμια φορα τον πιανει και ασχετες στιγμες ο λοξυγγας.

Το ρεψιμο ειναι πολυ σπαστικο! Θελει τουλαχιστον 10 λεπτα, ενω η δικια μου χρειαζοταν 20...

Το θηλαζεις απο το ενα στηθος, οση ωρα θελει (καλο ειναι να κατσει παραπανω απο 15 λεπτα για να παρει το "παχυ" γαλα) δοκιμαζεις να το κανεις να ρευτει και συνεχιζεις στο αλλο στηθος οσο θελει. Στον επομενο θηλασμο ξεκινας απο το στηθος στο οποιο ειχε τελειωσει...

Υπομονη, και να σου ζησει...

ΥΓ. Και μενα μου μελανιαζει τις θηλες. Απο το ρουφηγμα ειναι, απλα σε μας φαινεται γιατι ειμαστε ανοιχτοχρωμες... Αλλα δε ποναει πια. Υπομονη μεχρι να σκληρυνουν.

Απο την κοιλια τον θυμαμαι να πεταγετε με λοξυγγα. Ρευετε σπανοα οση ωρα και να τον εχω ορθιο και ξερω μολις τον ξαπλωσω σε 10 λεπτα θα ακουσω χικ χικ χικ.Ξερει καπιος να μου πει τι να κανω?

Ακομα, κοριτσια ολοι μου λενε οτι το παιδι δεν χοραινει και πρεπει να του δινω συμπληρωμα (ακομα και η μαια που ειναι υπερ του θηλασμου). Αυτο το συμπαιραναν απο το οτι τρωει και απο τα 2 στηθη συνη8ως πανω απο ωρα. Και φυσικα φανταζεστε η και ξερετε τι σημαινει κα8ε 3 ωρες ορθια για αλαγμα και θηλασμο που κραταει και κραταει ..... και δεν καταλαβαινω πως αλλες κοπελες μιλανε για 15 λεπτα στο κα8ε στηθος. Εμενα γιατι πινει πανω απο 30- 40 η 50 λεπτα, και πρεπει εγω να τον τραβιξω μολις δω οτι δεν τραβαει γερα?

Και η κρισιμη ερωτηση, οσες ταιζουν με φορμουλα, κοιμουνται παραπανω????(τα μωρα και οι ιδιες????) = ερωτηση παραπανο!

Διαφημίσεις

στην ηλικία που είναι το μωρό σου είναι απόλυτα φυσιολογικό να κάνει μαραθώνιους θηλασμούς. Και η κόρη μου πριν σαραντήσει έτρωγε για 1 ώρα και παραπάνω, αλλά τώρα δεν ξεπερνά τα 5-10 το πολύ λεπτά. Αν το μωρό βρέχει 6-8 πάνες και κάνει κακά 3-4 φορές τη μέρα τρώει μια χαρά.

jv42p3.png

DfUyp2.png

επίσης διάβασε αν θες εδώ http://www.thilasmos.gr/Poso%20sixna.htm σχετικά με το πόση ώρα τρώνε τα μωρά.

Ελπίζω να θηλάζετε ξαπλωμένες! Αν όχι, να ξεκινήσετε σύντομα! Εγώ στους μαραθώνιους θηλασμούς θήλαζα ξαπλωμένη στον καναπέ και έβλεπα ταινίες ή μισοκοιμόμουν. Ειλικρινά, έχω αρχίσει να τους νοσταλγώ! Για την ξαπλωτή στάση δες εδώ http://www.thilasmos.gr/staseis%20thilasmou.htm

jv42p3.png

DfUyp2.png

Ax Palladin,

Να σου ζησει το μωρακι σου! Περιμενω το σαραντησμα πως και πως .... ολες μου λενε οτι θα δω μεγαλη διαφορα .... αλλα σε τι? στην ωρα που θηλαζει η στην ωρα που κοιμαται? Και πως γινετε οσο μεγαλωνει να πινει μονο 5- 10 λεπτα? και ανα ποση ωρα? Πραγματικα δεν θελω να δωσω συμπληρωμα .... ουτε για να γλυτωσω υπνο ουτε και τον μαραθωνιο του θηλασματος. Μονο οτι ειναι καλο για το παιδι.

Με τις θηλες πανε λιγο καλυτερα τα πραγματα!!! Ισως ειναι και η κουραση πια που δεν με αφηνει να σκεφτομαι τον πονο ΄¨--))

Τελικα τι να κανω με τον λοξυγγα? Δεν μου αρεσει που τον βλεπω να εχει λοξυγγα μηπως τον ενοχλει!!!!

Οσο αφορα τα κακακια των μωρων που θηλαζουν .... ειναι παντα τοσο νερουλα και χρωματος πορτοκαλοκιτρινα???

Σας ευχαριστω ολες για το κουραγιο! Εστω και μια προταση απο την καθε μια και μαθαινω κατι και παιρνω κουραγιο!!!

τελικά , οι περισσότερες μαμάδες υποφέρουν στην αρχη και νομιζω ότι η αιτία είναι λίγο απ' όλα. Και κάτι δεν κάνουμε σωστά και θέλουν και οι θηλες τον χρόνο τους για να προσαρμοστουν στη νεα κατάσταση, λογικό είναι.

Για να μην επαναλαμβάνω, ολες οι κοπέλες στα είπαν σωστά. Απλως σου λέω ότι δεν χρειάζεται να νιωθεις περιεργα, ολες συναντήσαμε αυτα τα προβληματα.

κι εγω περιμενα αγωνιωδως να σαραντήσω, αλλα δεν είδα και καμια διαφορά.... Βεβαια περασε ο πονος, πολυ σημαντικο!

Μπορεις να δοκιμασεις και τα κοχύλια. Αν τα φορας καποιες ωρες μεσα στη μερα αφηνουν το στηθος σου να παρει αερα, να στεγνωσει και δεν υποφερεις απο την επαφη με ρουχα.

Στον τριτο μηνα μειωθηκε παρα πολυ οχρονος θηλασμου. το μωρο θηλάζει πολυ πιο αποτελεσματικά γι' αυτο τα καταφέρνει πιο γρήγορα.

Αφου μπορεις και μπαινεις και στο φορουμ εισαι σε καλή κατάσταση!!! Εγω εψαχνα να βρω χρονο για να κανω ενα ντους...

οσο για τον υπνο.... ελπιζω να εισαι τυχερη! Εμεις ακομα δεν κοιμομαστε......

Ασε που τωρα τελευταια κολλαει στη θηλη και δεν την αφηνει με τιποτα.....

Ειναι φοβερα τα παιδια! Ο,τι και να ακους γυρω σου , καθε παιδι ειναι διαφορετικο.

Σιγα σιγα θα βρειτε την ακρη σας!

καθε στιγμη με το μωρο σου θα σου δινει το κουράγιο και την υπομονή που εχεις αναγκη!

lN4Kp3.png6tK9p2.png

Οχι θήλαστρο από τόσο νωρίς.

Εγώ στην αρχή είχα τα ίδια συμπτώματα, μελανιά στο πάνω μέρος της ρώγας και απίστευτο πόνο στα πρώτα ρουφήγματα. Μετά από κάποιο διάστημα όλα εστρωσαν. Κάνε λίγη υπομονή και συνέχισε να θηλάζεις το στήθος σου θα προσαρμοστεί μόνο εάν θηλάζεις και όχι βγάζοντας με το θήλαστρο.

Καλή συνέχεια

Ax Palladin,

Να σου ζησει το μωρακι σου! Περιμενω το σαραντησμα πως και πως .... ολες μου λενε οτι θα δω μεγαλη διαφορα .... αλλα σε τι? στην ωρα που θηλαζει η στην ωρα που κοιμαται?

και στα δύο! μην περιμένεις φυσικά ότι ακριβώς στις 40 μέρες το μωρό θα μεταμορφωθεί, αλλά σταδιακά η κατάσταση θα αρχίσει να βελτιώνεται. Δεν είναι τυχαιο ότι ανέκαθεν σε όλους τους πολιτισμούς η λεχώνα για 40 μέρες μόνο θήλαζε και δεν έκανε άλλες δουλειές, ούτε δεχόταν επισκέψεις.

Και πως γινετε οσο μεγαλωνει να πινει μονο 5- 10 λεπτα? και ανα ποση ωρα?
αν κρίνω από την κόρη μου, ρουφάει πολύ πιο δυνατά και αποτελεσματικά (μην τρομάζεις, δεν θα πονάς τότε) και επιπλέον η γαλουχία έχει εδραιωθεί και η παραγωγή έχει αυξηθεί. Εμείς τρώμε περίπου ανά 1:30 με 2 ώρες, άλλα μωρά και πιο αραιά. Εμείς είμαστε φαγανές!
Πραγματικα δεν θελω να δωσω συμπληρωμα .... ουτε για να γλυτωσω υπνο ουτε και τον μαραθωνιο του θηλασματος. Μονο οτι ειναι καλο για το παιδι.
και πολύ καλά κάνεις:D
Με τις θηλες πανε λιγο καλυτερα τα πραγματα!!! Ισως ειναι και η κουραση πια που δεν με αφηνει να σκεφτομαι τον πονο ΄¨--))
purelan βάζεις; είναι αλοιφή της Medela, πολύ καλή!
Τελικα τι να κανω με τον λοξυγγα? Δεν μου αρεσει που τον βλεπω να εχει λοξυγγα μηπως τον ενοχλει!!!!
δεν είναι επικίνδυνο απ'όσο ξέρω, ίσως πρέπει να επιμείνετε στο ρέψιμο (ο μπαμπάς κατά προτίμηση). Πολλά μωρά ρεύονται πιο εύκολα αν τα βάλεις μπρούμυτα και τους χτυπάς την πλατούλα
Οσο αφορα τα κακακια των μωρων που θηλαζουν .... ειναι παντα τοσο νερουλα και χρωματος πορτοκαλοκιτρινα???
μουσταρδί χαρακτηρίζεται το ιδανικό χρώμα:D

jv42p3.png

DfUyp2.png

Κοριτσια, χτες περασα εφιαλτη.

Απο το μεσιμερι στις 4 εως τις 10¨30 το βραδυ το εκλεγε, σφιγγοτανε και ειχε αερια. Μολις το εβαζα στο στηθος σταματουσε και εκανε σαν τρελο να φαει. Αλλα ποσο γαλα να εχω πια ... τοσες ωρες το ειχε πιει. Ολη μερα ειχα φαει ενα πεινιρλι και ενα σουβλακι.... ισως τον πειραξαν αυτα. Πηρα τηλ την παιδιατρο και ειπε οτι το παιδι δεν χορταινει και να του δοσω συμπληρωμα. Τρεχει ο πατερας μου σαν τον τρελο να βρει ανοιχτο φαρμακειο στις 11 το βραδυ. Τελικα του πηρε Φριολακ ΗΑ για αλλεργια, επειδη εχω εγω μια μικρη αλλεργια στην ντοματα και στο ροδακινο. Με τα πολλα το μωρο κοιμηθηκε και γλυτωσα δεν του εδωσα συμπληρωμα. Περιτο να σας πω οτι μετα δεν μπορουσα να τον ξυπνησω..... εμ τοσες ωρες το νεογεννητο κουραστηκε.

Το θεμα ειναι οτι ενω σημερα ολα δειχνουν κανονικα εχω ενα τρομερο πονο στο στηθος το αριστερο..... ουτε το χερι μου δεν μπορω να σηκωσω. Τι να κανω?Δοκιμασα και 2 φορες ντουζ με χεστο νερο τιποτα.

Κλαψ, γιατι ολλα αυτα να συμβαινουν σε οσες θελουν να θηλασουν?????

Οποια ξερει για τον πονο παρακλαω να μου γραψει.

Και κατι ακομα βρε μαμαδες που με απασχολει. Επειδη αλλα μου λεει η μαια αλλα μου λει η παιδιατρος και αλλα διαβαζω..... το μωρο κα8ε ποτε πρεπει να τρωει? Μιλαμε παντα για αποκλειστικο θηλασμο. Καθε ποσες ωρες και απο τα 2 στηθη η απο το ενα? Και οταν για πχ. δωσω πρωτα απο το αριστερο και μετα απο το δεξι, στο επομενο γευμα απο πιο μαστο ξεκιναω?

Εμενα για παραδειγμα τρωει και απο τα 2 στηθη γιατι μαλλον δεν χορταινει και στο 10 λεπτο η μισαωρο που τον βαζω στο λικνο μου ξανακλεει και ψαχνει για στηθος. Ετσι του δινω και τον αλλο μαστο για να χορτασει. Μερικες φορες ομως μετα ξανακλει και ξανα απο το στηθος που εφαγε πρωτα. Τελος εχει σχεδον σε κα8ε γευμα λοξυγγα......

Το βραδυ μπορει να κοιμηθει και 5 ωρες συνεχομενα και να πρεπει να τον ξυπνησω εγω για να φαει, αλλα η δυσκολη ωρα ειναι το αοπγευμα και το βραδυ, που δεν κοιματε σχεδον 3ωρα ολοκληρα και κλαιει για να φαει.

Τα φωτα σας μαμαδες τα φωτα σας.

γεια,με λενε γωγω και ειμαι νοσηλετρια σε μαιευτηριο.αυτο που ξερω εγω ειναι οτι ο θηλασμος δ ποναει αν το μωρο πιανει σωστα τη θηλαια αλω ολη μεσα στο στομα του και καλο ειναι να δει το στηθος σου ο παιδιατρος σου μηπως εχεις καμια μαστιτιδα..καλο ειναι να θηλαζει και απο τα δυο στηθη καθε φορα τον ιδιο χρονο για να αδειζουν και τα δυο και να μη βαραινουν...οσο για το λοξυγκα μαλλον δ πιανει καλα το στηθος και παιρνει αρεα γι αυτο εχει λοξυγκα....ελενξε και το βαρος του να δεις αν ειναι σωστα στις καμπυλες για την ηλικια του...ελπιζω να σε βοηθησα..φιλια απο μενα και το μπουκι μου(μπεμπα 5 μηνων)