Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Η Ζωη με Αυτιστικο αδερφο

Gyubrush

Recommended Posts

Εδω θα ηθελα να αναφερω τις εμπειριες μου σχετικα με την ζωη μου εως τωρα με τον αυτιστικο αδερφο μου Παναγιωτη,ετων 35.

Ο αδελφος μου παρουσιαζει ολα εκεινα τα συμπτωματα της αυτιστικης συμπεριφορας.Εχει απιστευτες εμμονες με διαφορα πραγματα,εχει τρομερες ανασφαλειες ακομα και στο παραμικρο,αν υπαρχει για παραδειγμα αρκετο φαγητο στο τραπεζι μην τυχον και δεν του φτασει,εχει σεξουαλικες ανησυχιες και γενικοτερα ψαχνει να βρει τον ρολο του στην ζωη και στην κοινωνια.

Εκεινο που με απασχολει περισσοτερο απ ολα ομως ειναι η σεξουαλικη συμπεριφορα του.Ειμαι σιγουρος οτι οι εκνευρισμοι και η εν γενει διαταραχη της συμπεριφορας του,οφειλεται κατα κυριο λογο στην ανεπαρκη σεξουαλικη ζωη που εχει.Καποιες φορες τον εχω παει σε γυναικα,με την οποια οπως καταλαβαινετε σε 10 λεπτα δεν ειναι δυνατον να της εξηγησω και να αντιληφθει το τι ακριβως συμβαινει,αλλα δεν και ειναι ευκολο να λες το προβλημα που υπαρχει.Ψαχνω μια μονιμη κυρια σε αυτον τον τομεα που να ερχεται στο σπιτι.

Τελευταια δε,παρατηρω οτι δηλωνει την επιθυμια για γνωριμια με γυναικα για γαμο.Θελει να κανει σχεση οπως ο καθε αντρας.Ειλικρινα δεν ξερω τι να του απαντησω οταν με ρωταει:"Εγω δεν θα παντρευτω...?"

Ευτυχως βεβαια ειναι αυτοεξυπηρετουμενο ατομο,δεν εχει κανενα φοβο στο να τον αφησεις στο σπιτι και να πας για δουλεια,μπορει και χρησιμοποιει τις συγκοινωνιες και εχει απιστευτη μνημη των παρελθοντων ετων σε ολους τους τομεις.Του αρεσει παρα πολυ να τραγουδαει(τα παλια λαικα ειναι η λατρεια του)παιζει κιθαρα,ενω εχει και μια κλιση απο μικρος στις θετικες επιστημες(φυσικη,ηλεκτρολογικα κλπ).Εχει τρομερη αντιληψη και γινεται πανεξυπνος οταν χρειαστει.

Δεν του αρεσει να του πειραζεις πραγματα απο το δωματιο του,γενικα να του αλλαζεις συνηθειες,αντιδρα εντονα.Ζηταει τα παντα,απο μια μπαταρια μεχρι ενα ελικοπτερο και οταν του ικανοποιησεις το αιτημα το ξεχναει την ιδια στιγμη.

Μια φορα την εβδομαδα βγαινουμε βολτα μαζι και βλεπω οτι του αρεσει πολυ.

Αυτο που πλεον στα 30 μου με καιει ειναι το μετα..Το τι θα γινει οταν φυγει απο την ζωη η μητερα μου,η οποια στεκεται λαμπαδα διπλα του....

Διαφημίσεις

.....Αυτο που πλεον στα 30 μου με καιει ειναι το μετα..Το τι θα γινει οταν φυγει απο την ζωη η μητερα μου,η οποια στεκεται λαμπαδα διπλα του....
Θα κάνεις ότι σε φωτίσει τότε.

Κι εγώ ανησυχώ πιο πολύ για το όταν θα φτάσει ο μεγάλος μου γιος στην ηλικία σου και θα σκέφτεται τα ίδια πράγματα για τον αυτιστικό αδελφό του.

Εάν με ρωτήσει σήμερα ο 13χρονος τι να κάνει όταν θα φύγουμε εγώ και η γυναίκα μου θα του απαντήσω κάνε αυτό που θα σκεφτείς σωστό τότε. Έως τότε όμως άσε εμάς να διαχειριζόμαστε την ιδιαιτερότητα του αδελφού σου.

Δεν νομίζω η νευρικότητα του να οφείλετε στην σεξουαλικότητα.....εκτίμηση μου , και δεν είμαι διόλου ειδικός.

ΥΓ. Μήπως ανησυχεί για την μητέρα σας........?

Εχει ευαισθησιες και αδυναμιες σε ατομα ομως τα εκφραζει με τον δικο του ιδιαιτερο τροπο.

Φυσικα και η μητερα μου αγχωνεται για τον ιδιο λογο που αγχωνομαι και γω..Για το μελλον...

Εχει ευαισθησιες και αδυναμιες σε ατομα ομως τα εκφραζει με τον δικο του ιδιαιτερο τροπο.

Φυσικα και η μητερα μου αγχωνεται για τον ιδιο λογο που αγχωνομαι και γω..Για το μελλον...

Ίσως δεν με κατάλαβες.

Ρώτησα και σκέψου το ....μήπως ο αδελφό σου έχει λόγους να ανησυχεί για την μητέρα του :idea::?:

Διαφημίσεις

Τα άτομα με αυτισμό δεν έχουν εγκεφαλικό πρόβλημα απλά πρόβλημα έκφρασης αυτό δεν σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνουν και δεν στεναχωριούνται και δεν εισπράττουν τα άγχη και τις ανυσηχίες μας!

Ακριβώς το αντιθετο αυτό που τα χαρακτηρίζει είναι το Αγχος!!!

Αρα πολύ σωστά το έθεσε ο Almak , μήπως η μητέρα σας, που σίγουρα και εκείνος θα της έχει μεγάλη αδυναμία μιας και είναι η "γυναίκα"της ζωής του, του έχει μεταβιβάσει το άγχος της και έτσι έχει αγχωθεί και ο αδελφός σου ή η μητέρα σας έχει ή είχε κάποιο πρόβλημα υγείας και έτσι ο αδελφός σου έχει άγχος μη την χάσει;;;

Τον παρακολουθεί κάποιος ψυχίατρος ή ψυχολόγος για να μπορέσει να ανακαλύψει πτυχές του χαρακτήρα του και να τον βοηθήσει στους φόβους του ακόμη και για την σεξουαλικότητά του;

Εκεί θα πρέπει να απευθυνθείς για βοήθεια και να ξέρεις πάντα πρέπει να προβλέπουμε και να προλαμβάνουμε καταστάσεις πριν αυτές δημιουργηθούν γιατί μετά είνα αδύνατη ή χρονοβόρα η θεραπεία των αυτιστικών ατόμων με μεγάλες συνέπειες για τους ίδιους!

Επείσης καλό θα ήταν και η κοινωνικοποίησή του με διάφορες παρέες όπως και κάποια απασχόληση ή χόμπυ αλλά πάντα έξω από το σπίτι ακόμή και η θεραπευτική ιππασία βοηθάει πολύ σε αυτές τις ηλικίες και για φιλικές σχέσεις αλλά ίσως και για σχέσεις ζωής με το αντίθετο φύλλο!

Έχει κάποιες εξωσπιτικές δραστηριότητες;;;

Αν όλη μέρα μένει στο σπίτι μαζί με την μητέρα σου τότε δεν θα μπορέσει να κοινονικοποιηθεί και είναι σαν να μένει κλεισμένος σε άσυλο! Τότε το μέλλον του σε περίπτωση θανάτου της μητέρας σας θα πέσει τελείως πάνω σου και αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα και σε σένα αλλά και σε κάποια σχέση σου!

Ενώ αν έχει βγεί στον έξω κόσμο με την βοήθεια την δική σου αλλά του ειδικού και αποκτήσει ενδιαφέροντα ακόμη και μαζί στο σπίτι σου με την οικογένειά σου να μένει δεν θα σας είναι βάρος, μιας και θα έχει τα ενδιαφέροντά του και ίσως και την σύντροφό του!!!

Πιστεύω να καταλαβαίνεις αυτά που σου γράφω και τι εννοώ!

Αυτές τις σκέψεις τις κάνω και για τον δικό μου γιο κιας είναι μόλις τεσσάρων! Και φαντάσου ότι εγώ δεν έχω κι άλλο παιδί και ούτε θα κάνω άλλο! κι όμως προσπαθώ και θα προσπαθώ να τον κοινωνικοποιήσω για το μελλοντικό του καλό !!!

• 6 months later...
Αγαπητε/η administrator τοu parents.gr

Διαβασα στο chat room του parents.gr οτι εχετε και γονεις με παιδια που εχουν αυτισμο και γι' αυτο σου στελνω αυτο το email. Εχω και εγω αυτισμο αλλα οχι τον ονομαζομενο κλασσικο αλλα το Συνδρομο Ασπεργκερ (Asperger Syndrome) και ειμαι Ελληνιδα (ζω στην Ολλανδια). Μια και με ενδιαφερει ο αυτισμος δημιουργησα μια ιστοσελιδα σχετικα με αυτο. Αν θες να την επισκευθεις πηγαινε στο http://www.aspergerhellas.org.gr

Αν θες να επικοινωνησεις μαζι μου στειλε μου ενα μηνυμα εδω στο [email protected]. Το ονομα μου ειναι Περλα και ειμαι 45 χρονων. Δεν εχω παιδια αλλα ο αδελφος μου που εχει επεισης Asperger εχει τρια και η μεγαλητερη κορη του εχει και αυτη αυτισμο/Asperger.

Θα γινοταν να μπει μια ανακοινωση για την ιστοσελιδα αυτη ωστε γονεις που θα ηθελαν να μιλησουν με εναν ενηλικα που εχει αυτισμο/Ασπεργερ και που θα μπορουσε να τους βοηθησει να καταλαβουν ισως κατι που κανει η σκεφτετε το παιδι τους, η πως να το βοηθησουνε με κατι. Καμμια φορα μιλωντας με εναν ενηλικα που περασε τα ιδια οπως το παιδι τους θα μπορουσε να τους δωσει μια αλλη αποψη σε ενα θεμα και τους βοηθησει να το δουν και απο μια αλλη πλευρα που δεν ειχαν φανταστει απο πριν.

Ελπιζω να τα πουμε ξανα.

Περλα

Διαφημίσεις

Άν και η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι έιναι ο αυτισμός και αν είναι το ίδιο ή διαφορετικό με την Νοητική Υστέρηση... μάλλον όχι... Έχω όμως κι εγώ τον αδελφό μου, που η κατάσταση μοιάζει με αυτή του Gyubrush...

Αναρωτιέμαι τι θα κάνω μόλις φύγουν από τη ζωή οι δικοί μου... και όχι τίποτα άλλο... δεν με αφήνουν να τον μάθω και να ζει αυτόνομα... Όταν θα γίνει θα είναι πολυ αργά...