Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΚΛΟΠΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ & ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ

Recommended Posts

Θα ήθελα την βοήθεια σας επι του θέματος που θα γράψω:

Μου έκλεψαν την πιστωτική μου κάρτα το Σάββατο 10/10 δεν το κατάλαβα αμέσως αλλά με ειδοποιησε η τράπεζα για περιεργες κινήσεις στην κάρτα μου. Την μπλόκαρα αμέσως αλλά ηδη ο κλέφτης είχε πραγματοποιησει αγορές δυστυχώς των 1.180€.

Την κάρτα μου την ξέχασα στο μηχάνημα.. είχα πάει για να πληρώσω την πιστωτική μου, ο αντρας που ήταν πίσω μου την πήρε κι αυτό φαίνεται στο video, προσπάθησε να πάρει μετρητά δεν μπόρεσε άυτό έγινε στις 15:30 και η τράπεζα με πήρε στι 19:40.

Πήγα αστυνομία την ιδια ημέρα και έκανα μύνηση κατα αγνώστου καθώς και στους υπευθύνους των καταστημάτων γιατι δεν διασφάλισαν την σωστή διαδικασία που απαιτείται και αυτό είναι η επιδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.

Την Δευτέρα έκανα αμφισβήτηση των συναλλαγών στην τράπεζα.. και η απάντηση που πήρα σημερα ήταν η εξής: Δεν δεχόμαστε την αμφισβήτηση και ότι είναι αμέλεια που δεν το καταλαβα μέσα σε 4 ώρες!!!! Είναι δυνατόν?????? Αντί να επιπλήξουν και να τιμωρηθούν τα καταστήματα που δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους θα την πληρώσω εγώ?????

Απο την αστυνομία η οποία ευτυχως με βοηθάει πάρα πολύ μου είπαν να απευθυνθώ στο ΙΝΚΑ και οτι θα δικαιωθώ σίγουρα!!!!

Θα με βοηθήσει το ΙΝΚΑ????

Εν τω μεταξύ έχουμε το πρόσωπο του κλέφτη σε video και είμαστε σε φάση να μαζευτούν όλα τα χαρτάκια που υπέγραψε για να εξετάσουν δακτυλικά αποτυπώματα..

τώρα κατα πόσο θα βοηθήσει αυτό δεν ξέρω....

Οτιδήποτε γνωρίζετε ή έχετε ακούσει για παρόμοιο περιστατικό θα με βοηθούσε πάρα πολύ!!

Ευχαριστώ!

Διαφημίσεις

Να σου βαζει χερι η τραπεζα για το οτι αργησες να το καταλαβεις, πρωτη φορα το ακουω! Οσο ζω μαθαινω... (Με την τραπεζα ειμαι λιγακι εκνευρισμενη, οχι μαζι σου, μην παρεξηγηθεις!)

Στις 20/09 εκανα γαμο και βαφτιση μαζι. Οπως καταλαβαινεις, ΟΛΟ το καλοκαιρι ημουν στο τρεξιμο με τη μανα μου για στολισμους, νυφικα, και τα υπολοιπα που χρειαζομασταν. Σε καποια φαση, γυρω στις 10/08 πηγαμε με τη μανα μου να κλεισουμε το νυφικο (το οποιο ηταν και η τελευταια μας εκκρεμοτητα) και χρειαστηκε να σηκωσουμε λεφτα απο ΑΤΜ. Πανω στην αναμπουμπουλα ξεχασε να παρει την καρτα της. Η τραπεζα λοιπον, επαιρνε τηλ. στο σπιτι απο την ιδια μερα, λιγες ωρες αργοτερα, ΑΛΛΑ η μανα μου ειχε δηλωσει το τηλ. του πατρικου της με αποτελεσμα να το σηκωνει η γιαγια μου (που πασχει και απο αλτσχαϊμερ) και να δινει σοου με τον υπαλληλο! :lol: Οταν δε, ελεγε στη μανα μου πως την πηρανε απο την τραπεζα, κανεις δεν την πιστευε γιατι κατα καιρους φανταζεται διαφορα! :lol: :lol: :lol:

Mετα το γαμο λοιπον, γυρω στις 23/09 και ενω η καρτα ειναι στα χερια της τραπεζας απο τις 10/08 (δηλαδη ενα μηνα και σχεδον δυο εβδομαδες), η μανα μου καταλαβαινει πως η καρτα εχει κανει φτερα και επικοινωνει με την τραπεζα, η οποια την ενημερωνει να παει στο καταστημα με την ταυτοτητα να παραλαβει την καρτα της!!! Κανεις δεν της εβαλε χερι που καθυστερησε τοσο να καταλαβει πως της λειπει η πιστωτικη της, ουτε και που δεν την εβρισκε στα τηλεφωνα! Μου φαινεται τελικα πως η καθε τραπεζα ακολουθει τη δικη της τακτικη... :roll:

Ευχομαι ολα να πανε καλα και να βρεθει ακρη!

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Δεν μου έχει τύχει αλλά με μία γρήγορη αναζήτηση βρήκα το παρακάτω

Πρόβλημα από απώλεια πιστωτικής

16.04.08

Καταναλωτής, μέλος του ΚΕ.Π.ΚΑ., απώλεσε την πιστωτική του κάρτα, όταν του έκλεψαν την επαγγελματική του τσάντα. Αμέσως μόλις αντιλήφθηκε την κλοπή, δηλαδή 17 ώρες μετά, ειδοποίησε την τράπεζα η οποία είχε εκδώσει την κάρτα. Την επόμενη μέρα, η τράπεζα του εξέδωσε νέα κάρτα και την απέστειλε, με συστημένη επιστολή. Ωστόσο, ένα μήνα αργότερα, ο Καταναλωτής ενημερώθηκε, από τον αναλυτικό λογαριασμό, ότι στο διάστημα, από την κλοπή έως τη δήλωση της απώλειας, έγιναν αγορές αξίας 1.101,44 ευρώ. Οι επιχειρήσεις, από τις οποίες έγιναν οι αγορές αυτές, δεν είχαν προβεί, σε κανένα έλεγχο ταυτότητας ή υπογραφής του κομιστή και του νόμιμου δικαιούχου της πιστωτικής. Ο Καταναλωτής, μόλις έλαβε αυτόν τον αναλυτικό λογαριασμό, έκανε δήλωση στην αστυνομία. Η Τράπεζα, εν τω μεταξύ, άρχισε να τοκίζει το συγκεκριμένο ποσό. Ο Καταναλωτής απευθύνθηκε, στο ΚΕ.Π.ΚΑ., αφού πήρε αρνητική απάντηση, από την Τράπεζα, για αντιλογισμό του ποσού, που χρεώθηκε, στην πιστωτική του. Στη συνέχεια, η Τράπεζα, βάσει της σύμβασης, που είχε συνάψει με τον Καταναλωτή, υποστήριξε ότι το διάστημα των 17 ωρών δε θεωρείται «άμεση» δήλωση απώλειας, αλλά βαριά αμέλεια. Η αλληλογραφία του ΚΕ.Π.ΚΑ., με τους αρμόδιους φορείς, διήρκεσε οχτώ μήνες, αλλά, τελικά, ο Καταναλωτής δικαιώθηκε. Η Τράπεζα του αντιλόγησε το ποσό των 1.101,44 ευρώ.

http://kepka.org/index.php?option=com_content&task=view&id=652&Itemid=76

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Να σου βαζει χερι η τραπεζα για το οτι αργησες να το καταλαβεις, πρωτη φορα το ακουω! Οσο ζω μαθαινω... (Με την τραπεζα ειμαι λιγακι εκνευρισμενη, οχι μαζι σου, μην παρεξηγηθεις!)

Στις 20/09 εκανα γαμο και βαφτιση μαζι. Οπως καταλαβαινεις, ΟΛΟ το καλοκαιρι ημουν στο τρεξιμο με τη μανα μου για στολισμους, νυφικα, και τα υπολοιπα που χρειαζομασταν. Σε καποια φαση, γυρω στις 10/08 πηγαμε με τη μανα μου να κλεισουμε το νυφικο (το οποιο ηταν και η τελευταια μας εκκρεμοτητα) και χρειαστηκε να σηκωσουμε λεφτα απο ΑΤΜ. Πανω στην αναμπουμπουλα ξεχασε να παρει την καρτα της. Η τραπεζα λοιπον, επαιρνε τηλ. στο σπιτι απο την ιδια μερα, λιγες ωρες αργοτερα, ΑΛΛΑ η μανα μου ειχε δηλωσει το τηλ. του πατρικου της με αποτελεσμα να το σηκωνει η γιαγια μου (που πασχει και απο αλτσχαϊμερ) και να δινει σοου με τον υπαλληλο! :lol: Οταν δε, ελεγε στη μανα μου πως την πηρανε απο την τραπεζα, κανεις δεν την πιστευε γιατι κατα καιρους φανταζεται διαφορα! :lol: :lol: :lol:

Mετα το γαμο λοιπον, γυρω στις 23/09 και ενω η καρτα ειναι στα χερια της τραπεζας απο τις 10/08 (δηλαδη ενα μηνα και σχεδον δυο εβδομαδες), η μανα μου καταλαβαινει πως η καρτα εχει κανει φτερα και επικοινωνει με την τραπεζα, η οποια την ενημερωνει να παει στο καταστημα με την ταυτοτητα να παραλαβει την καρτα της!!! Κανεις δεν της εβαλε χερι που καθυστερησε τοσο να καταλαβει πως της λειπει η πιστωτικη της, ουτε και που δεν την εβρισκε στα τηλεφωνα! Μου φαινεται τελικα πως η καθε τραπεζα ακολουθει τη δικη της τακτικη... :roll:

Ευχομαι ολα να πανε καλα και να βρεθει ακρη!

Είναι λίγο διαφορετικές περιπτώσεις φαίη μου.στην περίπτωση τηΣ κοπέλας την πήρε κάποιος κ έκανε ψώνια.στην δική σου απλά την κράτησε το μηχάνημα.κ εμένα μου έτυχε 2 φορές αυτό να μου την κρατήσει το μηχάνημα.την μια ήταν σάββ κ δευτέρα πηγα την πήρα.την άλλη έγινεαπόγευμα όταν εμένα χωριό αλλά δεν γινόταν να παω την επόμενη μέρα ξανά στην πόλη.πηγα κ την πήρα σε 3 μέρες.κ στις 2 περιπτώσεις κανείς δεν με ειδοποίησε.ούτε τηλ ούτε τίποτα.

Και στην δικη της περιπτωση ομως θα μπορουσε να ειναι καποιος πισω της κ να την ειχε παρει. Το οτι την κρατησε το μηχανημα οφειλεται στην καλη της τυχη γιατι δεν πηγε κανεις στο μηχανημα κατα το χρονο που χρειαζεται να παραμεινει εκει η καρτα για να την καταπιει το μηχανημα (δεν ξερω ακριβως ποση ωρα ειναι αυτη αλλα στανταρ γινεται γιατι το εχω παθει κι εγω)

Εχω μια απλη καρτα για ΑΤΜ με την οποια απλα πληρωνω τη δοση ενος δανειου. Παω λοιπον βαζω τα λεφτα παιρνω κ την αποδειξη κ φευγω.Και ενω το εχω κανει παμπολες φορες, εκεινη τη φορα βιαστικη καθως ημουν ξεχαστηκα κ με το που πηρα την αποδειξη στα χερια μου, την βαζω στο πορτοφολι η απλα εφυγα κ τηνκαρτα δεν την πηρα.

Προφανως γιατι συνηθως με αλλη καρτα που εχω κανω αναληψεις που πρωτα βγαζει την καρτα κ μετα τα λεφτα κ την αποδειξη.

Το πηρα ειδηση ενα μηνα μετα οταν ηρθε η ωρα να παω να ξανακανω καταθεση..

Δεν ειδοποιηθηκα απο την τραπεζα οτι ειχαν την καρτα μου στα χερια τους αλλα ουτε μου εφεραν δεσκολιες στο να μου τη δωσουν πισω.

Φανταζομαι ομως αν υπηρχε καποια χρεωση της καρτας σε αυτο το διαστημα θα υπηρχαν προβληματα..

Οσο για το οτι δεν ζητανε ταυτοτητα δεν φταινε μονο τα μαγαζια.. Φταιμε κι εμεις..

Εγω οσες φορες παω να ψωνισω με την πιστωτικη κ ΔΕΝ μου ζητανε ταυτοτητα κανω σκηνη. Την τελευταια φορα που ψωνισα κ εκανα λογαριασμο σε μεγαλο πολυκαταστημα γυρω στα 300 ευρω, η ταμειας περασε την καρτα ετσι.. κα αφου τελειωσα την συναλλαγη μου ζητησα να καλεσουν τον διευθυντη κ εκανα παρατηρηση, λεγοντας οτι θα μπορουσε καλλιστα η καρτα να ειναι κλεμμενη κ αυτη τη στιγμη απο την "βλακεια" τους να χρεωθω 300 ευρω.

Αν το κανουμε ολοι αυτο θα τους γινει βιωμα καποια στιγμη..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

Δεν μου έχει τύχει αλλά με μία γρήγορη αναζήτηση βρήκα το παρακάτω

Πρόβλημα από απώλεια πιστωτικής

16.04.08

Καταναλωτής, μέλος του ΚΕ.Π.ΚΑ., απώλεσε την πιστωτική του κάρτα, όταν του έκλεψαν την επαγγελματική του τσάντα. Αμέσως μόλις αντιλήφθηκε την κλοπή, δηλαδή 17 ώρες μετά, ειδοποίησε την τράπεζα η οποία είχε εκδώσει την κάρτα. Την επόμενη μέρα, η τράπεζα του εξέδωσε νέα κάρτα και την απέστειλε, με συστημένη επιστολή. Ωστόσο, ένα μήνα αργότερα, ο Καταναλωτής ενημερώθηκε, από τον αναλυτικό λογαριασμό, ότι στο διάστημα, από την κλοπή έως τη δήλωση της απώλειας, έγιναν αγορές αξίας 1.101,44 ευρώ. Οι επιχειρήσεις, από τις οποίες έγιναν οι αγορές αυτές, δεν είχαν προβεί, σε κανένα έλεγχο ταυτότητας ή υπογραφής του κομιστή και του νόμιμου δικαιούχου της πιστωτικής. Ο Καταναλωτής, μόλις έλαβε αυτόν τον αναλυτικό λογαριασμό, έκανε δήλωση στην αστυνομία. Η Τράπεζα, εν τω μεταξύ, άρχισε να τοκίζει το συγκεκριμένο ποσό. Ο Καταναλωτής απευθύνθηκε, στο ΚΕ.Π.ΚΑ., αφού πήρε αρνητική απάντηση, από την Τράπεζα, για αντιλογισμό του ποσού, που χρεώθηκε, στην πιστωτική του. Στη συνέχεια, η Τράπεζα, βάσει της σύμβασης, που είχε συνάψει με τον Καταναλωτή, υποστήριξε ότι το διάστημα των 17 ωρών δε θεωρείται «άμεση» δήλωση απώλειας, αλλά βαριά αμέλεια. Η αλληλογραφία του ΚΕ.Π.ΚΑ., με τους αρμόδιους φορείς, διήρκεσε οχτώ μήνες, αλλά, τελικά, ο Καταναλωτής δικαιώθηκε. Η Τράπεζα του αντιλόγησε το ποσό των 1.101,44 ευρώ.

http://kepka.org/index.php?option=com_content&task=view&id=652&Itemid=76

Είμαι μέλος του ΚΕΠΚΑ εδώ και χρόνια και όποτε χρειάστηκα τη βοήθεια τους είναι πάντα εξυπηρετικοί και ενημερωμένοι. Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο

να τους κάνεις ένα τηλέφωνο. Μάλλον θα χρειαστεί να γραφτείς , η ετήσια συνδρομή κοστίζει 25 ευρώ , αλλά σκέψου ότι αξίζει , αν επέμβουν

θα καταφέρεις (μακροχρόνια βέβαια) να δικαιωθείς.

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Κι εγώ το κάνω θέμα όταν στα μαγαζιά δεν μου ζητάνε ταυτότητα. Είναι πολύ σημαντικό τελικά.

Εκτός από το ΚΕΠΚΑ, μπορείς και να απευθυνθείς στον Τραπεζικό Διαμεσολαβητή.

Θα ήθελα την βοήθεια σας επι του θέματος που θα γράψω:

Μου έκλεψαν την πιστωτική μου κάρτα το Σάββατο 10/10 δεν το κατάλαβα αμέσως αλλά με ειδοποιησε η τράπεζα για περιεργες κινήσεις στην κάρτα μου. Την μπλόκαρα αμέσως αλλά ηδη ο κλέφτης είχε πραγματοποιησει αγορές δυστυχώς των 1.180?.

Την κάρτα μου την ξέχασα στο μηχάνημα.. είχα πάει για να πληρώσω την πιστωτική μου, ο αντρας που ήταν πίσω μου την πήρε κι αυτό φαίνεται στο video, προσπάθησε να πάρει μετρητά δεν μπόρεσε άυτό έγινε στις 15:30 και η τράπεζα με πήρε στι 19:40.

Πήγα αστυνομία την ιδια ημέρα και έκανα μύνηση κατα αγνώστου καθώς και στους υπευθύνους των καταστημάτων γιατι δεν διασφάλισαν την σωστή διαδικασία που απαιτείται και αυτό είναι η επιδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.

Την Δευτέρα έκανα αμφισβήτηση των συναλλαγών στην τράπεζα.. και η απάντηση που πήρα σημερα ήταν η εξής: Δεν δεχόμαστε την αμφισβήτηση και ότι είναι αμέλεια που δεν το καταλαβα μέσα σε 4 ώρες!!!! Είναι δυνατόν?????? Αντί να επιπλήξουν και να τιμωρηθούν τα καταστήματα που δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους θα την πληρώσω εγώ?????

Απο την αστυνομία η οποία ευτυχως με βοηθάει πάρα πολύ μου είπαν να απευθυνθώ στο ΙΝΚΑ και οτι θα δικαιωθώ σίγουρα!!!!

Θα με βοηθήσει το ΙΝΚΑ????

Εν τω μεταξύ έχουμε το πρόσωπο του κλέφτη σε video και είμαστε σε φάση να μαζευτούν όλα τα χαρτάκια που υπέγραψε για να εξετάσουν δακτυλικά αποτυπώματα..

τώρα κατα πόσο θα βοηθήσει αυτό δεν ξέρω....

Οτιδήποτε γνωρίζετε ή έχετε ακούσει για παρόμοιο περιστατικό θα με βοηθούσε πάρα πολύ!!

Ευχαριστώ![/quote.

Καλησπέρα Ιωάννα.Μόλις διάβασα την περίπτωσή σου και θα ήθελα να σου πω ότι ακριβώς πριν από δύο χρόνια είχαν κλέψει το πορτοφόλι του συζύγου μου με όλες τις πιστωτικές.

Αποτέλεσμα ήταν να κάνουν αγορές αξίας 1.600 ευρώ. Για να μην σου τα πολυλογώ μιλούσα καθημερινά με την τράπεζα και ενώ αρχικά μου είπαν και εμένα ότι η ευθύνη είναι του άντρα μου γιατί καθυστέρησε να ενημέρωσει για την κλοπή της πιστωτικής τελικά δικαιωθήκαμε.Πως έγινε αυτό;Το έψαξα πολύ και τους έστειλα επιστολή λέγοντάς τους ότι γνωρίζω ότι σύμφωνα με κανονισμό της ΕΕ το ανώτατο όριο ευθύνης του κατόχου της κάρτας που έχει κλαπεί δεν υπερβαίνει τα 150 ευρώ.Σε πληροφορώ ότι στην επόμενη τηλεφωνική επικοινωνία έγιναν πιο διαλλακτικοί.Μου είπαν ότι την επιστολή μου την επεξεργάζεται το νομικό τμήμα της τράπεζας και ότι θα μου απαντήσουν εγγράφως. Εννοείται ότι σε λιγότερο από 4 ημέρες από την απάντησή τους, εγώ τους ξαναπήρα τηλέφωνο και τους ρώτησα. Η απάντησή τους;Στον επόμενο λογαριασμό θα δείτε τον αντιλογισμό του ποσού των 1.450 ευρώ (κράτησαν τα 150).΄Ετσι και έγινε.

Αυτό σου προτείνω να κάνεις και εσύ.Να τους στείλεις επιστολή και να επιμείνεις γιατί ενώ γνωρίζουν τον συγκεκριμένο κανονισμό της ΕΕ το αποσιωπούν για ευνόητους λόγους.

Kαταλαβαίνω την αγωνία σου και το άγχος σου γιατί τα πέρασα και εγώ και να ξέρεις ότι αν χρειαστείς οποιαδήποτε διευκρίνηση μπορείς να μου στείλεις και pm.

url=http://ticker.7910.org/eng]as1cEZe0g410020MDAwNzQ3NHwwMDAxNzU1ZHx5b3VyIHRleHQ.gif[/url]

Διαφημίσεις

Τι εγινε τελικα βρε Ιωαννα???

Αχ βρε Ειρηνάκι ακόμα τίποτα!!!!

Παιδευομαι και άκρη δεν έχω βρεί ακόμη!!!

Όλα στραβα μου πάνε ρε παιδί μου!!!!! Μου είπαν και άλλες συναλλαγές και φτάσαμε αισίως στα 1.300 περίπου... Θα ξαναστείλω αμφισβητήσεις πάλι για όλα και θα δούμε!!!

Θα δείξει σε λίγες μέρες!!!!!!!!!