Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

SOS δε θελω να σταματησει το γαλα...

Recommended Posts

κοριτσια καλησπέρα

εχω ενα μωράκι μόλις 21 ημερών και αντιμετώπισα μεγαλο θέμα με το στήθος μου (παρ΄ολιγον μαστιτιδα) ο πονος μεγαλος και η προσπαθεια τιτανια για να μη μου κόψουν το γαλα. Το μωρο τις πρωτες μερες επιασε τη θηλη καλα και ηπιε το πρωτογαλα απο τη τριτη μερα που κατεβηκε το γαλα δε μπορουσε να piaσει τη θηλη λογω του οιδηματος και το εβγαζα με θηλαστρο και με μασαζ απο τις νοσηλευτριες (πονος μετα δακρύων..)

Αγορασα θήλαστρο medela swing και κανω αντλήσεις καθε 3 ωρες απο 70ml εως 120ml καθε φορα.Βλεπω ομως οτι σταδιακα μειωνεται η παραγωγη και φοβαμαι οτι δε θα φτασω καν τις 40 μερες.... Το εβαλα και στο στηθος που δεν εχει ξεχασει πως να πιανει αλλα καταλαβαινω οτι τρωει λιγο και αποκοιμιεται εχω προσπαθησει και 2 ωρες στο στηθος αλλα μετα που της φτιαχνω το μπουκαλι με τα 110ml καταλαβαινω οτι δεν εχει φαει αφου το πινει με λαχταρα ολο.... τι με συμβουλευετε να κανω? Εχω υποφερει αρκετα για να σταματησω τωρα... θελω να παρει οσο πιο πολυ γινεται μητρικό.Τωρα πινει εναλαξ μια μητρικο μια ξενο.

Πραγματικα εχω σκασει δε δεχομαι με τιποτα να σταματησω τωρα...μετα απο ολο αυτο το πονο που περασα...

Info:

Φυσιολογικος τοκετοςΤ

3050 βαρος παιδιου

επισκληρειδιος

τρωει ανα 3 ωρες (τις πρωτες 15 μερες) 8 γευματα

τωρα ανα 4 μπορει και 6 ωρες το βραδυ περιπου 5-6 γευματα

ουρει σε καθε γευμα

70 με 110 ml το καθε γεύμα

Ευχαριστώ πολύ

αριαννα

Διαφημίσεις

αριάννα, το μωρό σου είναι πολύ πολύ μικρούλι ακόμα! Είναι φυσιολογικό να είναι σχεδόν όλη τη μέρα στο στήθος, δεν πειράζει να κοιμάται λίγο και όταν ξυπνήσει να ξαναφάει για όση ώρα θέλει. Με την τακτική που ακολουθείς, δηλαδή πρόγραμμα θηλασμών ανά τρίωρο είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα μειωθεί η παραγωγή σου. Ο θηλασμός πρέπει να είναι ανεμπόδιστος. Έτσι σύντομα η παραγωγή σου θα αυξηθεί και η ροή επίσης, και οι μαραθώνιοι θηλασμοί θα αντικατασταθούν από σύντομους

jv42p3.png

DfUyp2.png

νομιζω πως βρισκεσαι σε δρομο αποθηλασμου.Αν θελεις να αυξησεις παραγωγη,χωρις να ειμαι ειδικη,θα ελεγα να σταματησεις το ξενο τελειως και να επιμεινεις με το στηθος.οι αντλησεις σε αγχωνουν περισσοτερο απ'οτι καταλαβα,θα ηταν καλο να μην κρατας ωραρια σε οδηγουν σε λαθος δρομο.βαζε το μικρο σου στο στηθος οσο μπορεις περισσοτερο.

Σε καταλαβαινω γιατι περασα τα ιδια και εκανα θηλασμους 5ωρους κ βαλε.Συγκεντρωσου στο μωρο και σε σενα και θα δεις οτι ολα θα πανε καλα,αφου το θελεις τοσο πολυ!

Ισως σε βοηθουσε και η μαγια μπυρας,εγω ειχα παρει για 1 μηνα περιπου.

Υπομονη,κουραγιο και πολυ αγκαλια στο στηθος με το γλυκο μωρακι σου.

z3Ehp3.png

Το σιγουρο ειναι οτι το θηλαστρο, αν και πολυ καλο, ειναι ακαταλληλο για σενα. Συνισταται για μανουλες που εχουν εδραιωσει την γαλουχια. Εσυ χρειαζετε να νοικιασεις ενα νοσοκομειακο (εχω ακουσει καλα λογια για to Symphony της Medela)

Και οπωσδηποτε το παιδι συνεχεια στο στηθος. Αν το παιρνει ο υπνοα, πραγμα πολυ λογικο γιατι νοιωθει την θαλπωρη σου, σηκωσε το να ρευτει και αλλαξε στηθος, γαργαλησε του τις πατουσες ή το αυτακι... Καλη επιτυχια,

1. Nοικιασε νοσοκομειακο θηλαστρο. Αυτο που εχεις δεν κανει για αποκλειστικη αντληση . Με το νοσοκομειακο αυξανεις και την παραγωγη σου και τρεφεις και το μωρο σου με δικο σου γαλα. Εδω θα δεις απο που και ποιο ειναι καλυτερο.

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20862

Με αυτο που εχεις σε οδηγει στον αποθηλασμο η αποκλειστικη του χρηση . Χωρια που δεν βγαζει ολο το γαλα που εχεις (οποτε μην σε προβληματιζει καν το τι βγαζει)

Εσυ χρειαζεσαι ενα απο τα 2 πρωτα στο λινκ που σου παρεθεσα . Χρησιμοποιοντας το σωστο θηλαστρο το οποιο κανει τις μαλαξεις που κανει το μωρο αυξανεται και η παραγωγη σου. Καθε μερα θα βγαζει και περισσοτερο θα το δεις ;)

2. Βαζε το μωρο στο στηθος πριν πεινασει και μετα δινε του αυτο που εχεις αντλησει απο εσενα. Βαζε το ακομα και να πιπιλαει . Ακομα και αυτο κανει πολυ καλη δουλεια στην αυξηση παραγωγης.

3. Υπομονη και επιμονη . Ολα θα πανε μια χαρα. :D:D:D

ΥΓ. Δεν ειμαι ειδικη θηλασμου και αν λεω κατι λαθος ας με διορθωσει καποια. Απλα εχω περασει καποια ταλαιπωρια στο θεμα και οσα γραφω ειναι εμπειρικα (και συμβουλες που μου ειχαν δωσει και απεδωσαν στην προσπαθεια )

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

Κοριτσια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας ολες συγκλινουν στο να βαζω το μωρο πριν σπο καθε γευμα στο στηθος και να νοικιασω επαγγελματικο θηλαστρο.

ΕλενηΚ εχεις δικιο με το swing δεν αδειαζει το στηθος το καταλαβαινω καθε φορα.

Θα ρωτησω τη Δευτερα για το Symphony μακαρι να πανε καλυτερα τα πραγματα...

Εκτος απο μαγια μπυρας τι αλλο αυξανει τη παραγωγη? Ποια ειναι τα απαγορευτικα του θηλασμου?

ευχαριστω για το χρονο σας!

μονο για το φασκομηλο ξερω οτι δεν κανει. Μειωνει το γαλα...

αυτο ξερω και εγω και επισης πως ο γλυκανισος σε αντιθεση βοηθαει (μιλαμε κατεβαζα κουπες :lol:)

Θα ρωτησω τη Δευτερα για το Symphony μακαρι να πανε καλυτερα τα πραγματα...

Θα πανε καλυτερα. :-D Και μολις εδραιωθει ποιος σας πιανει :-D:grin:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

• 2 weeks later...

Αριάννα μου, πώς τα πάτε τώρα? Αυτά που σου έχουν πει τα κορίτσια είναι όλα σωστά, "θήλαζε και μη ερεύνα" που λεέι κι η amaretto. Δλδ, στήθος και πάλι στήθος, ελευθερα και ανεμπόδιστα, ακόμη κι αν είναι μόνο πιπίλισμα. Όσο πιο πολύ δέχεται το στήθος σου το ερέθισμα από τις θηλαστικές κινήσεις, τόσο περισσότερο θα αυξάνεται η παραγωγή σου. Εκτός από τη μαγιά της μπύρας, υπάρχει και η τριγωνέλλα που αυξάνει την παραγωγή και επίσης εμένα με βοήθησε πολύ το πίτουρο βρώμης σε σούπα αλμυρή ή γλυκειά. Επειδή περιέχει μεγάλες ποσότητες του συμπλέγματος Β, κ άλλα πολλά ιχνοστοιχεία και βιταμίνες.

Ψάξε και άλλο στο φόρουμ, θα βρεις ΠΟΛΛΕΣ ακόμα απαντήσεις σε όμοιο ερώτημα με το δικό σου, αλλά αν δεν έχεις χρόνο, και το πρόβλημα σου συνεχίζει να υφίσταται, μη διστάσεις να απευθυνθείς τηλεφωνικά σε συμβούλους θηλασμού, -υπάρχουν παντού τα τηλ.- ή ακόμη στην Αγλαΐα, η οποία έχει βοηθήσει χιλιάδες μανούλες να θηλάσουν τα μωρά τους, εμού συμπεριλαμβανομένης. Καλή τύχη! Γράψε μας τα νέα σου...

Θα νοικιάσεις το θήλαστρο Symphony της Medela ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ!

Θα βάζεις το παιδί στο στήθος συχνά,όποτε θέλει και όσο θέλει.Εϊναι δύσκολα τις πρώτες 40 μέρες.Αυτό ειναι σίγουρο.Αλλά μην ανησυχείς.Αυτά κάνε και όλα θα πάνε καλά.;)

Διαφημίσεις