Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τι να κάνω?Έχω απελπιστεί...(πρόβλημα με δασκάλες)

Recommended Posts

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι τοσος πανικος! Εχω φιλες που επιναν το γαλα σε μπιμπερο μεχρι τα 8 τους χρονια! Δεν υστερουν σε κατι πνευματικα.. (Εκτος κι αν ειμαι καθυστερημενη κι εγω και δεν βλεπω πουθενα προβλημα! Φυσικα και αστειευομαι!! :lol: :lol: :lol:) Δεν ειμαι ειδικος και δεν θελω να μιλαω οταν δεν μπορω να στοιχειοθετησω αυτα που λεω, απλα νομιζω πως το καθε παιδακι εχει τους δικους του ρυθμους! Αλλα προσαρμοζονται πιο ευκολα κι αλλα πιο γρηγορα.. Εμενα ας πουμε ειναι 8 μηνων και δεν εχει μπουσουλησει ενω αλλα παιδακια απο τον 6ο και μπουσουλανε και στηριζονται μια χαρα!( Ξερω πως δεν ειναι το ιδιο, απλα φερνω ενα παραδειγμα). Υπαρχει καπου καποιο χαρτι ή καποιο βιβλιο που να λεει τι θα πρεπει να κανει στον 1ο χρονο τι στον 2ο, τι στον 3ο και παει λεγοντας? Δεν ρωτω ειρωνικα, θα ηθελα πολυ να μαθω γιατι κι εμενα ειναι το πρωτο μου παιδακι και μπορει να εχει καθυστερησει να κανει καποια πραγματα κι εγω να μην το εχω καταλαβει! Πραγματικα ρωτω γιατι με ενδιαφερει! (Κι εδω που τα λεμε με ανησυχει και με αγχωνει ολη αυτη η τοποθετηση δεξιοτητων σε χρονικα περιθωρια :?)

Zana εμεις ειμαστε μικρες ακομα.. Δεν βλεπουμε Μπαρμπι! Μονο τη Φραννυ και τα μαγικα παππουτσια!

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Διαφημίσεις

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

φυσικα κ ολα τα παιδια δεν κανουν τα παντα στην ιδια ηλικια. ακομα κ τα αδερφια..απλα λεω οτι καλο ειναι να εχουμε το νου μας ωστε να βοηθαμε το παιδι κ να μη μενει σε σταδιο που βολευεται.δεν σημαινει οτι εισαι κακη μανα,αν ειναι δυνατον κ συμφωνησα παραπανω οτ δεν πρεπει να γινουν ολα μαζι. θα δεις ομως οτι μεχρι τα χριστουγεννα ο παιδικος θα τηνεχει βοηθησει να ωριμασει περισσοτερο. (εβλεπαφωτο απο γαμους..κουκλα εισαι!)

Και γω αυτό πιστεύω, ήδη μέσα σε 1 εβδομάδα είδα διαφορά στην συμπεριφορά της, λέει πάρα πολλές φράσεις και μαζεύει τα πράγματα που πετάει.

Γι'αυτό εγραψα και πιο πάνω πως όλα πάνε καλύτερα.

Αλλά δεν παύει να είναι το πιο μικρό εκεί μέσα και να τις κάνει να τρέχουνε...

Και όπως να το κάνουμε θα ζοριστούνε και αυτές και εγώ μέχρι να προσαρμοστούμε.

Αρκεί να υπάρχει κατανόηση και να μην απαιτούν βιαστικες αλλαγές.

Ήδη προσπαθώ να της αλλάξω κάποιες συνήθειες για να πηγαίνει με τους κανόνες του παιδικού, αλλά δεν παύει να είναι μικρό σε σχέση με τα άλλα παιδάκια, και πρωτάκι...

Και δεν υπάρχει πρόβλημα, δημόσια συζήτηση είναι.

Είμαι 1 χρόνο μες το φόρουμ και έχω διαβάσει πάρα πολλές αντίθετες απόψεις και συζητήσεις που χάσανε την ουσία τους, δεν έχω σκοπό να μαλώσω με κανένα μέλος εδώ μέσα και σαν παιδαγωγός που είσαι, κάτι θα ξέρεις παραπάνω, δεν το αμφισβητώ.

(σ'ευχαριστώ)

433965qzur0la2nd.gif

Καλημέρα... Τόσες μέρες αποφεύγω να γράψω γιατί θα σε στεναχωρήσω...

Δεν έχω πειστεί ότι το πρόβλημα είναι οι δασκάλες... Αντίθετα πιστευω ότι αν υπάρχει προβλημα το δημιουργησε μάλλον η συμπεριφορά σου....

Έχει μεγάλη διαφορά ένα παιδί 3 από 2 χρονών... Η δασκάλα πρέπει να αντιμετωπίζει όλα τα παιδιά με τον ίδιο τρόπο...

όσο για το μπιμπερό ο γιατρος που βλέπει το παιδί δεν σου λέει ότι πρέπει να το κόψει;εμένα ήταν κάθετος και τώρα στο μωρό λέει να ξεκινήσουμε...

Συγγνώμη αλλά δε βοηθάς το παιδί σου με το να το κρατάς πίσω...και να προσπαθήσεις να συνεργαστείς με τις δασκάλες...

(όλες δυσκολευόμαστε να αποδεχτούμε ότι τα παιδιά μας μεγαλώνουν...)

Όμως μην ξεχνάτε πως η μικρή μου είναι η 1η της φορά που πηγαίνει παιδικό,

Και τι θα πει είναι 3 χρονών και πίνει ακόμα με το μπιμπερό?????!!!!!

...

Bρε κοριτσάκι μου που γράφτηκε αυτό για το μπιμπερό..

Μην ξεχνάς ότι δεν είναι το μόνο παιδάκι που πάει πρώτη φορά σε παιδικό..

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι τοσος πανικος! Εχω φιλες που επιναν το γαλα σε μπιμπερο μεχρι τα 8 τους χρονια! Δεν υστερουν σε κατι πνευματικα.. (!

Φαίη μου ο παππούς μου κάπνιζε από 10χρονών είναι 88 και δεν έχει πάθει τίποτα...με αυτή τη λογική μου λές ότι και εγώ που είμαι καπνίστρια μπορώ να το συνεχίσω και δεν θα πάθω τίποτα..

όσο αναφορά του μπουσούλημα ο δικός μου γιος δεν πέρασε ποτέ αυτό το στάδιο...

moraki μου δεν σε έκρινε κανένας κοριτσάκι μου απλά σου λέμε και την άλλη άποψη...

και εγώ μάνα παιδιού που πήγε πρώτη φορά στον παιδικό είμαι...

αυτό που είχα κάνει εγώ όταν αποφάσισα ότι θα τον έστελνα παιδικό είναι να του κάνω αυτές τις αλλαγές από πριν και σταδιακά...

τώρα όσο αναφορά τη συμπεριφορά τους απέναντι σου έχεις απόλυτο δίκιο...

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Έχει έμμεση σχέση με το θέμα αλλά θα το πω επειδή αρκετές αναρωτηθήκατε τι πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσει το μπιμπερό.

Ο Ευριπίδης από 8 μηνών που σταμάτησε να θηλάζει απέκτησε ένα κόλλημα με την πιπίλα (την σταμάτησε στα δυόμισι χρόνια) και φυσικά ξεκίνησε να πίνει από μπιμπερό και συνεχίζει μέχρι τώρα. Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν έχει καθαρίσει ο λόγος του και κατά 99% θα χρειαστεί λογοθεραπεία.

Δεν λέω ότι όλα τα παιδάκια, που πίνουν πολλά χρόνια από μπουκάλι, θα αποκτήσουν πρόβλημα, αλλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις...

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

moraki μου δεν σε έκρινε κανένας κοριτσάκι μου απλά σου λέμε και την άλλη άποψη...

και εγώ μάνα παιδιού που πήγε πρώτη φορά στον παιδικό είμαι...

αυτό που είχα κάνει εγώ όταν αποφάσισα ότι θα τον έστελνα παιδικό είναι να του κάνω αυτές τις αλλαγές από πριν και σταδιακά...

τώρα όσο αναφορά τη συμπεριφορά τους απέναντι σου έχεις απόλυτο δίκιο...

Dalia μου όλες οι απόψεις σας είναι δεκτές, άλλες λέτε πως είναι νωρίς και άλλες πως το φέρομαι σαν μωρό...

Απλά την 1η αλλαγή που κάναμε ήταν να καθαρίσω την μικρή από το πάμπερς, ξεκίνησα μέσα Ιουλίου και μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες τελικά τα καταφέραμε.

Να φανταστείτε πως τα έκανε στο γιογιο αλλά μέσα σε 2 μέρες την έμαθα να τα κάνει στη λεκάνη γιατί ο παιδικός δεν έχει γιογιο.

Οκ, το κάναμε και αυτό.

Σήμερα την άφησα πιο πολύ ώρα αλλά με πήραν τηλ να πάω να την πάρω γιατί γκρινιάζει και δεν τρώει τίποτα!

Δηλαδή έτσι θα πηγαίνει το πράγμα?

Ξέχασα να πάω γάλα και μπιμπερό, τους πήρα τηλ να τους ρωτήσω αν είναι να τους πάω και μου είπαν :"Όχι δεν νομιζω να χρειάζεται, θα την επιχειρήσουμε με το ποτήρι".

Οκ, ξένιασα εγώ αλλά με πήραν μισή ώρα πιο μπροστά να πάω να την πάρω.

Πεινούσε και δεν έφαγε τίποτα αλλά και στο σπίτι έχω αυτό το πρόβλημα, όλη την ημέρα είμαστε με γάλα!

Πόσες φορές να το εξηγησω πια???

Άλλα παιδάκια τρώνε τα πάντα και άλλα πίνουν μόνο γάλα.

Μου είπανε πως δήθεν τους απαγόρεψαν το μπιμπερο.(ποιος όμως δεν μου είπε, μούφα κατεμέ).

Οκ, εγώ αύριο θα τους παω και γάλα και μπιμπερό και ας μην το χρησιμοποιήσουν, ας την επιχειρήσουν με ποτήρι, αλλά αν δουν αποτέλεσμα, εμένα να μου τρυπήσουν την μύτη ρε κορίτσια!!!!

Το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι η μικρή μου να γκρινιάζει όλη την ώρα και να κλαίει.

Και γω δεν μπορώ να πηγαίνω κάθε μέρα να την παίρνω μέσα σε 2 ώρες, έχω και δουλειές!!!

Αν δεν μπορουν να τα βγάλουν πέρα, εγώ δεν φταίω. Πληρώνονται για το παιδί μου και έχουν την υποχρέωση να την έχουν κανονικά μέχρι τις 13:00.(τι 13:00 δηλαδή, μέχρι τις 16:00 κανονικά είναι).

Το σκυλομετάνιωσα που δήλωσα δημόσιο παιδικό.

433965qzur0la2nd.gif

Dalia ειναι εντελως διαφορετικο το τσιγαρο απο το μπιμπερο (Ετσι νομιζω τουλαχιστον! :) )

Δεν γνωριζω τι συνεπειες εχει η μακροχρονια χρηση του μπιμπερο. Οπως διευκρινισα και παραπανω εχω μονο ενα παιδακι και δεν ειμαι καλα μελετημενη. Γι' αυτο αλλωστε ζητησα και καποιο βιβλιο που να εξηγει τι θα πρεπει να κανει το παιδι σε καθε χρονο της ζωης του. Δεν γεννηθηκα ουτε μανα ουτε και σωστος γονιος. Προσπαθω τουλαχιστον..

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Το θεμα δεν ειναι αν ο σταθμος ειναι ιδιωτικος η δημοσιος..

Ειναι θεμα ανθρωπου..

και εγω ειμαι παιδαγωγος κ δεν συμφωνω με οσα γραφτηκαν για το θεμα του μπιμπερο..

Δεν βρισκω κανενα λογο να το κοψει το παιδι, κ ουτε εχω απαιτησει απο μαμα στο σταθμο να κοψει το μπιμπερο ή την πιπιλα στο παιδι της.. Αντιθετα τους απο μονημου να φερνουν ολα τα αντικειμενα που θεωρουν μεταβατικα για το παιδι (αρκουδακια, κουβερτουλες, μαξιλαρια), τις πιπιλες τους αν εχουν κ παντα μια εφεδρικη που μενει στο σταθμο κ αν το παιδι πινει ακομα με μπιμπερο να το φερνουν κ αυτο καθημερινα πλυμενο κ καθαρο ωστε να βαζουμε το γαλα για να το πινει το παιδι..

Ηδη τα παιδακια που αποχωριζονται τη μαμα τραβανε φοβερα ζορια.. Δεν χρειαζεται να τους δημιουργεις κ αλλα..

Το ποτε θα κοψει το μπιμπερο ειναι καθαρα θεμα της μανας κ του παιδιου.. οχι της δασκαλας.. Αν μου ζητησουν βοηθεια γι αυτο (πχ να κρυβω την πιπιλα κ να την δινω μονο οταν τη ζητησει εντονα κλπ) θα το κανω αλλα μεχρι εκει .. Δεν προκειτε να μπω ποτε στην διαδικασια ουτε καν λεκτικα να αποθαρρυνω ενα παιδι να εχει πιπιλα η να πινει με το μπιμπερο κ φυσικα αν βρεθει αλλο παιδακι να κοροιδεψει ειναι δουλεια μου να το αποτρεψω.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

DEMS ο γιος μου εχει κ πιπιλα (ολη μερα σχεδον) κ μπιμπερο..

Παρολα αυτα δεν το κλεινει ολη μερα το στομα του κ μιλαει πεντακαθαρα πλεον..

Κ αν καμια φορα μας μιλαει με την πιπιλα κ κανουμε πως δεν τον καταλαβαινουμε, μας λεει "Μια χαρα με καταλαβαινεις.. ασ τα ψοφια"

Οποτε δεν νομιζω οτι εχει να κανει με αυτο..

Κ μην στεναχωριεστε.. Δεν προκειτε να πανε φανταροι με μπιμπερο ή πιπιλα.. Τα κοβουν απο μονα τους..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

Οκ, εγώ αύριο θα τους παω και γάλα και μπιμπερό και ας μην το χρησιμοποιήσουν, ας την επιχειρήσουν με ποτήρι, αλλά αν δουν αποτέλεσμα, εμένα να μου τρυπήσουν την μύτη ρε κορίτσια!!!!

.

δηλ περιμενεις η εκαπιδευση να γινει στον παιδικο κ οχι στο σπιτι σου;;

. Πληρώνονται για το παιδί μου και έχουν την υποχρέωση να την έχουν κανονικά μέχρι τις 13:00.(τι 13:00 δηλαδή, μέχρι τις 16:00 κανονικά είναι).

Το σκυλομετάνιωσα που δήλωσα δημόσιο παιδικό.

ε τοτε ασε το παιδι σου μεχρι τη 1. εσυ νομιζεις οτι σε φωναζουν γιατι βαριουνται η γιατι σε εχει αναγκη το παιδι; κ αν δηλωνες ιδιωτικο και δινανε και μπιμπερο θα ηταν καλες οι δασκαλες;;πρεπει να σκεφτεις οτι αν αυτες κοιταγαν την ευκολια τους δε θα τις ενοιαζε να μαθει το παιδι πεντε πραγματα αλλα θα την ταιζαν σε 1 λεπτο και τελειωσε η δουλεια. ο γιατρος σου τι λεει;μεχρι ποτε θεωρει φυσιολογικο να το συνεχισεις;

εμενα παλι τα παιδια μου πινανε γαλα με το μπιμπερο μεχρι και τα 7-8 και αν δεν ακουγα ολους οσους μου ελεγαν δεν κανει δεν θα το κοβουν με τιποτα τους κανει κακο θα γινουν μαμοθρευτα κ.τλ θα συνεχιζα και αλλο μεχρι να μου ελεγαν απο μονα τους το μετανιωσα γιατι με το που κοψαμε το μπιμπερο δεν ξαναεβαλαν γαλα στο στομα τους Και επισης δεν μπορω να καταλαβω το οτι λετε πιο πανω ο γιατρος τι σου λεει και πρεπει οπωσδηποτε να κοψει το μπιμπερο στα 2 οταν υπαρχουν γιατροι που λενε πρεπει να σταματησεις τον θηλασμο στους 6 μηνες στον 1 χρονο γιατι δεν του προσφερεις κατι εκει γιατι δεν ακουμε τον γιατρο; και αυτο που θελω να πω ειναι οτι το καθε παιδι στον κοσμο ειναι διαφορετικο εχει τους δικους του ρυθμους και αντοχες

και μια μανα τους ακολουθει και κανει αυτο που πιστευει καλυτερο για το παιδι της,οπως επισης τα παιδια μου δεν ηξεραν τι παει να πει πιπιλα και ομως για αρκετα χρονια παιδευομασταν με λογοθαραπειες.κοριτσια ας χαλαρωσουμε ας μην πιεζουμε τα παιδια μας και ολα θα ερθουν στην ωρα τους

insekten-0042.gif

δηλ θα μπορουσες να δινεις μπιμπερο κ περισσοτερο απο τα 8 χρονια;;βρε παιδια, το καθε πραγμα στον καιρο του!ειπαμε!δεν ειναι κακο στα 3 να πινει μπιμπερο αλλα οτι πρεπει να αρχισει να το ελαττωνει μεχρι να το κοψει. οχι κ μεχρι 8 χρονων ομως!

Διαφημίσεις

Συμφωνώ με τη Γιούλα , το κάθε παιδί σου "δείχνει" μόνο πότε είναι έτοιμο για τις αλλαγές (πιπίλες, πάνες κλπ) ή όχι.

Εμένα η δικιά μου χτυπιότανε όταν έκανα προσπάθειες να της κόψω την πιπίλα και κάποια στιγμή σταμάτησα να προσπαθώ προκειμένου να σπαράζει και να χτυπιέται στο κλάμα. Μόλις σταμάτησα, μετά από λίγο καιρό, μας την πήρε ο Σλαϊντερ όπως είπα πιο πάνω και ούτε φωνές ούτε κλάματα ούτε τίποτα. Το ίδιο και με τις πάνες, τον ίδιο και με τον ύπνο. το δικό μου παιδί δεν κοιμότανε πουθενά αλλού εκτός από στο σπίτι του, και αυτό γινότανε σημείο τριβής με την πεθερά μου γιατί παρεξηγιότανε που έπρεπε να φύγουμε από το σπίτι της νωρίς για να πάω σπίτι να βάλω το παιδί να κοιμηθεί, ενώ το άλλο της εγγόνι κοιμότανε όπου τον πηγαίνανε οι γονείς του. Έτσι έπρεπε να μάθω -λέει- και το δικό μου παιδί............ αμ δε...........Ξίνισε μια, δυο της πέρασε και τώρα που μεγαλώσε λίγο το παιδί μου, έχει κοιμηθεί 1-2 φορές σε άλλο περιβάλλον.

Το θέμα μας είναι (πιστεύω) ότι δεν της αρέσει της κοπέλας ο τρόπος που της συμπεριφέρονται οι δασκάλες. Θα μπορούσανε να της πούνε τα ίδια πράγματα με λίγο καλύτερο τρόπο, είτε αυτό είναι μπιμπερό ,είτε πιπίλα είτε οτιδήποτε άλλο.

Και όπως είπε και η Ντόρα είναι θέμα ανθρώπου και όχι ενός προγράμματος που πρέπει να ακολουθεί το παιδί όταν εντάσσεται στο κοινωνικό σύνολο ενός παιδικού σταθμού κλπ.

Και στην τελική αν η δασκάλα "πιέσει" ένα παιδί πέρα από τις αντοχές του (γι'αυτές τις ηλικίες πάντα) να αλλάξει τις συνήθειές του μόνο και μόνο για να μην διαφέρει από τα άλλα παιδιά και να μην το κοροϊδεύουν (όπως διάβασα ότι είπε η συγκεκριμένη δασκάλα) το μόνο που θα καταφέρει είναι να την βλέπει το παιδί και να στρίβει γωνία και κατ'επέκταση να κάνει το παιδάκι να ακκούει σχολείο και να θέλει να βουτήξει banji-jumping!!

PS: Κάποια κοπέλα μου πρότεινε να ξαναποροσπαθήσω να της κόψω το μπιμπερό και το προσπάθησα..... λοιπόν 2 βράδυα στην σειρα πίνουμε γάλα με το καλαμάκι από ποτήρι, να δούμε αν θα το συνεχίσει. Καλα για το πρωϊνο προς το παρόν (με την τσίμπλα στο μάτι), ούτε για αστείο.

ποια ειναι η ειδικοτητα σου;

Τι εννοεις ποια ειναι η ειδικοτητα μου??

Ποια αλλη μπορει να ειναι η εδικοτητα μου οταν δηλωνω παιδαγωγος σε παιδικο σταθμο? Ειμαι βρεφονηπιαγωγος απο τα ΤΕΙ.

Η δικια σου??

Δεν θυμαμαι στη σχολη μου να μας μαθαιναν οτι πρεπει να επεμβαινουμε στον τροπο που επιλεγει ο καθε γονιος να μεγαλωσει το παιδι του , ουτε να τον αμφισβητουμε.

Το θεμα "μπιμπερο". "πιπιλα" κλπ ειναι καθαρα θεματα που αφορουν την οικογενεια οχι το σταθμο.. Ο ρολος του σταθμου ειναι βοηθητικος κ οχι παρεμβατικος.

Ο παιδιατρος απο την αλλη σου λεει τι πρεπει να τρωει το παιδι.. οχι πως πρεπει να το τρωει..

Οταν θα αρρωστησει κ θα σου δωσει αντιβιωση κ το παιδι σου δεν θα την πινει, ο παιδιατρος θα σου πει, δεν ξερω τι θα κανεις απλα βρες τροπο κ δωστην.. Το ιδιο λεει κ με το φαγητο. Πρεπει να φαει να πιει γαλα κλπ.. Βρες τροπο να το κανεις.

Ακομα κ σε αυτο το θεμα με τις πανες που πρεπει σωνει κ ντε να κοψουν στα 2,5 για να πανε στο σταθμο εγω ειμαι ακρως αντιθετη..

Γιατι ναι μεν με εξυπηρετει σαν εργαζομενη, αλλα παραβιαζει κατα πολυ την ψυχολογικη κ βιολογικη εξελιξη του παιδιου.. Ο κανονισμος αυτος βασιζεται σε νομο του 1821 κ θα επρεπε να εχει αλλαξει προ πολλου. κ εγω προσωπικα οταν δουλευα με τμηματα μεγαλυτερα των 2,5 δεν ειχα κανενα προβλημα στο να αλλαξω πανες.. ουτε ειπα ποτε σε μαμα "δεν εβγαλε την πανα δεν το δεχομαι στο σχολειο"

Επισης δεν καταλαβαινω που κολλανε οι οροι "παλιδρομηση" κ 'καθηλωση σε ενα σταδιο" στην συγκεκριμενη περιπτωση..

Επισης θα ηθελα να πω οτι σχεδον παντα γινομαι κακια με τις μαμαδες του φορουμ, οταν εχουν αδικο οσον αφορα τα θεματα των παιδικων σταθμων που γνωριζω καλα (οι πιο πολλες που με ξερουν δεν περιμενουν ποτε να ακουσουν καλο λογο απο μενα). Αλλα εδω η συγκεκριμενη μαμα δεν βλεπω να εχει αδικο.

Τελοσπαντων δεν νομιζω να συμφωνησουμε.. αλλωστε νομιζω οτι εισαι νηπιαγωγος κ ξερουμε πολυ καλα κ οι δυο οτι οι αποψεις η η ιδεολογια αυτων των δυο σχολων εχουν τοσες διαφορες οσες ο Αρης κ οι Αφροδιτη..

Εσυ εισαι δασκαλα κ θελεις να του μαθεις πραγματα ..

Εγω ειμαι αυτη που θα του προσφερω ενα περιβαλον που θα αντικαταστησει στο μετρο του δυνατου το οικογενειακο για τις ωρες που η μητερα του πρεπει να εργαστει κ δεν εχει αλλη επιλογη.

Εσυ εισαι υποχρεωμενη να ακολουθησεις το προγραμμα του υπουργειου κ να "βγαλεις υλη" οπως η δασκαλα του δημοτικου, ενω εμενα η βασικη μου υποχρεωση ειναι να προσφερω αγαπη, φροντιδα κ ασφαλεια κ αν προλαβω να τους μαθω κ κανα τραγουδακι..:wink:

Λυπαμαι ομως που η επιμορφωση κ η συναισθηματικη κ ψυχικη υγεια των παιδιων ανηκουν σε αλλες "σχολες".

O5Lop2.png

kIP3p2.png

dora εισαι θεα, με ανακουφησες μπορω να πω! κ εγω εκοψα την πανα της κορης μου τον ιουνιο (τωρα δεν εχει κανενα ατυχημα, πλεον παει μονη τησ τουαλετα)

τον σεπτεβρη τησ εκοψα την πιπιλα (την οποια δεν αποχωριζοταν αλλα η καλη νεραιδα τησ την πηρε,την αναζητουσε για 2 βραδιες αλλα ξεχαστικε το θεμα)

το μπιμπερο ομως δεν τησ το εκοψα γιατι δεν το θεωρω κακο.

να σας πω κ το αλλο .. εμενα η κορη μου κοιμαται αγκαλια με μαξιλαρακι απο μωρο εαν δεν το παρει αγκαλια το σιγκεκριμενο δεν προκειται να κοιμηθει,,, να τησ το κοψω κ αυτο γιατι τωρα θα γινει 3??? το ξερω οτι αυτο το συνηθειο δεν θα το κοψει ποτε, κ αυτο ειναι πιο ασχημο απο το να εχει ενα παιδι μπιμπερο.. το μπιμπερο καποια μερα θα το κοψει,,,, εγω εαν δεν εχω 2 μαξιλαρια κ το ενα να το εχω αγκαλια δεν προκειτε να κλεισω ματι...

παντος τοσο καιρο μεσα στο forum βλεπω ολλεσ τισ μαμαδες να βιαζονται να μεγαλωσουν τα παιδια τουσ (το εχω ξαναπει κ θα το ξαναπω)

ειμαι εγκυος=ποτε θα περασει ο καιρος να γεννησω?

γεννησα = ποτε θα φαει φαγητο το μωρο μου?

εφαγε = ποτε θα μπουσουλισει... ποτε θα περπατησει ποτε θα παει σχολειο ποτε ποτε ποτε ποτε???? ολο ενα ποτε ....

η ζωη ειναι μικρη μη βιαζεσται να μεγαλωσετε εναν ανθωπο πριν την ωρα του, δικο σας ειναι το παιδι μεγαλωστε το οσο καλυτερα μπορειτε κ εαν θελετε να το βλεπετε μικρο δειτε το εξαλου στα ματια μας τα παιδια μας ειναι παντα παιδια οπως κυριες μου κ εμεις ειμαστε παιδια στα ματια των γονιων μας...ελεοσ πια εχουν βγει ολοι αυτοιοι ¨ειδικοι" που απαγορευουν τα παντα γιατι πιστευουν οτι ετσι θα γινει καλυτεροσ ενασ ανθρωπος.. μην κοιμοσαστε μαζι με τα παιδια σας εμποδιζετε την εξελιξη του παιδιου σασ μην το περνετε αγκαλια μεγαλωσε ... ολο απαγορευσεισ γιαυτο εχει γινει ενας κοσμος σκ.....α , σαν μητερες το μονο που θα επρεπε να μασ ενδοιαφερει ειναι πως θα μεγαλωσουμε ενα παιδι με αγαπη να ειναι ευτιχισμενο σε ενα κοσμο αγχωτικο.

κ τελος ενα θα πω .απο τοτε που εγινα μανα εχω δει τα παντα!!! μαναδες να συγκρινουν τα παιδια τους,μαναδες να βρισκουν παντα ελαττωματα στα αλλα παιδια για να παρουν την ικανοποιηση οτι το δικο τους ειναι το καλυτερο ,το ομορφοτερο το εξυπνοτερο ελεος κοριτσια!!! ασχετο με το θεμα αλλα μου βγηκε επρεπε να το πω.. σκεφτητε το

Μισό λεπτό ρε παιδιά....

Αν δεν κάνω λάθος το θέμα ήταν άν είναι σωστό ή όχι να πέρνει το παιδί μπιμπερό στο σχολείο μαζί του ή όχι ??

Πως εξελίχθηκε το κόψιμο του μπιμπερό και της πιπίλας...?

Αναφέρθηκε πουθενά ότι η μάνες που κόψαν τα παραπάνω είναι καλύτερες μάνες ή ότι τα παιδιά που το κάναν είναι εξυπνότερα ή ομορφότερα ή....?

rQGhp3.png

Και για του λόγου το αληθές σήμερα το πρωί η δασκάλα της μικρής μου (δημόσιο προνήπιο-νήπιο) μου έλεγε κάποια πράγματα κα κατέληξε να μου πει ότι φέτος (στο προνήπιο) είναι νωρίς για δούμε κάποια πράγματα (που την ρώταγα) και δεν θέλει να πιέσει άλλο το παιδί μπας και πάρει με στραβό μάτι το σχολείο. Αυτό για μένα λέει πολλά.

Και θα ξαναπώ όπως ανέφερε και η DALIA ότι το θέμα μας δεν είναι το μπιμπερό και οι πάνες αλλά η συμπεριφορά της δασκάλας στην συγκεκριμένη κοπέλα.

Από το μπιμπερό στο ποτήρι

Αναρωτιέστε πότε και πώς θα κόψει το μπιμπερό; Δεν θέλει κόπο… θέλει τρόπο!

Η αλήθεια είναι ότι ντρέπομαι λίγο να σας πω πότε ακριβώς κατάφερα να πείσω την κόρη μου να κόψει το μπουκάλι (τα χρόνια της σχεδόν συμπλήρωσαν τα δάχτυλα του ενός χεριού)! Το μόνο που με κάνει να αισθάνομαι λιγότερες ενοχές για τη συγκεκριμένη καθυστέρηση είναι το γεγονός ότι βλέπω γύρω μου όλο και περισσότερους γονείς να αντιμετωπίζουν την εξάρτηση του παιδιού τους από το μπουκάλι ακόμα και μετά τα 3 ή και 4 χρόνια του.

Παρόλο που κάποιοι τυχεροί καμαρώνουν από νωρίς το μικρούλι τους να κατεβάζει άσπρο πάτο το ποτήρι με το γάλα ή να πίνει μονορούφι το χυμό με το καλαμάκι, κάποιοι άλλοι πιθανό να πέσουν στην παγίδα της παρατεταμένης χρήσης του μπιμπερό, συνήθως λόγω ελλιπούς ενημέρωσης. Για να μη βρεθείτε στη θέση «δεν ήξερες, δεν ρώταγες;» εμείς είμαστε εδώ!

Μπιμπερό, αγάπη μου!

Το μπιμπερό είναι από τα τελευταία «οχυρά» που πέφτουν για τα περισσότερα παιδιά και οι λόγοι είναι πολλοί.

• Σε μερικά παιδιά το μπιμπερό θυμίζει την τρυφερή αγκαλιά της μαμάς.

• Για άλλα πάλι συγκαταλέγεται στη λίστα με τα αγαπημένα αντικείμενα ανακούφισης όπως η πιπίλα ή η κουβερτούλα. Ακόμα κι αν το παιδί έχει κόψει την πιπίλα μπορεί να επιμένει στο μπιμπερό, ακριβώς γιατί του εξασφαλίζει έστω για λίγο την παροδική απόλαυση από ένα… ξεπερασμένο προνόμιο.

• Μπορεί να επιμένει στο μπιμπερό, ιδιαίτερα αν έχει μόλις αποκτήσει μικρότερο αδερφάκι – πράγμα που σημαίνει πως έχει την ανάγκη να νιώθει ότι είναι μωρό με συνέπεια διάφορα πισωγυρίσματα στη συμπεριφορά του.

• Η παράταση όμως στη χρήση του μπιμπερό συχνά οφείλεται και στους γονείς. Για κάποιους οι λόγοι είναι πρακτικής φύσεως, αφού ξεμπερδεύεις εύκολα και γρήγορα με το πρωινό γάλα – ειδικά αν δουλεύεις και βιάζεσαι να φύγεις.

• Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που φοβούνται ότι αν το παιδί ξεκινήσει το ποτήρι μπορεί να κόψει το γάλα ή να μην πίνει τόσο όσο έπινε (κάπου εδώ θα εντάξω και τη δική μου περίπτωση).

3 λόγοι για να το κόψετε

• Η παρατεταμένη χρήση του μπουκαλιού, ΙΔΙΑΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΤΩΝ 2.5 ΕΤΩΝ μπορεί να οδηγήσει σε μελλοντικά ορθοδοντικά προβλήματα όπως ανοιχτή δήξη, δηλαδή τα πάνω μπροστινά δόντια να μην εφάπτονται με τα κάτω.

• Επίσης το γάλα που πίνουν με το μπιμπερό τα μισοκοιμισμένα παιδιά σε ξαπλωτή θέση θεωρείται μια από τις αιτίες ωτίτιδας. Κι αυτό γιατί, ακόμα και ελάχιστη ποσότητα γάλακτος να περάσει από το φάρυγγα στην ευσταχιανή σάλπιγγα (το μικρό σωληνάκι που οδηγεί στο εσωτερικό του αφτιού) μπορεί να αποτελέσει καλλιεργητικό υλικό για τον πολλαπλασιασμό μικροβίων.

• Το χειρότερο ωστόσο είναι ότι η χρήση του μπιμπερό σαμποτάρει την προσπάθεια αυτονόμησης του παιδιού.

Πετυχημένα μυστικά αποχωρισμού

• Όσο πιο νωρίς τόσο το καλύτερο

Η καλύτερη στιγμή για να πείτε «αντίο» στο μπουκάλι είναι πριν το μωρό σας χρονίσει, γιατί όσο πιο πολύ αργήσετε τόσο περισσότερο το παιδί συνηθίζει και του είναι πιο δύσκολο να το κόψει. Από το δεύτερο κιόλας εξάμηνο της ζωής το μωρό ξεκινάει να κάνει τα πρώτα βήματα προς την ανεξαρτησία. Καθώς μεγαλώνει θα διαπιστώσετε ότι προσπαθεί να δοκιμάσει να κάνει όλο και περισσότερα πράγματα μόνο του. Σκόπιμο είναι λοιπόν να εκμεταλλευτείτε αυτήν τη φάση για να περάσετε από το μπουκάλι στο ποτήρι. Γύρω στο 10ο μήνα μπορείτε να το ενθαρρύνετε να τρώει μόνο του, ακόμα κι αν δεν τα καταφέρνει καλά. Γιʼ αυτό καλό είναι σε αυτήν τη φάση το παιδί να έχει το καρεκλάκι όπου θα τρώει, το πιατάκι του, το πιρουνάκι, το κουταλάκι και φυσικά το ποτηράκι του. Αν του εξασφαλίζετε συστηματικά την ευκαιρία για εξάσκηση, θα ανακαλύψετε σύντομα ότι μπορεί να τα καταφέρει να φάει και να πιει μόνο του μια χαρά.

• Χωρίς πίεση

Να θυμάστε ότι όσο πιο μεγάλο είναι το παιδί τόσο περισσότερο δυσκολεύεται να κόψει τη μέχρι πρότινος αγαπημένη του συνήθεια. Γιʼ αυτό χρειάζεται να δείξετε κατανόηση, ώστε η μετάβαση από το μπουκάλι στο ποτήρι να μην αγχώσει το παιδί (προσπαθήστε να μην εκνευρίζεστε από τυχόν σχόλια τρίτων).

Βοηθήστε το παιδί σας παρέχοντάς του την κατάλληλη υποστήριξη. Υπάρχουν φυσικά διαφορετικές προσεγγίσεις. Κάποιοι γονείς μπορεί να επιχειρήσουν να το κόψουν μαχαίρι εξαφανίζοντας τον επίμαχο πειρασμό και εμφανίζοντας στη θέση του τον αντικαταστάτη. Άλλοι πάλι προτιμούν τη σταδιακή απεξάρτηση. Σε κάποια παιδιά βοηθάει να συζητήσετε πρώτα και να κάνετε κάποια συμφωνία, π.χ. όλη μέρα να χρησιμοποιεί το ποτηράκι και να πίνει γάλα με το μπιμπερό μόνο το βράδυ. Να θυμάστε ότι εσείς ξέρετε το παιδί σας καλύτερα απʼ όλους και μπορείτε να κρίνετε πώς θα ανταποκριθεί καλύτερα.

• Δώστε του χρόνο να προσαρμοστεί

Πολλοί γονείς πιστεύουν ότι το παιδί με το μπιμπερό πίνει πιο ευχάριστα το γάλα και ότι δεν θα ισχύει το ίδιο αν ξεκινήσει το ποτήρι. Πράγματι, στη φάση που περνάει από το μπουκάλι στο ποτήρι μπορεί να αρνηθεί να πιει το γάλα του ή να το ξεκινήσει και να μην το τελειώσει. Η ανασφάλεια τότε κάνει πολλούς γονείς να βγάλουν το μπιμπερό από το ντουλάπι πισωγυρίζοντας. Είναι λοιπόν σημαντικό να μην αγχώνεστε ή τουλάχιστον να μη δείχνετε ότι αγχώνεστε. Το παιδί είναι φυσικό να περάσει μια φάση προσαρμογής μέχρι να συνηθίσει να πίνει το γάλα του στο ποτηράκι. Απαραίτητη προϋπόθεση για να μην κόψει το γάλα είναι να… ξεχάσετε ότι ίσχυε μέχρι χθες. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε για λίγο καιρό είναι να μη δίνετε σημασία στο πόσο γάλα έπινε με το μπουκάλι και πόσο πίνει με το ποτήρι. Απλά να το επιβραβεύετε κάθε φορά για το γεγονός ότι χρησιμοποιεί το ποτήρι, ανεξάρτητα με το πόσο γάλα πίνει. Δεν πρόκειται να πάθει τίποτα αν δεν πιει για μερικές εβδομάδες το γάλα που έπινε. Μπορείτε να αντικαταστήσετε εξάλλου τη μερίδα που χάνει με γιαούρτι ή τυρί.

Τα 3 μη

1. Μην κόβετε το μπουκάλι σε πιεστικές περιόδους στη ζωή του παιδιού, π.χ. έναρξη παιδικού σταθμού.

2. Μην πισωγυρίζετε στο μπουκάλι όταν το παιδί είναι άρρωστο ή δείχνει στενοχωρημένο.

3. Μην πιέζετε το παιδί να πιει το γάλα με το ποτήρι και μη δείχνετε ότι αγχώνεστε για το αν θα το πιει όλο.

Smart tips

1. Ξεκινήστε την προσπάθεια μια χαλαρή μέρα, όπως για παράδειγμα το Σάββατο ή την Κυριακή που είναι όλη η οικογένεια μαζί.

2. Εφοδιαστείτε με ένα ποτηράκι με ειδικό πώμα. Μπορεί στην αρχή να δοκιμάσετε αρκετά μέχρι να καταλήξετε σε αυτό που προτιμά το παιδί σας.

3. Αν το παιδί είναι κάτω από 12 μηνών, πιθανό να μπορεί να χειριστεί καλύτερα ένα χαμηλό ποτήρι με δύο χερούλια.

4. Σερβίρετε στην αρχή στο ποτηράκι υγρά, όπως νερό και πορτοκαλάδα, δίνοντάς του να πιει ιδιαίτερα σε στιγμές που ξέρετε ότι διψάει.

5. Πηγαίνετε μαζί να αγοράσετε ένα ποτηράκι και αφήστε το να επιλέξει αυτό που του αρέσει, π.χ. με τον αγαπημένο του ήρωα.

6. Για τα μεγαλύτερα παιδάκια μια καλή λύση για τη μεταβατική φάση είναι το καλαμάκι.

7. Καθιερώστε να τρώτε όλοι μαζί στο τραπέζι ώστε να δίνετε στο παιδί σας το παράδειγμα και την ευκαρία να σας μιμηθεί.

8. Αποσυνδέστε το μπιμπερό από την ώρα ύπνου. Λίγο δηλαδή πριν κόψετε το μπιμπερό, ξεκινήστε να του δίνετε το βραδινό γάλα αρκετή ώρα πριν κοιμηθεί.

9. Επιβραβεύστε το παιδί σας κάθε φορά που τα καταφέρνει, εκφράζοντας θαυμασμό για το γεγονός ότι μεγάλωσε.

ΤΗΣ ΦΛΩΡΑΣ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ:

• ΣΠΥΡΟΥ ΜΑΖΑΝΗ, ΔΙΔΑΚΤΟΡΟΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΡΩΜΗΣ, ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟΥ «ΙΑΣΩ»

• ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΩΝΗ, ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥ, ΕΙΔΙΚΟΥ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΥ, DDS, ΜS ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

• ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ, MMEDSCI, PHD, ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥ, ΔΙΔΑΚΤΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ SURREY

dora Λυπασαι ομως που η επιμορφωση κ η συναισθηματικη κ ψυχικη υγεια των παιδιων ανηκουν σε αλλες "σχολες". ;

γιατι; θα ηθελες να αντικαταστησεις και τον ρολο των νηπιαγωγων και τον ρολο των δασκαλων;

Τα 3 μη

1. Μην κόβετε το μπουκάλι σε πιεστικές περιόδους στη ζωή του παιδιού, π.χ. έναρξη παιδικού σταθμού.

2. Μην πισωγυρίζετε στο μπουκάλι όταν το παιδί είναι άρρωστο ή δείχνει στενοχωρημένο.

3. Μην πιέζετε το παιδί να πιει το γάλα με το ποτήρι και μη δείχνετε ότι αγχώνεστε για το αν θα το πιει όλο.

Μήπως να το τυπώσει η κοπέλα και το δείξει στις δασκάλες μιας και πρόκειται για επαγγελματική γνώμη πλεόν?

Μήπως να το τυπώσει η κοπέλα και το δείξει στις δασκάλες μιας και πρόκειται για επαγγελματική γνώμη πλεόν?

αυτη τη συμβουλη την εδωσα-δωσαμε ουτως η αλλως απο την αρχη. δεν επασε συζητηση σ αυτο το θεμα.

επισης πρεπει να δωθει σημασια κ στο παρακατω ετσι δεν ειναι;εγω σαν παιδαγωγος θα σταθω ιδιαιτερα στο τελευταιο..

3 λόγοι για να το κόψετε

• Η παρατεταμένη χρήση του μπουκαλιού, ΙΔΙΑΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΤΩΝ 2.5 ΕΤΩΝ μπορεί να οδηγήσει σε μελλοντικά ορθοδοντικά προβλήματα όπως ανοιχτή δήξη, δηλαδή τα πάνω μπροστινά δόντια να μην εφάπτονται με τα κάτω.

• Επίσης το γάλα που πίνουν με το μπιμπερό τα μισοκοιμισμένα παιδιά σε ξαπλωτή θέση θεωρείται μια από τις αιτίες ωτίτιδας. Κι αυτό γιατί, ακόμα και ελάχιστη ποσότητα γάλακτος να περάσει από το φάρυγγα στην ευσταχιανή σάλπιγγα (το μικρό σωληνάκι που οδηγεί στο εσωτερικό του αφτιού) μπορεί να αποτελέσει καλλιεργητικό υλικό για τον πολλαπλασιασμό μικροβίων.

• Το χειρότερο ωστόσο είναι ότι η χρήση του μπιμπερό σαμποτάρει την προσπάθεια αυτονόμησης του παιδιού.

Καλό είναι να ενημερώνεσαι και να μαθαίνεις γενικότερα αλλά πρέπει αυτές οι συμβουλές να "εφαρμόζονται" αναλόγως στο κάθε παιδί.

Π.χ. εμένα η δικιά μου έπινε συνεχώς ξαπλωμένη και μισοκοιμισμένη το γάλα της και ποτέ δεν έπαθε ωτίτιδα. Μπορεί το 80% άλλων παιδιών που το κάνανε να πάθανε, αλλά εγώ προς το παρόν δεν έχω τέτοιο πρόβλημα.

Δηλαδή το κάθε παιδί θα προσαρμοστεί όταν θα είναι αυτό έτοιμο όσο κι αν επιμένουμε εμείς (χαβά μου εγώ.... I know).

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...