Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τι να κάνω?Έχω απελπιστεί...(πρόβλημα με δασκάλες)

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

ξεκινήσαμε πριν 1 εβδομάδα και εμεις επιτέλους τον παιδικό.

Η μικρή μου είναι 2 χρονών και 10 μηνών, είναι κοινωνικό παιδάκι και της αρέσει να παίζει με άλλα παιδιά.

Βέβαια δεν έχει μάθει να μοιράζεται τα πράγματα της, είναι μοναχοπαίδι και δεν έχει επαφή με άλλα παιδιά στην οικογένεια, μόνο όσες επαφές έχουμε σε παιδότοπους και σε παιδικές χαρές.

Την πρώτη μέρα την άφησα για κανένα 2ωρο, δεν γκρίνιαξε αλλά όταν πήγα να την πάρω με γκρίνιαξαν οι δασκάλες!

είναι το πιο μικρό παιδάκι στο τμήμα, τα άλλα είναι γύρω στα 4 και ήταν και από πέρισυ στον παιδικό.

Όλο την κυνηγάνε και της κάνουν παρατηρήσεις.

Το να την κάνουν παρατηρήσεις το καταλαβαίνω γιατί και στο σπίτι είναι πολύ ζωηρή και της κάνω και γω, αλλά με νευρίασαν που τις πρώτες μέρες ξυνίζοταν όταν τις ρωτούσα για το πως τα πήγε η μικρή και τις χώθηκα!

Βέβαια εχθές κατέβασα τους τόνουν και είμουν πολύ πιο μαλακή αλλά τις είπα πως είναι το 1ο μου παιδάκι και δεν ξέρω κάποια πράγματα,πως 1η φορά πάμε σε παιδικό και αν θεωρούν πως είναι καλό να την μαλώνουν λίγο ας την μαλώνουν, αλλά στεναχωριέμαι μην ξεσπάνε στο παιδί επειδή είναι ζωηρή...

Η μικρή χαίρεται στο σπίτι όταν μου μιλάει για τα παιδάκια αν και τις 2 προηγούμενες ημέρες δεν ήθελε να μπει μέσα μόλις ανοίξανε την πόρτα και έκλεγε...

Τί να κάνω, πως να πλησιάσω τις δασκάλες ούτως ώστε να έχουμε πιο στενή επαφή και να μην υπάρχει αυτό το "κρύο" βλέμμα όταν πηγαίνω να την πάρω?

Βέβαια ρωτάω κάθε μέρα πως τα πήγαν, αν έφαγε κ.τ.λ.

Υ.Γ. Να σημειώσω πως την πάνα την κόψαμε το καλοκαίρι με πολύ δυσκολία, (τώρα μόνο στον ύπνο την φοράμε) και τα κάναμε στο γιογιό.

Όταν πήγα να δω τις εγκαταστασεις του παιδικού μου είπαν πως επειδή έχουν παιδικές λεκανίτσες πρέπει να μάθει να τα κάνει στην τουαλέτα.

οκ είπα, πήρα σκαλοπατάκι και στεφανάκι για τη λεκάνη και από την αρχή τα πήγαμε περίφημα.

Τώρα μου λένε πως πρέπει να κόψω και το μπιμπερό!

Ε όχι με συγχωρείτε!

Η μικρή μου πίνει πάρα πολύ γάλα και δεν τρώει σχεδόν καθόλου φαγητό, κανένα κριτσίνι, λίγο σαλαμάκι, κανένα τυροπιτάκι, κανένα κουλουράκι, τέτοια πράγματα, φαγητό καθόλου!

Και όσες φορές προσπάθησα να της δώσω το ίδιο γάλα σε ποτήρι, δεν το άγγιξε καν!

Εγώ υποθέτω πως δεν είναι έτοιμη ακόμα να το αποχωριστεί και από τη στιγμή που δεν τρώει φαγητά,δεν μπορώ να της κόψω και το γάλα!

Εκεί είναι που νευριάζω λίγο με τις δασκάλες γιατί έχουν την απαίτηση επειδή έχει μεγάλα παιδάκια το τμήμα, να συμπεριφερθεί και το δικό μου παιδί σαν 4χρονό!

Κορίτσια τα φώτα σας, τί να κάνω, έχω απελπιστεί...

(συγνώμη για το μεγάλο ποστ)

433965qzur0la2nd.gif

Διαφημίσεις

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Νομίζω ότι, δεδομένου ότι ήδη έγινε μια αλλαγή στη ζωή της μικρής σου με τον παιδικό, δεν είναι κατάλληλη εποχή για να κόψει και το μπιμπερό. Δεν μπορεί να πίνει γάλα μόνο στο σπίτι; Κατά την ταπεινή μου γνώμη, επίσης, δεν είσαι υποχρεωμένη να εισπράττεις ξινισμένα μούτρα από τις δασκάλες, εφόσον συντρέχουν οι λόγοι που αναφέρεις.

Ναι της δίνω γαλατάκι πριν φύγουμε από το σπίτι αλλά 2 μέρες τώρα δεν είπιε και πήγα γάλα και μπιμπερό εγώ.

Μου είπαν πως δεν το είπιε και όντως αλήθεια ήταν γιατί πήρα το μπιμπερο πίσω αλλά μου είπαν πως την κορόϊδευαν τα άλλα παιδιά που πίνει με το μπιμπερό!

Και γω τις απάντησα πως δεν καταλαβαίνει ακόμα από κοροϊδίες η μικρή, αν θέλει να πιει γάλα θα το πιει, που όντως έτσι γίνεται!

Και φυσικά δεν μου πίνει γαλατάκι 2 μέρες τώρα γιατί έπαθε αμυγδαλίτιδα, σήμερα πήγαμε στο γιατρό και το διαπιστώσαμε.

433965qzur0la2nd.gif

Κατ΄αρχην πιστεύω οτι ειναι λάθος να έχουν ενα τοσο μικρό παιδί μαζί με τα μεγαλύτερα, είναι δουλειά τους να φροντίσουν το μικρότερο παιδάκι να αισθάνεται ανετα και ευχάριστα στο χώρο του σταθμού, και φυσικά είναι λάθος σου που τους είπες οτι μπορουν έστω και λίγο να μαλώνουν το παιδί σου, το παιδί ειναι μικρό δεν μπορεί ακόμα να καταλάβει γιατι το μαλώνουν, αλλο να του μιλήσουν κι αλλο να το μαλώνουν, σε τελευταία ανάλυση συμφώνησαν οι υπεύθυνοι να παρουν ένα τόσο μικρο παιδί στο παιδικό, αν νομίζουν οτι δεν μπορουν να ανταπεξέλθουν ας το κλείσουν καλύτερα, οσο για το μπιμπερο να ξαναπω οτι το παιδί ειναι μικρό και αφου δεν σου τρωει φαγητο είναι ντροπή τους να σου λενε να κόψεις το μπιμπερο κι αν το κοροιδεύουν τα αλλα παιδιά που δεν το πιστευω αυτο, μαλλον επειδή τους δυσκολευει το λένε, να φροντίσουν να εξηγήσουν σε αυτα τα παιδάκια οτι το δικό σου ειναι μικρό ακομα και ειναι φυσιολογικό να πίνει το γάλα στο μπιμπερό. Μαλλον πρέπει να τους μιλήσεις λίγο εξω απο τα δόντια.

Συμφωνώ να μην της κόψεις το μπιμπερόν από τώρα, όπως είπαν και παραπάνω, πολλές αλλαγές μαζί για το παιδάκι. Ας πίνει το γάλα της στο σπίτι πριν φύγει.

Στον παιδικό σταθμό που πηγαίνουν οι δικοί μου πάντως, τα "μεγάλα" κοροϊδεύουν τα μικρά με το τραγουδάκι "είσαι μωρόοο και πίνεις μπιμπερόοοοο"

Το να ξυνίζουν τα μούτρα τους οι δασκάλες το θεωρώ απαράδεκτο, παιδάκια είναι όχι αγάλματα.

Διαφημίσεις

Mα είναι λογικό το παιδάκι να περνάει περίοδο προσαρμογής αφού δεν έχει ξαναπάει σε σταθμό... Δεν καταλαβαίνω γιατί έχουν μούτρα οι δασκάλες????:? Νομίζω ότι είναι μέσα στα δικά τους καθήκοντα να προσπαθήσουν να το κάνουν να ενταχθεί στην ομάδα και να μάθει σιγά σιγά να μοιράζεται με τα άλλα παιδάκια τα πράγματα κλπ...

Να σου πω ειλικρινά τι θα έκανα εγώ αν συναντούσα αντίστοιχη αντιμετώπιση στο δικό μου παιδί? Θα τις ρωτούσα ευθέως τι μου προτείνουν να κάνω εγώ από το σπίτι και τι σκοπεύουν να κάνουν εκείνες στο σχολείο προκειμένου να βοηθήσουμε από κοινού να προσαρμοστεί εύκολα το παιδί...Χωρίς μαλώματα και χωρίς αγριάδες, γιατί το μάλωμα σε ένα ξένο περιβάλλον από ξένες γυναίκες θα δημιουργήσει μεγαλύτερη άρνηση στη μικρή.

Υποθέτω ότι μιλάς για Δημόσιο Σταθμό, αλλιώς δεν εξηγήται τέτοιο τουπέ από τις δασκάλες.

Και γιατί έχουν ένα 2,5 χρόνο μαζί με 4χρονα? Αυτό δεν επιτρέπεται ούτε στους Δημόσιους νομίζω.

Τέλος θα σου πω ότι είναι και θέμα ανθρώπου είτε είναι δασκάλα σε δημόσιο είτε σε ιδιωτικό. Έχω γνωρίσει δασκάλα σε ιδιωτικό που είχε ένα χαμόγελο που σε πάγωνε μέχρι τα σωθικά σου, πρώτη φορά έχω δει άνθρωπο να γελάει σαν τον Τζόκερ (τον κακό στην ταινία Μπάτμαν).

Και η δασκάλες που έχει τώρα στο Δημόσιο η μικρή μου , η μια ιδιαίτερη είναι αυστηρή αλλά ξέρει πολύ καλά την δουλειά της και είναι πολύ ευγενική και η άλλη μου λέει τις σκανταλιές που κάνει η μικρή μέσα στην τάξη (από τα ζωηρότερα παιδιά) και ότι προσπαθεί να μην την μαλώνει αλλά κάποιες φορές αναγκάζεται να της υψώσει λίγο τη φωνή γιατί κινδυνεύει να χτυπήσει έτσι όπως πηδάει όλη την ώρα (εγώ δεν έχω παιδί, την Κομανέτσι έχω).

Αυτό με το μπιμπερό που σου είπαν είναι επιεικώς απαράδεκτο. Άκου θα την κοροϊδέυουν τα άλλα παδιά. Και η δουλειά της δασκάλας ποια είναι όταν κοροϊδεύει το ένα παιδί το άλλο?

Να την το τονίσεις αυτό (όσο πιο ευγενικά μπορείς) την επόμενη φορά.

Δηλαδή τι θα γίνει αν σε κάποιο παιδάκι του φύγουν λίγα τσισάκια ή κακάκια? Θα το κάνουν δαχτυδοδειχτούμενο?

Τι παιδικός είναι αυτός που εχει παιδάκια 4 με 2 ετων στην ιδια ταξη???? και επισης τι απαραδεκτη συμπεριφορα είναι αυτη με την κοροΪδια του μπιμπερο????? η ξυνίλα για το οτι ρωτας που οφείλεται στο οτι είνια μικρη και ζωηρή??? Μήπως να τους πας το παιδί ετοιμο για βοηθό βρεφοκόμου να βάζει και ενα χεράκι???? Αντε τώρα γιατι τσαντήστηκα!!!!!

Δεν το παιρνεις το παιδάκι σου απο εκει πριν σιχαθεί το σχολείο και τα άλλα παιδάκια????? (και αντε μετά να το ξανασυμπαθήσει) Αυτες τις εβγαλες απο την βολή τους και ζημια θα σου κάνουν παρα καλό.:confused::mad:

:shock::shock:

1ον γιατι η μικρη σου ειναι με τοσο μεγαλα παιδια?? Δεν μπορει να μην εχει αλλα μικροτερα ο σταθμος.

2ον Ειναι αντιπαιδαγωγικο να μαλωνεις ενα παιδι που παει πρωτες μερες στο σταθμο, οσο ανησυχο κι αν ειναι.. η λεξη "προσαρμογη" δεν λεει τιποτα στις μουλαρες.. εμμμ δεσκαλες εννοουσα.

3ον Τη δασκαλα τι την νοιαζει πως πινει το δικο σου παιδι το γαλα του? Δεν εχει κανενα δικαιωμα να επεμβαινει . Αν εσυ θελεις να του δινεις γαλα με το μπιμπερο μεχρι τα 12 ειναι δικαιωμα σου.

4ον Τι σημαινει την κοροιδευαν?? Δουλεια της ειναι να φροντιζει κανεις να μην κοροιδευει κανεναν.

Αντε κ τριξτους τα δοντια.. τι το περασανε??

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Καλημέρα κορίτσια δεν μπόρεσα να μπω πιο μπροστά γι' αυτό δεν σας απάντησα...

Ναι, κερδίσαμε "επιδότηση" από την εργατική εστία και την πάω σε δημόσιο παιδικό σταθμό στο γειτονικό δήμο που μένουμε εμείς.

Όμως δεν θα περάσει το δικό τους, η μικρή μέσα σε 1 εβδομάδα άρχισε να λέει ολόκληρες προτάσεις και έχει μεγάλη βελτίωση στο να μαζεύει τα παιχνίδια της και να ακούει.

Βλέπω πως της κάνει καλό και ζητάει τα παιδάκια.

Αλλά οι πονηριές του τύπου "την κοροϊδεύουν τα παιδάκια για το μπιμπερό" αυτά δεν περνάνε σε μένα.

Μου είπανε πως είναι μικρή για αυτό το γκρουπ, έλα ντε όμως που αφού το μεγάλο γκρουπ είναι από 2,5 χρ. μέχρι 4,5 ?

Εγώ φταίω δηλαδή που δεν ξέρουν να ξεχωρίζουν τα παιδάκια σε γκρουπ ηλικιακά?

Την Παρασκευή δεν την πήγα γιατί αρρώστησε η μικρή αλλά θα πάμε αύριο και θα δούμε πως θα είναι η συμπεριφορά τους.

Υπάρχει και η υπεύθυνη στο δήμο, αν δω πως συνεχίζουν έτσι θα τους πω να μου αλλάξουν παιδικό. Πήραν 3500 ευρώ επιδότηση για το παιδί μου όταν οι άλλες μανάδες δίνουν 800-1000 ευρώ το χρόνο!!!

433965qzur0la2nd.gif

Διαφημίσεις

Κορίτσια πήγαμε χθες και ήταν όλα πολύ καλύτερα ευτυχώς.

Και η συμπεριφορά και όλα.

Άντε να ηρεμήσω και γω γιατί είμουν σαν την Μ.Παρασκευή όποτε την άφηνα εκεί...

Είναι και το 1ο μου και δεν ξέρω μερικές φορές πως να αντιδράσω...

Θα περάσει ο καιρός, θα προσαρμοστεί και η μικρή μου και οι δασκάλες και θα πάνε όλα καλά.(έτσι τουλάχιστον θέλω να πιστεύω πως θα γίνει).

Σας χιλιοευχαριστώ για τις απαντήσεις σας κορίτσια και για το κουράγιο που μου δώσατε!

433965qzur0la2nd.gif

μπραβο που πηγαν ολα καλα!απο ποια πλευρα ομως;απο το παιδι,εσενα η τις δασκαλες;σαν νηπιαγωγος θα συμφωνησω σε 2 πραγματα. οτι πραγματι πρεπει σιγα σιγα να καταργησει το μπιμπερο αλλα οχι ακομα λογω του οτι πηγαινει στον σταθμο κ οι αλλαγες ειναι πολλες.εχε το στο νου σου ομως να μπορεσει να πιει απο ποτηρι η με καλαμακι.μπορει να υπαρχει η σκεψη οτι ειναι μικρο και θα μαθει αλλα τωρα σιγα σιγα ειναι η ωρα γιαυτο μετα θα ειναι για κατι αλλο. οσο για την κοροιδια ειναι κατι που συχνα συμβαινει στα σχολεια,εννοειται οτι η δασκαλα πρεπει να υπερασπιστει το παιδι μπροστα στα αλλα. παντως μην το βλεπεις το παιδακι σαν μικρο.σχεδον 3 ειναι

Στα περισσότερα συμφωνώ με την katerinak.

Kαι εμείς σε παιδικό σταθμό του δήμου πάμε αλλά έχω να πω τα καλύτερα και για το σταθμό και για τις δασκάλες..οπότε δεν έχει να κάνει...

Λοιπόν όσο αναφορά το μπιμπερό...λογικό δεν είναι από τη στιγμή που δεν είναι βρεφονηπιακός να απαγορεύοντε μπιμπερό και πιπίλες ? δεν είναι βρέφος να εξαρτάται από το γάλα το παιδί...εκτός από θέμα κοροιδίας τίθεται και θέμα ζήλιας από τα άλλα παιδάκια...για φανταστείτε κάποιος άλλος γονιός να είναι σε φάση να κόψει μπιμπερό και να βλέπει τον συμμαθητή του με το μπιμπερό:?

Ας είμαστε λίγο περισσότερο ρεαλιστές και ας μην κοιτάμε μόνο τη δική μας πλευρά...

Και το δικό μου παιδί δεν έτρωγε καθόλου φαγητά ( ευτυχώς στο σχολείο αρχισαμε να τρώμε ) και κάθε πρωί έπινε ένα ποτήρι στυμένα πορτοκάλια χυμό...είναι λογικό εγώ να τους πήγαινα κάθε πρωί τον φρεσκοστυμένο χυμό και να είχα την απαίτηση να φερθούν διαφορετικά στο δικό μου παιδί απ'οτι στο σύνολο επειδή είναι ο μοναχογιός μου ??

rQGhp3.png

μπορει για την καθε μαμα να φαινεται σκληρο που οι εκπαιδευτικοι τις..βγαζουν απο το προγραμμα..θα προτεινα απλα να εμπιστευτειτε εχοντας οσο γινεται λιγοτερο αγχος και να σκεφτειτε οτι για να το λενε κατι θα ξερουν παραπανω λογω σπουδων .το καλο ειναι οτι στη δουλεια βλεπουμε τα παιδια σαν πιο μεγαλα απο οτι τα βλεπουν οι γονεις και πιο ρεαλιστικα.αφου καμια φορα που βλεπω εξω 5χρονα τα θεωρω μικρα και στο σχολειο τα θεωρω μεγαλα και εχω και τις αντιστοιχες απαιτησεις γιατι ξερω και τις δυνατοτητες τους! κ ετσι για να δειτε και κατι τραβηγμενο,μια γιαγια καποτε εφερε μια μαριονετα για να παιζουμε και να τρωει το παιδι!

Συμφωνώ κορίτσια με την διαφορά ότι σε αυτές τις ηλικίες υπάρχουν τρομερές διαφορές καθώς μεγαλώνει το παιδί. Πχ. άλλο να προσπαθείς να κόψεις το μπιμπερό σε ένα 2χρονο και άλλο σε 3χρον ή 4χρονο. Το παιδί 2 -2,5 χρονών είναι αλλιώς από το 4χρονο και γι'αυτό δεν πρέπει να είναι και στα ίδια τμήματα. Το παιδί των 2 χρονών δεν μπορεί να εκφραστεί καλά καλά ακόμη σε σύγκριση με ένα 3χρονο και ένα 4χρονο, το βλέπω αυτό από το δικό μου το παιδί. Φέτος που πάει προνήπιο είμαι κι εγώ πιο "σκληρή" μαζί της στον να ακολουθεί αυτά που της λέει η δασκάλα της. Πέρισυ στον παιδικό που πήγαινε και πρώτη φορά μάλιστα, την είχα πιο "λάσκα" και της έκανε περισσότερα "χατήρια".

Διαφημίσεις

Πχ. άλλο να προσπαθείς να κόψεις το μπιμπερό σε ένα 2χρονο και άλλο σε 3χρον ή 4χρονο. .

Aκριβώς...πολύ πιο εύκολο είναι να κόψεις πιπίλα στα 2 απ'οτι στα 5....:wink:

rQGhp3.png

Άσχετο εκμεταλεύομαι το θέμα της κοπέλας.......... εμένα που είναι 4 πίνει γάλα με μπιμπερό (όχι στο σχολείο). Πρωί που ξυπνάει, μεσημέρι και βράδυ που πέφτει για ύπνο.

Έτσι και κάνω πως της το κόβω , θα κόψει αυτόματα και το γάλα. Με ποτήρι πίνει μόνο νερό... και δεν διαπραγματεύεται τίποτα άλλο το σκασμένο μου.

Για να πιει πορτοκαλάδα, της τη δίνω σε σύριγγα. Καλά δεν μιλάμε να φάει στο σχολείο...... φέξε μου και γλίστρησα.

Οπότε μπιμπερό rules προς το παρόν.

PS: Την πιπίλα μας την πήρε ο Σλάιντερ (οι κοριτσομάνες θα ξέρουν ποιός είναι).

Άσχετο εκμεταλεύομαι το θέμα της κοπέλας.......... εμένα που είναι 4 πίνει γάλα με μπιμπερό (όχι στο σχολείο). Πρωί που ξυπνάει, μεσημέρι και βράδυ που πέφτει για ύπνο.

Έτσι και κάνω πως της το κόβω , θα κόψει αυτόματα και το γάλα. Με ποτήρι πίνει μόνο νερό... και δεν διαπραγματεύεται τίποτα άλλο το σκασμένο μου.

Για να πιει πορτοκαλάδα, της τη δίνω σε σύριγγα. Καλά δεν μιλάμε να φάει στο σχολείο...... φέξε μου και γλίστρησα.

Κι εγω κοριτσομανα ειμαι (προς το παρων) αλλα δεν ξερω ποιος ειναι!! Θα μου πεις??

(Αν υπαρχει ψευδωνυμο "κοριτσομανα" και δεν απευθυνεσαι γενικα σε ολες που εχουμε κοριτσακια, τοτε ζητω συγγνωμη!)

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Δεν βλέπετε Μπάρμπες εσείς καλέ?

Είναι ο δράκος από το "Διαμαντένιο Κάστρο" με την Ηλιάνα και την Αλέξα.

(Κοριτσομάνες, εννούσα όλες όσες έχουν κορίτσια, και όχι την κοριτσομάνα που έχει το νικ... βεβαίως βεβαίως).

Α! είναι μικρούλα η δικιά σου........... γι'αυτό.

Καλησπέρα κορίτσια, σας ευχαριστώ που απαντήσατε και από τις 2 πλευρες ειδικά από την πλευρά της Κατερίνας που είναι παιδαγωγός.

Σίγουρα το σχολείο έχει το πρόγραμμα του και δεν θέλω με τίποτα να το χαλάσουν!

Όμως μην ξεχνάτε πως η μικρή μου είναι η 1η της φορά που πηγαίνει παιδικό, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα παιδάκια που είναι και πιο μεγάλα και πιο παλιά γιατί η 1η τους φορά στον παιδικό ήταν πέρισυ!

Επείσης εκεί που νευρίασα ήταν που είχαν την απαίτηση οι δασκάλες να κάνουμε τόσες πολλές αλλαγές μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα!:twisted::twisted::twisted:

Και όσο για το θέμα του μπιμπερού, μην νομίζετε πως στο "μωράκι" μου δεν του έχω επιχειρήσει άπειρες φορές να της δώσω γάλα σε ποτήρι!

Και σε ποτήρι προσπάθησα, και σε μπιμπερό με χερουλάκια, και με διάφορα καλαμάκια αλλά τίποτα!!!

Δεν θέλει να πίνει αλλού και επειδή μου πίνει μόνο γάλα, λυπάμαι αλλά δεν θα αφήνω νυστικό το παιδί μου επειδή οι δασκάλες σερβίρουν μόνο σε ποτήρι!!!!

Και τι θα πει είναι 3 χρονών και πίνει ακόμα με το μπιμπερό?????!!!!!

Συγνώμη αλλά λέει πουθενά ότι στα 1 θα κάνει αυτό, στα 2 αυτό, στα 3 αυτό και στα 4 αυτό?

Είναι όλα τα παιδάκια το ίδιο και τα βάζετε όλα στο ίδιο τσουβάλι?

Ή νομίζετε πως δεν θέλω να το "μεγαλώσω" το παιδί μου και το συμπεριφέρομαι σαν μωρό?

Μην τρελλαθούμε μεσημεριάτικα...

433965qzur0la2nd.gif

το παιδακι ομως ειανι σχεδον 3.σε λιγο θα ειναι ετοιμο να κοψει και το μπιμπερο εκτος αν νιωσει οτι ζοριζεται πολυ στο..να μεγαλωσει

χαχα πολύ αστείο κοπελιά!:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

433965qzur0la2nd.gif

προσωπικα θεωρω οτι ειναι μεγαλη για να ειναι ακομα σ αυτο το σταδιο το στοματικο,πρεπει να βρεις ενα τροπο να μην εξαρταται απο αυτη την απολαυση πλεον.καταλαβαινω οτι δεν θα πινει το γαλα αλλα γιατι να προσπαθησει και απο μονη της να το πιεις αλλιως;λογικο ειναι να το ζηταει μονο ετσι αφου το απολαμβανει.μπορει να πειτε,οκ σιγα,καποτε θα το μαθει κ αλλιως. η ωριμανση ομως του παιδιου εχει να κανει κ με αυτα που αφηνει πισω του.καθε φορα θα πρεπει να μαθει κατι καινουριο.

χαχα πολύ αστείο κοπελιά!:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

ποιο σου φανηκε ακριβως αστειο;στο οτι ζοριζεται να μεγαλωσει;αν ηταν ειρωνικη η απαντηση σου να σου πω οτι πρεπει να ψαξεις λιγο τι συμαινει παλινδρομηση και καθηλωση σε ενα σταδιο. δε σημαινει οτι το παιδι σου κανει αυτο αλλα δε σημαινει κιολας οτι στα 3 εσυ θα θεωρεις οτι ειναι 2. και οσο για την αλλη ερωτηση, ναι, στα 2 κανει κατι στα 3 κατι αλλο, στα 4 κατι αλλο. αν θεωρεις οτι με το να σου χαιδεψουμε τ αυτια θα ειναι κ καλυτερα οκ, να το κανω.δε νομιζω ομως οτι στελνεις μηνυμα για να πουμε ολοι οτι τα κανεις ολα μια χαρα και τελεια.

Εννοείτε πως δεν είμαι τέλεια και κάνω παρααααα πολλάαααα λάθη στο μεγάλωμα της κόρης μου!!!

Εξάλλου αν είμουν σωστή, δεν θα άνοιγα καν τέτοιο τόπικ!

Όμως κάποια πράγματα πρέπει να γίνονται σιγά-σιγά και όχι όλα μαζί!

Σίγουρα άλλα κάνει στα 1, 2, 3, 4...κτλ,

όμως μην έχουμε και την απαίτηση πως επειδή π.χ η Μαρία πίνει γάλα σε ποτήρι από τα 2 πως θα πρέπει και το δικό μου να πίνει επειδή πάει στον παιδικό!

Δηλαδή αν θα κόψει το μπιμπερό σε 3 μήνες θα είμαι εγώ η μάνα η κακιά που δεν θέλει να μεγαλώσει το παιδί της????

Ούτε έχω σκοπό να της κόψω το μπιμπερό στα 12 όπως είπε χαριτολογώντας ένα άλλο μέλος, αλλά δεν μπορώ να το ζορίσω επειδή ξεκίνησε τον παιδικό να κάνει τόσες πολλές αλλαγές σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα!

Αυτό λέω, ούτε να να το κρατήσω πίσω ούτε να το έχω 1 ζωή σαν μωρό!

433965qzur0la2nd.gif

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...