Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

υποκοριστικά του Σοφία και του Ευθυμία

Δανάη14

Recommended Posts

Γεια σας

Βάφτισα το κοριτσάκι μου Σοφία (της πεθεράς) αλλά δε θέλω να τη φωνάζω έτσι...

Εκτός από το Σόφη, πώς αλλιώς θα μπορούσα να τη φωνάζω;

Σκεφτόμουν το Σέφη, αλλά αν κάνω άλλο κοριτσάκι μπορεί να θέλω να το βγάλω Ευθυμία (της μητέρας μου), οπότε θα είναι: η Σέφη και η Έφη... :lol:

Οπότε, μήπως ξέρετε υποκοριστικά και για το Ευθυμία;

(Βασικά ποτέ δεν ήθελα να βγάλω ονόματα γονιών αλλά έτσι όπως ξεκίνησε μετά από επιθυμία του άντρα μου... θέλω να ξέρω τις εναλλακτικές...)

ευχαριστώώώώώ :):):)

a288a5a673.png

Διαφημίσεις

καλησπερα,

ειμαι και εγώ νέο μέλος στην παρέα, αν και διαβάζω καιρό. Και εγώ την μπουμπούκα μου Σοφία θα τη βαφτίσω (της μητέρας μου) και βασικά επέλεξα αυτό το όνομα γιατί είναι απλό και ωραίο. Τώρα βασικά εσένα δε θα σου αρέσει γιατί θα σου θυμίζει πεθερά υποθέτω..

Υπάρχει το κλασσικό Σοφούλα που λογικά θα γνωρίζεις, και το Ευθυμία μπορείς να το κάνεις "Θένια"

Αλλά βασικά θα σου πω την απάντηση της αδελφής μου όταν σκεφτόμουν να βαφτίσω τη δικιά μου "Σοφία - Αλεξάνδρα" μου είπε επι λέξη: "Το Σοφία είναι ωραίο όνομα μη το χαλάς με άλλα απο δίπλα." Οποτε απαντάω έτσι στο υποκοριστικό της "Σοφίας" :Ρ

pECmp3.png

Και εγώ την μπουμπούκα μου Σοφία θα τη βαφτίσω (της μητέρας μου) και βασικά επέλεξα αυτό το όνομα γιατί είναι απλό και ωραίο. Τώρα βασικά εσένα δε θα σου αρέσει γιατί θα σου θυμίζει πεθερά υποθέτω..

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι λένε ότι είναι ωραίο όνομα αλλά εγώ έχω κολλήσει. Πριν καν μείνω έγκυος είχα σκεφτεί ότι μ'άρεσαν κάποια ονόματα για κοριτσάκι... Οπότε ή αυτό φταίει ή αυτό που λες εσύ :lol::lol::lol:

Το Θένια μ'αρέσει (άσχετο με το Ευθυμία βέβαια-ως συνήθως- όπως και το Έμη που άκουσα πρόσφατα:roll:)...

Το Σόνια νομίζω το'χω ακούσει κι εγώ -δε με χαλάει καθόλου!!!

Το Φίφη πάλι, σορρυ κιόλας, μου θυμίζει γατούλα...:oops:

...να δω τι θα αποφασίσω και μετά πώς θα πείσω και τον άντρα μου...(που θέλει να'ναι και σχετικό με το Σοφία, αν είναι δυνατόν :lol:) Προς το παρόν του είπα θα τη φωνάζουμε Σόφη :), οπότε πρέπει να βιαστώ!

Ευχαριστώ κορίτσια :-D

a288a5a673.png

Διαφημίσεις

Σοφια---->Σονια

Και μεις την δικια μας Σοφια την βαφτισαμε αλλα δεν την εχουμε πει ποτε ετσι.

Ουτε καν γυριζει αμα την φωναξει κανεις.....μονο Σονια.

Αααα...το Σονια ειναι το σουηδικό αντιστοιχο του Σοφια.

mmmmmmm έχεις δίκιο σ'αυτό που λες... (ότι το παιδί φτιάχνει το όνομα)

μάλλον είμαι ανάμεσα στο Σόφη και στο Σόνια -απλώς αν αποφασίσω Σόνια θα δώσω μάχη!

ελπίζω να αποφασίσω πριν μεγαλώσει...:lol:

σας ευχαριστώ πολύ-πολύ!!!

a288a5a673.png