Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι...

Recommended Posts

Γεια χαρά σε όλους,

Καταφεύγω σε εσάς γιατί από χθες το βράδυ οι γιατροί αποφάσισαν να μας τρελάνουν. Είμαι 34 ετών και 31 η σύζυγος. Είμαστε στην 22w και 2d. Χθες κάναμε τον υπέρηχο β' στη Θεσσαλονίκη. Αποφασίσαμε να πάμε και στους δύο γιατρούς/κέντρα που κάνουν αυτή την εξέταση, για το κάτι παραπάνω, για μια παραπάνω εξασφάλιση/διασταύρωση.

Πράγματι, και οι δύο γιατροί διέγνωσαν ότι όλα είναι καλά. Δηλαδή, καμιά χρωμοσωματική ανωμαλία, καμία μορφολογική ανωμαλία, όλα οκ (όσα μπορούν να δουν). Το pappA μας ήταν 1:274 και όταν μας έστειλε η γυναικολόγος μας για δεύτερη μέτρηση ήταν 1:950. Άλλα προβλήματα δεν έχουμε. Όλες μας οι εξετάσεις μέχρι τώρα είναι άριστες (αυχενική, αιματολογικές, ουρολογικές, κτλ κτλ).

Στην πρώτη γιατρό που πήγαμε λοιπόν χθες για τον υπέρηχο β' μας είπε ότι δεν έχουμε λόγο να φοβόμαστε για Down, μας δήλωσε μάλιστα ότι η πιθανότητα υποτριπλασιάστηκε, λόγω της απουσίας ευρημάτων/δεικτών στην εξέτασή της κατά τον υπέρηχο β'.

Στο δεύτερο γιατρό που πήγαμε, κι αυτός δεν βρήκε καμιά (εμφανή) ανωμαλία/δείκτη/εύρημα, ωστόσο μας ΚΑΤΑ-ΑΓΧΩΣΕ επιμένοντας να κάνουμε αμνιοπαρακέντηση γιατί το pappA ήταν οριακό (1:274).

Λέγοντας τα νέα στη γυναικολόγο μας, και ενώ κι αυτή μέχρι χθες ήταν κατηγορηματικά κατά της αμνιο, δεν χρειάζεται μας είπε, όλα οκ, μόλις άκουσε τις αμφιβολίες (?) του δεύτερου γιατρού μας τα άλλαξε και άρχισε να μασάει τα λόγια της..!!

Ειλικρινά, δεν ξέρω γιατί σας τα έγραψα αυτά. Κάπου ήθελα να τα πω με ανθρώπους που βρίσκονται στην ίδια φάση με εμάς. Έχουμε πληρώσει περί τα 500? για τις σχετικές με Down εξετάσεις μόνο, κάνουμε ό,τι καλύτερο υπάρχει διαθέσιμο και φτάνουμε σε ένα σημείο να μας λένε ότι δεν ξέρουμε τίποτα και ότι τελικά είναι 50%-50%.... Αισθανόμαστε ότι το παιδάκι είναι υγιές, εμείς είμαστε υγιείς και νέοι, οι εξετάσεις μας είναι μέχρι τώρα άριστες (πλην του 1:274), αν μέναμε μόνο στη γνώμη της πρώτης γιατρού τώρα θα είμασταν τραλαλά, και ξαφνικά μπήκαμε σε ένα τριπάκι αρρωστημένο...

Να σημειώσω επίσης και τις διαφορετικές μετρήσεις που μας έδωσαν οι δύο γιατροί/υπέρηχοι β'. Ενδεικτικά μόνο να σας πω ότι η μια μας υπολόγισε το βάρος εμβρύου στα 490g και ο δεύτερος στα 618g... Λέγοντάς το και αυτό στη γυναικολόγο μας (τηλεφωνικά χθες το βράδυ, σε λίγο θα μας δει) μου είπε ότι "δεν μου αρέσει η διαφορά μεταξύ των δύο μετρήσεων"...

Πείτε μου εσείς τώρα.........

Όποια βοήθεια/εμπειρία/γνώμη είναι παραπάνω από καλοδεχούμενη.

-Γιώργος.

Διαφημίσεις

Koίτα george_f , αν το πάμε με πιθανότητες όσες εξετάσεις και να κάνεις ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΤΙΣ ΜΗΔΕΝΙΣΕΙΣ! Εχετε θετική σκέψη και όλα θα πάνε καλά. Η αμνιοπαρακέντηση είναι εντελώς περιτη στην ηλικία της γυναίκας σου. Μη φοβάστε τίποτα, όλα θα πάνε καλά. Αλήθεια το μωρό τι είναι; αγοράκι ή κοριτσάκι; στο λέω για ν΄αρχίσετε να ετοιμάζετε τα ρούχα και το παιδικό δωματιάκι. Προς Θεού, μην αφήνετε τους γιατρούς να σας τρελαίνουν με το παραμικρό.

Καλά γεννητούρια!!!!!!!!!!

Καλημέρα!

Πολύ τραβηγμένα μου φαίνονται όλα αυτά!

Το pappA ποιά εξέταση είναι; Αυτή η εξέταση αίματος που κάνεις μαζί με την αυχενική;

Στην αυχενική τι ποσοστό ασς δίνανε;

Γιωργο καλημερα!Ειμαι 32 ετων και εγκυος στο δευτερο παιδακι μου...Ολα καλα μεχρι την 22η εβδομ...αυχενικη..τελεια...πρωτο παπ α τελειο....δευτερο παπ α καταπληκτικο!Παμε για υπερηχο β....και μας βρισκουν αυξημενη αυχενικη πτυχη..(την οποια ο γιατρος μου παρακολουθουσε υποτιθεται...)ελαφρια υδρονεφρωση και ενα υπερηχογραφικο ευρημα....με ολα αυτα μας ειπε ο ιατρος που μας εκανε το υπερηχο ειχαμε 1/10 πιθανοτητες για χρωμοσωμικη ανωμαλια....οπως καταλαβαινεις...χασαχε τη γη κατω απο τα ποδια μας..πρεπει να κανετε μας λεει αμνιο..ποτε του λεμε,χτες μας λεει...αγχωθηκαμε πολυ..την επομενη μερα προχωρησαμε σε αμνιο,μετα απο συζητηση και με τον γιατρο μας ο οποιος μας ειπε οτι λογικα ειναι ολα καλα αφου ειμαι μικρη σε ηλικια αλλα πρεπει να ειμαστε σιγουροι και τα ευρηματα αυτα δε μπορουμε να τα παραβλεψουμε...Περασαμε 5 εφιαλτικες μερες μεχρι τα πρωτα αποτελεσματα και αλλες 10 μεχρι τα τελικα.Δοξα το θεο ειναι ολα καλα και ηρεμησαμε.Αν το ξαναπερνουσα αυτο..με τη τωρινη μου σκεψη σιγουρα θα εκανα και ενα δευτερο β΄σε καποιο αλλο κεντρο...Το τι να κανετε ειναι δικη σας αποφαση..εγω απλα σου εγραψα την εμπειρια μου.Ευχομαι να ειστε καλα και να φερετε στο κοσμο ενα υγιεστατο μωρακι που θα γεμισει τις ζωες και τις καρδιες σας.

Κάθε φορά που θες να πας μπροστά.......πήγαινε πίσω και πάρε ΦΟΡΑ!!

Γιώργο μου αυτό που περιγράφεις είναι ο λόγος που λένε ότι πρέπει να εμπιστευτείς έναν γιατρό και να τον ακολουθήσεις. Σας καταλαβαίνω ότι καταμπερδευτήκατε και πελαγώσατε.

Εγώ νομίζω ότι όλες οι ενδείξεις σας είναι καλές, ακόμα και το 1/274. Εμένα μου είπαν πως από 1/250 και κάτω κάνεις άμνιο.

Θα πρέπει να αποφασίσετε ποιον θα εμπιστευτείτε και να συζητήσετε μαζί του όλες σας τις απορίες.

Πάντως έτσι όπως τα περιγράφεις εμένα όλα καλά μου φαίνονται. Όσο για τις διαφορετικές μετρήσεις του βάρους, κι αυτό μου φαίνεται φυσιολογικό εφόσον είναι και οι δύο μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια.

Διαφημίσεις

Επισης να συμπληρωσω πως οι πιθανοτητες να συμβει καποια επειπλοκη στην αμνιο...ειναι 1/200...λιγοτερες δηλαδη απο τις πιθανοτητες του παπ α σας.........

Δε ξερω αν ειναι σωστο αυτο που θα πω...αλλα μου περασε πο το μυαλο καποια στιγμη(αφου βεβαια βεβαιαωθηκα οτι ολα ηταν καλα)οτι μας επιασαν στον υπνο...και οτι ισως καποια πραγματα να γινονται για τα λεφτα....ελπιζω και ευχομαι να ειμαι λαθος...

Κάθε φορά που θες να πας μπροστά.......πήγαινε πίσω και πάρε ΦΟΡΑ!!

Καλημέρα!

Πολύ τραβηγμένα μου φαίνονται όλα αυτά!

Το pappA ποιά εξέταση είναι; Αυτή η εξέταση αίματος που κάνεις μαζί με την αυχενική;

Στην αυχενική τι ποσοστό ασς δίνανε;

Κατ' αρχάς σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις όλους. Βρίσκομαι στη δουλειά (δεν έχω τα χαρτιά μαζί μου) και σε λίγο θα πάμε στη γυναικολόγο που μας παρακολουθεί να τα δούμε όλα από κοντά. Θα σας ενημερώσω μόλις γυρίσω.

Ευχαριστώ παιδιά, ειλικρινά, που ασχολείστε.

-Γιώργος.

Με το καλο να δεχτειτε το μωρακι σας!!!! Ειναι οπως τα λες.. οπου λαλουν πολλοι κοκοροι..

Να απολαυσετε την εγκυμοσυνη της γυναικας σου και να μην αφησετε κανεναν να εκμεταλευτει οικονομικα μια τοσο ομορφη εμπειρια (ενοω τον γιατρο που σας στελνει για αμνιοπαρακεντηση).

Οσο για το βαρος του εμβρυου καθε γιατρος θα σου πει στο περιπου μια διαφορετικη μετρηση μιας και αυτο υπολογιζεται απο το εκαστοτε μηχανημα υπερηχου.

Οσο το ψαχνετε τοσο θα αγχωνεστε και θα χανετε ομορφες στιγμες...Δεν ενοω βεβαια οτι δεν πρεπει να ξαναπατε σε γιατρο αλλα αφου οι βασικες ενδειξεις ειναι ο.κ. μην τρελενεστε!

Θα δεις και αργοτερα οταν με το καλο ερθει το παιδακι σας οτι καθε παιδιατρος εχει τη δικη του φιλοσοφια, το ιδιο συμβαινει και με τους γυναικολογους.. Καποιοι προσπαθουν να βγαλουν απο τη μυγα ξυγκι!

ΜΙα φιλη μου ειχε pappA 1/78 ........... τελικα ολα ηταν καλα!!!!!!!!

Τι σκ@τα δειχνουν αυτες οι εξετασεις ηθελα να ξερα.......

Και απο την αλλη ,μια αλλη φιλη, εκανε αμνιο χωρις κανενα παραπεμπτικό γιατι απλα φοβοταν......ολα καλα και αυτη.....

Η ξαδερφη μου ειχε 6 χιλ.αυχεν.διαφανεια-δεν εκανε αμνιο με δικη της πρωτοβουλια-....ολα καλα!!!!!!!!

Ενας γιατρος ειπε πως υπαρχει αυτο το κλάσμα πχ 1/ 1000 .....κ καλο ειναι να γινονται αμνιο γιατι μπορει να εισαι το 1 .....

Οταν με το καλο μεινω εγκυος δεν ξερω τι θα κανω......οταν εκανα την κορη μου δεν ψαχνομουν καθολου.....τωρα παραψαχτηκα....!!!!!

ΒΑΣΙΛΙΚΗ....ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΟΥ!!!!!!29.11.03

ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙ ΜΟΥ...ΑΝΤΡΑΚΙ ΜΟΥ !!!!!!04.08.10

Δυστυχώς δεν υπάρχουν στάνταρ απαντήσεις σχετικά με την αμνιοπαρακέντηση....Η αυχενική και το PAP-A σου δίνουν κάποια ποστοστά χωρίς όμως να αποκλείουν τελείως την πιθανότητα. Από την άλλη η αυχενική σου δίνει οριστική απάντηση ΜΟΝΟ όσον αφορά στις χρωμοσωματικές ανωμαλίες αλλά έχει 1:100 πιθανότητες για αποβολή (τουλάχιστον αυτό μου είπε ο γιατρός μου, εδώ διάβασα και 1:200, δεν ξέρω ποιό είναι το σωστό...).Οπότε ο γιατρός δεν μπορεί να αποφασίσει αν θα κάνεις ή όχι....Απλά σε ενημερώνει και σε αφήνει να διαλέξεις...Ηρεμία θέλει και να ζυγίσετε τα πράγματα...Πάντως επειδή κάνατε και τη β' επιπεδου οι πιθανότητες μειώνονται....

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Διαφημίσεις

Δυστυχώς δεν υπάρχουν στάνταρ απαντήσεις σχετικά με την αμνιοπαρακέντηση....Η αυχενική και το PAP-A σου δίνουν κάποια ποστοστά χωρίς όμως να αποκλείουν τελείως την πιθανότητα. Από την άλλη η αυχενική σου δίνει οριστική απάντηση ΜΟΝΟ όσον αφορά στις χρωμοσωματικές ανωμαλίες αλλά έχει 1:100 πιθανότητες για αποβολή (τουλάχιστον αυτό μου είπε ο γιατρός μου, εδώ διάβασα και 1:200, δεν ξέρω ποιό είναι το σωστό...).Οπότε ο γιατρός δεν μπορεί να αποφασίσει αν θα κάνεις ή όχι....Απλά σε ενημερώνει και σε αφήνει να διαλέξεις...Ηρεμία θέλει και να ζυγίσετε τα πράγματα...Πάντως επειδή κάνατε και τη β' επιπεδου οι πιθανότητες μειώνονται....

Σας ευχαριστούμε για τις απαντήσεις σας. Σήμερα το πρωί προσπαθήσαμε να διασταυρώσουμε απόψεις όσο γίνεται. Εκεί που καταλήξαμε είναι κάτι το οποίο μας απασχόλησε από την πρώτη στιγμή (από τη στιγμή δηλαδή που ο γιατρός του δεύτερου υπέρηχου β' ναι μεν δεν βρήκε τίποτα κι αυτός αλλά "κόλλησε" στο 1:274).

Αποφασίσαμε να μην ενδώσουμε στους φόβους του δεύτερου γιατρού, φόβοι οι οποίοι πήραν μια αδικαιολόγητα για εμάς (δικαιολογημένη για αυτόν) νομικίστικη χροιά, προστασίας του από αγωγές που απ' ό,τι μάθαμε υποφέρει όλος ο κλάδος της γυναικολογίας. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσες φορές μας ξεκαθάρισε ότι ο υπέρηχος β' δεν αποκλείει το Down. Και δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσες φορές του είπαμε ότι το ξέρουμε και ότι δεν θέλουμε να δεσμεύσουμε κανέναν ούτε και να τον στείλουμε στα δικαστήρια... Έλεος. Κι όμως. Από τον φόβο των Ιουδαίων, βρέθηκε ένας γιατρός, ο οποίος βεβαιώνει δύο πράγματα: πρώτον, ότι στην (εξαιρετικά αναλυτική ομολογουμένως εξέτασή του δεν βρέθηκαν ανωμαλίες) και δεύτερον, ότι η οριακή μέτρηση του pappA "παραπέμπει σε αμνιοπαρακέντηση".

Δεν θα πάρουμε το ρίσκο να τραυματίσουμε ανεπανόρθωτα μια ζωή η οποία σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δεν έχει πρόβλημα. Θα παίρναμε το ρίσκο, αν ο γιατρός αυτός εύρισκε κάτι, οτιδήποτε. Αν έστω υπήρχαν αποκλίσεις σοβαρές (εύρεση δεικτών ή ανωμαλιών) μεταξύ του πρώτου και του δευτέρου υπερήχου β' (υπενθυμίζω, κάναμε δύο). Δεν έχουμε κανένα στοιχείο, πλην του στατιστικού μεγέθους 1:274, που και πάλι για κάποιους δεν συνιστά λόγο αμνιοπαρακέντησης, να προχωρήσουμε σε αυτή την επιλογή.

Προχωράμε λοιπόν κανονικά, ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά, πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά, είμαστε νέοι, οι εξετάσεις δεν δείχνουν τίποτα και συνεχίζουμε τη ζωή μας!

Και πάλι ευχαριστούμε!!

Υ.Γ.: Α!... και είναι αγόρι... ;)

Γιώργο κι εγώ συμφωνώ με την απόφασή σας.

Ετσι κι αλλιώς όλες αυτές οι εξετάσεις μιλάνε με πιθανότητες. Η πιθανότητα που σας δίνουνε έτσι κι αλλίως δεν είναι μεγάλη.

Συμφωνώ σ'αυτό που λες για τις αγωγές και δεν υποφέρει μόνο ο κλάδος της γυναικολογίας, αλλά όλοι οι κλαδοι της ιατρικής. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που έχουμε αυτά τα ποσοστά των καισαρικών.

Είμαι σίγουρη ότι το αγοράκι σας είναι μια χαρά.

Καλή συνέχεια!

Γιωργο,καλησπερα.

Μολις διαβασα το θεμα σου.

Καταρχην να σου πω πως κι'εγω συμφωνω με την αποφαση σου να μην προχωρησετε σε αμνιο και λογο του ποσοστου σας και επειδη εστω και αυτο το "χαμηλο" ποσοστο προηλθε απο την αιματολογικη (Papp-A) και οχι την αυχενικη πτυχη.

Συνηθως οταν το χαμηλο ποσοστο ειναι απο την αιματολογικη ειναι ψευδως θετικο,πραγμα που μπορει να ισχυει και για την αυχενικη,αλλα υπαρχει μεγαλυτερος κινδυνος εκει.

Επειδη ομως αυτο το ποστ θα διαβαστει και απο αλλους με παρομοιο προβλημα,θα ηθελα να πω πως αν οντως το προβλημα ειναι στην αυχενικη η το ποσοστο ειναι τρομερα χαμηλο,εγω προσωπικα ειμαι υπερ της αμνιο.

Γιατι κι'εγω εχω 2 παιδακια,υγιεστατα,καμια κληρονομικοτητα ουτε εγω,ουτε ο συζυγος και εμεινα εγκυος στο τριτο λιγο πριν τα 32 (28 ο συζυγος μου) και βρηκαμε στην αυχενικη διαφανεια 4,38,πιθανοτητες 1 προς 25 για down (πιο μικρο απο το 6 που ανεφερες,Nikijo μου-φιλακια:-P) ,και οντως το κοριτσακι μας ειχε τρισωμια.

Με την λογικη οτι θες να μαθεις,φυσικα,αν υπαρχει οποιοδηποτε προβλημα και εχεις σοβαρες ενδειξεις (οχι σαν τις δικες σας,Γιωργο,αλλα σαν τις δικες μου).

Απλα ηθελα να το γραψω,να υπαρχουν ολες οι εκδοχες.

Γιωργο,με το καλο να αποκτησετε το υπεροχο,υγιεστατο μωρακι σας!

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=34519&highlight=%EC%E7%F1%E9%E1%DF%EF

Δεν ξέρω αν έβαλα σωστά το link!Είναι η δική μου περίπτωση (πάτα στην αναζήτηση τη λέξη μηριαίο. Είναι το θέμα που λέει "ανησυχώ...").Πέρασα τα ίδια περίπου. Δεν έκανα άμνιο και πάγωσα για 5 εβδομάδες, μέχρι να κάνω επαναληπτικό Β΄Επιπέδου, για να μη μου πουν τίποτα στην ουσία!Καθαρά και μόνο για τα χρήματα!Αρχίστε τις ετοιμασίες του δωματίου, κούνιες, καροτσάκια, αφήστε τον εαυτό σας να χαρεί και μην φορτίζετε το καημένο το σποράκι σας!!!Εγώ ένιωθα σαν να μου έλεγε κάτι μέσα μου "είμαι μια χαρά!Μην ανησυχείτε..." και κάπως ηρεμούσα!Ιδέα μου σίγουρα, αλλά ίσως και ένστικτο!Ειδικά εσάς που ο υπέρηχος ήταν πεντακάθαρος...Λοιπόν...για πες..τί χρώματα θα το βάψουμε το δωμάτιο;;;;;;; :) :) :)

Vd4Sp3.png

Γιώργο καλησπέρα και με το καλό ο γιος!!!

Πολλές φορές οι γιατροί είναι να τους γράφεις εντελώς,άλλο που βρισκόμαστε όλοι στην ανάγκη τους και δεν το κάνουμε.Ο καθένας έχει μάθει τα δικά του πράγματα,και έχει διαφορετική λογική,διαφορετική νεοτροπία,και διαφορετικό τρόπο να στα μεταδίδει,και να σε αγχώνει.

Εφόσον δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα και παίζουν με τις πιθανότητες όλοι γύρω σας,να σταθείς δίπλα στην γυναίκα σου για να μην αγχώνεται και βγει κι ο γιος νευρικός (:roll:) και να έχετε την καλύτερη θετική σκέψη στο μυαλό σας.Είμαι σίγουρη ότι θα πάνε όλα καλά.Να είστε καλά εύχομαι,και με το καλό ο μπέμπης!

Διαφημίσεις

και εγω χτες εκανα την αυχενικη διαφανεια οπου συνεβει εν αγεγονος που με συγκλονισε....

μπαινει μια κοπελα για β επιπεδου και της τα μασαει ο γιατρος οτι κατι δεν παει καλα κλπκλπ...(μηπως καλε ησασταν εσεις??)

λοιπον βγαινει η κοπελα κλαιγοντας και ξεκινανε τα τηλεφωνα...ο συζυγος ενα νεαρο παλλικαρι ζηταει τον διευθυντη του τμηματος και οτι αμα δεν τον δει θα κινηθει νομικα...

ερχεται μια κοπελα (αυτη που εκανε και εμενα τον υπερηχο)η οποια θεωρειτε και ειναι κορυφαια στους υπερηχους..

επειτα απο λεπτομερη εςξεταση διαβεβαιωσε το ζευγαρι οτι ολα βαινουν καλως και το χαμογελο επανηλθε στα χειλη της εγκυου(σηκωθηκα την αγγαλιασα την φιλησα χωρις να την ξερω απο την χαρα μου)

οταν μπηκα εγω για την εξεταση ηρθε ο συγκεκριμενος γιατρος και την παρακαλεσε να σβησουν απο το κομπιουτερ την διαγνωση του.....

τα σχολια δικα σας..εγω απλα παραθετω αυτο που εγινε..

Καλησπέρα κι από μένα. Εγώ θα σταθώ στην αντιμετώπιση της πρώτης γυναικολόγου. Γιατί τα γύρισε; Δεν είναι σίγουρη γι΄αυτά που λέει; Ή λες κάτι ή δε λες. Γιατρός είναι και πρέπει να είναι σίγουρη για τις εκτιμήσεις της. Τι να πω....

74Qtp3.png2SeRp3.png

καλησπέρα Γιώργο,

εγώ θα σου πω πως τα αποτελέσματα στο αντίστοιχο τεστ που έκανα ήταν 1:22000.Μήπως να ξανασκεφτόσασταν για την αμνιο...?Είναι απόφαση ζωής!Και αν κάτι πάει στραβά?Δεν διορθώνεται μετά!

Υ.Γ:Το δωματιάκι κάντετο σε ουδέτερα χρώματα.Εμένα μου είπαν πως θα κάνω αγόρι και τελικά έκανα μια ξανθιά γαλανομάτα κοράκλα.

• 3 weeks later...

Τα ποσοστα ειναι ποσοστα, δεν ειναι βεβαιοτητα.

Και ¨1:20000 να σου βγαλει, παλι υπαρχει μια πιθανοτητα κατι να μην ειναι καλο.

Η ηλικια ειναι μονο ενα στατιστικο μεγεθος, δε σημαινει οτι καποια που ειναι 40 σιγουρα θα εχει προβλημα, ουτε ομως οτι καποια που ειναι 25 αποκλειεται να γεννησει μωρο με νταουν.

Το 1:274 ειναι αρκετα υψηλο ποσοστο και ενας υπευθυνος γιατρος ειναι υποχρεωμενος με αυτο το ποσοστο να σε παραπεμψει για αμνιοκεντηση, η οποια ειναι και σχεδον ακινδυνη οταν γνεται απο εξειδικευμενο και εμπειρο γιατρο.

Θα σου πω οτι το 2ο παιδι μου ειχε ποσοστο 1:2500 και τελικα ειχε προβλημα.

Η αποφαση ειναι δικη σας, αλλα αισθανομαι υποχρεωμενη να τα γραψω αυτα και για αλλους που πιθανον να διαβαζουν.

Ευχομαι ολα να πανε καλα.

k9Tap3.png