Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ψυχολογια υπο το μηδεν

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Έστειλα πμ σε όσες με ρώτησαν. Αν για κάποιο λόγο δεν το λάβατε... πείτε μου να το ξαναστείλω. :)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Φαίη, συγνώμη αν το'χουν πει κι άλλοι πριν, διάβασα λίγο βιαστικά το θέμα, αλλά το 36,9 δεν θεωρείται πυρετός για ένα μωράκι, ούτε οποιαδήποτε θερμοκρασία κάτω από 37,5...Όσο για τον φόβο σου τον καταλαβαίνω, ένα καιρό με είχε πιάσει και μένα μια μανία να θερμομετρώ την κόρη μου και χωρίς να έχω το δικό σου άσχημο ιστορικό....Εμένα με ξεάγχωσε η γιατρός, μου είπε ότι πρέπει να το βγαλω από το μυαλό μου...

Κατά τα άλλα όμως σχετικά με τις φοβίες, ανήκω κι εγώ μάλλον σ'αυτό το 70% των γυναικών που λέγατε...Τσεκάρισμα της αναπνοής στάνταρ, 3-4 πριν πάω για ύπνο και τώρα με την εγκυμοσύνη που σηκώνομαι και για τουαλέτα απαραιτήτως πέρασμα και από το παιδικό δωμάτιο!!! Χθες πήγε η μαμά μου να πάρει τη μικρή από τον παιδικό και έκανα χίλια δυο σενάρια για το τι θα μπορούσαν να παθουν στα 200 μετρα απόσταση!!!Νομίζω ότι η γραφίστρια τα λέει πολύ καλά, πρέπει να εκλογικευουμε τους φόβους μας και να μην τους αφήνουμε ανεξέλεγκτους....Βέβαια απ'τη θεωρία στην πράξη υπάρχει απόσταση δυστυχώς!!! Πάντως σίγουρα αν αναρωτιέσαι γιαυτό και θέλεις να το αντιμετωπίσεις είσαι σε πολύ καλό δρόμο....

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Διαφημίσεις

Myrto μου σε ευχαριστω πολυ για τα ενθαρρυντικα σου λογια! Το ξερω πως κατω απο 37.5 για ενα μωρο δεν θεωρειται πυρετος.. Απλα στο δικο μου κολλημενο μυαλο, οποιαδηποτε θερμοκρασια υπερβαινει το 36.6, ενεργοποιει συναγερμο! :oops:

Ξερω πως δεν ισχυει και με οσα γραφεις πιστευω πως καταλαβαινεις κι εσυ οπως και οι υπολοιπες μανουλες τι περναω. Ειμαι στην αρχη ακομα, αλλα θα την αλλαξω αυτη την κατασταση... ή τουλαχιστον για αρχη θα την βελτιωσω... :roll:

Σε ευχαριστω και παλι!!

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Μυρτω μου τετοιες φοβιες η καθε μαμα τις εχει , και εγω κανω τρελλα σεναρια με το μυαλλο μου αλλα αμεσως τα εγκαταλειπω γιατι αλλιωτικα θα ειχα τρελαθει . Εννοειτε οτι παλαιοτερα που αφηναμε ανα 2-3 μηνες ενα 4ημερο τον μκρο στο χωριο στην πεθερα μου σκεφτομουνα διαφορα και διαφορα και ενας λογος που δεν αφηνω κανενα πλεον ειναι επειδη θελω τα δικα μου ματια να επιβλεπουνε τα παντα , και να σημειωσω οτι η πεθερα μου ειναι πολυ νεα και το ιδιο ¨τρελλη¨ με μενα σε θεματα ασφαλειας και προστασειας . Εδω ακομα και οταν αφηνω τον μικρο με τον αντρα μου οπου ειναι το ιδιο καλος γονεας με μενα και το ιδιο φροντιζει τα παιδια μας και τα 3ερει και εκει φοβαμαι οτι κατι μπορει να συμβει και να μην ειμαι παρουσα . Προσπαθω ομως να τα περιοριζω ολα αυτα οσο μπορω , δεν ελεγχω πλεον αμα αναπνεει (το εκανα παλια) οταν κοιμουνται , δεν παω 100 φορες στο δωματιο τους , κριμα να τους ξυπνησω δεν ειναι ?

Οταν περασανε και τα 2 απο μια διαφορετικη ιωση πριν απο 1 μηνα ημουνα πολυ ψυχραιμη , ο πιτσιρικας εκανε επι 2,5 μερες 38,7 και περνουσε με λιγο ντεπον , ηρθε η παιδιατρος ειπε οτι ειναι ετσι η φυση αυτης της ιωσης ,υψηλο πυρρετο για 3 μερες , ντεπον και τπτ αλλο εε περασε τελικα .Του εβαζα θερμομετρο ανα 4 ωρες για να δω πως ειναι . Με τη μπεμπα τα πραγματα ειναι πιο σοβαρα , η μπεμπα 3 μηνων επαθε βραχιολιτιδα αλλα προλαβαμε τα χειροτερα και τις εισπνοες χαρης στην παιδιατρο (τοτε καλη ητανε μετα μας βγηκε σκαρτη ) ,εεε με το που εκανε λιγες μυψουλες η μικρη κατευθειαν ακροαστικα , δεν το προλαβαμε αυτη τη φορα , εκανε πυρετο και η καινουργια , σαφως καλυτερη επιστημων , παιδιατρος μας εδωσε αντιβιωση , η καιμενη η μπεμπα πηρε την αντιβιωση της ,της βαλαμε και αλλη μια φορα θερμομετρο δεν εδειχνε ξανα ζεστη δεν της ξαναβαλαμε θερμομετρο.

Ο κωνσταντινος επαθε γαστρεντεριτιδα το καλοκαιρι , ασχημη κατασταση ομως , τρεχαμε στα νοσοκομεια στη Λαρισα , δεν εκανε πυρετο , εδειχνε ζεστος αλλα δεν ειχε πυρετο. 10 διαροιες τη μερα το μωρο , τον λυπηθηκε η ψυχη μου ανυσηχησα πολυ αλλα εφοσον η παιδιατρος ειπε οτι θα περασει , οντως περασε . Αμα παθαινα πανικο και ημουνα σε ολες τις περιπτωσεις με ενα θερμομετρο στο χερι θα ειχαμε γινει ιδρυμα εδω μεσα με 2 μωρα αρρωστα . Εγω φοβια με τα φαρμακα ,μην παροθνε παραπανω αποσο πρεπει , μην σταξει πουθενα , εκει ειμαι λιγο σχολαστικη στο πως θα τους τα δωσω . Εχω αλλες πολλες εμμονες αλλα οσο αφορα για τα παιδια δαγκωνομαι , βγαζω καπνους αλλα δεν τους τα περναω . Εχω εμμονη με το εντομοκτονο που ριχνουμε για τις κατσαριδες τυχαινει να πατησουμε στην κουζινα οπου εχει ψεκαστει την προηγουμενη εγω φοβαμαι σαν τρελλη μην τυχων πατησουνε τα μωρα καιμετα πανε στα καθαρα σεντονια κτλ κτλ , το καταπινω ομως , τι θα κανω ? δεν θα τα αφησω να ερχονται στην κουζινα ? για πιο λογο ? Με λιγα λογια καλη Φαιη αστο απλα να τρωει εσενα , μην το περνας στο παιδι .

δυστυχως δεν γινεται απλα να 'τρωει' εμας ,γραφιστρια,....τα παντα καταλαβαινουν τα παιδια....τα διαισθανονται πως να το πω....τωρα οταν το αναγνωριζουμε οπως λεει και η μυρτω και κανουμε κατι γι'αυτο σιγουρα διορθωνεται το πραγμα και δεν ταλαιπωρουμε επιπλεον τα μικρουλια μας....:roll: αχ ποτε θα ξεκολλησω απο την αναγνωριση του προβληματος μπας κ περασω στη λυση του επιτελους;:rolleyes:

Grafistria μια χαρα τα λες... Στην πραξη ομως ειναι πολυ δυσκολοτερα. Εσυ τα καταφερες και πραγματικα σε θαυμαζω, εγω δεν τα καταφερνω και γι' αυτο ζηταω βοηθεια. Παντως χαρα στο κουραγιο σου να παραμενεις ψυχραιμη με οσα εχουν περασει τα παιδακια σου. Ευχομαι απο εδω και στο εξης να μην αρρωσταινουν τοσο συχνα!

Daf, αμα βρεις τον τροπο, πες τον και σε εμενα!! :lol: :lol:

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Έστειλα πμ σε όσες με ρώτησαν. Αν για κάποιο λόγο δεν το λάβατε... πείτε μου να το ξαναστείλω. :)

Alcyon μου εγω το ελαβα! Σε ευχαριστω πολυ! ;)

nDtZp2.png

Διαφημίσεις

Καλη μου φαιη τιποτα δεν καταφερα και εγω , εχω πολλααα πολλααα θεματα και εμμονες να λυσω η οποιες μου χαλανε την καθημερινοτητα , απλως προσπαθω να ειμαι ψυχραιμη σε αρρωστειες των παιδιων .Η αληθεια ειναι οτι απο τη στιγμη που θα πανε σχολειο και μετα αρχιζουνε οι πιο δυσκολες ιωσεις , παιδικες αρρωστειες κτλ κτλ .

Τι ζητας συγγνωμη βρε? Κι εγω το ιδιο ηθελα να ρωτησω!

Δημητρα Αρτεμις απο τιμη καλο μου ακουγεται! Και τι ακριβως κανετε? Να υποθεσω πως μιλατε οπως και με τον ψυχολογο ή καμμια σχεση?

ακριβως μιλας οπως και με τον ψυχολογο , μονο που δεν χρειαζεται να καταφυγεις σε αγχολυτικα κ.τ.λ

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Grafistria κι εγω το προσπαθω! Μπραβο για την ψυχραιμια σου!

Δημητρα Αρτεμις ευχαριστω για τις πληροφοριες! Βρηκα μια ομοιοπαθητικο απο τη λιστα που μου ειπαν τα κοριτσια να κοιταξω, η οποια ειναι κοντα στην περιοχη που μενω. Μολις παρω το επιδομα απο τον ΟΑΕΔ θα παρω να κλεισω ραντεβου!

nDtZp2.png