Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

μεταβατικό αντικείμενο:το δίνω όποτε το ζητάνε;

Elli

Recommended Posts

Έχω διαβάσει σχετικά με το μεταβατικό αντικείμενο και πόσο σημαντικό είναι για τα μωρά λόγω του αισθήματος ασφάλειας που τους προσφέρει.

Ωστόσο λόγω των συνθηκών που θα περιγράψω ευθύς αμέσως προβληματίζομαι...

Η μεγάλη μου έχει αγαπημένο αντικείμενο ένα χνουδωτό μαϊμουδάκι.Κοιμάται πάντα με αυτό αλλά το αναζητά και σε άλλες στιγμές κατά τη διάρκεια της ημέρας.Δε θα με πείραζε καθόλου,αλλά δυστυχώς μαϊμουδάκι σημαίνει και πιπίλισμα του δαχτύλου απαραιτήτως...Όποτε το βρεί μπροστά της και το αγκαλιάσει αμέσως θα βάλει και το δάχτυλο στο στόμα...και το δάχτυλό της έχει ήδη κάνει κάλο από το πιπίλισμα:(

Πολύ σπάνια να πιπιλίσει το δάχτυλο χωρίς να κρατά το μαϊμουδάκι:?

Η μικρή πάλι αγαπά μια κουβερτούλα.Όταν νιώσει την ανάγκη,λέει "πιπι" δηλαδή πιπίλα και μου δείχνει το μέρος που κρύβω το κουβερτάκι για να της το δώσω.

Παρά το ότι το σέρνει κάτω δε με πειράζει καθόλου που το θέλει,αλλά...

...μόλις τη δεί η μεγάλη ζητά κι αυτή το δικό της,κι αν της το δώσω καταλάβατε,τσουπ το δάχτυλο στο στόμα!

Όσες φορές προσπάθησα να τους αποσπάσω την προσοχή έπιασε μόνο για πολύ λίγο,δεν παραδίνονται με τίποτα αν δεν τα πάρουν:mad:

Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα-αντίθετα το βρίσκω πολύ τρυφερό-να τα έχουν στα χέρια τους όποτε νιώθουν την ανάγκη-εφ'όσον σύμφωνα με όσα διάβασα περί ανάγκης και δη και φυσιολογικής πρόκειται,αλλά είναι στη μέση το πιπίλισμα του δαχτύλου,μια ιστορία που με αγχώνει πολύ,και δεν ξέρω τί να κάνω...

Ποιά είναι η γνώμη σας;

edit:να ξεκαθαρίσω πως την ώρα του ύπνου φυσικά και δεν της το αρνούμαι,άλλωστε πιπιλίζει το δάχτυλο μόνο μέχρι να κοιμηθεί.Βέβαια το πρωί που θα ξυπνήσει μέχρι να πάω στο δωμάτιό της κάθεται και το πιπιλίζει και δεν μιλάει κιόλας...

Ένα άλλο θέμα είναι γιατί εκεί που παίζουμε ξαφνικά ζητάνε αυτά τα αντικείμενα;Εφ'όσον είμαι εκεί δεν νιώθουν ανασφάλεια...ή όχι..;

Διαφημίσεις

Το πιπίλισμα του δακτύλου είναι πολύ μικρές για να καταφέρεις να τους το κόψεις.

Επιπλέον από τη στιγμή που δεν το κάνουν όλη μέρα δε νομίζω να είναι σοβαρός λόγος ανησυχίας.

Όσον αφορά το μεταβατικό αντικείμενο είναι σε ηλικία που δεν το ζητάνε μόνο από ανασφάλεια.

Είναι το "αποκούμπι" τους στη νύστα, στην κούραση, στη βαρεμάρα, στη χαλάρωση κλπ. κλπ.

Εμένα θυμάμαι ότι η μικρή μου το ζήταγε πολλές φορές όταν παίζαμε....αυτό σήμαινε ότι είχα κουραστεί/ βαρεθεί και ήθελε ένα διαλλειματάκι.

Μην αγχώνεσαι λοιπόν και άσε τα κοριτσάκια σου να τα χαρούν.

Ελλη δεν μπορώ να σου απαντήσω στο ερώτημά σου αλλά θέλω να σε ρωτήσω εγώ το εξής: θα ήθελα και εγώ η μικρή μου να αποκτήσει σιγά σιγά ένα μεταβατικό αντικείμενο μόνο που δεν ξέρω πως. Είναι θέμα του παιδιού ή μπορώ εγώ να κάνω κάτι ώστε να έχει ένα αποκούμπι σε 4 μήνες που θα ξεκινήσω δουλειά?

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Melita, δες εδώ ένα θέμα που είχα ανοίξει με το ίδιο σκεπτικό:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=30005&highlight=%EC%E5%F4%E1%E2%E1%F4%E9%EA%FC+%E1%ED%F4%E9%EA%E5%DF%EC%E5%ED%EF

Για την ιστορία, η κόρη μου ποτέ δεν προτίμησε το κουκλάκι που της πήρα, αλλα κοιμάται μόνο αγκαλιά με τον υπνόσακό της (που είναι σε στυλ παπλώματος) - και το καλοκαίρι. Τελευταία έχει την τάση να τριγυρνάει και με αυτόν.

Elli, τη δικιά μου άμα την αποσπάσεις προς το παρόν το αφήνει το κουβερτάκι της, αλλά γενικά αν επιμένει της τον αφήνω όσο θέλει. Σκέφτομαι ότι κάποια στιγμή θα το ξεπεράσει όταν είναι η ίδια έτοιμη.

Τώρα για το δάχτυλο, δεν ξέρω.

Το πιπίλισμα του δακτύλου είναι πολύ μικρές για να καταφέρεις να τους το κόψεις.

Επιπλέον από τη στιγμή που δεν το κάνουν όλη μέρα δε νομίζω να είναι σοβαρός λόγος ανησυχίας.

kolibigi δεν το πιπιλίζει όλη μέρα γιατί δεν την αφήνω,δηλαδή κρύβω τη μαϊμού,αν ήταν στο χέρι της θα το έκανε...

Δηλαδή να την αφήνω ακόμη να το τρώει;Έχει φουσκώσει το δάχτυλό της σαν να έχει κάλο...

melita τα συγκεκριμένα αντικείμενα τα επέλεξαν μόνες τους,δεν τους τα έδωσα εγώ με αυτό το σκοπό.Μας έκαναν δώρο μια μαϊμού και μια τίγρη από το ίδιο υλικό,στα χρώματα διέφεραν.Αρχικά έδινα την τίγρη στη μεγάλη και τη μαϊμού στη μικρή αλλά η μεγάλη προτίμησε κάποια στιγμή τη μαϊμού ενώ η μικρή δεν ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για κανένα από τα δυο.Αυτό έγινε σε ηλικία περίπου 11-12 μηνών.Όταν πλένω την μαϊμού μέχρι να στεγνώσει συμβιβάζεται και με το τιγράκι.Αρκετά αργότερα η μικρή υιοθέτησε την κουβερτούλα-για την ακρίβεια είναι μια πάνα μακό,ευτυχώς έχω και μια δεύτερη ίδια...Είχε μόλις μπεί το καλοκαίρι και τη σκέπαζα με αυτή κατά το μεσημεριανό ύπνο,έτσι άρχισε...

Διαφημίσεις