Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλημέρα,

Θα ήθελα την βοήθεια σας γιατι αντιμετωπίζω ένα τεράστιο πρόβλημα και πλέον

δεν ξέρω πως να το χειριστώ!!!

Οι κόρες μου είναι 2,5, προσπάθισα όλο το καλοκαίρι να τους κόψω την πάνα , κάποιες φορές(λίγες) τα κάναμε στην λεκάνη και αλλες στο πάτωμα και κάποιες αλλες φορές κρατιόντουσαν και τα κάνανε οταν τους έβαζα την πάνα.Δεν ήθελα να τις πιέσω και είπα να το πάμε σιγά σιγά το θέμα με την πάνα.

Τώρα το αποτέλεσμα έχει ως εξής.

Οταν κάνουν κακά στην πάνα τα βγάζουν και παίζουν ή τα πετάνε στο πάτωμα απο την κούνια τους.

Δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω πια.Εχω δοκιμάσει με το καλό και με το κακό και δεν γίνετε τίποτα.Τους έχω εξηγίσει οτι δεν είναι καλό και τις πάω στην λεκάνη και τίποτα πάλι. Μετά τις μάλωσα και πάλι δεν είχε αποτέλεσμα.Τα ίδια και με την τιμωρία.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατι το κάνουν αυτο και αν είναι αντιδραση για κάτι.

Εχουν πολύ προσοχη απο εμενα καθως δεν δουλεύω απο τότε που γέννησα και είμαστε συνέχεια μαζί.

Μήπως τελικά γίνετε η ζημιά απο την πολύ προσοχή???Δεν έχω ιδέα!!

Σας παρακαλώ πολύ την βοήθεια σας αν κάποια απο εσας το έχει αντιμετώπισει ολο αυτο

ας μου πεί πως γιατι δεν βλέπω να την βγάζω καθαρή με τα 2 θηρία μου!!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Γεια σου Γιουλη.

Θελω να τονισω δυο σημεια.

Πρωτον δεν μαλωνουμε ΠΟΤΕ και δεν βαζουμε τιμωρια ενα παιδακι που ειναι στην διαδικασια εκμαθησης για το κοψιμο της πανας.(αποψη ειδικων-οχι δικη μου με την οποια ομως συμφωνω απολυτα)

Δευτερον αν βγαλουμε μια φορα την πανα δεν την ξαναβαζουμε ΠΟΤΕ γιατι το παιδακι μπερδευεται.Πρεπει να ειναι απολυτα ξεκαθαρο οτι τελιωσε η εποχη της πανας.Θα λερωσουν μια δυο -τρεις ..θα μαθουν.Αυτη την τακτικη ακολουθησα-για την οποια ενημερωθηκα απο το φορουμ-και ειχε απολυτη επιτυχια

Κανε μια αναζητηση στο φορουμ θαβρεις πολλα και ωραια για το θεμα.

Καλη επιτυχια και μην αγχωνεσαι.!!!!!

QJZup3.png

 

bxuCp3.png

Link to comment
Share on other sites

Αυτά ακριβώς θα σου απαντούσα και εγώ ;)

Η παιδίατρος μου είχε πει πως κάποιες μέρες πριν θα της κάνω κουβέντα ότι θα βγάλουμε το παμπερ και θα φοράμε βρακάκια!! Πήγαμε μαζί και τα αγοράσαμε τα βάλαμε στη λεκάνη και τα πλύναμε, μετά μαζί τα απλώσαμε και μαζί πετάξαμε στα σκουπίδια τα παμπερ!!!

Κάθε μισή ώρα ήταν η συμβουλή της παιδιάτρου να την βάζω στο γιογιο μέχρι να κάνει τσίσα. Αφού κάνει την ξαναβάζεις μετά από 2 ωρίτσες και αν δεν κάνει κάθε μισή ώρα πάλι......

Σε 3 μέρες είχε μάθει!! :wink:

Link to comment
Share on other sites

Αυτά ακριβώς θα σου απαντούσα και εγώ ;)

Η παιδίατρος μου είχε πει πως κάποιες μέρες πριν θα της κάνω κουβέντα ότι θα βγάλουμε το παμπερ και θα φοράμε βρακάκια!! Πήγαμε μαζί και τα αγοράσαμε τα βάλαμε στη λεκάνη και τα πλύναμε, μετά μαζί τα απλώσαμε και μαζί πετάξαμε στα σκουπίδια τα παμπερ!!!

Κάθε μισή ώρα ήταν η συμβουλή της παιδιάτρου να την βάζω στο γιογιο μέχρι να κάνει τσίσα. Αφού κάνει την ξαναβάζεις μετά από 2 ωρίτσες και αν δεν κάνει κάθε μισή ώρα πάλι......

Σε 3 μέρες είχε μάθει!! :wink:

 

Ακριβώς έτσι έκανα κι εγώ....1-2 μήνες πριν συζητούσαμε το θέμα "πάνα" και όταν αποφασίσαμε να την πετάξουμε δεν ξαναφόρεσε ΠΟΤΕ.

Θυμάμαι, κλειστήκαμε μέσα Πέμπτη πρωί για να ξεκινήσουμε εκπαίδευση και βγήκαμε τη Δευτέρα βόλτα στα μαγαζιά χωρίς πάνα.

Μας πήρε 3 μέρες ακριβώς

Link to comment
Share on other sites

Ναι βρε κοριτσια καλα ολα αυτα την ημερα,την νυχτα ομως πωσ τα καταφερνει ενα παιδακι οταν δεν ειναι ετοιμο ακομα;Εμενα ολη την ημερα παει κανονικα στη λεκανη και μονη της,την νυχτα ομως δεν τα κραταει με τιποτα!Καθε πρωι ειναι γεματο το παμπερς.

U7Uip3.pngT7alp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

εμενα παλι το φεβρουαριο θα γινει 3 χρονων και δεν καθετε καθολου στο γιογιο.μιλησα με τις δασκαλες του στον παιδικο και μου ειπαν οτι δεν ειναι ετοιμος.ουτε καν τα λεει.να προσπαθησουμε παλι κατα τα χριστουγεννα μαζι και αυτες στον παιδικο.ετσι προς το παρων τον αφησα ησυχο.

Link to comment
Share on other sites

Εκπαιδεύστε το παιδάκι σας να χρησιμοποιεί την τουαλέτα

Γιώργος Χατζηγεωργίου, Ιατρός

 

Ο έλεγχος της ούρησης και της αφόδευσης είναι απαραίτητες ικανότητες, τις οποίες ένα παιδί πρέπει να κατακτήσει στο πλαίσιο της κοινωνικής του ανάπτυξης. Η εκπαίδευση του μικρού να χρησιμοποιεί την τουαλέτα απαιτεί χρόνο, κατανόηση και υπομονή από την πλευρά των γονιών, ενώ σε καμία περίπτωση δεν χρειάζονται πίεση και άγχος.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία έναρξης της εκπαίδευσης. Ο σωστός χρόνος εξαρτάται από τη σωματική και την ψυχολογική ανάπτυξη του παιδιού. Παιδιά μικρότερα των 12 μηνών δεν έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν τους σφιγκτήρες τους, κατάσταση που συνεχίζεται με μικρή μόνο βελτίωση για τους επόμενους έξι μήνες. Μεταξύ 18 και 24 μηνών αρχίζουν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια ετοιμότητας, αν και μερικά παιδιά μπορεί να είναι έτοιμα μετά την ηλικία των 30 μηνών.

Εκτός όμως από την ηλικία, σημαντικός παράγοντας είναι και η συναισθηματική ωρίμανση. Επιβάλλεται το παιδί να θέλει και όχι να προσπαθεί έντονα ή να δείχνει σημάδια φόβου και ανησυχίας. Στη δεύτερη περίπτωση είναι προτιμότερο η όλη διαδικασία να αναβληθεί για λίγο.

 

Η ένταση στο σπίτι ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά τη διαδικασία μάθησης. Ακολουθούν περιπτώσεις, στις οποίες η εκπαίδευση της τουαλέτας είναι καλύτερο να αναβληθεί προσωρινά.

  1. Η οικογένεια μόλις μετακόμισε ή θα αλλάξει σπίτι στο προσεχές μέλλον.
  2. Περιμένετε παιδί ή γεννήσατε πρόσφατα.
  3. Η οικογένεια περνά κάποια κρίση, όπως σοβαρή ασθένεια ή πρόσφατο θάνατο.

Ωστόσο, εάν το παιδί σας φαίνεται πρόθυμο να μάθει να χρησιμοποιεί την τουαλέτα, δεν υπάρχει λόγος οι παραπάνω καταστάσεις να αποτελέσουν εμπόδιο.

Το σημαντικό είναι να χαλαρώσετε, να μη συγχύζεστε και να αποφεύγετε την καταπίεση. Έχετε στο νου σας ότι κανένας άλλος, εκτός από το ίδιο το παιδί δεν μπορεί να ελέγξει πότε και πού ουρεί ή αφοδεύει αυτό. Η ηλικία στην οποία μπορεί να ξεκινήσει η εκπαίδευση συμπίπτει με την ηλικία κατά την οποία το παιδί συνειδητοποιεί την ατομικότητά του και αναζητεί τρόπους να ελέγξει τα όρια και τις δυνάμεις του. Μερικά παιδιά εκφράζουν αυτά τους τα συναισθήματα κρατώντας τα ούρα ή τα κόπρανά τους.

Πότε το παιδί μου είναι έτοιμο;

 

Τα σημάδια που υποδεικνύουν ότι το παιδί σας είναι έτοιμο είναι τα ακόλουθα:

  1. Το παιδί μένει στεγνό για τουλάχιστον δύο ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας ή δεν βρέχεται ύστερα από σύντομους ύπνους.
  2. Οι κινήσεις του εντέρου του γίνονται τακτικές και προβλέψιμες.
  3. Οι εκφράσεις του προσώπου του, η στάση του σώματός του ή οι λέξεις που χρησιμοποιεί αποκαλύπτουν ότι είναι έτοιμο να επισκεφθεί την τουαλέτα.
  4. Το παιδί είναι σε θέση να ακολουθεί απλές οδηγίες.
  5. Είναι ικανό να πάει μόνο του στο μπάνιο και να ξεντυθεί με μικρή βοήθεια.
  6. Αισθάνεται δυσφορία με λερωμένες τις πάνες του και θέλει να το αλλάξετε.
  7. Ζητά από μόνο του να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα ή το γιο γιο του.
  8. Επιθυμεί να φορά εσώρουχα που προορίζονται για παιδάκια μεγαλύτερης ηλικίας.

Η συχνότητα των κενώσεων ποικίλλει. Μερικά παιδιά αφοδεύουν δύο, τρεις φορές ημερησίως, ενώ άλλα μια φορά κάθε δύο, τρεις ημέρες. Μαλακά και χωρίς πόνο κόπρανα έπειτα από μια ισορροπημένη δίαιτα κάνουν ευκολότερη την εκπαίδευση του παιδιού για το ίδιο και τους γονείς του. Η άσκηση πίεσης εκ μέρους των γονιών συνήθως εντείνει παρά λύνει το πρόβλημα.

Επικοινωνήστε με τον παιδίατρό σας, αν υπάρξει μεταβολή στη φύση των κενώσεων ή το παιδί αισθάνεται δυσφορία. Μη χρησιμοποιείτε καθαρτικά, υπόθετα ή κλύσματα, παρά μόνο με συμβουλή γιατρού.

Τα περισσότερα παιδιά κατακτούν τον έλεγχο των κενώσεων και της ούρησής τους στην ηλικία των τριών, τεσσάρων ετών. Ακόμα και στην περίπτωση που καταφέρει να μείνει καθαρό κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να του πάρει μήνες ή ακόμα και χρόνια μέχρι να καταφέρει το ίδιο και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα περισσότερα κορίτσια και το 75% των αγοριών θα καταφέρουν να μείνουν στεγνά τη νύχτα μέχρι την ηλικία των πέντε ετών.

Η εκπαίδευση

Τα κατάλληλα λόγια

Πρέπει να διαλέξετε με προσοχή τις εκφράσεις που θα χρησιμοποιήσετε, ώστε να περιγράψετε στο παιδί σας τα διάφορα μέρη του σώματός του, τη διαδικασία της ούρησης και της αφόδευσης. Προσπαθήστε να του εξηγήσετε χωρίς να νιώσει προσβολή, σύγχυση ή ντροπή.

Η περιγραφή των κενώσεών του δεν πρέπει να περιλαμβάνει όρους όπως 'βρομιές', 'ακαθαρσίες' κ.λπ. Τέτοιοι αρνητικοί όροι κάνουν το παιδί σας να αισθάνεται ντροπή και αμηχανία. Χρησιμοποιήστε απλές και καθημερινές εκφράσεις.

Το παιδί σας από περιέργεια μπορεί να προσπαθήσει να παίξει με τις κενώσεις του. Αποτρέψτε κάτι τέτοιο, λέγοντάς του, χωρίς να το στεναχωρήστε: 'Δεν είναι κάτι που μπορείς να παίξεις μαζί του. Δοκίμασε καλύτερα το γιο γιο σου.'

Μόλις το παιδί σας είναι έτοιμο, διαλέξτε του ένα δοχείο κενώσεων (γιο γιο). Η λύση αυτή είναι προτιμότερη, καθώς μεταφέρεται εύκολα και τα πόδια του παιδιού ακουμπούν στο πάτωμα.

Πολλά παιδιά δείχνουν ενδιαφέρον για το τι κάνει η οικογένειά τους στο μπάνιο. Μερικές φορές βοηθά την κατάσταση όταν τα παιδιά παρακολουθούν τους γονείς στο μπάνιο, αφού λόγω της τάσης που έχουν για μίμηση 'εκπαιδεύονται' μέσω του παραδείγματος.

Βοηθήστε το παιδί σας να αναγνωρίσει πότε πρόκειται να πάει στην τουαλέτα.

Ενθαρρύνετε το μικρό σας να σας λέει πότε θέλει να πάει στην τουαλέτα. Συνήθως θα διαμαρτύρεται ότι βράχηκε ή λερώθηκε μετά το γεγονός. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι αρχίζει να αναγνωρίζει τις σωματικές του λειτουργίες. Επιδοκιμάστε το παιδί που σας ενημέρωσε και πείτε του ότι την επόμενη φορά καλό είναι να σας το πει εκ των προτέρων.

Προτού ενεργηθεί, μπορεί να σκύψει, να κάνει περίεργους θορύβους ή να σταματήσει το παιχνίδι του για λίγο. Επιπλέον, όταν πιέζεται, το πρόσωπό του κοκκινίζει. Εξηγήστε του ότι ήλθε η ώρα να πάει στην τουαλέτα.

Τις περισσότερες φορές ο έλεγχος της ούρησης συχνά είναι δυσκολότερος από αυτόν της αφόδευσης και επιτυγχάνεται αρκετούς μήνες μετά.

Καθοδήγηση στο γιο γιο του

Όταν φαίνεται ότι θέλει να πάει στην τουαλέτα, φέρτε το γιο γιο του. Αφήστε το να κάτσει μόνο λίγα λεπτά κάθε φορά και εξηγήστε του τη διαδικασία με ευχάριστο και ανέμελο τρόπο. Εάν διαμαρτυρηθεί, μην επιμείνετε, απλώς αναγνωρίστε ότι δεν ήλθε ακόμα η ώρα της εκπαίδευσης.

Η εκπαίδευση αποδίδει περισσότερο αν ακολουθείτε το ρυθμό που ταιριάζει στο παιδί σας. Πρέπει να υποστηρίζετε τις προσπάθειές του και να μην το πιέζετε για γρήγορα αποτελέσματα. Όταν συμβεί κάποιο 'ατύχημα', αντιμετωπίστε το με ψυχραιμία χωρίς άγχος και ένταση.

Μάθετε στο παιδί τους κανόνες της σωστής υγιεινής. Υποδείξτε του το σωστό τρόπο να σκουπίζεται (τα κορίτσια από εμπρός προς τα πίσω, ώστε να μη μεταφερθούν μικρόβια από τον πρωκτό στο ουροποιητικό σύστημα ) και μάθετέ το να πλένει τα χέρια του.

Εάν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τη διαδικασία της εκπαίδευσης, επικοινωνήστε με τον παιδίατρό σας. Συνήθως το πρόβλημα είναι μικρό και μπορεί να λυθεί εύκολα. Φυσικά υπάρχουν και οργανικά ή συναισθηματικά αίτια που απαιτούν θεραπεία.

 

 

http://health.in.gr/news/article.asp?lngArticleID=31684

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...