Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΑΓΗΤΟ...ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ?

Recommended Posts

Είμαστε 13 μηνών και ενώ τρώγαμε μια χαρα το μεσημεριανο...πλέον αρνούμαστε να το φάμε ενώ πεινάμε.. Συγκεκριμένα, ο μικρός τα τρώει αλεσμένα τα γευματα του...και του δίνω ακόμη 2 μέρες μοσχαρι, 2 κοτοπουλο, 1 ψαρι και ξανα απο την αρχη. Προσπαθησα να του δωσω οσπρια ή χυλοπιτες αλλα μάταια. Του έκανα παραλλαγή στο μαγειρεμα των κρεατων..με ντοματουλα και χυλοπιτουλες αντι για κολοκυθι καροτο πατατα αλλά δεν τα ετρωγε...γι'αυτο και συνέχισα με το ιδιο μαγειρεμα..στυλ λαχανοσουπας. Πλεον ομως αρνειται να τα φαει... Νομιζω πως πρεπει να του δινω οτι μαγειρεουμε κ για εμας (υγιεινα βεβαια φαγητα) αλλά και πάλι..τρώει λιγο. Δεν θα επρεπε να φαει το μοσχαρακι του; Πώς να του το κάνω; Και το κοτοπουλο επισης... Δεν ξέρω..ενω πειναει..δεν τα τρωει... Χθες δεν εφαγε το μεσημεριανο του (κοτοπουλο-κολοκυθι-πατατα-καροτο) και του έδωσω τυρι του τοστ και έφαγε (Fina με χαμηλα λιπαρα). Αυτο του αρεσε..αλλα δεν ειναι σωστη διατροφη...Αχ...Τι να κάνω; Καμια ιδεα βρε παιδιά γιατί εχω μπλοκαρει...!

Διαφημίσεις

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Βλέπω και εσύ χρυσό μου το ίδιο πρόβλημα και εμείς μην φανταστείς μια από τα ίδια...

Κάνω κάτι ψιλοπροσπάθειες να μην του τα δίνω εντελώς αλεσμένα αλλά δεν βλέπω βελτίωση...

Πάντως άμα είναι να του δώσεις κανένα τυράκι κανένα μπισκότο ή καμιά μπουκιά από το δικό μας το φαγητό το στόμα ορθάνοιχτο για το δικό του τίποτα....

Ρε κορίτσια και εμένα έχει αρχίσει να το κάνει αυτό, αλλά δεν ανυσηχώ αφού στον χρόνο απ' ότι ξέρω μπορείς να ξεκινήσεις κανονικο φαι, απλά πιο ανάλατο και όχι πολύ βαριά μαγειρεμένο..

Γιατί δεν ξεκινάτε να του δώσετε από το φαί σας για να αλλάξει η γεύση του?

ΟΚ. δεν λέω να φάει σουφλέ το παιδί, αλλά όσπρια πχ, κοτοπουλάκι με πατάτες στο φούρνο κτλ..

Εγώ θα πάω από βδομάδα στην γιατρο (αύριο κλείνουμε 1 χρόνο) και ελπίζω να τα ξεκινήσω όλα αυτά!

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Είμαστε 13 μηνών και ενώ τρώγαμε μια χαρα το μεσημεριανο...πλέον αρνούμαστε να το φάμε ενώ πεινάμε.. Συγκεκριμένα, ο μικρός τα τρώει αλεσμένα τα γευματα του...και του δίνω ακόμη 2 μέρες μοσχαρι, 2 κοτοπουλο, 1 ψαρι και ξανα απο την αρχη. Προσπαθησα να του δωσω οσπρια ή χυλοπιτες αλλα μάταια. Του έκανα παραλλαγή στο μαγειρεμα των κρεατων..με ντοματουλα και χυλοπιτουλες αντι για κολοκυθι καροτο πατατα αλλά δεν τα ετρωγε...γι'αυτο και συνέχισα με το ιδιο μαγειρεμα..στυλ λαχανοσουπας. Πλεον ομως αρνειται να τα φαει... Νομιζω πως πρεπει να του δινω οτι μαγειρεουμε κ για εμας (υγιεινα βεβαια φαγητα) αλλά και πάλι..τρώει λιγο. Δεν θα επρεπε να φαει το μοσχαρακι του; Πώς να του το κάνω; Και το κοτοπουλο επισης... Δεν ξέρω..ενω πειναει..δεν τα τρωει... Χθες δεν εφαγε το μεσημεριανο του (κοτοπουλο-κολοκυθι-πατατα-καροτο) και του έδωσω τυρι του τοστ και έφαγε (Fina με χαμηλα λιπαρα). Αυτο του αρεσε..αλλα δεν ειναι σωστη διατροφη...Αχ...Τι να κάνω; Καμια ιδεα βρε παιδιά γιατί εχω μπλοκαρει...!

Καλησπέρα candy είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα μέχρι και πριν από δύο εβδομάδες. Δοκίμασα και εβρασα ξεχωριστά απο την σούπα φιδε (ετοιμο κομμένο), και πρόσθεσα στην κατσαρόλα που βράζω τη σούπα λιγο (ΛΙΓΟ) αλατι.

Αλέθω τη σούπα κανονικά και τον φιδέ τον προσθέτω χωρίς να τον αλέθω.

Σίγουρα ο παιδίατρος δεν θα συμφωνήσει αλλά εγω το έκανα. εξάλλου θεωρώ ότι όταν ελευθερώσουμε τις τροφές της και τρώει οτι τρώμε αλάτι θα τρώει!

τους φαίνονται ανοστα!!

Δοκιμασέ το και εσύ αν θελεις.

eLeKtrA

an1cCBO0g410010MDQyODI0ZHwwMDAwMTExZGF8UGVuZWxvcGUgaXMg.gif

Tο ίδιο είχα αντιμετωπίσει και εγώ όταν η κόρη μου ήταν 13 μηνών. Τα αλεσμένα δεν τα ήθελε καθόλου και έτσι ξεκινήσαμε σιγά σιγά να της δίνω το εσωτερικό από τις πατάτες φούρνου, μπιφτέκι, ρύζι, πουρέ. Σίγουρα τον πρώτο καιρό το μοσχάρι δεν μπορούσε να το φάει και έτσι έπαιρνα κιμά μοσχαρίσιο πάντα όμως χωρίς πολλά πολλά μπαχαρικά και ελάχιστο αλάτι.

Διαφημίσεις

Και εγω του έχω δώσει να δοκιμάσει κάποια από τα φαγητά μας μην φανταστείτε μπουκίτσες μόνο και ελάχιστο παστίτσιο ας πούμε το ρυζάκι από τα γεμιστά σπανακόρυζο μια μπουκίτσα με το χέρι μου δηλαδή του έβαλα στο στόμα.. τυράκι...

Και με αυτά και με εκείνα δεν τρώει τώρα το δικό του...

Ο παιδίατρος είπε κατηγορηματικά όχι αλάτι αλλά νομίζω ότι υπερβάλει εντάξει δεν είπαμε να φάει και παστές σαρδέλες αλλά όχι και καθόλου...

Δεν ξέρω τι να πώ...βοηθήστε με...

Κάτι που μου ήρθε στο μυαλό και θα το επιχειρήσω το σαββατοκύριακο που πιθανολογώ ότι πάλι θα φάει λίγο το μεσημέρι να του δώσω το απογευματάκι ψωμί με λαδάκι και ντομάτα...που έτρωγα και εγώ μικρή...

Τι να πω....

εγω κοριτσια αυτο το προβλημα το αντιμετωπισα οταν ηταν 7 μηνων.δεν ετρωγε με τιποτα τα αλεσμενα.κ ετσι σιγα σιγα της εδινα απο τα δικα μας φαγητα κ απο 9 μηνων τα τρωει κανονικα.

μπορειτε να φτιαξετε σπανακορυζο,τραχανα,μακαρονια με κιμα μοσχαρισιο,γιουβερλακια,παστιτσιο,μουσακα,πατατες με κτοπουλο η μπιφτεκια φουρνου,φακες κοτοσουπες,ψαροσουπες ,σουπες με αστρακι-σουσαμακι κ μοσχαρακι,γιουβετσι στο φουρνο ,πατατες γιαχνι κ πολλα αλλα φαγητα.

χωρις αλατι κ μπαχαρικα.

για να περασετε απο τα αλεσμενα στην στερεα στην αρχη θα το αλεθετε αλλα οχι πολυ.

επισης αφηστε τα παιδια σας να τρωνε μονα τους με τα χερια.ετσι θα γνωρισουν γευσεις κ σε λιγο θα μαθουνε να τρωνε απο ολα.

ξερω οτι στην αρχη ειναι δυσκολο αλλα σε ενα μηνα θα τα τρωνε.

Και εμένα το πέρασε σε αυτή την ηλικία. Είναι μάλλον η μετάβαση στα μη αλεσμένα. Και η τροφή αποτελεί μέρος τηε γνωστικ΄ςη ανάπτυξης του παιδιού. Η κρέμα με το σκατουλί χρώμα δεν τους τραβάει το ενδιαφέρον. Εγώ της έβαζα τα υλικά σε διαφορετικά μπωλ και μου έδειχνε από ποιο να της δώσω μπουκιά. Π.χ. το κρέας πολύ ψιλοκομμένο (κόβεται ευκολότερα αν έχει μείνει στο ψυγείο και κόντρα στις ίνες) σε ένα μπωλ και τα λαχανικά σε άλλο μπωλ. Της έδινα και ένα κουτάλι και προσπαθούσε να φάει και μόνη της. Ο παιδίατρός μου επέμενε πολύ να της κόψω τα αλεσμένα στο χρόνο και όντως το έκανα. Για 1-2 μήνες δεν πήρε βάρος και δεν έτρωγε πολύ καλά. Δεν έδωσα καθόλου σημασία. Τώρα τρώει τα πάντα παρότι είναι αδύνατη (11 κιλά).

Πάντως έχετε στο μυαλό σας ότι το φαγητό είναι και ένα μέσο ελέγχου του παιδιού προς το γονέα. Αν αντιληφθούν ότι δίνουμε υπερβολική σημασία στο να φάνε θα εκμεταλλευτούν αυτή την αδυναμία μας για αν τραβήξουν την προσοχή κτλ. Εγώ ακόμα και αν έχει φάει πολύ λίγο, μόλις δω ότι παίζει και δεν τρώει ή ότι γκρινιάζει, χωρίς να νευριάσω ή να θυμώσω, της λέω "αγάπη μου δεν θέλεις άλλο φαγητό; Θέλεις να κατέβεις να παίξεις;" Μετά από 2-3 ερωτήσεις την αφήνω. Έτσι θα ξέρει ότι κόλπα και νάζια δεν πιάνουν. Ευτχώς στις δυτικές κοινωνίες κανένα παιδάκι δεν θα πάθει κάτι λόγω υποσιτισμού! Μάλλον το αντίθετο!

A6s2p3.png

Κορίτσια καλησπέρα σας. Νομίζω ότι τα παιδιά βαριούνται το ίδιο φαγητό συνέχεια. Το ίδιο δεν συμβαίνει και με εμάς άλλωστε? Ο μικρός μου είναι σχεδόν 11 μηνών. Και εγώ τα κλασικά του δίνω.. Χορτόσουπες , κρεατόσουπες, ψαρόσουπες. Σκέφτομαι να του ξεκινήσω κανονικό φαγητό γιατί δεν γίνεται άλλο. Ξέρετε πότε ξεκινάει το μωρό να τρώει τα πάντα? Φοβάμαι κιόλας να του δίνω μη αλεσμένη τροφή.

Θα συμφωνήσω ότι το παιδάκι βαριέται κάποια στιγμή τα ίδια και τα ίδια.

Η κόρη μου είναι 9,5 μηνών και δεν έχει κανένα δόντι! Ωστόσο εδώ και 2 εβδομάδες έχω κόψει τα αλεσμένα. Τρώει σχεδόν τα πάντα, μοσχάρι, κοτόπουλο, κουνέλι, αρνί, ψάρι, όσπρια και αβγό. Το μόνο που της ψιλοαλέθω είναι τα ρεβύθια. Επίσης, αυτό που της αρέσει πολύ είναι η ανάλατη μυζήθρα. Δοκιμάστε την ανεπιφύλακτα! Είναι γευστική και λόγω έλλειψης αλατιού ο παιδίατρος μας την επέτρεψε. Δοκιμάστε να φτιάξετε κρέας με κριθαράκι (όχι πολύ νερουλό) και μέσα να τρίψετε λίγη μυζήθρα. Θα ενθουσιαστούν! Εγώ για να σας πω την αλήθεια τις φτιάχνω τα φαγητά κανονικά όπως για τους ενήλικες και απλά δεν ρίχνω αλάτι. Δεν θα έφτιαχνα στο παιδί ας πούμε ρεβύθια ή φακές με κολοκύθια ή μαιντανό!

Από ποσότητες δεν τρώει πολύ γιατί χωρίς δόντια ζορίζεται, αλλά είναι μια χαρούλα (10,5 κιλά) και αν κάτι δεν της αρέσει, απλά την αφήνω να φάει το γιαούρτι της ή κάτι άλλο το απόγευμα.

an1cEPS-M3-0010MTA1NDU2amR8MDUwNTUyNTI3ZGF8aSBrcmlrcm91bGEgbW91IHBvdSBsYXRyZXV3IGVpbg.gif

Διαφημίσεις

Δοκιμάστε να φτιάξετε κρέας με κριθαράκι (όχι πολύ νερουλό) και μέσα να τρίψετε λίγη μυζήθρα. Θα ενθουσιαστούν!

Elenir, γαλακτοκομικά με κρέας δεν επιτρέπονται γιατί έρχονται σε αντίθεση το σίδηρο με το ασβέστιο και δεν απορροφάται το σίδηρο που είναι απαραίτητο για τα παιδιά. Καλό είναι επίσης να αποφεύγουμε φακές με τυρί για τον ίδιο λόγο.

A6s2p3.png

• 3 weeks later...

σε κάποια φάση αντιμετωπίσαμε κι εμείς το ίδιο πρόβλημα κι εκεί ήταν που έκοψα τα αλεσμένα και αρχισε να τρώει πάλι...μάλλον δεν ήθελε αλλο τα αλεσμενα!

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

σε κάποια φάση αντιμετωπίσαμε κι εμείς το ίδιο πρόβλημα κι εκεί ήταν που έκοψα τα αλεσμένα και αρχισε να τρώει πάλι...μάλλον δεν ήθελε αλλο τα αλεσμενα!

Πόσο ήταν το παιδάκι σου όταν σταμάτησες τα αλεσμένα και πόσα δοντάκια είχε? Ο μικρός μου είναι 1 έτους και έχει 7 δοντάκια. Εδώ και δύο ημέρες δεν αλέθω εντελώς τα φαγητάκι του. Πνίγεται κάποιες φορές και του δίνω λίγο νεράκι. Νομίζω πως τα πάει καλά για αρχή αλλά παρόλα αυτά φοβάμαι...

Πόσο ήταν το παιδάκι σου όταν σταμάτησες τα αλεσμένα και πόσα δοντάκια είχε? Ο μικρός μου είναι 1 έτους και έχει 7 δοντάκια. Εδώ και δύο ημέρες δεν αλέθω εντελώς τα φαγητάκι του. Πνίγεται κάποιες φορές και του δίνω λίγο νεράκι. Νομίζω πως τα πάει καλά για αρχή αλλά παρόλα αυτά φοβάμαι...

12 μηνών σταματήσαμε τα αλεσμένα και είχε 6 δόντια ;)

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Διαφημίσεις

• 3 weeks later...
12 μηνών σταματήσαμε τα αλεσμένα και είχε 6 δόντια ;)

Εμένα έχει 7 δοντάκια και της αρέσουν καλύτερα τα φαγητά που μπορώ να της δώσω με το χέρι. Το κρέας πως το δίνετε χωρις να είναι αλεσμένο. Καταπίνουν εύκολα το μοσχάρι?

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Εμένα έχει 7 δοντάκια και της αρέσουν καλύτερα τα φαγητά που μπορώ να της δώσω με το χέρι. Το κρέας πως το δίνετε χωρις να είναι αλεσμένο. Καταπίνουν εύκολα το μοσχάρι?

Μελίτα μου εγώ το μοσχάρι του το αλέθω πολύ λίγο όπως και τα άλλα κρέατα. Αφήνω δηλαδή να υπάρχουν στο φαγητάκι του πολύ μικρά κομματάκια. Είχα κάποιες αμφιβολίες αρχικά αλλά τελικά παρατήρησα ότι τα καταφέρνει. Είναι 1 χρόνο τώρα ο μικρούλης μου και έχει 8 δοντάκια.

Είμαστε 13 μηνών και ενώ τρώγαμε μια χαρα το μεσημεριανο...πλέον αρνούμαστε να το φάμε............Τι να κάνω; Καμια ιδεα βρε παιδιά γιατί εχω μπλοκαρει...!

Μαγειρεύεις το δικό σας φαγητό ανάλατο, το λιώνεις με το πιρούνι - όχι άλεσμα και τρώτε όλοι μαζί!!!!!!!

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

χριστινα ωραίες οι ιδέες σου γιατί και εγώ αντιμετωπίζω το ίδιο προβλημα με την μικρή μου αλλα μπορουμε να΄δίνουμε ψητά πέρα απο βραστά?

ναι γιατι να μην γινεται?υγιεινα θα ειναι.τηγανιτα απαγορευονται το ξερεις.

το μοσχαρι κ εγω το αλεθω γιατι ειναι σαν τσιχλα κ δεν το καταπινει.

Μαγειρεύεις το δικό σας φαγητό ανάλατο, το λιώνεις με το πιρούνι - όχι άλεσμα και τρώτε όλοι μαζί!!!!!!!

και εμεις το ιδιο καναμε αν και περασε και φαση αρνησης τρομερης,αλλα δεν ασχοληθηκα πολυ γιατι μου ειπε και ο παιδιατρος οτι θα επανελθει μονος του παλι και να μην υποχωρησω σε εναλλακτικη (οπως...γαλα).

εξαλλου οταν πεινανε τρωνε...;););)

κρατησε περιπου 1 1/2 μηνα αυτο,τωρα ειμαστε ενταξει

skorpinaki εγώ δεν έχω δώσει ακόμα τυρί στον μικρό μου. Θα του δώσω κάποια στιγμή αλλά μέχρι τώρα το έχω αποφύγει. Αν θέλεις να δώσεις τυρί στο παιδάκι σου πρόσεξε να μην έχει πολύ αλάτι. Πάρε καλύτερα ένα ανάλατο τυρί για αρχή.

Εγώ της εχω δωσει αρχικά πριν 3μ. ανθότυρο και τωρα ελάχιστη φετα στον τραχανά και λίγο νουνού γκούντα σε τοστάκι.

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.