Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΑΝΑΓΩΓΙΚΟ ΓΑΛΑ

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Την βοήθειά σας θα ήθελα από όσες/όσους τους έχει ξανατύχει.

Το μωρό μου (50 ημερών) έπινε μέχρι πριν 10 ημέρες το Humana 1 ώσπου έκανε δύο φορές εμετούς (ρουκέτες). Θορυβημένοι πήραμε τηλέφωνο την παιδίατρο η οποία μας συνέστησε να το γυρίσουμε σε Novalac AR καθώς ίσως να υποφέρει το μωρό μας από ήπια ΓΟΠ. Και τώρα οι απορίες μου:

1. Από τότε που ξεκίνησε το Novalac κάθε ΜΑ ΚΑΘΕ φορά με το που τελειώνει το γεύμα του αρχίζει και σφίγγεται, τεντώνεται, γκρινιάζει και γενικά έχει πολύ ένταση. Επίσης κάνει 1 φορά μόνο κακάκια του την ημέρα. Σημειώστε ότι με το Humana με το που έπινε το γάλα ηρεμούσε και κοιμόταν. Επίσης έκανε κακάκια 3-4 φορές την ημέρα.

Επίσης με το Novalac η κοιλίτσα του είναι όλο αέρια. Όποτε βάλω το χέρι μου νιώθω στα εντεράκια τον αέρα. Το κακόμοιρο δεν ηρεμεί σχεδόν καθόλου. Δεν ευχαριστιέται τον ύπνο του καθώς όποτε κοιμάται, ξυπνάει κάθε 10-15 λεπτά από πονάκια.

Σας έχει τύχει κάτι αντίστοιχο; Πως το αντιμετωπίσατε;

2. Αυτό το γάλα κάνει πολύ αφρό όταν το ανακατεύουμε ή είναι η εντύπωσή μου; Υπάρχει κανείς τρόπος να αποφευχθεί αυτό;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!

0bGNp3.png

Διαφημίσεις

κοιτα καλο ειναι να ξαναρωτησεις το γιατρο σου

τωρα με καθε επιφυλαξη εγω να πω οτι το μωρο πιθανοτατα να εχει κολικους και δεν ηρεμει. Το οτι εκτοξευσε εμετο 2 φορες δεν λεει κατι ..το κανουν αυτο τα μωρα, τους συμβαινει, αν το εκανε συνεχεια θα ηταν ανησυχητικο.

ισως λοιπον αυτη η αλλαγη δεν χρειαζοταν, εννοω εξειδικευμενο γαλα

πως να φανταστείς οτι μπορείς να αγαπήσεις τοοοοσο πολύ!

και να προσθεσω τωρα που κοιμηθηκε η μικρη μου οτι και σε εμας ετυχε να το κανει αυτο με τον εμετο (στη μουρη μου πηγε) 2-3 φορες οταν ηταν μηνων και να σκεφτεις οτι θηλαζα αποκλειστικα ...οποτε σε καμια περιπτωση δεν εφταιγε το γαλα. ειχε παλινδρομηση και ετυχε να της βγει αποτομα καποιες φορες....

πως να φανταστείς οτι μπορείς να αγαπήσεις τοοοοσο πολύ!

Καλημέρα, froggy!

Κι εμένα ο μπέμπης μου (2 μηνών) τα ίδια ακριβώς έκανε όταν ο γιατρός μας άλλαξε το frisolac comfort που πίναμε σε novalac ar.Σε επικοινωνία μαζί του, και αφού του έθεσα την όλη κατάσταση, μου είπε ότι μάλλον οφείλεται στην παλινδρόνηση και να το συνεχίσω το novalac. Σήμερα το πρωί όμως δεν άντεξα να τον βλέπω να υποφέρει τόσο πολύ και με δική μου πρωτοβουλία του ξανάδωσα το frisolac. Θα επικοινωνήσω μαζί του σήμερα πάλι για να βρούμε μια λύση. Το frisolac comfort το αλλάξαμε γιατί συνεχίζοταν οι γουλίτσες (σε ήπια μορφή),ααλά και γιατί μας προκάλεσε διάρροια.

Το παιδί μπορεί να μουγκρίζει επειδή μπορεί πάλι να κάνει αναγωγή αλλά επειδή πίνει αυτό το γάλα να μην προλαβαίνει να βγάλει γουλίτσα. Ωστόσο το πρόβλημα υποβόσκει. Απο εμπειρία μου σου λέω ότι κανένας παιδίατρος δεν μπορεί να σε βοηθήσει. Προσπάθησε μόνη σου να καταλάβεις τι έχει το παιδί.Σήκωσε λίγο το στρωματάκι του, βάλε του λίγη θερμοφόρα όταν ξαπλώνει στο χαμηλό στον πωπούλι του, κάνε λίγο μασαζάκι την κοιλίτσα του πριν το γεύμα, σταμάτα το γεύμα του 2-3 φορές για να ρευτεί, και στο τέλος κράτα το όρθιο για κανα τεταρτάκι. Προσπάθησε μόνη σου να το ανακουφίσεις. Αν το παρακαλουθείς και δεις τι το ενοχλεί και τι το ανακουφίζει θα το λύσεις το πρόβλημα.

Το έχω βιώσει το πρόβλημα των αναγωγών αν και εμείς θηλαζουμε, μέχρι και νοσοκομείο φτάσαμε...ασε δε θέλω να τα θυμάμαι. Τελικά "βούτηξα" το παιδί και το έκανα μόνη μου καλά. Προσπάθησε να διαβάσεις τι θέλει...και θα τη βρεις τη λύση...

Διαφημίσεις

στην κόρη μου ειχα το πρόβλημα αυτό. δεν την θήλαζα και ξεκίνησα με Novalc.δυσκοιλιότητα. Novalac AR.τίποτα.αλλα τόσα γάλατα.ώσπου κατλάηξαμε στο Humana AR. μέχρι 8 μηνών, γιατί μετά τους 6 μήνες δοκίμαζα που και που να γυρίσω στο κανονικό το 2 γάλα αλλά πάλι έβγαζε. υποτίθεται ότι αυτά τα γάλατα, και συκγκεκριμένα το χουμάνα έχει χαρουπάλευρο που βοηθάει να πήζει το γάλα γρήγορα στο στομάχι και να μην γυρίζει πίσω.τώρα μερικά γάλατα μπορεί να του πεφτουν βαριά στο στομαχάκι του για αυτό να πονάει..πρέπει να δοκιμάσεις γάλατα ώσπου να βρεις το κατάλληλο

Αυτό που λέει το Μαράκι, έχει μια λογική. Πές το στην / στην παιδιατρό σου να δεις τι θα σου πει. Εμείς τελικά, έπειτα από δική μου επιμονή, κάναμε υπέρηχο στομαχιού, όπου και επιβεβαιώσαμε την παλινδρόμηση αλλά και ανακαλύψαμε ότι έχουμε οριακή στένωση πυλωρού, γι' αυτό το Novalac AR μας έπεφτε βαρύ. Τώρα πείνουμε Frisolac+ Frisolac Comfort για να δούμε πως θα αντιδράσει το στομαχάκι μας.

• 3 weeks later...

εμείς πίνουμε πλέον λίγο ξένον γαλατάκι και το βράδυ της μαμάς ακόμη..ξεκινήσαμε με το νοβαλάκ αρ.αλλά παρατηρώ ότι πίνει 50 μλ κάθεται 3 λεπτά αντε ξανά πάλι δηλαδή σε δόσεις..συμβαίνει αυτό και σε άλλα μωράκια? να σημειώσε ότι το μωρό το κάναμε υπέρηχο και έχει ΓΟΠ.ευθύνεται αυτό λε΄τε? λέω να το γυρίσω σε ΧΟΥΜΑΝΑ ΑΡ που έδινα στη μικρή μου? πρέπει να ρωτάμε τη γιατρό σε κάθε αλλαγή ή να το προσπαθούμε μόνες μας?

Και ο δικός μου έπινε για πάρα πολύ καιρό (μέχρι 1 έτους) αντιαναγωγικό γάλα.

Συγκεκριμένα, ξεκινήσαμε με Aptamil, το γυρίσαμε σε Aptamil αντιαλλεργικό γιατί έβγαζε σπυράκια και στη συνέχεια στο Aptamil AR γιατί το αντιαλλεργικό το έβγαζε κάθε φορά που το έπινε. Όχι μόνο δύο φορές, αλλά, να πω την αμαρτία μου, περίμενα κι εγώ κάποιες φορές πριν ρωτήσω την παιδίατρο.

Στην αρχή μου έβγαζε και το αντιαναγωγικό και μου είπε να του δίνω το μισό, να τον βάζω να ρεύεται και στη συνέχεια το υπόλοιπο. Επίσης, μου είπε να κάνουμε το παν για να σταματήσουν οι εμετοί για να μην πειραχθεί το στομαχάκι του.

Εμένα η παιδίατρος μου είχε συστήσει ή το Aptamil AR ή το Almiron AR.

Πρόταση: Γιατί δεν προσπαθείτε με ένα άλλου είδους γάλα αντιαναγωγικό; Με τη συμβουλή της παιδιάτρου, εννοείτε. Ίσως του παιδιού να μην του "πάει" το συγκεκριμένο γάλα.

Υ.Γ. Κάποιες μέρες είχε τύχει να μην κάνει κακά με το γάλα, αλλά δεν το συνδύασα, μιας και το έπινε από πριν κλείσει μήνα. Για την περίπτωση αυτή μου είχε πει να βάζω το νερό για το γάλα, να βουτάω μέσα χαμομήλι φακελάκι μέχρι λίγο να αλλάξει το χρώμα και στη συνέχει να φτιάχνω κανονικά το γάλα, χαμομιλόγαλο δλδ.

ZS95p3.png  hcT0p3.png

• 2 weeks later...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΩΡΑΚΙ 2ΜΙΣΗ ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΓΟΠ ΑΠΟ ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΘΙΚΕ ΔΕΝ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΗΣ ΑΝΕΒΕΝΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΓΕ ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΗΡΕΜΗΣΩ.ΑΛΛΑΞΑ 3 ΓΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ ΣΤΟ FRISOLAC COMFORT KAI EΔΩ ΚΑΙ 13 ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΣΙΡΟΠΙ ΕΠΑΝΤΟΡΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΤΩΡΑ ΚΟΙΜΑΤΕ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ.ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ.ΤΟ ΓΑΛΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΔΙΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑR;EINAI 5500 KILA ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΤΡΩΕΙ 120 ΜΛ ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ;ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΗ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΜΕ ΤΗΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΗ,ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΔΕΝ ΒΓΑΖΩ ΑΚΡΗ ΤΡΕΙΣ ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΕΙ,Ο ΕΝΑΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ 15 ΜΕΡΕΣ,Ο ΑΛΛΟΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΝΕΙ ΜΕΧΡΙ 9 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΦΕΝΕΤΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΟΤΙ ΤΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΝΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ

Διαφημίσεις