Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

πρωινή πείνα και βραδινοί παθητικοί θηλασμοί

Recommended Posts

Καλημέρα σας. Να κάνω κι εγώ μια ερωτησούλα που δείχνει πόσο άσχετη είμαι αν και νόμιζα ότι είχα πια αρκετή εμπειρία στο θέμα του θηλασμού; Κατ' αρχήν να περιγράψω λίγο την κατάσταση...Ο Αλέξης, 11 μηνών και 10 ημερών θηλάζει όσον αφορά το γάλα και το πιπίλισμα αποκλειστικά και τρώει και στέρεες τροφές ικανοποιητικά. Το βράδυ θηλάζει από 2 φορές έως και όλο σχεδόν ανάλογα με τα φεγγάρια. Ακόμα και όταν θηλάζει ποοοολλές ώρες τη νύχτα κυρίως πιπιλάει και με θέλει εκεί χωρίς να πίνει γάλα. Σημειωτέον ότι ποτέ σχεδόν δεν ένιωσα ότι έχει αδειάσει το στήθος μου, ακόμα και όταν τον αλλάζω στήθος μπας και θέλει λίγο πιο γρήγορη ροή αφού έχω βαρεθεί να με πιπιλάει ασταμάτητα από το ένα και όντως πίνει λίγο και από το δεύτερο. Τα στήθη μου έχουν σχεδόν πάντα γάλα ακόμα μετά από κάθε θηλασμό. Το πρωί λοιπόν, που ξυπνάει κατά τις 7, είτε "μιλώντας" ενώ ταυτόχρονα θηλάζει είτε γιατί εγώ έχω κουραστεί να με πιπιλάει και να μην με αφήνει σε χλωρό κλαρί και πια μετακινούμαι και δεν ξανακοιμάται και αρχίζει πια και η φασαρία στο σπίτι με τον μπαμπά του που αρχίζει να ετοιμάζεται να φάει και να φύγει για τη δουλειά, αρχίζει να παίζει, να πηγαίνει από πίσω του για να του δώσει από το φαγητό του (ψωμί, φρούτα) και να γκρινιάζει. Είναι φανερό ότι πεινάει και επίσης ότι νυστάζει. Μέχρι τώρα περνούσαν έτσι 2-3 ώρες, μέχρι να τον πάω στη μαμά μου και να φύγω για τη δουλειά και γι' αυτόν να φάει τη φρουτόκρεμά του με μεγάλη λαιμαργία. Αυτό το 2-3ωρο τον θηλάζω και 2-3 φορές, αφού το ζητάει έντονα και γκρινιάζει ενδιαμέσως. Σαφώς, αυτό το διάστημα πρέπει να το μειώσω και να του δίνω τα φρούτα νωρίτερα, αλλά δεν μπορω να μην αναρωτιέμαι γιατί αφού πεινάει δεν πίνει το γάλα του που αφθονεί στο στήθος μου παρά λίγο κάθε φορά, παρά περνάει την ώρα του μόνο πιπιλίζοντας και μη κοιμώμενος αφού νυστάζει, με αποτέλεσμα λίγο μετά το πρωινό του ξύπνημα να νυστάζει φανερά και επίσης να πεινάει και να μην μπορεί να κοιμηθεί παρά αφού φάει και τα φρούτα του, με την γιαγιά του πια, η οποία πάντα καταφέρνει πιο εύκολα από εμένα να τον κοιμίσει μέσα στην ημέρα από μένα, η οποία (εγώ) όταν βρίσκομαι κοντά του τα πρωινά, το Σαββατοκύριακο δηλαδή, τον κοιμίζω δύσκολα και πάντα μόνο με το στήθος, ακόμα και αν έχει φάει τα (πολλά του) φρούτα. Τέλος, να αναφέρω ότι η περισσότερη ποσότητα γάλακτος που νιώθω ότι παίρνει από μένα είναι όταν το απόγευμα γυρίζω από τη δουλειά και έχει ξυπνήσει από τον μεσημεριανό του ύπνο (αφού έχει φάει από κανονική εως μεγάλη ποσότητα μεσημεριανού φαγητού) και το βράδυ πριν αποκοιμηθεί (λιγότερη από το απόγευμα). Μεταξύ αυτών των δύο φορών μπορεί να πιει και 1-2 φορές ακόμα γάλα από μένα.

Αν υπάρχει κανείς που να ξέρει/καταλαβαίνει γιατί το βράδυ και το πρωί δεν πίνει αρκετό γάλα ώστε να μην πεινάει σαν τρελός το πρωί (και επίσης να μην κοιμάται ενώ νυστάζει) ας μου το εξηγήσει κι εμένα, γιατί κάθε πρωί φεύγω σμπαράλια για τη δουλειά από τη γκρίνια του και τη στεναχώρια μου ότι κάτι δεν κάνω καλά για να είναι ευχαριστημένος.

ut70pP4.jpgut70p2.png

Διαφημίσεις

Τι ώρα το πρωί ξυπνάει ??? Εγώ βάζω το ξυπνητήρι 6 00 ενώ κοιμάται την βάζω στο στήθος και θηλάζει ξανακοιμάμαι και ξαναξυπνάω 7 00 αν ξυπνήσει θα χαζοθηλάσει και μετά θα αρχίσει το κυνηγητό να παίξουμε και να ετοιμαστώ για δουλειά... Επίσης κατά την διάρκεια της νύχτας θηλάζει 1-2φορές πια οπότε ίσως να βοηθάει και αυτό (κοιμόμαστε μαζί)

Αλίκη αν πεινάει το πρωί γιατί δεν του δίνεις στο χέρι να φάει φρούτα, πχ μπανάνα ή αχλάδι ή κάτι άλλο που τρώει; (πχ, λίγο ψωμάκι με ταχίνι και μέλι ή κάτι άλλο, δεν ξέρω τι συνηθίζεις να του δίνεις... και εννοείται πριν και μετά και όποτε ζητήσει τον θηλάζεις κι όλας! Τα γεύματα δεν είναι απαραίτητο να έχουν συγκεκριμένες ώρες και ποσότητες. Και σε αυτά, όπως και στον θηλασμό ακολουθούμε το ρυθμό του παιδιού.

Όσο για το ότι μ' εσένα κοιμάται πιο δύσκολα απ' ότι με τη γιαγιά, από εσένα θέλει κι άλλα πράγματα, θέλει να σε χορτάσει που δεν σε βλέπει το πρωί, θέλει να πιπιλίσει πριν κοιμηθεί και ίσως προσπαθεί να μείνει ξύπνιος για να παρατείνει την ευχαρίστηση αυτή, το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Στην ηλικία σας και η δικιά μου έτσι έκανε τη νύχτα. Είναι λίγος καιρός τώρα που έχει σταματήσει να ξυπνά τόσο πολύ και να πιπιλάει τόσο πολύ. Μάλιστα τώρα που πήγε παιδικό, είχα άγχος πώς θα την κοιμίζουνε που μέχρι τώρα κοιμάται μόνο με το στήθος, αλλά εκεί τελικά μετά από 2-3 μέρες προσαρμογής κοιμάται μέσα σε 5 λεπτά ξαπλώνοντας στο στρωματάκι της και αφού την κουνάνε λίγο με το χέρι στον γοφό της για να νανουριστεί, ενώ μ' εμένα δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Αν τα ξημερώματα που πιπιλίζει εσύ χάνεις τον ύπνο σου, δοκίμασε να αλλάξεις στάση ή δωμάτιο. Κάθισε στο κρεβάτι και πάρε το μωρό αγκαλιά .. ή κάθισε σε έναν καναπέ. Νομίζω ότι αυτή η στάση κάνει τα μωρά να παίρνουν "πιο σοβαρά' το θηλασμό και να θηλάζουν πιο αποτελεσματικά. Μερικές φορές που η μικρή μου δυσκολεύεται να κοιμηθεί, το κάνω ακόμη.

Είναι πιθανό το μωρό εκείνη την ώρα να έχει χορτάσει ύπνο αλλά επειδή το αντιλαμβάνεται σαν ώρα κοινής ησυχίας, πέφτει σε χαζονάρκη πιπιλίζοντας αλλά όχι σε βαθύ ύπνο, οπότε είναι λογικό να νυστάζει αργότερα. Δεν ξέρω πώς είναι τα ωράρια σας από ύπνο αλλά δοκίμασε να τον κοιμίζεις λίγο πιο αργά (με την αλλαγή της ώρας σε έναν μήνα, μάλλον θα είναι πιο βολικά τα πράγματα για σένα).

Επίσης, μπορεί να είναι αντίδραση, γιατί ξέρει ότι θα σας αποχωριστεί.

Μην συγχέεις το θηλασμό με την πείνα, γιατί δεν είναι μόνο τροφή, ειδικά για ένα παιδί που τρώει και στερεές. Το να πεινάει για φαγητό, δεν έχει σχέση με το πώς και πόσο έχει θηλάσει. Πάντα υπάρχει χώρος για κάτι ακόμη :lol:

Ανάλογα με το αν θηλάζεις αρκετά, όταν γυρνάς από τη δουλειά, θα έλεγα να μην του δίνεις εσύ φαγητό αλλά να θηλάζεις όσο θέλει και να τρώει τις κρέμες/φρούτα κτλ στη γιαγιά. Αν όμως θηλάζετε απεριόριστα και δεν του προσφέρεις άλλες στερεές όταν επιστρέφεις, ίσως να σε βολεύει να του δίνεις ένα φρούτο, για να ξεγελάς την όρεξη του, μαζί με τους θηλασμούς.

Τέλος, η κόρη μου κάνει κάτι παρόμοιο το απόγευμα: ξυπνάει κακοδιάθετη και θέλει να θηλάζει, ενώ χαζοκοιμάται, για μια-μιαμιση ώρα ... υπάρχουν και τα χούγια του κάθε παιδιού ...

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Κατ' αρχήν θέλω να καλημερίσω την παρέα σας μιας και είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω στη συζήτησή σας. Έχω ένα μωρό 16 μηνών και αντιμετωπίζει το θηλασμό με τον ίδιο τρόπο, όχι μόνο για να χορτάσει αλλά και για να πιπιλάει αρκετή ώρα, και όποτε θελήσει μέσα στη νύχτα και κατα τη διάρκεια της μέρας όταν θά τη βάλω για ύπνο. Εχθές έτυχέ να πάω στην παιδίατρό μου και ζήτησα τη γνώμη της. Μου είπε ότι είναι ό,τι χειρότερο για τα δόντια της, γιατι αυτό το πιπίλισμα κατά τη διάρκεια του ύπνου με τα υπολείμματα γάλακτος προκαλούν τερηδόνα, χώρια το γεγονός ότι μπορει να στραβώσουν τα δόντάκια της. Από τη στιγμή που το άκουσα αυτό έχω αγχωθεί πολύ. Πάντα ήμουν και είμαι υπέρ του θηλασμού, αλλά σκεφτομαι τώρα ότι ο υπερβολικός θηλασμός μπορεί να κανει κακό. Εάν από την άλλη τον σταματήσω δεν ξέρω αν θα πιει ξένο γάλα καθώς ποτέ της δεν θέλησε να πάρει μπιμπερό, αλλά ούτε και πιπίλα.

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ, παιδιά, για τις σκέψεις και τις προτάσεις σας. Έχετε μάλλον υποθέσει σωστά ή τουλάχιστον κι εγώ αυτά υποθέτω, ότι θέλει δηλαδή να θηλάζει για να με νιώθει κοντά του και έχει την καβάτζα του ύπνου κατά τη διάρκεια της ημέρας με τη γιαγιά του. Απλά εμένα αυτό δεν με βολεύει καθόλου, γιατί είμαι δύσκολη στον ύπνο και δεν τον παίρνω στο κρεβάτι για να κοιμηθώ όσο μπορέσω. Όποτε ξυπνάει πάω και τον παίρνω από το κρεβάτι του και τον θηλάζω σε μία κουνιστή πολυθρόνα μέχρι να τα δω όλα και να τον φέρω στο κρεβάτι, όπου μόνο μετά από πάρα πολύ ώρα πιπιλίσματος μπορεί και να ξανα-αποκοιμηθώ το πρωί πια, λίγο πριν αρχίσει το πρωινό πανηγύρι. Βέβαια, τις τελευταίες μέρες που το έχει παρακάνει με το πιπίπλισμα είναι λίγο άρρωστος ο καημένος....είχε μια ιωσούλα και τον ταλαιπωρεί ένα μπούκωμα και λίγος βήχας, οπότε ίσως γι' αυτό θέλει συνέχεια αγκαλιά και βυζί. Τέλοσπάντων, σήμερα που έβαλα τη δική του ανάγκη πάνω από τη δικιά μου στωικά και δεν είχαμε δράματα νιώθω κι εγώ καλύτερα γιατί δεν τον στεναχώρησα καθόλου. Ξεκουράζομαι άλλη φορά...τους πρώτους μήνες έκλαιγα από την αϋπνία για να θρηνήσω τον ύπνο μέχρι να χρονίσει (έλεγα εγώ)...τώρα λέω να κάνω υπομονή άλλο ένα.

ut70pP4.jpgut70p2.png

Κατ' αρχήν θέλω να καλημερίσω την παρέα σας μιας και είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω στη συζήτησή σας. Έχω ένα μωρό 16 μηνών και αντιμετωπίζει το θηλασμό με τον ίδιο τρόπο, όχι μόνο για να χορτάσει αλλά και για να πιπιλάει αρκετή ώρα, και όποτε θελήσει μέσα στη νύχτα και κατα τη διάρκεια της μέρας όταν θά τη βάλω για ύπνο. Εχθές έτυχέ να πάω στην παιδίατρό μου και ζήτησα τη γνώμη της. Μου είπε ότι είναι ό,τι χειρότερο για τα δόντια της, γιατι αυτό το πιπίλισμα κατά τη διάρκεια του ύπνου με τα υπολείμματα γάλακτος προκαλούν τερηδόνα, χώρια το γεγονός ότι μπορει να στραβώσουν τα δόντάκια της. Από τη στιγμή που το άκουσα αυτό έχω αγχωθεί πολύ. Πάντα ήμουν και είμαι υπέρ του θηλασμού, αλλά σκεφτομαι τώρα ότι ο υπερβολικός θηλασμός μπορεί να κανει κακό. Εάν από την άλλη τον σταματήσω δεν ξέρω αν θα πιει ξένο γάλα καθώς ποτέ της δεν θέλησε να πάρει μπιμπερό, αλλά ούτε και πιπίλα.

διαβασα στο περιοδικο παιδι και νεοι γονεις οτι επειτα απο ερευνες διαπιστωθηκε οτι τελικα ΔΕΝ οφειλεται στον θηλασμο το φαινομενο της τερηδονας (Αρα πλεον αφοβα θηλαζουμε οταν τα μωρα μας εχουν δοντακια προσπαθοντας να προσεχουμε και την υγιεινη τους να ειναι εφικτο) και οτι το στρβωμα των δοντιων μπορει να συμβαινει ΜΟΝΟ με τα δευτερα δοντια δηλαδη μετα την ηλικια των 4-5 ετων..

αρα ολα ειναι απλα θεωριες

Ευχαριστώ, παιδιά, για τις σκέψεις και τις προτάσεις σας. Έχετε μάλλον υποθέσει σωστά ή τουλάχιστον κι εγώ αυτά υποθέτω, ότι θέλει δηλαδή να θηλάζει για να με νιώθει κοντά του και έχει την καβάτζα του ύπνου κατά τη διάρκεια της ημέρας με τη γιαγιά του. Απλά εμένα αυτό δεν με βολεύει καθόλου, γιατί είμαι δύσκολη στον ύπνο και δεν τον παίρνω στο κρεβάτι για να κοιμηθώ όσο μπορέσω. Όποτε ξυπνάει πάω και τον παίρνω από το κρεβάτι του και τον θηλάζω σε μία κουνιστή πολυθρόνα μέχρι να τα δω όλα και να τον φέρω στο κρεβάτι, όπου μόνο μετά από πάρα πολύ ώρα πιπιλίσματος μπορεί και να ξανα-αποκοιμηθώ το πρωί πια, λίγο πριν αρχίσει το πρωινό πανηγύρι. Βέβαια, τις τελευταίες μέρες που το έχει παρακάνει με το πιπίπλισμα είναι λίγο άρρωστος ο καημένος....είχε μια ιωσούλα και τον ταλαιπωρεί ένα μπούκωμα και λίγος βήχας, οπότε ίσως γι' αυτό θέλει συνέχεια αγκαλιά και βυζί. Τέλοσπάντων, σήμερα που έβαλα τη δική του ανάγκη πάνω από τη δικιά μου στωικά και δεν είχαμε δράματα νιώθω κι εγώ καλύτερα γιατί δεν τον στεναχώρησα καθόλου. Ξεκουράζομαι άλλη φορά...τους πρώτους μήνες έκλαιγα από την αϋπνία για να θρηνήσω τον ύπνο μέχρι να χρονίσει (έλεγα εγώ)...τώρα λέω να κάνω υπομονή άλλο ένα.

επισης οταν ειναι να ασθενησουν εχουν την ταση να θηλαζουν περισσοτερο

και τελος εγω που εργαζομαι και λειπω απο το σπιτι 8 ωρες καθημερινα πλην σκ βλεπω οτι τις νυχτες ιδιαιτερα αν την εχω στο κρεβατι μαζι μου πολλες φορες απλα πιπιλαει παρα θελει να φαει..η παιδιατρος μου το χαρακτηρισε και ως ψυχολογικο του παιδιου επειδη με στερειται μεσα στη μερα..

Αχ, Αλίκη θέλων να σου εκφράσω την αμέριστη συμπαράστασή μου, γιατί είναι σαν να διαβάζω την κατάστασή μας. Και δεν έχω γυρίσει ακόμα στη δουλειά!!! Το πρωί νιώθω ότι δεν χορταίνει με τίποτα. Θέλει κάθε μια ώρα μαμ-βυζί!! Αλλά και ό,τι άλλο του δώσω. Γι' αυτό σήμερα του έδωσα τη φρουτόκρεμα από τις 8:30, ενώ είχε θηλάσει 7:30, και την έφαγε σχεδόν όλη. Μετά ήρθε σπίτι η μαμά μου και τον κοίμισε μια χαρά γύρω στις 10:30 (εγώ ήμουν στον κάτω όροφο και δεν με ζήτησε). Anyway, το απόγευμα ακόμα κι αν φάει στις 5:30 συνήθως δεν ζητάει να φάει ως τις 9:00 που θα κοιμηθεί. Χθες π.χ. έφαγε 5:30 λίγη φρουτόκρεμα με ελάχιστο πρόβειο γιαουρτάκι και μετά τον έβαζα στο στήθος και δεν έτρωγε, μόνο στις 7:30 χαζοπιπίλισε για λίγο και κατέβηκε.

Επίσης, έχω διαπιστώσει ότι το βράδυ συνήθως μόνο πιπιλάει, αλλά μετά τις 5 ξυπνάει ανά μία ή μισή ώρα ως τις 7:30-8 και με έχει κάνει λιώμα. Είναι βεβαία κι εμένα λίγο μπουκωμένος και με βήχα. Το πήρα απόφαση ότι ύπνος γιοκ με αυτό το παιδί, ίσως στο δεύτερο...

vChmp3.png IkwYp3.png

Αχ ναι αυτό με τον ύπνο ρε παιδιά έχω συνηθίσει τόσο πολύ τη ρουτίνα μας που όταν έλειπα 2 μέρες ξύπναγα από μόνη μου και έψαχνα το παιδί να το θηλάσω .........Εχθές πάντως δώσαμε ρέστα δεν νομίζω να κοιμήθηκα καθόλου μιας και με τα δόντια έχουμε θέμα και εγώ επιμένω να μη δώσω depon οπότε πιπιλάει, θηλάζει στριφογυρίζει, πετάγεται και όλα μαζί και ξανά μανα και επιτέλους 6 00κοιμήθηκε και ξαφνικά εκεί που λέω όλα οκ θα κοιμηθεί τώρα, τουλάχιστον θα ετοιμαστώ για δουλειά με την ισυχία μου, μόλις σηκώθηκα και πήγα τουαλέτα ακούω “μαμά. !!Μαμου!!!! = μαμα μου, γκάλα γκάλα μαμ!!!!!!!!) ε οκ ξανά βυζί λοιπόν ντύνομαι σε 5 λεπτά και φεύγω σαν τρελή (χωρίς να χτενιστώ) . Όταν θα γυρίσω όμως και την πάρω αγκαλιά θα σκεφτώ τα πάντα με μια άλλη πρωτόγνωρη λογική που λέει “σιγά και τι έγινε κάποια στιγμή θα μεγαλώσει εσύ θα κοιμάσαι δεν θα σε έχει ανάγκη και θα τρέχεις εσύ πίσω της “....

Διαφημίσεις

Εγώ γιατί ποτέ δεν έχω παρηγορηθεί με την προοπτική αυτή; δεν τη βλέπω αυτή τη στιγμή να έρχεται...αυτός ο σχεδόν χρόνος μου έχει φανεί τουλάχιστον 3 χρόνια...και τον λατρεύω...μάλλον φταίει που δεν έχω ηρεμήσει ούτε δευτερόλεπτο...όλο ψάχνω τη στιγμή να κοιμηθώ ήρεμα...να αδειάσει το μυαλό μου για λίγο και δεν έχει συμβεί ποτέ από όταν τον γέννησα. Μήπως πρέπει να πάω μια βόλτα μόνη μου; δεν το έχω κάνει ποτέ και τώρα που λέω να το κάνω μου φαίνεται ότι θα τον σκέφτομαι συνέχεια και πάλι δεν θα ησυχάσω...μόνο όταν παίζει γύρω μου με τα παιχνίδια του ηρεμώ λιγάκι...έχω πρόβλημα, ε; και είμαι και ψυχολόγος, τρομάρα μου!

ut70pP4.jpgut70p2.png

μάλλον φταίει που δεν έχω ηρεμήσει ούτε δευτερόλεπτο...όλο ψάχνω τη στιγμή να κοιμηθώ ήρεμα...να αδειάσει το μυαλό μου για λίγο και δεν έχει συμβεί ποτέ από όταν τον γέννησα. Μήπως πρέπει να πάω μια βόλτα μόνη μου; δεν το έχω κάνει ποτέ και τώρα που λέω να το κάνω μου φαίνεται ότι θα τον σκέφτομαι συνέχεια και πάλι δεν θα ησυχάσω...μόνο όταν παίζει γύρω μου με τα παιχνίδια του ηρεμώ λιγάκι...έχω πρόβλημα, ε; και είμαι και ψυχολόγος, τρομάρα μου!

Σαν να το έγραψα εγώ...

I love mummy's milk!

squsqusvi20080821_-8_Konstantinoulis+is.png

oaNOp3.png

ευτυχώς που υπάρχει και αυτό το φόρουμ και βλέπω πως δεν είμαι τελείως τρελή, αφού και άλλοι σκέφτονται/αισθάνονται όπως εγώ...ή απλά είμαστε όλοι τρελοί και βράζουμε στο ίδιο καζάνι...α, ρε Αλέξη...ούτε για τον πατέρα σου δεν πέρασα τέτοια φουρτούνα ερωτευμένη!

ut70pP4.jpgut70p2.png

• 4 weeks later...

Κορίτσια και μένα ο γιος μου την νύχτα θηλάζει απο μια εως τρεις φορές. Έχει αρχίσει να με κουράζει αυτή η κατάσταση. Πότε επιτέλους θα κοιμηθώ ολόκληρη νύχτα χωρίς διακοπές; Έχει καμία μανούλα να μου προτείνει κάτι; Το θέμα να δίνετε τσάι κατά τα βραδυνά ξυπνήματα το έχει δοκιμάσει καμία;

KrEZm8.png

Διαφημίσεις

Γεια σας. Κι εμάς η κόρη μας είναι 14 μηνών τώρα, και θηλάζει ακόμα...Το κακό είναι ότι τη νύχτα ξυπνάει πάρα πολλές φορές..Το λιγότερο που ξυπνάει είναι 3 φορες τη νύχτα, ενώ το πιο σύνηθες είναι να ξυπνάει σχεδόν κάθε μια ώρα, με αποτέλεσμα να μην κοιμόμαστε όλη νύχτα!!!! Κι επειδή και ο γιος μας (2 ετων και 4 μηνών) δεν κοιμότανε κι αυτός και πολύ καλά, έχουμε να κοιμηθούμε νύχτα σχεδον 2,5 χρόνια!!!! Και δεν είναι καθόλου υπερβολή αυτό που σας λέω!!! Έχουμε φτάσει στα όριά μας πλέον....Και η μικρή δε θέλει καν να δει μπουκάλι με γάλα..Το πετάει κάτω και κλαίει...Περιμένω συμβουλές και γρήγορα, γιατί είμαστε λίγο απελπισμένοι.....Η παιδίατρος λέει να την αφήσουμε να κλαίει ολη νύχτα.....και να κόψουμε το θηλασμό..Και μπορεί λ'εει να μην πιεί γάλα για 20 μέρες......Αλλά δεν είναι δικό της παιδί φυσικα....Τι να κάνουμε;;;;;

[sIGPIC][/sIGPIC]

giannisbib, εσείς τι θέλετε να κάνετε ως προς το θηλασμό;

Η αλήθεια είναι ότι θελουμε να σταματήσουμε,επειδη φαίνεται ότι δεν υπάρχει περιπτωση να κοιμάται το βράδυ αν δεν το κάνουμε.Αλλα είναι πολύ πεισματάρα η μικρή,που μπορεί να πάθει τίποτα από το κλάμα...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Η αλήθεια είναι ότι θελουμε να σταματήσουμε,επειδη φαίνεται ότι δεν υπάρχει περιπτωση να κοιμάται το βράδυ αν δεν το κάνουμε.Αλλα είναι πολύ πεισματάρα η μικρή,που μπορεί να πάθει τίποτα από το κλάμα...

και να το κοψεις ομως, δεν ειναι σιγουρο οτι θα κοιμαται ολο το βραδυ.

υπαρχουν πολλα μωρα που πινουν κ εχουν την συνηθεια να ξυπνουν το βραδυ αρκετες φορεες

ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι??

η πιστιρίκα μου (4μιση μηνών) θηλάζει αποκλειστικά.Το βραδυνό γεύμα των 8.30

κάθεται στο στήθος 1 ώρα!!! το στήθος δεν είναι γεμάτο εκείνη την ώρα έχει κατέβει λίγο γάλα και λογικά αν θέλει παραπάνω το μωρό θα τραβήξει εκείνη την ώρα.Στην αρχή ξεκινάει να τρώει ότι υπάρχει στο στήθος ζωηρά και αφού αδειάσει ο αδένας και αρχίσει να χαλαρώνει η μπέμπα μουτσουνάει συνέχεια μέχρι να χαλαρώσει τελείως και να γλαρώσει.Εάν της γλυστρήσει απτο στόμα ή της το πάρω,βάζει τις φωνές!!και κλαίει.και το ψάχνει ανοίγοντας το στόμα.Να την ακούω να καταπίνει να πω την αλήθεια δεν την ακούω....θα ρουφήξει 20 φορές για να καταπιεί μία....

και όοολο αυτό μέχρι να την παρει ο ύπνος και με το ζόοορι να την βάλω στο κρεβάτι της να μην μου ξυπνήσει και αρχίσει την γκρίνια για στήθος.

τι γίνεται ρε παιδιά??

δεν έχω γάλα τόσο που να της καλύπτει το γεύμα??γιατί τόση ωρα???και γιατί αφού το γάλα παράγεται εκείνη την στιγμή,αφού ρουφάει τόοοοση ώρα δεν καταπίνει παρά μόνο ελάχιστες φορές?λέτε να μένει νυστική μέχρι να την πάρει ο ύπνος??

πιπίλα δεν παίρνει με τίποτε...και αν δεν ξυπνησει τώρα σε 3 ώρες,θα ξυπνήσει στο 7ωρο.

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αν σταματήσει ο θηλασμός θα κοιμάται τα βράδια; Νομίζω ότι θα δυσκολέψει πολύ περισσότερο την κατάσταση.

Όχι ότι βοηθάει η προσωπική εμπειρία, αλλά η η μεγάλη μου κόρη δεν θήλασε ποτέ λόγω δικής μου παραπληροφόρησης, η μικρή θηλάζει ακόμη. Και τα δύο παιδιά, ποτέ δεν κοιμήθηκαν πάνω από 2 ώρες συνεχόμενες. Η μεγάλη σταθεροποίησε το ωράριο της μόνο όταν πήγε σταθμό, 3 ετών.

Η συμπεριφορά του μωρού σας είναι τελείως φυσιολογική. Ειδικά αν η μαμά λείπει την ημέρα λόγω εργασίας, το μωρό αναπληρώνει την χαμένη επαφή το βράδυ.

Τι λες;

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι??

η πιστιρίκα μου (4μιση μηνών) θηλάζει αποκλειστικά.Το βραδυνό γεύμα των 8.30

κάθεται στο στήθος 1 ώρα!!! το στήθος δεν είναι γεμάτο εκείνη την ώρα έχει κατέβει λίγο γάλα και λογικά αν θέλει παραπάνω το μωρό θα τραβήξει εκείνη την ώρα.Στην αρχή ξεκινάει να τρώει ότι υπάρχει στο στήθος ζωηρά και αφού αδειάσει ο αδένας και αρχίσει να χαλαρώνει η μπέμπα μουτσουνάει συνέχεια μέχρι να χαλαρώσει τελείως και να γλαρώσει.Εάν της γλυστρήσει απτο στόμα ή της το πάρω,βάζει τις φωνές!!και κλαίει.και το ψάχνει ανοίγοντας το στόμα.Να την ακούω να καταπίνει να πω την αλήθεια δεν την ακούω....θα ρουφήξει 20 φορές για να καταπιεί μία....

και όοολο αυτό μέχρι να την παρει ο ύπνος και με το ζόοορι να την βάλω στο κρεβάτι της να μην μου ξυπνήσει και αρχίσει την γκρίνια για στήθος.

τι γίνεται ρε παιδιά??

δεν έχω γάλα τόσο που να της καλύπτει το γεύμα??γιατί τόση ωρα???και γιατί αφού το γάλα παράγεται εκείνη την στιγμή,αφού ρουφάει τόοοοση ώρα δεν καταπίνει παρά μόνο ελάχιστες φορές?λέτε να μένει νυστική μέχρι να την πάρει ο ύπνος??

πιπίλα δεν παίρνει με τίποτε...και αν δεν ξυπνησει τώρα σε 3 ώρες,θα ξυπνήσει στο 7ωρο.

Ντιντι, αυτό που περιγράφεις είναι φυσιολογική συμπεριφορά ενός μωρού που θηλάζει. Αν το μωρό ηρεμεί στο στήθος και οι πάνες του είναι καλές, μην ανησυχείς και μην μετράς τις "μπουκιές" του.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αν σταματήσει ο θηλασμός θα κοιμάται τα βράδια; Νομίζω ότι θα δυσκολέψει πολύ περισσότερο την κατάσταση.

Όχι ότι βοηθάει η προσωπική εμπειρία, αλλά η η μεγάλη μου κόρη δεν θήλασε ποτέ λόγω δικής μου παραπληροφόρησης, η μικρή θηλάζει ακόμη. Και τα δύο παιδιά, ποτέ δεν κοιμήθηκαν πάνω από 2 ώρες συνεχόμενες. Η μεγάλη σταθεροποίησε το ωράριο της μόνο όταν πήγε σταθμό, 3 ετών.

Η συμπεριφορά του μωρού σας είναι τελείως φυσιολογική. Ειδικά αν η μαμά λείπει την ημέρα λόγω εργασίας, το μωρό αναπληρώνει την χαμένη επαφή το βράδυ.

Τι λες;

Τι να πω;Μακάρι να ήξερα...Αν ξυπνουσε 2-3 φορές μόνο, θα την παλεύαμε... Αλλά κάθε μισή ώρα; Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα...Λέμε προς το παρόν να μαζέψουμε τα κομάτια μας και να κάνουμε λίγο υπομονή ακόμα(όσο μπορούμε), και να δούμε τι θα γίνει...

[sIGPIC][/sIGPIC]

• 2 weeks later...

Θα σου έλεγα να διαβάσετε το no-cry sleep solution που περιγράφει μία μέθοδο για να σταματήσει ένα μωρό να ξυπνάει τα βράδια και να απαιτεί την πολύωρη προσπάθεια κάποιου να το κοιμίσει, αλλά απαιτεί μία κάποια αποφασιστικότητα και δύναμη, που αν είστε πιο κουρασμένοι από μένα δεν ξέρω πού θα τη βρείτε. Εγώ προσωπικά μετράω τις μέρες μία μία (και αν και το παιδί μου είναι 12μιση μηνών μόνο νομίζω πως ξενυχτάω 3 χρόνια) και έχω αφήσει τις ελπίδες μου στην τύχη, αφού το παιδάκι μου ξυπνάει από 3 έως 5 ή 6 φορές τη νύχτα και δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο από το να το θηλάσω για να αποκοιμηθεί και αυτό το μπορώ υποτυπωδώς. Πάντως τώρα που τον βλέπω εδώ δίπλα να παίζει ήσυχα (σπάνιο φαινόμενο) είναι ένας κούκλος (άσχετο, αλλά αν δεν πάρω από αυτό δύναμη θα πέσω κάτω).

ut70pP4.jpgut70p2.png

Aχ κι εγώ που ήλπιζα ότι είναι φάση και θα περάσει.

Εμάς ο μικρούλης κοιμόταν από 8ωρα και πάνω από όταν 40ησε μέχρι και 5,5 μηνών περίπου. Όταν ήταν 4 μηνών εγώ γύρισα στη δουλειά, αλλά συνεχίσαμε με αποκλειστικό θηλασμό μέχρι και τον 6ο μήνα. Στην αρχή τον κοιμίζαμε σε λίκνο στο δωμάτιό μας και στον 5ο μήνα πήγαμε στο δικό του, αυτός στην κούνια κι εγώ σε ένα μονό στην άλλη άκρη του δωματίου. Γύρω στους 5,5 μήνες άρχισε να ξυπνάει τα βράδυα στην αρχή 1 μετά 2 φορές. Φυσιολογικό για θηλασμό, απορούσα και τόσο καιρό που δεν πείναγε ενδιάμεσα. Τον θήλαζα, αποκοιμιόταν και τον έβαζα στην κούνια. όλα καλά.

Λίγο πριν τους 6 μήνες για 1-2 μέρες ξύπναγε κάθε μία ώρα. Και σκάνε τα πρώτα δόντια. Α! λέω αυτό ήταν. Αλλά συνέχισε αυτό το βιολί. Για 10 μέρες ξυπνούσε στις 12,1,2,3,4,5,6 θήλαζε για 15 λεπτά και ξανακοιμόταν. Εγώ όμως 6 ώρα ξυπνάω για να πάω για δουλειά. Και ξεκινάω ένα βράδυ να τον πάρω μαζί μου και να τον θηλάσω ξαπλωμένη. Ωραία και καλά, αυτός θήλαζε κατά διαστήματα κι εγώ ψιλοξεκουραζόμουν.

Ώσπου εδώ και μια εβδομάδα θηλάζει ασταμάτητα όλο το βράδυ. Έχει πιαστεί η πλάτη μου. Δε μ' αφήνει να γυρίσω ανάσκελα. Μόλις βγάλω τη θηλή από το στόμα του απλώνει τα χέρια του και ψαχουλεύει μέσα από το νυχτικό και με κλειστά τα ματάκια ανοίγει το στοματάκι του σαν πουλάκι. Και ξανά δίνω το στήθος.

Να συμπληρώσω ότι μέσα στη μέρα δε θέλει να θηλάζει στην αγκαλιά, ενώ όταν τον ξαπλώνω στο κρεβάτι κάνει τρελές χαρούλες. Το καταλαβαίνει.

Αναρωτιέμαι τώρα. Είναι λίγο μπουκωμένος, μπορεί να φταίει αυτό; Μπορεί να βγάζει πάλι δοντάκι; Αν δεν είναι κάτι από αυτά τί θα γίνει, έτσι θα πάει τώρα;

Δεν έχω πρόβλημα να ξυπνάω τα βράδυα, ούτε να τον κοιμίζω στο κρεβάτι μου, αλλά να τεντώνω και λίγο το ταλαιπωρημένο μου κορμάκι. Τί να κάνω, εκτός από υπομονή; Σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο;