Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

απο το αλεσμενο στο λιωμενο και στο κανονικο

Recommended Posts

Εμείς πάλι έχουμε σταματήσει τα αλεσμένα εδώ και 2 μήνες περίπου όταν ήταν 1 έτους. Μόνο τη φρουτόκρεμα τρώμε αλεσμένη γιατί θέλω να τα τρώει από όλα τα φρούτα. Αλλά τη μπαμπάνα της την δίνουμε στο χεράκι και την τρώει μόνη της. Και μην νομίζετε πως έχουμε πολλά δόντια..τελικά όλα τα ούλα τα κάνουνε μου φαίνεται! Το καλοκαίρι που ήταν 8 μηνών και δεν είχε κανένα δόντι της έδωσα ροδάκινο στο χέρι χωρίς τη φλούδα βέβαια και το έφαγε κανονικά!

Αλλά δεν με ταλαιπώρησε καθόλου. Ήρθαν όλα τόσο ομαλά που τώρα που είδα το θέμα συνηδειτοποίησα πόσο εύκολα έγινε η μετάβαση!

Νομίζω πως δεν ωφελεί να πιέζουμε το παιδί αλλά σταδιακά μπορείτε να τους δίνετε για να αρχίσουν να συνηθίζουν τη διαδικασία. Ο παιδίατρος με το που κλείσαμε το χρόνο που τόνισε ότι πρέπει να αρχίσω να της λιώνω τα μαλακά φαγητά με το πιρούνι για να μαθαίνει να μασάει.

Το κάθε παιδί έχει το χρόνο του αλλά εάν φοβάται και η μαμά νομίζω πως το φρενάρει λίγο...δηλαδή ποτέ δεν φοβήθηκα να της δώσω ψωμάκι και ας ήταν 8 μηνών και ας μην είχε δόντια! και πάντα της έδινα να δοκιμάσει με το πιρουνάκι μας από το φαί μας.

Ίσως είμουν και αγχωμένη γιατι το βαφτιστήρι μου μέχρι 4 χρονών μην σας πω έτρωγε μόνο αλεσμένα και έλεγε ελάχιστες κουβέντες! Ο λογοθεραπευτής τους είπε ότι το μάσημα συσχετίζετε άμεσα με την ομιλία!

Αλήθεια ή ψέμα;;δε ξέρω πάντως σίγουρα το κάθε παιδί είναι διαφορετικό!

Διαφημίσεις

ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΣΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ. ΚΙ ΕΜΕΝΑ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ 2 ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΛΙΩΜΕΝΟ ΦΑΓΗΤΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΛΕΣΜΕΝΟ. ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΟΧΙ ΟΤΙ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕ ΚΑΤΙ! ΙΣΩΣ ΝΑ ΒΑΡΙΟΤΑΝ ΠΙΟ ΠΡΙΝ. ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΛΕΣΜΕΝΟ. ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ...

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Γεια σας κορίτσια.

Εγώ έχω έναν γιο 19 μηνών. περίπου εδώ και 4 μήνες του ξεκίνησα βραδινό φαγητό. Λίγο όσο φάει και άλιωτο. Στην αρχή τραχανά, μακαρονάκι (σουσαμάκι της μίσκο), μπιφτεκάκι τέτοια πράγματα τώρα μπορεί ΕΑΝ ΘΕΛΕΙ να φάει τα πάντα μέχρι και μπριζόλα (μικρά κομματάκια εννοείται).

Το θέμα είναι έχει γίνει ιδιότροπος θέλει μονό κρέας!!!!! Μου το ζητάει δηλαδή τον ταΐζω άλλο και ρωτάει: ΚΡΕΑΣ? ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ? ΑΛΛΟ?

Δεν υπάρχει περίπτωση να φάει τίποτα άλλο εάν δει κρέας. Συνήθως τα Σ/Κ και το βραδύ που τον ταΐζω έχω του δίνω τα αλλά ποιο πριν, όταν αρχίζει να φτύνει του δίνω το κρέας αφού είναι λαίμαργος. Καθημερινές που τον κρατάνε άλλοι δεν έχουν υπομονή του τα αλέθουν όλα.

Φοβάμαι μην γίνει όπως γειτονόπουλα που τρώνε μονό κρέας, μακαρόνια σκέτα και πίτες (ούτε γάλα, τυριά, γιαούρτια, ήρεμες κτλ) εδώ και ένα χρόνο (α και τρώγει μήλα μονό μήλα!).

Φρουτάκια του δίνω στο χέρι και τρώει αλλά το πρωί του κάνω κανονικά φρουτόκρεμα λόγω ποσότητας φρούτων. Στο κάτω κάτω εγώ και τώρα μπορεί να παραγγείλω χυμό ανάμικτο όταν βγαίνω έξω (το ίδιο δεν είναι περίπου?) αυτουνού γιατί να του την κοψω?

δηλαδη δεν τρωνε τιποτα μη αλεσμενο; ενα μπισκοτακι στο χερι για παραδειγμα;

Ο δικός μου εννοείται ότι τρώει φρυγανιές, ψωμί, τυράκι κίτρινο σε φετούλα του τοστ, πατάτες τηγανιτές(μη φανταστείς ποσότητα αλλά 2-3 π.χ.) πατατάκια (όταν τύχει καμιά φορά) :lol: γενικά θα τσιμπήσει απο το πιάτο. Το προηγούμενο Σάββατο του είχα φτιάξει το αγαπημένο του κοφτάκι και πρόσθεσα κιμά, ενώ κατάλαβα ότι του άρεσε και ήθελε να φάει μόνος του που φυσικά δεν έτρωγε γιατί τα πέταγε από δω και απο κεί, και τον ψιλοέφτυνε κιόλας. Πάλι μάχη έγινε και έφαγε αλεσμένο κριθαράκι με μοσχάρι και πατατούλα που είχα ήδη έτοιμο.

Έμένα τα άλλα φαγητά αλεσμένα π.χ. μακαρόνια με κιμά, φακές ,αρακά κ.λ.π. δεν τα τρώει. Μόνο τα κλασσικά τρώει αλεσμένα πατάτα, καρότο, κολοκύθι, κρέας με ζυμαρικά, τραχανά, φακες εναλάξ. Έχω και αυτό το πρόβλημα! καλό; δεν φτάνει που τον κυνηγάω να φάει γιατί είναι αδύνατος...

Διαφημίσεις

κοριτσια ευχαριστω για τις απαντησεις σας.θα κανω λιγο υπομονη και θα του ξαναδοκιμασω μη αλεσμενο σε κανεναν μηνα.ελπιζω τοτε να το φαει..αυτο που ειπε παραπανω μια κοπελα για την ομιλια(οτι εχει σχεση με τη μασηση)ειναι αληθεια.πρεπει να μασαει το παιδι για να εχουν και σωστη αναπτυξη τα δοντια..τελος παντων..βλεποντας και κανοντας!!;)

Ο δικός μου εννοείται ότι τρώει φρυγανιές, ψωμί, τυράκι κίτρινο σε φετούλα του τοστ, πατάτες τηγανιτές(μη φανταστείς ποσότητα αλλά 2-3 π.χ.) πατατάκια (όταν τύχει καμιά φορά) :lol: γενικά θα τσιμπήσει απο το πιάτο. Το προηγούμενο Σάββατο του είχα φτιάξει το αγαπημένο του κοφτάκι και πρόσθεσα κιμά, ενώ κατάλαβα ότι του άρεσε και ήθελε να φάει μόνος του που φυσικά δεν έτρωγε γιατί τα πέταγε από δω και απο κεί, και τον ψιλοέφτυνε κιόλας. Πάλι μάχη έγινε και έφαγε αλεσμένο κριθαράκι με μοσχάρι και πατατούλα που είχα ήδη έτοιμο.

Έμένα τα άλλα φαγητά αλεσμένα π.χ. μακαρόνια με κιμά, φακές ,αρακά κ.λ.π. δεν τα τρώει. Μόνο τα κλασσικά τρώει αλεσμένα πατάτα, καρότο, κολοκύθι, κρέας με ζυμαρικά, τραχανά, φακες εναλάξ. Έχω και αυτό το πρόβλημα! καλό; δεν φτάνει που τον κυνηγάω να φάει γιατί είναι αδύνατος...

Καθε παιδι ειναι διαφορετικο. παντως ο δικος μας ξεκινησε να τρωει μη αλεσμενα οταν καθοταν μαζι μας στο τραπεζι, καθαρά από ζήλια. όταν τρώει μόνος του μπορεί να φάει αλεσμένο, αν όμως τρώμε εμείς ούτε να το δει το αλεσμένο, θέλει το δικό μας! ίσως να βοηθούσε αυτό δηλαδή να τρώει συγχρόνως μαζί σας, κομματιασμένα μακαρόνια, κομματακια μπιφτεκι κτλ. εμείς του δίνουμε από το πιάτο μας (βαζουμε παραπάνω) και σίγουρα θα το φάει αφού το τρώει και ο μπαμπάς!!! ειδικά επειδή είναι αγόρι βοηθά πολύ όταν παίρνει παράδειγμα από το μπαμπά του!!

πάντως εχτές που πήγαμε στην παιδίατρο, μας είπε να μην αγχωνόμαστε που τρώει ακόμη αλεσμένο, είναι φυσιολογικό...το πρόβλημα είναι όταν δεν το τρώνε (το αλεσμένο γιατί το έχουν βαρεθεί) μέχρι να μπορούν να μασάνε το κανονικό φαγητό!

και αποθηλασε επιτελους!

Κορίτσια μην αγχώνεστε!!!Εμένα η μικρή στους 12 μήνες με 4 δόντια μόνο άρχισε να αναγουλιάζει οτιδήποτε αλεσμένο, εκτός τα φρούτα που τα τρώει ακόμα έτσι. Οποτε αναγκαστηκα όχι να τα λιώνω, αφο'υ ούτε έτσι τα έτρωγε, αλλά να τα ψιλοκόβω. κανονικά κατάφερε να φάει από τα Χριστούγεννα και μετά. Μέχρι τότε ότι κουτσοκατάφερνε να μασήσει ή να καταπιεί αμάσητο και εν τω μεταξύ έβγαλε και τα υπόλοιπα δόντια. Δεν παθαίνουν τίποτα, αρκεί να είναι καλόφαγα. Το διάστημα από 12 έως 17 μηνών μου κουτσοέτρωγε όχι απλά δέν έχασε βάρος άλλα και πήρε παραπάνω από το φυσιολογικό, απλά γιατί ξεκίνησε να τρώει τα πάντα από λίγο. Και όλο και κάτι ζητούσε να τσιμπολογά οπότε έτρωγε μεν λιγότερο αλλά πολλές φορές τη μέρα. Μέχρι που έστρωσε. Πάντως ακόμα ζουμιά, πουρέδες, φάβα και γενικά αλεσμένα φαγητά της προκαλούν αηδία.

an1cCw--SeR1210MTE5ZGx6fDI1ODQ5MDgwZGF8T3VyIGFuZ2VsIGlz.gif

• 3 weeks later...

Εγώ ανησυχώ για τον μικρό & δεν ξέρω τι να κάνω, γιατί με τον μεγάλο δεν είχα κανένα πρόβλημα στη μετάβαση απο τα αλεσμένα στα ψιλκομμένα. Δεν τα έλιωνα καν με το πηρούνι.

Ο μικρός είναι 14 μηνών αλλά το κακόμοιρο έχει μόνο 6 δοντάκια (σχεδόν 6), είναι & λίγο τεμπέλης & βαριέται να μασάει. Ας πούμε στη φρουτόκρεμα έτρωγε π.χ. μπανάνα, μήλο & αχλάδι ενώ τώρα που του δίνω κομματάκια τρώει ένα αχλάδι (μόνο αν είναι πολύ μαλακό) & με το ζόρι μισή μπανάνα.

Και ούτε στο μεσημεριανό τρώει τις ποσότητες που έτρωγε στα αλεσμένα. Είναι φυσιολογικό αυτό? Μήπως θα έχει πρόβλημα με την ανάπτυξή του? Είναι & μεγάλο παιδί! Σε μέγεθος εννοώ...

Διαφημίσεις

Νόβη μου εμεις ακομη αλεσμενα τρωμε...

κανενα προβλημα μας ειπε η παιδιατρος...παιρνει περισσότερες βιταμίνες έτσι....

και αποθηλασε επιτελους!

Εγώ ανησυχώ για τον μικρό & δεν ξέρω τι να κάνω, γιατί με τον μεγάλο δεν είχα κανένα πρόβλημα στη μετάβαση απο τα αλεσμένα στα ψιλκομμένα. Δεν τα έλιωνα καν με το πηρούνι.

Ο μικρός είναι 14 μηνών αλλά το κακόμοιρο έχει μόνο 6 δοντάκια (σχεδόν 6), είναι & λίγο τεμπέλης & βαριέται να μασάει. Ας πούμε στη φρουτόκρεμα έτρωγε π.χ. μπανάνα, μήλο & αχλάδι ενώ τώρα που του δίνω κομματάκια τρώει ένα αχλάδι (μόνο αν είναι πολύ μαλακό) & με το ζόρι μισή μπανάνα.

Και ούτε στο μεσημεριανό τρώει τις ποσότητες που έτρωγε στα αλεσμένα. Είναι φυσιολογικό αυτό? Μήπως θα έχει πρόβλημα με την ανάπτυξή του? Είναι & μεγάλο παιδί! Σε μέγεθος εννοώ...

καλημερα κοριτσια!

ηρθα και γω στην παρεα σας! προσπαθω να δωσω στο μικρουλη μου πατημενο το φαγητο με το πηρουνι και βαζω και ζουμακι και αν εχει ορεξη το τρωει (κανουμε μια ωρα να φαμε ενω με το αλεσμενο σε 15 λεπτα ειμασταν ετοιμοι!) αλλιως ρουφαει το ζουμακι και το φαγητο το κραταει στο στομα του ωσπου το σιχαινεται και το φτυνει.

novpal και εμεις 6 δοντακια εχουμε μονο και το καταλαβαινω οτι ζοριζεται!

για τη φρουτοκρεμα του εχω βρει το εξης κολπο του αλεθω το μισο μηλο και το υπολοιπο το τριβω στον τριφτη και του αρεσει!;)

6Eujp3.png svAfp3.png

Βρε κορίτσια γιατί τα φρούτα δεν τα αλέθετε; είναι ανάκη να τα δίνετε άλλιωτα που είναι και επικίνδυνα; η παιδιατρός μου είχε πεί ότι στις κόρες της μέχρι 3 ετών τα φρούτα τα άλεθε ώστε να τα τρώνε όλα και με ευχαρίστηση. Μην έχουμε απαίτηση να τρώνε όλα αυτά τα φρούτα άλλιωτα, είναι αδύνατον. Είναι πολύ μεγάλη ποσότητα που αν δεν αλεστεί δεν τρώγονται. Τα φρούτα δεν με ενδιαφέρει καθόλου να τα φάει λιωμένα το λιωμένο φαγητό να δώ πως θα του κόψω...

Aχ, κι εμένα η μικρή μου (19 μηνών) είμαι μόλις 9,5 κιλά και συνεχίζω να της δίνω αλεσμένο το φαγητό της για να τρώει λίγο παραπάνω. Μασάει κανονικά και της αρέσει πολύ να της δίνω να δοκιμάζει απ' όλα τα δικά μας φαγητά. Τρελαίνεται για τις σαλάτες (μαρούλι, λάχανο...). Πιστεύω πως αν της λιώσω τα λαχανικά με το πιρούνι θα τα φάει αλλά θα φάει το μισό από ότι αν το αλέσω. Γι' αυτό συνεχίζω τα αλεσμένα, αλλά τώρα τελευταία μου αναγουλιάζει εύκολα και μερικές φορές βγάζει σχεδόν όλο το φαγητό που έχει φάει. Έτσι λέω να δοκιμάσω να τα λιώνω με το πηρουνάκι και όταν φτιάξει ο καιρός να την αφήνω με το φανελάκι της στην βεράντα να τρώει μόνη της και ας τα κάνει όλα χάλια!!!!! Θα περάσουμε δύσκολες μέρες είμαι σίγουρη αλλά θα κάνω μια δοκιμή.

Aχ, κι εμένα η μικρή μου (19 μηνών) είμαι μόλις 9,5 κιλά και συνεχίζω να της δίνω αλεσμένο το φαγητό της για να τρώει λίγο παραπάνω. Μασάει κανονικά και της αρέσει πολύ να της δίνω να δοκιμάζει απ' όλα τα δικά μας φαγητά. Τρελαίνεται για τις σαλάτες (μαρούλι, λάχανο...). Πιστεύω πως αν της λιώσω τα λαχανικά με το πιρούνι θα τα φάει αλλά θα φάει το μισό από ότι αν το αλέσω. Γι' αυτό συνεχίζω τα αλεσμένα, αλλά τώρα τελευταία μου αναγουλιάζει εύκολα και μερικές φορές βγάζει σχεδόν όλο το φαγητό που έχει φάει. Έτσι λέω να δοκιμάσω να τα λιώνω με το πηρουνάκι και όταν φτιάξει ο καιρός να την αφήνω με το φανελάκι της στην βεράντα να τρώει μόνη της και ας τα κάνει όλα χάλια!!!!! Θα περάσουμε δύσκολες μέρες είμαι σίγουρη αλλά θα κάνω μια δοκιμή.

αυτο εχω δει και γω οτι οταν του τα λιωνω με το πιρουνι τρωει λιγοτερη ποσοτητα αλλα δεν τον πιεζω τον αφηνω να φαει οσο θελει και σιγα σιγα πιστευω θα την αυξησουμε την ποσοτητα (ελπιζω να μη κανω λαθος)

αυτο με τη βεραντα το ειχα και γω στο μυαλο μου να τον βαζω το καλοκαιρι εξω και να τρωει οσο θελει και ας τα κανει χαλια.....

6Eujp3.png svAfp3.png

Διαφημίσεις

Εντωμεταξυ διαβασα καπου οτι το να τρωνε αλεσμενα για τοσο καιρο καποια στιγμη αρχιζει να καταστρεφει τα δοντια τους...

καπου το εχω διαβασει κι εγω αυτο, νομιζω καποια συσταση οδοντιατρικης εταιρειας η κατι τετοιο.

στην δικια μου κορουλα κοψαμε τα λιωμενα απο τον 9ο περιπου μηνα. Δεν με ενοιαζε βεβαια η ποσοτητα που ετρωγε γιατι θηλαζουμε.

αν σε απασχολει πολυ το ποσο θα φαει, μπορεις να του λιωνεις πχ το μισο φαγητο και να του δινεις σε κομματακια οτι μπορει να κρατησει με το χερι του η να τρωει οσο θελει απο το φαγητο του και οσο αφηνει να το λιωνεις και να του το δινεις αργοτερα

στα φρουτα εμεις καλα τα παμε, τα τρωμε σε κομματια που κραταμε στα χερια μας και το πορτοκαλι που μεχρι προτεινος μας ξινιζε, τωρα το πινουμε απο το ποτηρακι!:P

σιγα σιγα ολα θα γινουν...απλα πρεπει να το παρετε αποφαση οτι μεχρι να μαθουν να τρωνε, θα κοψουν λιγακι τις ποσοτητες...:roll:

Βρε κορίτσια γιατί τα φρούτα δεν τα αλέθετε; είναι ανάκη να τα δίνετε άλλιωτα που είναι και επικίνδυνα; η παιδιατρός μου είχε πεί ότι στις κόρες της μέχρι 3 ετών τα φρούτα τα άλεθε ώστε να τα τρώνε όλα και με ευχαρίστηση. Μην έχουμε απαίτηση να τρώνε όλα αυτά τα φρούτα άλλιωτα, είναι αδύνατον. Είναι πολύ μεγάλη ποσότητα που αν δεν αλεστεί δεν τρώγονται. Τα φρούτα δεν με ενδιαφέρει καθόλου να τα φάει λιωμένα το λιωμένο φαγητό να δώ πως θα του κόψω...

Δεν με νοιάζει τόσο για τα φρούτα. Έτσι & αλλιώς, εκτός απο το μήλο που φυσικά δεν του το δίνω σε κομμάτια, μασάει & το αχλάδι & την μπανάνα.

Με το μεσημεριανό έχω το πρόβλημα γιατί θέλω σιγά σιγά να του δίνω απο το δικό μας φαγητό. Κουράστηκα να κάνω 800 φαγητά!

Δεν με νοιάζει τόσο για τα φρούτα. Έτσι & αλλιώς, εκτός απο το μήλο που φυσικά δεν του το δίνω σε κομμάτια, μασάει & το αχλάδι & την μπανάνα.

Με το μεσημεριανό έχω το πρόβλημα γιατί θέλω σιγά σιγά να του δίνω απο το δικό μας φαγητό. Κουράστηκα να κάνω 800 φαγητά!

ΝΑ σου καλη μου εγω τι θα εκανα θα ξεκιναγα με στιλ φαγητου παστιτσιο μανεστρα ψιλη . ρυζι , φακες με ψωμακι μεσα και αμα θελεις κρεας αλεσε μονο αυτο γιατι πχ το μοσχαρι εχει ινες και μπορει να μην το φαει ετσι θα μαθενε σιγα σιγα και να τελειωνες και το μαρτιριο του ξεχωριστου φαγητου. :wink:

εμεις 18 μηνων..

τα φρουτα τα δινω ακομα κρεμα για να τρωει πιο πολλα!

το φαγητο ομως όχι... Κομματακια ! (εχουμε 12 δοντια και 2 κυνοδοντες στο δρομο...)

κανουμε 1 ωρα για το μεσημεριανο αλλα δεν πειραζει...

υπομονη να μαθει.. Η παιδιατρος μου ελεγε οτι τα παιδακια που δεν μαθαινουν απο νωρις να μασανε μετα δεν τρωνε το κρεας και εχουν θεματα ανεμιας!

βρε κορίτσια χαλαρώστε λίγο και μην αγχώνεστε...εχετε δει κανά παιδί να μεγαλώνει και να τρώει αλεσμένα? τι σημασια έχει αν θα τα κοψει στα 1, 1.5 ή δύο χρονών??

δεν καταλαβαίνω....

και αποθηλασε επιτελους!

culte, εγώ ξέρω απο την παιδική χαρά ένα παιδάκι 3 ετών που τα περισσότερα τα τρώει αλεσμένα. Τώρα μη με ρωτήσεις γιατί. Η γιαγιά του πάντως λέει οτι αλλιώς δεν τρώει τίποτα.

λοιπον οπως βλεπω στις 2 σελιδες καθε παιδι εχει τα δικα του! υπαρχει μωρο που αρχισε να τρωει κομματακια φρουτο 7.5 μηνων(!!!! μα καλα δεν πνιγεται;;;) και υπαρχει παιδι 3 ετων που τα τρωει ακομα αλεσμενα!

πιστευω τελικα οτι το παιδι οποτε ειναι "προγραμματισμενο" να φαει, να περπατησει, να μιλησει κτλ τοτε θα το κανει εμεις απλως το βοηθαμε το πολυ πολυ να το κανει κανα μηνα νωριτερα!

και παιζουν ρολο και οι συνθηκες, εγω ας πουμε που εχω τον ενα 2 χρονων και τον αλλο 5,5 μηνων την πληρωνει ο μεγαλος. ποτε τρωει κανονικα ποτε λογω χρονου του τα αλεθω, ποτε εχω χρονο να τον προσπαθησω να φαει μια μπανανα ποτε περνα η μερα και τελικα μενει χωρις φρουτο ή πορτοκαλαδα ή αβγό. υποτιθεται οτι πρεπει να τον βαλω να κανει γνωριμια με την οδοντοβουρτσα αλλα με βλεπω μια να το κανω μια οχι το ιδιο και το γιο γιο... σκεφτομαι ομως οτι δε χαθηκε ο κοσμος αν μια μερα δε φαει πχ το φρουτο του ή όλο του το φαί και οσο για τις πανες ή να τρώει μονος του με το πηρουνι ή να πινει απο κυπελλο ε, καποια στιγμη θα τα κανει και αυτα ετσι θα μεινει;!!!

οταν βεβαια παω καμια επισκεψη σε κανενα αλλο παιδακι ιδιας ηλικιας και δω οτι το αλλο τρωει μονο του, πινει απο κυπελλο κτλ κτλ αγχωνομαι αλλα καθενας με τα δικα του, εμεις ας πουμε μιλαμε και λεμε φρασεις το αλλο παιδακι κανει ακομη νοηματα...

εν κατακλειδι τα παιδια μας στελνουν τα μηνυματα τους για το τι ειναι ετοιμα να κανουν και εμεις προσπαθουμε να τα μεταφρασουμε σωστα...

• 6 years later...

Καλημερα σε όλους τους γονείς.

Αντιμετωπίζω ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με το 5 ετών αγοράκι μου που ξεκίνησε χθες το σχολείο.

Δε μασάει. Έχω πάει σε πάρα πολλούς ειδικούς, αλλά δε μου δώσαν λύση.

Θέλει να τρώει αλεσμένα και είναι φοβερά ισχυρογνώμων.

Είχε η έχει κάποιος παρόμοια περίπτωση για να με συμβουλέψει;

Ευχαριστω!