Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ Ή ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΛΟΓΩ ΛΗΨΗΣ ΗΠΑΡΙΝΗΣ;

Recommended Posts

Καλησπέρα, είμαι νέο μέλος αλλά παρακολουθώ τo forum εδώ και πολύ καιρό. Πληροφορήθηκα από το γιατρό μου ότι επειδή κάνω ενέσεις ηπαρίνης λόγω θρομβοφιλίας... ο αναισθησιολόγος θα θέλει να περάσουν τουλάχιστον 8 ώρες από τη λήψη της ένεσης για να μου κάνει επισκληρήδιο. Οπότε οι λύσεις είναι οι εξής δύο: α) φυσιολογικός τοκετός χωρίς επισκληρήδιο, β) καισαρική με ολική νάρκωση... Έχει καμία σας παρόμοια εμπειρία;

Διαφημίσεις

Και εγω εκανα ενεσεις για αλλο λογο και εκανα καισαρικη οχι εξαιτιας των ενεσεων και απλα χρειαστηκε να κοψω τις ενεσεις ενα 24ωρο πριν το χειρουργειο. Εκανα επισκλειριδιο και ολα πηγανε μια χαρα.

Αυτό είναι ενθαρρυντικό... Να το χαίρεσαι το μωράκι σου!

Πάντως ο γιατρός μου μου είπε ότι η αιματολόγος δεν αφήνει να σταματήσω τις ενέσεις έστω και λίγες μέρες πριν την ΠΗΤ, γιατί φοβάται για θρόμβωση... οπότε πάμε "βλέποντας και κάνοντας" .

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση.

Εχει δικιο η αιματολογος και εμενα ηταν προγραμματισμενη καισαρικη γιαυτο μπορεσαν και εκοψαν τις ενεσεις μια ημερα πριν. Ξερανε οτι σιγουρα την επομενη ημερα θα γεννησω. Με φυσιολογικο τοκετο δεν ξερουν ποτε θα ερθει η ωρα. Αν αποφασισεις καισαρικη μπορεις ανετα να κανεις επισκλειριδιο και να ζησεις ολη την διαδικασια. Δεν ειναι απαραιτητη η ολικη.

Διαφημίσεις

μια χαρά είναι οι 8 ώρες....

Εμένα ήθελε 12 ώρες...

τις ενέσεις τις έκανα κάθε βράδυ. Οι πρώτοι πόνοι με έπιασαν το απόγευμα οπότε δεν την έκανα την ένεση αφού κατάλαβα πως γεννάω.. τελικά οι πόνοι έγιναν πολύ έντονοι κ χρειάστηκε να κάνω επισκληρίδιο 24 ωρες από την τελευταια ένεση.

Σκεψου οτι είναι λίγο απίθανο να σε πιασουν πολύ έντονοι πόνοι αμέσως μόλις θα έχεις κάνει την ηπαρίνη, πιστευω πως θα έχεις το χρόνο που χρειάζεται για να κάνεις την επισκληρίδιο.. μακάρι να γεννούσαμε τόσο γρήγορα αλλά δεν συμβαινει αυτο..ειδικά την πρώτη φορά!!

Με το καλό!!!!!!!!!!!

D9kvp2.png?3X2batCM

Μπορεί να είμαι λοιπόν τυχερή και να έχω τον απαιτούμενο χρόνο μπροστά μου... Οι γιατροί ώρες-ώρες "φέρνουν την καταστροφή"... Σ' ευχαριστώ και να χαίρεσαι το μωράκι σου!

Σίγουρα θα τον έχεις...

τωρα τι στο καλό αν γεννήσεις τόσο γρήγορα δεν θα σου είναι κ απαραίτητη η επισκληρίδιος!!!

Πάντως γενικά υπάρχουν κ προειδοποιητικά σημάδια.. πονάκια, αιματάκι..

που γεννάς? εγώ γεννησα στο αρεταιειο.

Αντε με το καλό:P

D9kvp2.png?3X2batCM

Γεννάω στο Ιασώ (είναι ο γιατρός μου εκεί...) Αν και τελευταία έχω ενστάσεις για το σύστημα... (όχι ότι δεν τα ήξερα από πριν) γιατί μου έχουν προκύψει διάφορα προβλήματα εκτός της θρομβοφιλίας (συσπάσεις και διαβήτης) και ενώ επί χρόνια με παρακολουθεί πολύ καλή ενδοκρινολόγος ιδιώτης, με κατευθύνουν να τα κάνω και να τα παρακολουθώ όλα στο μαιευτήριο... και ακυρώνουν τις δικές μου επιλογές γιατρών... Τέλος πάντων, η πρώτη και η τελευταία φορά που το "επιτρέπω" είναι γιατί βρέθηκα απροετοίμαστη...

Κι εγω εχω θρομβοφιλια και ποσο μου την εσπαγαν οι ενεσεις καθε μερα! Η γυναικολογος μου ειχε πει να κανω τις ενεσεις πρωινες ωρες, ωστε να υπαρχει αρκετος χρονος μπροστα μου σε περιπτωση που σπασουν νερα, γιατι μου ελεγε οτι συνηθως αυτο γινεται απογευματινες-βραδινες ωρες. Στην κλινικη ρωτησα σχετικα τον αναισθησιολογο και μου ειπε οτι πρεπει να μεσολαβουν 8 ωρες μεταξυ τελευταιας ηπαρινης και επισκληριδειου. Τελικα πηγα με ραντεβου για προκληση και γεννησα με καισαρικη. Την τελευταια ενεση την ειχα κανει Σαββατο και μπηκα Δευτερα. Επισης μετα τις συνεχισα για 40 μερες. Και μετα τελοοοοοοοος! (μεχρι την επομενη εγκυμοσυνη...)

• Like 1

6e27704b68.png

1ce464eb8b.png

Διαφημίσεις

παντως ειναι καλό που δεν θελει να σε βάλει με ραντεβού κ πρόκληση...

μια φίλη μου που γέννησε στο ιασω έτσι της ειπε ο γιατρος της κ ταλαιπωρηθηκε η κοπελα..

D9kvp2.png?3X2batCM

Δεν ρωτας κανεναν ακομα? Γιατι με μια μερα να εχεις προβλημα? Δεν κοβεται μαχαιρι η επιδραση της ηπαρινης...εγω παντως την εκοψα 24 ωρες πριν, και εκανα παλι 8 ωρες μετα την επεμβαση. Δεν ειχα προβλημα.

με το καλο σου ευχομαι

Μάλλον τελευταία στιγμή θα με ενημερώσει σχετικά... Προς το παρόν προσέχω πολύ τη διατροφή λόγω του διαβήτη κύησης που παρουσίασα... και θα δείξει. Γιατί και λόγω αυτής της κατάστασης μπορεί να με βάλει νωρίτερα να γεννήσω και με καισαρική. Θα δείξει. Ευχαριστώ πάντως.

• 9 years later...

Κορίτσια είμαι 35 εβδομάδων και ο τράχηλος μου έχει μειωθεί στο 1 εκ περίπου. Ο γιατρός μου είπε ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να μου σπάσουν τα νερά. Το θέμα μου είναι ότι κάνω ηπαρινη και έχω αγχωθεί γι αυτό το λόγο. Μήπως θα έπρεπε να σταματήσω τις ενέσεις αφού υπάρχει αυτός ο κίνδυνος; θα το προτείνω στον γιατρό μου. Έχει καμία αντίστοιχη εμπειρία; η δική μου αιματολογος θέλει 48 ώρες πριν τον τοκετό να έχουν σταματήσει οπότε αν σπάσουν τα νερά πάω για ολική, αν κάνω καισαρική. Επίσης, πόσο ασφαλές ειναι ένα χειρουργείο παίρνοντας αντιπηκτικες; δεν θα υπάρξει αιμορραγία; έχω αγχωθεί πολυ

Just now, maria_tweety είπε:

Κορίτσια είμαι 35 εβδομάδων και ο τράχηλος μου έχει μειωθεί στο 1 εκ περίπου. Ο γιατρός μου είπε ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να μου σπάσουν τα νερά. Το θέμα μου είναι ότι κάνω ηπαρινη και έχω αγχωθεί γι αυτό το λόγο. Μήπως θα έπρεπε να σταματήσω τις ενέσεις αφού υπάρχει αυτός ο κίνδυνος; θα το προτείνω στον γιατρό μου. Έχει καμία αντίστοιχη εμπειρία; η δική μου αιματολογος θέλει 48 ώρες πριν τον τοκετό να έχουν σταματήσει οπότε αν σπάσουν τα νερά πάω για ολική, αν κάνω καισαρική. Επίσης, πόσο ασφαλές ειναι ένα χειρουργείο παίρνοντας αντιπηκτικες; δεν θα υπάρξει αιμορραγία; έχω αγχωθεί πολυ

κοριτσι μου μην σκεφτεσε διαφορα. δεν υπαρχει φοβος λογο των ενεσεων. οι μισες εγκυες κανουν αντιπυκτικες. η κολλητη μου γεννησε προωρα κ εκανε ενεσεις δεν επαθε τιποτα η αδερφη της παλι σπασαν ξαφνικα τα νερα κ αυτη εκανε ενεσεις. εγω εκανα καισαρικη παλι εκανα αντιπυκτικες. ξερουν οι γιατροι τι θα κανουν σε ολες τις περιπτωσεις υπαρχει λυση.

Διαφημίσεις

να ρωτήσεις ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΟ. 

ανάλογα με τον τύπο της ηπαρίνης /αντιπηκτικού, υπάρχει αντίδοτο. για αυτο το λογο αλλαζουν τον τυπο της ηπαρίνης νομίζω, όταν ξέρουν ότι θα έρθει τοκετός. 

ο μόνος σωστά ενημερωμένος και αρμόδιος για να σου πει τι να κανεις ειναι ο αιματολογος. Ο γυναικολογος μπορεί να σε πάει με διάφορες γνωσεις που μπορεί να έχει, .... 

επειδή το αντιμετώπισα το θέμα

αλλα ημουν 38 εβδομάδα,  και κατάλαβα ότι κάτι παιζει , απλως δεν είχα κανει την τελευταία ένεση. 

Δεν είναι οι γυναικολόγοι οι γνωστες του θεματος, απλως επιλέγουν έναν αιματολόγο και ακολουθούν τις οδηγίες του ανάλογα με τις πεποιθήσεις τους και το πόσο θέλουν να παίξουν εκ του ασφαλούς ή όχι, αλλά  επειδή είχα τότε ρωτήσει 2 αιματολόγους,  υπαρχει ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ημιμάθεια ακόμα και στους αιματολόγους με αποτέλεσμα οι οδηγίες που δινουν στους γυναικολόγους να είναι και αυτές όχι πλήρεις ή και λανθασμένες εντελώς. 

Συμβαίνουν διάφορα, μην επαναπαύεσαι σε ένα πράγμα, κάνε ένα δυο τηλέφωνα κανε και καποιο εκτακτο ραντεβού με αιματολόγο ΚΑΛΟ. 

Εγώ έτυχε να βρω μια πολύ καλή, όταν είχα ιδιωτική ασφάλεια, που εκ των υστέρων αποδειχτηκε να είναι σύμβουλος νοσοκομείων και έτσι επιβεβαίωσα ΕΚΕΙ τα διάφορα άλλα που μου είχαν πει.  Μου τα εξήγησε με το νι και με το σίγμα, ενώ οι άλλοι απλώς έλεγαν 2 πράγματα ετοιματζίδικα.  Λέγεται Ψιάχου, και ταξιδεύει συχνά οπότε μπορεί να μην τη βρείς εύκολα. αν δε βρείς αυτή βρες καποια άλλη κάποιο άλλο καλό, με εκπαίδευση εξωτερικό.  

Just now, belleblue είπε:

να ρωτήσεις ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΟ. 

ανάλογα με τον τύπο της ηπαρίνης /αντιπηκτικού, υπάρχει αντίδοτο. για αυτο το λογο αλλαζουν τον τυπο της ηπαρίνης νομίζω, όταν ξέρουν ότι θα έρθει τοκετός. 

ο μόνος σωστά ενημερωμένος και αρμόδιος για να σου πει τι να κανεις ειναι ο αιματολογος. Ο γυναικολογος μπορεί να σε πάει με διάφορες γνωσεις που μπορεί να έχει, .... 

επειδή το αντιμετώπισα το θέμα

αλλα ημουν 38 εβδομάδα,  και κατάλαβα ότι κάτι παιζει , απλως δεν είχα κανει την τελευταία ένεση. 

Δεν είναι οι γυναικολόγοι οι γνωστες του θεματος, απλως επιλέγουν έναν αιματολόγο και ακολουθούν τις οδηγίες του ανάλογα με τις πεποιθήσεις τους και το πόσο θέλουν να παίξουν εκ του ασφαλούς ή όχι, αλλά  επειδή είχα τότε ρωτήσει 2 αιματολόγους,  υπαρχει ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ημιμάθεια ακόμα και στους αιματολόγους με αποτέλεσμα οι οδηγίες που δινουν στους γυναικολόγους να είναι και αυτές όχι πλήρεις ή και λανθασμένες εντελώς. 

Συμβαίνουν διάφορα, μην επαναπαύεσαι σε ένα πράγμα, κάνε ένα δυο τηλέφωνα κανε και καποιο εκτακτο ραντεβού με αιματολόγο ΚΑΛΟ. 

Εγώ έτυχε να βρω μια πολύ καλή, όταν είχα ιδιωτική ασφάλεια, που εκ των υστέρων αποδειχτηκε να είναι σύμβουλος νοσοκομείων και έτσι επιβεβαίωσα ΕΚΕΙ τα διάφορα άλλα που μου είχαν πει.  Μου τα εξήγησε με το νι και με το σίγμα, ενώ οι άλλοι απλώς έλεγαν 2 πράγματα ετοιματζίδικα.  Λέγεται Ψιάχου, και ταξιδεύει συχνά οπότε μπορεί να μην τη βρείς εύκολα. αν δε βρείς αυτή βρες καποια άλλη κάποιο άλλο καλό, με εκπαίδευση εξωτερικό.  

Θα πάρω αύριο την αιματολογο μου να της πω ότι υπάρχει αυτός ο κίνδυνος και μήπως μπορώ να κόψω τις ενέσεις. Ούτως ή άλλως πριν 1,5 εβδομάδα τις ξεκίνησα. Δηλαδή αν σπάσουν ξαφνικά τα νερά σου δίνουν κάτι σαν αντίδοτο για να μην πάθεις αιμορραγία; πάντως έχω αγχωθεί πολύ και όλο νιώθω κάτι τσιμπήματα από κάτω και όλο νομίζω ότι θα γεννήσω. Αφού σκέφτομαι να πω στον γυναικολόγο να πάω να γεννήσω την άλλη εβδομάδα που θα μπω στην 36 για να μην υπάρχει αυτός ο κίνδυνος. Με 1 εκ τράχηλο πόσο να αντέξω;;; 

6 ώρες πρίν, maria_tweety είπε:

Θα πάρω αύριο την αιματολογο μου να της πω ότι υπάρχει αυτός ο κίνδυνος και μήπως μπορώ να κόψω τις ενέσεις. Ούτως ή άλλως πριν 1,5 εβδομάδα τις ξεκίνησα. Δηλαδή αν σπάσουν ξαφνικά τα νερά σου δίνουν κάτι σαν αντίδοτο για να μην πάθεις αιμορραγία; πάντως έχω αγχωθεί πολύ και όλο νιώθω κάτι τσιμπήματα από κάτω και όλο νομίζω ότι θα γεννήσω. Αφού σκέφτομαι να πω στον γυναικολόγο να πάω να γεννήσω την άλλη εβδομάδα που θα μπω στην 36 για να μην υπάρχει αυτός ο κίνδυνος. Με 1 εκ τράχηλο πόσο να αντέξω;;; 

Θα συμφωνησω με την @belleblue, ρωτα και δευτερο και τριτο αιματολογο (μπορεις να κανεις μια ερωτηση και στον αιματολογο του forum που νομιζω ηδη του απευθυνθηκες για καποιο θεμα). Αν δεις και τα παραπανω σχολια, που ειναι και 11 χρονια πριν, υπαρχουν αιματολογοι που δινουν λιγοτερες ωρες, οποτε μπορει απλα να ειναι θεμα ενημερωσης οπως ειπωθηκε και δεν χανεις κατι να το ψαξεις, φαινεται οτι σε προβληματιζει ετσι κι αλλιως.

Οσον αφορα τον τραχηλο, εννοεις οτι εχεις 1 εκατοστο διαστολη; Αν ναι, να ξερεις οτι δεν παιζει και πολυ ρολο. Καποιες γυναικες κανουν διαστολη ημερες ή εβδομαδες πριν ξεκινησει ο τοκετος. Εξαλλου, μετα τα 3-4 εκατοστα ο τοκετος μπαινει σε ενεργη φαση, νωριτερα ειναι απλα σε φαση προετοιμασιας(ψευδης φαση). Ενημερωτικα, ειχα 2 εκατοστα διαστολη και σχεδον πληρη εξαλειψη τραχηλου απο την 38η εβδομαδα και γεννησα 41 και απ'οτι ενημερωθηκα δεν ειναι κατι σπανιο.

8 ώρες πρίν, maria_tweety είπε:

φοβάμαι ότι θα παραπληροφόρήσω αν γράψω κατι που δεν στέκει. αν θυμαμαι καλά, και χωρίς να είμαι ειδικός, υπαρχει μια ΑΛΛΗ μορφή αντιπηκτικού, που όταν θέλουν να έχουν σίγουρη την προφύλαξη για θρόμβωση,  κοντά σε χειρουργεία / επεμβάσεις, συνταγογραφούν αυτή, επειδή έχει αντίδοτο.  ΔΕΝ θυμαμαι όμως ποια, αλλά και είναι κάτι που θα στο πει αιματολογος. 

η απόφαση σχετίζεται με την αιτία για την οποία παίρνεις αντιπηκτική θεραπεία, και το πόσο αναγκαία είναι. 

3 ώρες πρίν, belleblue είπε:

φοβάμαι ότι θα παραπληροφόρήσω αν γράψω κατι που δεν στέκει. αν θυμαμαι καλά, και χωρίς να είμαι ειδικός, υπαρχει μια ΑΛΛΗ μορφή αντιπηκτικού, που όταν θέλουν να έχουν σίγουρη την προφύλαξη για θρόμβωση,  κοντά σε χειρουργεία / επεμβάσεις, συνταγογραφούν αυτή, επειδή έχει αντίδοτο.  ΔΕΝ θυμαμαι όμως ποια, αλλά και είναι κάτι που θα στο πει αιματολογος. 

η απόφαση σχετίζεται με την αιτία για την οποία παίρνεις αντιπηκτική θεραπεία, και το πόσο αναγκαία είναι. 

Επειδή το μωρό είναι στην 30 εκατοστιαία θέση, που εγώ πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει επειδή έχει μικρό μηριαιο οστό, 3 εβδομάδες περίπου πίσω. Το βάρος του είναι στον μέσο όρο, 34 εβδομαδα ήταν 2200.

Οποτε δεν ξέρω κατά πόσο οι ενέσεις βοηθάνε σε αυτό. Επίσης, η ddimers είχε βγει αυξημένη, παραπάνω απ ότι θα έπρεπε. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει λόγος που τις κάνω. Μίλησα με την αιματολογο και μου είπε αν τις σταματήσω θα πρέπει να με παρακολουθεί ο γυναικολόγος μου κάθε 2 μέρες με υπέρηχο. Τελικά το αφήσαμε να το δούμε την Πέμπτη που έχω ραντεβού μαζί της. Η αιματολογος είναι καλή, έχει προταθεί κ από πολλά κορίτσια μέσα στο φόρουμ. Επίσης, συνεργάζεται και ο γυναικολόγος μου μαζί της οπότε είναι λίγο δύσκολο να αλλάξω. Βασικά θα πω και στους δύο να τις σταματήσω,αν γίνεται. Ο αιματολογος του φόρουμ μου είχε πει ότι την ddimers στην εγκυμοσύνη δεν έχει νόημα να την κοιτάμε. 

μη βασίζεσαι στο τι σου λέει κάποιος στο διαδίκτυο, εκτός και εαν χρησιμοποιήσεις αυτή τη πληροφορία στο ραντεβού σου, για να στην επιβεβαιώσει ο γιατρός σου. 

μόνο έτσι θα έχει βαρύτητα. Αλλιώς ξέχασέ το αυτό. Πρέπει την γνώση αυτή να την επιβεβαιώσεις, πάντα με ότιδήποτε διαβάζεις στο διαδίκτυο.  Ή να πάς σε άλλο γιατρό εάν ο δικός σου δεν σου εξηγεί. 

Το αν είναι επίσης κάποιος καλός δεν έχει να κάνει με το εάν ειναι προτεινόμενος από 5000 άτομα, αλλά αν σου εξηγεί γιατί  σου συστήνει αυτό που σου συστήνει. μην παραμείνεις σε ένα ναι ή ένα όχι. 

Μόνο τότε θα ξέρεις αν ειναι καποιος "καλός".  

Ο καλός, ξέρει να σου απαντήσει επακριβώς γιατί, και θα το κάνει, εάν πεις "θέλω να μου εξηγήσετε ποιά είναι τα υπερ, ποια τα κατά, και γιατί " . 

Ρώτα στο ραντεβού ή στο τηλέφωνο για το θέμα του αντίδοτου......   

"When clinical circumstances (bleeding) require reversal of heparinization, protamine sulfate (1% solution) by slow infusion will neutralize heparin sodium. No more than 50 mg should be administered, very slowly in any 10 minute period. Each mg of protamine sulfate neutralizes approximately 100 USP heparin units." 

@Βασίλειος Χατζηαντωνίου  ισχύει αυτό με το αντίδοτο; είναι κάτι με το οποίο δεν είναι εξοικειωμένοι οι αιματολόγοι; 

• Like 1

4 ώρες πρίν, belleblue είπε:

μη βασίζεσαι στο τι σου λέει κάποιος στο διαδίκτυο, εκτός και εαν χρησιμοποιήσεις αυτή τη πληροφορία στο ραντεβού σου, για να στην επιβεβαιώσει ο γιατρός σου. 

μόνο έτσι θα έχει βαρύτητα. Αλλιώς ξέχασέ το αυτό. Πρέπει την γνώση αυτή να την επιβεβαιώσεις, πάντα με ότιδήποτε διαβάζεις στο διαδίκτυο.  Ή να πάς σε άλλο γιατρό εάν ο δικός σου δεν σου εξηγεί. 

Το αν είναι επίσης κάποιος καλός δεν έχει να κάνει με το εάν ειναι προτεινόμενος από 5000 άτομα, αλλά αν σου εξηγεί γιατί  σου συστήνει αυτό που σου συστήνει. μην παραμείνεις σε ένα ναι ή ένα όχι. 

Μόνο τότε θα ξέρεις αν ειναι καποιος "καλός".  

Ο καλός, ξέρει να σου απαντήσει επακριβώς γιατί, και θα το κάνει, εάν πεις "θέλω να μου εξηγήσετε ποιά είναι τα υπερ, ποια τα κατά, και γιατί " . 

Ρώτα στο ραντεβού ή στο τηλέφωνο για το θέμα του αντίδοτου......   

"When clinical circumstances (bleeding) require reversal of heparinization, protamine sulfate (1% solution) by slow infusion will neutralize heparin sodium. No more than 50 mg should be administered, very slowly in any 10 minute period. Each mg of protamine sulfate neutralizes approximately 100 USP heparin units." 

@Βασίλειος Χατζηαντωνίου  ισχύει αυτό με το αντίδοτο; είναι κάτι με το οποίο δεν είναι εξοικειωμένοι οι αιματολόγοι; 

Παρακολουθώ εδώ και μέρες τη συζήτηση αλλά αποφεύγω να συμμετάσχω γιατί η κοπέλα έχει αιματολόγο που έχει δώσει συστάσεις. Άρα είναι αντιδεοντολογικό να πάρω θέση εγώ μέσα από μια οθόνη και να μπερδέψω την κατάσταση.

Όσον αφορά στην Προταμίνη, είναι γνωστό αντίδοτο και θεωρώ ότι όλοι οι συνάδελφοι την έχουν υπόψη. Είναι, όμως, κάτι που σπάνια χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε. Ειδικότερα στις δόσεις ηπαρινών που λαμβάνουν οι έγκυες (χαμηλη, προφυλακτική δόση) η πιθανότητα μεγάλης αιμορραγίας είναι πρακτικά μηδενική και άρα η Προταμίνη δεν έχει θέση. 

• Thanks 1

Κορίτσια δεν ξέρω αν είμαι εκτός θέματος με αυτό που θα γράψω. Ξαφνικά μέσα σε μια εβδομάδα από κει που το αμνιακό ήταν στα ανώτατα όρια πήγε στα κατωτατα. Μήπως φταίνε οι ενέσεις; η αιματολογος είπε ότι οι ενέσεις συνήθως αυξάνουν το αμνιακό δεν το μειώνουν. Ο γυναικολόγος είπε ότι είναι μάλλον λάθος ή δόση. Με έχουν τρελάνει. Ωστόσο έκανα εξετάσεις και δεν μου άλλαξαν τη δόση. Εχει συμβεί σε άλλη κοπέλα οι ενέσεις να επηρεάσουν το αμνιακό υγρό; είμαι 36 εβδομαδα.