Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πως γίνονται τα παιδιά μπαμπα;

Recommended Posts

Ο γιος μου είναι 4 ετών και επιμένει εδω και μια βδομάδα να μάθει πως γίνονται τα παιδιά. Προφανώς και δεν έχω αναφέρει περι πελαργών αλλά από την άλλη προβληματίζομαι στο τι να πω και να είναι κοντά στην πραγματικότητα. Μπορεί καποιος να μου δώσει κάποια ιδέα ;

Ευχαριστώ,

Teddy

Διαφημίσεις

Υπαρχει ενα βιβλιο. (Εγω το πειρα στα γαλλικα οταν περιμεναμε το δευτερο αλλα το εχει και στον Ιανο) που διχνει την μαμα και τον μπαμπα να φιλιουνται και μετα το σπερματοζωαριο και το ωαριο και πως διασπονται κτλ. Ο γιος μου που ειναι στα δυο εχει εστιασει στις μπαλες (κυταρα). Νομιζω οτι ειναι αρκετα καλο για ολη την διαδικασια απο την συληψη μεχρι και τη γεννα

Α! οι δικοί μου είναι ήδη πολύ ενημερωμένοι. Ξέρουν ότι οι μπαμπάδες έχουν σποράκια και οι μαμάδες αυγουλάκια και μια φωλίτσα για να μεγαλώνει το μωρό. Δε ρωτήσανε παραπάνω, οπότε δεν τους είπα.

εμένα ο γιος μου είναι τριών και ξεφύλιζε μια εγλυκλοπαίδεια και είδε την γνωστή στάση με σχεδιάγραμμα πώς ακριβώς κινούνται τα σπερματοζωάρια. Λέει 'μπαμπά τι είναι αυτό?' 'Ο μπαμπας και η μαμά" απαντάει ο άντρας μου. 'Και τι δείχνει μαμά?' ρωτάει εμένα. 'Δειχνει παιδάκι μου του λέω πώς γίνονται τα παιδάκια, από μικρά ψαράκια που είναι στην κοιλίτσα του μπαμπά, μπαίνουν στην κοιλίτσα της μαμάς και γίνονται μωρούλια'. Και μου απαντάει 'ναι αλλά τα ψαράκια βγαινουν από το πουλάκι του μπαμπα!'

Διαφημίσεις

Νομίζω ότι όσο πιο νωρίς γίνουν αυτές οι συζητήσεις τόσο το καλύτερο. Δυσκολευόμαστε να μιλήσουμε στα παιδιά μας γι΄αυτό το θέμα γιατί εμείς οι ίδιοι έχουμε μάθει να το αντιμετωπίζουμε με κάποια ντροπή ή δισταγμό. Τα παιδιά το καταλαβαίνουν αυτό και το αντιμετωπίζουν ανάλογα. Αν το παρουσιάσουμε σαν μια εντελώς φυσική διαδικασία, όπως είναι άλλωστε, δεν νομίζω ότι θα έχουν κανένα πρόβλημα, ούτε θα τους φανεί κάτι περιεργο ή ακατάλληλο. Κι είναι καλύτερα να το παρουσιάσουμε εμείς οι ίδιοι έτσι πριν αρχίσουν να "συλλέγουν" πληροφορίες και μισόλογα από αλλού. Ξεκιναμε σταδιακά να μιλάμε για σποράκια και αυγουλάκια στην κοιλιά της μαμάς και του μπαμπά, για αγκαλιές για να έρθει το μωρακι κλπ. Προσωπικά η μαμά μου μου είχε μιλήσει πολύ νωρίς (τόσο ώστε δεν θυμαμαι καν τη συζήτηση αυτή) και ποτέ δεν το είχα αντιμετωπίσει "κάπως" το θέμα. Μάλιστα όσο μεγάλωνα μου έκανε εντύπωση που άλλα παιδάκια μιλούσαν ακόμη για πελαργούς ή που γελούσαν σαν να μιλούσαν για κάτι απαγορευμένο!

[url=http://www.thebump.com/?utm_source=ticker&utm_medium=UBB&utm_campaign=tickers][img]http://global.thebump.com/tickers/ttc0e67.aspx[/img][/url]

• 4 weeks later...

η μαμα και ο μπαμπας αγαπιούνται πολυ πολυ και θέλαμε να κάνουμε ενα νινάκι δλδ εσένα. Καναμε αγγαλίτσες και φιλάκια και γλυκα γλυκα χαδάκια και ο μπαμπας εβαλε το πουλακι του στο πιπι της μαμας και ενώθηκε το σποράκι του με το αυγουλάκι της μαμας και εγινε η Ελενα.

Ουτε χαχαχα ουτε ντροπες. Με τρυφεροτητα και ειλικρίνια. Δεν μας εχει ξαναρωτήσει απολύτως τιποτα (νομίζω οτι ξεμπέρδεψα για μια 4-5 ετία):D:D:D

το ξαναλέω γιατί δεν εμπεδώθηκεεε

τα παιδιά σας μεγαλώωωνουν :-)

νομίζω ότι το καλύτερο είναι να λέμε την αλήθεια,

μην μπείτε στην παγίδα και προσπαθήσετε να εξηγήσετε κάτι βιαστικά εκείνη τη στιγμή που σας ρωτάει το παιδί - δεν περιμένει αναγκαστικά απάντηση εδώ και τώρα.

μπορείτε κάλλιστα να απαντήσετε, " θα σου βρώ ένα βιβλίο που δείχνει ακριβώς πως γίνονται τα μωρά, γιατί δεν είναι πολύ απλό."

υπάρχει ένα που δείχνει με σχέδιο την πραγματικότητα, και σας πληροφορώ, τα παιδιά δεν παραξενεύονται καθόλου.

ίσα ίσα παραξενεύονται όταν τους πεί κάποιος ότι ο οφαλός είναι μια πόρταααα :lol: και τότε πονηρεύονται και σίγουρα σκέφτονται

χμ μάλλον είναι κάτι πολύ περίεργο γιατί δε μπορεί αφού ο αφαλός είναι κλειστός.

κάθε παραπλάνηση που δεν είναι πραγματικότητα, είναι ένα ψέμμα, και ακόμα και άθελά σας, ενθαρρύνετε το παιδί ότι το να λέμε κάτι που δεν ισχύει είναι οκ.

γιατί να πιστεύει λοιπόν ότι κάποιος άλλος αποφασίζει για τη μαμά και το μπαμπά πότε γίνεται το παιδάκι.

ή ότι τα γεννητικά μας όργανα υπάρχουν μόνο για να κάνουμε πιπί και κακά

και επίσης γιατί να μην ξέρει ότι και μαμά που το γέννησε αλλά και ο μπαμπάς συνέβαλαν στην δημιουργία του ? (για όταν δεν εξηγούμε ότι και ο μπαμπάς έχει σποράκι)

είναι άδικο να λες οτι ο θεός έβαλε το σποράκι όταν αυτός που αγαπά τη μαμά είναι ο μπαμπάς. στα αυτιά του παιδιού είναι πολύ περίεργο αυτό.

οσο πιο σύντομα γίνεται θα βρώ πως λέγεται αυτό το βιβλίο που ξέρω, γιατί είναι πραγματικά εκπληκτικό ως προς την απλότητα που εξηγεί αυτό το πολύ ωραίο θαύμα.

(τα παιδιά το είδαν κάποιες φορές στον παιδικό, και μετά ήταν σχεδόν βαρετό. το θεωρούσαν αυτονόητο και εντελώς φυσιολογικό.)

θυμηθείτε - εάν νιώθετε άβολα, μην δίνετε συγκεκριμένες απαντήσεις.

(μαμά απο πού βγήκα ? μεγάλωσες μέσα στην κοιλιά της μαμάς. ήσουν τοσοδούλης μικρούλης)

άλλιώς, τι πιο απλό απο την αλήθεια?

οι άντρες έχουν στο πιπί τους σποράκια, και η μαμά έχει στη κοιλιά της σποράκια, και όταν αυτά συναντιούνται δημιουργείται ένα μωράκι.

πως συναντιούντια τα σποράκια?

ο μπαμπάς βάζει το πιπι/πέος του στο πιπί/αιδοίο της μαμάς και έτσι απο εκεί πηγαίνει το σποράκι του μπαμπά στο σποράκι της μαμάς.

δεν χρειάζεται να πείτε πότε δεν πρέπει ναγίνεται αυτό ή γιατί δεν το κάνουν τα παιδάκια!!!!!

τα παιδιά έχουν απλώς περιέργεια πως στο καλό δημιουγείται απο το πουθενά μια ζωή.

επίσης είναι καλό να χρησιμοποιείτε τις σωστές ονομασίες- πέος, αιδοίο κτλ, όταν σας ρωτούν τι είναι αυτό.

όσο θεωρούνται αυτές οι λέξεις νορμάλ, τόσο δημιουργείτε σωστές βάσεις για αργότερα.

όταν νιώθουν τα παιδιά ότι οι λέξεις που χρησιμοποιείτε δεν είναι αληθινές, ή τις φανταστήκατε τοσο παίρνουν το μύνημα ότι μάλλον αυτά είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ντρεπόμαστε.

(και κάνει τα παιδιά να ντρέπονται και εκείνα και να φοβούνται να ρωτήσουν κάτι γενικά)

έτσι έχουμε μεγαλώσει αρκετά εμείς.

όμως αυτό κάνει πολύ πιό δύσκολη τη συζήτηση μετά απο λίγο καιρό όταν η συζήτηση πλέον θα είναι επιτακτική και όχι απλώς μια ιστοριούλα.

μην κάνουμε τα λάθη της προηγούμενης γενιάς :-)

Parent Charles Haynes says his philosophy is, "if they're old enough to ask, they're old enough to get an honest answer." Perry adds, "But until he gets to the point where he can articulate the question, I don't think he needs to know."

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20298&highlight=%EC%E1%EC%E1+%EC%F0%E7%EA%E1+%EA%EF%E9%EB%E9%F4%F3%E1+%F3%EF%F5%3F

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!