Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Προσοχή στις κουνιες του Mothercare...και οχι μονο!

Recommended Posts

Πήραμε τον Δεκέμβριο την κουνια St.Ives απο το Mothercare και θα ήθελα να καταθέσω την εμπειρία μου για τις επόμενες μανούλες που κάνουν αγορά κουνιας.

Το μωράκι μας ειναι 9 μηνών και 77 πόντους και ενω εχουμε χαμηλώσει τα κάγκελα στο κατώτατο σημείο οταν στέκεται όρθιος το καγκελο του έρχεται χαμηλά στο στηθος! Δηλαδή σε λιγο θα φουντάρει κανονικότατα! Συν το οτι η κούνια ειναι ψηλή και αν πέσει θα χτυπήσει.

Το λοιπόν...οταν θα κοιτάτε για κούνια θα προσέξετε να ειναι μια χαμηλή κουνια με κοντά ποδαράκια ωστε και αν το μωρό τα καταφέρει να περασει το κάγκελο να μην ειναι μεγάλο το ύψος. Επίσης να κοιτάξετε να κατεβαίνει πολυ το στρώμα ώστε να μην μπορεί το μωρό με τιποτα να πέσει οταν ειναι όρθιο.

Σκεφτόμουν να πάρω τοτε του ΙΚΕΑ και μου ελεγαν οτι ειναι ψευτικες και όμως τωρα το σκυλομετανιώνω και φτηνες ειναι, και χαμηλές και με ψηλό κάγκελο!

Ειναι πολλα πράγματα που η πρωτομάνες δεν ειναι δυνατόν να τα ξέρουμε απο πρίν....

Διαφημίσεις

Γιογκινι μου νομιζω οτι ολες οι κουνιες ειναι ιδιες,και εγω της kitten εχω 500Ε την πληρωσα και 9 μηνων ηταν σαν το δικο σου,ελεγα ποσο ηλιθια ειμαι αλλα πηγαινοντας στο ΛΗΤΩ ειδα οτι οοοολεςςς οι κουνιες ηταν το ιδιο.εμεις καναμε επιπλεον τρυπα στο καγκελο και σωθηκαμε,αλλη λυση δεν υπηρχε.

ο αστερης μας, ηρθε στη ζωη 29/10/07!!!!

η τοσοδουλα μας,ηρθε στη ζωη 14/11/09!!!

γμτ εμενα δεν νομιζω οτι πάει πιο κάτω γιατι κατεβαίνει ολος ο πάτος και οχι το κάγκελο :( :( :(

παντως του ικεα απ'οτι παρατήρησα τωρα ειναι τελικά οι ασφαλέστερες με αυτα τα δεδομένα!!!!

και δε νομιζω να υπαρχουν προσθετα καγκελα,εγω αν δε γινοταν να κανουμε τρυπες ειχα σκεφτει να βγαλω τα καγκελα και να τα παω σε μαραγκο να μου κανει προσθετα απο πανω.ειναι εφικτο.

ο αστερης μας, ηρθε στη ζωη 29/10/07!!!!

η τοσοδουλα μας,ηρθε στη ζωη 14/11/09!!!

Το μωράκι μας ειναι 9 μηνών και 77 πόντους και ενω εχουμε χαμηλώσει τα κάγκελα στο κατώτατο σημείο οταν στέκεται όρθιος το καγκελο του έρχεται χαμηλά στο στηθος! Δηλαδή σε λιγο θα φουντάρει κανονικότατα! Συν το οτι η κούνια ειναι ψηλή και αν πέσει θα χτυπήσει.

Στρώσε για καλό και για κακό δυο τρία παπλώματα κάτω...είναι καλό κόλπο. Στην χειρότερη πέφτει στα μαλακά.

Διαφημίσεις

Εμείς έχουμε κρεβατάκι pali, μικρός είναι 77 εκατοστά και όταν σηκώνεται όρθιος του έρχεται ακριβώς κάτω από το λαιμό...Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα (προς το παρόν:D)

...άνθρωπέ μου τί ξεφτύλα,να σου χαλάνε το όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις

Koριτσια στον γιο μου την μια μερια την ειχα να ακουμπαει στον τοιχο και στην αλλη ειχα βαλει κατω δυο μεγαλα αρκουδακια και μαξιλαρια .\ενα βραδυ ξυπνησα απο εναν ηχο ,ηταν ο γιος μου που ειχε μαθει να κατεβαινει απο την κουνια ,και του ειχα χαμηλωσει τα καγκελα.στον υπνο του ομως μπερδευτηκε και επεσε απο τοτε παντα του βαζω μεγαλα αρκουδακια,ας χρησιμευσουν και αυτα σε κατι.

στην μικρη μου θα το κανω μολις αρχισει να σηκωνεται.το σοκ που επαθα εκεινο το βραδυ δεν θα το ξεχασω.

ειχα σκεφτει να βγαλω τα καγκελα και να τα παω σε μαραγκο να μου κανει προσθετα απο πανω

Για όνομα του Θεού εάν κάνεις πρόσθετα κάγκελα από πάνω θα δημιουργήσεις ένα ιδανικό σκαλοπάτι για να πέσει το μωρό από ακόμα μεγαλύτερο ύψος !!!

Ίσως δεν τα καταφέρει τώρα αλλά όταν φτάσει 1,5 έτους θα το καταφέρει σίγουρα.....

Η μόνη λύση είναι να μην ξεχνάμε πως το κρεβατάκι δεν είναι πάρκο, δηλαδή δεν είναι χώρος όπου περνά το χρόνο του ένα παιδί που δεν κοιμάται....

Εγώ παλι έχω του ΙΚΕΑ , το ύψος της 81πόντοι και της έρχονταί στον λαιμό τα κάγκελα! και σκέφτομαι σιγά σιγά μολις ξεθαρέψει να της βγαλω το μπροστινό κάγκελο και να της το κάνω καναπεδάκι γιατί αποκλείεται να χτυπησει αν πέσει στον υπνο της....είναι πολυ χαμηλά το στρώμα της!!

Διαφημίσεις

Το μωράκι μας ειναι 9 μηνών και 77 πόντους και ενω εχουμε χαμηλώσει τα κάγκελα στο κατώτατο σημείο οταν στέκεται όρθιος το καγκελο του έρχεται χαμηλά στο στηθος! ..

Εγω παλι δεν καταλαβα :oops::oops:

Στην δικια μου κουνια (συνοικιακης μαρκας) τα καγκελα σηκωνονται δεν κατεβαινουν :confused::confused:

Παντως ο μικρος ειναι 79 εκ περιπου και οταν ειναι ορθιος με τερμα ανεβασμενο καγκελο του ειναι λιγο πανω απο το λαιμο. Θα ελεγα να πας να διαμαρτηρηθεις.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Γιογκινι μου νομιζω οτι ολες οι κουνιες ειναι ιδιες,και εγω της kitten εχω 500Ε την πληρωσα και 9 μηνων ηταν σαν το δικο σου,ελεγα ποσο ηλιθια ειμαι αλλα πηγαινοντας στο ΛΗΤΩ ειδα οτι οοοολεςςς οι κουνιες ηταν το ιδιο.εμεις καναμε επιπλεον τρυπα στο καγκελο και σωθηκαμε,αλλη λυση δεν υπηρχε.

Δεν είναι όλες ίδιες. Εμένα ο γιος μου είναι 95 πόντους και τώρα του φτάνει στους ώμους.Οπότε είναι πιο χαμηλή από την δικιά σας.

Σ 08/07/2007

Α 07/08/2011

Θ 06/06/2013

Και η δικιά μου ΗΡΑ είναι, από αυτες που βγαίνουν μετά τα καγκελάκια και γίνεται κρεβάτι, και έχει 2 θέσεις για το στρώμα. Τώρα το βάλαμε στην ψηλή για να μη σκύβω ιδιαίτερα όταν θα θέλω να βάλω ή να βγάλω το μωράκι - ακόμα δε γέννησα- αλλά επειδή δοκιμάσαμε να το βάλουμε και στη χαμηλή σας λέω ότι πρέπει να χωθώ ολόκληρη μέσα για να φτάσω το στρώμα... δε νομίζω ότι το μωρό θα φτάνει να πηδήξει.

5054526de0.png[/url]

Ειπα να βάλω μαξιλάρια απο κάτω αλλα ειμαστε τοσο στριμόκωλα εκει μέσα που μπορει να πέσει και στην ακρη του κρεβατιου μου που ειναι δίπλα και να χτυπήσει :( :( :(

Ετσι μου έρχεται να παω να παρω μια κουνια ικεα με 45 ευρώ αλλα σκέφτομαι οτι πρέπει να αγοράσω και στρώμα αλλιως θα πήγαινα!

Διαφημίσεις

Δεν κοιτας μηπως εχει ιδιες διαστασεις και βολεψει το ηδη υπαρχον στρωμα?

οχι εκει εχουν τις μικρές 60*120 ενω εμας το στρώμα ειναι 70*140 :(

εχει ισως κάποια μεγάλη αλλα νομιζω οτι ειναι ακριβή και δεν λέει να γεμισω το σπίτι με μεγάλες κουνιες.

Κι εγώ την st Ives έχω, αλλά δεν έχουμε δει κανένα πρόβλημα. Yogini, δεν κατάλαβα ακριβώς και τι έχετε κάνει, εννοείς μάλλον ότι βάλατε το στρώμα στην πιο χαμηλή του θέση, σωστά; Ώστε τα κάγκελα να είναι ψηλά;

Θα ηθαλα να κανω μια καταγγελια για κουνια mothercare συγκεκριμενα για την Bedside. Την αγορασαμε πριν περιπου 2 μηνες γιατι κατέβαιναν τα κάγκελα και θα μας διευκολυνε.

Σημερα, οταν τον βαλαμε για υπνο, διαπιστωσαμε οτι ενα μικρο πλαστικο μερος, αυτο που κραταει το καγκελα ΟΡΘΙΑ , ειχε ξεκολλησει απο την θεση του. Φυσικα, το πλαστικο δεν βρεθηκε και ετσι ειμαστε βραδιατικα με το αγχος αμα το εφαγε και πως θα στερεωσουμε τα καγκελα γιατι εαν ξυπνησει και βαλει βαρος, πιθανον θα φυγει με τα μουτρα στο πατωμα!! Ευτυχως που το ειδαμε γιατι εαν ξυπνουσε και εκανε τα γνωστα χοροπηδηχτα στα καγκελα ( που τα κανει πολυ τελευταια λογω δοντιων) δεν ξερω και εγω τι θα ειχε γινει. Βεβαια, τωρα τι κανουμε και ΠΟΥ ειναι το μικρο πλαστικο εμρος ειναι το ζητημα.....

Μα ειναι δυνατον μια τετοια κουνια να εχει κομματια που φευγουνε και 1) μπορουν τα παιδια να το φανε και να πνιγουν 2) να υπαρχει κινδυνος το μωρο να πεσει κατω γιατι πλεον τα καγκελα δεν θα στηριζονται καλα ?? Σε ενα προιον που ειναι καινουργιο???

Δεν βρισκω προς το παρον την αποδειξη αγορας αλλα δεν δεν ξερω και εγω μεχρι που θα το φτασω το θεμα. Ειμαι εξαλη που κυκλοφορει τετοιο προιον στην αγορα. Ειναι απαραδεκτο και θετει σε κινδυνο την ζωη των παιδιων μας!

• 2 weeks later...

Εμενα οταν μου φέρανε την κουνια την σήκωσα απο το προσκέφαλο και ξεκόλλησε!!!! Το κόλλησα μετά με ξυλόκολλα!!!!

Πολυ μουφα τελικά.......... :(

Εγώ ήθελα μια κούνια εντελώς απλή που να ανεβοκατεβαίνει το κάγκελο και όχι το στρώμα γιατί το κάγκελο μπορείς να το ανεβοκατεβάσεις πολλές φορές τη μέρα. Έχουμε αυτή:

http://www.babynet.gr/site_pics/proionta/01_epipla/pali/ciak_white_big.jpg

Κόστισε 200 € πριν 2 χρόνια περίπου και ήταν από τις καλύτερες αγορές που κάναμε. Μέχρι την ηλικία που ο μικρός δοκίμαζε να σκαρφαλώσει δεν μπορούσε και τώρα που μπορεί, σκαρφαλώνει μόνο απ΄έξω και πηδάει μέσα, το ανάποδο το προσπάθησε αλλά πλέον είναι αρκετά μεγάλος για να καταλαβαίνει ότι αν δεν τα καταφέρει θα φάει τα μούτρα του και δεν ξαναδοκίμασε.

Αντί να υψώνουμε κάγκελα στα παιδιά μας για να τα προστατεύσουμε, μήπως να χαμηλώναμε το κρεβατάκι τους ώστε να μπορούν να κατεβαίνουν χωρίς κινδύνους; (Εννοείται με ασφαλές δωμάτιο).

Σε κανένα παιδί δεν έβαλα κούνια και δεν το μετάνιωσα καθόλου. Όλα "έπεσαν" από μια φορά. Κι όταν λέω πέσιμο, από τους 10 πόντους πάνω σε μαξιλάρια. Ίσα δηλαδή που τρόμαξαν λίγο και από τότε το θυμούνται, άρα φυλάγονται. Ούτε καρούμπαλα, ούτε σκαρφαλώματα... ;)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Η μόνη λύση είναι να μην ξεχνάμε πως το κρεβατάκι δεν είναι πάρκο, δηλαδή δεν είναι χώρος όπου περνά το χρόνο του ένα παιδί που δεν κοιμάται....

Θα συμφωνησω με αυτο..

Οταν το παιδακι ξυπναει το βγαζουμε απο την κουνια. Επισης δεν αφηνουμε ποτε ενα παιδι να κοιμαται χωρις καποια στοιχειωδη επιτηρηση. Σπανια ενα παιδακι θα ξυπνησει κ θα προσπαθησει να βγει μονο του. Πρωτα θα μας φωναξει.. αν δεν το ακουσουμε θα το επιχειρησει.

οσο κοιμαται δεν θα πεσει.. οταν ειναι ξυπνιο ακομα κ τα πιο ψηλα καγκελα δεν θα το εμποδισουν.. μπορει καλλιστα να χρησιμοποιησει ως σκαλακι το μαξιλαρι του, την κουβερτα του, το αρκουδακι του.. ή κ ολα μαζι.. κ μπορει να κρεμαστει απο τα καγκελα κ ριχνοντας απλα το βαρος προς τα μπροστα να πεταχτει εξω.

Μην ξεχναμε οτι τα παιδια ειναι τετραπερατα κ αηκινητα.. δεν ειναι να τα εμπιστευεσαι ουτε λεπτο μονα τους.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Σε κανένα παιδί δεν έβαλα κούνια και δεν το μετάνιωσα καθόλου. Όλα "έπεσαν" από μια φορά. Κι όταν λέω πέσιμο, από τους 10 πόντους πάνω σε μαξιλάρια. Ίσα δηλαδή που τρόμαξαν λίγο και από τότε το θυμούνται, άρα φυλάγονται. Ούτε καρούμπαλα, ούτε σκαρφαλώματα... ;)

Καλα, τρελλαθηκα!!:shock::shock: Δηλαδη απο ποια ηλικια τα εβαλες σε κρεβατι; Ειναι πολυ λογικο αυτο που λες αλλα δεν το ειχα σκεφτει και μου κανει τρομερη εντυπωση!