Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ο δικηγόρος του διαβόλου....

Recommended Posts

Η δικη μου διαπιστωση ειναι οτι η πλειοψηφια των γυναικων θελει να εργαζεται γιατι οταν μεσα απο τοσες δυσκολιες που αναφερατε με τα παιδια και τον εργοδοτη οταν πληρωνεται πρεπει να τα δωσει στον ιδιωτικο σταθμο,στην γυναικα για το σπιτι,στις βενζινες για τα χιλιομετρα,για το φαγητο καποιες φορες απ'εξω που δεν θα προλαβει να μαγειρεψει κ.τ.λ τοτε για ποιο λογο δεν καθεται σπιτι της;

Γιατι αγαπητη μου ο παιδικος διαρκει 3-4 χρονια (ενω το παιδακι μου θα στηριζεται οικονομικα απο τους γονεις του για πολυ μεγαλυτερο διαστημα) , και σιγουρα δεν ειναι ενας μισθος (και ευτυχως πια υπαρχουν περισσοτεροι δημοτικοι και επιδοτουνται και καποιοι ιδιωτικοι) . Η βενζινη παλι απ οσο ξερω δεν εχει ακριβηνει τοσο ...:roll: και φαγητο απ εξω σε μικρα παιδια δεν παιζει.

Εγω παλι αυτο που λεω ειναι οτι οποια καθετε με τα παιδια σπιτι την παιρνει και το κανει (ή ο συζυγος κανει 2 δουλειες να καλυψει το κενο) .

Η γυναικα δεν βγηκε για δουλεια απο χομπι.

Η μητερα δεν παραταει το 2 μηνων μωρο της με χαρα να παει για δουλεια.

Ο λογος που δουλευουμε ειναι γιατι δεν μας παιρνει για το αντιθετο ( η πλειοψηφεια εστω οπως και ισχυει και για τις μανουλες που μενουν σπιτι οτι της παιρνει)

Και δεν θα κρινω ποτε την μια ή την αλλη. Ολοι προσπαθουμε για το καλυτερο αυριο των παιδιων μας.

Να καταλαβω την μανα που εργαζεται οταν μεγαλωσουν τα παιδια λιγο οτι το κανει απο δικη της αναγκη.

Αλλα οταν μιλαμε για βρεφη.....

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

• Replies 191
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

μάρτυς ασκεί το επάγγελμα της εκπαιδευτικού (το οποίο είναι το επάγγελμα που ονειρεύονται όλες οι εργαζόμενες μητέρες). Γι' αυτό δε δικαιούται να καταθέσει άποψη και ζητάμε να διαγραφεί η μαρτυρία της από τα πρακτικά.

Αγαπητη συμπεθερουλα ... θα συμφωνησω με την προλαλησασα.:mrgreen::mrgreen:

Τα ωραρια της εκπαιδευτικου δεν εχουν καμια σχεση με των υπολοιπων μαρτυρων.

Η αβεβαιοτητα του αυριο δεν υφισταται.:roll:

Η γονικη σας αδεια παλι.....δεν συγκρινετε :lol::lol:

Και τελος 15 μερες Χριστουγεννα - Πασχα και 3 μηνες καλοκαιρι ειστε σπιτακι σας με τα παιδακια σας.

Αχ λαθος αποφαση πηρα οταν διαλεγα ειδικοτητα :mrgreen:

Αν γυρνουσες στην θεση της εργαζομενης μητερας σαν εκπαιδευτικος σε ιδιωτικο φροντηστηριο σε συνδυασμο με ιδιαιτερα θα ενοιωθες το ιδιο πιστευεις?

Δεν ξέρω κορίτσια για εσάς αλλά εγώ εάν είχα την οικονομική δυνατότητα θα ήθελα να ήμουν σπίτι και να μεγαλώνω τα παιδιά μου όπως θέλω και εγώ γιατί καλές οι γιαγιάδες και οι παππούδες αλλά δυστυχώς κακομαθαίνουν τα παιδιά και πολλές φορές δεν λειτουργούν όπως οι γονείς.Εγώ πολλές φορές νευρίαζα πάρα πολύ με τα πεθερικά μου που μου κράταγαν την κόρη πιο μικρή και ο άντρας μου μου έλεγε "αν σ'αρέσει".

Πάντως τώρα θα ήθελα μια δουλειά πιο λίγες ώρες απο την τωρινή μου.Ενα 4ωρο θα ήταν ιδανικό νομίζω.Τώρα που θα γυρίσω στην δουλειά θα πρέπει να φεύγω στις 8 και να γυρίζω περίπου στις 6.Δύσκολα πολύ τα πράγματα.

Aν ημουν και εγω εκπαιδευτικος δεν θα το συζητουσα να μην δουλευω. Στον ιδιωτικο τομεα ομως τα πραγματα ειναι αλλιως. Πριν σταματησω την δουλεια το ωραριο μου ηταν να φευγω 12 η ωρα απο το σπιτι και να γυρναω 10 η ωρα το βραδυ στη καλυτερη των περιπτωσεων. Δουλευα τουλαχιστον δυο Σαββατοκυριακα τον μηνα και Χριστουγεννα και Πασχα. Το καλοκαιρι επαιρνα 20 ημερες αδεια στην καλυτερη των περιπτωσεων παλι. Λογω της φυσης της δουλειας οταν συνεβαινε κατι εκτακτο στη δουλεια ημουν υποχρεωμενη να πηγαινω οτι ωρα κι αν ηταν, ακομα και μεσα στη νυχτα. Τωρα πειτε μου με αυτη την δουλεια θα μπορουσατε να ανταποκριθειτε στις αναγκες ενος παιδιου??????

Η γυναικα καλο ειναι να δουλευει οταν οι συνθηκες της δουλειας της ειναι ανθρωπινες. Και συνηθως αυτο συμβαινει μονο στο δημοσιο. Αρα ναι ψηφιζω να δουλευει η γυναικα αλλα στα πλαισια των δυνατοτητων της και οχι κανοντας τον σουπερμαν για να επιβιωσει.

Γιατι αγαπητη μου ο παιδικος διαρκει 3-4 χρονια (ενω το παιδακι μου θα στηριζεται οικονομικα απο τους γονεις του για πολυ μεγαλυτερο διαστημα) , και σιγουρα δεν ειναι ενας μισθος (και ευτυχως πια υπαρχουν περισσοτεροι δημοτικοι και επιδοτουνται και καποιοι ιδιωτικοι) . Η βενζινη παλι απ οσο ξερω δεν εχει ακριβηνει τοσο ...:roll: και φαγητο απ εξω σε μικρα παιδια δεν παιζει.

Εγω παλι αυτο που λεω ειναι οτι οποια καθετε με τα παιδια σπιτι την παιρνει και το κανει (ή ο συζυγος κανει 2 δουλειες να καλυψει το κενο) .

Η γυναικα δεν βγηκε για δουλεια απο χομπι.

Η μητερα δεν παραταει το 2 μηνων μωρο της με χαρα να παει για δουλεια.

Ο λογος που δουλευουμε ειναι γιατι δεν μας παιρνει για το αντιθετο ( η πλειοψηφεια εστω οπως και ισχυει και για τις μανουλες που μενουν σπιτι οτι της παιρνει)

Και δεν θα κρινω ποτε την μια ή την αλλη. Ολοι προσπαθουμε για το καλυτερο αυριο των παιδιων μας.

Να καταλαβω την μανα που εργαζεται οταν μεγαλωσουν τα παιδια λιγο οτι το κανει απο δικη της αναγκη.

Αλλα οταν μιλαμε για βρεφη.....

Οχι δεν τις παιρνει ολες να το κανουν κανεις λαθος κι εδω μιλαω προσωπικα,δεν υπαρχει κανενας για βοηθεια.Οσο για την βενζινη εγω θελω τουλαχιστον 120 ευρω μονο για τις υποχρεωσεις του σπιτιου και των παιδιων.Δεν κρινω καμια απλα το ανεφερα με αυτον τον τροπο για να σου αποδειξω η κλεισουρα δεν αντεχεται ευκολα και δεν ειναι στο σπιτι ολα ροδινα,οπως εσενα ο εργοδοτης σου σε φορτωνει με περισσοτερη δουλεια ετσι και στο σπιτι οταν δεν εργαζεσαι σε φορτωνουν κι αλλο κι αλλο κι εσυ πρεπει να το κανεις γιατι θα σου πουν ¨εσυ δεν εργαζεσαι,κι ας δουλευεις σκληρα.Δημοτικοι σταθμοι μπορει να υπαρχουν αλλα ολοι ξερουμε τι παιζει με το δημοσιο και τα στελνουμε σε ιδιωτικους.Να ξεκαθαρισω οτι ειμαι υπερ να εργαζεται η γυναικα για ισορροπια και δεν μπορω να παρουσιαζοναι ολα ωραια και καλα το να εισαι σπιτι ολη μερα,ναι εχω την πολυτελεια να ειμαι σπιτι οταν ειναι αρρωστα τα παιδια και πολλα αλλα,αλλα ειναι πολλα και αυτα που δεν εχω.

6/8/2000-25/6/2003-6/5/2007-11/1/2010

Διαφημίσεις

Οχι δεν τις παιρνει ολες να το κανουν κανεις λαθος κι εδω μιλαω προσωπικα,δεν υπαρχει κανενας για βοηθεια.

Toνισα οτι αναφερομαι στην πλειοψηφια :wink:

Οσο για την βενζινη εγω θελω τουλαχιστον 120 ευρω μονο για τις υποχρεωσεις του σπιτιου και των παιδιων..

Εγω παλι δεν ξεπερναω τα 70 . Παιζει ρολο και το ποσα κυβικα ειναι το αμαξι μαλλον :roll:

Δεν κρινω καμια απλα το ανεφερα με αυτον τον τροπο για να σου αποδειξω η κλεισουρα δεν αντεχεται ευκολα και δεν ειναι στο σπιτι ολα ροδινα.

Καμια δεν κρινει καμια.Αυτο ειναι το σιγουρο. Καμια δεν εχει δικαιωμα να κρινει καμια γιατι ολες κανουμε οτι μπορουμε, οπως μπορουμε.

οπως εσενα ο εργοδοτης σου σε φορτωνει με περισσοτερη δουλεια ετσι και στο σπιτι οταν δεν εργαζεσαι σε φορτωνουν κι αλλο κι αλλο κι εσυ πρεπει να το κανεις γιατι θα σου πουν ¨εσυ δεν εργαζεσαι,κι ας δουλευεις σκληρα.

Απλα σπιτι δεν θα μου πεις κανεις να βαλω πρωτα την δουλεια μου και μετα να κοιταξω το παιδι μου. Το οτι και οι 2 δουλευουμε σκληρα ειναι κατανοητο. Και ισως κακως μπηκαμε σε διαδικασια συγκρισης :roll:

Δημοτικοι σταθμοι μπορει να υπαρχουν αλλα ολοι ξερουμε τι παιζει με το δημοσιο και τα στελνουμε σε ιδιωτικους.

Προσωπικα το εστειλα σε ιδιωτικο, βιωσα τα χειροτερα και οταν μετεφερα το παιδι σε Δημοτικο βρηκα την υγεια μου και το παιδι μου το χαμογελο .

Μακαρι να εβρισκα νηπιο ανταξιο του Δημοτικου βρεφικου που πηγαινε :roll:

Να ξεκαθαρισω οτι ειμαι υπερ να εργαζεται η γυναικα για ισορροπια και δεν μπορω να παρουσιαζοναι ολα ωραια και καλα το να εισαι σπιτι ολη μερα,ναι εχω την πολυτελεια να ειμαι σπιτι οταν ειναι αρρωστα τα παιδια και πολλα αλλα,αλλα ειναι πολλα και αυτα που δεν εχω.

Εχεις εργαστει στον ιδιωτικο τομεα οντας μητερα?

Γιατι το εχεις αποριψει αφου πιστευεις οτι ειναι καλυτερα? Χωρις καμια παρεξηγηση και αν θελεις μου απαντας (απλα απορια δικη μου τιποτα παραπανω - απλη κουβεντα κανουμε - μπορει και να το εχεις ηδη αναφερει)

:oops::oops: απο το τικερακι ειδα οτι εισαι εγκυος στο 1ο (με το καλο να το υποδεχθειτε :D:D) .

Οποτε αλλαζω την ερωτηση. Εργαζεσαι τωρα ?

Kαι διαβαζοντας ενα ποστ βρηκα το μεγαλυτερο μειον της μητερας νοικοκυρας .

Δεν μπορει να φυγει απο την σχεση-γαμο οταν εκεινος μετατρεπετε σε φυλακη. Οταν αυτο που ζει την ποναει. Γιατι πολυ απλα δεν ειναι ευκολο να ανταπεξελθει.

Εξαρταται απο τον συζυγο απολυτα.

Κατα'ρχην δεν με εχει πειραξει κατι οποτε μην αισθανεσαι ασχημα αλλα στο οτι δεν πρεπει να μπαινουμε σε συγκριση συνφωνω,πανω απ'ολα ειμαστε μητερες.Εγω δεν μενω Αθηνα γι'αυτο και θελω τοση βενζινη,τα λιγοτερα χιλιομετρα που θα κανω ειναι 30 μονο για σουπερ μαρκετ,οποτε στην περιπτωση που θα δουλευα θα ηθελα αλλα τοσα χρηματα.Επισης δεν εχω τους δικους μου κοντα,για να παω στο γιατρο πρεπει να ερθει η μητερα μου κανοντας 3 ωρες για να ερθει και αλλες τοσες για να φυγει,δεν μενω τοσο μακρια απλα δεν οδηγει και με τα λεωφορεια αργει.Οσο για το τικερακι πρεπει να βρω κατι εξυπνο σαν της Αλκυωνης γιατι εχω 3 παιδια και ενα στην κοιλια,που να χωρεσουν;:lol:Εχω εργαστει στο παρελθον οταν εμενα Πειραια με ενα παιδι 2 χρονων και εμεινα πολυ γρηγορα εγκυος το οποιο δεν τους αρεσε και με απελυσαν οταν τελειωσε η συμβαση μου.Ειχα την μικρη σε δημοσιο και συνεχεια ηταν αρρωστη(οχι οτι φταιει το δημοσιο)μεχρι που χειρουργηθηκε στο αυτι.Την ειχα παρει πολλες φορες συγκαμενη και μια φορα τους ειχε πεσει απο την κουνια,ασ'τα.Οποτε τωρα που ξερεις καποια πραγματα πιστευω να καταλαβαινεις και πως απαντησα.

Kαι διαβαζοντας ενα ποστ βρηκα το μεγαλυτερο μειον της μητερας νοικοκυρας .

Δεν μπορει να φυγει απο την σχεση-γαμο οταν εκεινος μετατρεπετε σε φυλακη. Οταν αυτο που ζει την ποναει. Γιατι πολυ απλα δεν ειναι ευκολο να ανταπεξελθει.

Εξαρταται απο τον συζυγο απολυτα.

Αν εξαιρεσεις οτι εχει πολλες απαιτησεις απο εμενα,εχω παρα πολυ καλο συζυγο.Δεν θελω να παρεξηθει η σχεση μου με εκεινον απο αυτα που εγραψα,ουτε στα χρηματα με προβληματιζει,ασχετα αν ειμαστε δυσκολα γιατι δουλευει ενας και το καταλαβαινω κι εγω αυτο.Βεβαια μου το λεει συνεχεια οτι χωρις εσενα δεν θα εκανα τιποτα γιαυτο εχω κρεμαστει απο πανω σου,ειναι κι αυτος ενα παιδι που μεγαλωνει μαζι με τα αλλα.

Διαφημίσεις

Με 3 παιδια και ενα στην κοιλια ρε συ τι να σου πω εγω για κουραση και να μην γελασεις . :roll:

.Δεν θελω να παρεξηθει η σχεση μου με εκεινον απο αυτα που εγραψα,

Δεν αναφερομουνα σε δικο σου ποστ. Δεν εδωσες ποτε την εντυπωση ανασφαλειας του αυριο με το εταιρον ημιση

Δεν αναφερομουνα σε δικο σου ποστ. Δεν εδωσες ποτε την εντυπωση ανασφαλειας του αυριο με το εταιρον ημιση

Οκ!καταλαβα λαθος.

Αν μια μανα πιστεψει πραγματικα οτι ειναι σωστο να απομακρυνθει απο τον συζυγο γιατι κινδυνευει η ψυχικη της η η σωματικη της υγεια και μαζι και του παιδιου της δεν νομιζω οτι θα κολλησει στο οτι δεν δουλευει. Μια γυναικα που θελει να παρει τη ζωη τη δικη της στα χερια της αλλα και του παιδιου της θα κανει τα παντα για να σταθει στα ποδια της και να κανει το καλυτερο. Το οτι δεν δουλευει σιγουρα κανει πιο δυσκολα τα πραγματα αλλα δεν ειναι λογος για να μεινει σε μια σχεση αδιεξοδο. Δικαιολογια μπορει να ειναι, αιτια οχι. Στα δυσκολα φαινεται η μανα.

• 2 years later...

Ωραιο θέμα... κρίμα που δεν κινείται πια :)

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Διαφημίσεις

χαχαχαχαχ!χαιρομαι που εχετε ακομα κεφια..με οσα συμβαινουν τον τελευταιο καιρο..συνεχιστε παρακαλω...

παρεπιπτοντως το ματιασανε παλι το φορουμ.της τρελης εγινε σημερα μαλλον φταιει η αποτομη αλλαγη του καιρου..:lol::lol::lol:.

ελενακι

εμπρός της γης οι κολασμένες, οι άνεργες και οι έχουσες χρέη εμπρός!!!

(ή αυτό ή λευκο πουκαμισάκι και στο δαφνί) ;)

Ενώ είναι γραπτός λόγος, νιώθω ότι ακούγεται. Έχει χροιά! - Marcella - http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=84479