Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ο δικηγόρος του διαβόλου....

Recommended Posts

www.freeinquiry.gr/pro.php?id=866

Και μη μου πείτε πως δεν πρέπει να κοιτάμε τους κληρικούς και πως έχουν κι αυτοί ανθρώπινες αδυναμίες! Αυτές δεν είναι "αδυναμίες"!

Και ρωτάω πάλι (και φωνάζω πάλι)..... ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ; Είναι τυχαίο πως τέτοιες συμπεριφορές φωλιάζουν στους κόλπους της εκκλησίας;;;;;

Το διάβασα και θα μπορούσε να είναι εξολοκλήρου γεγονότα από μια σημερινή εφημερίδα.

Οπότε δεν κατάλαβα τι ακριβώς αποδεικνύει αυτό το άρθρο...

Ότι την εποχή του Βυζαντίου γίνονταν ακριβώς τα ίδια με αυτά που γίνονται σήμερα; Περίμενε κάποιος κάτι το διαφορετικό; Υπήρχε σε κάποιους η πεποίθηση ότι την εποχή του Βυζαντίου όλοι οι άνθρωποι ήταν άγιοι, δεν υπήρχε διαφθορά στην πολιτική και στην εκκλησία και ο απλός λαός βρίσκονταν σε διαφορετικό επίπεδο πνευματικότητας από ότι σήμερα;

.....δε νομίζω τάκη....

Διαφημίσεις

• Replies 191
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ζεττα,αν,που δεν το πιστευω,καταληξεις γραφικη,θα καταληξεις οσο γραφικη θα καταληξω εγω η οι αλλες κοπελες που υποστηριζουμε το αντιθετο.

Επισης,βασικο,στο παιχνιδι αυτο δεν καταγραφονται ακριβως αποψεις,αλλα επιχειρηματα.Δεν ειναι υποχρεωτικο,οπως προαναφερει η Αλκυονη,να λεμε την αποψη μας,αλλα να αντιδικουμε.

Δηλαδη μπορει εγω να σε "κοντραρω" καποια στιγμη υποστηριζοντας τον αθεισμο πχ και πιο κατω να κοντραρω μια κοπελα που τον υποστηριζει.

Ετσι το εχω αντιληφθει εγω τουλαχιστον (μπορει να κανω λαθος).

Οποτε μη μασας,συνεχισε γιατι κι'εσυ τα γραφεις ωραια,οχι μονο το Φυστικιδιο ;).

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

Ζεττα,αν,που δεν το πιστευω,καταληξεις γραφικη,θα καταληξεις οσο γραφικη θα καταληξω εγω η οι αλλες κοπελες που υποστηριζουμε το αντιθετο.

Επισης,βασικο,στο παιχνιδι αυτο δεν καταγραφονται ακριβως αποψεις,αλλα επιχειρηματα.Δεν ειναι υποχρεωτικο,οπως προαναφερει η Αλκυονη,να λεμε την αποψη μας,αλλα να αντιδικουμε.

Δηλαδη μπορει εγω να σε "κοντραρω" καποια στιγμη υποστηριζοντας τον αθεισμο πχ και πιο κατω να κοντραρω μια κοπελα που τον υποστηριζει.

Ετσι το εχω αντιληφθει εγω τουλαχιστον (μπορει να κανω λαθος).

Οποτε μη μασας,συνεχισε γιατι κι'εσυ τα γραφεις ωραια,οχι μονο το Φυστικιδιο ;).

Κι εγώ συμφωνώ καθώς κι εγώ έτσι αντιλήφθηκα το topic. Ότι ξεκινάμε να κουβεντιάζουμε για ένα θέμα όχι για να υπερασπιστεί ο καθένας με πάθος τις προσωπικές του πεποιθήσεις αλλά για να κάνουμε μια "ακαδημαϊκή" συζήτηση με επιχειρήματα που δεν αντανακλούν πάντα τις τελικές μας απόψεις.

Πολλοί από εμάς κάνουμε και μόνοι μας παρόμοιες "εσωτερικές συζητήσεις" για να καταλήξουμε να έχουμε μια άποψη σε ένα θέμα ή και για να ελέγξουμε τις παγιωμένες απόψεις μας ;).

Επίσης και εγώ προσπαθώ να λαμβάνω διαφορετικές θέσεις ανάλογα με τη ροή της συζήτησης ελέγχοντας τα επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές.

Νομίζω ότι είναι κρίμα ενώ ξεκινήσαμε όλοι τη συζήτηση κάτω από αυτό το πρίσμα να αρχίσουμε ένας ένας να αποχωρούμε θιγμένοι ενώ μπορούμε κάλλιστα να αντιφέρουμε τα δικά μας επιχειρήματα και να συνεισφέρουμε με τον καλύτερο τρόπο στη συζήτηση.

.....δε νομίζω τάκη....

Αν δεν αλλαξοπιστήσουν, θα θανατωθούν! They will be put to death because they changed their religion!Σεπτεμβρίου 2nd, 2009GR: (Scroll down for the English text)

Αυτές οι δυο γυναίκες θα πεθάνουν!Στο Ιράν, η 27χρονη Μεργιέμ (Μαρία) Ρόσταμπουρ και η 30χρονη Μαρζιέχ Εσμεϊλαμπάντ θα πεθάνουν με το αιτιολογικό της αλλαγής θρησκεύματος.1 Σεπτεμβρίου 2009Στο Ιράν, η 27χρονη Μεργιέμ (Μαρία) Ρόσταμπουρ και η 30χρονη Μαρζιέχ Εσμεϊλαμπάντ θα πεθάνουν επειδή άλλαξαν θρήσκευμα.

Σύμφωνα με την είδηση της εφημερίδας Bild, στο Ιράν, δύο γυναίκες καταδικάστηκαν σε θάνατο με την κατηγορία ότι έγιναν χριστιανές.

Η Meryem και η Marziah που κρατούνται σε φυλακή της Τεχεράνης μαστιγώνονται κάθε φορά που ο ιμάμης καλεί για προσευχή τους πιστούς μουσουλμάνους, ταπεινώνονται και τιμωρούνται με στέρηση τροφής και νερού.

Συνελήφθηκαν στις 5 Μαρτίου όταν έγινε έφοδος στο σπίτι τους και βρέθηκε εκεί η Καινή Διαθήκη. Η υπερασπιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συγγραφέας Sabatina James που αγωνίζεται για την απελευθέρωσή τους διαμαρτύρεται: «Ζουν στην απομόνωση και ανακρίνονται με τα μάτια κλειστά. 5 φορές την ημέρα, όταν ο ιμάμης καλεί σε προσευχή, μαστιγώνονται. Τους δίνουν πολύ λίγο νερό και φαγητό.»

Σύμφωνα με τους Ισλαμικούς νόμους του Ιράν, όσοι εγκαταλείπουν το ισλάμ, αν πρόκειται για γυναίκες, 5 φορές την ημέρα-τις ώρες που καλούνται οι «πιστοί» σε προσευχή- μαστιγώνονται και μέχρι να υποκούσουν (εννοεί να επιστρέψουν στο ισλάμ) ευτελίζεται η ποιότητα της ζωής τους και μειώνεται η ποσότητα φαγητού και νερού που τους παρέχεται.

Πηγή: http://haber. mynet.com/ detay/dunya/ bu-iki-kadin- idam-edilecek/ 468288ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Στην ιστοσελίδα της Sabatina James, συγκεκριμένα στη σελίδαhttp://www.sabatina -ev.de/Botschaft .html υπάρχει περιεκτική αναφορά στην υπόθεση. Εκεί μαθαίνουμε ότι οι δυο γυναίκες κρατούνται από τον Μάρτιο στη φυλακή Evin, αρχικά σε ένα κελί με άλλες 25 γυναίκες και στη συνέχεια σε απομόνωση, ότι η πρώτη μέρα της δίκης ήταν στις 9 Αυγούστου και ότι παρότι ο δημόσιος κατήγορος κ. Haddad πίεσε να απαρνηθούν την πίστη τους γραπτά και προφορικά, εκείνες δήλωσαν επανειλημμένα ότι «δεν μετανιώνουν για τίποτα

και δεν θα αρνηθούν την πίστη τους στον Χριστό».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2: Στην ιστοσελίδα http://www.isaveliv es.be/en/ node/3401 υπάρχει παλιότερο άρθρο της 9ης Απριλίου, πριν δηλ. καταδικαστούν οι δυο κοπέλες. Μεταξύ άλλων διαβάζουμε ότι οι αρχές ζήτησαν από τις οικογένειές τους 400.000 δολάρια για να τις ελευθερώσουν (οι οικογένειες δεν τα είχαν, πρότειναν να υποθηκεύσουν τα σπίτια τους αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό) και ότι δεν τους έδιναν πρόσβαση σε δικηγόρο αλλά τους επέτρεπαν να δέχονται μια επίσκεψη την εβδομάδα και… ένα τηλεφώνημα 1 λεπτού την ημέρα η καθεμιά! Εκεί υπάρχουν και κάποιες διευθύνσεις

όπου μπορούσε να απευθυνθεί κανείς μέχρι τοις 20 Μαΐου. Το άρθρο μάλλον προέρχεται από την ιστοσελίδα της Διεθνούς Αμνηστίας. Δείτε εδώ την περιληπτική αναφορά της Διεθνούς Αμνηστίας στην υπόθεση: http://www.amnesty. org/en/library/ info/MDE13/ 030/2009/ en

Βεβαια αυτο δεν αποδεικνυει τιποτα. Μια ομολογια πιστης κανουν οι καημενες.Κατι τετοια διαβαζουμε εμεις οι αφελεις εγγραμματοι χριστιανοι στα συναξαρια των Αγιων της Εκκλησιας μας.Καπως ετσι ενδυναμωνεται η πιστη μας.Καπως ετσι βλεπουμε το Θεο να ζει αναμεσα μας.Και οποιος πει οτι δεν τον βλεπει ειναι μεγαλος ψευτης.Εννοω απο εμας τους θρησκους φυσικα.

Υπαρχει μια δεηση που λεγεται σε ολες τις ακολουθιες των ορθοδοξων. ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΙΣΟΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΑΠΟΝΤΩΝ ΗΜΑΣ.και η απαντηση...ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ.

Υ.Γ. Πολυ μας διασκεδασε αυτο το αρθρο αλκυον. Να σου υπενθυμισω οτι εχουν γκρεμισει και αρχαιους ναους της πατριδος μας.Μπορεις να μας αναρτησεις σχετικα αρθρα.Εκτος αν δεν σε πολυενδιαφερει αν καιγεται η ΕΛΛΑΣ!!

"Εύχομαι στους Γερμανούς από ελληνίζοντα φαντάσματα να γίνουν Έλληνες."Φρειδερίκος Νίτσε

Δίχως Ελληνικές σπουδές, δεν υπάρχει εκπαίδευση.

Leo Tolstoy

Διαφημίσεις

Mε μπερδέψατε λίγο από τον Θεό πήγαμε στους ομοφυλόφιλους και μετά το γυρίσαμε στους Παπάδες αν δεν κάνω λάθος η alcyon είχε γράψει στην αρχή ότι δεν εκφράζουμε τις προσωπικές μας απόψεις αλλά κάνουμε τον συνήγορο του διαβόλου.

θεοδώρα3 πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι δουλειά έχει το άρθρο που παρέθεσες και τι προσφέρει στη συζήτηση αν θέλεις τοποθέτησε το στα δικαιώματα και τους νόμους για τον ενήλικα και το παιδί δεν νομίζω πως θα βρεις κάποιον που θα συμφωνήσει με αυτό που γίνεται στο Ιράν αλλά και και το αντίστροφο να γινόταν πάλι δεν θα συμφωνούσα είμαι κατά στον φονταμεταλισμό από όποια πλευρά και αν προέρχεται.

Τώρα ότι οι εκπρόσωποι της εκκλησίας έχουν κάψει -αφορίσει και προσπαθησαννα απομονώσουν ότι δεν τους ταιριάζει και είναι ανεμειγμένοι σε ένα σωρό σκάνδαλα μόνο άτομα που εθελοτυφλούν δεν τα γνωρίζουν.

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Η πίστη είναι υπέροχη. Η ελπίδα επίσης! Η αισιοδοξία, η δικαιοσύνη κτλ κτλ.

Οι θρησκείες όμως νομίζω πως χρησιμοποιούν αυτές τις έννοιες σε μια ιδεολογία, σε μια κοσμοθεωρία (ατεκμηρίωτη συνήθως).

Κάποιοι άνθρωποι (ιερωμένοι ή μη) χρησιμοποιούν το θρησκευτικό συναίσθημα των άλλων για να επιτύχουν τους σκοτεινούς στόχους τους.

Οι θρησκευόμενοι πρέπει να είναι ΠΟΛΥ προσεκτικοί και να κρίνουν ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ λέγεται, έτσι ώστε να μην πέφτουν (όσο αυτό είναι δυνατό) σε τέτοιες παγίδες. Η θρησκεία όμως προσφέρεται για τη δημιουργία τέτοιων παγίδων ακριβώς λόγω της "υφής" της. Δηλαδή βασίζεται σε δόγματα (τα οποία εξ ορισμού δεν επιδέχονται κρίση).

Όλα τα παραπάνω είναι εκφράσεις του ίδιου πράγματος.

Επίσης ξανά υπενθύμηση...οτιδήποτε λέω δεν αντικατοπτρίζει και τα δικά μου πιστεύω ή θέσεις.Δικηγόρος του διαβόλου είμαι σε αυτό το τόπικ.

Για το άρθρο, έτυχε να το δω εχθές στο parents από κάποιο άλλο μέλος ως νέο θέμα, και μου φάνηκε ενδιαφέρον. Για αυτό το παρέθεσα. Επίσης ήθελα να τονίσω πως οι θρησκευτικοί κύκλοι ΔΕΝ κρύβουν πάντα καλά πράγματα. Συχνά κρύβουν και μια σκοτεινή πλευρά της ζωής.

Θεοδώρα3.... να δεις πόσο συμφωνούμε μεταξύ μας!! :shock::lol:

Άκου λοιπόν.... Αυτό που παρέθεσες ... είναι μια θρησκευτική αντίδραση σε αλλαγή πίστης. Μόνο που η αντίδραση αυτή προέρχεται από άλλο δόγμα. Είναι φυσικά κατακριταία η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δε σου κάνει εντύπωση πως γίνονται στο όνομα του Θεού;;; Αυτό λέω...... Πως τα χειρότερα πράγματα γίνονται στο όνομα του Θεού και της Πίστης.... και όχι για το Θεό και την Πίστη.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

ΓΙΑ τον Θεό και την πίστη οι γυναίκες αυτές δίνουν τη ζωή τους και βασανίζονται. Ίσως μάλιστα προσεύχονται και για τους βασανιστές τους, όπως όλοι οι Άγιοι.

Για το θέμα των παπάδων και των θρησκόληπτων και των καταστάσεων στους χώρους της εκκλησίας που κάθε άλλο παρά τιμούν τη Χριστιανοσύνη, θα να κάνω μία ρητορική ερώτηση:

Οι γιατροί μας λένε να κόψουμε το κάπνισμα ενώ οι ίδιοι τις περισσότερες φορές καπνίζουν. Εμείς τί πρέπει να κάνουμε; Αυτό που μας συμβουλεύουν ή να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους;

"Εύχομαι στους Γερμανούς από ελληνίζοντα φαντάσματα να γίνουν Έλληνες."Φρειδερίκος Νίτσε

Leo Tolstoy

Θέλει να αυτοκτονήσει

αγοράκι 6 χρονών

που μεγαλώνει με ζευγάρι

ομοφυλόφιλων

Ένας άσχημος πόλεμος μαίνεται πάνω από την τύχη ενός 6-χρονου αγοριού στις ΗΠΑ, που ανατράφηκε μέσα σε ζευγάρι ομοφυλόφιλων οι οποίοι είχαν κερδίσει την επιμέλεια του παιδιού το 2000, με μια δικαστική απόφαση - ορόσημο (*).

Οι ομοφυλόφιλοι τότε χαιρέτισαν την απόφαση του Δικαστηρίου ως μια σημαντική νίκη για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, αλλά το αγόρι έχει γίνει από τότε ένα προβληματικό παιδί που χτυπάει τους δασκάλους του και επαναλαμβάνει συνεχώς ότι θέλει να αυτοκτονήσει, σύμφωνα με την έκθεση ειδικού πραγματογνώμονα που εξέτασε το παιδί, κατά παραγγελία του σχολείου του.

Η έκθεση «ξύπνησε» την μητέρα του παιδιού, η οποία έχει αποφασίσει τώρα να αγωνιστεί για να έχει περισσότερη πρόσβαση στο γιο της, ο οποίος ζει με τους δύο άνδρες, κατόπιν δικαστικής απόφασης δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, το οποίο ανέθεσε την επιμέλεια σε ένα γκέι ζευγάρι, θεωρώντας την γυναίκα που το κυοφόρησε και το έφερε στον κόσμο ως «παρένθετο πρόσωπο».

Η μητέρα λέει ότι ποτέ δεν ήταν ένα «παρένθετο πρόσωπο» και ότι ο πατέρας – που υπήρξε κάποτε στενός της φίλος και υπάλληλός στην εργασία της – και ο εραστής του, είχαν σκοπό να μεγαλώσουν όλοι μαζί το παιδί ως «γονεϊκό τρίο».

"Απλώς δεν είχα συναντήσει τον σωστό τύπο ακόμα», δήλωσε η 52χρονη Courtney St. Clement, που ποτέ δεν είχε γίνει γνωστή στον Τύπο, ούτε της είχε δοθεί η ευκαιρία να εκφραστεί για την εμπειρία της αυτή.

"Συνεχώς έλεγαν (το gay ζευγάρι) ότι είχαν πολλά χρήματα και εκείνο το χρόνο, ένιωθα σαν να είχα παντρευτεί έναν γιατρό. Είπαν," Είμαστε μια οικογένεια. " θα πρέπει να ζήσουμε όλοι μαζί, αλλά δεν το προχωρήσαμε ποτέ μέχρι εκεί".

Η St. Clement, η οποία έχει δικό της γραφείο συμβούλων επιχειρήσεων και κατοικεί στο Upper West Side της Νέας Υόρκης, δεν είχε καμία υποψία για το πόσο άσχημα θα κατέληγαν τα πράγματα σχετικά με τον γιο της, του οποίου το όνομα παραμένει κρυφό.

Δίνει μπουνιές και κλωτσιές στους δασκάλους του, χτυπάει και δαγκώνει τον εαυτό του, καταριέται και λέει ότι θέλει να αυτοκτονήσει, πιο συχνά από δύο φορές το μήνα, σύμφωνα με τη νέα έκθεση που συντάχθηκε τον Ιανουάριο από το Κέντρο Μελέτης του Παιδιού (NYU's Child Study Center).

H έκθεση αναφέρει επίσης ότι φιλάει επανειλημμένα και αγγίζει ανάρμοστα τους άλλους συμμαθητές του, ενώ μια φορά έτρεξε γυμνός στον χώρο του σχολείου.

«[Το παιδί] έχει σοβαρά προβλήματα συμπεριφοράς στο σχολείο», είπε η έκθεση, η οποία βασίστηκε σε προσωπική επαφή και εξέταση του αγοριού από δύο εμπειρογνώμονες, μαζί με συνεντεύξεις από τους δασκάλους του, τους δύο γονείς του και τους συντρόφους τους.

Η έκθεση αποδίδει τον προβληματικό χαρακτήρα του παιδιού, εν μέρει, στην "εχθρότητα" μεταξύ των γονέων του.

"Η μητέρα και ο πατέρας του πάντα ζούσαν χωριστά και είχαν εξαιρετικά σημαντικές διαφορές όσον αφορά την επιμέλεια του παιδιού και την επίκοινωνία από πολύ νωρίς», αναφέρει η έκθεση, η οποία συνιστά το δικαστήριο να διορίσει κηδεμόνα για το παιδί.

Το παιδί πήγε σε Παιδικό Σταθμό, αλλά μετά από μόλις δύο εβδομάδες το έδιωξαν, λόγω της συμπεριφοράς του και το ανέθεσαν σε ένα ιδιωτικό ειδικό σχολείο στο Upper East Side.

Η St. Clement λέει ότι η κατάσταση στην «οικογένεια» χάλασε, όταν ο πατέρας, ο 47χρονος ωρομίσθιος εκπαιδευτικός, Gerald Casale και ο φίλος του, ο 46χρονος δικηγόρος, Ernest Londa, άρχισαν να της απαγορεύουν να βλέπει το (τότε) 6-μηνών βρέφος της. Κατόπιν αυτού η μητέρα κατάφυγε στα Δικαστήρια για να πάρει την επιμέλεια του παιδιού.

Το gay ζευγάρι υποστήριξε ότι ενήργησαν έτσι βάσει προηγούμενης συμφωνίας που είχαν κάνει με την St. Clement, σύμφωνα με την οποία, η St. Clement απλώς θα έφερνε στον κόσμο το παιδί και μετά θα αποχωρούσε από το προσκήνιο, αφήνοντας εκείνους να μεγαλώσουν μόνοι τους το παιδί.

"Νομίζω ότι ο ισχυρισμός της St. Clement έχει κενά", είπε η δικηγόρος του Casale, Phyllis Levitas.

"Ο πελάτης μου και εγώ πιστεύουμε ότι δεν είναι καλό για το συμφέρον του παιδιού να συζητήσουμε την υπόθεση με τα μέσα ενημέρωσης."

Η St Clement αμφισβήτησε την απόφαση που εξέδωσε η δικαστής Marylin Diamond, - του Δικαστηρίου του Manhattan -, για την επιμέλεια του παιδιού, βλέποντας την ανησυχητική συμπεριφορά του παιδιού στο σχολείο, και με την συμβουλή παιδίατρου ζήτησε να ορισθεί από το δικαστήριο ειδικός πραγματογνώμονας για να εξετάσει το παιδί.

Στην συνέχεια, αποφασίστηκε μία νέα δικαστής, η Joan Lobis, να επανεξετάσει την υπόθεση.

Η μητέρα είναι μέλος της «Συμμαχίας για την Δικαστική Δικαιοσύνη», μιας ομάδας με επικεφαλής τον ακτιβιστή Anthony DeRosa, που αποτελείται από τουλάχιστον 20 άτομα - μέλη, τα οποία θεωρούν ότι οι δικαστικές τους υποθέσεις δεν κρίθηκαν σωστά από τους Δικαστές, εξαιτίας προσωπικών συμφερόντων των δικαστών.

(*) Το άρθρο είναι του 2004, από την New York Post .

Leo Tolstoy

ΓΙΑ τον Θεό και την πίστη οι γυναίκες αυτές δίνουν τη ζωή τους και βασανίζονται. Ίσως μάλιστα προσεύχονται και για τους βασανιστές τους, όπως όλοι οι Άγιοι.

Για το θέμα των παπάδων και των θρησκόληπτων και των καταστάσεων στους χώρους της εκκλησίας που κάθε άλλο παρά τιμούν τη Χριστιανοσύνη, θα να κάνω μία ρητορική ερώτηση:

Οι γιατροί μας λένε να κόψουμε το κάπνισμα ενώ οι ίδιοι τις περισσότερες φορές καπνίζουν. Εμείς τί πρέπει να κάνουμε; Αυτό που μας συμβουλεύουν ή να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους;

Nαι,αλλα ο γιατρος που καπνιζει κανει κακο μονο στον εαυτο του.

Ο παπας που ασελγει σε ανηλικα π.χ,κανει κακο στους αλλους.

Εχει μια διαφορα,δεν νομιζεις?

Για τετοια δηλαδγ σκανδαλα μολαμε υποθετω.Η εστω χρηματικα,τα οποια παλι ζημιωνουν τριτους.

Και γιατροι μπορει να χρηματιζονται,αλλα σου σωζουν και την ζωη.

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

Διαφημίσεις

Ένας 60χρονος Αυστραλός κατηγορείται ότι βίαζε επί τριάντα συναπτά χρόνια την κόρη του, με την οποία μάλιστα φέρεται να είχε αποκτήσει τέσσερα παιδιά, αποκαλύπτουν τοπικά μέσα ενημέρωσης της πόλης Victoria. Ο τελευταίος άρχισε να κακοποιεί σεξουαλικά την κόρη του όταν εκείνη διένυε το 11ο έτος, γράφει η εφημερίδα Herald-Sun. Μέχρι στιγμής η Αστυνομία της Βικτόρια αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση, επικαλούμενη δικαστική απόφαση, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί το όνομα της οικογένειας. Η Herald-Sun τονίζει πως η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο όταν η γυναίκα μίλησε στην Αστυνομία, αλλά τους είχε ζητήσει να μην επέμβουν επειδή κινδύνευε η ζωή της. Πλέον η γυναίκα και τα παιδιά της έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος, ενώ ο άντρας αναμένεται να προσαχθεί στο δικαστήριο, αντιμετωπίζοντας συνολικά 80 κατηγορίες.

Πηγή: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=63072&cid=5

Προφανώς το κορίτσι ευχαριστεί το Θεό που τη μεγάλωσε πατέρας ετεροφυλόφιλος...

.....δε νομίζω τάκη....

Μιας και το θέμα θρησκεία πραγματικά αναλύθηκε πολύ... (αν και είναι ανεξάντλητο).

Επίσης... το θέμα των ομοφυλοφίλων και το δικαίωμα ή μη για οικογένεια και υιοθεσία παιδιών είναι κομματάκι δύσκολο γιατί λείπει πραγματικά η..... άλλη άποψη: Η άποψη των ίδιων των ομοφυλοφίλων. Ότι και να λέμε εμείς... είμαστε έξω από το χορό.

Θέτω λοιπόν νέο θέμα προς διαπραγμάτευση ΕΦΟΣΟΝ φυσικά επιθυμείτε κάτι τέτοιο. :)

Η πρότασή μου για το νέο θέμα είναι:

"Εργασία και οικογενειακή ζωή. Η εργασία, μας καταδειναστεύει ή μας ωθεί; Εμποδίζει την οικογενειακή μας ζωή; Μας προκαλεί ευημερία ή δυστυχία;"

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Υ.Γ. Συγνώμη... το ξέχασα... :oops:

Θα άλλαζα γιατρό! ;)

Αφού κατανόω την ορθότητα των λεγομένων του, αλλά ο ίδιος δεν έχει τη δύναμη να ακολουθήσει τις οδηγίες του, πάει να πει πως μπορεί να είναι ελαστικός ή μη αντικειμενικός στην κρίση του για το θέμα... Άρα.... αλλαγή γιατρού!

Ομοίως και για τον παραλληλισμό! ;)

Ο άνθρωπος πάντα είχε και έχει την ανάγκη της ανώτερης δύναμης. Νιώθουμε αδύναμοι γιατί είμαστε θνητοί και αναζητάμε την αιωνιότητα. Η πίστη (σε όποια θρησκεία και αν είναι) δίνει δύναμη. Η ουσία είναι να μην γίνεσαι θρησκόληπτος και να μην κολλάς στα τυπικά.

Υ.Γ Φοβερή ιδέα αυτό το θέμα... άσκηση μυαλού, διάλογος....που απουσιάζουν απο τη ζωή μας:shock::oops:.

θα συμφωνησω σε ολα...μονο να προσθεσω οτι και ο ανθρωπος εχει δυναμη μεσα του και μπορει να κινησει και αυτος τα νηματα!!!!βεβαια καποια γεγονοτα,το πιστευω ακραδαντα,συμβαινουν στην ζωη μας για να της δωσουν ωθηση και νοημα!ααα!Αλκυων,εμεις μικρα παιζαμε επιτραπεζια και τα μηλα!!μπραβο σας,ησασταν πολυ μπροστα!!!

Διαφημίσεις

Η πρότασή μου για το νέο θέμα είναι:

"Εργασία και οικογενειακή ζωή. Η εργασία, μας καταδειναστεύει ή μας[/color][/size] ωθεί; Εμποδίζει την οικογενειακή μας ζωή; Μας προκαλεί ευημερία ή δυστυχία;"

εξαρταται απο τη φυση της εργασιας...πχ.η ενασχοληση με παιδια και η ανακαλυψη της γνωσης ειναι το δικο μου αντικειμενο και με θεωρω πολυ τυχερη!!!.σιγουρα ειναι στιγμες που πιεζει αρκετα την οικογενειακη μου ζωη, η μικρουλα μου ειναι ακομη...μικρη για να την αφησω με μια ξενη γυναικα,το δημοσιο σχολειο ειναι μεγαλη φθορα,ιδιαιτερα αν ειναι μεσα στο κεντρο της πολης,με ο,τι και αν συνεπαγεται αυτο,μεταφερω τις εγνοιες και τα προβληματα των παιδιων μαζι μου στο σπιτι,ομως αυτο ταυτοχρονα μου δινει τροφη για σκεψη,με προβληματιζει,ωριμαζει το μυαλο μου, με κανει καλυτερη.μονο εργασια η μονο οικογενειακη ζωη για μενα θα ηταν μιση ζωη,μιση ευτυχια...το ανακατεμα ειναι και η ισορροπια των πραγματων

"Εργασία και οικογενειακή ζωή. Η εργασία, μας καταδειναστεύει ή μας ωθεί; Εμποδίζει την οικογενειακή μας ζωή; Μας προκαλεί ευημερία ή δυστυχία;"

Γινεται απο αναγκη ή απο αγαπη για το επαγγελμα? Δλδ. 2 ανθρωποι εργαζονται στον ιδιο ακριβως χωρο στο ιδιο ακριβως αντικειμενο με τον ιδιο ακριβως εισοδημα. Ο ενας πηγαινει στην δουλεια λες και παει στα κατεργα, κοιταει συνεχεια το ρολοι για το τελος του ωραριου και περιμενει την 30η του μηνα να πληρωθει (σκοπος). Ο αλλος παλι αγαπαει αυτο που κανει και πηγαινει ολο χαρα απο τους 1ους στην δουλεια του και δεν φευγει αν δεν ολοκληρωσει αυτο που θελει.

Εαν αυτα τα 2 συνδυαζονται εχουμε εναν ευτυχισμενο ανθρωπο (να βγαζει το εισοδημα που χρειαζεται απο την δουλεια που αγαπαει).

Αν εμποδιζει τωρα. Ο 1ος απο τους παραπανω σαφως και προσθετοντας στην αγγαρεια της δουλειας τον χρονο μακρια απο τα αγαπημενα του προσωπα εχει ακομα ενα λογο να μουρμουραει και πιθανοτατα θα νικησει η οικογενεια.

Ο 2ος ανθρωπος θα προσπαθησει γεματος τυψεις να τα συνδυασει αλλα μην φτανοντας ο χρονος και για τα 2 θα μπει στην θεση να πρεπει να διαλεξει.

Και γι αυτο κυριες και κυριοι ειναι ευτυχισμενος ο δημοσιος υπαλληλος. Εχει τον χρονο που χρειαζεται να προσαρμοστει και το ιδανικο ωραριο να τα αναπτυξει και τα 2.

Καλως ή κακως θεωρω οτι δουλεια και εργασια (η μαλλον για να το θεσω καλυτερα καριερα) δεν συνδυαζονται. Ενα απο τα 2 ... θα χασει ποντους και αν οχι απολυτα σιγουρα θα εχει την λιγοτερη αφοσιωση.:?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Μπορώ να πω ότι άνθρωπος που κάνει ένα από τα δύο πράγματα είναι για μένα λειψός. Όπως επίσης μπορώ να πω ότι άνθρωπος που κάνει και τα δύο πράγματα είναι ταλαιπωρημένος. Μπορώ επίσης να πω το εξής: έλα να μου πεις ότι η εργασία είναι χαρά κάποιο πρωί κατά τις έξι που ξυπνάω να δεις τι θα σου απαντήσω, όπως επίσης έλα να μου πεις ότι είσαι ευτυχισμένη κάποιες περιόδους της ζωής μου που έμεινα σπίτι μόνη με τα παιδιά κλεισμένη μέσα λες και ήμουν σε γυάλα.Δύσκολο το θέμα σου αλκυών. Ξέρω όμως το εξής: όταν είμαι στη δουλειά μετράω τις ημέρες για να έρθει η Παρασκευή και να μείνω με τα παιδιά μου, και επίσης όταν έμεινα σπίτι σκεφτόμουν τι ωραία που θα ήταν αν ξέφευγα λίγο από αυτό (διχασμός προσωπικότητας λέγεται αυτό, το ξέρω!!!):P

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πολύ προσεγμένες οι διατυπώσεις σας και.... μου βάζετε δύσκολα.... Αλλά πού θα μου πάτε... θα σας στριμώξω.....

Σκεπτικά.... 999. :P

Μπορεί ένας άνθρωπος εργαζόμενος, που αναγκαστικά καταναλώνει 8 ώρες εργασίας ημερισίως, και θέλει και κάποιο χρόνο για τον εαυτό του "για να νιώσει άνθρωπος", να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις απέναντι στα παιδιά του; Κι όταν λέω υποχρεώσεις, εννοώ όχι μόνο φαγητό, ένδυση, ύπνο, αλλά και προσοχή, αφοσίωση, παιδαγωγική και ψυχολογική στήριξη.

Μπορεί ένας εργαζόμενος (άντρας ή γυναίκα) να αφουγκραστεί τα παιδιά του κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής του; Μήπως εκείνη την ώρα αντί να αφοσιώνεται στα παιδιά και τον/την σύζυγο, "κουβαλάει" τα προβλήματα και το άγχος της εργασίας του στο σπίτι;

Για να μην αναφερθώ σε καταναγκαστικές υπερωρίες (που πολύ αμφιβάλω αν πληρώνονται από τους περισσότερους εργοδότες). Ένας καταδειναστευμένος υπάλληλος, πώς μπορεί να κρατήσει την ισορροπία στο σπίτι;

Μήπως λοιπόν η ανατροφή των παιδιών ειναι καλύτερα να γίνεται κατ' αποκλειστικότητα;

Οπως εχω πει και σε αλλη ενοτητα,εχω σταματησει την δουλεια για να μεγαλωσω τα μωρα μου.Ωρες ωρες ομως μου λειπει αφανταστα.Να κανω κατι για μενα.Κατι παραγωγικο και να μπορω να προσφερω κι εγω κατι στην οικογενεια.Απο την αλλη ομως οταν βλεπω ενα καινουριο ¨κατορθωμα¨απο τα παιδακια μου σκεφτομαι οτι αμα δουλευα θα τα εχανα ολα αυτα.Το καλυτερο βεβαια ειναι να μπορουν να συνδοιαζονται αυτα τα 2 χωρις το 1 να αναιρει το αλλο.

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

Μπορεί ένας άνθρωπος εργαζόμενος, που αναγκαστικά καταναλώνει 8 ώρες εργασίας ημερισίως, και θέλει και κάποιο χρόνο για τον εαυτό του "για να νιώσει άνθρωπος", να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις απέναντι στα παιδιά του; Κι όταν λέω υποχρεώσεις, εννοώ όχι μόνο φαγητό, ένδυση, ύπνο, αλλά και προσοχή, αφοσίωση, παιδαγωγική και ψυχολογική στήριξη.

Εδω θα απαντησω ala "singles" :roll: " Ποσους ανθρωπους μπορεις να βαλεις σε ενα ποδηλατο χωρις να πεσεις"

Μπορεί ένας εργαζόμενος (άντρας ή γυναίκα) να αφουγκραστεί τα παιδιά του κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής του; Μήπως εκείνη την ώρα αντί να αφοσιώνεται στα παιδιά και τον/την σύζυγο, "κουβαλάει" τα προβλήματα και το άγχος της εργασίας του στο σπίτι;
Μηπως ομως ακομα και να ειναι εκει αν πνιγεται απο τα χρεη ή της υποχρεωσεις εχει τον χρονο αλλα οχι την ψυχολογικη αντοχη να ανταπεξελθει?

Για να μην αναφερθώ σε καταναγκαστικές υπερωρίες (που πολύ αμφιβάλω αν πληρώνονται από τους περισσότερους εργοδότες). Ένας καταδειναστευμένος υπάλληλος, πώς μπορεί να κρατήσει την ισορροπία στο σπίτι;

Δεν μπορει και καποια στιγμη θα πρεπει να διαλεξει (εκτος και αν το εταιρον ημιση καλυπτει το κενο)

Μήπως λοιπόν η ανατροφή των παιδιών ειναι καλύτερα να γίνεται κατ' αποκλειστικότητα;

Οταν η οικονομικη δυνατοτητα το επιτρεπει φυσικα και ναι. Εαν και εφοσον το επιθυμουν και οι γονεις και δεν γινεται καταναγκαστικα "θυσιαζοντας" ολα τα υπολοιπα που αγαπουν με το προτυπο ενος παροντα γονεα αλλα καταπιεσμενου γονεα.

Επισης αν με ρωτησεις το παραπανω τωρα που ειμαι λιγες μερες πριν ξεκινησει το παιδι μου παιδικο θα σου πω ναι . Γιατι ο παιδικος σε αυτη την ηληκια ειναι μια λυση αναγκης που με στεναχωρει.

Αν ομως με ρωτησεις σε 20 χρονια που τα παιδια θα εχουν δικη τους ζωη και εγω εχοντας παρατησει τα παντα θα εχω μονο εκεινα και θα κρεμομαι απο πανω τους ή σε 5 χρονια που τα εξοδα θα αυξανουν και εγω δεν θα μπορω να ανταπεξελθω και να καλυψω τα θελω τους... ισως λεω ισως και να με πιασει καταθλιψη.

(τα λεω να παρηγορηθω ισως :oops::oops:)

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό μου ήρθε αυθόρμητα γύρω στα δεκαέξι μου. Με ρωτούσαν οι γονείς μου τι σκεφτόμουν να κάνω μετά το σχολείο, σπουδές, κλπ. Και τους απάντησα ότι θέλω να σπουδάσω να γίνω "κάτι". Τι "κάτι"; Μου λέει ειρωνικά η μητέρα μου. "Κάτι" της απαντώ, δηλαδή να μην είμαι σαν και σένα που σε όλη σου τη ζωή ήσουν μόνο νοικοκυρά στο σπίτι.

Η απάντηση φαίνεται πολύ σκληρή τώρα που τη θυμάμαι αλλά την έδωσα αυθόρμητα, χωρίς πραγματικά να θέλω να την πληγώσω. Φυσικά η μητέρα μου πληγώθηκε και όταν το κατάλαβα αισθάνθηκα κι εγώ άσχημα.

Όμως η πραγματικότητα δεν αλλάζει. Και αυτή είναι ότι καθώς μεγάλωνα μπορεί να είχα φρεσκοκαθαρισμένο σπίτι, καλομαγειρεμένα φαγητά και γλυκά, όμως η μητέρα μου ήταν για το σπίτι μας κάτι σαν "υπηρετικό προσωπικό". Δεν είχε υπόσταση στην κοινωνία, δεν είχε εξωτερικά ενδιαφέροντα, δεν είχε κάτι που να την καταστήσει πρότυπο στα μάτια μου. Η οικογένεια για μένα είναι κάτι αναντικατάστατο και υπερπολύτιμο. Απλά δεν μπορεί να είναι αυτή η μοναδική μας ασχολία σε όλη τη διάρκεια της σύντομης ζωής μας.

.....δε νομίζω τάκη....

Μία μητέρα που ασχολείται με τα οικιακά δεν είναι απλά μία υπηρέτρια που κάνει τη λάντζα και αερίζει το σπίτι. Κάθε γυναίκα που αποφασίζει να ασχοληθεί με το σπίτι και κατά πρώτο λόγο με τα παιδιά της και το σύζυγό της θα πρέπει να αναπτύξει ικανότητες ευαίσθητης ψυχολόγου, παιδαγωγού, ενδυματολόγου και μοδίστρας, δασκάλου κατ΄οίκον, παιδιάτρου, πολλές φορές μάστορα, μπογιατζή, οικιακής βοηθού, γραμματέως, μάνατζερ, γελωτοποιού, εξομολογητή,.............θέλεις και άλλα; Όσα θέλεις. Ότι μπρορείς να σκεφτείς. Όρεξη να έχει μία γυναίκα και γίνεται από όλα. Αναλόγως τις δυνάμεις και τη θέλησή της.

Το ότι δεν είναι γραμμένη σε ταμείο ασφάλισης ή δεν έχει σχετικό πτυχίο δεν σημαίνει ότι δεν είναι κάτι. Μπορεί να είναι τα πάντα.

Leo Tolstoy

Μία μητέρα που ασχολείται με τα οικιακά δεν είναι απλά μία υπηρέτρια που κάνει τη λάντζα και αερίζει το σπίτι. Κάθε γυναίκα που αποφασίζει να ασχοληθεί με το σπίτι και κατά πρώτο λόγο με τα παιδιά της και το σύζυγό της θα πρέπει να αναπτύξει ικανότητες ευαίσθητης ψυχολόγου, παιδαγωγού, ενδυματολόγου και μοδίστρας, δασκάλου κατ΄οίκον, παιδιάτρου, πολλές φορές μάστορα, μπογιατζή, οικιακής βοηθού, γραμματέως, μάνατζερ, γελωτοποιού, εξομολογητή,.............θέλεις και άλλα; Όσα θέλεις. Ότι μπρορείς να σκεφτείς. Όρεξη να έχει μία γυναίκα και γίνεται από όλα. Αναλόγως τις δυνάμεις και τη θέλησή της.

Το ότι δεν είναι γραμμένη σε ταμείο ασφάλισης ή δεν έχει σχετικό πτυχίο δεν σημαίνει ότι δεν είναι κάτι. Μπορεί να είναι τα πάντα.

Μα.... και η εργαζόμενη γυναίκα αναπτύσει όλα τα παραπάνω.... Και μάλιστα ώντας εγώ η ίδια εργαζόμενη, όλα τα παραπάνω τα κάνω με ιδιαίτερη διάθεση και χαρά....

Απλά, η εργασία της γυναίκας, της παρέχει επιπλέον και σιγουριά για το μέλλον....

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)