Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ο δικηγόρος του διαβόλου....

Recommended Posts

Δικηγοράκο καλημέρα! Τι κάνεις; Καλά; Χαιρετισμούς στο αφεντικό!

"Εύχομαι στους Γερμανούς από ελληνίζοντα φαντάσματα να γίνουν Έλληνες."Φρειδερίκος Νίτσε

Δίχως Ελληνικές σπουδές, δεν υπάρχει εκπαίδευση.

Leo Tolstoy

Διαφημίσεις

• Replies 191
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

:roll::roll::roll::roll:

Θεοδωρα3,κακως,κατα την γνωμη μου,εσβησες το θεμα που προτεινες...ειναι ενα πολυ ενδιαφερον θεμα για συζητηση και για τον δικηγορο του διαβολου η ομοφυλοφιλια και το αν τα gay ζευγαρια πρεπει να υιοθετουν παιδια.

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

Συμφωνώ κι εγώ με τα προτεινόμενα θέματα - αν και δεν πρόλαβα να δω ότι γράφτηκαν!

Αυτά είχα κατά νου να προτείνω προς συζήτηση - καθώς και το θέμα χωρισμού Κράτους - Εκκλησίας.

από Alkyon: Και ιδού ... έρχεστε στα λόγια μου περί.... ανάγκης της Θρησκείας. Τη θρησκεία τη χρειαζόμαστε, εμείς την έχουμε ανάγκη.... και ίσως ακριβώς για αυτό το λόγο τη .... δημιουργήσαμε!

Ή ίσως να είναι μια ανάμνηση του παραδείσου, που κουβαλάμε μέσα μας από τη στιγμή της γέννησής μας... Κι όπως λες παρακάτω: ...

αυτό είναι ένας φαύλος κύκλος που δε θα μάθουμε ίσως ποτέ... ;)

emoticon με τήβενο και περούκα Άγγλου δικαστή που περιμένει να τελειώσουν επιτέλους οι αγορεύσεις για να πάει για καφέ...

Αν τα προτεινόμενα θέματα πηγαίνουν στο αντίστοιχο θέμα στο forum χαλάει το παιχνίδι επιχειρηματολογίας... Θα έπρεπε ό,τι έχει γραφτεί παραπάνω να πάει στο τοπικ Θρησκεία...

Μου άρεσε το θέμα της θεοδώρας3, τι κάνουμε τώρα θα συνεχίσουμε?

Οι θρησκείες δεν είναι αναγκαίες,κάποτε κάλυπταν κάποια κενά που στις μέρες μας μπορούν να καλυφθούν με την επιστήμη και την φιλοσοφια.

Όσο ανεβαινει το βιοτικο επιπεδο και οι γνώσεις μας απο την επιστήμη και τα παρακλάδια της αυξανονται,

τόσο οι θρησκείες θα χάνουν την εξουσία τους και θα ελαττωνεται η εξαπλωση τους.

h6xzxrqbxxgyb0zv.png

Διαφημίσεις

Θέμα 1ο: Μεταφορά ή όχι του θέματος.

Είχα προβληματιστεί πολύ με το ζήτημα της δημιουργίας του θέματος από άποψης ενότητας. Ο λόγος που το έβαλα στην "ψυχολογία του γονέα" είναι επειδή αυτή η ενότητα είναι ορατή μόνο για τα συνδεδεμένα μέλη του φόρουμ (λόγω των ευαίσθητων θεμάτων που μπορεί να αναφερθούν). Επειδή το τόπικ εξ αρχής το είχα σκεφτεί διαθεματικό και πολυθεματικό.... δε νομίζω να ταιριάξει κάπου συγκεκριμένα. Η δική μου πρόταση είναι να μείνει εδώ. Φυσικά αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσουν οι συντονιστές. Η εισήγησή μου σταματά εδώ. :D

Θέμα 2ο:

(εμοτικόν με κεραυνοχτυπημένο δικηγόρο.....)

Οκ! Με στρίμωξε η Θεοδόρα. Γιατί αν απαντήσω κατά πως αρμόζει σε δικηγόρο του διαβόλου.... χμμμμμ τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Είναι βλέπετε και η προσωπική άποψη στη μέση..... και οι ευαισθησίες..... ουφ ουφ.... Καλά, θα προσπαθήσω. Μη με απολύσετε όμως αν δεν τα καταφέρω σε αυτό το θέμα. :PΥπενθυμίζω πως οι προσωπικές μου θέσεις δεν δηλώνονται από τα επιχειρήματά μου. Μπορεί ως επιχειρήματα να θέτω και πράγματα που δεν πιστεύω (και συχνά έχω "απαντήσεις" που θα έλεγα αν ήμουν στην πλευρά της υπεράσπισης).

Σε μένα μιλάς; :lol:

Καλημέρα και σε σένα.

Με το αφεντικό τα τσούγκρισα. Δε τα βρίσκουμε στην αμοιβή. Εκείνος λέει 2 καζάνια κι εγώ θέλω τη διοίκηση από 10. Κατάλαβες?! Πάει να με ρίξει! :lol:

Στο θέμα μας...

ομοφυλοφυλία : πρόβλημα ή απλά η συνέχεια του ανθρώπινου είδους με την εμφάνιση του "τρίτου φύλου"; Έχουν δικαίωμα να αναθρέφουν παιδιά οι "τριτοφυλίτες"; Θεωρείτε ότι μία τέτοιου είδους οικογένεια είναι εφάμιλλη της κατ΄ ουσίαν "μονογονεϊκής" οικογένειας;
Ομοφυλοφιλία....

Επειδή η υπόθεση έφτασε αργά στα χέρια μου και δεν είχα το χρόνο να προετοιμαστώ, οφείλω να πω πως.... δε γνωρίζω κάποια βασικά θέματα. Άρα πρέπει να θέσω κι εγώ κάποια ερωτήματα.

α. Είναι θέμα βιολογικό;

Το φύλο καθορίζεται από τα χρωμοσώματα. Τα χαρακτηριστικά του καθώς και η επιθυμία για το άλλο φύλο, είναι εκφράσεις της βιολογικης εικόνας των ζωντανών οργανισμών.

Αρσενικός θεωρείται όποιος ζωντανός οργανισμός έχει χρωμόσωμα Υ. Απουσία του Υ... σημαίνει θηλυκό.

Υπάρχουν όμως περιπτώσεις παιδιών που γενιούνται και έχουν ένα θέμα με τη φυλετική τους ταυτότητα. Έχω ακούσει περιπτώσεις που ενώ δείχνει π.χ. για αγόρι, ανακαλύπτουν πως βιολογικά ανήκει στα κορίτσια, και το αντίστροφο.

Άρα..... αφού τα χαρακτηριστικά του φύλου και η συμπεριφορά προς το άλλο φύλο καθορίζεται από τα γονίδια και τα χρωμοσώματα..... Οι ομοφυλόφιλοι..... μήπως δεν έχουν επιλογή για αυτή τους την "προτίμηση";

β. Είναι επίκτητο;

Δηλαδή... η βιολογική ταυτότητα του ατόμου είναι καθορισμένη και είναι απλά μίμηση κάποιων μοντέλων και προτύπων;

Έχω ακούσει περιπτώσεις που άτομα ομοφυλόφιλα είχαν υποστεί κάποιου είδους σεξουαλική κακοποίηση και εκτοτε... ακολούθησαν αυτή την "επιλογή".

Αν μεν ισχύει το "α", μπορεί κάποιος να ισχυριστεί πως ότι παιδιά και να αναθρέψουν, αυτά θα ακολουθήσουν τη βιολογική τους ταυτότητα.

Αν όμως ισχύει το "β", τότε τα πράγματα.... αλλάζουν.

-----------------------------------------------------------

(Κι επειδή το θέμα είναι αρκετά δύσκολο..... και πραγματικά υπαρκτό.... θα αφήσω και την προσωπική μου άποψη. Αν θέλει κάποιος μπορεί να πει κάποιο πιο extreme επιχείρημα).

Νομίζω πως είναι μεν θέμα βιολογικό. Πως η ταυτότητά τους καθορίζεται κυρίως από τη βιολογία τους. Αλλά παράλληλα κάποιος περιβαλλοντικός παράγοντας μπορεί να παίξει τόσο ισχυρό ρόλο που να οδηγηθούμε στην περίπτωση "β". Να μην είναι δηλαδή βιολογικά, αλλά να γίνει λόγω εμπειριών.

Γενικά είμαι υπέρ της έκφρασης όλων των κοινωνικών ομάδων που εμφανίζονται και ειδικά αυτών που υπάρχουν μεν από παλιά, αλλά πάντα ήταν "φιμωμένες" από την κοινωνική κατακραυγή.

Επομένως... ναι στις νομοθετικές ρυθμίσεις που ευνοούν τη συνύπαρξη δύο ανθρώπων (ανεξαρτήτως φύλου). Ναι, στη ρύθμιση των περιουσιακών, συνταξιοδοτικών και άλλων ρυθμίσεων που ευνοοεί την καλύτερη ζωή και αυτών των ατόμων.

Στο θέμα της οικογένειας όμως... χμμμ εκεί νομίζω πως..... θα παραμείνω παραδοσιακή. Αφού ο τρόπος για να κάνει κάποιος παιδιά έχει δωθεί βιολογικά σε ζευγάρια διαφορετικού φύλου.... θα πάω με τη βιολογία. Βέβαια τα κοινωνικά πρότυπα έχουν "στηθεί" με βάση το ένστικτο της επιβίωσης των ειδών. Άρα..... για αυτό "αυτόματα" θεωρούμε δεδομένο πως δεν αρμόζουν παιδιά στους ομοφυλόφιλους. Ίσως να χρειάζεται επαναπροσδιορισμό. Αλλά προσωπικά δεν είμαι έτοιμη για κάτι τέτοιο και .... μέσα μου η "φύση" μου.... λέει "όχι". Ξεκάθαρο.

Όπως λέω όχι στην υιοθεσία παιδιών από μεμονομένα άτομα. Έτσι λέω όχι σε δημιουργία οικογένειας (με παιδιά) στους ομοφυλόφιλους. Θεωρώ πως ένα παιδί πρέπει να γεννιέται στο φυσικό του περιβάλλον, κι αυτό έχει δωθεί από τη φύση στα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια.

Τώρα η επιστήμη ίσως μας δίνει τρόπους (π.χ. τεχνητή γονιμοποίηση σε ζευγάρι γυναικών). Αλλά κι εκεί θα έλεγα ... όχι.

(εμοτικόν που βλέπει την απόλυση να έρχεται από το "αφεντικό" .... και αυτή τη φορά.... οριστική!! -"αφεντικό" το οποίο έχει αφρίσει και κουνάει τα καζάνια απειλητικά). :evil: (δε βρήκα γελαστό διαβολάκι.... θα βολευτώ με το νευριασμένο!) :P

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

οχι δικηγορος του διαβολου, ουτε ο 777 (ανωτερος του 666) ο ιδιος να ησουνα, δεν υπηρχε περιπτωση να διαβασω ολα αυτα τα κατεβατα που γραφεις!!

συγκεκριμενα, αν δεν ειχα αγχος οτι θα με εξετασεις στο συγκεκριμενο τοπικ, δεν θα το ανοιγα καν

Οκ! Τα κάνω compact έκδοση.... ειδική παραγγελία...

Επομένως... ναι στις νομοθετικές ρυθμίσεις που ευνοούν τη συνύπαρξη δύο ανθρώπων (ανεξαρτήτως φύλου). Ναι, στη ρύθμιση των περιουσιακών, συνταξιοδοτικών και άλλων ρυθμίσεων που ευνοοεί την καλύτερη ζωή και αυτών των ατόμων.

Όπως λέω όχι στην υιοθεσία παιδιών από μεμονομένα άτομα. Έτσι λέω όχι σε δημιουργία οικογένειας (με παιδιά) στους ομοφυλόφιλους. Θεωρώ πως ένα παιδί πρέπει να γεννιέται στο φυσικό του περιβάλλον, κι αυτό έχει δωθεί από τη φύση στα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια.

Τώρα η επιστήμη ίσως μας δίνει τρόπους (π.χ. τεχνητή γονιμοποίηση σε ζευγάρι γυναικών). Αλλά κι εκεί θα έλεγα ... όχι.

Καλύτερα τώρα; :)

Υ.Γ. Να συστηθώ ... τo ξέχασα......:oops: Eίμαι ο 999. Με έβγαλαν έτσι γιατί είμαι πιο ανάποδος κι από τον 666. :lol:

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

ομοφυλοφυλία : πρόβλημα ή απλά η συνέχεια του ανθρώπινου είδους με την εμφάνιση του "τρίτου φύλου";

Προβλημα δεν ειναι αλλα ουτε και η συνεχεια του ανθρωπινου ειδους ειναι.

Αν υποθεσουμε οτι ειναι το τριτο φυλο μετα θα χρειαστουμε και τεταρτο για τους αμφιφυλόφιλους

Έχουν δικαίωμα να αναθρέφουν παιδιά οι "τριτοφυλίτες";

Καθε ανθρωπος,ασχετου σεξουαλικων προτιμησεων ,εχει δικαιωμα να γινεται γονιος.

Θεωρείτε ότι μία τέτοιου είδους οικογένεια είναι εφάμιλλη της κατ΄ ουσίαν "μονογονεϊκής" οικογένειας;

Δεν θα την χαρακτηριζα μονογονεικη.

h6xzxrqbxxgyb0zv.png

Θα υπήρχε η ίδια αντίδραση αν δεν ηταν γνωστές οι σεξουαλικές προτιμήσεις?

Αν ένα παιδί γεννηθεί μέσα σε μία οικογένεια <<φυσιολογική>>και για κάποιον

λόγο σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στερηθεί την μητέρα πχ και μεγαλώσει

μόνο με τον πατέρα και χωρίς καθόλου γυναικεία παρουσία στην ζωή του θα υπήρχε η ίδια αντίδραση??

Ή στην άλλη περίπτωση έχεις ήδη βιολογικά παιδιά αλλά χωρίζεις

γιατί αποφάσισες ότι θέλεις σύντροφο του ίδιου φύλλου σου απαγορεύει κανένας να έχεις επαφή με τα παιδιά σου??

Και γιατί οι ομοφυλόφιλες γυναίκες μπορούν να προχωρήσουν σε τεχνητή γονιμοποίηση και να αποκτήσουν παιδιά ενώ οι άντρες να μην μπορούν??

Είναι προτιμότερο το παιδί να παραμείνει σε ίδρυμα από το να υιοθετηθεί?

Δεν νομίζω ότι τίθεται ζήτημα ότι αργά η γρήγορα το παιδί θα πληροφορηθεί ότι για την γέννηση του υπεύθυνο είναι το σπερματοζωάριο και το ωάριο .

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Διαφημίσεις

Στο θέμα της οικογένειας όμως... χμμμ εκεί νομίζω πως..... θα παραμείνω παραδοσιακή. Αφού ο τρόπος για να κάνει κάποιος παιδιά έχει δωθεί βιολογικά σε ζευγάρια διαφορετικού φύλου.... θα πάω με τη βιολογία. Βέβαια τα κοινωνικά πρότυπα έχουν "στηθεί" με βάση το ένστικτο της επιβίωσης των ειδών. Άρα..... για αυτό "αυτόματα" θεωρούμε δεδομένο πως δεν αρμόζουν παιδιά στους ομοφυλόφιλους. Ίσως να χρειάζεται επαναπροσδιορισμό. Αλλά προσωπικά δεν είμαι έτοιμη για κάτι τέτοιο και .... μέσα μου η "φύση" μου.... λέει "όχι". Ξεκάθαρο.

Και ερωτώ, εγώ ο δικηγοράκος -ασκούμενος θα έλεγα καλύτερα- απο το "αντίπαλο στρατόπεδο". Αφού η νομοθεσία καλύπτει και δίνει το δικαίωμα σε ετερόφυλες γυναίκες που δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν, με την βοήθεια της επιστήμης ή της υιοθεσίας, να ζουν το θαύμα της ανατροφής ενός παιδιού, γιατί δεν είναι εφικτό κάτι παρόμοιο και για ομόφυλα ζευγάρια? Η φύση λειτουργεί αποτρεπτικά και στις δύο περιπτώσεις, η νομοθεσία καλύπτει μόνο τη μία...:oops::oops::oops:

Είσαι όλη μου η ζωή!!!!!

line_m122_beg_17_time_1168750800_text_cf20c1ebe5eee1ede4f1dceaeff220eceff520e5dfede1e9.gif

Sam...

μιλάμε για παιδιά που εξ αρχής τους στερούμε το δικαίωμα, εν γνώση μας, μιας βιολογικής οικογένειας.

Θα μου πεις... υπάρχουν π.χ. περιπτώσεις που οι ομοφυλόφιλοι "κρύβονται" πίσω από μια φαινομενικά ετεροφυλόφιλη οικογένεια για το φαίνεσθαι. Είναι καλύτερη η υποκρισία από την ειλικρίνια....;!

αχχχ........ ρε παιδιά.... δεν ξέρωωωωω, αλήθεια.... δηλώνω άγνοια και αποσύρομαι!

Για όλα τα υπόλοιπα θέματά τους, θεωρώ πως έχουν δίκιο.... αλλά στην οικογένεια.... δεν ξέρω.....

Εξωσωματική... PatPan.... να το σκεφτώ λίγο...

Οκ... μπορώ να φανταστώ εξωσωματική σε ζευγάρι γυναικών... Σε ζευγάρι ανδρών όμως; Γιααααα πες μου πώς το σκέφτεσαι; ;)

Θεωρητικά κάθε ετεροφυλόφιλο ζευγάρι μπορεί να τεκνοποιήσει. Την πρακτική δυσκολία υποβοηθά η τεχνολογία. (Τεχνικές Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής λέγονται). Στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια....... απουσιάζουν βασικά συστατικά που θα χρειαστούν οι γιατροί για να υποβοηθήσουν την αναπαραγωγή.

Ουσιαστικά έχω κάτσει στο βιολογικό κομμάτι.

Επίσης ερώτημά μου.....

Η ψυχολογία του παιδιού, ποια φαντάζεστε πως θα είναι; Από την οικογένεια λαμβάνουμε τα πρώτα μηνύματα για τους ρόλους μας.... τους φυλετικούς. Εκεί, με ποιο τρόπο θα δοθούν τα πρότυπα; Θα μπορέσει το παιδί να κατανοήσει κάτι σε θεωρητικό επίπεδο (γιατί σε πρακτικό όχι μόνο απουσιάζει ένα από τα δύο φύλα, αλλά παράλληλα έχει αντικατασταθεί με κάποιον του ίδιου φύλου).

Σαν πρόβλημα μου φαινεται πολυυυυυυυυυυυ σύνθετο!

Ωραίο θέμα! Και ολίγον δύσκολο. Τα "πρακτικά" ζητήματα (περιουσία, συντάξεις κ.λπ.) είναι άνευ σημασίας. Το σημαντικό και το δύσκολο είναι αυτό...

Η ψυχολογία του παιδιού, ποια φαντάζεστε πως θα είναι; Από την οικογένεια λαμβάνουμε τα πρώτα μηνύματα για τους ρόλους μας.... τους φυλετικούς. Εκεί, με ποιο τρόπο θα δοθούν τα πρότυπα; Θα μπορέσει το παιδί να κατανοήσει κάτι σε θεωρητικό επίπεδο (γιατί σε πρακτικό όχι μόνο απουσιάζει ένα από τα δύο φύλα, αλλά παράλληλα έχει αντικατασταθεί με κάποιον του ίδιου φύλου).

Σαν πρόβλημα μου φαινεται πολυυυυυυυυυυυ σύνθετο!

Απο τη θέση του κατήγορου, δηλώνω πως δεν θα ήθελα να είμαι παιδί μίας τέτοιας οικογένειας :roll:

Απο την αλλη μερια ενα ομοφυλοφυλο ζευγαρι αντρων για να γινουν γονεις πρεπει να υιοθετησουν...

Ποσο καλυτερα θα ειναι ενα παιδακι σε ενα ορφανοτροφειο η στην Αιθιοπια (μιλωντας εδω για υιοθεσια απο το εξωτερικο),απο ενα σπιτι που προφανως θα το αγαπουν?

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

Απο την αλλη μερια ενα ομοφυλοφυλο ζευγαρι αντρων για να γινουν γονεις πρεπει να υιοθετησουν...

Ποσο καλυτερα θα ειναι ενα παιδακι σε ενα ορφανοτροφειο η στην Αιθιοπια (μιλωντας εδω για υιοθεσια απο το εξωτερικο),απο ενα σπιτι που προφανως θα το αγαπουν?

Για να μπορείς να δώσεις αγάπη, πρέπει πρώτα να έχεις πάρει. Οι περισσότεροι ομοφυλόφιλοι έχουν βιώσει την απόρριψη όχι μόνο της ευρύτερης κοινωνίας, αλλά ακόμα και του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

Από ποιο απόθεμα θα αντλήσουν αγάπη για να δώσουν στο παιδί;

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

Διαφημίσεις

Sam...

μιλάμε για παιδιά που εξ αρχής τους στερούμε το δικαίωμα, εν γνώση μας, μιας βιολογικής οικογένειας.

θα είναι; Από την οικογένεια λαμβάνουμε τα πρώτα μηνύματα για τους ρόλους μας.... τους φυλετικούς. Εκεί, με ποιο τρόπο θα δοθούν τα πρότυπα; Θα μπορέσει το παιδί να κατανοήσει κάτι σε θεωρητικό επίπεδο (γιατί σε πρακτικό όχι μόνο απουσιάζει ένα από τα δύο φύλα, αλλά παράλληλα έχει αντικατασταθεί με κάποιον του ίδιου φύλου).

alcyon μιλάμε για υιοθεσία παιδιών (για να φτάσει το παιδί στην υιοθεσία έχει εξαρχής στερηθεί την βιολογική οικογένεια)από ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Τα οποία ομοφυλόφιλα ζευγάρια έχουν γεννηθεί και έχουν μεγαλώσει σε μία <<φυσιολογική>>βιολογική οικογένεια αλλά τα πρότυπα δεν λειτουργήσαν σε εκείνα .

Από την άλλη μιλάμε εντελώς θεωρητικά για να βγουν ασφαλή αποτελέσματα θα πρέπει να μεγαλώσει ένα παιδί σε αυτό το περιβάλλον

να ενηλικιωθεί για να βγουν συμπεράσματα.

Ίσως θα ήταν προτιμότερη η υιοθεσία έστω και από ομοφυλόφιλους που θα αγαπάνε το παιδί παρά να θυσιάσω το παιδί στο όνομα της <<φυσιολογικής>>βιολογικής οικογένειας που θα το κακοποιεί σε κάθε ευκαιρία.

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Για να μπορείς να δώσεις αγάπη, πρέπει πρώτα να έχεις πάρει. Οι περισσότεροι ομοφυλόφιλοι έχουν βιώσει την απόρριψη όχι μόνο της ευρύτερης κοινωνίας, αλλά ακόμα και του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

Από ποιο απόθεμα θα αντλήσουν αγάπη για να δώσουν στο παιδί;

Δηλαδή; Οι ομοφυλόφιλοι δεν έχουν την ικανότητα να αγαπουν?!! Δεεεε νομιζω πως ισχύει κάτι τέτοιο! Μάλλον απέχει από την πραγματικότητα.

Ίσα ίσα νομίζω πως ισχύει το αντίθετο. Αγαπούν πολύ και το διεκδικούν ακόμα κι αν η πλειονότητα της κοινωνίας μας αρνείται να τους δώσει το χώρο που τους ανήκει για να εκφραστούν.

να τεκνοποιήσουν, με την βοήθεια της επιστήμης ή της υιοθεσίας, να ζουν το θαύμα της ανατροφής ενός παιδιού

Εξωσωματική... PatPan.... να το σκεφτώ λίγο...

Οκ... μπορώ να φανταστώ εξωσωματική σε ζευγάρι γυναικών... Σε ζευγάρι ανδρών όμως; Γιααααα πες μου πώς το σκέφτεσαι; :wink:

Αν πρόσεψες μιλώ και για υιοθεσία, γι'αυτό αναφέρω το θαύμα της ανατροφής και όχι το θαύμα της γέννησης. Άρα απο μέρους μου δεν τίθεται ζήτημα εξωσωματικής σε ζευγάρι ανδρών....η επιστήμη όμως νομίζω ότι το μελετά και αυτό :shock:

Είσαι όλη μου η ζωή!!!!!

line_m122_beg_17_time_1168750800_text_cf20c1ebe5eee1ede4f1dceaeff220eceff520e5dfede1e9.gif

Ζευγαρια ανδρων μπορουν να τεκνοποιησουν με παρενθετη μητερα

οπως εκανε και ο Ricky Martin και τωρα ειναι πατερας διδυμων.

Παντως δεν θα με χαλουσε να τον ειχα μπαμπα!!

http://perezhilton.com/2009-08-19-ricky-martin-is-one-hawt-poppa

h6xzxrqbxxgyb0zv.png

Κατ' αρχήν οποιοσδήποτε πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου μπορεί να υιοθετήσει παιδί, ανεξάρτητα από το σεξουαλικό του προσανατολισμό.

Άρα κάποιος ομοφυλόφυλος μπορεί να φτάσει να υιοθετήσει παιδί, αν οι κοινωνικές υπηρεσίες δεν αντιληφθούν την "διαφορετικότητα" αυτή, που σημαίνει ότι ο υιοθετών ζει με τρόπο που δεν προκαλεί τα χρηστά ήθη (ή απλώς κρύβεται).

Ή μπορεί να γίνει βιολογικός πατέρας-μητέρα, χωρίς φυσικά κάποια κοινωνική υπηρεσία να επιχειρήσει να του πάρει το παιδί εκ των υστέρων, επειδή θεωρείται "ακατάλληλος".

Η προβληματική αφορά το αν είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε ζευγάρι ομοφυλόφυλων, που έχουν δηλώσει ανοιχτά τη σεξουαλική τους ταυτότητα, να παίρνει θέση γονέων, ή να γίνεται ζευγάρι με σκοπό να αποκτήσει παιδί.

Οπότε προκύπτει πρώτον το θέμα, αν είναι αποδεκτός ένας γάμος ομοφυλοφύλων.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω πειστεί για την αναγκαιότητα μιας τέτοιας ρύθμισης. Θέματα κληρονομικά, μπορούν να λυθούν με διαθήκη. Φορολογικά και συνταξιοδοτικά υπάρχει θέμα όντως. Το ίδιο με την νομιμοποίηση του συντρόφου ως συγγενούς, όταν τίθεται θέμα σοβαρών ιατρικών αποφάσεων. Όμως η επέκταση του γάμου σε ομόφυλα ζευγάρια μου φαίνεται προκλητική και νομίζω γενικά η κοινωνία δεν το βλέπει θετικά, όταν όλοι κάνουν καζούρα και χαζογελάνε, καλώς ή κακώς δεν είναι έτοιμοι να το δεχτούν.

Όμως και οι ίδιοι οι ομοφυλόφυλοι τις περισσότερες φορές προτιμούν να κρύβονται και διεκδικούν τα δικαιώματά τους οργανωμένα, επιχειρώντας να επιβάλουν "άνωθεν" μία ρύθμιση, ή πιέζοντας τα μέσα ενημέρωσης, προκειμένουν να πετύχουν την "καταξίωση" ενός γάμου.

Δεν διαφωνώ όμως καθόλου, με το να επεκταθεί το σύμφωνο συμβίωσης και στους ομοφυλόφυλους, κυρίως για να λυθούν τα θέματα που ανέφερα παραπάνω.

Τώρα όσον αφορά τα παιδιά, είναι πολύ μεγάλη συζήτηση και πιστεύω ότι τελικά καλό είναι να κρίνεται κατά περίπτωση. Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω κάποιον εξαρχής ως ακατάλληλο για γονέα, δεν μου αρέσει όμως και το μοντέλο της οικογένειας με δύο γονείς του ίδιου φύλου. Γι αυτό τελικά προτιμώ να υιοθετεί ο καθένας ξεχωριστά και όχι ως "ζεύγος".

www.freeinquiry.gr/pro.php?id=866

Και μη μου πείτε πως δεν πρέπει να κοιτάμε τους κληρικούς και πως έχουν κι αυτοί ανθρώπινες αδυναμίες! Αυτές δεν είναι "αδυναμίες"!

Και ρωτάω πάλι (και φωνάζω πάλι)..... ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ; Είναι τυχαίο πως τέτοιες συμπεριφορές φωλιάζουν στους κόλπους της εκκλησίας;;;;;

Πολύυυυυυ διαφωτιστικό άρθρο (και πολύυυυυ επίκαιρο, μόνο 1000 χρόνια πριν, μπορούμε να το δούμε με κριτήρια του σήμερα).

Όπως και η ταυτότητα του site

Ενδεικτικά μερικοί τίτλοι άρθρων που διάβασα: "Σεβασμός στην πίστη? Ασφαλώς όχι", "Αθεΐα, η μεγαλύτερη και πιο αποσιωπημένη κατάκτηση του ελληνικού πνεύματος", "Χωρίς θεό, Η θρησκευτική πίστη δεν είναι προϋπόθεση.... κλπ", "Ο εγκέφαλος της απάτης του ελληνοχριστιανισμού"

Μου λύθηκαν και μερικές απορίες.

Αυτοί που τα πρεσβεύουν όμως αυτά στα σοβαρά, μάλλον έχουν πολλές απορίες γι αυτό επανέρχονται στα ίδια και στα ίδια και στα ίδια. Ή αναζητούν την επιβεβαίωση, ή θέλουν να κόψουν και οι άλλοι την ουρά τους.

Παίρνω την ουρά μου και φεύγω, δεν θα ξαναγράψω στο συγκεκριμένο θέμα.

Γεια χαρά

Ζεττα,you rest your case,δηλαδη?...

Δεν καταλαβαινω πραγματικα γιατι αποχωρεις.

Απαγορευεται δηλαδη καποιος να εχει διαφορετικη αποψη απο εσενα η να παραθετει ενα τετοιο λινκ?

Κριμα,γιατι παρολο που κι'εγω διαφωνω μαζι σου,οι τοποθετησεις σου ηταν πολυ καλες.

Αλβερτος Αινσταιν

Όπως και η ταυτότητα του site

Ενδεικτικά μερικοί τίτλοι άρθρων που διάβασα: "Σεβασμός στην πίστη? Ασφαλώς όχι", "Αθεΐα, η μεγαλύτερη και πιο αποσιωπημένη κατάκτηση του ελληνικού πνεύματος", "Χωρίς θεό, Η θρησκευτική πίστη δεν είναι προϋπόθεση.... κλπ", "Ο εγκέφαλος της απάτης του ελληνοχριστιανισμού"

Μου λύθηκαν και μερικές απορίες.

ψαξε και για αλλα θεματα, εκτος αυτων που αναφερεις...

θα εκπλαγεις...

μακρυα απο δογματα, και θεωριες, ξερεις ποσες γυναικες απο δω μεσα σηκωνουν το σταυρο τους με μονο συμμαχο τη πιστη τους?

οχι σε στυλ 'ελα να κανουμε ντιμπεητ και λεξομαχιες', αλλα με δυναμη και αγαπη που δεν σηκωνει κουβεντα..

δες τοπικς για παιδακια με λευχαιμια ή εγκεφαλικες παθησεις, και μαναδες που καθε τριτη τους λεξη, ειναι παρακληση στην παναγια..

δες γυναικες που προσπαθουν χρονια για παιδι, και καθε φραση τους ξεκιναει 'αν θελει ο θεος....'

εγω που το παιζω μαγκας και μεταμοντερνα, και δε ξερω και γω τι αλλη σαχλαμαρα, εγω με τα πτυχια μου και την -ελεος- οποιαδηποτε κοινωνικη μου μορφωση... ελα να με δεις οταν εχει πυρετο το παιδι μου, να βαζω θερμομετρο και να κοιταω λοξα την εικονα της παναγιας...

μιλαμε για ουσιαστικη πιστη, πιστη στην πραξη...

οχι πιστη 'να χαμε να λεγαμε, και κατσε να σου εξηγησω και να το δουμε λογικα'

και εγω ειχα τις αποριες μου και τις αντιρρησεις μου οσο αναφορα στα θεια και την εκκλησια, ολα αυτα ομως ειναι δευτεροτριτα στην σημασια της δυνατοτητας να μπορεις να προσευχεσαι και να ελπιζεις...

αυτα:D

(denny crane!!!)

Δεν καταλαβαινω πραγματικα γιατι αποχωρεις.

Απαγορευεται δηλαδη καποιος να εχει διαφορετικη αποψη απο εσενα η να παραθετει ενα τετοιο λινκ?

Μόνο για διευκρίνηση και για να μην φανεί ότι απαξιώνω τη συζήτηση:

Δεν έχω κανένα πρόβλημα να παρουσιάζονται θέσεις με τις οποίες διαφωνώ. Απενατίας προσπάθώ να τις κατανοήσω και αποφεύγω να κάνω κριτική. Ακόμα κι όταν κάνω κριτική, γενικά στη ζωή μου είμαι επιεικής.

Νομίζω ότι αυτό φάινεται και στις προηγούμενες τοποθετήσεις μου.

Αλλά αδυνατώ να παρακολουθήσω το συλλογισμό:

Δεν υπάρχει θεός

Γιατί;

Γιατί στο Βυζάντιο κάποιοι παπάδες τιμωρήθηκαν για παιδεραστία

Πού το λέει αυτό;

Σ'ένα σάιτ για την αθεΐα.

Με την ίδια λογική θα πρέπει να απαντήσω:

Υπάρχει Θεός

Γιατί;

Γιατί οι Ρωμαίοι έβαζαν άγρια σκυλιά να κατασπαράξουν τα Χριστιανόπουλα στο κολοσσαίο

Πού το λέει αυτό;

Στα συναξάρια.

Επειδή λοιπόν φοβάμαι ότι θα καταλήξω γραφική με την επανάληψη των αυτών θέσεων γι αυτό προτιμώ να σταματήσω.

Fistikaki, μου αρέσει πάρα πολύ ο τρόπος που γράφεις.

Δεν διαφωνώ καθόλου σ' αυτά που γράφεις, η θρησκεία είναι το καταφύγιό μας στις δυσκολίες.

(άσχετο:Έχει φεστιβάλ φυστικιού στην Αίγινα, όποτε βλέπω τη διαφήμιση εσένα σκέφτομαι):-D