Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ο δικηγόρος του διαβόλου....

Recommended Posts

Όσον αφορά στα ζώα η ψυχή τους δεν έχει ουσία και ενέργεια όπως του ανθρώπου , αλλά μόνο ενέργεια. Επίσης η ψυχή των ζώων τελειώνει όταν το ζώο ψοφήσει, ενώ η ανθρώπινη ψυχή είναι αθάνατη.

Πού το λέει αυτό;

Για το θέμα της διδασκαλίας των θρησκευτικών, η επίσημη θρησκεία των Ελλήνων είναι η Ορθόδοξος Χριστιανική, και αυτή θα πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία. Όπως προαναφέρθηκε έχουμε ανεξιθρησκεία και δίδεται το δικαίωμα σε όποιον δεν ακολουθεί αυτήν την πίστη να μην παρακολουθήσει.

Η ανεξιθρησκεία σημαίνει ανοχή των θρησκειών. Η ύπαρξη ενός θρησκευτικού μαθήματος που διδάσκεται βάση μίας και μόνο θρησκείας αγγίζει τα όρια του προσυλητισμού.

Γιατί επιμένει τόσο η θρησκευτική ηγεσία στο μάθημα των θρησκευτικών; Τι φοβάται; Οτι θα χάσει οπαδούς; Αν είναι "αποκάλυψη του Θεού" και όχι "θρησκεία" όπως υποστηρίζεται, τότε δεν έχει να φοβηθεί τίποτα γιατί θα λάμψει η αλήθεια και οι νέοι άνθρωποι θα έρθουν μόνοι τους κοντά στο Θεό.

Ας μη γίνουμε και εδώ όπως στον Καναδά και δεν ξέρω που αλλού , όπου δια νόμου απαγορεύεται να ακούγεται δημοσίως η ευχή "καλά Χριστούγεννα" και επιτρέπεται μόνο το "Χρόνια Πολλά". Αν φοράς το σταυρό είσαι δακτυλοδεικτούμενος, την ίδια στιγμή που ο μουσουλμάνος αστυνομικός φοράει το σαρίκι του , δεν ξέρω πως το ονομάζουν, ένδειξη της θρησκευτικής του ταυτότητας. Αυτό είναι απόλυτη ένδειξη ανεξιθρησκείας έτσι...;

Μήπως... μήηηηπως λέω... τα παραλέμε λιγουλάκι αγαπητέ συνήγορε της υπεράσπισης; :D

Πάντως θέλουμε δε θέλουμε, μας αρέσει δε μας αρέσει, μας ξυνίζει δε μας ξυνίζει, Χριστός Ετέχθη, Κήρυξε, Σταυρώθηκε, πέθανε και Αληθώς Ανέστη εκ των νεκρών.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΑΔΕΛΦΙΑ.

ΥΓ:Τουλάχιστον αυτά έχουν αποδειχθεί ΙΣΤΟΡΙΚΩΣ!

Η ύπαρξη του Χριστού νομίζω πως πράγματι έχει αποδειχθεί ιστορικώς. Η θεϊκή του υπόσταση νομίζω πως είναι ίσως υπο .... αμφισβήτηση από τους συνήγορους του "εξ' απο 'δω"..

Μήν ξεχνάτε πως τα ευαγγέλια είναι προϊόν επιλογής .... Άρα η άλλη όψη έχει αποσιοποιηθεί εσκεμμένα και συστηματικά.

Και ερωτώ........

Για να συνεχίσω τη δουλειά μου ως δικηγόρος του διαβόλου.... ;)

Ο διάβολος, το πνεύμα του κακού... είναι το ίδιο ισχυρό με το Θεό; Αν ναι... τότε ο Θεός δεν είναι παντοδύναμος, τότε οι θεϊκές δυνάμεις είναι δύο, και ότι αυτό συνεπάγεται.

Αν ο διάβολος είναι κατώτερος του Θεού, τότε βρίσκεται στα σχέδιά Του, άρα ο ίδιος ο Θεός θέλει να υπάρχει το κακό πνεύμα πάνω στον κόσμο μας.

Τι από τα δύο συμβαίνει; :roll:

(κλεμμένο από "Ο Γέρος και ο κύριος Σμιθ".... κάπως έτσι τα λέει)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

• Replies 191
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Πάντως θέλουμε δε θέλουμε, μας αρέσει δε μας αρέσει, μας ξυνίζει δε μας ξυνίζει, Χριστός Ετέχθη, Κήρυξε, Σταυρώθηκε, πέθανε και Αληθώς Ανέστη εκ των νεκρών.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΑΔΕΛΦΙΑ.

ΥΓ:Τουλάχιστον αυτά έχουν αποδειχθεί ΙΣΤΟΡΙΚΩΣ!

«Ό,τι δηλώνεται χωρίς στοιχεία μπορεί και να απορριφθεί χωρίς στοιχεία.»

Christopher Hitchens

h6xzxrqbxxgyb0zv.png

Υπαρχουν στοιχεια για την ελευση του Ιησου το παραδεχεται ακομα και η επιστημη ασχετα αν αλαζει την ιστορια των γεγονοτων.Ο Θεος επιτρεπει στο κακο να υπαρχει,μας εχει δωσει ελευθερια βουλησης και μας δοκιμαζει μεσω αυτου.Εχει μεγαλη επιρροη το κακο γιατι πολυ απλα ειναι το πιο ευκολο και χωρις προσπαθεια.

6/8/2000-25/6/2003-6/5/2007-11/1/2010

Πού το λέει αυτό;

Να η ευκαιρία να έλθετε σε επαφή με χριστιανικά βιβλία και να αναζητήσετε απαντήσεις στα ερωτήματά σας. Όλα τα χριστιανικά βιβλιοπωλεία διαθέτουν μία ποικιλία βιβλίων σχετικών με την ψυχή και τα πολύ σωστά και θεμελιώδη ερωτήματα των ανθρώπων.

Ένα βιβλίο που περιέχει επεξήγηση των όρων περί ψυχής , νοός, καρδίας κλπ είναι και το : "Πνευματικαί Εμπειρίαι Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού" Έκδοσις "Ορθόδοξος Κυψέλη" Ιεράς Μονής Καρακάλλου, Άγιον Όρος. Έχει ειδικό κεφάλαιο όπου με απλά και όχι αυστηρά επιστημονικά θεολογικά λόγια εξηγεί "Τι είναι η ψυχή". Αν κάποιος το θέλει, ευχαρίστως να το παραθέσω.

Προσηλυτισμό κάνουμε οι Έλληνες με τα θρησκευτικά μας και όχι οι καθολικοί στη Δύση με τα αντίστοιχα μαθήματα; Γιατί αυτή η φιλελευθερία ισχύει μόνο με τους μη Οθροδόξους;

Το ότι θα υπάρξει επαναφορά των Ελλήνων στην Ορθοδοξία έχει προφητευθεί από τον Γέροντα Παϊσιο. Η αλήθεια φυσικά και θα λάμψει.

Δυστυχώς, για το θέμα του Καναδά δεν τα παραλέω, ακριβολογώ.

Ο Διάβολος είναι κτίσμα του Θεού,έκπτωτος άγγελος από τον Παράδεισο. Δεν μετανοεί. Γι αυτό και θα νικηθεί και θα χαθεί, μαζί με τους ακολούθους του.

Εσύ ως δικηγόρος του θα πρέπει να τα ξέρεις αυτά καλύτερα...(χιχιχι...)

"Εύχομαι στους Γερμανούς από ελληνίζοντα φαντάσματα να γίνουν Έλληνες."Φρειδερίκος Νίτσε

Δίχως Ελληνικές σπουδές, δεν υπάρχει εκπαίδευση.

Leo Tolstoy

αμα συνεχισει να τον κοροιδευει η αλκυ το διαολο, τον βλεπω να την στελνει στη μανα του.... -μεταθεση!!! (σφακια κυρια πολυτεκνη... σας βολευει?)

:mrgreen:

Διαφημίσεις

Για να διευκολύνω τη συνάδελφο που πήγε να ψάξει τα χαρτιά της ;), θα σας πω γιατί θέλω να κάνουν θρησκευτικά στο σχολείο παιδιά μου:

1. Αποκλείεται να ξυπνήσουν Κυριακή πρωί για να πάνε στο κατηχητικό, άρα καλύτερα να τα μάθουν στο σχολείο.

2. Εφόσον πήρα την απόφαση και τα βάφτισα, θέλω να μάθουν τα τουλάχιστον τα βασικά για τη δικιά μας θρησκεία και να τα μάθουν σωστά, για να μην κινδυνεύουν αργότερα από φανατικούς, αιρετικούς και κάθε είδους "προφήτη".

3. Η διδασκαλία στο σχολείο, μου φαίνεται πιο αντικειμενική απ' ό,τι στο κατηχητικό.

4. Θα μου άρεσε να διδαχθούν τι πιστεύουν και οι άλλες θρησκείες και όχι μόνο η δική μας, για να συγκρίνουν και να καταλάβουν πώς σκέφτεται και ο υπόλοιπος κόσμος.

5. Ο Χριστιανισμός είναι βασικό στοιχείο του Ευρωπαϊκού πολιτισμού, έχει περάσει κατ' εξοχήν στην τέχνη. Το να γνωρίζουν ιστορίες από την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη, το θεωρώ βασικό στοιχείο μόρφωσης, άσχετα με την πίστη.

6. Ομοίως, φράσεις από τις παραβολές και τα Ευαγγέλια έχουν περάσει στην καθημερινή μας ομιλία και καλό είναι να ξέρουμε την ιστορία πίσω από τις εκφράσεις που χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Και φυσικά είμαι υπέρ της απαλλαγής με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων.

αμα συνεχισει να τον κοροιδευει η αλκυ το διαολο, τον βλεπω να την στελνει στη μανα του.... -μεταθεση!!! (σφακια κυρια πολυτεκνη... σας βολευει?)

:mrgreen:

Σφακιά? Πολυτελειες... Κάσο!

Γαϊδουρονήσι παρακαλώ.... μια και μιλάτε για τη μετάθεσή μου.... :lol:

Επίσης απαντάω στο ποστ της θεοδώρας, αλλά μην το πάρετε πως μιλάω μόνο σε εκείνη. Αναφέρομαι γενικά. :D

Πού το λέει αυτό;

Να η ευκαιρία να έλθετε σε επαφή με χριστιανικά βιβλία και να αναζητήσετε απαντήσεις στα ερωτήματά σας. Όλα τα χριστιανικά βιβλιοπωλεία διαθέτουν μία ποικιλία βιβλίων σχετικών με την ψυχή και τα πολύ σωστά και θεμελιώδη ερωτήματα των ανθρώπων.

Ένα βιβλίο που περιέχει επεξήγηση των όρων περί ψυχής , νοός, καρδίας κλπ είναι και το : "Πνευματικαί Εμπειρίαι Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού" Έκδοσις "Ορθόδοξος Κυψέλη" Ιεράς Μονής Καρακάλλου, Άγιον Όρος. Έχει ειδικό κεφάλαιο όπου με απλά και όχι αυστηρά επιστημονικά θεολογικά λόγια εξηγεί "Τι είναι η ψυχή". Αν κάποιος το θέλει, ευχαρίστως να το παραθέσω.

Αυτά αγγίζουν τα όρια της φιλοσοφίας. Το να γράψω εγώ π.χ. ένα βιβλίο και να πραγματεύομαι θέματα ψυχής, αυτό δεν το καθιστά και αληθές. Αληθές είναι ότι αποδεικνύεται (κι αυτό με επιφύλαξη γιατί συχνά δε λαμβάνονται υπόψη κάποιες παράμετροι και οδηγούμαστε σε λανθασμένα συμπεράσματα). Εφόσον λοιπόν ακόμα και όσα αποδεικνύονται ενέχουν τον κίνδυνο του σφάλματος, πώς θεωρούνται αποδεκτά λόγια χωρίς απόδειξη;

Και όταν λέμε απόδειξη.... δεν εννοούμε με βάση την παλαιότητα ("το είπαν παλια")... ή την ποσότητα ("το λένε πολλοι" / "το λένε όλοι"). Αυτά δεν είναι αποδείξεις.

Προσηλυτισμό κάνουμε οι Έλληνες με τα θρησκευτικά μας και όχι οι καθολικοί στη Δύση με τα αντίστοιχα μαθήματα; Γιατί αυτή η φιλελευθερία ισχύει μόνο με τους μη Οθροδόξους;
Είπε κανείς πως -εφόσον γίνονται αυτά- αυτοί έχουν δίκιο; Αυτά που λέω αφορούν όλους ανεξαιρέτως! Δεν κρατάω δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Το ότι θα υπάρξει επαναφορά των Ελλήνων στην Ορθοδοξία έχει προφητευθεί από τον Γέροντα Παϊσιο.
Στην πορεία των αιώνων αν προσέξετε, γίνεται προσπάθεια να ταιριάξουμε τις εμπειρίες μας με τις προφητείες. Ουσιαστικά ασυναίσθητα προσπαθούμε να τις επαληθεύσουμε για να αυτοεπιβεβαιωθούμε.

Πόσες φορές στο μεσαίωνα πίστευαν πως είχε φτάσει η "εσχάτη εποχή"; Πάντα με βάση "τα σημεία των καιρών" και τις "προφητείες", την "αποκάλυψη" (η οποία παρεμπιπτώντως.... αμφισβητείται εντόνως επιστημονικώς....)

Η αλήθεια φυσικά και θα λάμψει.
Αν και δικηγόρος του διαβόλου..... περιμένω το ίδιο. :)

Δυστυχώς, για το θέμα του Καναδά δεν τα παραλέω, ακριβολογώ.
Είναι κάτι που δεν έχει τύχει να το ακούσω. Γνωστούς που είχα στον Καναδά και είναι Έλληνες Ορθόδοξοι, δε θυμάμαι να είχαν παραπονεθεί για κάτι τέτοιο. Και γιορτές έκαναν και ευχές έδιναν.

Ο Διάβολος είναι κτίσμα του Θεού,έκπτωτος άγγελος από τον Παράδεισο. Δεν μετανοεί. Γι αυτό και θα νικηθεί και θα χαθεί, μαζί με τους ακολούθους του.
Ο Θεός δεν καταστρέφει. Δημιουργεί.

Εφόσον λοιπόν δημιούργησε και κατέχει τον διάβολο, το να τον καταστρέψει, αυτομάτως αναιρεί την καλοσύνη Του. Άρα... δεν είναι πανάγαθος;;!

Ωωωω με κολακεύετε!! Ευχαριστώ! :oops::lol:

fistikaki welcome back!! :D

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Που τελειώνει η κατήχηση και που αρχίζει ο προσηλυτισμός? Ποια είναι τα όριά τους?

...άνθρωπέ μου τί ξεφτύλα,να σου χαλάνε το όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις

Διαφημίσεις

Η ανεξιθρησκεία σημαίνει ανοχή των θρησκειών. Η ύπαρξη ενός θρησκευτικού μαθήματος που διδάσκεται βάση μίας και μόνο θρησκείας αγγίζει τα όρια του προσυλητισμού.

Ανεξιθρησκεία σημαίνει ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει αυτό που πρεσβεύει, χωρίς να φοβάται να το εκδηλώσει δημοσίως, χωρίς το φόβο του στιγματισμού ή το χειρότερο των διωγμών. Θεωρώ ότι η Ελλάδα σέβεται αυτό το άρθρο του Συντάγματος. Έχουμε χιλιάδες παραδείγματα αλλόθρησκων ή αθεων δίπλα μας. Δεν τους γκρεμίζουμε τους ναούς, δεν τους απαγορεύουμε να ντύνονται σύμφωνα με τη θρησκεία τους (ή τους κοινωνικούς κανόνες του πολιτισμού τους?), δεν τους απαγορεύουμε να έχουν θρησκευτικούς ηγέτες ή σχολεία.

Δεν μπορεί να θεωρηθεί προσυλητισμός η διδασκαλία των θρησκευτικών , απο τη στιγμή που μπορείς να πάρεις απαλλαγή. Προσυλητισμός ήταν όταν έπρεπε υποχρεωτικά να το παρακολουθήσεις. Στην περίπτωσή μας βέβαια (Έλληνες) πέρα απο θρησκευτικό και φιλοσοφικό περιεχόμενο έχει ιστορικό υπόβαθρο. Οι Νεοέλληνες πορεύονταν πάντα κάτω απο τα φτερά της Ορθοδοξίας. Αυτή κράτησε το γένος ενωμένο σε δύσκολες περιόδους, το διαχώριζε απο τις άλλες φυλές (π.χ. Τούρκους), έδινε ελπίδες, εκπαίδευε κτλ. Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, όπου τινουν να σβηστούν τα πολιτιστικά μας στοιχεία, η Ορθοδοξία είναι ένας παράγοντας που μας διαφοροποιεί (αυτό ισχύει και για τις άλλες θρησκείες και τις χώρες που χαρακτηρίζουν).

Δεν θεωρώ προσυλητισμό την ελευθερία που δίνω στον συνάνθρωπο να πιστεύει όπου θέλει ενώ στη χώρα του γίνονται ακόμα διώξεις χριστιανών και ενώ εδώ μιλά για δικαιώματα εκεί γίνεται φανατικός οπαδός της θρησκείας του. Πρόσφατα διάβασα για δυο γυναίκες στο Πακιστάν που καταδικάστηκαν σε θάνατο!!!, έτος 2009, γιατί είναι χριστιανές. Εκεί βλέπουμε ότι η θρησκεία επηρεάζει ολόκληρο δικαστικό σύστημα. Πιστεύω ότι τα θρησκευτικά στο σχολείο είναι περισσότερο κατήχηση, ενημέρωση. Γι' αυτό γίνονται απο εκπαιδευτικούς (με γενικότερη παιδεία, μόρφωση, παιδαγωγική κατάρτιση) και όχι απο ιερομένους που έχουν γνώση μονο για ότι αφορά τη θρησκεία (τουλάχιστον οι περισσότεροι απο αυτούς).

Είσαι όλη μου η ζωή!!!!!

line_m122_beg_17_time_1168750800_text_cf20c1ebe5eee1ede4f1dceaeff220eceff520e5dfede1e9.gif

Έχοντας συγγενείς στο Montreal και το Toronto, μπορώ να δηλώσω μετά βεβαιότητος ότι τουλάχιστον σε αυτές τις δύο πόλεις οι χριστιανοί κανενός δόγματος δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα. Από την άλλη πλευρά, τους μουσουλμάνους το καναδικό κράτος του έχει βάλει λίγο στο μάτι (απαγόρευση μαντίλας).

Συνεχίστε.

Alcyon απολαμβάνω τις αγορεύσεις σου.

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

Λίγα λογάκια κι από μένα:

• Πίστευε και μη,...ερεύνα! -παρότρυνση-;)
  • Ο Θεός είναι ο φανταστικός φίλος των ενήλικων!:D
  • Όταν ψοφήσουμε θα γίνουμε ωραιώτατο λιπασματάκι να μεγαλώσουν υπέροχα λουλουδάκια να τα μυρίζουν τα παιδιά που θα ρθουν σε αυτήν τη γη.:|
  • Η όποια θρησκεία του κάθενα μας κατά τη γνώμη μου είναι μια ωραία παράδοση...και μέχρι εκεί. Χαρακτηριστικά λέω "δεν θα φτύσω εκεί που φίλησε η γιαγιά μου". Αλλά ...μέχρι εκεί - δεν μένει στο απυρόβλητο κιόλας η πίστη της!

Τέλος, για μένα ... ας μην περιμένουμε από κάτι έξω από εμάς να "φτιάξει" τα πράγματα ή να "τιμωρήσει το κακό" κλπ. Η ύπαρξη όλων μας πάνω στη γη είναι ένα θαύμα. Η ψυχή των ανθρώπων και το μεγαλείο που μπορεί να φτάσει είναι ένα θαύμα. Το ότι γεννήσαμε τα παιδιά μας είναι ένα θαύμα.

Και το να τα μάθουμε να αγαπήσουν και να φροντίσουν τον κόσμο που θα τους παραδώσουμε περισσότερο από ότι κάναμε εμείς είναι το μεγαλύτερο θαύμα...Δεν χρειαζόμαστε θεωρώ άλλη οδηγία...από κανένα μαγικό κανόνα...

Σας φιλώ!

"Ταξιδιώτη, δεν υπάρχει δρόμος...ο δρόμος χαράζεται καθώς περπατάμε..."

Λίγα λογάκια κι από μένα:

• Όταν ψοφήσουμε θα γίνουμε ωραιώτατο λιπασματάκι να μεγαλώσουν υπέροχα λουλουδάκια να τα μυρίζουν τα παιδιά που θα ρθουν σε αυτήν τη γη.:|

Η ψυχή των ανθρώπων και το μεγαλείο που μπορεί να φτάσει είναι ένα θαύμα.

Και το να τα μάθουμε να αγαπήσουν και να φροντίσουν τον κόσμο που θα τους παραδώσουμε περισσότερο από ότι κάναμε εμείς είναι το μεγαλύτερο θαύμα...Δεν χρειαζόμαστε θεωρώ άλλη οδηγία...από κανένα μαγικό κανόνα...

Δεν μπορείς να μιλάς για την μετατροπή μας σε λίπασμα όταν πεθάνουμε και στη συνέχεια να αναφέρεσαι στη ψυχή. Φάσκεις και αντιφάσκεις. Μπορείς να μιλάς για καρδιά αλλά όχι για κάτι άυλο, γιατί τότε περνάς στη σφαίρα της θρησκείας.

Η αγάπη για τον κάθε άνθρωπο δυστυχώς είναι υποκειμενική. Ο πατέρας που έδεσε το παιδί του πίσω απο το αυτοκίνητο για να το τιμωρήσει και να το συνετήσει για το μέλλον, απο αγάπη ισχυρίζεται ότι το έκανε. "Για το καλό μου, ώσπου δεν άντεξε στο τέλος το μυαλό μου" τραγουδά ο Μηλιώκας:wink:. Άρα λοιπόν δεν χρειαζόμαστε οδηγίες για έναν καλύτερο κόσμο?

Είσαι όλη μου η ζωή!!!!!

line_m122_beg_17_time_1168750800_text_cf20c1ebe5eee1ede4f1dceaeff220eceff520e5dfede1e9.gif

Ο διάβολος, το πνεύμα του κακού... είναι το ίδιο ισχυρό με το Θεό; Αν ναι... τότε ο Θεός δεν είναι παντοδύναμος, τότε οι θεϊκές δυνάμεις είναι δύο, και ότι αυτό συνεπάγεται.

Αν ο διάβολος είναι κατώτερος του Θεού, τότε βρίσκεται στα σχέδιά Του, άρα ο ίδιος ο Θεός θέλει να υπάρχει το κακό πνεύμα πάνω στον κόσμο μας.

Τι από τα δύο συμβαίνει; :roll:

(κλεμμένο από "Ο Γέρος και ο κύριος Σμιθ".... κάπως έτσι τα λέει)

Θέλει ο Θεός να αποτρέψει το κακό και δεν μπορεί;

Τότε δεν είναι παντοδύναμος…

Μπορεί να το αποτρέψει, αλλά δεν το επιθυμεί;

Τότε είναι κακός…

Είναι και ικανός και το επιθυμεί;

Τότε από πού προέρχεται το κακό;

Μήπως δεν μπορεί και δεν το θέλει;

Τότε γιατί τον αποκαλούμε Θεό;

Επικουρος

Η αγάπη για τον κάθε άνθρωπο δυστυχώς είναι υποκειμενική. Ο πατέρας που έδεσε το παιδί του πίσω απο το αυτοκίνητο για να το τιμωρήσει και να το συνετήσει για το μέλλον, απο αγάπη ισχυρίζεται ότι το έκανε. "Για το καλό μου, ώσπου δεν άντεξε στο τέλος το μυαλό μου" τραγουδά ο Μηλιώκας. Άρα λοιπόν δεν χρειαζόμαστε οδηγίες για έναν καλύτερο κόσμο?

Απο που θα παρουμε οδηγιες?

h6xzxrqbxxgyb0zv.png

Διαφημίσεις

Δεν μπορείς να μιλάς για την μετατροπή μας σε λίπασμα όταν πεθάνουμε και στη συνέχεια να αναφέρεσαι στη ψυχή. Φάσκεις και αντιφάσκεις. Μπορείς να μιλάς για καρδιά αλλά όχι για κάτι άυλο, γιατί τότε περνάς στη σφαίρα της θρησκείας.

Η αγάπη για τον κάθε άνθρωπο δυστυχώς είναι υποκειμενική. Ο πατέρας που έδεσε το παιδί του πίσω απο το αυτοκίνητο για να το τιμωρήσει και να το συνετήσει για το μέλλον, απο αγάπη ισχυρίζεται ότι το έκανε. "Για το καλό μου, ώσπου δεν άντεξε στο τέλος το μυαλό μου" τραγουδά ο Μηλιώκας:wink:. Άρα λοιπόν δεν χρειαζόμαστε οδηγίες για έναν καλύτερο κόσμο?

Το γεγονός ότι η επιστήμη δεν έχει όλες τις απαντήσεις για τη ζωή, το θάνατο και τον κόσμο μας γενικότερα, δε σημαίνει πως έχει λάθος. Η αδυναμία εξήγησης δεν είναι κάτι κατακριταίο. Με ταπεινοφροσύνη λέει... "δε γνωρίζω" και συνεχίζει την αναζήτησή της.

Σε αντίθεση οι θρησκευομενοι διακηρύττουν πως γνωρίζουν (και χωρίς αποδείξεις). Μόνο με τις διαβεβαιώσεις άλλων θρησκευόμενων.

Ποιοι είναι οι αλαζόνες λοιπόν;

-----------------------------------

Τα συναισθήμτα υπαγορεύονται ξεκάθαρα από τον εγκέφαλο. Αν είμαστε χαρούμενοι, λυπημένοι, απογοητευμένοι... Αν έχουμε διάθεση ή όχι... όλα ξεκινούν από εκεί. Υποπτεύομαι πως και η ψυχή είναι κι αυτή .... στο μυαλό μας! :)

Η ύπαρξη της ψυχής ... γιατί δεν αγγίζει την επιστήμη; Δεν το κατάλαβα. Γιατί έχουν δικαίωμα να μιλάνε για ψυχή μόνο οι θρησκείες; Ήδη η ιατρική.... έχει και ψυχολόγους, και ψυχιάτρους και ψυχοθεραπευτές... και οι περισσότεροι από αυτούς λειτουργούν με φυσικούς μηχανισμούς (π.χ. συνένετευξη-επικοινωνία) είτε με χημικές μεθόδους... π.χ. ψυχοφάρμακα. Αν ήταν η ψυχή τόοοοσοοο άσχετη από την ύλη μας... δε θα επηρεαζόταν από κανένα φάρμακο.

-----------------------------------

Και γιατί στο μυαλό μας πρέπει να τα απαντάμε όλα; Γιατί πρέπει είτε γνωρίζοντας είτε όχι να βρούμε όποια λύση πιστεύουμε πως ταιριάζει (κι αν δεν ταιριάζει... την πιέζουμε εμείς να ταιριάξει) και να την υιοθετούμε χωρίς να την περάσουμε από τους ελέγχους λογικής; Γιατί αισθανόμαστε την ανάγκη να τοποθετήσουμε μια ιδεολογία και μια κοσμοθεωρία τσάτρα-πάτρα ίσα ίσα για να μη μείνει "κενό";

Μπορώ να ζήσω κι ας μη γνωρίζω για αρκετά πράγματα. Έχω την υπομονή να περιμένω ΑΝ βρεθούν απαντήσεις και ΟΤΑΝ βρεθούν να τις μάθω, ΑΝ ζω μέχρι τότε. Κι αν δε ζω.... εεε δε χάλασε κι ο κόσμος! Η γη θα συνεχίσει να γυρίζει και χωρίς εμένα. ;) Έτσι απλά. Φαίνεται τόσο ασφηκτικό; Προσωπικά το βλέπω.... μάλλον λογικό!

(Γιατί δεν πήγα στη νομική .... μου λέτε; :lol:)

Που τελειώνει η κατήχηση και που αρχίζει ο προσηλυτισμός? Ποια είναι τα όριά τους?

Για το μάθημα των θρησκευτικών θα κάνω το συνήγορο του διαβόλου. Και μιας που η mainstream άποψη στο thread είναι κατά του μαθήματος των θρησκευτικών, ο συνήγορος του διαβόλου οφείλει να επιχειρηματολογήσει υπέρ!

Η λέξη προσυλητισμός είναι εντελώς άστοχη όταν πρόκειται για δεδηλωμένους οπαδούς μιας θρησκείας. Δηλαδή, δεν μπορούμε να βαπτίζουμε πρώτα τα παιδιά μας χριστιανούς ορθόδοξους και έπειτα να λέμε ότι στα σχολεία γίνεται προσυλητισμός.

Δεν θέλουμε να μυήσουμε τα παιδιά μας σε μια θρησκεία; Τότε δεν τα βαπτίζουμε και ζητάμε και απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών.

Το μάθημα αυτό είναι απομεινάρι της εποχής που ήμασταν ακόμα "εμείς κι εμείς" εδώ στην Ελλάδα. Όλοι χριστιανοί ορθόδοξοι, όλοι βαπτισμένοι. Το μάθημα των θρησκευτικών εξυπηρετούσε την κατήχηση των παιδιών, ώστε να γνωρίζουν τα βασικά της θρησκείας τους.

Σήμερα που η κατάσταση έχει αλλάξει και υπάρχουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι που ανήκουν σε άλλα θρησκεύματα ή δεν ανήκουν σε κανένα θρήσκευμα απαιτούνται και αλλαγές στο μάθημα. Κι επειδή οι αλλαγές στην Ελλάδα γίνονται πάντα χαλλλλλαρααααά που λέμε κι εμείς στη Θεσσαλονίκη, ακόμα και η δυνατότητα απαλλαγής αποτελεί μια θεμιτή διέξοδο.

.....δε νομίζω τάκη....

Να πάω όμως και στο άλλο στρατόπεδο, που έχει κι εκεί ενδιαφέρουσες φυσιογνωμίες και να αναπτύξω και μια άλλη βασική άποψη για τη θρησκεία, που την ανέφερα παραπάνω και έμεινε ασχολίαστη.

Θα μπορούσε ο Θεός να έχει ανθρώπινα πάθη; Γιατί το υπέρτατο ον να νοιάζεται για το αν το λατρεύουμε ή όχι και να μας ανταμείβει για την αγάπη μας σ' αυτό;

Προσωπικά θεωρώ ότι η ζωή μας θα πρέπει να κυλά άσχετα με την ύπαρξη ή όχι του Θεού. Γιατί η γνώση της ύπαρξης του Θεού αυτόματα υποβαθμίζει την ακεραιότητα των πράξεών μας. Αλλο είναι για παράδειγμα να βοηθούμε το συνάνρθωπό μας γιατί έτσι αισθανόμαστε και άσχετα με την ύπαρξη του Θεού και άλλο γιατί γνωρίζουμε ότι υπάρχει Θεός και έτσι θα πάμε στον Παράδεισο.

Επίσης άλλο είναι να αποφεύγουμε τη δολοφονία για παράδειγμα γιατί σεβόμαστε την ανθρώπινη ζωή και άλλο γιατί φοβόμαστε να μην πάμε στην κόλαση.

Άρα τι μας προσφέρει σε πνευματικό επίπεδο η πίστη της ύπαρξης του Θεού;

.....δε νομίζω τάκη....

Εχω την αναγκη να πιστεψω οτι οταν η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα υπαρχει κατι ανωτερο που θα μου δωσει δυναμη να αντεξω.

Εχω την αναγκη να πιστεψω οτι οι αγαπημενοι μου ανθρωποι που εφυγαν απ'τη ζωη ειναι καπου εκει ψηλα και με προστατευουν.

Αν πιστεψω οτι ειναι απλα λιπασμα νομιζω οτι θα τρελλαθω....

z1QBp3.png UKB8p3.png

Συνάδελφε Αλκυόνη, ίσως φταίει η ώρα, αλλά απόψε δεν μπορώ να παρακολουθήσω τον ειρμό σου... Ποιός είπε ότι η επιστήμη κάνει λάθος; και ότι η θρησκεία έχει τις απαντήσεις για τα θέματα της επιστήμης; Μπερδεύτηκα.

Οι θρησκευόμενοι λένε ότι πιστεύουν, όχι ότι γνωρίζουν και δεν αναφέρονται σε θέματα επιστημονικά. Στην πίστη προσχωρείς αν θες. Δεν υπάρχουν αποδείξεις με την έννοια της επιστημονικής απόδειξης.

Η ύπαρξη της ψυχής αγγίζει εν μέρει την επιστήμη. Αλλά η επιστήμη δεν νομίζω ότι μπορεί ν' αποφανθεί για την αθανασία της ψυχής π.χ. Και το συναίσθημα είναι κι αυτό νομίζω ένα μικρό κομμάτι μόνο της ψυχής. (Εδώ μάλλον χρειαζόμαστε πραγματογνώμονα, έχουμε πέσει σε βαθιά νερά...)

Πάντως μην τα φορτώνουμε όλα στη θρησκεία. Σε περιόδους που εξοβελίστηκε η θρησκεία από το καθεστώς (γαλλική επανάσταση-περίοδος τρομοκρατίας, σοβιετικά κράτη, Καμπότζη, Βόρεια Κορέα) κάτι άλλο ήρθε να αντικαταστήσει τη θρησκεία και δεν νομίζω να αμφισβητεί κανείς ότι τα πράγματα δεν έγιναν καλύτερα... Και πόλεμοι και μίσος και μισαλλοδοξία και φιλοχρηματία υπήρχαν, καθώς και φρικτός εξευτελισμός του ανθρώπου. Και η θρησκεία αντικαταστάθηκε από την πίστη στην "ιδέα", στον ηγεμόνα, στο χρήμα και στο φόβο.

Οπότε μην απορρίπτετε τη θρησκεία σαν αιτία όλων των κακών, κάνει καλό στο ανθρώπινο είδος να πιστεύει ότι έχει θεία πνοή μέσα του.

Να πάω όμως και στο άλλο στρατόπεδο, που έχει κι εκεί ενδιαφέρουσες φυσιογνωμίες και να αναπτύξω και μια άλλη βασική άποψη για τη θρησκεία, που την ανέφερα παραπάνω και έμεινε ασχολίαστη.

Θα μπορούσε ο Θεός να έχει ανθρώπινα πάθη; Γιατί το υπέρτατο ον να νοιάζεται για το αν το λατρεύουμε ή όχι και να μας ανταμείβει για την αγάπη μας σ' αυτό;

Προσωπικά θεωρώ ότι η ζωή μας θα πρέπει να κυλά άσχετα με την ύπαρξη ή όχι του Θεού. Γιατί η γνώση της ύπαρξης του Θεού αυτόματα υποβαθμίζει την ακεραιότητα των πράξεών μας. Αλλο είναι για παράδειγμα να βοηθούμε το συνάνρθωπό μας γιατί έτσι αισθανόμαστε και άσχετα με την ύπαρξη του Θεού και άλλο γιατί γνωρίζουμε ότι υπάρχει Θεός και έτσι θα πάμε στον Παράδεισο.

Επίσης άλλο είναι να αποφεύγουμε τη δολοφονία για παράδειγμα γιατί σεβόμαστε την ανθρώπινη ζωή και άλλο γιατί φοβόμαστε να μην πάμε στην κόλαση.

Άρα τι μας προσφέρει σε πνευματικό επίπεδο η πίστη της ύπαρξης του Θεού;

Αχ, δεν είμαι καλά διαβασμένη...

Λοιπόν η ερώτησή σου μ' έκανε να ψάξω και να βρω αυτό: αφορά τη διδασκαλία των σούφι - μυστικιστών μουσουλμάνων, αφού το θέμα αφορά γενικά τη θρησκεία κι όχι μόνο τους χριστιανούς ορθόδοξους

"... αδιαφορεί για κάθε ανταμοιβή, ανησυχία η φόβο. Από τις ωραιότερες προσευχές των μυστικών παραμένει η περίφημη δέηση της: «Αν σε λατρεύω από τον φόβο της Κολάσεως, ρίξε με στο πυρ της Κολάσεως. Κι αν σε λατρεύω με την ελπίδα του Παραδείσου, απόκλεισε με από τον Παράδεισο. Αλλ' αν σε λατρεύω μόνο για χάρη Σου, μη μου στερήσεις το αιώνιο κάλλος Σου!».

Αν θυμάμαι καλά (από τα θρησκευτικά) ούτε ο Χριστιανός καλείται να πράξει το καλό για το φόβο της κόλασης, αλλά καλείται να διαπνέονται οι πράξεις του από αγάπη. Κι αν λατρεύει τυπικά, χωρίς αγάπη είναι "κύμβαλο αλλαλάζον".

Εχω την αναγκη να πιστεψω οτι οταν η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα υπαρχει κατι ανωτερο που θα μου δωσει δυναμη να αντεξω.

Εχω την αναγκη να πιστεψω οτι οι αγαπημενοι μου ανθρωποι που εφυγαν απ'τη ζωη ειναι καπου εκει ψηλα και με προστατευουν.

Αν πιστεψω οτι ειναι απλα λιπασμα νομιζω οτι θα τρελλαθω....

Συνάδελφε Αλκυόνη, ίσως φταίει η ώρα, αλλά απόψε δεν μπορώ να παρακολουθήσω τον ειρμό σου... Ποιός είπε ότι η επιστήμη κάνει λάθος; και ότι η θρησκεία έχει τις απαντήσεις για τα θέματα της επιστήμης; Μπερδεύτηκα.

Οι θρησκευόμενοι λένε ότι πιστεύουν, όχι ότι γνωρίζουν και δεν αναφέρονται σε θέματα επιστημονικά. Στην πίστη προσχωρείς αν θες. Δεν υπάρχουν αποδείξεις με την έννοια της επιστημονικής απόδειξης.

Η ύπαρξη της ψυχής αγγίζει εν μέρει την επιστήμη. Αλλά η επιστήμη δεν νομίζω ότι μπορεί ν' αποφανθεί για την αθανασία της ψυχής π.χ. Και το συναίσθημα είναι κι αυτό νομίζω ένα μικρό κομμάτι μόνο της ψυχής. (Εδώ μάλλον χρειαζόμαστε πραγματογνώμονα, έχουμε πέσει σε βαθιά νερά...)

Πάντως μην τα φορτώνουμε όλα στη θρησκεία. Σε περιόδους που εξοβελίστηκε η θρησκεία από το καθεστώς (γαλλική επανάσταση-περίοδος τρομοκρατίας, σοβιετικά κράτη, Καμπότζη, Βόρεια Κορέα) κάτι άλλο ήρθε να αντικαταστήσει τη θρησκεία και δεν νομίζω να αμφισβητεί κανείς ότι τα πράγματα δεν έγιναν καλύτερα... Και πόλεμοι και μίσος και μισαλλοδοξία και φιλοχρηματία υπήρχαν, καθώς και φρικτός εξευτελισμός του ανθρώπου. Και η θρησκεία αντικαταστάθηκε από την πίστη στην "ιδέα", στον ηγεμόνα, στο χρήμα και στο φόβο.

Οπότε μην απορρίπτετε τη θρησκεία σαν αιτία όλων των κακών, κάνει καλό στο ανθρώπινο είδος να πιστεύει ότι έχει θεία πνοή μέσα του.

Και ιδού ... έρχεστε στα λόγια μου περί.... ανάγκης της Θρησκείας. Τη θρησκεία τη χρειαζόμαστε, εμείς την έχουμε ανάγκη.... και ίσως ακριβώς για αυτό το λόγο τη .... δημιουργήσαμε!

Δε λέω να μην υπάρχει η θρησκεία..... Λέω πως ίσως να μην είναι τόσο αληθινή όσο θα θέλαμε να πιστεύουμε.......... Αλλά αυτό είναι ένας φαύλος κύκλος που δε θα μάθουμε ίσως ποτέ... ;)

Το θέμα εξαντλείται σιγά σιγά. Νομίζω πως οι δύο πλευρές έχουν παρουσιάσει επαρκώς τις θέσεις τους.....

Ποιος είχε πει για άλλη ιδέα; Να την αναφέρει παρακαλώ........ Όποιοι έχουν άλλες ιδέες .... να τις πουν, για να ξεκινήσουμε τους διαξιφισμούς.

Φυσικά η παρούσα συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί κανονικά! :)

Για να πω την αλήθεια δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνει όταν πεθάνω και μετά

ούτε η σκέψη του λιπάσματος με χαλάει μου φτάνει αυτό που ζω τώρα.

Εξάλλου δεν νομίζω ότι υπάρχει χειρότερη κόλαση από την απουσία των αγαπημένων μας προσώπων και αυτή βρίσκεται και την ζούμε εδώ

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

ομοφυλοφυλία : πρόβλημα ή απλά η συνέχεια του ανθρώπινου είδους με την εμφάνιση του "τρίτου φύλου"; Έχουν δικαίωμα να αναθρέφουν παιδιά οι "τριτοφυλίτες"; Θεωρείτε ότι μία τέτοιου είδους οικογένεια είναι εφάμιλλη της κατ΄ ουσίαν "μονογονεϊκής" οικογένειας;

Για τις lesbos είναι αρκετά εύκολο να το κάνουν, βοηθούμενες από τη φύση τους. Για τους gays όμως , οι οποίοι μερικές φορές έχουν πιο έντονη την επιθυμία να αποκτήσουν ένα παιδί από πολλές σημερινές γυναίκες, είναι δύσκολο.

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=46540&highlight=%E3%DF%ED%F9+%F0%E1%F4%DD%F1%E1%F2

Θέλει να το υιοθετήσει

ΠΑΙΔΑΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ο Elton John μαζι με τον άντρα της ζωής του τον David Gurnish θέλουν να υιοθετήσουν ένα παιδί απο την Ουκρανία τον μικρό Lev. Τον Lev ο τραγουδιστής τον συνάντησε σε ένα ορφανοτροφείο οπου ...

οι γονείς των περισσότερων παιδιών είχαν χαθεί απο το AIDS. Ο 62χρονος θέλει καιρό τώρα να υιοθετήσει ένα παιδί και φαίνεται οτι θα προσπαθήσει να το άνει με τον μικρό Lev

"Εύχομαι στους Γερμανούς από ελληνίζοντα φαντάσματα να γίνουν Έλληνες."Φρειδερίκος Νίτσε

Δίχως Ελληνικές σπουδές, δεν υπάρχει εκπαίδευση.

Leo Tolstoy